גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  נדל"ן ותשתיות

מהסרבנים ועד למסים: המהפכה בפינוי-בינוי מעבר לפינה, ובשוק מצפים לגל פרויקטים

הורדת סף היטל ההשבחה, ביטול הקלות, זירוז היתרי בנייה והורדת שיעור ההסכמה לפינוי-בינוי ● מה משמעותם של התיקונים המוצעים בחוק התכנון והבנייה במטרה לקדם את הליכי מימוש ההתחדשות העירונית? ● גלובס עושה סדר

בניין ישן ברמת גן נהרס במסגרת פינוי-בינוי / צילום: טלי בוגדנובסקי
בניין ישן ברמת גן נהרס במסגרת פינוי-בינוי / צילום: טלי בוגדנובסקי

ועדת הפנים של הכנסת אישרה ביום שלישי סדרת תיקונים לחוק התכנון והבנייה שיאפשרו קידום ומימוש פרויקטים, חדשים ובמסגרת התחדשות עירונית. ריכזנו את עיקרי החידושים, בליווי פרשנות של מומחים מובילים. התיקונים עדיין טעונים את אישור הכנסת בקריאה שנייה ושלישית, וייתכן שייערכו בהם שינויים.

הפחתת היטל השבחה: "בשורה של ממש"

היטל השבחה, תשלום חובה בעקבות שינויים המעלים את השווי, הוא דרמטי בנוגע לכדאיות הכלכלית של פרויקט. עד היום, הרשות המקומית, באישור משרד הפנים, יכלה להפחית את שיעורו מ-50% ל-25% או לבטלו. חוק ההסדרים החדש קובע היטל השבחה בשיעור 25% כברירת מחדל, והרשות המקומית תוכל לקבוע אזורים בהם הוא יהיה בגובה שונה.

"מדובר בבשורה של ממש", מסבירה עו"ד שהם קרן, שותפה וראש תחום תכנון ובנייה במשרד תדמור לוי ושות'. "ככל שתהיה מעמסה כלכלית ליזם כך יהיה קשה יותר לקדם את הפרויקט והפחתת היטל ההשבחה הביאה ודאות. נאמר לרשות המקומית שהיא יכולה לחלק לאזורים וזה מאפשר ליזם להחליט איפה הוא רוצה לפעול".

עו"ד ישי איצקוביץ, שותף, מנהל מחלקת נדל"ן והתחדשות עירונית במשרד אגמון ושות', רוזנברג ושות', מוסיף כי "בפועל, כמעט שלא נעשו עד היום מהלכים של ביטול היטלי ההשבחה, בוודאי שבאזורי הביקוש. זה הביא לכך שדווקא באזורי הביקוש היטלי ההשבחה היו גבוהים, מה שפגע בכלכליות ובתמורות לדיירים".

פטור ממיסוי: חיכוך שתקע פרויקטים רבים

כיום בפרויקטי התחדשות עירונית, הפטור ממיסוי היטלי בינוי (מס שבח ומכוחו גם מס רכישה ומע"מ אפס) הוא רק לבעל דירה אחת, או לדירה שהתקבלה מקרוב. בלא מעט מקרים בעלי דירות סירבו להתקשר עם יזמים בגלל שהיו להם כמה דירות במתחם והם חששו מהמס. במקרים אלה היזם היה צריך לשלם את המס, מה שהיווה חסם משמעותי לקידום פרויקטים.

עו"ד אדם צסוואן, שותף וראש מחלקת התחדשות עירונית במשרד עו"ד גינדי כספי: "רוב היזמים לא לוקחים על עצמם את המיסוי הזה. זה גורם להרבה חיכוכים. הנושא הזה נפתר. מעבר לזה שזה יוריד התנגדויות, מה שקרה זה שהמשקיעים העשירים עשו מאות אלפי שקלים כל אחד. מה שפחות מוכר לציבור זה שלחברת עמידר יש דירות רבות בפרויקטי התחדשות עירונית. עד עכשיו עמידר דרשה מהיזמים לשאת בעלויות המיסוי וזה תקע פרויקטים. זה נפתר".

הדייר הסרבן: "דרמטי במתחמים גדולים"

התיקון שתפס את מירב תשומת הלב התקשורתית הוא הפחתת הרוב הדרוש לתביעת דייר שמסרב לפינוי-בינוי, מ-80% מבעלי הדירות ל-66%. עו"ד איצקוביץ מסביר כי "התיקון משמעותי כי הוא קבע רוב של שני שלישים לא רק במקבץ, אלא בכל אחד מהבניינים הכלולים במקבץ. מדובר בצעד דרמטי, בייחוד כשמדובר במתחמים גדולים במיוחד".

עוד ציין איצקוביץ את חשיבות ההחלטה, כי מי שבנה על השטחים המשותפים, לא ייכלל בספירת הרוב הנדרש: "אנחנו רואים לא אחת שדיירים בונים באופן לא חוקי תוספות לדירות שלהם, פולשים לחצרות או לגג המשותף ואז למעשה אין להם אינטרס כלכלי להצטרף לעסקה".

עדיפות לפינוי-בינוי: המיסוי גדול יותר בתמ"א 38

חלק מהתיקונים וההסדרים החדשים יחול גם על פרויקטים במסגרת תמ"א 38 וחלקם תקף רק לפרויקטים במסגרת פינוי-בינוי. "במסגרת הרפורמה הזאת ניתנה עדיפות ברורה לפינוי-בינוי על תמ"א 38", מסביר איצקוביץ. "בתמ"א 38 הרוב לתביעת דייר סרבן נותר 80%, לעומת זאת במתחמי פינוי-בינוי הוא השתנה ל-66%. מבחינת הדייר הבודד, אין הבדל בין תמ"א 38 לפינוי-בינוי, ולכן אין הצדקה בעיני בין הבחנה בין שתי הקטגוריות".

עו"ד אורית קוך, שותפה וראש תחום מיסוי מקרקעין במשרד זיו שרון ושות', מחדדת: "ממשיכה המגמה המקלה עם פרויקטים של פינוי-בינוי ומקשה על פרויקטים של תמ"א 38, על אף שאלה האחרונים נותנים מענה מהיר יותר לחיזוק בניינים מטים ליפול. כך למשל, קובע חוק ההסדרים ביטול המגבלה על כמות הדירות שיש בידי המוכר במתחם פינוי-בינוי באופן שגם מי שמחזיק בכמה דירות בפרויקט יוכל ליהנות מפטור ממס על כל הדירות שלו, בעוד שמי שמחזיק ביותר מדירה אחת בבניין בפרויקט של תמ"א 38 יזכה לפטור רק בגין דירה אחת ויאלץ לשלם מס שבח ומע"מ בגין יתר דירותיו.

"בנוסף, עד היום איפשר המחוקק לבעל דירה בפרויקט תמ"א 38 להפחית מהרווח שנוצר במכירת הדירה החדשה את עלויות הבנייה שלה וכך להקטין את מס השבח שחל עליו. זאת בניגוד לדירה שהתקבלה בפרויקט פינוי-בינוי, שם לא מתאפשרת הפחתת עלות הבנייה. בחוק ההסדרים משווים את מצבו של בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 למצבו של בעל דירה בפרויקט פינוי-בינוי ושוללים ממנו את האפשרות לנכות את הוצאות הבנייה, מה שאומר הגדלת מס השבח לכשימכור את הדירה החדשה שלו".

הגבלת תוקף עסקאות: יותר כוח לבעלי הדירות

כיום יש סעיף בחוק הקובע כי בעסקת פינוי-בינוי היזם חייב לחתום על הסכם עם 60% מבעלי הדירות במתחם תוך חמש שנים, אחרת ניתן לבטל את ההסכם. המטרה היא לא לכבול את בעלי הדירות להתקשרות אחת. התיקון החדש משנה את המצב ומוסיף לבעלי הדירות כלים לבטל הסכמי פינוי-בינוי.

גבריאל שגיא, סמנכ"ל פיתוח עסקי ושיווק בחברת "אדריכלי העיר" המארגנת מיזמי פינוי-בינוי מטעם בעלי דירות, מסר: "החוק החדש נותן המון כוח לבעלי הדירות. בין היתר הוא קובע שהחל מחתימת ראשון הבעלים, יש ליזם שנתיים להחתים 50% מבעלי הדירות. יש לו 4 שנים להגיע לחתימת 60% מבעלי הדירות. אם הוא לא עומד בתנאים האלה, ניתן לרוב בעלי הדירות בבית המשותף, גם כאלה שהם לא צד לעסקה, לבטל את ההסכם.

"יש עוד תנאי, והפעם במישור התכנוני. היזם, החל מחתימת ראשון הדיירים ועד ארבע וחצי שנים לאחר מכן, צריך להגיש תב"ע. תוכנית פינוי-בינוי. זה אומר שהמחוקק אומר ליזם שאסור לו לקפוא על שמרים. הוא גם צריך להביא חתימות וגם להגיש תוכנית בתוך פרקי זמן מוגבלים. אם הוא לא יפעל בתחום התכנוני, יוכלו בעלי הדירות התוכנית לבטל את ההסכם".

שני צעדים דרמטיים נוספים להגדלת ההיצע

במסגרת דיוני ועדת הפנים בתיקונים בחוק התכנון והבנייה אושרו שני סעיפים שאינם נוגעים רק לתוכניות התחדשות עירונית, אלא יש להם השפעות על כלל הפרויקטים, כולל בבנייה חדשה.

ביטול ההקלות. הקלה בהקשר של חוק התכנון והבנייה מאפשרת לבנות שלא בהתאם להוראות תוכנית בניין עיר. בשנים האחרונות הביא שימוש הולך וגובר במנגנון ההקלות לתהליכי רישוי עוקפי תכנון ובעיקר להארכת הליך הרישוי ויצירת עומס משמעותי על מוסדות התכנון בשלב הרישוי. המתווה אותו אישרה ועדת הפנים קובע כי תוכנית חדשה שיוחלט על הפקדתה אחרי ינואר 2023, תהיה במסלול ללא הקלות כמותיות (שטח, יחידות דיור וקומות). בנושאים אחרים הקלה תתאפשר רק אם הם ייקבעו במפורש בתקנות כנושאים שניתן לבקש לגביהם הקלה. באשר לתוכניות ישנות, הוחלט לאפשר שלוש שנים (עד ינואר 2025) במסלול ההקלות הקיים, עם אפשרות של שנתיים נוספות באישור שרת הפנים.

"מדובר בצעד מבורך, נכון והכרחי. כל נושא הבקשות להקלות בהיתרי בנייה הוא שערורייתי", אמר עו"ד זיו כספי, שותף מייסד גינדי כספי ושות' עורכי דין. "הוא הקשה במישור הוודאות התכנונית ויצר פתח לבעייתיות בכמה היבטים - החל מהתכנון, דרך חישוב היטלי ההשבחה ובעיקר סיבך את הליכי הרישוי. עם ביטולו, רמת הוודאות התכנונית תגדל מאוד והליכי הרישוי יהיו פשוטים הרבה יותר. יחד עם זאת, ביטול הבקשות להקלות מחייב תכנון גמיש ומדוקדק ותב"עות חכמות ומפורטות שיאפשרו מראש מספר תרחישי בנייה, וייתרו את הצורך לבקש הקלות. אם נצרף לכך את אישור רפורמת הרישוי העצמי, שני הסעיפים יכוונו למצב בו אין שיקול דעת בבקשות להיתרי בנייה - מצב שיעשה טוב לכל השוק ויביא להגדלה ניכרת של היקף הפרויקטים והיצע הדירות".

רישוי עצמי. לפי הנוסח שאושר, אדריכלים שיש להם נסיון של חמש שנות עבודה והגישו לפחות חמש בקשות להיתר בנייה יוכלו לחתום על בקשות להיתר.

"אין כל סיכוי שהמהלך יעבוד בישראל", אמר יגאל צ'ודנר, מנכ"ל ובעלי חברת "נתיבי הקמה" המתמחה בקידום הליכים סטטוטוריים. "ראשית, ניתן להחיל רישוי עצמי רק על בקשות להיתר תואמות תב"ע, בעוד שכיום 80% מהבקשות אינן תואמות תב"ע וכוללות הקלות ושימושים חורגים. שנית, רשויות כמו תל אביב מבקשות תוכניות עיצוב כתנאי לאישור היתר, או רשויות שמיישמות הנחיות מרחביות - ובמקרים כאלה רישוי עצמי כלל לא רלוונטי. שלישית, אף אדריכל לא יסכים לקחת על עצמו את האחריות לאשר היתר בנייה. זה שם אותם בניגוד עניינים מסוכן מול יזמים שמזמינים מהם את העבודה בפרויקטים אלה ובפרויקטים אחרים, אף אדריכל לא יסכן את הרישיון שלו כדי לאשר היתר - היה כאן ניסיון בעבר שלא צלח ולהערכתי אין לזה סיכוי גם בהמשך".

אדר' דנה וישקין, יו"ר ארגון האדריכלים החדש "החזית החמישית" מסרה כי "הרפורמה הנוכחית אמורה לאפשר לאדריכלים מורשים להוציא היתרי בנייה, אך למרבה האירוניה היא מאפשרת לרשות לבטל על דעת עצמה את ההיתר, גם תוך כדי הבנייה, אפילו מבלי לקבוע סנקציה כלפי הרשות אם ביטלה היתר באופן בלתי מוצדק. התוצאה תהיה נזק בל יתואר".

עוד כתבות

נמל הדרום / צילום: דוברות ההסתדרות

שיפור שכר והטבות רווחה: הסכם קיבוצי חדש בענף הנמלים

ההסכם, שנחתם בין ההסתדרות, הנהלת נמל הדרום ונציגות העובדים, יחול על כ־400 עובדים וכולל שיפור בשכר ובתנאי ההעסקה, הרחבת הטבות הרווחה ומודל תגמול חדש המבוסס על תפוקה והכשרה מקצועית ● זהו ההסכם הקיבוצי הראשון בנמל מאז השלמת תקופת ההקמה וההרצה ב־2021

הפגנה להחרמת ישראל בלונדון / צילום: Shutterstock

הסנקציות האירופיות: הנזק הישיר מוגבל אבל בממשלה חוששים מתרחיש אחד

בממשלה מעריכים כי הנזק הישיר של הסנקציות הכלכליות החדשות על יו"ש יסתכם בעשרות מיליוני דולרים ● עם זאת, החשש הוא שיבואנים יתקשו להבחין בין חברות הפועלות מעבר לקו הירוק לאלו הפועלות בישראל ● "מדובר בסיכון גדול שאנחנו נערכים אליו", אומרים בענף

אנדי ברנהאם, ראש ממשלת בריטניה. הוביל את החרם על ההתנחלויות / צילום: ap

המדינה שהתהפכה ראשונה על ישראל, ואז גם בריטניה הצטרפה אליה

במשך חודשים הצליחה ישראל לבלום ניסיונות לקדם סנקציות נגדה באיחוד האירופי, אלא שבינתיים מדינות היבשת מצאו מסלול אחר ● פסיקת בית הדין הבינלאומי בהאג סיפקה את הבסיס המשפטי, בריטניה הובילה מהלך עצמאי - וכעת סחר במאות מיליוני דולרים מההתנחלויות נמצא בסכנה ● כך השתנתה הגישה האירופית כלפי ישראל

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ: המלחמה עם איראן תסתיים מיד לאחר בחירות האמצע

על רקע ההסלמה מול טהרן והתקיפות ההדדיות באזור, נשיא ארה"ב טען כי המלחמה תסתיים שעה לאחר בחירות האמצע ● טראמפ הבהיר כי וושינגטון אינה מחפשת עסקה, אך לא שלל מו"מ עם איראן ● טראמפ התייחס גם לסנקציות הבריטיות על ההתנחלויות והבהיר כי ידבר עם ישראל בנושא ● בצל ההכחשה הגורפת של נתניהו, גורמים המעורים בצמרת השלטון באבו דאבי מעידים לראשונה: מידע התרעתי אכן הועבר לישראל ● צה"ל מודה לראשונה: "חמאס מוציא אמל"ח מהמחסנים" ● עדכונים שוטפים

ישראל מימון, יאיר המבורגר, אביגדור קפלן, שרון רייך, בני גבאי ויורם נווה / צילום: יוני רייף

מי הזמין את איתי לוי להרמת כוסית לחג, והתואר לאביגדור קפלן

גופים רבים במשק ערכו הרמות כוסית לרגל ראש השנה, לצד הופעות אמנים כמו איתי לוי ועדן בן זקן ● לאביגדור קפלן הוענק תואר יקיר הענף של איגוד חברות הביטוח ● וקרן הישג העניקה מלגות לכ־100 חיילים בודדים משוחררים, בהשקעה של מאות אלפי שקלים ● אירועים ומינויים

לורנס וונג, ראש ממשלת סינגפור / צילום: ap

ראש הממשלה שמרוויח פי 7 מטראמפ - ובקרוב יקבל עוד יותר

שכרו השנתי של ראש ממשלת סינגפור לורנס וונג צפוי לזנק מ־2.2 מיליון ל־3.6 מיליון דולר סינגפורי - פי שבעה משכרו של נשיא ארה"ב ● העלאת השכר מגיעה לאחר 15 שנה ללא עדכון, ומתבססת על מודל שקושר בין שכר בכירי הממשל להכנסות בצמרת המגזר הפרטי ● וונג הודיע כי יתרום לצדקה את התוספת שיקבל בחמש השנים הקרובות

שוטר נותן דוח תנועה / צילום: תמר מצפי

החל מהבוקר: מאות שוטרי תנועה וניידות בכל רחבי הארץ

על רקע העלייה במספר ההרוגים בכבישים, המשטרה והרלב"ד יוצאות למבצע אכיפה נרחב ברחבי הארץ ● מאות שוטרים וניידות יתפרסו בכבישים, לצד שימוש ברחפנים וביחידה האווירית, ויתמקדו בעבירות מסכנות חיים ● מתחילת השנה נהרגו 309 בני אדם בתאונות דרכים

אבי לוי, מנכ''ל קבוצת דיסקונט / צילום: רמי זרנגר

עסקת מכירת כאל בדרך לקריסה. דיסקונט בפנייה חריגה לבנק ישראל

על רקע העיכוב באישור העסקה עם חורש-הראל, בנק דיסקונט פנה לבנק ישראל ולאוצר בבקשה לבטל את חובת המכירה ● בדיסקונט טוענים כי הסיכוי למצוא רוכש חלופי עד המועד שנקבע הוא נמוך, וכי הבינלאומי מתנגד להנפקת כאל

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

הסטארט-אפ החדש של קשת טעמים: קופונים דיגיטליים לעסקים קטנים

הקמעונאית משיקה את Chipper, פלטפורמה לניהול קופונים דיגיטליים מבוססי דאטה ● המיזם יאפשר לעסקים לשלם רק על מימוש בפועל וירחיב את פעילות הרשת מעבר לקמעונאות המזון

שר הכלכלה ניר ברקת והממונה על התחרות מיכל כהן / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט, כדיה לוי

בג"ץ הכריע מתי שר יכול לפטר רגולטור. איך תושפע מיכל כהן?

שופטי בג"ץ קבעו כי בקשתו של שר הכלכלה ניר ברקת להדיח את הממונה על התחרות עו"ד מיכל כהן תידון בוועדת המינויים בהליך מקוצר, לאחר שנציב שירות המדינה הקודם דחה על הסף את בקשת השר להניע את הליך ההדחה ● לצד זאת, הובהר כי בעת הזו קידום הליך הפסקת הכהונה כפוף לכללים החלים בתקופת בחירות ● בשל תקופת הבחירות, לא ניתן לכנס את ועדת המינויים ● השופטים בדעת רוב הבהירו כי פיטורי שומר סף צריכים להיתמך בתשתית ראייתית אובייקטיבית ומוצקה ומשיקולים מקצועיים

פרופ' אורלי לזרוב / צילום: תמונה פרטית

הקשר המפתיע בין התחדשות תאים במוח, דיכאון וסיכון לדמנציה

פרופ' אורלי לזרוב, ראש המעבדה לחקר אלצהיימר באוניברסיטת אילינוי, גילתה שרמת התחדשות תאי העצב באזור מסוים במוח היא המפתח להבנת תופעת המוח הגמיש של הסופר־אייג'רים, ומנגד - דמנציה ודיכאון ● עכשיו היא עובדת על תרופה שתעזור לטפל בשתיהן ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

ניר צוק / צילום: טל גבעוני

ניר צוק גייס עוד רבע מיליארד דולר לחברת אבטחת הסייבר החדשה שלו

Cylake, שהקים ניר צוק במרץ, השלימה סבב גיוס בהיקף 245 מיליון דולר ומביאה את סך הגיוסים ל-290 מיליון דולר תוך פחות משנה

מיהם הרופאים שעזבו את ישראל מאז 2023? / צילום: Shutterstock, Steve Cukrov

המוני רופאים ירדו מהארץ? בדקנו איפה הם למדו

מחקר על העזיבה של רופאים עורר סערה, כשהיו מי שביקשו לטעון שחלק גדול מהם ממילא לא התכוון להשתקע בארץ. האם זה נכון? ● המשרוקית מסבירה

המסלול בקרן ההשתלמות שמבלבל את החוסכים

הרפורמה במסלולי ההשקעה יצרה שם אחיד שאמור להקל על ההשוואה: "עוקב מדדי מניות" ● אלא שבדיקת הנכסים בפועל מגלה תמונה שונה לחלוטין בכל גוף: מהחשיפה למט"ח ועד פיזור ההשקעה ● המעקב אומנם פסיבי, אבל בחירת המדדים והמשקלות נשארת בידי הגופים ● המחשבון

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ת"א ננעלה בירידות; אלטשולר שחם זינקה ב-15%, אנרג'יאן ב-9%

מדד ת"א 90 ירד ב-0.8%, יום שלישי רצוף של ירידה ● מניית אלטשולר שחם זינקה בעקבות השמועות על אפשרות למכירת בית ההשקעות ● דיסקונט מבקש לבטל את עסקת המכירה של כאל ● גולדמן סאקס: מחירי הנפט עלולים לזנק ל-120 דולר לחבית ● בנק אוף אמריקה משנה כיוון: מעדיף את הין ומזהיר מהיחלשות המטבע האמריקאי

סניף קרפור סיטי בדיזנגוף, תל אביב / צילום: בר לביא

קרפור מתקרבת לבורסה: הגישה תשקיף לקראת הנפקה

אלקטרה מוצרי צריכה הגישה לרשות ני"ע טיוטת תשקיף ראשונה לקראת הנפקה אפשרית של רשת קרפור בבורסה בת"א ● ככל שתצא לפועל, ההנפקה צפויה אחרי החגים, כנראה במהלך נובמבר ● לאחרונה נחשף בגלובס כי קרפור החליטה לא להמשיך לחצי שנה נוספת את מהלך "הסל של ישראל"

עבודה של ג'ואנה בלמונט למותג LOEWE / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הפרמיה של האנושיות: למה מותגי-העל בורחים מ-AI וחוזרים למכחול

בעוד שהשוק ההמוני מאמץ בינה מלאכותית כדי לחסוך בעלויות, מותגי יוקרה כמו דיור, הרמס ושאנל שוברים שמאלה חזק ומשלמים הון לאמנים בשר ודם ● כך נולד סממן הסטטוס החדש ● האלגוריתם האנושי, מדור חדש 

ניו יורק / צילום: Shutterstock

חברות התעופה האמריקאיות חזרו לישראל. מתי נשלם פחות מאלף דולר?

דלתא ויונייטד חזרו לטוס לישראל, ובשבוע הבא תצטרף גם ישראייר לקו לניו יורק ● למרות הגידול בהיצע, מחירי הטיסות בחגים עדיין גבוהים בגלל הביקוש ● בתחילת 2027 צפויים מחירים אטרקטיביים יותר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: שלומי יוסף

העליון הכריע: איתן אורנשטיין ימשיך לשמש כבורר בסכסוך הענק של דן גרטלר

בית המשפט העליון דחה את בקשתו של המיליארדר דן גרטלר להחליף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין כבורר בסכסוך המתמשך בינו לבין האחים משה ומנדי גרטנר ● פסק הבוררות חייב את גרטלר לשלם לאחים 85 מיליון דולר בתוספת ריבית, סכום שהצטבר לפי ההערכות לכ-300 מיליון דולר ● הסכסוך, שנמשך כבר 16 שנה, טרם הסתיים

אייפון / צילום: Shutterstock

המוצר שאפל עשויה להשיק היום לראשונה אי פעם

לקראת האירוע השנתי של אפל שייערך הערב, כלי התקשורת הבינלאומיים והאנליסטים הבכירים מציפים את הרשת בהערכות, הדלפות ודיווחים ● איך ייראו השדרוגים של אייפון 18, שצפוי לכלול שלושה מכשירים? צללנו לדיווחים