גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התשובה של אינטל לאנבידיה מגיעה מישראל: משיקה שבבי גיימינג, שרתים ובינה מלאכותית

בשנים האחרונות סובלת אינטל מסביבה תחרותית הולכת וגוברת במגוון החזיתות בהן היא פעילה ● עכשיו אינטל מודיעה על מספר מוצרים חדשים שפותחו ברובם בישראל שיתחרו במוצרי אנבידיה

מהנדסי ומהנדסות אינטל ישראל שפיתחו את האלדר לייק / צילום: אוהד פאליק
מהנדסי ומהנדסות אינטל ישראל שפיתחו את האלדר לייק / צילום: אוהד פאליק

אנבידיה, חברת השבבים האמריקאית, עקפה את אינטל בשנים האחרונות בשווי השוק שלה ובתדמית החדשנית שלה בזכות המהלך האמיץ שביצעה: פיתוח שבבים לבינה מלאכותית ולחוות שרתים בהתבסס על המעבד הגרפי המפורסם שלה למשחקי מחשב.

היום (ד') מספקת אינטל תשובה לאנבידיה על ידי מספר הכרזות של מוצרים שפותחו ברובם בישראל - המרכזיות שבהן הן השקת שבבי הבינה המלאכותית הבאנה לאבס בשותפות עם שירות הענן אמזון AWS, שותפות עם גוגל בפריסת מעבדים לחוות שרתים, והשקה של מעבד גרפי חדש. מרכזי אינטל בחיפה, בפתח תקווה, בירושלים ובקיסריה נטלו חלק משמעותי בפיתוח כלל המוצרים האלה.

בשנים האחרונות סובלת אינטל מסביבה תחרותית הולכת וגוברת במגוון החזיתות שבהן היא פעילה. היא מתחרה בקוואלקום ו-ARM בתחום שבבי המובייל, ב-AMD בתחום השבבים לשרתים ולמחשבים אישיים, ובאנבידיה בתחום חוות השרתים, מחשוב הענן והבינה המלאכותית. נוסף על כך, ענקיות כמו אפל ועליבאבא מצויות בתהליך תכנון שבבים משלהן, שאמור לייתר את התלות שלהן באינטל.

לאחר מספר תקלות ייצור ותכנון שהביאו לפיגור בהשקת טכנולוגיות חדשות, מינתה אינטל לתפקיד המנכ"ל את סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה לשעבר, פט גלסינגר, שממקד אותה בימים אלה במתן תשובה הולמת למתחרות ובהגברת כושר הייצור של החברה.

התשובה למלאנוקס: מעבד אינטל שיוטמע בחוות השרתים של גוגל

בתחום חוות השרתים, השיקה אינטל בחודש יוני האחרון שבב לניהול תשתיות התקשורת והענן בחווה, המתחרה במעבדים הגרפיים ובמעבדי התקשורת של אנבידיה, המפותחים בחלקם במלאנוקס הישראלית.

במטרה להתחרות במותג ה-GPU של אנבידיה (יחידת עיבוד גרפית), כינתה אינטל את המוצר שלה בשם IPU, כלומר יחידת עיבוד לתשתיות, שם המותאם יותר לקהל היעד הרלוונטי. זהו רכיב חדש שפותח מהיסוד ברובו בישראל ואיננו מבוסס על מעבד השרתים הותיק Xeon של אינטל.

היום, כאמור, מכריזה אינטל על כך שגוגל תטמיע את מעבדי ה-IPU בחוות השרתים שלה. אינטל וגוגל יפתחו ויתאימו את הרכיב ליישומים ולצרכי המפתחים בחוות השרתים של גוגל קלאוד, כך שהשבב יהיה זה שינהל את כל פעילות תשתיות התקשורת והענן בדאטה סנטרים של גוגל קלאוד במקום המעבדים המרכזיים (המכונים CPU), שכעת יתפנו הודות לעומסים המשמעותיים שיופחתו מהם ויוכלו לשמש למשימות עיבוד ייעודיות בלבד.

הסכם זה בין השתיים הופך את גוגל להיות הראשונה להשתמש בשבב החדש שפיתחה אינטל. הרכיב יספק ללקוחות גוגל קלאוד יכולת שליטה וויסות של פעילות המעבד, בין השאר עבור יישומים עתירי תקשורת.

יש לציין כי אינטל איננה ספקית בלעדית של גוגל, וזו חופשייה להמשיך ולעבוד עם שבבי אנבידיה. בנוסף, אין קשר בין פעילות זו לפעילות המנוהלת על ידי אורי פרנק, לשעבר בכיר אינטל שעבר לגוגל בכדי לנהל את היבטי פיתוח השבבים לתחום השרתים הוירטואליים. מלבד גוגל, תמשיך אינטל לעבוד עם ענקיות ענן כגון מיקרוסופט ואמזון בתחום חוות השרתים.

את רכיב התקשורת לחוות השרתים פיתחה קבוצת התקשורת של אינטל לחוות שרתים, המונה 450 עובדים בישראל ועוד כמה מאות בעולם.

אחרי המתנה ארוכה הבאנה לאבס הישראלית מוציאה את השבב לשוק 

אנבידיה הפכה גם לשליטה הבלתי מעורערת בתחום שבבי הבינה המלאכותית בזכות היותה חלוצת התחום, וכן בזכות שפת הפיתוח הפתוחה Cuda המאפשרת למפתחי יישומים רבים לרתום את עוצמת הבינה המלאכותית שלה למגוון יישומים כגון עיבוד שפה טבעית, ניתוח ראייה, זיהוי פנים, זיהוי איומי סייבר, מכונה לומדת ועוד.

היום, לראשונה עושה אינטל את צעדיה הראשונים בשוק בזכות הרכישה של הבאנה לאבס הישראלית שמכריזה על שיתוף פעולה עם שירות הענן אמזון AWS ועל הוצאת השבב לשוק.

החל מהיום, אמזון תמכור שירות "אימון מכונה" בענן ליישומי בינה מלאכותית עם השבב של הבאנה לאבס המכונה גאודי. מדובר בהישג עבור אינטל, שמשיגה לראשונה דריסת רגל בשירות הענן של אמזון, שעד כה שיווק יישומי בינה מלאכותית על בסיס המעבד של אנבידיה. באינטל טוענים כי מעבדי גאודי מציעים שיפור של עד 40% ביחס ביצועים מול עלות לעומת השבבים של אנבידיה.

מאחר וכיבוש נתח שוק בתחום הבינה המלאכותית תלוי במפתחי היישומים ובשפת הפיתוח שבה הם משתמשים, השיקו באינטל את סביבת הפיתוח הפתוחה OneAPI המתחרה ב- Cuda של אנבידיה. באינטל מבטיחים גישה באמצעות הסביבה הזו למגוון יישומים אשר מלבד בינה מלאכותית ישמשו גם בתחומי המחשוב אישי, העיבוד גרפי, תקשורת דור חמישי ניהול חוות שרתים ומחשוב ענן.

התשובה ל-GPU של אנבידיה: מעבד הגיימינג i9

אינטל מוציאה היום סוף סוף לשוק את המעבד המרכזי הבא שלה, אותו היא מגדירה כ"פרויקט החשוב והשאפתני שלה בעשור האחרון" - מעבד ה"אלדר לייק" (Alder Lake), שהוא למעשה הדור השנים עשר של סדרת המעבדים הקלאסיים שלה, ה-Core, המצויים בליבתם של מיליארדי מחשבים אישיים, ניידים ונייחים. סדרת המעבדים פותחה במשך שלוש שנים בישראל ובכמה מרכזים בארה"ב, בין השאר בהובלת רן ברנסון, סגן נשיא בקבוצת הפיתוח של השבבים לתחום המחשוב האישי.

בין התוצרים של סדרת אלדר לייק, נמצא שבב הגיימינג החדש Core i9-12900K, אשר לטענת אינטל, גובר על המתחרה של AMD, שבב ה- 5950X, הודות לביצועים חזקים שיאפשרו למשתמשים להריץ משחקי מחשב בכ-20% מהר יותר מעבד הדגל הקודם של אינטל, הרוקט לייק.

אינטל, שהייתה נתונה במשך שנים ל"חוק מור", החוק הפיזיקלי שקרוי על שם אחד ממייסדיה ואשר גזר גידול בצפיפות המעגלים החשמליים כל שנתיים והגיע ככל הנראה לקיצו בשנים האחרונות, מציגה עתה ארכיטקטורת מעבד שונה. החל ממעד האלדר לייק, שבבי הליבה של אינטל יכללו שני סוגים של ליבות המצויים במפלסים שונים על גבי השבב, כל ליבה שכזו תהיה אחראית על היבט אחר בחיי השבב, כגון ביצועי הספק נמוכים יותר, והתמודדות עם מספר משימות רבות יותר בו זמנית.

כמה אנליסטים בתחום הטכנולוגיה קבעו כי השבב החדש של אינטל גובר על שבבי אפל M1 המבוססים על ארכיטקטורת ARM המתחרה. הפער בביצועים אמנם קטן, אך העיתוי שלו חשוב, היות ואפל השיקה רק לפני מספר שבועות מחשבי מקבוק נטולי שבבי אינטל. בבדיקה שנערכה על ידי אתר חדשות החומרה Wccftech, קיבל המעבד הגרפי החדש של אינטל את הציון הגבוה ביותר, לאחריו שבב ה M1 של אפל, ואילו השבב של AMD דורג הרחק מאחוריהם.

עוד כתבות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מגיע לכם החזר? ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי למי שנתקע בחו"ל במהלך מבצע "עם כלביא"

ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע למעלה מ-400 דולר לנוסע ● בנוסף: מתגבש מתווה מטעמם של משרד הכלכלה והתחבורה, שיכלול גם את ההוצאות שהתווספו על הטיסה חזרה לישראל

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא