גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

"רואים עלייה מאוד גדולה במספר התקפות הסייבר בישראל"

צ'ק פוינט רשמה ברבעון האחרון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים ● גיל שויד: "חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו"

גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף
גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף

חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים ואת תחזית הרווח שהיא עצמה ניפקה ברבעון הקודם, כשרשמה ברבעון השלישי הכנסות של 534 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP בסך 1.65 דולר למניה. במקביל, החברה מעלה את התחזית שלה ל-2021 - באמצע טווח התחזית, שהיא גבוהה ב-1% בשורת ההכנסות ובכ-4% ברווח הנקי למניה לעומת התחזית המקורית.

ההכנסות הרבעוניות משקפות צמיחה של 4.9% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2020, שיעור צמיחה גבוה יותר מרבעונים קודמים. ההכנסות ממכירת מוצרים ורישיונות ירדו ב-0.9% ל-119 מיליון דולר, אך ההכנסות ממנויי אבטחה צמחו ב-12.6% ל-190 מיליון דולר וההכנסות מעדכוני תוכנה ותחזוקה עלו ב-2.2%.

הרווח הנקי של צ'ק פוינט לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם ב-187 מיליון דולר, ירידה מ-201 מיליון דולר ברבעון המקביל על רקע עלייה בהוצאות התפעוליות וירידה בהכנסות הפיננסיות. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים שבראשם עלות התגמולים ההוניים לעובדים, צ'ק פוינט רשמה ברבעון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים.

החברה ייצרה ברבעון השלישי תזרים של כ-251 מיליון דולר מפעילות שוטפת, גבוה ב-1.3% מהרבעון המקביל, ומתחילת השנה התזרים מפעילות הסתכם בכ-889 מיליון דולר. בסיום הרבעון היו לצ'ק פוינט כ-3.8 מיליארד דולר במזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך (סכום המהווה כמעט רבע משווי השוק של החברה). זאת לאחר שבמהלך הרבעון צ'ק פוינט הודיעה על רכישת חברת עב-ענן מישראל בתמורה ל-234 מיליון דולר, וכן הודיעה על הרחבת התוכנית שלה לרכישה עצמית של מניות.

"ממוצע שבועי של 1,000 התקפות לארגון"

במסיבת עיתונאים שנערכה באמצעות זום סקר גיל שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, את מצב שוק אבטחת הסייבר: "אנחנו רואים בישראל עלייה מאוד גדולה בהתקפות סייבר - ההתקפות פר ארגון עלו לכמעט 1,000 בממוצע בשבוע. סקטור הרפואה הוא אולי הכי מותקף וחשוף היום, עם עלייה של מעל 100% בהתקפות עליו - מעל 1,400 התקפות בשבוע".

שויד נשאל על התקפת הסייבר שבוצעה לאחרונה על בית החולים הלל יפה, וציין כי אינו יכול למסור פירוט בשל צו איסור פרסום, אך הדגיש כי "אנחנו מתריעים על כך שהתעשייה בכללותה לא מוגנת מפני התקפות מהדור החמישי. חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו, משום שזו סביבה פתוחה, הטרוגנית, עם מכשירים ישנים וחדשים".

באופן כללי הוא הוסיף כי "לצערנו, מרבית הפתרונות הקיימים לא מצליחים למנוע התקפות. הם לא עוסקים במניעת ההתקפות, אלא בזיהוי וניסיון לתקן את הנזקים, ובהרבה מקרים זה מאוחר מדי - לוקח לפעמים ימים, שבועות ואף חודשים שבהם ארגון לא מתפקד, או מתפקד ברמה החלקית. יש המון ספקי אבטחה, מאוד קשה לנהל את זה וגם נוצרים ביניהם הרבה חורים. צריך פתרונות שיעבדו יחד, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות בצ'ק פוינט עם ארכיטקטורת אינפיניטי - לאבטח ענן, רשת, משתמשים וגישה מרחוק, על פלטפורמה אחת שנותנת ניהול אחיד".

ההכנסות מהפלטפורמה הזו צמחו ברבעון ב-172% לעומת הרבעון המקביל.

"רכישת עב-ענן - מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות"

שויד גם הרחיב על רכישת עב-ענן, שמרחיבה את פעילות האבטחה בתחום האימייל בענן: "זה תחום שגדל מאוד מהר, חברות מעבירות את האימייל לענן, ורק האבטחה בתחום צפויה לגדול ב-4 שנים ב-150%, ל-2 מיליארד דולר. הפתרונות הקיימים של אבטחת אימייל לא ממש מתאימים לאימייל בענן, והרבה מתקפות מתחילות באימייל, כגון פישינג או הורדת malware למחשב. לעב-ענן יש 5,000 לקוחות ויש פה פוטנציאל ענק בשוק שעובר טרנספורמציה. זו רכישה מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות".

סמנכ"לית הכספים טל פיין מסרה כי מעל 250 עובדים הצטרפו לחברה ברבעון האחרון. כמו כן היא ציינה כי היחלשות הדולר (בעיקר מול השקל) פגעה ברווחי צ'ק פוינט ברבעון ב-5 מיליון דולר.

תחזית החברה לרבעון הרביעי היא להכנסות של 560-605 מיליון דולר - אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים, והרווח הנקי למניה Non-GAAP יסתכם ב-2.02-2.22 דולר - במקרה זה, אמצע טווח התחזית גבוה מתחזיות האנליסטים.

בכך עולה כאמור התחזית השנתית, ו-2021 תסתיים עם הכנסות של 2.127-2.172 מיליארד דולר, צמיחה של 3%-5.2% לעומת 2020, כאשר הרווח הנקי למניה יהיה 6.81-7.01 דולר, לעומת 6.78 דולר ב-2020.

עוד כתבות

ח''כ טלי גוטליב / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת

הכנסת אישרה חסינות לח"כ גוטליב שחשפה את שמו של איש שב"כ

חברי הכנסת אישרו ברוב של 61 מול 48 את חסינותה של חברת הכנסת, טלי גוטליב, מפני העמדה לדין לאחר שחשפה שמו של איש שב"כ ● בתוך כך, לוחם שב"כ שגוטליב חשפה את זהותו הגיש עתירה לבג"ץ נגד החלטת הכנסת

חברת החשמל / צילום: איל יצהר

חברת החשמל בראש, ומי בתחתית? סקר השירות של מבקר המדינה

7 גופים ממשלתיים דורגו בסקר השירות של מבקר המדינה ● רוב הגופים הצליחו לשפר את השירות בשנה החולפת, משרד התחבורה הידרדר ● מבקר המדינה: "חובה על משרתי הציבור להעניק שירות מיטבי, יעיל ומסביר פנים לכל אדם"

כמה קולות בקלפי היו יכולים להתווסף בחברה הערבית?

איחוד של המפלגות הערביות? טיבי טען שזה יכול לממש פוטנציאל הצבעה גדול בחברה הערבית ● הפער אכן קיים, אבל האם ריצה משותפת תמחק אותו? ● המשרוקית של גלובס

קרנות הגידור בנאמנות מסכמות שלוש שנים / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרן שהניבה 266% בשלוש שנים, ואיזה סיכון אורב למוצר ההשקעה שהפך ללהיט

קרנות הגידור בנאמנות צומחות בקצב מהיר מאז השקתן ב–2023, חולשות על כ–6 מיליארד שקל ומציגות תשואות גבוהות, גם אם הן גובות דמי ניהול יקרים ומתקשות להכות את מדדי השוק ● המנהל בקרן המצטיינת של הראל: "החזקנו המון מניות ביטוח, ביטחון ושבבים והשוק היה לוהט, אבל הורדנו חשיפה" ● וגם: סימן שאלה לגבי עתיד הקרנות

פאנל ''בין קלוד לשער הדולר: האם ההייטק הישראלי ימשיך לצמוח ב-2026?'' בכנס TECH IL של גלובס / צילום: ניב קנטור

"מתכנתים שמרוויחים מיליון שקל בחודש": איך ייראה ההייטק הישראלי בעקבות מהפכת ה-AI?

בפאנל מורחב של יזמים ומשקיעים שנערך בכנס TECH IL של גלובס, ניסו המשתתפים להעריך איך ייראה שוק ההייטק הישראלי בעקבות מהפכת ה-AI, מי יהיו המרוויחים הגדולים, ומה המדינה יכולה לעשות כדי לשמר את מעמדה בתחום: "לא מאוחר מדי להקים עוד אנתרופיק"

עמי לוטבק בכנס TECH IL של גלובס / צילום: ניב קנטור

עמי לוטבק, ממייסדי וויז: "אני עדיין קם בבוקר, לוקח רכבת ומנסה לשנות את עולם הסקיוריטי"

מייסד וויז עמי לוטבק סבור כי עידן ה־AI מחייב ארגונים וחברות סייבר לחשב מסלול מחדש: "כל מה שעשינו עד היום צריך להשתנות" ● בכנס TECH IL של גלובס הוא סיפר כיצד ג’מיני השפיעה על ההחלטה להימכר לגוגל, מדוע מודלי AI הפכו לתשתית קריטית, ולמה דווקא היום קל יותר להקים סטארט־אפ וקשה יותר להצליח בו

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סגרה יום שלישי של ירידות, מדד ת"א 35 ירד ב-1.5%

מדד ת"א 125 קרוב לטריטוריית "תיקון" ● מדד הקלינטק הוביל את הירידות, צנח ביותר מ-4% ומשלים ירידה של 10% מתחילת השבוע ● מחירי הנפט עולים מעט ● טראמפ הזהיר היום שארה"ב תשוב לתקוף את איראן אם לא תהיה מרוצה מהסכם הפסקת האש המתגבש

פרינוק / צילום: אתר החברה

השב"כ יבדוק: איך הגיעו תרופות פסיכיאטריות לתוך מחית מזון לפעוטות

המשטרה והשב"כ מעורבים בבירור הימצאותן של תרופות במחיות פירות לתינוקות מסוג "פרינוק" ● לשניים מסניפי הרשת "זול ובגדול", שבהם נמכרו המחיות, הוצאו צווי סגירה ● לא פורסם ריקול גורף לכלל מוצרי "פרינוק"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

אוקראינה תמורת הורמוז? תמימות דעים מפתיעה בין טראמפ לאירופה בפסגת ה-G7

היו מי שהעריכו כי מאחורי הקלעים של ה-G7 התרקמה עסקת "אוקראינה תמורת הורמוז" ● טראמפ לא ידרוש יותר מדי מאוקראינה, ימשיך לאפשר לאירופאים לקנות נשק אמריקאי בעשרות מיליארדים לחימושה, ובתמורה האירופים יסייעו לו "לנקות" את הבלגן במפרץ הפרסי

אייל פרוינד, מנכ''ל הפניקס ESOP, בכנס TECH IL 2026 / צילום: ניב קנטור

אייל פרוינד, מנכ"ל הפניקס ESOP: "למרות כל האתגרים וחוסר הוודאות אנחנו עושים לונג על ההייטק הישראלי"

"אם מישהו היה אומר לנו לפני שנתיים שיהיו עסקאות בסדר גודל של השנה האחרונה, אני לא חושב שמישהו היה מאמין", אמר אייל פרוינד, מנכ"ל הפניקס ESOP בכנס TECH IL של גלובס ● "אם יש משהו שאנחנו רואים שחוזר על עצמו, הוא שההייטק הישראלי ממשיך להתקדם קדימה"

מיליארדי דולרים מוקפאים על ידי ממשל ארה''ב / צילום: ap, Vahid Salemi

היכן מוחזקים מיליארדי הדולרים המוקפאים של איראן?

ארה"ב מנעה ממדינות שונות להעביר תשלומים עבור רכישות נפט מאיראן ● כעת טהרן דורשת לקבל את הכסף בחזרה כתנאי לסיום קבוע של המלחמה

פאנל סיפור ההצלחה של הדיפנס טק הישראלי / צילום: ניב קנטור

בכיר לשעבר בחיל האוויר: "האמירה שאנחנו לא ערוכים לאיום הרחפנים היא מחמירה"

האם הדיפנס־טק הישראלי בדרך לפריצה עולמית? בכנס TECH IL של גלובס אמר תא"ל במיל' שמעון צנציפר מ־Ace Capital Partners כי "המשקיע הישראלי יגיע לשם בשנים הקרובות”, בעוד ד"ר יהודית הוכרמן־פרומר מאונדס ישראל צפתה עתיד של "נחילים ולהקות מתוזמנים עם AI בקצה" ● לצד ההזדמנויות העסקיות, המשתתפים העריכו כי האיומים הביטחוניים לא צפויים להיעלם: חן גולן מנקסט ויז'ן טען כי איראן נמצאת ב"הפסקת אש זמנית להתארגנות לסבב הבא", וחמוטל מרידור מקלע הזהירה כי "ציר הרשע משתף פעולה אחד עם השני"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

בעקבות החלטת הריבית, וול סטריט ננעלה ירידות; תשואות האג"ח זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● המגזרים שרגישים לריבית נפלו, בעיקר מניות מוצרי הצריכה ירדו בחדות ● הזינוק במניית SpaceX נעצר ● ועדת השוק הפתוח של הפד הותירה הערב את הריבית על 3.75% בהתאם לצפי ● החוזים העתידיים על הריבית משקפים כעת הסתברות של כ־37% לשתי העלאות ריבית השנה

עו''ד ד''ר ישראל (רלי) לשם / צילום: איל יצהר

המניה קפצה 500% וסידרה לפרקליט הצמרת אקזיט של 200 מיליון שקל

עוה"ד רלי לשם מכר בשנה האחרונה את רוב מניותיו ביצרנית תמציות הטעם והריח ● שותפתו להקמת החברה, המנכ"לית קרן כהן־חזון, בחרה לשמור על רוב החזקותיה, למרות זינוק של מאות אחוזים במניית תורפז בשנים האחרונות, והיא כבר שווה מעל 3 מיליארד שקל על הנייר

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המיליארדרית הגרמניה שהגישה תביעה נגד לנדא - וחזרה בה

המיליארדרית הגרמנייה סוזן קלאטן הגישה לבית המשפט המחוזי בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון נגד לנדא לאבס, חברת פיתוח הטכנולוגיה של היזם הסדרתי בני לנדא ● מדובר בהלוואה של 16 מיליון אירו שלא נפרעה כבר יותר משנה מאז חלף המועד לכך ● התביעה הוסרה יממה אחרי שהוגשה בעקבות מו"מ

וויל פורטה וטינה פיי באירוע נטפליקס / צילום: ap, Evan Agostini

השיעור שלמדתי מגורדון רמזי וטינה פיי: הטלוויזיה לא נעלמת, היא משנה צורה

כבר יותר מ־20 שנה שאני מגיע לאירוע Upfronts בניו יורק - המקום שבו תעשיית הטלוויזיה האמריקאית מוכרת למפרסמים את תשומת הלב של הצופים - אבל הפעם היה ברור שמשהו עמוק השתנה ● הכוח עבר למקום אחר, והסטרימינג, הדאטה וה–AI הם העתיד הבלתי נמנע

מימין: ליעד אגמון, עמי לוטבק, שלמה קרמר / צילום: ניב קנטור

הווידוי של ליעד אגמון, התוכנית של שלמה קרמר, והחזון של עמי לוטבק: כל הכותרות מכנס TECH IL

כנס TECH IL של גלובס אירח את השמות הבולטים בהייטק הישראלי ● שלמה קרמר הבטיח להנפיק את הבייבי, ליעד אגמון סיפר שנמאס לו למכור לגברים לבנים בני 50, ועמי לוטבק חשף כיצד ג'מיני השפיעה על ההחלטה למכור את וויז לגוגל ● וגם: פרויקט "עשרת הסטארט־אפים המבטיחים" - מחר באתר גלובס

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

הסטארט-אפ של היזם הסדרתי בדרך לגיוס לפי שווי עצום. ותודה לאילון מאסק

חברת אקסייט לאבס (Xsight Labs) של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ בדרך לגיוס של כ-300 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר ● הרקע לגיוס - הלקוחות החדשים של החברה, והבולטת שבהם היא סטארלינק ● לפי מקורות, את הסיבוב הובילו כמה מהמשקיעים הותיקים והמוכרים של וילנץ - קרן פידליטי וחברת ההשקעות אטריידס של משקיע העל גאווין בייקר

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שמבקרת את ישראל בחריפות, אבל מייצאת אליה שבבים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: המשטר האיראני סבור שהוא יציב יותר משהיה לפני המלחמה, אירלנד מבקרת את ישראל ובמקביל מכפילה את יצוא השבבים אליה, והמטרה החדשה בספרד: פעילות כימיקלים לישראל (ICL) ● כותרות העיתונים בעולם

מיכל ברורמן בלומנשטיק וזוהר עיני בשיחה עם מיטל וייזברג / צילום: ניב קנטור

"דווקא בעידן ה-AI ההון האנושי משמעותי יותר - הם אלה שמתכננים, מציבים מטרות ומנהלים את הסוכנים"

מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, מיכל ברורמן בלומנשטיק, ומייסד פורט, זוהר עיני נפגשו לשיחה בכנס TECH IL של גלובס ● ברורמן בלומנשטיק: "הערך העיקרי שישראל מביאה הוא היזמות הישראלית, ה- go get it" ● עיני: "חברות שידעו למנף הון אנושי, ידע, יצירתיות – עם AI – יקפצו קדימה"