גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"רואים עלייה מאוד גדולה במספר התקפות הסייבר בישראל"

צ'ק פוינט רשמה ברבעון האחרון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים ● גיל שויד: "חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו"

גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף
גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף

חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים ואת תחזית הרווח שהיא עצמה ניפקה ברבעון הקודם, כשרשמה ברבעון השלישי הכנסות של 534 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP בסך 1.65 דולר למניה. במקביל, החברה מעלה את התחזית שלה ל-2021 - באמצע טווח התחזית, שהיא גבוהה ב-1% בשורת ההכנסות ובכ-4% ברווח הנקי למניה לעומת התחזית המקורית.

ההכנסות הרבעוניות משקפות צמיחה של 4.9% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2020, שיעור צמיחה גבוה יותר מרבעונים קודמים. ההכנסות ממכירת מוצרים ורישיונות ירדו ב-0.9% ל-119 מיליון דולר, אך ההכנסות ממנויי אבטחה צמחו ב-12.6% ל-190 מיליון דולר וההכנסות מעדכוני תוכנה ותחזוקה עלו ב-2.2%.

הרווח הנקי של צ'ק פוינט לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם ב-187 מיליון דולר, ירידה מ-201 מיליון דולר ברבעון המקביל על רקע עלייה בהוצאות התפעוליות וירידה בהכנסות הפיננסיות. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים שבראשם עלות התגמולים ההוניים לעובדים, צ'ק פוינט רשמה ברבעון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים.

החברה ייצרה ברבעון השלישי תזרים של כ-251 מיליון דולר מפעילות שוטפת, גבוה ב-1.3% מהרבעון המקביל, ומתחילת השנה התזרים מפעילות הסתכם בכ-889 מיליון דולר. בסיום הרבעון היו לצ'ק פוינט כ-3.8 מיליארד דולר במזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך (סכום המהווה כמעט רבע משווי השוק של החברה). זאת לאחר שבמהלך הרבעון צ'ק פוינט הודיעה על רכישת חברת עב-ענן מישראל בתמורה ל-234 מיליון דולר, וכן הודיעה על הרחבת התוכנית שלה לרכישה עצמית של מניות.

"ממוצע שבועי של 1,000 התקפות לארגון"

במסיבת עיתונאים שנערכה באמצעות זום סקר גיל שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, את מצב שוק אבטחת הסייבר: "אנחנו רואים בישראל עלייה מאוד גדולה בהתקפות סייבר - ההתקפות פר ארגון עלו לכמעט 1,000 בממוצע בשבוע. סקטור הרפואה הוא אולי הכי מותקף וחשוף היום, עם עלייה של מעל 100% בהתקפות עליו - מעל 1,400 התקפות בשבוע".

שויד נשאל על התקפת הסייבר שבוצעה לאחרונה על בית החולים הלל יפה, וציין כי אינו יכול למסור פירוט בשל צו איסור פרסום, אך הדגיש כי "אנחנו מתריעים על כך שהתעשייה בכללותה לא מוגנת מפני התקפות מהדור החמישי. חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו, משום שזו סביבה פתוחה, הטרוגנית, עם מכשירים ישנים וחדשים".

באופן כללי הוא הוסיף כי "לצערנו, מרבית הפתרונות הקיימים לא מצליחים למנוע התקפות. הם לא עוסקים במניעת ההתקפות, אלא בזיהוי וניסיון לתקן את הנזקים, ובהרבה מקרים זה מאוחר מדי - לוקח לפעמים ימים, שבועות ואף חודשים שבהם ארגון לא מתפקד, או מתפקד ברמה החלקית. יש המון ספקי אבטחה, מאוד קשה לנהל את זה וגם נוצרים ביניהם הרבה חורים. צריך פתרונות שיעבדו יחד, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות בצ'ק פוינט עם ארכיטקטורת אינפיניטי - לאבטח ענן, רשת, משתמשים וגישה מרחוק, על פלטפורמה אחת שנותנת ניהול אחיד".

ההכנסות מהפלטפורמה הזו צמחו ברבעון ב-172% לעומת הרבעון המקביל.

"רכישת עב-ענן - מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות"

שויד גם הרחיב על רכישת עב-ענן, שמרחיבה את פעילות האבטחה בתחום האימייל בענן: "זה תחום שגדל מאוד מהר, חברות מעבירות את האימייל לענן, ורק האבטחה בתחום צפויה לגדול ב-4 שנים ב-150%, ל-2 מיליארד דולר. הפתרונות הקיימים של אבטחת אימייל לא ממש מתאימים לאימייל בענן, והרבה מתקפות מתחילות באימייל, כגון פישינג או הורדת malware למחשב. לעב-ענן יש 5,000 לקוחות ויש פה פוטנציאל ענק בשוק שעובר טרנספורמציה. זו רכישה מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות".

סמנכ"לית הכספים טל פיין מסרה כי מעל 250 עובדים הצטרפו לחברה ברבעון האחרון. כמו כן היא ציינה כי היחלשות הדולר (בעיקר מול השקל) פגעה ברווחי צ'ק פוינט ברבעון ב-5 מיליון דולר.

תחזית החברה לרבעון הרביעי היא להכנסות של 560-605 מיליון דולר - אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים, והרווח הנקי למניה Non-GAAP יסתכם ב-2.02-2.22 דולר - במקרה זה, אמצע טווח התחזית גבוה מתחזיות האנליסטים.

בכך עולה כאמור התחזית השנתית, ו-2021 תסתיים עם הכנסות של 2.127-2.172 מיליארד דולר, צמיחה של 3%-5.2% לעומת 2020, כאשר הרווח הנקי למניה יהיה 6.81-7.01 דולר, לעומת 6.78 דולר ב-2020.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

עצמאים ומאושרים: המלחמה, הרגולציה, הציפיות לעתיד והפנסיה

מאות בעלי מקצוע הרשומים באתר מידרג השתתפו במשאל מיוחד בשיתוף גלובס שבדק את מצבם: איך הם עברו את השנים האחרונות, מה מטריד אותם במיוחד וכמה מהם שוקלים לחזור להיות שכירים ● ולמה רובם לא רוצה שדור ההמשך יילך בעקבותם?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות ומחירי הנפט זינקו ל-100 דולר לחבית

נסיעתו של סגן הנשיא ג׳יי.די. ואנס לאיסלאמאבאד הוקפאה לאחר שטהראן לא הגיבה לעמדות המו״מ של ארה״ב ● קווין וורש, מועמדו של הנשיא טראמפ לתפקיד יו"ר הפד, התמודד עם שימוע לאישור מועמדותו ● זעזוע באפל, ג'ון טרנוס מונה למנכ"ל, במקום טים קוק שכיהן כ-15 שנה ● אמזון תשקיע 25 מיליארד דולר באנתרופיק ● אחרי נפילה של 70% בשנה, לייבפרסון נרכשת ע"י סאונד האונד

משרד לייבפרסון , רעננה / צילום: תמר מצפי

אחרי שצנחה ב-99% מהשיא: לייבפרסון מסיימת את דרכה כחברה ציבורית

לייבפרסון נמכרת לסאונד האונד האמריקאית לפי שווי שוק של כ-43 מיליון דולר ● בזאת בא לסיומו תהליך ארוך של אובדן אמון משקיעים, מאבק אקטיביסטי וניסיון התאוששות כושל ● בשיאה נסקה לשווי של כ-5 מיליארד דולר, שווי השוק היום עומד על כ-40 מיליון דולר

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

תחום התעופה ב"מצב הישרדות": 20 חברות בעולם כבר ביטלו טיסות

הטלטלה במצר הורמוז מצמצמת את אספקת הדלק הסילוני ומעמיקה את המשבר בענף התעופה ● לפי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, מלאי הדלק יספיק לכשישה שבועות בלבד, ובאירופה מזהירים מביטולי טיסות כבר בסוף מאי ● כ־20 חברות תעופה כבר מקצצות פעילות, וההיצע העולמי צפוי לרדת

ניתוח חברה / צילום: ורד פיצ'רסקי

שני מהלכים נותנים למניה הזו גב פיננסי אדיר

חברת הנדל"ן המניב המסורתי שייסד ומוביל נחמיאס, מושבניק משילת, נכנסה לפעילות בתחום הדאטה-סנטרים, שבו היא מבססת מובילות מקומית ושותפויות אסטרטגיות עם ענקיות הטכנולוגיה העולמיות ● האם הימרה על התחום הנכון, שיתגבר גם על המינוף הגבוה והסיכון הגיאו-פוליטי? ● ניתוח חברה, מדור חדש 

מנכ''ל אפל היוצא, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות וההחמצה ב-AI: אפל מסכמת 15 שנה עם טים קוק

כהונתו של טים קוק כמנכ"ל אפל מסתיימת אמנם בתחושה חמוצה יחסית, אבל יש לו גם במה להתגאות: החל מצמיחת החברה, דרך חיזוק אפל כיצרנית מוצרי אלקטרוניקה ועד ההכנסות משירותי התוכן ● עיקר הביקורת, לעומת זאת, נעוצה בחוסר ההובלה של החברה בתחום הבינה המלאכותית ● ומה הייתה עמדתו ביחס לישראל?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בעליות; נופר אנרג'י זינקה, מניות הביטוח והבנייה ירדו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● המסחר התנהל לאור המתיחות המתחדשת בין ארה"ב לאיראן ● מחירי הנפט טיפסו ● מיטב: "הקשר בין וול סטריט לשקל התחזק באופן מובהק" ● הפניקס: בנק ישראל לא צפוי להתערב בשוק המט"ח ● וול סטריט ג'ורנל: משקיעי האג"ח בארה"ב לא הצטרפו לחגיגה ● "רחוק מדי, מהר מדי": בוול סטריט מזהירים שהראלי עלול שלא להימשך

איור: גיל ג'יבלי

2.96 שקלים לדולר: הכוחות שמאחורי השיא ההיסטורי

המוסדיים מכרו סכום שיא של דולרים ● הפסקת האש העניקה רוח גבית והורידה את פרמיית הסיכון ● כל הגורמים שעומדים מאחורי השיא ההיסטורי של השקל ● נתון בשבוע - עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

רועי ורמוס / צילום:  רמי זרנגר

רועי ורמוס שובר שתיקה של למעלה מעשור: "מה שקרה לפסגות זה כאב לב נוראי"

רועי ורמוס, שותף מנהל ומייסד קרן נוקד, שמר על שתיקה כמעט מוחלטת במשך יותר מעשור ● בראיון בלעדי לפודקאסט "כוחות השוק", הוא מדבר על הכול: מהפרשה ששינתה את מסלול חייו והכאב על דעיכת המותג פסגות, דרך השותפים שהקימו איתו את קרן הגידור הגדולה בישראל, ועד לאסטרטגיית ההשקעה הייחודית והסיבה שהוא נשאר אופטימי "על גבול הנאיבי"

צילום: מחוז אומורי, יפן

רעידת אדמה חזקה סמוך ליפן: אזהרת צונאמי לפגיעה בחופי המדינה

גלי צונאמי בגובה שלושה מטרים עלולים לפגוע במחוז אומורי בצפון האי הונשו, האי המרכזי ביפן ● רעידת אדמה חזקה בעוצמה 7.5 הורגשה בים ממזרח למדינה ● שירותי הרכבות המהירות הופסקו, היערכות לפגיעה בתוך פחות מחצי שעה

דגל ישראל מונף לצד דגל האיחוד האירופי בבניין הפרלמנט בבריסל / צילום: Shutterstock

מיליון חתימות באירופה מציתות מחדש איום על הסכם הסחר עם ישראל

עצומה כלל אירופית הצליחה לאסוף יותר ממיליון חתימות בקרב תושבי האיחוד האירופי, בקריאה להשהות את הסכם האסוציאציה המשמש כבסיס ליחסי הסחר התרבות וקשרי החוץ עם ישראל ● הנימוק: "היקף חסר תקדים של הרג ופציעת אזרחים" ● בתום תהליך אימות החתימות, העצומה תחייב דיון בנושא בפרלמנט האירופי ● ומה תהיה עמדת הונגריה?

דם המכבים. לפי האגדה, הוא צומח היכן שנשפך דם של לוחם מכבי / צילום: Shutterstock

הפרח האדום מהמדבקה: מה הפך את דם המכבים לאייקון של זיכרון

מאחורי הפרח שמופיע שוב ושוב על דש הבגד בכל יום זיכרון, מסתתר מטען כבד של מיתוס, הקרבה ותקומה ●  כך הפך דם המכבים לפרח שמדבר בשם הנופלים

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: כדיה לוי

ועדת האיתור המליצה על שמאלוב-ברקוביץ' כיו"ר מועצת הכבלים והלוויין; קרעי אישר

כעת יעבור המינוי לוועדה לבחינת מינויים ברשות החברות - ולאחר מכן לאישור הממשלה ● שמאלוב-ברקוביץ' כיהנה בעבר כיו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, ובהמשך מונתה למנכ"לית חדשות 13 - מינוי שבוטל לאחר זמן קצר בלחץ עובדי החברה ● ארגון העיתונאים בתגובה: "ניסיון השתלטות פוליטי על שוק התקשורת בישראל"

פאנלים סולאריים / צילום: Shutterstock, abriendomundo

מניות האנרגיה המתחדשת זינקו בת"א. אלו הסיבות

סוכנות האנרגיה הבין־לאומית פרסמה דוח ממנו עולה כי האנרגיה הסולארית תפסה את הנתח הגדול ביותר מהגידול בצריכת האנרגיה העולמית בשנה החולפת - וזעזוע הנפט העולמי בעקבות המלחמה עם איראן צפוי רק לחזק את המגמה ● מניות האנרגיה המתחדשת בת"א קפצו, במיוחד אלו המחזיקות בפעילות בארה"ב

רפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילום: רענן טל

"ההשקעות מתפוצצות": המניה שעלתה 69% מתחילת השנה והסיבות

מניית קמטק כבר נסחרת בשווי של 8.4 מיליארד דולר לאחר זינוק של 628% בשלוש שנים ● וגם: בעלי המניות שהרוויחו מכך

נקניקיות של ערן ביק / צילום: יאיר ולר

נקניקיות שמוציאות את הגילטי מהפלז'ר: שני יצרנים של שרקוטרי מקומי איכותי

בשנים האחרונות צומח בארץ שרקוטרי מקומי נהדר ● עם שלל טכניקות יישון וכבישה מסורתיות, חומרי גלם מקומיים ופרשנות ישראלית, התוצר נפלא ורחוק מאוד מהסטיגמה התעשייתית

שי-לי עטרי / צילום: מתוך חשיפה עם חיים אתגר, ערוץ 12

העליון: בימ"ש השלום ידון מחדש בפרסום שמו של החשוד באונס שי-לי עטרי

שם החשוד לא יפורסם עד להכרעת בית משפט השלום ● שופט העליון אלכס שטיין: אין צורך בחוות-דעת פסיכיאטרית כדי לבסס סיכון לאובדנות, אלא ניתן להסתפק בחוות-דעת מתחום הפסיכולוגיה הקלינית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות, אך השווקים מהמרים על רגיעה בין ארה"ב ואיראן

מדד ה-S&P 500 ירד בכ-0.2% ● בבלומברג דיווחו כי טראמפ אמר שהסיכוי של הארכת הפסקת האש ללא הסכם חתום מאוד נמוך ● אנליסטים מזהירים: המשקיעים לא מפרשים נכונה את ההתפתחויות במזרח התיכון ● מחירי הנפט טיפסו, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 95 דולר לחבית ● במורגן סטנלי הורידו את התחזית שלהם למחיר הזהב ● הביטקוין עלה ונסחר סביב 76 אלף דולר

ג'ון טרנוס באחת ההכרזות של אפל / צילום: ap, Marcio Jose Sanchez

מפיתוח האייפון ועד מהפכת השבבים: השינוי ההיסטורי בצמרת אפל וההשלכות

ג׳ון טרנוס, שהוביל את פיתוח האייפון, המק והמעבר ההיסטורי של אפל לשבבים עצמאיים, יחליף את טים קוק כמנכ״ל אחרי 15 שנה ● טרנוס נכנס לתפקיד כשהחברה בשיאה, אך גם בעיצומו של מרוץ טכנולוגי חדש סביב הבינה המלאכותית

בועז לוי. ימונה ליו''ר התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

"הדמות הפסיבית": בועז לוי אושר ליו"ר התע"א, ודאג למנכ"ל נוח

דירקטוריון התעשייה האווירית אישר את מינויו של בועז לוי, המכהן כמנכ"ל החברה, ליו"ר ● בתוך כך אישר הדירקטוריון את מינויו של הסמנכ"ל משה לוי למנכ"ל בפועל, אשר ישמש בתפקיד זה באופן זמני עד לסיום הליך בחירת מנכ"ל קבוע לחברה