גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"רואים עלייה מאוד גדולה במספר התקפות הסייבר בישראל"

צ'ק פוינט רשמה ברבעון האחרון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים ● גיל שויד: "חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו"

גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף
גיל שויד, מנכ”ל ומייסד צ’ק פוינט / צילום: שלומי יוסף

חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים ואת תחזית הרווח שהיא עצמה ניפקה ברבעון הקודם, כשרשמה ברבעון השלישי הכנסות של 534 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP בסך 1.65 דולר למניה. במקביל, החברה מעלה את התחזית שלה ל-2021 - באמצע טווח התחזית, שהיא גבוהה ב-1% בשורת ההכנסות ובכ-4% ברווח הנקי למניה לעומת התחזית המקורית.

ההכנסות הרבעוניות משקפות צמיחה של 4.9% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2020, שיעור צמיחה גבוה יותר מרבעונים קודמים. ההכנסות ממכירת מוצרים ורישיונות ירדו ב-0.9% ל-119 מיליון דולר, אך ההכנסות ממנויי אבטחה צמחו ב-12.6% ל-190 מיליון דולר וההכנסות מעדכוני תוכנה ותחזוקה עלו ב-2.2%.

הרווח הנקי של צ'ק פוינט לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם ב-187 מיליון דולר, ירידה מ-201 מיליון דולר ברבעון המקביל על רקע עלייה בהוצאות התפעוליות וירידה בהכנסות הפיננסיות. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים שבראשם עלות התגמולים ההוניים לעובדים, צ'ק פוינט רשמה ברבעון רווח נקי בגובה כ-220 מיליון דולר, נמוך ב-4.8% מהרבעון המקביל, והרווח הנקי למניה עקף ב-5 סנטים את תחזיות האנליסטים.

החברה ייצרה ברבעון השלישי תזרים של כ-251 מיליון דולר מפעילות שוטפת, גבוה ב-1.3% מהרבעון המקביל, ומתחילת השנה התזרים מפעילות הסתכם בכ-889 מיליון דולר. בסיום הרבעון היו לצ'ק פוינט כ-3.8 מיליארד דולר במזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך (סכום המהווה כמעט רבע משווי השוק של החברה). זאת לאחר שבמהלך הרבעון צ'ק פוינט הודיעה על רכישת חברת עב-ענן מישראל בתמורה ל-234 מיליון דולר, וכן הודיעה על הרחבת התוכנית שלה לרכישה עצמית של מניות.

"ממוצע שבועי של 1,000 התקפות לארגון"

במסיבת עיתונאים שנערכה באמצעות זום סקר גיל שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, את מצב שוק אבטחת הסייבר: "אנחנו רואים בישראל עלייה מאוד גדולה בהתקפות סייבר - ההתקפות פר ארגון עלו לכמעט 1,000 בממוצע בשבוע. סקטור הרפואה הוא אולי הכי מותקף וחשוף היום, עם עלייה של מעל 100% בהתקפות עליו - מעל 1,400 התקפות בשבוע".

שויד נשאל על התקפת הסייבר שבוצעה לאחרונה על בית החולים הלל יפה, וציין כי אינו יכול למסור פירוט בשל צו איסור פרסום, אך הדגיש כי "אנחנו מתריעים על כך שהתעשייה בכללותה לא מוגנת מפני התקפות מהדור החמישי. חייבים להעלות את רמת האבטחה. בתי חולים הם הסקטור הכי רגיש ובעייתי בהתמודדות שלו, משום שזו סביבה פתוחה, הטרוגנית, עם מכשירים ישנים וחדשים".

באופן כללי הוא הוסיף כי "לצערנו, מרבית הפתרונות הקיימים לא מצליחים למנוע התקפות. הם לא עוסקים במניעת ההתקפות, אלא בזיהוי וניסיון לתקן את הנזקים, ובהרבה מקרים זה מאוחר מדי - לוקח לפעמים ימים, שבועות ואף חודשים שבהם ארגון לא מתפקד, או מתפקד ברמה החלקית. יש המון ספקי אבטחה, מאוד קשה לנהל את זה וגם נוצרים ביניהם הרבה חורים. צריך פתרונות שיעבדו יחד, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות בצ'ק פוינט עם ארכיטקטורת אינפיניטי - לאבטח ענן, רשת, משתמשים וגישה מרחוק, על פלטפורמה אחת שנותנת ניהול אחיד".

ההכנסות מהפלטפורמה הזו צמחו ברבעון ב-172% לעומת הרבעון המקביל.

"רכישת עב-ענן - מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות"

שויד גם הרחיב על רכישת עב-ענן, שמרחיבה את פעילות האבטחה בתחום האימייל בענן: "זה תחום שגדל מאוד מהר, חברות מעבירות את האימייל לענן, ורק האבטחה בתחום צפויה לגדול ב-4 שנים ב-150%, ל-2 מיליארד דולר. הפתרונות הקיימים של אבטחת אימייל לא ממש מתאימים לאימייל בענן, והרבה מתקפות מתחילות באימייל, כגון פישינג או הורדת malware למחשב. לעב-ענן יש 5,000 לקוחות ויש פה פוטנציאל ענק בשוק שעובר טרנספורמציה. זו רכישה מהחשובות שעשינו בשנים האחרונות".

סמנכ"לית הכספים טל פיין מסרה כי מעל 250 עובדים הצטרפו לחברה ברבעון האחרון. כמו כן היא ציינה כי היחלשות הדולר (בעיקר מול השקל) פגעה ברווחי צ'ק פוינט ברבעון ב-5 מיליון דולר.

תחזית החברה לרבעון הרביעי היא להכנסות של 560-605 מיליון דולר - אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים, והרווח הנקי למניה Non-GAAP יסתכם ב-2.02-2.22 דולר - במקרה זה, אמצע טווח התחזית גבוה מתחזיות האנליסטים.

בכך עולה כאמור התחזית השנתית, ו-2021 תסתיים עם הכנסות של 2.127-2.172 מיליארד דולר, צמיחה של 3%-5.2% לעומת 2020, כאשר הרווח הנקי למניה יהיה 6.81-7.01 דולר, לעומת 6.78 דולר ב-2020.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

"עקבו אחר המנצחים": המלצת ההשקעה של הבנק הגדול בעולם

בבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן מסמנים את סקטור הטכנולוגיה וממליצים למשקיעים ללכת עם המומנטום בשוק המניות האמריקאי ● בעוד שחלק מהאנליסטים רואים את הראלי בוול סטריט כטבעי, לנוכח תחזיות הרווחים החזקות - יש גם מי שמהמרים שהוא לא יימשך, ואף תוהים האם לא מתנפחת שוב בועה מסוכנת

כנופיית שפירא - SSQ / צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

רצח ימנו זלקה: מהו העונש בישראל לקטינים שביצעו עבירות פשיעה חמורות?

רצח הצעיר ימנו זלקה הציף מחדש את שאלת אלימות הנוער ● נתוני המשטרה בת"א חושפים הכפלה במספר מעצרי הקטינים בתוך שלוש שנים בלבד ● בעוד שחלק ממומחי המשפט מדגישים את חשיבות השיקום, עולות קריאות להעביר את האחריות אל מערכת החינוך והפיקוח ההורי ● שאלת השעה

גדי איזנקוט ושאול מרידור / צילום: דוברות מפלגת ישר!

שאול מרידור מצטרף לגדי איזנקוט: "עמד במשך שנים מול ניסיונות לפגוע בכלכלה"

מרידור, בן 49 מירושלים, נשוי ואב ל-4, הוא כלכלן בכיר ששימש במהלך דרכו המקצועית גם כמנכ"ל משרד האנרגיה • ממפלגת ישר! נמסר כי "מרידור לקח חלק מרכזי בגיבוש המדיניות הכלכלית של המפלגה לבחירות הקרובות" • איזנקוט בירך על הצטרפותו לרשימה: "מכיר לעומק את הכשלים שנבנו בכלכלה הישראלית" • מרידור מסר: "המשימה שלפנינו ברורה - לשקם את המדינה ולהפיח תקווה"

אימונים של חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

המענק הגדול לחיילי המילואים בדרך, ויגיע לעד 50 אלף שקל ללוחמים

המענקים שיתקבלו בימים הקרובים צפויים לזנק באלפי שקלים, ועשויים להגיע עד ל־50 אלף שקל במקרי קיצון ● אלא שבהיעדר מחשבון מעודכן מטעם צה"ל, המילואימניקים נותרים באפלה לגבי גובה התשלום ומועד הפקדתו המדויק ● כל מה שצריך לדעת על התגמול הנוסף

וול סטריט התאוששה מהר מהצפוי מהמלחמה עם איראן / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

עצת הזהב שלא הכזיבה והזינוק במניות שהכה את הסטטיסטיקה

הירידות בתחילת המלחמה התחלפו בתוך זמן קצר באופטימיות ושיאים חדשים - בהתאם לסטטיסטיקה ההיסטורית ● ה־"V" המפורסם בשווקים התרחש דווקא לאחר שמדד הפחד זינק והכותרות בישרו על קטסטרופה ● וגם: עצת הזהב שכדאי לשנן ומה אומרת הסטטיסטיקה על ההמשך?

מיכל עבאדי-בויאנג'ו, החשבת הכללית / צילום: חיים צח-לע''מ

עשרות אלפי עובדי מדינה ייפרדו מכרטיס הנוכחות ויעברו לאפליקציה מבוססת GPS

משרד האוצר ומערך הדיגיטל מקדמים מהלך להחלפת "הכרטיס החכם" באפליקציה מבוססת מיקום ● בעוד שבאוצר מבטיחים חיסכון בעלויות ואבטחת מידע משופרת, בוועדי העובדים חוששים ממעקב: "נוודא שפרטיות העובדים נשמרת באופן מלא" ● היעד להטמעה: ינואר 2027

מאור מלול, עומר אדם ונסים גאון, אלון יריב / צילום: עידן כהן, שי פרנקו, פרטי

"אמרו לי אין לך סיכוי": מאחורי עסקת הענק של מאור מלול ועומר אדם

העסקה הטרייה של הענקית האמריקאית קרוסו מגלמת לחוות השרתים שמקימים מאור מלול ועומר אדם בעפולה שווי של 3 מיליארד שקל ● היא מצטרפת לשורת עסקאות עתק שדווחו לאורך התקופה האחרונה ● האם לכל החוות יהיה ביקוש?

שקל - דולר / צילום: Shutterstock

השקל מתחזק ושובר שיא חדש: ״רואים שינוי טעמים ארוך טווח״

לפי הארועים היום - ירידות בוול סטריט, זינוק בנפט וחשש מהסלמה מול איראן, השקל אמור היה להיחלש ● התחזקותו התמוהה מוסברת ע"י תמיר הרשקוביץ, סמנכ״ל בכיר ומנהל אגף השקעות באיילון ביטוח בכך ש"מוסדיים וצרכני קצה מקטינים חשיפה ללא קשר לשווקי המניות העולמיים" ● אידית מוסקוביץ', מנהלת חדרי מסחר בבינלאומי: "השפעות אלו ניתן לנתח כמגמה ולא בהתייחסות ליום מסחר נקודתי"

בקפלר מציינים כי אלפי חביות שנמצאות לא יכולות לצאת לים הפתוח / צילום: Reuters

אפקט המצור האמריקאי: תעשיית הנפט של איראן תגיע לסף השבתה בתוך שלושה שבועות

דוח חדש של חברת המחקר הבינ"ל קפלר מצביע כי בעקבות המצור האמריקאי על הורמוז, קיבולת אחסון הנפט של איראן צפויה להסתיים בתוך 22 ימים לכל היותר ● המשמעות: המשטר ייאלץ לקצץ את הפקת הנפט דרמטית בתוך חודשים ספורים ● המחיר: איראן צפויה להפסיד כ־250 מיליון דולר בכל יום

שליח וולט

וולט חווה תקלה עולמית באפליקציית השליחים שלה

לפני זמן קצר עלתה באפליקציה של וולט הודעה שאומרת כי הם חווים תקלה טכנית גלובאלית ● התקלה, כך על פי החברה מונעת מהם לקבל הזמנות חדשות והם פועלים על מנת לחזור לפעילות במהירות האפשרית

תקיפות צה''ל בדרום לבנון / צילום: ap, Ariel Schalit

הותר לפרסום: אזרח ישראלי נהרג מרחפן נפץ בלבנון

טראמפ: "איראן הודיעה שהיא בקריסה, רוצה שנפתח את הורמוז" ● מקורות פקיסטנים ל-CNN: המתווכים מצפים לקבל בימים הקרובים הצעה מתוקנת מאיראן לסיום המלחמה ● הערכה: הכלכלה האיראנית לא תחזיק מעמד יותר מ-8 שבועות תחת מצור ● שר האוצר האמריקאי: גורמים שיקיימו קשרים עם חברות תעופה איראניות - מסתכנים בחשיפה לסנקציות ● דיווחים שוטפים

הבהרה ותיקון

כתבה שפרסמנו היום (28.4.26) עסקה בחברת פאפאיה גיימינג ולא בחברת פאפאיה גלובל, אשר תויגה בשל טעות באייטם

מטה סנדיסק בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

המניה הכי לוהטת בוול סטריט שברה שיא נוסף, ומאות עובדים בישראל נהנים

מניית סנדיסק עקפה לראשונה את רף ה-1,000 דולר, כשנה וחודשיים לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד"ק והשלימה קפיצה מטאורית של כמעט 3,000% ● ליצרנית רכיבי הזיכרון יש מרכזי פיתוח בישראל - לאחר שרכשה בעבר את M-Systems של דב מורן, שפיתחה את הדיסק און קי

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

ועדת הכספים אישרה מתווה פיצויים משופר לעסקים שנפגעו ב"שאגת הארי"

בוועדת הכספים הגיעו להסכמות לאחר שאושר כי חמשת הימים הראשונים של מבצע "שאגת הארי" יהיו מוכרים כחל"ת ● בנוסף, הוסכם כי המתווה יישאר בתוקף למשך חמש שנים, כך שבמקרה חירום שיתעורר במדינה, הכנסת לא תצטרך להתכנס שוב ולאמץ מתווה ייעודי חדש

נשיא המדינה יצחק הרצוג / צילום: מארק ניימן-לע''מ

הרצוג מזמן את הצדדים במשפט נתניהו למגעים - לפני הכרעה בבקשת החנינה

היועצת המשפטית לנשיא פנתה ליועמ"שית, לפרקליט המדינה ולעו"ד עמית חדד וביקשה לבחון אפשרות לגיבוש הסכמות כשלב מקדים, לפני ש"תישקל הפעלת סמכותו" של הרצוג בנוגע לבקשת החנינה ● בבית הנשיא מדגישים: מיצוי המגעים עשוי לאפשר "שיח מאחה" ולהוביל להסדר

קצביה. המנגלים של יום העצמאות הביאו לזינוק בקצביות בדרום / צילום: Shutterstock

המנגלים של יום העצמאות הביאו לזינוק בקצביות בדרום, והיכן עוד?

גלובס מציג מדד הבוחן את הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רכישות הבשר גדלו במאות אחוזים בדרום ובירושלים, ופחות מזה במרכז ובצפון

נקודת החלוקה של פרסל הום בדיזנגגוף סנטר / צילום: דיזנגוף סנטר

משרד התקשורת בוחן האם זרוע הפצה של עלי אקספרס פועלת בישראל כחוק

בעקבות פנייה של פורום חברות הלוגיסטיקה, בדיקה ראשונית של משרד התקשורת מעלה כי Parcel Home - זרוע הפצה של עליאקספרס בארץ - פועלת ללא היתר לחלוקת דברי דואר, וייתכן כי יינקטו נגדה צעדי אכיפה ● הטיעון: המצב הקיים מייצר "תחרות בלתי הוגנת"

אילן סיגל מנכ''ל פלאפון והזוכים בפרס הגרנד אפי: שטראוס עם דוריטס ומשרד הפרסום אדלר חומסקי & ורשבסקי GREY / צילום: עזרא לוי

הזוכים הגדולים של טקס פרסי האפי: שטראוס ומחלבות גד

תחרות השיווק האפקטיבי התקיימה הערב בתל אביב, וחברות המזון כיכבו בה ● מחלבות גד זכו בקטגוריית הפלטינום, ודוריטוס של שטראוס זכה בזהב בקטגוריית שיווק משפיענים וכן בפרס הגרנד אפי היוקרתי ● מושיק תאומים קיבל פרס מפעל חיים

כותרות העיתונים בעולם

שיתוף הפעולה המפתיע של ישראל נגד חיזבאללה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: סוריה וישראל נאבקות בחיזבאללה כתף אל כתף, החשש משיבושים במסדרון הסחר העמוס בעולם ורשת הריגול של משמרות המהפכה שנחשפה • כותרות העיתונים בעולם

שיעור החזקת המוסדיים במניות בחו''ל רק יגדל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סטפק משוכנע: למרות שהבורסה בת״א לוהטת המוסדיים ינהרו לחו״ל

התרחקנו מאוד מהימים שקופות הגמל לא השקיעו כלל בחו"ל ● השוואת שיעור המס ורפורמת בכר פתחו את השער לעולם בפני המשקיעים המוסדיים, ומאז 2012 משקל המניות בחו"ל עולה בהתמדה ועוקף את משקל ההשקעה במניות בישראל ● אנו מעריכים אותו ב־85% בתוך עשור