גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

פייסבוק חושפת את שמה החדש: META

צוקרברג דיבר באריכות על החזון שלו לחברה, שמבוסס סביב ה-"Metaverse" - מציאות רבודה ומציאות מדומה ● החברה חשפה משקפי מציאות מדומה מתקדמים, Project Cambria ● שינוי השם תקף לשם החברה, לא לרשת החברתית ● מניית פייסבוק עלתה ב-3% מאז תחילת המסחר

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, חושף את שמה החדש של החברה / צילום: צילום מסך
מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, חושף את שמה החדש של החברה / צילום: צילום מסך

21:20

צוקרברג כרגע מדבר על השלב הבא שלהם, והם לא רק חברת רשת חברתית. "חשבתי הרבה על הזהות שלנו. פייסבוק היא המוצר הכי משומש בהיסטוריה של העולם. זה כבר לא מייצג את כל מה שאנחנו עושים - וואטסאפ, אינסטגרם, נאזריי, קווסט ועוד. להיות רשת חברתית זה תמיד יהיה חשוב לנו". לאחר מכן, הוא מציג את השם החדש של החברה: Meta.

מניית פייסבוק עלתה ב-3% מאז תחילת המסחר, וצוברת תאוצה לאחר ההכרזה.

צריך להסביר שלא מדובר בשם החדש של הרשת החברתית פייסבוק, אלא בשם החדש של החברה המנהלת את הכל. בדומה לשינוי של אלפאבית וגוגל משנת 2015, כעת יהיה ארגון גג בשם Meta שיהיה אחראי על כל שירותי החברה, פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ והשאר. פייסבוק עושה פה למעשה פיבוט: מצביעה על הכיוון החדש שלה בעשור הקרוב, ועל האסטרטגיה שלה במה שהיא רואה כ"יורש של האינטרנט".

צוקרברג מסר ש״המבנה התאגידי שלנו לא ישתנה. ועם זאת האופן בו נדווח על התוצאות שלנו ישתנה. החל מהרבעון הרביעי של 2021 נדווח על שתי פעילויות: משפחת האפליקציות (פעילות פייסבוק, וואטסאפ, אינסטגרם - נ״ט וא״ג) ומעבדות המציאות המדומה. נתחיל גם להיסחר תחת הטיקר החדש לחברת META החל מהראשון בדצמבר (הטיקר יהיה MVRS)".

21:00

פייסבוק משיקה מוצר חדש: משקפי מציאות מדומה מתקדמים, Project Cambria. המשקפיים יושקו בשנה הבאה. הן ישלבו את כל חוויות המציאות החדשניות במקום אחד. "מדובר במוצר מתקדם ואיכותי יותר, שגם יעלה יותר בהתאמה, אך יציע לאנשים טכנולוגיות פורצות דרך, לרבות נוכחות חברתית מציאותית ומשוכללת יותר, ראייה צבעונית באיכות גבוהה, ועוד". משקפי קמברייה הם משקפיים שצפויים להיות יקרים, במחיר כמה אלפי דולרים ויתחרו ישירות ב-Apple VR.

בנוסף, צוקרברג רומז על משקפי מציאות רבודה שהם עובדים עליהן. הוא קורא לזה פרויקט נאזריי. עדיין אין הרבה פרטים, כאמור.

20:50

החברה הציגה את פלטפורמת Presence - חבילת כלים חדשה, מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה, שתאפשר למפתחים לבנות טכנולוגיות מציאות מעורבת טובות וריאליסטיות יותר, לייצר אינטרקציות חברתיות וחוויות קוליות חדשניות, שישלבו בטבעיות בין תוכן וירטואלי למרחב הפיזי. כלים אלו מתבססים על יכולות מתקדמות כמו Passthrough, Spatial Anchors ו-Scene Understanding.

כחלק מהפלטפורמה, החברה תשחרר SDK (ערכת פיתוח תוכנה) ליצירת אינטרקציות וחוויות קוליות - מגוון כלים שיסייעו למפתחים להמציא מחדש את האינטרקציה עם טכנולוגיות מציאות מדומה ולהפוך את הידיים לאמצעי המרכזי שמספק שליטה בחוויה הוירטואלית. בד בבד, החברה מציגה SDK בעולמות האודיו, שיאפשר לקול להשתלב כחלק משמעותי מאותן חוויות דיגיטליות ויספק לאנשים שליטה קולית, ו-SDK ליצירת אוואטרים חדשים ומציאותיים.

20:30

"גיימינג הוא מרכיב משמעותי מחזון ה-Metaverse - החל ממשחק שחמט מבוסס AR ועד למשחקי מלחמה במציאות מדומה", אומר צוקברג ומכריז שמשחק GTA יגיע לקווסט 2. רבים כבר החליפו את חדר הכושר בשגרת אימונים במציאות מדומה, והחברה מתכננת להפוך את משקפי ה-VR למוצר הספורט הנוח והטוב ביותר עבור צרכים אלו. כבר בשנה הבאה, החברה תשיק סט אביזרים חדשים לפעילות ספורטיבית באמצעות המשקפיים - כמו אחיזה טובה יותר לשלטי ה-VR, מצב אגרוף, וסטודיו לספורט".

צוקרברג מדבר על לעבור בעזרת הקווסט ובמטא-וורס: "אם ניתן לכולם את הכלים להיות נוכחים, לא משנה מאיפה הם, זה יהיה גיים צ'ינג'ר". הוא מסביר שזה ייתן אפשרויות להעסקה לאנשים רבים שלא יכלו בגלל המיקום הגאוגרפי שלהם. הוא מתייחס גם להיבט הסביבה ואומר שיזהם פחות כי פחות טיסות ופחות נסיעות ופקקים ורמזורים.

החברה הכריזה על קרן חדשה בסך 150 מיליון דולר שתוקדש ליצירת הדור הבא של החוויות החינוכיות ב-VR. לצד זאת, החברה משתפת פעולה עם שורת מוסדות כדי לקחת את החזון קדימה, וליצור חוויות למידה חדשניות וסוחפות.

צוקרברג אומר: "השנים האחרונות נתנו לי ולחברה שיעור בצניעות. אחד הלקחים העיקריים, הוא שבניית מוצרים זה לא מספיק. אנחנו גם צריכים לתת יד לבניית אקוסיסטם, כך שמיליוני אנשים יוכלו לקחת חלק בעתיד, שהם יתוגמלו על עבודתם ויהנו מהשגשוג - לא רק כצרכנים, אלא גם כיוצרים ומפתחים. עד כמה שאנחנו חברה גדולה, למדנו גם איך זה לפתח עבור פלטפורמות אחרות. החיים תחת הכללים שלהן עיצבו באופן עמוק את ההשקפה שלי על תעשיית הטכנולוגיה. יותר מכל, הבנתי שהגבלת חירות ומיסים גבוהים מקשים על חדשנות, מונעים מאנשים לפתח דברים חדשים, ומעכבים את הכלכלה של האינטרנט כולה. אנחנו מתכננים להמשיך לסבסד את המכשירים שלנו, או לפחות למכור אותם במחיר עלות, כדי להפוך אותם לזמינים עבור יותר אנשים".

20:15

צוקרברג מתאר אפליקציה חדשה בשם Horizon Home: "גרסה מוקדמת לחלל הביתי העתידי ב-Metaverse - החלל הראשון אליו כל אדם ייכנס כשירכיב את משקפי המציאות המדומה. כבר בקרוב יהיה ניתן להזמין חברים להיפגש בבית ולבלות איתם, לצפות בסרטונים ולשחק יחד במגוון יישומים ומשחקים.

"Horizon Home היא התוספת החדשה ביותר ל-Horizon, הפלטפורמה החברתית של החברה, שמאפשרת לאנשים לשמור על קשר אחד עם השני, ליצור ולעבוד בתוך ה-Metaverse. אליו מצטרפים מוצרים כמו Horizon Worlds, חוויית המציאות המדומה שכבר זמינה במשקפי ה-Quest בגרסת בטא, וכן Horizon Workrooms - מרחב העבודה הווירטואלי והחדשני שהפך למוצר הדגל של החברה בעולמות הפרודוקטיביות. בד בבד, החברה הציגה גם את Horizon Venues - חלל דיגיטלי לצפייה בהופעות, משחקי ספורט ועוד, שמאפשר להיות חלק מאירועים חיים מכל מקום".

אחד הסטארט-אפים שישלובו באקו-סיסטם של מטאוורס הוא הסטארט-אפ הישראלי ספייק (Spike) של היזם הסדרתי ומייסד וואלה ארז פילוסוף ודביר בן ארויה, לשעבר מייסד וובספלאנט. ספייק הוא מעין הכלאה של פלטפורמת דואר אלקטרוני, ניהול משימות ויישום שיחות וידאו בסגנון זום, הייעודית לסביבת משקפי אוקולוס 2.

ספייק עובדת על סמך הדוא״ל הקיים ועושה מתיחת פנים לדוא״ל המסורתי. עשירה בכלים של שיתופיות, הודעות קוליות, פגישות וידיאו ועוד- ישירות מתיבת הדואר הנכנס שלך והופכת את האימייל להיות תקשורת סינכרונית.

על פי הודעת החברה, היא מאפשרת ללמעלה מ-150,000 חברות וצוותים עבודה בארגונים להשתמש בפלטפורמה ככלי תקשורת פנים ארגוני וחיצוני, בהם פייבר, שופיפיי, פיליפיס וספורה. ״ספייק מחליפה את כל היישומים האחרים שעובדים משתמשים בהם, כמו סלאק, טימז או וואטסאפ, ומאגדת את כל השימושים האלה במקום אחד- מערכת תקשורת מרוכזת של צ׳אטים, מסמכים, וידיאו, הודעות קוליות היישר מהאימייל שלך ועוד,״ נמסר מהחברה.

על פי אתר המחקר IVC, החברה גייסה 15.3 מיליון דולר משורה של משקיעים בהם קרן אינסייט, קרן NFX של גיגי לוי ובכירים מפייסבוק ארה״ב, מנכ״ל זום אריק יוהן, ואריה מרגי, בכיר אם סיסטמס לשעבר וממייסדי פליופס.

20:00

מארק צוקרברג מדבר אל הקהל מסלון ביתו ואומר: "אני יודע שיש מי שטוענים שזה לא הזמן לעסוק בעתיד. אין ספק שיש נושאים חשובים לעבוד עליהם בהווה. תמיד יהיו. אז מהבחינה הזו, אף פעם לא יהיה זמן טוב להתמקד בעתיד. אבל אני גם יודע שיש הרבה מכם שמרגישים כמוני - אנחנו חיים בשביל מה שאנחנו מפתחים, ובזמן שאנחנו עושים טעויות, אנחנו ממשיכים ללמוד, לבנות ולהתקדם".

צוקרברג ממשיך ואומר: "היום אנחנו נדבר על המטא-וורס. אנחנו נשתף מה שיכול להיות אפשרי. אנחנו מאמינים שהמטאוורס הוא היורש הטבעי של האינטרנט - הוא יספק חוויות חברתיות עשירות יותר ויאפשר לכולנו להרגיש נוכחים אחד לצד השני, מכל מקום בעולם".

צוקרברג מדגים איך יראה המרחב הווירטואלי: "אווטרים יהיו ממש כמו תמונות פרופיל היום, אבל במקום תמונה סטטית - מדובר בייצוגים תלת-מימדיים וחיים של ההבעות ומחוות. הם הולכים להפוך את האינטראקציות לעשירות הרבה יותר מכל דבר שאפשרי באינטרנט של היום. במקום להקליד או ללחוץ, אנשים יוכלו לחוות עם הידיים, לומר מילים, או פשוט לגרום לדברים לקרות בעזרת כוח המחשבה. המכשירים לא יהיו מוקד תשומת הלב: במקום להפריע, הם יתנו תחושה של נוכחות בחוויות החדשות שתחוו, ובאנשים שאיתם תהיו".

16:00

הצטרפו אלינו הערב לעדכונים חיים בגלובס מכנס Connect של פייסבוק

ענקית הטכנולוגיה פייסבוק תקיים הערב (ה') בשעה 20:00 (שעון ישראל) את הכנס השנתי שלה, Connect. פייסבוק צפויה לחשוף פרטים נוספים על החזון שלה ועל האסטרטגיה העתידית של החברה לשנים הקרובות - תחזיות הקשורות למציאות מדומה ורבודה (AR ו-VR).

למעשה, פייסבוק רוצה שנשתמש יותר במילה "Metaverse" - זו המילה שהיא מגדירה כמרחב הוירטואלי החדש, אותו מרחב שנחשפים אליו ברגע ששמים על העיניים את משקפי המציאות המדומה שלה, ה-Oculus Quest. ענקית הטכנולוגיה מעוניינת להפוך את המרחב הזה, למרחב הרבה יותר שמיש ובעיקר חברתי ומשפחתי. פייסבוק למעשה רואה בעולם הזה כ"דור הבא של חוויות חברתיות מקוונות".

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר כי החברה מתכננת להשקיע השנה 10 מיליארד דולר ב-Facebook Reality Labs, חטיבת ה-Metaverse של החברה שמטרתה לייצר את החומרה, תוכנה ואת התוכן למציאות רבודה ומדומה. באחרונה שמענו על שיתוף פעולה של פייסבוק עם חברת Ray-Ban, עם זוג משקפיים חכמים שנועדו לסייע ביצירת סטורי.

אז מה לצפות?

דיווחים בעולם, ובכללם הפרסום באתר TheVerge, דיברו על מיתוג מחדש של פייסבוק ופרסומו של שם חדש לחברה - שאמורים לאפיין את הכיוון החדש שהחברה הולכת אליו. מהלך כזה יסייע לפייסבוק למתג את עצמה מחדש, גם לאחר התחקירים הבעייתיים וגם כדי ליצור בידול בין שירותי החברה השונים. המהלך דומה למה שעשתה גוגל ב-2015 - הקימה ארגון גג בשם אלפאבית, תחתיו יהיו כל השירותים האחרים.

בנוסף, פייסבוק צפויה לספק פרטים נוספים על גרסת ה-Pro למשקפי המציאות המדומה שלה, ה-Oculus Quest. אנחנו גם צפויים לשמוע על משקפיים חכמים נוספים חדשים, זאת לאחר שיתוף הפעולה עם Ray-Ban, וממש לשלב במשקפיים החדשים גם אלמנטיים של מציאות רבודה (AR).

חשוב להזכיר כי בחודש שעבר, מנהל הטכנולוגיות הראשי בפייסבוק, מייק שרופר, הודיע כי יפרוש מתפקידו. מחליפו בתפקיד הוא אנדרו בוסוורת', כיום ראש חטיבת החומרה בפייסבוק. בוסוורת', ניהל ופיקח על חטיבת Facebook Reality Labs, שמונה כבר מעל ל-10 אלף עובדים ואחראית על חטיבת המציאות המדומה והרבודה. כבר אז, לפני חודש, היה אפשר לראות את החברה מצביעה לכיוון הזה - משמע, לבחור בכיווני החומרה והמציאות המדומה והרבודה ככיוון חדש לחברה.

לפייסבוק יש הרבה על הראש בתקופה האחרונה. ענקית הטכנולוגיה נאלצת להתמודד עם הדלפת הענק של המסמכים מתוך החברה, הכוללים מחקרים פנימיים של החברה ומציגים אותה באור שלילי: לפי התחקירים שפורסמו, פייסבוק ידעה על בעיות ותקלות בזירה שלה, אך לא פעלה לתקנן, כדי למקסם רווחים. מדליפת המסמכים מתוך החברה - העובדת לשעבר פרנסיס האוגן, הדליפה את המסמכים בהתחלה לקונגרס, ל-SEC ולוול סטריט ג'ורנל, וכעת כ-17 גופי חדשות נוספים קיבלו גישה למסמכים, מה שהוליד תחקירים נוספים.

צוקרברג אמר בשיחת משקיעים השבוע כי המסמכים שהודלפו הם חלק "ממאמץ מתואם כדי לצייר תמונה כוזבת של החברה שלנו". למעשה, הוא אמר כי פייסבוק מעסיקה מעל ל-40 אלף אנשים במחלקות הבטיחות והאבטחה, ושהיא מצפה להוציא יותר מ-5 מיליארד דולרים על בטיחות ואבטחה בשנת 2021.

עוד כתבות

קרב חרבות / צילום: Shutterstock

הקרדיט שהחרב מקבלת ככלי נשק קצת מוגזם

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: התרבות הפופולרית התאהבה בחרבות, אבל תפקידן בלוחמה היה צנוע יותר משחושבים

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

אחד מכל שישה נוסעים: זו המדינה שכבשה את נתב"ג ביוני

כ-70% מהנוסעים טסו עם חברות ישראליות, אל על הובילה בפער גדול על המתחרות ● יוון הייתה היעד הפופולרי ביותר, ואחריה ארה"ב, קפריסין ואיטליה ● בחודש יולי צפויים לעבור בנתב"ג 2.3 מיליון נוסעים

מצר הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

"נתיב אמצעי": הפתרון שנשקל למשבר בהורמוז

טראמפ מאיים במקרה של ניסיון התנקשות בו: "הפקודות כבר ניתנו - הצבא מוכן להשמיד את איראן לחלוטין" ● סוכנות ידיעות המקורבת למשמרות המהפכה: נמל חיפה - אחת מהמטרות לתגובה על המתקפה האמריקנית ● ארה"ב באולטימטום חדש לאיראן: הצהירו בפומבי שמצר הורמוז פתוח ושלא תתקפו ספינות ● מוג׳תבא ח׳אמנאי: נקמה על מות אבי היא דרישת האומה ● עדכונים שוטפים

דן ברמי, אור עופר, עומר כילף / צילום: יח''צ, איל יצהר

סיטי הקפיץ את מחיר היעד והחברה השלימה טיסה של 186% מהתחתית

במדור הישראליות בוול סטריט של גלובס, בדקנו את התנועות הבולטות של סוף השבוע: ● החברה שרשמה זינוק של 186% מהשפל וזכתה להקפצת מחיר היעד מצד בנק ההשקעות סיטי ● מניית חברת ה-AI למלחמה בפייק ניוז שקרסה ב-21% נוספים בעקבות דיווח על גיוס הון מופחת ● וגם: חברת האוטוטק אינוויז מסתערת על שוק הרחפנים ומצרפת לדירקטוריון את מנכ"ל רפאל לשעבר

ילדי עשירים לומדים איך לא לשרוף את הירושה / צילום: GEMINI-AI

הריטריט היוקרתי שבו ילדי עשירים לומדים איך לא לשרוף את הירושה

הצצה למפגש בן שלושה ימים, שבו קבוצת יורשים בעלי הון של 7 מיליארד דולר לומדת את סודות השמירה על העושר

יבגני ודרינה בל / צילום: פרטי

הזוג שמחזיק כבר 4 דירות להשקעה ועדיין חולם על דירה משלו למגורים

כשיבגני ודרינה בל התחתנו, כל אחד מהם החזיק בדירה. מאז הם הספיקו לרכוש עוד שתי דירות - ואת כולן הם משכירים ● למרות הרצון לרכוש בית מגורים משלהם, הם מכוונים כעת דווקא להשקעה חדשה ואחרת

שלט למכשיר שמיעה בעסק (אילוסטרציה)

שני עורכי דין הגישו כמעט 100 תביעות ייצוגיות בשנתיים - בנושא אחד ויחיד

עורכי הדין ערן פלסר ושלומי אבני הגישו בקשות לייצוגיות נגד עסקים על היעדר מערכות עזר לשמיעה ● התביעות שהוכרעו הסתיימו בשכר-טרחה של אלפי שקלים לשניהם, אבל גם בהנגשת בתי העסק - ומכאן הדילמה לגבי השימוש בכלי המשפטי

השבוע בשווקים / אילוסטרציה: Shutterstock

מנהל ההשקעות שממליץ על מניות שחובה להחזיק – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

"אל תקנו מניה רק כי המליצו עליה בטיקטוק": הטיפים של מנהל ההשקעות ● מדד ● המדד שקפץ 220% בשנה וחצי ומסתמך רק על שתי מניות ● שתי המצטרפות החדשות לת"א ואלו שתקועות בדרך ● וגם: הסלמה באיראן? הכוח האמיתי שמניע את שער הדולר

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק בהיקף המשכנתאות בחודש יוני; גידול בביקושים למסלולי הפריים

לפי בנק ישראל, ביוני 2026 נלקחו משכנתאות בהיקף של 11.1 מיליארד שקל, החודש הרביעי בגובהו בארבע השנים האחרונות ● הורדות הריבית האחרונות תורמות לחיזוק מסלולי הפריים במשכנתאות

בנימין נתניהו. כשר אוצר צמצם, כראש ממשלה הגדיל / צילום: אוליבייה פיטוסי-הארץ

מ-165 ל-500 ישובים ברחבי ישראל: מפלצת הטבות המס יצאה משליטה

עם השנים ישראל הפכה ל"מדינת הנחות", שבה המחיר המלא הוא לכמה פראיירים שנשארו מחוץ למועדון ● ההקלות לתושבי פריפריה מדגימות את עומק הכשל: במקום לקחת את הכסף ולהפוך אותה לאטרקטיבית, משלמים לאנשים לעבור אליה

מה קורה בראש  של ג'נסן הואנג? / אילוסטרציה: אלישע נדב

מתכנן לעבוד עד גיל 80 ושולח עשרות מיילים ביום: הצצה לשיטות של המנכ"ל המדובר בעולם

אובססיבי לניצחון, בטוח שהצלחה כרוכה ב"מנות גדושות של סבל", מנהל כל יום כמו על סף פשיטת רגל, מתכנן לפרוש בגיל 80 ומאמין גדול בישראל, בעיקר בזכות מלאנוקס ● ספר חדש שופך אור על דמותו המורכבת של מי שהפך את אנבידיה מחברה שדשדשה שני עשורים לבעלת השווי הגבוה בעולם

השקעתם בבורסה? כך המס על הרווחים יכול לרדת אפילו לאפס

אם חציתם את גיל 60, ייתכן שאתם זכאים לשלם רק 10% על הרווחים בחשבון המסחר שלכם ● גם במוצרים פיננסים אחרים מסתתרות הטבות שעשויות לחסוך סכומים גבוהים ● ומהן הטעויות הנפוצות לקראת הפרישה? ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה חיובית בוול סטריט; SK Hynix זינקה ב-12%

קבלת פנים חמה: SK Hynix טסה בנאסד"ק ביום המסחר הראשון שלה ● חברת השבבים השלימה אמש את הנפקת המניות הגדולה ביותר אי פעם של חברה זרה בארה"ב ● סוכנות האנרגיה הבינלאומית מדווחת כי הביקוש העולמי לנפט צפוי להצטמצם השנה ב-1 מיליון חביות ביום

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בת״א סוגרת שבוע שלילי ומתרחקת מהשיא; הדולר מתחת ל-3 שקלים

הלחץ באחד העם נחלש לקראת הנעילה, כאשר מדדי הביטוח והבנקים קיזזו את חולשת המניות הביטחוניות • הדולר נחלש בכ-0.45% ונסחר בקידומת 2 • בסיכום שבועי: מסך אדום באחד העם, ת"א 125 רחוק מהשיא ● קבוצת רימון גייסה 400 מיליון שקל מכלל ביטוח • קרן פימי חתכה את שווי ההנפקה של מעבדות רפא ב-30% ● החוזים בוול סטריט מתנהלים במגמה מעורבת והמסחר באירופה מתנהל במגמה חיובית

פרויקט התחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

“יביא לטלטלה בשוק”: הוגש ערעור על פסק הדין שעורר סערה בענף ההתחדשות העירונית

בית המשפט המחוזי קבע כי חלוקת תמורות אחידה בין דירות בגדלים שונים אינה שוויונית, וחייב את היזם לשלם דמי איזון לבעלת דירה גדולה ● בעלי הדירות בפרויקט מערערים לעליון ומזהירים מפני השלכות רוחב על ענף ההתחדשות העירונית

המבורגר ב-twosome / צילום: אסף קרלה

באזור תעשייה במיקום הכי לא צפוי מצאנו את ההמבורגר הכי מושחת בארץ

ביקור במודיעין גילה לנו עיר שכבר מזמן אינה אמצע הדרך מתל אביב לירושלים ● עם בית קפה פריזאי, מוזיאון אינטראקטיבי, מקלחת יער יפנית והמבורגר לבעלי לב חזק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סכסוך ירושה: האם הבת זכאית לפירוט החשבונות של האם המנוחה?

דירה בנתניה הוגדרה כמפוצלת אף שבאחת היחידות לא היה מטבח, יורשת קיבלה גישה לחשבונות אמה המנוחה חרף התנגדות אחותה, ובעלי זכויות בקבוצת רכישה חויבו בהוצאות של כ־280 אלף שקל לאחר שמחקו תביעה ● 3 פסקי דין בשבוע

ההמצאות שהתגלו בטעות ושינו את העולם / אילוסטרציה: Shutterstock

10 המצאות ששינו את העולם והתגלו בטעות

מהקורנפלקס ועד קוצב הלב, כמה מהמוצרים האהובים והשימושיים ביותר בעולם נולדו דווקא משגיאות, תקלות וגילויים מקריים

יהודה אליהו / צילום: תמונה פרטית

בג"ץ מציע: כהונת יהודה אליהו למנהל רמ"י תסתיים ב-19 ביולי

שופטי בג"ץ הציעו לבטל את מינויו של יהודה אליהו למנהל רשות מקרקעי ישראל ב-19 ביולי, ולא להמתין עד סיום עבודת ועדת האיתור שתדון מחדש בשלושת המועמדים הסופיים ● על הצדדים להשיב עד ליום שני 13 ביולי בשעה 14:00, אחרת השופטים יכריעו בעתירות נגד המינוי

ספינות נעות לכיוון מצר הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן סגרה את מצר הורמוז - ופתחה באש על מדינות במפרץ

אחרי התקיפה האמריקאית: אזעקות נשמעו במדינות המפרץ • בכיר אמריקאי אמר קודם לכן: משמרות המהפכה שיגרו טיל לעבר אוניית סוחר שעברה במצר הורמוז. האונייה נפגעה • שר ההגנה של ארה"ב: "איראן עשתה בחירה גרועה, עכשיו היא משלמת" ● עדכונים שוטפים