גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פייסבוק חושפת את שמה החדש: META

צוקרברג דיבר באריכות על החזון שלו לחברה, שמבוסס סביב ה-"Metaverse" - מציאות רבודה ומציאות מדומה ● החברה חשפה משקפי מציאות מדומה מתקדמים, Project Cambria ● שינוי השם תקף לשם החברה, לא לרשת החברתית ● מניית פייסבוק עלתה ב-3% מאז תחילת המסחר

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, חושף את שמה החדש של החברה / צילום: צילום מסך
מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, חושף את שמה החדש של החברה / צילום: צילום מסך

21:20

צוקרברג כרגע מדבר על השלב הבא שלהם, והם לא רק חברת רשת חברתית. "חשבתי הרבה על הזהות שלנו. פייסבוק היא המוצר הכי משומש בהיסטוריה של העולם. זה כבר לא מייצג את כל מה שאנחנו עושים - וואטסאפ, אינסטגרם, נאזריי, קווסט ועוד. להיות רשת חברתית זה תמיד יהיה חשוב לנו". לאחר מכן, הוא מציג את השם החדש של החברה: Meta.

מניית פייסבוק עלתה ב-3% מאז תחילת המסחר, וצוברת תאוצה לאחר ההכרזה.

צריך להסביר שלא מדובר בשם החדש של הרשת החברתית פייסבוק, אלא בשם החדש של החברה המנהלת את הכל. בדומה לשינוי של אלפאבית וגוגל משנת 2015, כעת יהיה ארגון גג בשם Meta שיהיה אחראי על כל שירותי החברה, פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ והשאר. פייסבוק עושה פה למעשה פיבוט: מצביעה על הכיוון החדש שלה בעשור הקרוב, ועל האסטרטגיה שלה במה שהיא רואה כ"יורש של האינטרנט".

צוקרברג מסר ש״המבנה התאגידי שלנו לא ישתנה. ועם זאת האופן בו נדווח על התוצאות שלנו ישתנה. החל מהרבעון הרביעי של 2021 נדווח על שתי פעילויות: משפחת האפליקציות (פעילות פייסבוק, וואטסאפ, אינסטגרם - נ״ט וא״ג) ומעבדות המציאות המדומה. נתחיל גם להיסחר תחת הטיקר החדש לחברת META החל מהראשון בדצמבר (הטיקר יהיה MVRS)".

21:00

פייסבוק משיקה מוצר חדש: משקפי מציאות מדומה מתקדמים, Project Cambria. המשקפיים יושקו בשנה הבאה. הן ישלבו את כל חוויות המציאות החדשניות במקום אחד. "מדובר במוצר מתקדם ואיכותי יותר, שגם יעלה יותר בהתאמה, אך יציע לאנשים טכנולוגיות פורצות דרך, לרבות נוכחות חברתית מציאותית ומשוכללת יותר, ראייה צבעונית באיכות גבוהה, ועוד". משקפי קמברייה הם משקפיים שצפויים להיות יקרים, במחיר כמה אלפי דולרים ויתחרו ישירות ב-Apple VR.

בנוסף, צוקרברג רומז על משקפי מציאות רבודה שהם עובדים עליהן. הוא קורא לזה פרויקט נאזריי. עדיין אין הרבה פרטים, כאמור.

20:50

החברה הציגה את פלטפורמת Presence - חבילת כלים חדשה, מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה, שתאפשר למפתחים לבנות טכנולוגיות מציאות מעורבת טובות וריאליסטיות יותר, לייצר אינטרקציות חברתיות וחוויות קוליות חדשניות, שישלבו בטבעיות בין תוכן וירטואלי למרחב הפיזי. כלים אלו מתבססים על יכולות מתקדמות כמו Passthrough, Spatial Anchors ו-Scene Understanding.

כחלק מהפלטפורמה, החברה תשחרר SDK (ערכת פיתוח תוכנה) ליצירת אינטרקציות וחוויות קוליות - מגוון כלים שיסייעו למפתחים להמציא מחדש את האינטרקציה עם טכנולוגיות מציאות מדומה ולהפוך את הידיים לאמצעי המרכזי שמספק שליטה בחוויה הוירטואלית. בד בבד, החברה מציגה SDK בעולמות האודיו, שיאפשר לקול להשתלב כחלק משמעותי מאותן חוויות דיגיטליות ויספק לאנשים שליטה קולית, ו-SDK ליצירת אוואטרים חדשים ומציאותיים.

20:30

"גיימינג הוא מרכיב משמעותי מחזון ה-Metaverse - החל ממשחק שחמט מבוסס AR ועד למשחקי מלחמה במציאות מדומה", אומר צוקברג ומכריז שמשחק GTA יגיע לקווסט 2. רבים כבר החליפו את חדר הכושר בשגרת אימונים במציאות מדומה, והחברה מתכננת להפוך את משקפי ה-VR למוצר הספורט הנוח והטוב ביותר עבור צרכים אלו. כבר בשנה הבאה, החברה תשיק סט אביזרים חדשים לפעילות ספורטיבית באמצעות המשקפיים - כמו אחיזה טובה יותר לשלטי ה-VR, מצב אגרוף, וסטודיו לספורט".

צוקרברג מדבר על לעבור בעזרת הקווסט ובמטא-וורס: "אם ניתן לכולם את הכלים להיות נוכחים, לא משנה מאיפה הם, זה יהיה גיים צ'ינג'ר". הוא מסביר שזה ייתן אפשרויות להעסקה לאנשים רבים שלא יכלו בגלל המיקום הגאוגרפי שלהם. הוא מתייחס גם להיבט הסביבה ואומר שיזהם פחות כי פחות טיסות ופחות נסיעות ופקקים ורמזורים.

החברה הכריזה על קרן חדשה בסך 150 מיליון דולר שתוקדש ליצירת הדור הבא של החוויות החינוכיות ב-VR. לצד זאת, החברה משתפת פעולה עם שורת מוסדות כדי לקחת את החזון קדימה, וליצור חוויות למידה חדשניות וסוחפות.

צוקרברג אומר: "השנים האחרונות נתנו לי ולחברה שיעור בצניעות. אחד הלקחים העיקריים, הוא שבניית מוצרים זה לא מספיק. אנחנו גם צריכים לתת יד לבניית אקוסיסטם, כך שמיליוני אנשים יוכלו לקחת חלק בעתיד, שהם יתוגמלו על עבודתם ויהנו מהשגשוג - לא רק כצרכנים, אלא גם כיוצרים ומפתחים. עד כמה שאנחנו חברה גדולה, למדנו גם איך זה לפתח עבור פלטפורמות אחרות. החיים תחת הכללים שלהן עיצבו באופן עמוק את ההשקפה שלי על תעשיית הטכנולוגיה. יותר מכל, הבנתי שהגבלת חירות ומיסים גבוהים מקשים על חדשנות, מונעים מאנשים לפתח דברים חדשים, ומעכבים את הכלכלה של האינטרנט כולה. אנחנו מתכננים להמשיך לסבסד את המכשירים שלנו, או לפחות למכור אותם במחיר עלות, כדי להפוך אותם לזמינים עבור יותר אנשים".

20:15

צוקרברג מתאר אפליקציה חדשה בשם Horizon Home: "גרסה מוקדמת לחלל הביתי העתידי ב-Metaverse - החלל הראשון אליו כל אדם ייכנס כשירכיב את משקפי המציאות המדומה. כבר בקרוב יהיה ניתן להזמין חברים להיפגש בבית ולבלות איתם, לצפות בסרטונים ולשחק יחד במגוון יישומים ומשחקים.

"Horizon Home היא התוספת החדשה ביותר ל-Horizon, הפלטפורמה החברתית של החברה, שמאפשרת לאנשים לשמור על קשר אחד עם השני, ליצור ולעבוד בתוך ה-Metaverse. אליו מצטרפים מוצרים כמו Horizon Worlds, חוויית המציאות המדומה שכבר זמינה במשקפי ה-Quest בגרסת בטא, וכן Horizon Workrooms - מרחב העבודה הווירטואלי והחדשני שהפך למוצר הדגל של החברה בעולמות הפרודוקטיביות. בד בבד, החברה הציגה גם את Horizon Venues - חלל דיגיטלי לצפייה בהופעות, משחקי ספורט ועוד, שמאפשר להיות חלק מאירועים חיים מכל מקום".

אחד הסטארט-אפים שישלובו באקו-סיסטם של מטאוורס הוא הסטארט-אפ הישראלי ספייק (Spike) של היזם הסדרתי ומייסד וואלה ארז פילוסוף ודביר בן ארויה, לשעבר מייסד וובספלאנט. ספייק הוא מעין הכלאה של פלטפורמת דואר אלקטרוני, ניהול משימות ויישום שיחות וידאו בסגנון זום, הייעודית לסביבת משקפי אוקולוס 2.

ספייק עובדת על סמך הדוא״ל הקיים ועושה מתיחת פנים לדוא״ל המסורתי. עשירה בכלים של שיתופיות, הודעות קוליות, פגישות וידיאו ועוד- ישירות מתיבת הדואר הנכנס שלך והופכת את האימייל להיות תקשורת סינכרונית.

על פי הודעת החברה, היא מאפשרת ללמעלה מ-150,000 חברות וצוותים עבודה בארגונים להשתמש בפלטפורמה ככלי תקשורת פנים ארגוני וחיצוני, בהם פייבר, שופיפיי, פיליפיס וספורה. ״ספייק מחליפה את כל היישומים האחרים שעובדים משתמשים בהם, כמו סלאק, טימז או וואטסאפ, ומאגדת את כל השימושים האלה במקום אחד- מערכת תקשורת מרוכזת של צ׳אטים, מסמכים, וידיאו, הודעות קוליות היישר מהאימייל שלך ועוד,״ נמסר מהחברה.

על פי אתר המחקר IVC, החברה גייסה 15.3 מיליון דולר משורה של משקיעים בהם קרן אינסייט, קרן NFX של גיגי לוי ובכירים מפייסבוק ארה״ב, מנכ״ל זום אריק יוהן, ואריה מרגי, בכיר אם סיסטמס לשעבר וממייסדי פליופס.

20:00

מארק צוקרברג מדבר אל הקהל מסלון ביתו ואומר: "אני יודע שיש מי שטוענים שזה לא הזמן לעסוק בעתיד. אין ספק שיש נושאים חשובים לעבוד עליהם בהווה. תמיד יהיו. אז מהבחינה הזו, אף פעם לא יהיה זמן טוב להתמקד בעתיד. אבל אני גם יודע שיש הרבה מכם שמרגישים כמוני - אנחנו חיים בשביל מה שאנחנו מפתחים, ובזמן שאנחנו עושים טעויות, אנחנו ממשיכים ללמוד, לבנות ולהתקדם".

צוקרברג ממשיך ואומר: "היום אנחנו נדבר על המטא-וורס. אנחנו נשתף מה שיכול להיות אפשרי. אנחנו מאמינים שהמטאוורס הוא היורש הטבעי של האינטרנט - הוא יספק חוויות חברתיות עשירות יותר ויאפשר לכולנו להרגיש נוכחים אחד לצד השני, מכל מקום בעולם".

צוקרברג מדגים איך יראה המרחב הווירטואלי: "אווטרים יהיו ממש כמו תמונות פרופיל היום, אבל במקום תמונה סטטית - מדובר בייצוגים תלת-מימדיים וחיים של ההבעות ומחוות. הם הולכים להפוך את האינטראקציות לעשירות הרבה יותר מכל דבר שאפשרי באינטרנט של היום. במקום להקליד או ללחוץ, אנשים יוכלו לחוות עם הידיים, לומר מילים, או פשוט לגרום לדברים לקרות בעזרת כוח המחשבה. המכשירים לא יהיו מוקד תשומת הלב: במקום להפריע, הם יתנו תחושה של נוכחות בחוויות החדשות שתחוו, ובאנשים שאיתם תהיו".

16:00

הצטרפו אלינו הערב לעדכונים חיים בגלובס מכנס Connect של פייסבוק

ענקית הטכנולוגיה פייסבוק תקיים הערב (ה') בשעה 20:00 (שעון ישראל) את הכנס השנתי שלה, Connect. פייסבוק צפויה לחשוף פרטים נוספים על החזון שלה ועל האסטרטגיה העתידית של החברה לשנים הקרובות - תחזיות הקשורות למציאות מדומה ורבודה (AR ו-VR).

למעשה, פייסבוק רוצה שנשתמש יותר במילה "Metaverse" - זו המילה שהיא מגדירה כמרחב הוירטואלי החדש, אותו מרחב שנחשפים אליו ברגע ששמים על העיניים את משקפי המציאות המדומה שלה, ה-Oculus Quest. ענקית הטכנולוגיה מעוניינת להפוך את המרחב הזה, למרחב הרבה יותר שמיש ובעיקר חברתי ומשפחתי. פייסבוק למעשה רואה בעולם הזה כ"דור הבא של חוויות חברתיות מקוונות".

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר כי החברה מתכננת להשקיע השנה 10 מיליארד דולר ב-Facebook Reality Labs, חטיבת ה-Metaverse של החברה שמטרתה לייצר את החומרה, תוכנה ואת התוכן למציאות רבודה ומדומה. באחרונה שמענו על שיתוף פעולה של פייסבוק עם חברת Ray-Ban, עם זוג משקפיים חכמים שנועדו לסייע ביצירת סטורי.

אז מה לצפות?

דיווחים בעולם, ובכללם הפרסום באתר TheVerge, דיברו על מיתוג מחדש של פייסבוק ופרסומו של שם חדש לחברה - שאמורים לאפיין את הכיוון החדש שהחברה הולכת אליו. מהלך כזה יסייע לפייסבוק למתג את עצמה מחדש, גם לאחר התחקירים הבעייתיים וגם כדי ליצור בידול בין שירותי החברה השונים. המהלך דומה למה שעשתה גוגל ב-2015 - הקימה ארגון גג בשם אלפאבית, תחתיו יהיו כל השירותים האחרים.

בנוסף, פייסבוק צפויה לספק פרטים נוספים על גרסת ה-Pro למשקפי המציאות המדומה שלה, ה-Oculus Quest. אנחנו גם צפויים לשמוע על משקפיים חכמים נוספים חדשים, זאת לאחר שיתוף הפעולה עם Ray-Ban, וממש לשלב במשקפיים החדשים גם אלמנטיים של מציאות רבודה (AR).

חשוב להזכיר כי בחודש שעבר, מנהל הטכנולוגיות הראשי בפייסבוק, מייק שרופר, הודיע כי יפרוש מתפקידו. מחליפו בתפקיד הוא אנדרו בוסוורת', כיום ראש חטיבת החומרה בפייסבוק. בוסוורת', ניהל ופיקח על חטיבת Facebook Reality Labs, שמונה כבר מעל ל-10 אלף עובדים ואחראית על חטיבת המציאות המדומה והרבודה. כבר אז, לפני חודש, היה אפשר לראות את החברה מצביעה לכיוון הזה - משמע, לבחור בכיווני החומרה והמציאות המדומה והרבודה ככיוון חדש לחברה.

לפייסבוק יש הרבה על הראש בתקופה האחרונה. ענקית הטכנולוגיה נאלצת להתמודד עם הדלפת הענק של המסמכים מתוך החברה, הכוללים מחקרים פנימיים של החברה ומציגים אותה באור שלילי: לפי התחקירים שפורסמו, פייסבוק ידעה על בעיות ותקלות בזירה שלה, אך לא פעלה לתקנן, כדי למקסם רווחים. מדליפת המסמכים מתוך החברה - העובדת לשעבר פרנסיס האוגן, הדליפה את המסמכים בהתחלה לקונגרס, ל-SEC ולוול סטריט ג'ורנל, וכעת כ-17 גופי חדשות נוספים קיבלו גישה למסמכים, מה שהוליד תחקירים נוספים.

צוקרברג אמר בשיחת משקיעים השבוע כי המסמכים שהודלפו הם חלק "ממאמץ מתואם כדי לצייר תמונה כוזבת של החברה שלנו". למעשה, הוא אמר כי פייסבוק מעסיקה מעל ל-40 אלף אנשים במחלקות הבטיחות והאבטחה, ושהיא מצפה להוציא יותר מ-5 מיליארד דולרים על בטיחות ואבטחה בשנת 2021.

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

הממשלה אישרה סבסוד משכנתאות - בניגוד לעמדת בנק ישראל וללא מקור תקציבי

הצעתו של פרופ' אבי שמחון לסבסד משכנתאות התקבלה היום (ג') בממשלה ● מוקדם יותר, בנק ישראל פרסם עמדה חריפה: "הצעה כזו לא קיימת גם בכלכלות של מדינות עולם שלישי" ● כמה זה יעלה לנו, ואיך זה יעבוד?

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

הותר לפרסום: הנאשם השני בפרשת "הימור מסוכן" הוא עומר זיו, בן 30 ממרכז הארץ

הקצין, ששמו טרם הותר לפרסום, עדכן את זיו במידע מבצעי בהודעות וואטסאפ, והאחרון ניצל זאת להשקעות בפולימרקט על מועד התקיפה באיראן ביולי האחרון ● לאחר זכייה של כ־162 אלף דולר בוצעו הימורים נוספים שהניבו עוד כ־23.8 אלף דולר ● במסגרת ההליך צפויים להעיד כ-45 עדי תביעה

AIM-9 Sidewinder. משמש את צבא ארה''ב כבר עשרות שנים / צילום: Shutterstock

ארה"ב מפילה כטב"מים זולים באמצעות טילים בשווי מיליון דולר. הפתרון נמצא בתהליכי פיתוח

ארה"ב ממשיכה ליירט כטב”מים זולים באמצעות טילים שמחירם מגיע למיליוני דולרים ● חברות ביטחון מתחרות בפיתוח של טילים זולים יותר, שהם עדיין הדרך היעילה ביותר ליירט כטב"מים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה בעליות חדות; מניות הבנקים והביטוח בעליות חדות

מדד ת"א 35 עלה ב-1.9% ● שופרסל זינקה אחרי הדוחות ● מדד הביטחוניות ירד שוב ● עליות בוול סטריט עקב דיווח שטראמפ חותר לסיום המלחמה ולאחר שיו"ר הפד הפיג חששות מפני העלאת ריבית ● וגם: ביל אקמן המליץ למשקיעים "להתעלם מהדובים" - והזניק אתמול שתי מניות במעל 40%

גולדמן זאקס / צילום: Shutterstock, Sergei Elagin

"יקנו מניות בכל תרחיש": האם שורט היסטורי בשווקים הוא סימן לראלי?

לפי פרסום בבלומברג, כלכלני גולדמן זאקס דיווחו כי קרנות הגידור חותכות את ההחזקות שלהן במניות ברחבי העולם, במכירת השורט השלישית בגודלה בעשור האחרון ● עם זאת, בבנק ההשקעות מאמינים שהמשמעות היא שגדל הפוטנציאל לזינוק חד בשוק המניות במקרה של סיום המלחמה: "נראה שאנחנו קרובים יותר לסוף מאשר להתחלה"

הריסת בניין. ההצטרפות למסלול וולנטרית / צילום: טלי בוגדנובסקי

מינהל התכנון פותח מסלול מזורז להתחדשות עירונית: לקצר את האישור לשנה וחצי

מתווה חדש: פרויקטים של פינוי־בינוי שבהם 250 יחידות דיור חדשות לפחות, ובהם הרשות המקומית תצטרף כמגישת התוכנית, יוכלו להיכנס למסלול מקוצר של "שולחן עגול" בשיתוף הוועדה המקומית והמחוזית

פרופ' יפעת מרבל / צילום: כפיר זיו

החוקרת שזכתה לתהילה, רגע לפני שטיל איראני הרס את המעבדה שלה

שלושה חודשים לפני שמפעל חייה נחרב במתקפה, הספיקה פרופ' יפעת מרבל לחשוף מנגנון חיסוני חדש ב"פח האשפה" של החלבונים - שמיצב אותה ברשימת עשרת האנשים שעיצבו את המדע בעולם ● במעבדה שלה, ששיקמה במו ידיה, כבר צומחים שלל תרופות וגילויים חדשים ● וגם: למה אבחנה את הפרעת הקשב שלה רק אחרי הפרופסורה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה חיובית בוול סטריט: מניית נייקי נפלה ב-15%

בורסות אירופה ננעלו בירוק בוהק ● ירידות קלות במחירי הנפט, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 100 דולר לחבית ● המסחר באסיה ננעל בעליות חדות; בורסת סיאול המריאה במעל 8%, טוקיו במעל 5% ● זאת, לאחר שאמש רשמה וול סטריט את היום הטוב ביותר מאז מאי, אך סגרה חודש שלילי ● דוברת הבית הלבן הודיעה כי טראמפ ימסור "עדכון חשוב לאומה" בנוגע למלחמה באיראן בלילה שבין רביעי לחמישי

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

בעקבות שינוי מדרגות המס: אלו העובדים שיקבלו אלף שקל בתלוש הקרוב

כניסתן לתוקף של מדרגות השכר החדשות מובילות לכך שעובדים רבים ישלמו פחות מס, ואף חלקם יקבלו החזר רטרואקטיבי ● השינוי יחול על כל העובדים שמרוויחים יותר מ-16,150, אך אלו שמרוויחים יותר מ-25,100 יזכו ל"מתנת חג" של יותר מאלף שקל

אביב אלוש בקמפיין הפרסום של פליי קארד / צילום: מתוך יוטיוב

להיות פליי קארד: מה חסר למועדוני לקוחות כדי להפוך לנכס אסטרטגי?

הזינוק במספר מועדוני הלקוחות בישראל יצר שוק צפוף שבו רק חלקם מצליחים להשפיע באמת על התנהגות הצרכנים ● מחקר חדש של חברת הייעוץ TASC מגלה כיצד עובדת מערכת היחסים הכלכלית, ואיך הופכים מועדון למנוע צמיחה בשווי מיליארדי שקלים, כמו במקרה של אל על

איור: Shutterstock

מעבדות לחירות טכנולוגית: כך תנקו את החמץ הדיגיטלי

אם שטח האחסון שלכם בסמארטפון ובמחשב מתמלא מהר, אתם לא לבד ● לפניכם כל השיטות לניקיון דיגיטלי: מהסרת אפליקציות, דרך טיפול בווסטאפ ושמירה בענן, ועד ניהול האחסון של גוגל

ירוטי טילים איראנים / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הטיל מתימן יורט; כמה זירות נפילה במרכז עקב שיגור מאיראן

יותר מ-100 שיגורים לצפון מלבנון מכניסת החג' פגיעה בגן ילדים בנהריה • משרד החוץ האיראני: מוג'תבא בריא לחלוטין, זה לא חריג שהמנהיג העליון לא נראה בציבור • ארה"ב לאזרחיה: עזבו את עיראק מיד • טראמפ בהצהרה: "אנחנו קרובים להשיג את יעדי המלחמה, נכה באיראן חזק בשבועיים-שלושה הקרובים" ● עדכונים שוטפים

פרויקט טורקיז בג'סר א־זרקא. ''בהגרלה השנייה כבר השתתפו אלפים'' / הדמיה: סטודיו לומו2

"מי שקנה בהגרלות הדיור ביישוב הזה הרוויח מיליון שקל"

בג'סר א־זרקא, לצד אחד החופים היפים בישראל, נבנה אחד הפרויקטים היחידים בחברה הערבית של תוכניות הדיור הממשלתיות המוזלות ● דירות בשוק החופשי נמכרו בו ביותר מ־4 מיליון שקל אבל רוב הדיירים אינם תושבי המקום

דינה בן טל גננסיה / צילום: יונתן בלום

הקנס, הפרישה והתוכניות לעתיד: מנכ"לית אל על היוצאת מדברת

ארבע שנים של תהפוכות עברו על דינה בן טל גננסיה כמנכ"לית אל על בתקופה הכי סוערת שידע ענף התעופה בישראל ● אלא שדווקא כשהחברה רשמה את הרווח הגבוה בתולדותיה, הודיעה האישה הראשונה שכיהנה בתפקיד שהיא פורשת ● בראיון לגלובס היא מדברת על ההחלטה, הקנס והפער בשכר מול המחליף: "לא אפליה" ● ראיון בלעדי

רק במקרים נדירים ניתן לתבוע אישית דירקטורים על נזק והפרת חוזה / אילוסטרציה: Shutterstock

הערעור נדחה: ה"אשף הפיננסי" ישלם לזוגתו לשעבר 50 מיליון דולר

ביהמ"ש המחוזי דחה את הערעור על החלטתו של ביהמ"ש למשפחה, בה נקבע כי איש העסקים השתמש במומחיותו להסתרת נכסים כדי להסתיר רכוש בעשרות מיליוני דולרים ● השופטת: "הוכח שהאיש השתמש בנאמנויות כדי למנוע מהאישה את זכויותיה"

''תרבות הרכב'' האמריקאית נולדה בעקבות מלחמת העולם השנייה / צילום: Shutterstock

מבירוקרטיה לניתוחים פלסטיים: הדרכים המפתיעות שבהן מלחמות משנות מדינות

ממרחק השנים היסטוריונים מגלים איך מלחמות שינו את פני החברה מבחינה כלכלית ותרבותית ● ממלחמות האזרחים בארה"ב ובספרד למלחמות העולם הגדולות - מה קרה למנצחים ולמפסידים?

פרויקט חיזוק בראשל''צ / צילום: ארן הרשלג

מעבר לגבולות המגרש: המפקח מוסמך להעניק זכויות בבניין גם לשכנים מבחוץ

פסק דין תקדימי קובע: סמכות המפקח בתמ"א 38 אינה מוגבלת רק ליחסי הדיירים בינם לבין עצמם ● אם העירייה דורשת זכות מעבר לבניין שכן כתנאי להיתר - המפקח מוסמך לאשר זאת כ"אילוץ תכנוני" הגובר על זכות הקניין

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

הסכם בהורמוז? הדיווח שמחק את הירידות החדות בוול סטריט

מחירי הנפט הגבוהים מובילים לצניחה במניות חברות התעופה ● אדום בבורסות אירופה ● מחירי הנפט טיפסו בחדות אבל נבלמו לאחר דיווח כי איראן ועומאן מנסחות פרוטוקול ל"ניטור מעבר" דרך מיצרי הורמוז ● טראמפ בנאומו הלילה: "למדינות שנפגעו, יש לי הצעה - תקנו נפט מארה"ב, ותיקחו את מצר הורמוז"

עשרות שכונות ישנות צפויות לגדול משמעותית בשנים הקרובות / אילוסטרציה: Shutterstock

מפת השכירות של ישראל משתנה: השכונות החדשות שמושכות את המשקיעים

מאז התחילה המלחמה לפני כשנתיים וחצי, שכונות מסוימות שינו את פניהן והפכו לאזורים עם דומיננטיות גבוהה של שוכרים ● איזו שכונה חוותה את הקפיצה הגדולה ביותר, איפה מספר הדירות המושכרות הוכפל ואף יותר ואיפה משיגים המשקיעים את התשואה הטובה ביותר?

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

עשרות רקטות במטח של חיזבאללה לצפון, צה"ל תקף בביירות

אין נפגעים ● דובר צה"ל הבהיר: לא הייתה התרעה מראש על הירי הנרחב ● הרמטכ"ל נפגש עם מפקד סנטקום: "אנחנו לא נעצור ובתקופה הקרובה נעמיק את הישגינו" • טראמפ: "המלחמה עם איראן לא תימשך עוד זמן רב, אנחנו משמידים אותם" • גם אפל וגוגל על הכוונת - משמרות המהפכה מאיימים: "תחסלו אותנו? נשמיד חברה אמריקנית" • כל העדכונים