גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאחורי מיזוג רשת-10: המספרים, הרוכשים הפוטנציאליים והמכרז שלא היה

הפרוטוקולים מעתירת עמותת "הצלחה" נגד המיזוג החריג בענף התקשורת מגלים מה התרחש אצל שלושת השחקנים הבולטים בשנים האחרונות ● בכתבה השנייה בסדרה אנו חושפים כי הייתה לפחות חברת תקשורת אחת שהתעניינה ברכישת המניות, אולם שמה נאסר לפרסום

לן בלווטניק, בעלי רשת 13 / צילום: יח''צ
לן בלווטניק, בעלי רשת 13 / צילום: יח''צ

בסוף השבוע האחרון פרסמנו בגלובס כי שני ערוצי הטלוויזיה המסחרית בישראל רשת וקשת עלו לאחר שנים על פסי רווחיות, וקשת אפילו הרוויחה יותר מ-100 מיליון שקל. עם נתונים כאלה קל לשכוח לרגע כי רק בתחילת 2019 יצא לדרך מיזוג חריג בכל קנה מידה, המיזוג של רשת וערוץ 10, שצמצם את מספר השחקנים בטלוויזיה המסחרית משלושה לשניים.

המיזוג החריג אושר על ידי הממונה על התחרות מיכל הלפרין, שהתבססה על "דוקטרינת הפירמה הכושלת", והמסקנה שלפיה אם לא יאושר המיזוג עלול ערוץ 10 לצאת מהשוק בסבירות גבוהה ובאופן שמעלה חששות חמורים לפגיעה בתחרות ובציבור. המיזוג אושר כמעט ללא תנאי, למעט הדרישה שחברת החדשות המשותפות של רשת וקשת תירכש על ידי אחד מהצדדים, עוד לפני המכירה.

תיאוריית הפירמה הכושלת נשענה בין היתר על הצהרת בעלי השליטה בערוץ 10 שלא יזרימו יותר כסף לערוץ, והתפיסה שלפיה אין קונה פוטנציאלי לרכישת הערוץ כמקשה אחת או חלק ממנו (חברת החדשות). בדיוני ההוכחות בערר שהגישה עמותת "הצלחה" לבית הדין להגבלים עסקיים הוקדש חלק לא מבוטל מהחקירה לשאלה מה כללה הבדיקה שנערכה במשרדי הממונה, והאם באמת לא היו אלטרנטיבות נוספות למציאת קונה.

בכתבה הראשונה בסדרה חשפנו כי בעלי המניות פנו לבנק השקעות, על מנת שיסייע במציאת רוכש לערוץ. כעת אנו חושפים כי הייתה לפחות חברת תקשורת אחת שהתעניינה ברכישת המניות - אם כי לדרישת רשת 13, שמה וכן פרטים מסחריים נוספים אסורים לפרסום.

מיכל הלפרין / צילום: אביגיל פפרינו באר

רוצים או לא רוצים למכור

ד"ר רוני בן פורת הייתה חלק מהצוות שבחן בפועל את סוגיית המיזוג ברשות התחרות. בחקירתה נשאלה בין היתר על הרוכשים הפוטנציאליים שלכאורה לא היו קיימים, כמו גם לגבי האפשרות שסירובם של בעלי השליטה להזרים כסף היה עניין של אסטרטגיה שמטרתה לכפות את אישור המיזוג.

לדברי בן פורת, "הייתה חברת תקשורת (ששמה מושחר) שהתעניינה ברכישת הערוץ". בכיר באותה החברה מצוטט בחקירה כמי שמעלה תהיות בנוגע לרצינות כוונותיהם של בעלי המניות למכור: "קיבלנו פנייה בינואר השנה מיעקבי (נציג בנק ההשקעות, עב"ל) על כך שהבעלים רוצים למכור", ואז מספר מילים מושחרות וחזרה לציטוט גלוי של הבכיר "או לא רוצה למכור".

כשעו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של "הצלחה", תהה האם ההערה של אותו בכיר בחברת התקשורת לא הטרידה את הרשות, ענתה בן פורת: "אנחנו ראינו שחברת התקשורת (מושחר) לא באה ואמרה שהיא רוצה לקנות... ניהלנו שיחות עם מרבית הקונים הפוטנציאלים שניהלו עמם מגעים, ומאף אחד מהם לפי מיטב זכרוני לא עלתה סוגיה דומה של חוסר נכונות מצד המוכר. חברת התקשורת הייתה מיוחדת בכך שהיא הביעה התנגדות למיזוג הזה, ולכן לקחנו את זה בחשבון כשהערכנו את הדברים".

גם מנחם פרלמן, שנשכר על ידי עמותת "הצלחה" להגיש עבודה כלכלית בעניין המיזוג, ונחשף למסמכים שהוגשו על ידי רשת וערוץ 10 לאחר שחתם על הסכמי סודיות, נדרש לסוגיית חברת התקשורת המתעניינת. לדבריו, "מנכ"ל חברת התקשורת (מושחר) אומר שהוא כן התעניין, השאלה באיזה מחיר. אם הוא רצה לקנות את זה, הוא כנראה רצה לקנות את זה מאוד בזול. לא נתנו לו גישה בכלל לראות במה מדובר".

עו''ד אלעד מן / צילום: שלומי יוסף

מה הרשות לא בדקה

אמנם הבדיקה של ערוץ 10 מול רשות התחרות לגבי אפשרות של מיזוג החלה כבר חודש לאחר פיצול ערוץ 2, אך רק ביולי הוגשו מסמכי בקשת המיזוג הפורמליים. למרות שכדי שחברה תוגדר כפירמה כושלת נדרשים לפחות שלושה תנאים שהממונה צריכה לבחון, ברשות ניהלו הליך מהיר מאוד, ותוך כחודש התקבל האישור. אלמלא בעלי המניות בערוצים שינו את ההתקשרות ביניהם, התהליך היה מסתיים בזאת.

מעדותה של בן פורת עולה תמונה מדויקת של מה רשות התחרות בדקה - ובעיקר מה לא. לדברי בן פורת, הגשת הנתונים החלה באמצע יוני. "ערוץ 10 בא ונפגש איתנו כמה פעמים, הציף את הקשיים וההפסדים והטענה שלו לפירמה כושלת. יחד עם זה, המיזוג נבדק בכל המהירות שבה הרשות יכלה לבדוק אותו, ולשם כך גויס צוות רחב של עובדים שעבדו קשה".

מהפרוטוקול עולה כי הרשות לא מיצתה בדיקות מול מומחים כלכליים, אלא בדקה לבד, ונסמכה על חוות-דעת מומחה מטעם ערוץ 10 שנשען על מסמכים שקיבלה הרשות מהערוצים. כמו כן עולה כי הרשות התמקדה כמעט רק בסוגיה האם ערוץ 10 הוא אכן פירמה כושלת, והסוגיה האם השוק יכול להכיל שלושה שחקנים כלל לא נבדקה: "השאלה שהרשות נדרשה לבדוק הייתה אם פירמה כושלת מתקיימת במקרה של ערוץ 10, ולא האם יש היתכנות של שלושה שחקנים", העידה בן פורת.

בחקירה התייחס מן לכך שבמשך שנים בעלי מניות הזרימו כספים לערוצים ללא רווח ישיר מהסגמנט שהם מזרימים אליו כסף, ושאל האם הזווית הזאת נבחנה. "אנחנו לקחנו בחשבון בבדיקתנו את האפשרות שלבעלים בערוץ טלוויזיה מסחרית יהיו תועלות מעבר לשורת הרווח של הערוץ", ענתה בן פורת, והסבירה "בסופו של דבר השאלה היא אם יש אדם שמחזיק בתועלות אלה ומה גודלן. לא סברנו שיש אפשרות לאמוד את התועלות הנוספות שבעל מניות כזה או אחר מחזיק".

כאמור, הרשות השתכנעה כי ללא מיזוג, בעלי השליטה בערוץ לא יזרימו לו כסף. "ראינו פרוטוקולים של הדירקטוריון שבהם הזרמת כספים הותנתה בקיצוץ", נכתב. "הדבר בא לידי ביטוי בדוח הכספי של החדשות, שאומר שלאור המצב בטלוויזיה המסחרית בישראל, עם המעבר לשידור בשלוש אפיקים צפויים הפסדים לחברה. כמו כן, RGE לא התחייבה להמשיך לממן את פעילות חברת הבת ככל שנדרש.

"אנו רואים פרוטוקול של ישיבת דירקטריון מיוני. יש דיון האם ניתן להמשיך את פעילות החברה לאור ההתחייבויות וההפסדים שצברה, כאשר מימוש עסקה של מיזוג אינו ודאי. מהפרוטוקול ברור שהאלטרנטיבה למיזוג היא סגירת החברה". לדברי בן פורת, ברשות שמעו גם את דבריו של נציג בעל המניות אך השתכנעו יותר מהמסמכים הפנימיים.

לא בדקו את רשת

גם אחרי המעבר למתווה שבו ערוץ 10 משתלט על רשת, לא בדקו ברשות האם רשת היא בעצמה פירמה כושלת. ברשות גם לא בדקו את ההשפעה שתהיה על השוק במובנים של נתחי צפייה והעסקת כוח אדם, אם ערוץ 10 ייצא מהשוק.

פרלמן שלל בבית הדין את המסקנה שהייתה ודאות שערוץ 10 ייפלט מהשוק: "הערוץ היה הפסדי שנים רבות, גם הערוצים האחרים היו הפסדים שנים רבות וכך גם אמצעי תקשורת אחרים. מכאן שאמירה שאומרת 'אם יש הפסדים הוא בטח ייצא מהשוק' היא לא מבוססת".

עו"ד שוורץ, שייצג את ערוץ 10, טען כי אם הערוץ היה יוצא מהמשחק, השוק היה נותר עם קשת ורשת המחזיקות יחד בחברת חדשות, ובתאגיד שמחזיק חברת חדשות משל עצמו. פרלמן בתגובה הדגיש כי לו הערוץ היה מגיע לבית משפט, הייתה אפשרות שחברת החדשות שלו הייתה נמכרת לקשת, לרשת או לגורם אחר, או נסגרת. פרלמן מתעקש שהבדיקה (לגבי קונה לחברת החדשות) לא התקרבה אפילו למה שהממונה אמורה הייתה לבדוק, כדי להשיג רמה מינימלית של ודאות שתנאי זה מתקיים.

פרלמן סבר שלא ניתן היה לשלול את האפשרות שגורם כלשהו היה מפעיל את חברת החדשות: "יש לזה עלויות הרבה פחות מאשר להפעיל ערוץ. 100 מיליון שקל במקום 300 מיליון שקל. זה לא נבדק אפילו. לו היה מכרז, זה היה יכול להיבדק במסגרת מכרז".

האקסלים הפנימיים

מהפרוטוקולים עולה כי שלושת הערוצים הפסידו יחד 440 מיליון שקל בשנת הפיצול, וכי ההפסד השנתי הקטן ביותר היה של ערוץ 10. פרלמן אמנם סבר כי מדובר בהוצאות של שנת חדירה לשוק שיתמתנו בהמשך, אך מול החקירה של עורך הדין של רשת הודה כי אי אפשר היה לדעת בוודאות כמה זמן ההשקעות הלא ריאליות יימשכו, מה יעשו בעלי המניות בערוצים האחרים והאם הערוץ יוכל להתאזן, מתי ואיך.

לשיטתו, הממונה אמורה הייתה לבקש מצגות, מידע מדירקטוריונים, מיילים ו"מידע ברמה הכי גבוהה. אין לה אפילו בדל של תחילת משהו לבעלי השליטה, אז איך היא יכולה להאריך אם יזרימו או לא? הטענה שלי היא שלא סתם נטל ההוכחה עליכם (ערוץ 10), ולא סתם היא כעסה שאתם מסרבים לתת לה הודעה על פירמה כושלת בהודעת המיזוג. בסופו של יום, אחרי שהיא כעסה נאלצתם להגיד 'פירמה כושלת', ובאותה נשימה אמרתם שאם היא לא תבדוק, תוך 30 יום תסגרו".

נציגי ערוץ 10 הציגו חוות-דעת של מומחה כלכלי שניתנה ב-2018 ולפיה עוד שנים קדימה יימשכו ההפסדים, אקסלים פנימיים של החברה שדיברו על לפחות שנתיים וחצי נוספות של הפסד, ואת קביעת מועצת הרשות השנייה מאוחר יותר שלפיה אין בשוק היתכנות לשלושה שחקנים. עוד ציינו כי בעלי המניות שכרו שני בנקים שפנו לגורמים מובילים בתחום.

נציין שוב כי בסופו של דבר עמותת "הצלחה" משכה את העתירה. בשוק התקשורת לא רבים יחלקו על כך שמיזוג רשת-10 הגביר את הריכוזיות בשוק הטלוויזיה, אך באותה נשימה סבורים כי לא הייתה ברירה אחרת: שוק הפרסום בישראל צר כנראה מלהכיל בנחת שלושה שחקנים, והסיכון שבעלי המניות של ערוץ 10 היו סוגרים אותו ואת חברת החדשות שלו היה גבוה מדי.

בין אם הממונה השתמשה בתיאוריית הפירמה הכושלת כדי להושיט לשוק הטלוויזיה כולו ענף לרדת מהעץ של פיצול ערוץ 2, ובין אם היא באמת האמינה לקונספציה של עורכי הדין של רשת, במבחן התוצאה - המהלך צלח. פחות מבחינת איכות החדשות ומגוון התוכן, ויותר בשרידות הכלכלית של הערוצים ויכולתם להרוויח.

מרשות התחרות נמסר כי "הרשות בחנה באופן מקיף את מצבו של הערוץ ואת האפשרות לקיומם של רוכשים אלטרנטיביים. לאחר שלב ההוכחות בבית הדין ולנוכח התרשמותו מהבדיקה שנערכה ברשות, המליץ בית הדין לעמותת הצלחה לחזור בה מהערר שבו טענה שדוקטרינת הפירמה הכושלת לא הוכחה. נוכח הבנת הצלחה שניהול הערר עד סופו יוביל להוצאות נדחה הערר של עמותת הצלחה לבקשתה ובהסכמת הצדדים.
בדיקת הרשות אף העלתה כי יציאת ערוץ 10 מהשוק הייתה עלולה הייתה לגרום לנזק תחרותי משמעותי כאשר היתה נותרת רק חברת חדשות מסחרית אחת בטלוויזיה. לכן אישור המיזוג אפשר המשך פעולתן של שתי חברות חדשות עצמאיות".

עוד כתבות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בבית הלבן / צילום: אבי אוחיון לע''מ

הבקשה של נתניהו מטראמפ: תלחץ על קטאר לגרש את בכירי חמאס

גורמים ביטחוניים: "בחמאס לא מרגישים לחץ - ולא ממהרים ללכת לעסקה" ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ●  הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

בוועדות התכנון משנים גישה: "אין כוח שיעצור כעת התחדשות עירונית"

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים