גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדולר בשפל של 25 שנה, ומנהלי ההשקעות ממליצים איפה לשים את הכסף

מניות מוצרי צריכה, חברות שמתבססות על יבוא ונדל"ן ומה עם שוק החוב? ● שמונה מנהלי השקעות בגופים פיננסים מנתחים עבור גלובס היכן כדאי להשקיע לאור המגמות בשוק המט"ח

במה כדאי להשקיע לאור השקל החזק? / צילום: Shutterstock, Vintage Tone
במה כדאי להשקיע לאור השקל החזק? / צילום: Shutterstock, Vintage Tone

התחזקות השקל אל מול הדולר שאפיינה את הימים האחרונים אמנם נבלמה היום (ג') במקצת, אך אם היא תישאר סביב שערי החלפה דומים בעתיד הקרוב, יהיו לה השפעות נרחבות על סקטורים רבים בכלכלה הישראלית. גלובס ביקש משמונה בכירים בתחום ההשקעות בגופים גדולים להצביע על הענפים הכדאיים להשקעה לאור המגמה בשערי המטבעות, וגם על מי שעשויים להיפגע מהתחזקות השקל.

רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים, מסבירה כי לאור המצב הקיים, בבנק הפועלים ממליצים על השקעה בארה"ב בשילוב של מניות טכנולוגיה עם מניות ערך. "מניות ערך יכולות להיות מניות של חברות בתחום התשתיות שהוא חם מאוד. אולי הוא לא יביא תשואה גבוה כמו מניות הטכנולוגיה, אבל גם התנודתיות שלו קטנה יותר. גם מניות של חברות בעולמות הפיננסים והנדל"ן ימשיכו להוביל וכך גם הצריכה הפרטית - לדוגמה ברשתות השיווק המקומיות, תיירות הפנים הרווחית והמסעדות. גם תחומי הפרמה וה-Health care ימשיכו ליהנות מצמיחה כל עוד העולם סובל מהקורונה", מציינת מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים.

רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים / צילום: גיא אסיאג

"בישראל סקטור הפיננסים ימשיך להראות רווחיות והכנסות גבוהות כי הצמיחה משקפת סיכון נמוך באשראי וראינו את תחום המשכנתאות פורח בשל הביקוש הגבוה לדירות. בתחום התקשורת יש חברות ספציפיות שאנו ממליצים עליהן, ובאופן כללי אנחנו מעדיפים מניות של חברות גדולות ופחות מתמקדים בחברות הקטנות, כיוון שבימים בהם יש התייקרות של חומרי הגלם ועלייה באינפלציה הן נהנות מכך יותר מאשר החברות הקטנות".

אלגריסי מוסיפה כי בבנק ממליצים לאורך השנים שלא לבצע חשיפה מט"חית כחשיפה מכוונת. "אנחנו לא ממליצים לקחת פוזיציה בדולר או ביורו. רק במקרים שללקוח יש התחייבות צמודת דולר או יורו והוא רוצה להשקיע את הכסף, אנחנו נעשה 'בק טו בק' כדי שהלקוח לא יהיה חשוף אם אותו מטבע יתחזק וההתחייבות שלו יגדלו, בזמן שההשקעות שלו לא גדלות", היא אומרת. לדבריה, באופן עקרוני אין כדאיות בהשקעה במטבעות האלו. "על היורו יש ריבית שלילית מזה כמה שנים ובארצות הברית הדולר בסביבה של ריבית אפסית בדומה מאוד לשקל", מסבירה אלגריסי.

"לא לקחת הימורי מט"ח"

ליאור גרינהויז, מנכ״ל מור בית השקעות ניהול תיקים, מעדיף להימנע מהמלצות מאקרו אלא מתמקד בשאלה היכן לא להשקיע כעת, וכאן הוא תומך בהמלצה של אלגריסי. "מי שאין לו צורך ספציפי במט"ח כדי לגדר את הפעילות שלו עדיף שלא ישקיע במט"ח. השקעה במט"ח צריכה להיות רק אם אתה חברה מט"חית או שאתה רוצה לגדל את עצמך כמדינה או חברה מסיבה גיאו-פוליטית. אם יש לך עסקים בחו"ל מאוד הגיוני שתפעל במטבע של המדינה שאתה פועל בה ולא תיקח סיכון מטבעי", הוא אומר.

"כשאני מדבר עם חברות אני ממליץ להן לא לקחת הימורי מט"ח, כשהמשמעות של הימורי מט"ח היא לקחת חוב שיקלי כשהחברה פועלת בחו"ל בדולר או ביורו. בעיני זה לפתוח פוזיציית מט"ח נגד השקל וזה לא חכם. אם יש לך פעילות בחו"ל תנסה לממן אותה בחו"ל. אם יש לך התחייבויות בחו"ל תחזיק יתרות במט"ח אבל אל תנסה לתזמן את ההחזקה או להמר נגד השקל, כי זה לא יהיה בריא", מסביר גרינהויז.

ליאור גרינהויז, מנכ''ל מור בית השקעות ניהול תיקים / צילום: יוסי צבקר

"זה לא אומר שלא צריך להשקיע בחו"ל. צריך להשקיע בחו"ל והרבה, אבל לייצר את החשיפה המט"חית שנכונה לך, ואם אתה גר בישראל אז כדאי שעיקר ההשקעות שלך לא יושפעו מהמט"ח. אפשר ליהנות מהבנפיט של השקעות בחו"ל גם עם חשיפה למט"ח ממותנת יותר, ולא צריך להשקיע רק או בעיקר בישראל רק בגלל זה", מבהיר מנכ"ל מור בית השקעות ניהול תיקים.

אמיר ארגמן, אסטרטג השקעות ראשי בכלל ביטוח ופיננסים, טוען כי בישראל הראייה היא פחות ראייה סקטוריאלית רחבה כמו שנעשית בארה"ב. "אם מסתכלים על הרכב החברות יש פה בעיקר שחקנים לוקליים שהם יותר אדישים לתנודות האלה. אבל כשמסתכלים על חברות תעשייה מסורתית כמו טבע, כיל וכדומה, שמתאפיינות ביצוא ובלא מעט הוצאות שקליות, הן מושפעות יותר לרעה מהשינוי בשערי המטבעות", מסביר ארגמן.

עם זאת, הוא מציין כי יש לבחון כל חברה לגופה. "אם 90% מההוצאות של החברה נעשות בדולר זה ההיחלשות של הדולר לא תשפיע עליה, אבל יש חברות טכנולוגיה רבות שכן יכולות להיפגע, תלוי באופי הפעילות שלהן. אבל אם כן נעשה הכללה, ההשפעה היא די משנית בהינתן עוצמת הפעילות שאנחנו חווים בתחום ההייטק", הוא אומר.

"בצד של הנהנים יש את היבואנים והחברות שמתבססות על לקנות תוצרת במט"ח בחו"ל, שהופכת להיות זולה יותר. כלומר היבוא של מוצרי צריכה נעשה במחירים יותר אטרקטיביים. לכן חברות שיש להן מרכיב יבואני משמעותי יהיו בצד שירוויח. אבל שוב, צריך להדגיש שאם בארה"ב כאשר מנתחים את המדד אפשר לאפיין תעשיות כיותר יצואניות או יבואניות, בישראל זה יותר סיפור של מיקרו - לקחת חברה ולראות את תמהיל ההכנסות וההוצאות ומכאן להציף תובנות לגבי השקעה בה".

חברות יבוא בענף הצריכה הבסיסית נהנות מעוצמת השקל

גם ארז קופטש, אסטרטג מניות בבנק דיסקונט, מציין את היבואנים כמי שכדאי להשקיע בהם. "היבואנים בישראל אמנם נפגעים לאחרונה כתוצאה מהתייקרות היבוא (על רקע התייקרות מחירי חומרי הגלם ומחירי התובלה), אולם התחזקות השקל מול מטבעות היבוא, מהווה עבורם כגורם מקזז (כוח הקניה במונחי שקל מתחזק). כשמנסים לחשוב על יבואנים נטו, אשר עשויים ליהנות מהתחזקות השקל, ניתן למצוא חברות מתאימות בענף הצריכה הבסיסית בישראל (הכלולות במדד אינדקס צריכה בסיסית בישראל). במדד זה כלולות לא מעט יבואניות של מוצרי מזון, אופנה, ניקיון וכו' כשעיקר המכירות שלהן בישראל, וכן גם יבואניות רכב ונותני שירותי ליסינג, הרוכשות רכבים במטבע זר ומוכרות / משכירות בשקלים", מסביר קופטש.

"באופן כללי ניתן לומר כי מאז פרוץ הקורונה המשק המקומי עדיין חווה ביקוש מוגבר (כתוצאה מהגבלות שונות ומחזרה חלקית לשגרה שהכרנו), ולכן בשורת ההכנסות יש לצפות להמשך חוזקה. גורם נוסף התומך בענף, הינו עליית מחירי הסחורות בעולם אשר עשוי להוות כ-'תירוץ' מספק עבור חלק מהחברות המקומיות להפחית במבצעים ואף להעלות מחירים לצרכן ובכך לשמר ואף לשפר את שולי הרווח", הוא מסביר.

דנאור ארז, מנהל השקעות בפסגות קרנות נאמנות, אומר גם הוא כי באופן מובן, התחזקות השקל מול הדולר תשפיע לטובה על היבואנים, ולרעה על היצואנים. "אם נפרוט את זה לענפים, נראה גם השפעות צולבות נוספות. על היבואנים הגדולים בתחום האופנה ומוצרי הצריכה ההשפעה תהיה חיובית מאוד, כי מלבד ההשפעה החיובית בגין המטבע (כאמור, הם קונים בדולר ומוכרים בשקל), נוספת פה השפעה של מיעוט הנסיעות לחו"ל לאור הקורונה, מה שהגדיל את הפעילות העסקית שלהן, דבר שבלט מאוד בדוחות האחרונים של 'דלתא מותגים' שפורסמו לפני יומיים. אגב, התייקרות עלויות ההובלה קיזזו מעט את המגמה, אך בגדול, הכיוון הוא חיובי", מציין ארז. לדבריו, בין החברות שיושפעו לטובה יהיו פוקס, קסטרו, אלקטרה צריכה, נטו, דיפלומט ועוד.

"מהצד השני, דולר חלש משפיע לרעה על היצואנים הגדולים והחברות שעיקר פעילותן בחו"ל, שברמת הסקטורים זוהי השפעה רוחבית - חברות הייטק, תעשיית הדשנים (כיל), חברות התעשייה הביטחוניות ועוד. חברות אלו מוכרות בדולרים אך חלק מעלויות העבודה שלהן בשקלים, מה שכאמור פוגע בהן. לדוגמא, אלביט מערכות - שהכיוון העסקי שלה מאוד חיובי אך השפעת המטבע כאמור, תקזז את הרווחיות. כמו כן, חברות הגז, שהחוזים שלהן מול הלקוחות בדולר ייפגעו מדולר חלש.

בדומה להן, גם חברות הנדל"ן המניב בחו"ל ייפגעו במונחי שווי נכסי, ובמיוחד חברות שלקחו חוב שקלי, כלומר התממנו בשקל והשקיעו בחו"ל, בנכסים, שמניבים תזרים במונחי דולר, כמו גזית גלוב, סאמיט וחברות הנדל"ן האמריקאיות", מסביר מנהל השקעות בפסגות קרנות נאמנות.

הנפגעים העיקריים: יצואנים

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, מציין כי כתמונה הפוכה הנפגעים הם היצואנים, דבר שיכול לאיים על השרידות בענפים שבהם המרווחים מצומצמים. "הגורמים המבניים עדיין ממשיכים לתמוך בשקל: הגידול ביצוא השירותים ממשיך להרחיב את העודף בחשבון השירותים של ישראל (שהגיע לשיא ברבעון השני), כך גם הנפקות חברות ישראליות בחו"ל, רכישת חברות ישראליות על ידי זרים, כשבשבועות האחרונים הצטרפו גם העליות בשוקי המניות (בדגש על מדדי הטכנולוגיה בארה"ב), לצד צפי לעלייה מהירה יותר בריבית הקצרה", הוא אומר.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות, אומר כי בחינת השלכות התחזקות השקל צריכה לקחת בחשבון שבימים האחרונים התהליך הואץ ללא הסבר מידי - מה שמגדיל את הסיכוי שבנק ישראל יתערב, גם בעוצמה ובמפתיע, אם יחשוב שזו התחזקות יתר.

"אולם, תחת הנחה שהשקל אכן יתקבע על רמה גבוהה יותר מול הדולר (והאירו) יש כמה אפיקים שיכולים ליהנות מכך. שוק המניות המקומי עשוי לקלוט כספים של משקיעים מקומיים, שבגלל העליות והשיאים שנשברים בחו"ל, יצטרכו להתאים את הפוזיציות דרך המרות נרחבות של דולרים לשקלים. נתוני המשק טובים, המדיניות הכלכלית טובה והתקציב עומד לעבור. יש עם מה לעבוד כאן", הוא אומר.

"בנוסף אפיק האג"ח הלא צמוד ייהנה הן מהאפשרות שהתחזקות השקל תהייה דומיננטית יותר מהתייקרות התשומות והשכר, ותוריד בחזרה את ציפיות האינפלציה, שעלו לאחרונה. גם מעבר אפשרי מאג"ח צמודות דולר לאג"ח לא צמודות יכול לסייע לו", טוען מנחם.

"במגזר העסקי, התחזקות השקל פועלת נגד חברות תעשייה ויצואניות ברמות הטכנולוגיה המסורתית והמעורבת, כי המחיר של מוצריהן בחו"ל מתייקר. מנגד חברות המייבאות תחליפי ייצור מקומי מחו"ל תרווחנה מכך. בכלל, חברות שרוב עיסוקן בארץ, כגון רשתות שיווק ומזון, שגם עלויות היבוא שלהם הוזלו, תיהנינה מכך. התחזקות השקל תוזיל גם את הוצאות התיירות של ישראלים בחו"ל וחברות התעופה והשירותים בתחום תוכלנה לנצל זאת", אומר הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות.

רונן מנחם / צילום: בנק מזרחי טפחות

ענף הרכב וענף התשתיות נהנים מהמצב

דן אליס, מנהל יחידת המחקר של הבנק הבינלאומי ורם דנקוביץ', אנליסט ביחידת המחקר, מציינים כי השקל ממשיך "לעשות שרירים", כאשר ברקע מגמות ארוכות טווח, בראשן ביצועי היתר של תעשיית הטק המקומית שמכניסה לישראל כמויות גדולות של מט"ח בשילוב עם המדיניות העדכנית של בנק ישראל שצפוי להפחית את מעורבותו בניסיון למתן את התחזקות המטבע המקומי.

דן אליס / צילום: תמר מצפי

לדבריהם, במצב הנוכחי, הנשכרים העיקריים הינן חברות תעופה, תיירות, תעשייה ומזון שמתמודדות כיום עם תופעות הלוואי של הקורונה הכוללות, בין היתר, עליית מחירי חומרי גלם ואנרגיה ועליית מחירי תשומות. "כתוצאה, ניכרת פגיעה ברווחיות שכן חברות אלו 'ספגו' את מרבית עליית המחירים שהחלה לחלחל ולהשפיע גם על הצרכן הסופי. מנגד, התחזקות המטבע המקומי ממתנת את עליית מחירי התשומות המיובאות ובכך מאפשרת להן לשמר את רמת התחרותיות שלהן מול הצרכן הסופי", מסבירים אליס ודנקוביץ'.

"שני ענפים נוספים הנהנים מהתחזקות המטבע הינם ענף הרכב וענף התשתיות, הנשענים על יבוא של רכבים, ציוד ומכונות מחו"ל. עלות הציוד המיובא הופכת זולה יותר במונחי מטבע מקומי תומכת במרווחים שלהן ומקטינה את סעיף העלויות במאזני החברות. כמו כן, בשנים האחרונות אנו רואים שהיקפי הצריכה של מוצרים מחו"ל באמצעות האינטרנט גדלה מאוד. ראוי כאן להדגיש, שגם הצרכן הסופי שרוכש מוצרים אלו, צפוי בסופו של דבר ליהנות ממגמת השקל החזק", מסבירים במחלקת המחקר של הבנק הבינלאומי.

עוד כתבות

נתן שירות למוכרים, וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך והתחייב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי הקריסה: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי נערך לחיסולו - והדיח בפועל את הנשיא פזשכיאן

מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● וויטקוף: טראמפ לא מבין למה האיראנים לא נכנעו תחת לחץ כזה ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים