גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה ששינתה את ניתוחי הלב מחפשת את פריצת הדרך הבאה בישראל

חברת המכשור הרפואי אדוורדס, מהראשונות שהשקיעו בבניית מרכז פיתוח בישראל, מרחיבה את פעילותה בארץ ומחפשת חברות נוספות לרכישה ● בראיון לגלובס, מדבר המנכ"ל על החזון להחלפת ניתוחי לב פתוח בהליכים פחות פולשניים ומודה: "רוב האנשים שצריכים את העזרה שלנו לא מקבלים אותה"

20 מיליון שקל הושקעו בחידוש מרכז הפיתוח המתרחב בישראל / צילום: אדוורדס
20 מיליון שקל הושקעו בחידוש מרכז הפיתוח המתרחב בישראל / צילום: אדוורדס

עם שווי של 75 מיליארד דולר, חברת אדוורדס האמריקאית, שפרצה דרך בניתוחי לב, היא אחת הגדולות היום בתעשיית המכשור הרפואי. שורשיו של מוצר הדגל שלה, מערכת להחלפת מסתם אאורטלי ללא צורך בניתוח לב פתוח, בטכנולוגיה שפיתחה החברה הישראלית PVT שנרכשה על ידי אדוורדס ב-2004. הפיתוח שלה שינה לא רק את האופן שבו מבוצעים ניתוחי מסתמים, אלא גם את גורלה של אדוורס עצמה, שצמחה עם המוצר.

ב-2017, רכשה אדוורדס חברה ישראלית נוספת, Valtech, המפתחת מוצר שמאפשר להחליף מסתם מסוג אחר (מיטראלי) ללא ניתוח לב פתוח, והוא אמור להיות לא רק התקווה הבאה של שוק החלפת המסתמים ללא ניתוח, אלא גם לפרוץ דרך לשוק גדול בהרבה. היום שוק ההחלפה ללא ניתוח של המסתם האאורטלי מגלגל כ-5 מיליארד דולר.

נקודת מפנה בתעשייה

כשאדוורס רכשה את PVT, היא קנתה לא רק את הטכנולוגיה שלה, אלא הותירה כאן מרכז פיתוח שימשיך לעבוד על המוצר, צעד שהיה בבחינת נקודת מפנה בשוק המכשור הרפואי בארץ. עד אז, ישראל נחשבה מקום מצוין לעשות עסקים בתחום המכשור הרפואי, אבל רוב הרכישות שביצעו ענקיות בינלאומיות היו של הטכנולוגיה בלבד. לצד ביוסנס שהפכה לחלק מג'ונסון אנד ג'ונסון ומרכזי ההדמיה של GE ושל פיליפס שהוקמו בחיפה, נפרצה דרך חדשה לתעשייה המקומית.

הקמת מרכזי הפיתוח אפשרה להכשיר כוח אדם בכל התחומים החמים של המכשור הרפואי. בתחום המסתמים, הוקמו מאז בארץ חברות נוספות, כמו וונטור שנרכשה על ידי מדטרוניק בכ-300 מיליון דולר, Mitrasist, Valcare, Cardiovalve ואחרות. כמעט כולן היו קשורות לאותה טכנולוגיה מקורית של PVT או נהנו מהידע שנצבר כאן בתחום זה.

כעת, אדוורדס מתכוונת להרחיב את מרכז הפיתוח שלה בישראל, שמעסיק כ-160 איש. היא השקיעה 20 מיליון דולר בחידושו ומתכננת להגדיל את כוח האדם ב-25% בחמש השנים הקרובות. החברה גם מחפשת חברות נוספות לרכישה בארץ, בתחומים המשיקים לתחום המומחיות שלה, כמו תיקון בעיות מבניות בלב וניטור רפואי.

מנכ''ל אדוורדס מייקל מוסלם / צילום: אדוורדס

הסיכון לשבץ ירד

מנכ"ל החברה, מייקל מוסלם, המכהן בתפקיד זה יותר מ-20 שנה, ליווה את החברה מתחילת ימי פעילותה בישראל. "הרבה דברים טובים נבעו מהטכנולוגיה של PVT, שכבר הושתלה ב-500 אלף איש", הוא אומר בראיון לגלובס. "המוצר המקורי שהיא פיתחה נחשב לקלאסיקה של התחום ולצוות הישראלי היה תפקיד מהותי בהפיכתו לבטוח יותר, קטן יותר ונוח יותר לשימוש. כשהמוצר היה גדול יותר, היו מעט סיכונים לשבץ, והיום הסיכון לשבץ ירד ל-1%, שיעור נמוך באופן משמעותי מזה של חברות אחרות בשוק. כמובן, אפשר לשפר את זה עוד, ואנחנו לא מוותרים".

אילו מוצרים יפותחו במרכז החדש?
"יש כל מיני דרכים שבהן הלב יכול להינזק, והמטרה היא לתקן את כולם בגישה זעיר-פולשנית, כלומר בקטטר שנכנס מן המפשעה דרך העורק, או דרך החזה ללא פתיחת החזה. וזה בדיוק מה שהצוות הישראלי עושה. המרכז בישראל הוא השני בגודלו, אחרי המרכז העיקרי שלנו בקליפורניה. קשה לדעת איפה יש יותר עובדים בתחום הפיתוח, כי שם יש לנו גם אתר ייצור".

ישנה מחשבה גם לייצר בישראל?
"כרגע זה לא בתכנון. טוב שהייצור יתרחב היכן שמתקיים הטיפול, כדי שאפשר יהיה לשנע את המוצר בקלות ללקוחות. אנחנו מייצרים בארה"ב, באירופה ובאסיה".

מהם מקורות הצמיחה שלכם לדור הבא?
"אנחנו שואלים לגבי כל מוצר שנועד לטפל בלב ‘האם אפשר לעשות את הפרוצדורה בקטטר ולא בניתוח'? אנחנו רוצים לטפל כך בצורות שונות של אי ספיקת לב ובפגמים מולדים בלב.

"יש לנו גם פריצות דרך בתחום ההדמיה. העתיד הוא ברזוצוליות יותר גבוהות, וגם בשילוב בין יכולות הדמיה שונות. אם נשלב בין ה-CT לבין אקו לב ואנג'יוגרמה, נוכל לראות איך באמת נראית האנטומיה של המטופל. היום זה חלום.

"יש לנו מחשבות גם לגבי מסתם חכם עם חיישן שידווח על פעילות המסתם, אבל אנחנו ניגשים לעניין הזה מתוך מחשבה על הצורך. לא נשים חיישן רק כי אפשר. אנחנו עוד לא בטוחים היכן מוצר כזה הוא הכי נחוץ.

"מעבר לטיפול מבני בלב, אנחנו פועלים גם בתחום של ניטור של חולים בטיפול נמרץ. העתיד הוא להוסיף יכולות בינה מלאכותית כדי לנבא הידרדרות או מקומות שבהם צריך להגביר את הניטור. יש לנו כבר מוצר מסוג זה שאושר בשוק, שיכול לנבא אירוע של ירידת לחץ דם במהלך ניתוח, 15 דקות לפני הזמן הממוצע בו ניתן לנבא אותו היום. בבית החולים המוביל קליבלנד קליניק, הראו שאם מצליחים למנוע ירידות חדות בלחץ הדם, גם אם הן קצרות מאוד, אפשר למנוע מגוון תופעות לוואי של לאחר הניתוח. המרכז הישראלי מעורב במידה מסוימת גם בפיתוחים הללו".

עולם חדש של בעיות לב

לדברי מוסלם, מגפת הקורונה לא השפיעה על האסטרטגיה של החברה, אבל בטווח הקצר ההכנסות נפגעו מאחר שניתוחים נדחו. "לשמחתנו, לא סבלנו מבעיות של שרשרת ההפצה, אבל ההכנסות נפגעו, בגלל דחייה של הניתוחים הלא דחופים, שלמעשה רבים מהם דחופים. היום המצב שלנו טוב יותר, אם כי ההכנסות שלנו עדיין מושפעות מהמגפה. אנחנו חברה חזקה, ואנחנו לא משנים את המטרות שלנו לטווח הרחוק כי אנחנו חושבים שכל ההשלכות של הקורונה הן לטווח הבינוני".

הדוחות האחרונים של החברה מעידים על גידול של כ-15% בהכנסות בתשעה החודשים הראשונים של 2021 לעומת התקופה המקבילה, ל-3.9 מיליארד דולר, ועליה מקבילה ברווחיות.

ההכנסות כוללות תחילה של פריצת דרך בהחלפה של מסתמים נוספים: החברה השיקה בשנה שעברה, בינתיים באירופה בלבד, גישה פחות פולשנית לתיקון המסתם התלת צניפי, בינתיים באמצעות מערכת תומכת, ועדיין ללא החלפתו. ניסויים קליניים גדולים נערכות בתחום הזה בארה"ב היום, והתקווה היא שאישור של המוצר הזה גם שם, יקפיץ את פעילות החברה.

"אנחנו עדיין חושבים שברבעון השלישי, עם הגעת וריאנט הדלתא, חולים דחו את הניתוחים שלהם, ואנחנו מקווים כי נוכל לבצע את הניתוחים הללו ברבעון הרביעי או בתחילת השנה הבאה", אמר מוסלם בשיחת הוועידה עם פרסום הדוחות. הגידול בהכנסות היה בכל המוצרים העיקריים של החברה.

השוק חושב כמו מוסלם, ושלח בחודשים האחרונים את המניה של החברה מעלה. למרות הפגיעה בהכנסות בתקופת הסגרים, המניה של החברה לא נפגעה למעט ירידה קלה ותיקון סביב מרץ 2020, מגמה שאפיינה כמעט את כל החברות בשוק ההון. מאז היא רק עולה, ורשמה תשואה של כ-50% מתחילת המגפה.

ידוע שהקורונה עלולה להשפיע על הלב. האם אתם חושבים שנראה שוק חדש של חולים שזקוקים לתיקון פגיעות לב?
"אף אחד לא יודע בדיוק איך יתפתחו הדברים בטווח הרחוק, אבל בהחלט ייתכן שאנחנו ניתקל בעולם שלם חדש של בעיות לב שנצטרך לתת להן מענה. אבל זה כנראה לא ישפיע דרמטית על השוק שלנו, כי כבר היום הבעיה שלנו היא שרוב האנשים שצריכים את העזרה שלנו לא מקבלים אותה. יש כשלים בשיטה הכלכלית, בכל העולם. יש גם עיכובים באבחון, וגם אימוץ איטי יחסית של שיטות טיפול חדשות. אנחנו מנסים להביא את החברה למקום שבו המטופלים יקבלו את הטיפול שלנו בזמן הנכון ובמקום הנכון".

ניתוחים מרחוק? בינתיים רק הכשרה 

האם השינויים בדינמיקה של השוק האמריקאי, שבמסגרתם יותר רופאים הופכים מעצמאים לעובדי בתי החולים, משפיעים על המודלים העסקיים שלכם?
"ישנם כמה שינויים שמובילים לכך שההחלטה על רכישת המוצרים שלנו צריכה להיות לא רק רפואית אלא גם כלכלית. כן, המוצרים שלנו משנים את עולם הרפואה, ואין שינוי בלי הוכחות גדולות (Big Evidence, המונח שבו משתמש מוסלם, מרמז שהוכחות משמעותיות ליעילות המוצרים צריכות להגיע מעולם הביג דאטה). בעבר, הוכחות הגיעו מניסויים קליניים, היום הן יכולות להגיע גם ממקומות אחרים. אנחנו לומדים לגבי כל מוצר מה ההשפעות הכלכליות שלו על מערכת הבריאות, וגם את ההשפעה שלו על איכות חיי המטופל, מעבר לתיקון הבעיה בלב. אנחנו משקיעים המון כדי להיות מסוגלים להגיע למידע הזה ולשכנע את הרופאים".

בעקבות פריחת תחום הרפואה מרחוק בקורונה, יש לכם מחשבות להפוך את הניתוחים שלכם לבני ביצוע מרחוק?
"ניתוח מרחוק הוא עדיין רחוק מאיתנו, אבל הצלחנו בתקופת הקורונה לאפשר לקבוצה של מומחים לעזור מרחוק לקבוצה אחרת שביצעה את הניתוח לראשונה, ולא יכלה להגיע אלינו כדי לעבור הכשרה. אני זוכר שזה קרה גם בישראל. קבוצת רופאים בישראל לוותה באופן צמוד מרחוק על ידי צוות יותר מנוסה, וכך הצליחו להציל חיים של מטופל ישראלי".

ישראל היא שוק משמעותי מבחינתכם? מספר המטופלים אולי לא גדול, אבל אומרים שהרופאים בישראל הם פרטנרים טובים לאימוץ חידושים.
"מערכת הבריאות בישראל בעיקרון פתוחה לחדשנות, אבל מבחינה רגולטורית בדרך כלל מחכים לאישור FDA או לפחות לאישור שיווק באירופה. היום דברים משתנים, והרופאים בישראל יותר פתוחים להכיר בניסויים קליניים מוקדמים. לרוב, ניסויי ההיתכנות הראשונים שלנו נעשים בארה"ב, ואנחנו מקווים שבעתיד אפשר יהיה לעשות אותם גם בישראל.

"אתם בהחלט עדיין הסטארט-אפ ניישן, ואנחנו מחפשים שיתופי פעולה ורכישות נוספות בישראל. אחת המשימות של מרכז המו"פ הישראלי היא להחזיק את מערך הקשרים שלנו בישראל ולראות היכן היכולות תואמות".

אדוורדס

תחום עיסוק: חברת מכשור רפואי עם מיקוד בבעיות מבניות של הלב

היסטוריה: הוקמה כחברה להחלפת מסתמים ב־1958, נמכרה לחברת באקסטר ב־1985 והפכה פרטית שוב ב־2000. מוסלם הוא המנכ"ל והיו"ר הראשון שלה מאז הפכה לעצמאית

נתונים: נסחרת לפי שווי של 75 מיליארד דולר, חמישית בין חברות המכשור הרפואי הקלאסיות. מעסיקה כ־160 איש בישראל

עוד כתבות

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; קוואלקום מזנקת במסחר המוקדם לאחר הדוחות

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר