גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיטות של המנכ"לים: אדם סינגולדה משחק בלגו, עינת גז שוחה בים

איך להפעיל את שריר היצירתיות: מנכל"ית פפאיה גלובל שוחה בים, מנכ"ל אינטל רואה ספורט בלילות, מנכ"ל טבולה משחק בלגו ● חברי "מועצת המנהלים" שזימן ערן גפן, מומחה ליצירתיות עסקית, מספרים מה עובד בשבילם ● חצי שעה של השראה

ערן גפן בשיחה עם המנהלים העסוקים בישראל. מימין: ג'וליה זהר, אדם סינגולדה, יניב גרטי, עינת גז / צילום: מנחם רייס, יח''צ, טאבולה, יונתן בלום, איל יצהר
ערן גפן בשיחה עם המנהלים העסוקים בישראל. מימין: ג'וליה זהר, אדם סינגולדה, יניב גרטי, עינת גז / צילום: מנחם רייס, יח''צ, טאבולה, יונתן בלום, איל יצהר

ערן גפן מייסד G^Team בשיחת "מועצת מנהלים"

"טוב, אני חייב לעצור את הדיון, אנחנו לא מתקדמים לשום מקום, אני רוצה שננסה משהו אחר", אמרתי לצוות ההנהלה הבכירה של אחת החברות המוכרות בישראל. "אני מציע שנעשה רגע הפסקה, או בעצם אתם יודעים מה? בואו נרד כולנו למטה לפארק הסמוך".
הם הסתכלו עליי במבטים מופתעים, אפילו נרתעים, חלקם ציניים, המנכ"ל לדעתי שאל את עצמו אם יש לי מושג לאן כל התהליך הזה מתקדם.

ידעתי שזה קצת מוזר, אבל הרגשתי שאני חייב להוציא אותם החוצה להליכה ספונטנית, לשבת על שולחן פיקניק בפארק ולדבר, כדי לשבור את התקיעות המחשבתית שבה כולנו היינו. הרי המשימה שלשמה התכנסנו הייתה להעלות פתרונות יצירתיים למנועי צמיחה חדשים, כאלה שהם באמת זינוק משמעותי קדימה. וכל מה שהיה על השולחן הוא רעיונות מתבקשים, לצד המון-המון ביקורתיות והסברים חכמים מה לא טוב בכל הצעה שעלתה. היה לי ברור שאם רוצים לעשות זינוק מחשבתי צריך לעצור, פשוט לעצור, אחרת באמת חבל על הזמן של כולנו.

האתגר המשמעותי ביותר של מנכ"לים והנהלות היום הוא ליצור את העתיד בעולם משתנה, וזה בעיקר אומר להפעיל את שריר היצירתיות. אבל צריך להיות כנים: הסביבה הארגונית והאישית של הארגונים המצליחים בישראל היא כזו שדווקא מסרסת יצירתיות.
המהות של חדשנות בלנסות דברים חדשים סותרת את הדפוסים של תאגידים מצליחים שמקדשים את האופטימיזציה, התהליכים והיעילות.

הנה הפרדוקס: ככל שהמכונה מצליחה ומהירה יותר, כך סביר להניח שהיא תדרוס כל שביב של יצירתיות. גם ברמה האישית הלו"ז של המנהלים הבכירים מלא במחויבויות, בעיות, אתגרים והמון רעש. כל אלו הם חסמים משמעותיים ליצירתיות.

מנהלים מנוסים מבינים היום שאת התפקיד הכי חשוב שלהם הם לא יכולים לעשות באורות הניאון של חדר הישיבות. יצירתיות במהותה היא היכולת לתפוס את העולם בדרך חדשה, לגלות דפוסים חדשים, לחבר חיבורים לא מתבקשים בין נקודות, לחשוב אחרת מהאוטומט שלנו ושל הארגונים שבהם אנחנו נמצאים.

לצורך כך צריך לפנות מרחב של שקט, של השראה. רק בו אפשר לייצר את הזינוק התודעתי שכל כך מתחייב היום. אז כדי לתת לכם השראה, ביקשתי מהחברים והחברות ב"מועצת המנהלים" שלי (גילוי נאות: עם חלקם אני עובד או עבדתי) לשתף איך הם נכנסים למוד יצירתי, מהי השיטה האישית שלהם.

אדם סינגולדה | מייסד ומנכ"ל טבולה ● משחק בלגו

שלושים דקות "לא מחוברות לכלום". זה המפתח שלי לחשוב, לתהות, להירגע, ובסוף - ליצור. בנייה בלגו בשבילי זה כמו מוזיקה, יצירה בלי גבולות, והכל בידיים. כאדם מבוגר זה מחבר אותי לילד שבי, ובתור אבא זה מחבר אותי לילדים שלי.

אנחנו מבלים בבוקר או בסופ"ש עם ערימות של לגו. בונים תמונה של ג'ון לנון, מדברים על הביטלס, יוקו אונו, יודה ממלחמת הכוכבים ועל "הטובים" ו"הרעים". האינטרנט נותן לנו לגלות הכל, אבל כשאני בונה בלגו עם הילדים יש בי משהו שמרגיש אינסופי.

ככה נולדו רעיונות כמו פיד של המלצות לאתרי תוכן, או מערכת המלצות למכשירים סלולריים - קצת לגו, כמה קילומטרים, מעט פסנתר וכוס יין.

עינת גז | מייסדת-שותפה ומנכל"ית פאפאיה גלובל ● שוחה בים

אני הולכת לשחות בים. המקום היחיד שמנותק לגמרי דיגיטלית ומאפשר לי לזקק מחשבות ולרוקן את הראש מהשוטף. לרוב במכמורת, ליד הבית. השעה משתנה ותלוי בזמן, בים וביכולת שלי לזקק את המחשבות. אני מעדיפה את הים על הבריכה, כי כשמכניסים ראש לים רואים עולם, לא קו שחור על הרצפה.

המון דברים וכיוונים הגיעו ונוצרו מתוך שחייה שכזו. חלקם היו מחוברים ישירות להחלטות עסקיות גדולות, וחלקם היו דברים קטנים שהיו צריכים קשב נקי.

יניב גרטי | מנכ"ל אינטל ישראל ● רואה ספורט בלילות

במקרה שלי זה יהיה בשעות הלילה המאוד המאוחרות, כשאני לבד ויש שקט בחוץ. וזה תמיד תוך כדי משהו אחר לחלוטין שאני עושה - צופה במשחק NBA או פוטבול. בכדורסל אני אוהד את הווריירס, בפוטבול את ה-49ers ובבייסבול את הג'יינטס.

כשהמחשבות מתחילות לנדוד ועולות סיטואציות/בעיות מהימים האחרונים, פתאום נוצרות הבלחות של רעיונות, קצות חוט, ואז כל שנותר לי לעשות הוא לא לפספס אותם: לשחק איתם לרגע כדי שלא ייעלמו ויהיו מספיק ברורים, כך שאוכל לנסח אותם בבוקר המחרת.

עדי אביטל | מייסד ומנכ"ל רשת גולדה ● טיול ג'יפים במדבר

פעם בשנה אני יוצא לטיול חוצה ישראל עם הג'יפ, אני וחבר.

אין קליטה, אין טלפונים, שקט מוחלט - הדרך הטובה ביותר להיכנס למוד יצירתי.
בפעם האחרונה נסענו לכיוון מצפה רמון, רק אנחנו והמדבר, אלפי כוכבים מנצנצים בשמיים, שיחה טובה, קפה טוב. הרעיון והתעוזה להמשיך להתרחב לחו"ל נולד שם.

אריאלה שיפנבאוור | מנכ"לית חטיבת המלוחים, שטראוס ● רגע אקראי

כשאני חווה חסימה מוחלטת של היצירתיות אני מניחה לזמן מה את הבעיה בצד וחוזרת אליה בהמשך. ההשהיה הזו - גם היא תורמת ליצירתיות. כשאני חושבת על זה, אין לי תהליך סדור ומודע לקידום יצירתיות. יש פשוט את הרגע הזה, המזוקק, שבו הנקודות מתחברות לכדי פתרון יצירתי ומדויק. הרגע הזה יכול להתרחש אקראית בעקבות אירוע גירוי והשראה (שיחה עם אנשים, סיור שוק, צפייה בסרט, קריאה ולמידה) או דווקא ממקום של ואקום מוחלט (ריצה, יקיצה משינה).

ג'וליה זהר | בעלים ומנכ"לית אל-ארז ● מתעוררת בלילה עם רעיון

בלילות שבהם אני מתעוררת כמה פעמים עולים לי רעיונות ומחשבות, שחלקם לא הגיוניים ושונים בתכלית מהפעילות היומיומית שלנו. כך עלו ממחשבות ופתרונות שבאו לידי ביטוי בהקמת המפעל, שילובים של אלמנטים מסורתיים עם אלמנטים מודרניים.

אתי אלישקוב | מייסדת ומנכ"לית ליברה ● יושבת עם הצוות

אני קובעת עם צוות המנהלים שלי זמן מוגדר שמיועד לכך - ישיבה שלא עוסקים בה בנושאים השוטפים, אלא מקדישים את הזמן לחלומות ולרעיונות. אנחנו משתדלים מאוד לעשות את זה מחוץ לשעות העומס של העבודה, ואפילו לצאת יחד מסביבת העבודה לסביבה ניטרלית יותר.

במפגשים האלה אנחנו מנסים להתנתק מחשבתית ממגבלות רגולטוריות, תקציביות, חברתיות, ולחלום איזו מציאות היינו רוצים ליצור בחברה, אם שום דבר לא היה עוצר אותנו. אנחנו מנסים לחשוב על צרכים שעדיין אין להם מענה, לקחת השראה גם מחברות מחו"ל או מחברות מתחומים אחרים, ובעיקר לדמיין את עצמנו בסיטואציות שונות ולחשוב מה היה יכול לתת לנו ערך כצרכנים.

ואז, אחרי הפיצוח, מגיע החלק הקל. עוברים לפרקטיקה, מחברים את הרעיונות לשטח, והופכים את החלומות למציאות.

אסף שגיא | מנכ"ל טיקטוק ישראל ● שוחה בבריכה

לכל אחד יש את הדרך שלו "להוריד את השאלטר", אני אישית מאוד אוהב את הבריכה. אני שוחה פעמיים-שלוש בשבוע, בשחייה יש שקט ממכר ולהבדיל מסוגי ספורט אחרים, היא גם פעולה מונוטונית שלא ניתן להתבדר בה תוך כדי, ולכן היא מעניקה לי שעה של שעמום טהור ומאפשרת למחשבות לרוץ פריסטייל, מה שעוזר לי לאמן את שריר היצירתיות.

העולם שלנו מתקיים בפרדוקס. מצד אחד, אנו בשיא הקדמה בזכות היצירתיות האנושית. הטכנולוגיה הפכה את חיינו ליעילים, מלאים סיפוקים מיידיים ומסוגלות גבוהה להשלים משימות ביצועיות. מצד שני, הגירויים הדיגיטליים לא משאירים רגע אחד משעמם, ויצירתיות צריכה שעמום. אנחנו חייבים לקחת מדי פעם הפסקה מהגירויים כדי להשתעמם ולהצית רעיונות חדשים.

אסתי כרמלי | מנכ"לית שטראוס מים ● רוכבת על אופניים

כדי להתגבר על החסמים וההפרעות ולהיכנס למוד יצירתיות, אני עולה על האופניים מוקדם מאוד בבוקר, רוכבת ללא מטרה וללא יעד במשך שלוש שעות שבהן אני מתאמצת, חוצה גבולות במאמץ פיזי ותוך כדי כך מפרקת מחסומים ומנערת את הפרדיגמות - ומתחילה מחדש.

דרך נוספת להיכנס למוד יצירתי, בעיקר ברגעים קשים, היא להיכנס בשעות הערב לסטודיו של מעצבי המוצר המוכשרים, לשים את המחסומים והבעיות על השולחן ולשמוע דרך אחרת של חשיבה יצירתית, שונה. יש להם תבניות חשיבה כל כך שונות ויצירתיות, שלפעמים אני יוצאת עם סקיצות למוצר או פרויקט חדש.

**********

לפעמים הדבר הכי פרודוקטיבי שאנחנו יכולים לעשות, הוא לא לעשות מאומה. אבל התנתקות היא רק ההתחלה. האתגר העיקרי של מנהלים בימינו הוא להוביל תהליכים יצירתיים בכל הארגון ובכל הצוותים, תהליכים שפתוחים לכל המנהלים בחברה, תוך יצירת האקוסיסטם המתאים שמתמודד בהצלחה עם כל חסמי החדשנות. אבל לפעמים גם מסע כזה ארוך מתחיל בכמה צעדים קטנים, ביחד, בחוץ.

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

מימין: לן בלווטניק, מבעלי רשת 13; פטריק דרהי, המשקיע החדש; ואמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 / צילום: טים בישופ, יח''צ, רויטרס

הלחץ נגד עסקת רשת מגיע לחו"ל. האם דרהי יקבל שיעבודים, ומה ייצא למנכ"ל?

מנכ"ל רשת 13 אומנם לא יקבל מניות הודות לכך שהביא את איש העסקים פטריק דרהי כמשקיע בערוץ, אבל ההזרמה צפויה לכסות גירעון של 120 מיליון שקל ● רשות התחרות תצטרך להכריע האם מדובר בהלוואה או בשותפות, והעיתונים בבריטניה עוקבים מקרוב אחר ההתרחשויות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצונחת וגוררת איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נופלות היום בבורסה

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי מאיים על טראמפ: נושאת מטוסים? נוכל להטביע

וויטקוף וקושנר ייפגשו היום בזנ'ווה עם נציגים איראניים, בניסיון אחרון להגיע להסכם שיימנע מלחמה ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות באירופה; מניית צים מזנקת בכ-35% במסחר המוקדם

מדד הדאקס נסחר ביציבות ● מניית חברת הספנות הישראלית צים מזנקת בוול סטריט, לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● אחרי טלטלת ה-AI בשבוע שעבר, הבורסה בניו יורק חוזרת מחופשה לשבוע מסחר מקוצר - והחוזים העתידיים אדומים

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים ב"פייננשל טיימס" ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה מזנקת

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים