גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך לנאסד"ק: מנכ"ל דלתא גליל מספר על הזינוק של 420% בשווי המניה מאז פרוץ הקורונה

חברת מוצרי ההלבשה דלתא גליל מדווחת על תוצאות שיא, כאשר מניית החברה יותר מהכפילה את שוויה מתחילת השנה ● אייזיק דבח, המנכ”ל ובעל השליטה, מספר מדוע הוא מקדם הנפקה בנאסד”ק ומבהיר: "תמיד נישאר בארץ ולא נעזוב את הבורסה בת”א. אנו חברה ישראלית עם הנהלה ישראלית"

אייזק דבח - מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: אמיר לוי - ניו יורק
אייזק דבח - מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: אמיר לוי - ניו יורק

חברת ההלבשה דלתא גליל  נערכת בחודשים האחרונים לקראת הנפקה מחודשת של מניותיה בבורסת נאסד"ק, ולפי תוצאותיה הכספיות ברבעון השלישי של 2021, היא אף מוכנה לכך. בתחילת אוקטובר דיווחה סוכנות בלומברג, כי דלתא גליל שכרה את שירותי הבנקאות להשקעות של בנק אוף אמריקה לצורך ניהול ההנפקה, וכי היא מכוונת לשווי של כ-2 מיליארד דולר.

לשם השוואה, במועד הפרסום עמד שוויה של דלתא גליל בבורסה של ת"א על כ-1.3 מיליארד דולר בלבד, כאשר כעת היא נסחרת סביב שווי של 1.5 מיליארד דולר, לאחר שפרסמה דוחות כספיים חזקים לרבעון השלישי של 2021. 

יש לציין כי מניית דלתא גליל כבר נסחרה בעבר בנאסד"ק, אולם נמחקה ממנה בשנת 2008 בשל היעדר נזילות ועניין מוגבל מצד המשקיעים בארה"ב. אלא שלדברי אייזיק דבח, בעל השליטה ומנכ"ל דלתא גליל, החברה של היום היא לא אותה חברה שנמחקה אז.

 

בראיון לגלובס הוא אומר כי "לא החלטנו עדיין על הנפקה אבל אנחנו חושבים על זה, כי כשאנחנו מסתכלים על השוק הישראלי אז אין כאן חברות בעלות פעילות מקבילה שניתן להשוות את דלתא גליל אליהן. גם אין בישראל הרבה אנליסטים שמבינים את הסקטור שלנו".

לדברי דבח, "אם אנחנו מסתכלים על החברות באמריקה ובעולם שפועלות במגזר שלנו, אז אנחנו מתומחרים נמוך יותר מהן, והצמיחה שלנו גבוהה יותר. אנחנו שואפים להביא ערך גבוה לבעלי המניות של החברה. זה מהלך שדיברנו עליו הרבה זמן ובזמן הנכון אנחנו נגיע לשם.

"צריך להוסיף ש-50% מההכנסות של דלתא גליל מגיעות מהשוק האמריקאי. הלקוחות הגדולים שלנו, כמו נייקי וויקטוריה סיקרט הם אמריקאים, אז זה מאוד טבעי עבור דלתא להיסחר בארה"ב".

אבל בעבר המניה לא ריכזה הרבה עניין אצל המשקיעים האמריקאים. המחזורים שם היו מאוד דלילים ועיקר המסחר היה בת"א.
"אתה צודק ב-100% ובגלל זה, כשנכנסתי לדלתא בסוף 2007 אז כבר ב-2008 הוצאתי את החברה מבורסת נאסד"ק, כי לא היה מסחר שם. אבל דלתא היא היום חברה אחרת לחלוטין מזאת שהייתה אז.

"כשנכנסתי לדלתא, רק חלק קטן מפעילותה היה בארה"ב, כאשר רוב הפעילות הייתה ייצור מוצרים עבור מותגים פרטיים ולא היו לנו מותגים משלנו. אם ניכנס עכשיו בחזרה לנאסד"ק זה יהיה בשביל שתהיה נזילות במניה גם בארה"ב. אבל מה שחשוב זה שתמיד נישאר כאן בארץ ולא נעזוב את הבורסה לני"ע בת"א, כי אנחנו חברה ישראלית עם הנהלה ישראלית".

"החברה השתנתה המון בשנים האחרונות"

דלתא גליל תעשיות היא יצרנית בינלאומית ומשווקת של מוצרי הלבשה ממותגת ויצרנית עבור חברות מובילות של מוצרים לגברים, נשים, ילדים, פנאי והלבשת Activewear (ספורט). ברבעון השלישי של 2021 הציגה החברה עלייה של 31% בהכנסות ל-501 מיליון דולר וצמיחה של 67% ברווח הנקי ל-32.5 מיליון דולר.

במקביל, העלתה החברה את תחזית הגידול בהכנסות ב-4% בהשוואה לתחזית הקודמת ואת תחזית צמיחת הרווח הנקי ב-15% בהשוואה לתחזית הקודמת. כך שכעת צופה החברה צמיחה של 14% בהכנסות ושל 91% ברווח הנקי ב-2021 כולה.

התוצאות הללו מדגימות כי דלתא גליל התאוששה היטב ממשבר הקורונה, שפגע בה ובחברות אופנה נוספות במחצית הראשונה של 2020. לדברי דבח, "החברה השתנתה המון בשלוש-ארבע השנים האחרונות. אנשים לא ראו את זה ולא הבינו את זה, אבל אנחנו השקענו במפעלים חדשים ומשוכללים בוויטנאם והפסדנו בגלל זה כסף ב-2018 וב-2019.

 

"השקענו בלשנות את החברה ולצאת מקטגוריות שלא היו רווחיות, בפרט אצל וול-מארט. עשינו הרבה דברים לפני הקורונה ובהתחלת הקורונה כדי שהחברה תגיע למצב שהיא נמצאת היום.

"עכשיו הגענו למצב שאנחנו עוד פעם מתחילים לגדול ולטפס, וממש הגענו ליעד ששמתי לעצמי לפני עשר שנים, שנגיע ל-EBIT (רווח תפעולי, ע"כ) של 10% מהמכירות ולרווחיות גולמית של 40%. אבל כל זה נובע מדברים שהתעסקנו בהם בשנים האחרונות".

"השקענו בדיגיטל עוד לפני הקורונה"

דבח מספר כי "דלתא מאוד ממוקדת בחדשנות ועכשיו, בגלל שתחום הדיגיטל בעולם גדל כל כך, כולם באים לדלתא, כי אנחנו המומחים במוצרים. לאתרי המסחר באינטרנט יש מומחיות בשיווק ובטכנולוגיה, אז הם באים אלינו כדי לקבל מאיתנו את הבד הנכון, את המוצר הנכון ואת הסיפור הנכון עם התוכן הנכון, ואנחנו צומחים איתם. הם צומחים בעשרות אחוזים זה מה שנתן לנו צמיחה מאוד יפה בשנתיים האחרונות. השקענו בתחום האינטרנט עוד לפני הקורונה, גם באתרים של המותגים המובילים שלנו וגם ברכישה של חברת בר נססיטיז (Bare Necessities) שהיא למעשה פלטפורמה שמחזקת את הניראות שלנו בשוק, שאותה רכשנו מוול-מארט.

"השקנו גם מותגים שלנו באמצעות הפלטפורמה הזאת. ככה שכל נושא האינטרנט הוא מנוע צמיחה אדיר עבורנו. דבר נוסף הוא רשיונות הזכיינות הגלובליים הענקיים עם אדידס ו-וולפורד (Wolford) עליהם הודענו בעבר, ועכשיו גם עם פולו ראלף לורן.

"כל הדברים הללו יעזרו לנו בטווח של 3-5 השנים הקרובות, ויתנו לנו צמיחה יפה מאוד. לאדידס למשל, נייצר מוצרי הלבשה אינטימית לנשים וגברים שישווקו בשנים הקרובות בכל העולם למעט צפון אמריקה. הודענו גם שחתמנו על הסכם עם פולו ראלף לורן, שזה מותג שנשיק עבורו מוצרים באביב 2023.

"ככה שזרענו הרבה זרעים, ואם הם יגדלו בשנים הקרובות תהיה לנו המשכיות לגדול בצורה אורגנית בשיעור של לפחות 10% מדי שנה".

מה חוזים כאלו מלמדים על דלתא גליל?

"חברות כמו פולו ראלף לורן באו אל דלתא גליל, וזה אומר שרואים בנו חברה מובילה, חדשנית. כזאת שיכולה לקחת את המותג של פולו ראלף לורן ולעשות כל אופנת ההלבשה התחתונה בשבילם בעולם וזה נותן לנו תחושה גדולה של גאווה.

"חברות גדולות כמו אדידס ופולו ראלף לורן רוצות לחתום על הסכמי רישוי עם דלתא על בסיס גלובלי, ולא על רק בארה"ב ובאירופה, אז אני גאה מאוד שהחברה שלנו נבחרה להיות השותף של החברות הללו.

"זאת אבן דרך נהדרת וזה יעניק לחברה הרבה צמיחה בחמש השנים הבאות, מעבר לכל הצמיחה שאנחנו מקבלים מחברות השיווק באינטרנט שאנחנו עושים איתם עסקים והצמיחה שנקבל מנייקי וכדומה".

"בקורונה הייתה יותר גמישות למשא ומתן"

מתחילת השנה השלימה מניית דלתא זינוק אדיר של 120%, המצטבר ל-420% מאז מרץ 2020 - השפל אליו ירדה בעקבות פרוץ משבר הקורונה.

האם משבר הקורונה הפך את דלתא גליל לחברה טובה יותר ממה שהיא הייתה לפני שנתיים?
"זאת שאלה טובה מאוד ואני אענה עליה בשתי דרכים שונות. דבר ראשון, הקטגוריות שבהן אנחנו פועלים עבדו טוב מאוד במהלך תקופת הקורונה. אנשים קנו יותר תחתונים, חזיות וגרביים. בקורונה למשל, אנשים לבשו יותר גרבי ספורט כי הם השתמשו פחות בנעלי העבודה שלהם, וייצור הגרביים קפץ המון אצלנו.

"דבר שני, עשינו כמה שינויים לפני שנה, ברבעון השני של 2020 עשינו מהלכים של ארגון מחדש, שעשו לחברה הרבה טוב. הקורונה הייתה הזדמנות עבורנו להאיץ תהליכים ותוכניות וגם לשנות. אז הודענו על תוכנית ארגון מחדש בהיקף של 40 מיליון דולר, שאת הפירות שלה נראה ב-2022, כי אנחנו עדיין במהלך של ביצוע התוכנית. חלק מהשיפור ברווחיות שראינו ברבעון השלישי, עם חמישה רבעונים רצופים של רווחיות שיא, נובע מכך.

"היו למשל הזדמנויות במדינות אירופאיות, שם בימים כתיקונם חלות מגבלות משמעותיות על מהלכי התייעלות. בתקופת הקורונה כן הייתה הזדמנות ויותר גמישות ונכונות לבוא איתנו במשא ומתן. הייתה הזדמנות לשפר גם את מערך התפעול שלנו. יצאנו למשל משלושה מפעלים עם עלויות יחסית גבוהות והסטנו את העובדים למדינות כמו מצרים, עם עלות נמוכה יותר ועם המון ניסיון וידע, ואנחנו מרחיבים את הפעילות שם. 

"הייתה גם הזדמנות לשפר את מערך השיווק שלנו, בתחום הג'ינסים למשל. והג'ינסים חווים עכשיו תקופה מאוד חזקה, כי אנשים שחוזרים למשרדים אחרי הקורונה עושים את זה בתלבושת יותר יומיומית ופחות פורמלית.

"בנוסף, שיפרנו תהליכים. בקורונה הייתה הזדמנות לעבור לפעילות דיגיטלית בתחומי הפיתוח והייצור, אם זה שימוש בכלי תלת-ממד לעיצוב והצגת דברים דרך הזום, אם זה הדפסות תלת-ממד. אז תהליכים שלמים של פיתוח וייצור הפכו להיות יותר יעילים, מהירים וזולים, ואנחנו כחברה הפכה לחברה יותר זריזה ומהירת תגובה".

"מתמודדים יפה עם הבעיות בשרשרת האספקה"

ואיך אתם מושפעים מהמצב החדש בעולם של בעיות בשרשראות האספקה ועלייה חדה בעלויות השילוח?
"מושפעים כמו כולם".

מה זה אומר מבחינתכם? איך אתם מתמודדים עם זה?
"דבר ראשון, זה משפיע עלינו בכך שהעלויות עולות כמו לכל אחד, וזה פוגע ברווחיות של החטיבות שלנו בשיעורים של 1% עד 3%, תלוי בחטיבה. ככה, שללא זה הרווחיות שלנו הייתה עוד יותר טובה.

"דבר שני זה שהסחורה לא יוצאת מהנמל במהירות שהיא צריכה לצאת, ולוקח לה שבועיים עד חודש יותר מאשר בתקופה נורמלית. אם זה לא היה, אז הרבעון השלישי היה הרבה יותר טוב, כי היו לנו עוד הזמנות שהיו צריכות לצאת ברבעון השלישי ולא יצאו בגלל שהסחורה לא הגיעה בזמן למחסנים שלנו.

"אז בשני המובנים האלה, העלויות עלו והסחורה מגיעה קצת יותר מאוחר מאשר היא צריכה. זה גם גורם לכך שהמלאי שלנו עולה, כי הסחורה נמצאת ברשותנו יותר זמן.

זה מצב שעדיין הולך ומחריף? נראה את זה משפיע יותר בחריפות עליכם ועל החברות השונות בעולם ברבעון הרביעי?
"אנחנו משתמשים ביועצים ומסתכלים על מה שהולך בעולם, אבל אף אחד לא יודע. מה שכן, יש לחץ גדול לפתוח את הנמלים 24 שעות ביממה כדי להוציא את הסחורה יותר מהר. אנחנו כחברה גם מנסים ללחוץ כדי להוריד את המחירים, כי מחיר הובלת מכולה עלה ב-500% לעומת מה שהיה בעשרים השנים האחרונות. עכשיו, העלויות של המובילים לא גדלו ב-500%, הן עלו ב-20% או ב-50%, אבל כל אחד מנסה לנצל את המצב לטובתו.

"המחירים הכי גבוהים הם של המכולות היוצאות מסין, והם פחות גבוהים עבור מכולות שיוצאות ממצרים או מבנגלדש. זה משפיע על כולם ואין מה לעשות, אבל למרות ההשפעות הללו הצגנו רווחיות שיא, ככה שאנחנו מצליחים להתמודד עם זה.

"כולם מאותגרים על ידי הנושאים הללו, אבל אנחנו מתמודדים עם זה מאוד יפה וזה בא לידי ביטוי בתוצאות החזקות שלנו. ההתמודדות היא עם תמהיל המוצרים שלנו, תמהיל הלקוחות ותמהיל ערוצי המכירה".

ת.ז | דלתא גליל תעשיות

תחום פעילות: ייצור ושיווק של מוצרי הלבשה ממותגת וייצור עבור חברות מובילות של מוצרים לגברים, נשים, ילדים, פנאי וספורט

היסטוריה: הוקמה בשנת 1965 על-ידי דב לאוטמן ואליעזר פלג. בעל השליטה היום הוא אייזק דבח, המכהן כמנכ"ל. מטה החברה ממוקם בפארק התעשייה קיסריה

נתונים: שווי שוק: 4.6 מיליארד שקל

ת.ז | אייזיק דבח

אישי: בן 64, נשוי, אב ל-3 וסבא ל-4, נולד בירושלים, מתגורר במנהטן, ניו יורק

מקצועי: כיהן כמנכ"ל של חברה אמריקאית לג'ינסים, היום מנכ"ל דלתא גליל ובעל השליטה בחברה

עוד משהו: אוהב לרוץ, לשחק טניס ולעשות סקי

עוד כתבות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

תקיפות צה''ל בעזה, ארכיון / צילום: Associated Press, Jehad Alshrafi

חמאס בהצהרה רשמית: "דנים בהצעה, נמסור תשובה למתווכות"

חמאס בהצהרה רשמית: הארגון מקיים התייעצויות עם מנהיגי הכוחות והפלגים הפלסטיניים לגבי ההצעה שהתקבלה מהמתווכות ● דיווח בפוקס ניוז: שר ההגנה הסעודי נפגש בחשאי עם הנשיא טראמפ על מנת לשוחח על הרגעת המתיחות עם איראן ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

לא ספג ביקורת אחרי 7 באוקטובר, ונחבא אל הכלים במבצע באיראן: מי האיש שעומד בראש חיל האוויר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● מדד קוספי ננעל בירידות של 2% ומדד ניקיי ננעל בעליות של 0.1% ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט ● מחירה של חבית מסוג ברנט יורד ב-0.3% ל-68.6 דולר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?