גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פולירם נהנית מהביקושים הגוברים אך לא חסינה לקשיי ההובלה בעולם: "שרשרת האספקה ארוכה יותר וגם התייקרה מאוד"

מנכ"ל פולירם,יובל פלג, מסביר את הצמיחה הנמשכת בעסקיה של יצרנית חומרי הגלם לתעשיית הפלסטיק: "מוצרי החברה מספקים מענה לכמה מהתעשיות הצומחות בעולם, ולאור הביקושים הגוברים, פולירם מבצעת השקעות בקווי ייצור חדשים ומגדילה את היקפי הניצולת במפעלים"

פולירם תעשיות רם און / צילום: יח''צ
פולירם תעשיות רם און / צילום: יח''צ

נמשכת הצמיחה המהירה בהכנסות וברווחי חברת פולירם, בזכות הביקוש הגבוה בישראל ובעולם לחומרי גלם לתעשיית הפלסטיקה. השבוע דיווחה פולירם כי הכנסותיה ברבעון השלישי של 2021 צמחו ב-33% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-220 מיליון שקל.

פולירם, שבשליטת קרן פימי, עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של חומרי גלם מתקדמים ופתרונות חכמים לתעשיית הפלסטיק. לפולירם שלוש משפחות מוצרים עיקריות,  הראשונה והגדולה בהן כוללת תרכובים תרמופלסטיים הנדסיים (EP).

בתחום זה רוכשת החברה פולימרים מיצרניות הפולימרים (כגון כרמל אולפינים) והופכת אותם לתרכובות ייעודיות עבור יצרניות הפלסטיקה, כדוגמת יצרניות צנרת, מגופים ומסננים בישראל. משפחת המוצרים השנייה כוללת מקשרים, משפרי אימפקט ודבקים (בונדירם), ובהם מוצרי TL להדבקה המיועדים לתעשיית המזון.

משפחת המוצרים השלישית היא הפוליטרון, שכוללת מוצרים תרמופלסטיים הנדסיים המכילים בתוכם סיבי זכוכית ארוכים. מדובר בחומרי גלם חזקים במיוחד, המאפשרים החלפה של מוצרי מתכת לפלסטיק בתעשיית הרכב לצורך הפחתת משקל כלי הרכב.

ברבעון השלישי צמחו הכנסות מגזר התרכובים הפלסטיים ב-35% ל-126 מיליון שקל, בעוד שבמגזר הבונדירם נרשמה צמיחה של 29% להכנסות של 71 מיליון שקל. במגזר הפוליטרון צמחו ההכנסות ב-27% ברבעון ל-23 מיליון דולר.

לספק סל מוצרים מלא ללקוחות בשוק האמריקאי 

לדברי החברה, היא נהנתה ברבעון השלישי מזינוק של כ-50% בפעילותה בשני שוקי היעד המרכזיים שלה - אירופה וארה"ב. לאור הביקוש הגובר למוצריה, ממשיכה פולירם להגדיל את כושר הייצור במפעלי החברה בישראל, ארה"ב, סין ובריטניה.

במסגרת זו, החליטה החודש פולירם על השקעה בקו ייצור ראשון בארה"ב למוצרי התרכובים ההנדסיים (EP) אשר יוקם במפעל החברה באינדיאנה, ויתחיל לעבוד בסוף הרבעון הרביעי של 2022. קו זה יצטרף לקווי הייצור הפעילים למוצרי בונדירם ופוליטרון, ובכך יתאפשר לראשונה לחברה לספק סל מוצרים מלא ללקוחותיה בשוק האמריקאי.

בנוסף, ציינה פולירם כי במהלך הרבעון השלישי היא החלה בהפעלת קו ייצור נוסף של בונדירם בארה"ב, ובחודשים הקרובים תחל בהפעלת קו ייצור שני של מוצרי פוליטרון במדינה. כמו-כן, תחל החברה בחודשים הקרובים בהפעלת קו מחזור חדש בישראל במסגרת פעילות חטיבת ה-EP.

"תחום ה-EP מהווה מנוע צמיחה משמעותי של פולירם, ומלבד ההשקעה בקו בארה"ב, החברה תתקין קו EP באתר רם און במהלך  דצמבר הקרוב, וכן קו מחזור ייעודי ראשון בישראל שצפוי להתחיל לפעול במהלך הרבעון הראשון של 2022", מסרה הנהלת פולירם. "בנוסף, במהלך הרבעון הראשון של 2022 תתקין החברה קו EP באנגליה.

"הגדלת קיבולת הייצור  צפויה לתת מענה לצמיחה המשמעותית הקיימת בתחום זה. ההשקעות בקווי ייצור חדשים הינן חלק מאסטרטגיית החברה למקסום פוטנציאל הצמיחה, לאור הצמיחה המהירה בשלושת המגזרים שלה ובכל אזורי הפעילות שלה", נמסר.

שיא הכנסות של 680 מיליון שקל מתחילת השנה 

הרווח הגולמי של החברה צמח ברבעון השלישי ב-36% לסך של 49 מיליון שקל ושיעורו מסך המכירות עלה ל-22.4%, בהשוואה לרווחיות גולמית של 20.7% שנרשמה ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה, הגידול ברווח הגולמי ובשיעור הרווחיות נובע בין היתר מעלייה בכמויות המכירה ומהגדלת המרווח במגזרי ה-EP והבונדירם.

בזכות העלייה בהכנסות והשיפור ברווחיות הגולמית, גדל הרווח התפעולי ברבעון ב-51% ל-36 מיליון שקל. עם זאת, הרווח הנקי לבעלי המניות צמח בשיעור מתון יותר של 33% ל-25 מיליון שקל, וזאת עקב עלייה חדה של 626% בהוצאות המימון  ברבעון ל-4.4 מיליון שקל. הוצאות מימון אלו נבעו בעיקר מהתחזקות השקל מול מטבעות הפעילות האחרים של החברה.

בתשעת החודשים הראשונים של 2021 צמחו הכנסותיה של פולירם ב-42% לשיא של 680 מיליון שקל, בהשוואה לתקופה המקבילה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות צמח בתשעת החודשים ב-79% ל-84 מיליון שקל.

תשואה של כ-70% מההנפקה לפני שנה

פולירם  נסחרת בבורסה לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל, לאחר שבנובמבר אשתקד הונפקה (בדרך של הצעת מכר) על ידי בעלת השליטה פימי ורם-און השקעות, שמכרו מניות לציבור תמורת כ-350 מיליון שקל. מאז הניבה מנייתה למשקיעים תשואה של כ-70%. 

כחלק מאסטרטגיית ההתרחבות שלה, דיווחה עוד פולירם השבוע כי היא מנהלת מו"מ  מתקדם לרכישת חברה ממערב אירופה הפועלת בתחום ייצור תרכובים תרמופלסטיים הנדסיים בהיקף של כ-25 מיליון אירו.

לדברי יובל פלג, מנכ"ל פולירם, החברה נמצאת בתנופת עשייה, שמתבטאת בגידול עקבי בהכנסות, ברווחיות וברווח הנקי. "מוצרי החברה מספקים מענה לכמה מהתעשיות הצומחות ביותר בעולם, ולאור הביקושים הגוברים למוצרינו - החברה מבצעת השקעות בקווי ייצור חדשים ומגדילה את היקפי הניצולת במפעלים".

"כשתעשיית הרכב תתן גז, ניהנה מביקוש מטורף"

אחת מהתעשיות שאליהן פונה החברה היא כאמור יצרניות חלקי הפלסטיק למכוניות. לדברי פלג, "תעשיית הרכב סובלת כיום מאוד ממחסור בשבבים. אני מדמה את זה לקפיץ דרוך, כשברגע שיגיעו השבבים הוא ישתחרר והביקוש יהיה מטורף, שכן כמות ההזמנות שבידי יצרניות הרכב היא כיום 6-8 חודשים קדימה.

"הביקוש מטורף ואין כלי רכב. ברגע שהם יקבלו שבבים הם 'יתנו גז', ואנחנו עובדים עבור התעשייה הזאת. כל תחום הפוליטרון שלנו מיועד לתעשייה הזאת וגם 60% עד 70% ממוצרי ה-EP המיועדים ליצוא הם לתעשיית הרכב בעולם. בנוסף, גם חלק מהבונדירם שאנחנו מוכרים למתחרים שלנו בעולם מיועד גם הוא לתעשיית הרכב.

"ולמרות כל זה, הביקושים הם מטורפים בכל החזיתות", מציין פלג. "הבעיה היא שחסר חומר גלם, ויש הקצאות (הכמות המאושרת ללקוחות, שלא בהכרח תואמת את ההזמנה, ע' כ') בכל הפולימרים היום.

"המחירים של היצרנים עלו מאוד ובגלל זה גם אנחנו מעלים מחירים, וגם מחירי ההובלה הם מטורפים. אחד היתרונות הגדולים שלנו הוא שיש לנו רכש גלובלי, אנחנו קונים מכל מקום ומכל ספק".

אגב עלויות ההובלה, איך אתם מושפעים מהבעיות בשרשראות האספקה בעולם ומהעיכובים בנמלי הים?

"מושפעים מאוד מאוד. בסופו של דבר, 65% ממחיר המכירה הוא עלות חומר הגלם, ואת רובו אנחנו צריכים להביא מהעולם. במצב הנוכחי שרשרת האספקה היא יותר ארוכה, לוקח יותר זמן, והיא גם התייקרה מאוד. גם לפרוק את החומרים לוקח זמן כי יש תור על האוניות.

"אחד היתרונות שלנו הוא שאנחנו מייצרים בארה"ב עבור השוק האמריקאי, אנחנו מייצרים בישראל עבור רוב העולם, מייצרים בסין עבור השוק הסיני, ומייצרים גם באנגליה, וברוב השווקים האלו אנחנו גם מגדילים ייצור, כדי להיות יותר לוקאליים. העולם, מגלובלי חוזר להיות לוקאלי, בייחוד בגלל המשברים של ההובלה, וזה ייתן לנו יתרון גדול". 

עוד כתבות

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

בורסות אירופה נפתחו בעליות קלות; החוזים על וול סטריט ירוקים

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו