גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  רכב ותחבורה

יצרנית הרכב הסינית צ'רי: בסוף 2022 ניכנס לישראל

החברה צפויה לשווק בישראל קרוס אובר חשמלי ● על פי הערכות בשוק, קבוצת קרסו היא אחת המועמדות המובילות לקבלת הזיכיון

מותג הרכב הסיני צ'רי בדרך לארץ / צילום: Shutterstock, FotograFFF
מותג הרכב הסיני צ'רי בדרך לארץ / צילום: Shutterstock, FotograFFF

יצרנית הרכב הסינית צ'רי מוטורס מתכוונת להיכנס לשוק הרכב הישראלי לקראת סוף 2022. מנהלת במערך השיווק הבינלאומי של החברה אישרה את הידיעה לגלובס ואמרה כי החברה מתכוונת להתחרות בישראל עם מספר דגמים חשמליים מתקדמים מהדור האחרון של צ'רי, שהשקתם בסין החלה לאחרונה.

הדגם הראשון, שאמור להגיע לישראל במקביל להשקתו בשווקי ייצוא מערביים אחרים, הוא הקרוס אובר החשמלי החדש EQ5, שהושק בסין בשנה שעברה והוצג בגרסה עדכנית במהלך אוקטובר השנה.

הרכב ניצב על פלטפורמה חשמלית חדשה שפותחה על ידי החברה ומצויד בשלדת אלומיניום קלת משקל. אורכו 4.63 מ', רוחבו 1.91 מ' והוא ניצב על בסיס גלגלים באורך 2.83 מ'. יש לו מערכת הנעה חשמלית עם הספק של 177 כ"ס וסוללה של 70 או 88 קילוואט וטווח של 510 עד 620 ק"מ בתקן NEDC. הרכב מצויד במערך בטיחות אקטיבי בדרגה L2+ עם שמירת נתיב אוטומטית, בלימה אוטונומית ועוד.

מחבר צ'רי נמסר כי החברה התקשרה עם זכיין עתידי בישראל אולם לא מסרה את שמו. מבדיקת גלובס עולה כי אחת המועמדות המובילות לקבלת זיכיון הייבוא היא קבוצת קרסו, שנמצאת במגעים מתקדמים עם "צ'רי". בקרסו סרבו להגיב על הידיעה.

יצוין כי למותג צ'רי "רומן" ארוך עם שוק הרכב הישראלי. החברה הודיעה לראשונה על כוונתה לשווק רכב בישראל כבר בשנת 2005 באמצעות קבוצת "כדורי" ועברה מאז מספר גלגולים עסקיים. בשלהי העשור הקודם נכנסה קמור של דני ברנר כשותפה עם קבוצת כדורי בזיכיון לייבוא רכבי צ'רי לישראל וחלקה של קמור בשותפות היה אמור לעבור לדלק רכב, תמורת כ-20 מיליון שקל, במסגרת העסקה שבה רכשה דלק רכב את זיכיון ב.מ.וו מקמור.

אולם בהתערבות הממונה על ההגבלים העסקיים אולצה את דלק רכב לוותר על הזיכיון ב-2011 כתנאי להשלמת הרכישה של זיכיון ב.מ.וו. צ'רי הייתה שותפה של "החברה לישראל" בהקמת מיזם "קורוס" לייצור מותג רכב בסין ובעשור הקודם החזיקה קבוצת "שלמה" את הזיכיון לייבוא המותג לרומניה.

חברת צ'רי מוטורס, בשליטה ממשלתית, היא אחת מיצואניות הרכב הפרטי הגדולות בסין. היא מייצאת את כלי הרכב שלה ל-80 מדינות ויש לה כ-10 מפעלי הרכבה מחוץ לסין. אולם עד כה החברה לא ייצאה כלי רכב בתקינה מערבית אם כי לאחרונה ביצעה מהלך, שמטרתו להיכנס לשוק הרכב האמריקני אולם לא ברור האם צלח.

עוד כתבות

תל אביב / צילום: Shutterstock

העיר שמובילה במכירת הדירות החדשות ושוברת שיא של חמש שנים

שיא של חמש שנים במכירת דירות חדשות בתל אביב דחף את העיר לראש טבלת העסקאות במחצית הראשונה של 2026, בעוד ירושלים הובילה במכירות דירות יד שנייה ● למרות הזינוק המקומי, נתוני הלמ"ס מצביעים על שוק נדל"ן שממשיך לדשדש ומלאי דירות חדש שנותר גבוה במיוחד

רחפן של אירו סנטינל / צילום: אסף הבר

חברת הרחפנים שנפגעה מטיל איראני ועשתה מהפך באסטרטגיה שלה

אירו סנטינל יוצאת למהלך של ייצור המוני לאחר שטיל איראני הרס את מפעל החברה ואילץ אותה לעבור לת"א ● המטרה: לדחוק את המוצרים הסיניים מצה"ל ● סמנכ"ל החברה: "צורך אסטרטגי"

טיסות של חברות התעופה השונות על הצג בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

רשות שדות התעופה: "צפויים עיכובים בנתב"ג בגלל עומס תעבורתי ביוון"

לפי ההודעה, רשויות התעופה היווניות מגבילות את מספר הטיסות המורשות לעבור במרחב האווירי של יוון בדרך לאירופה ● צפויים עיכובים בחלק מהטיסות הממריאות מנתב"ג

הפרסומות לחופשות שהוצעו ליועצי המשכנתאות

המחירון נחשף: כך מתמרצים הגופים החוץ־בנקאיים את יועצי המשכנתאות

טיסות יוקרה לניו יורק ולאס וגאס, תשלום ישיר של עשרות אלפי שקלים ותחרות אגרסיבית על כל לווה: גופי המימון החוץ־בנקאיים מפתים את יועצי המשכנתאות בתמריצים נדיבים ● התוצאה: הלקוחות נדחקים להלוואות יקרות, לפעמים בריבית כפולה ● בענף מודים: "זה יוצר ניגוד עניינים"

אפליקציית וואטסאפ / צילום: Shutterstock

כתבתם צוואה? שימו לב שהתייחסתם לסעיף הזה

הנה נושא שבטח לא חשבתם עליו כשערכתם צוואה: מי יקבל לידיו את הטלפון הנייד שלכם - בו שמורות כל התכתבויות הוואטסאפ, הסרטונים והתמונות שצילמתם, המיילים ועוד ● אז למה בעצם חשוב לכלול בצוואה הוראה באשר לשימוש בתכני הטלפון ע"י היורשים?

משחק של לוס אנג'לס לייקרס / צילום: ap

עסקת שיא בעולם הספורט: בוב איגר וג’ושוע קושנר רוכשים את השליטה בלייקרס

הלייקרס שוב מחליפים ידיים, פחות משנה לאחר שנמכרו למיליארד מארק וולטר ● הפעם הרוכשים הם מנכ"ל דיסני לשעבר בוב איגר וג'ושוע קושנר, אחיו של ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ● העסקה משקפת למועדון שווי של 12.5 מיליארד דולר - הגבוה אי פעם לקבוצת ספורט

פקק על כביש 4 / צילום: גיא ליברמן

בעקבות הפגנות חרדים: כביש 4 נחסם לתנועה לשני הכיוונים

שיבושי תנועה החלו מהשעה 16:00 בשל מחאה של הפלג הירושלמי על מעצר של בחור ישיבה עריק ● העומסים התרכזו בכביש 4 מאלוף שדה עד לאם המושבות, בשני הכיוונים

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

המסחר באירופה מעורב, החוזים בוול סטריט ירוקים; מחירי הנפט לוחצים כלפי מטה

המדדים המובילים באירופה נסחרים בירוק בהובלת הבורסה בגרמניה; הבורסה באנגליה מעיבה על המסחר ● בורסת סיאול קפצה במעל 3% ● ארה"ב: חוזים ירוקים לקראת הפתיחה בוול סטריט ● סיטי מעלה תחזיות ל-S&P 500 ● מחירי הנפט נחלשים בכ-1.7% וקוטעים את רצף העליות ● טוב מדי מכדי להימשך? למה בוול סטריט חוששים משיא הרווחים ב-S&P 500?

רובע שדה דב, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

בלי מיפוי ובלי תשובות על היקף הזיהום: רמ"י הגישה את תשובתה בנוגע לקרקעות הפרטיות בשדה דב

רמ"י הגישה לבית המשפט עדכון בנוגע לבדיקות זיהום הקרקע ברובע שדה דב לקראת הגרלת חלוקת הקרקעות שכבר נדחתה ● "העיכוב זניח" לעומת האפשרות שיתגלה פער משמעותי בהיקף הזיהום בין המתחמים, אמר השופט ● אבל גם העדכון הנוכחי לא מספק את התמונה המלאה לה המתינו מנהלי הקרקעות, והמשמעות: ההגרלה שוב תידחה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

תל אביב עברה לעליות; מדד ת"א־נפט וגז מטפס, טאואר יורדת

מדד ת"א 35 נסחר ביציבות ● ניו-מד מטפסת אחרי שדיווחה על גידול בכמות הגז הטבעי שהופק ממאגר לווייתן ברבעון השני, גם רציו וקבוצת דלק עולות ● מניות הבנקים מטפסות בעקבות דוחות דיסקונט ● מדד הבנייה בדרך לחודש הכי גרוע שלו מזה כשנה וחצי ● הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו אמש בעליות, מניות השבבים טיפסו ● פצצת הזמן של ה-30 טריליון: למה זינוק התשואות באג"ח ארה"ב מאיים על המשקיעים במניות?

מבצעי קבלנים / צילומים: דרור מרמור, פולי טובמן, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדירות שנקנו במבצעי ה־20-80 הופכות לנטל: זינוק בביטולי העסקאות

מבצעי המימון שהציעו לרוכשים לשלם רק 10% או 20% ממחיר הדירה במעמד העסקה הולכים ומתגלים כמלכודת לרבים לקראת פירעון החוב ליזמים ● שיעור הביטולים מעסקאות שנערכו ב-2023 כבר הגיע לשיא של 4.3%, לעומת 0.5% בלבד בעסקאות מ-2021, ובאוצר מעריכים כי המספרים עוד ימשיכו לעלות ● איזו עיר מובילה את המגמה?

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

אפסייד של 24%: הבנק שקיבל המלצה חמה

בנק אוף אמריקה העניק ללאומי המלצת קנייה אחרי פרסום הדוחות וצופה למניה אפסייד של 24% לעומת שער הנעילה שלה אתמול ● "המומנטום בהכנסות השתפר, יעילות הבנק הגיעה לרמות שיא חדשות והצמיחה במתן אשראי כבר הגיע ליעדי ההנהלה לשנה הנוכחית", כתבו הכלכלנים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אושרה תביעה ייצוגית נגד קופות החולים: מעניקות הטבות למשפחות מרובות ילדים

בית הדין לעבודה אישר ניהול תביעה ייצוגית נגד ארבע קופות החולים, בטענה להעדפה פסולה של משפחות מרובות ילדים ● נקבע כי יש סיכוי סביר שהתביעה תוכרע לטובת חברי הקבוצה ● הקופות עשויות להידרש לבטל את התעריף המשפחתי המוזל

צילום: איל יצהר

מאות מיליונים למשק: המהפכה שתשפיע על הפקקים בישראל

בשנים האחרונות, חברת נתיבי ישראל פרסה כ-170 רמזורים אדפטיביים, המבוססים על בינה מלאכותית, בניסיון לנתח את הביקוש ולהתאים בזמן אמת למצב בשטח ● גלובס חושף את נתוני היעילות של אותם רמזורים

פינוי-בינוי / אילוסטרציה: רפי דלויה

"לא יכול להחליף הכרעה משפטית": שינוי מודל התמורות בפינוי-בינוי מסעיר את השוק

בעקבות פסק דין שניתן לאחרונה ויצר אי-ודאות בענף, משרד המשפטים והרשות להתחדשות עירונית פרסמו מתווה שיאפשר ליזמי נדל"ן להציע לדיירים תמורות שונות בפרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38 ● מה חושבים מומחי הנדל"ן על המתווה המוצע?

אורן נהרי / צילום: תמר מצפי

העיתונאי אורן נהרי הלך לעולמו בגיל 70

נהרי, העיתונאי ומגיש חדשות החוץ הוותיק, מהקולות המזוהים ביותר עם השידור הציבורי בישראל, הלך לעולמו • רק לפני חמישה ימים נפרד מהמיקרופון בשל מחלת ה-ALS ואמר למאזיניו: "המחלה מתקדמת במהירות" • בשידורו האחרון הותיר מסר: "המשיכו להסתכל, להקשיב, לשאול שאלות ולא לקחת דברים כמובנים מאליהם"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

עשור ל"חיסכון לכל ילד": בית ההשקעות עם הכי הרבה חוסכים, והבנק שאיבד 53 אלף לקוחות בשנה

מאז השקת התוכנית לפי כמעט עשור, חשבונות הילדים הניבו 3.85 מיליארד שקל בשוק ההון, כך לפי נתוני הביטוח הלאומי ● שנת 2025 התאפיינה בנהירה של חוסכים מהבנקים לקופות הגמל, שהביאה לסגירה של כמעט 100 אלף חשבונות בבנקים • אלטשולר שחם שולט בפסגה עם 957 אלף לקוחות ● בנק הפועלים איבד הכי הרבה חוסכים השנה, ואיזה בית השקעות זכה להכי הרבה מצטרפים חדשים?

חיילים בעזה / צילום: ap, Leo Correa

פרטים חדשים: 50 מחבלים זוהו ב-3:00 בלילה, צה"ל סירב לתקוף

ארה"ב במתקפה חריגה: טרוריסטים ישראלים, אין לזה הצדקה ● הישגי חמאס - ואזהרת מערכת הביטחון: "צריך תפנית מדינית שתוביל לשינוי מבצעי" ● דיווח: ישראל ולבנון הסכימו על המדינות שישתתפו במנגנון הפיקוח ● בכיר בממשל טראמפ נגד דברי כ"ץ: "ישראל הבהירה באופן חד-משמעי כי אין לה שאיפות טריטוריאליות בלבנון" ● עדכונים שוטפים

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: ענבל מרמרי

מליסרון מסכמת רבעון: הפדיונות בקניונים עלו, וכמה דירות נמכרו בפרויקט הדגל?

הפדיונות בקניונים שמחזיקה חברת הנדל"ן המניב עלו בכ-11% ברבעון השני, לאחר שברבעון הקודם אלו ירדו בכ-5%, על רקע סגירת הקניונים למשך חמישה ימים במהלך מבצע "שאגת הארי" ● מאז תחילת השיווק בחודש מאי, החברה מכרה 56 דירות בפרויקט PARK 51 בהרצליה, וביולי נמכרו עוד 55 דירות

שרון אגובל ואיתי לב, מנכ''לים משותפים של LAYAM / צילום: גיא יחיאלי

ג'טקס ולים משיקות שני טרקליני VIP בנתב"ג, בהשקעה של 17 מיליון שקל

שני הטרקלינים של ג'טקס ולים בנתב"ג ישתרעו יחד על שטח של כ-620 מ"ר, וצפויים לבקר בהם מאות אלפי נוסעים בשנה ● מחלבות גד משיקות סדרת תחליפי חלב חדשה ● וגם: קרן תל אביב משקיעה כ-5 מיליון שקל במחנה קיץ נטול מסכים לכ-800 בני נוער ● אירועים ומינויים