גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל מיינדספייס: "יש 'עייפות עבודה מהבית' וזה מייצר ביקוש למוצר שלנו"

החברה שמתמחה בחללי עבודה גמישים ברחבי העולם גייסה 72 מיליון דולר משורה של גופים מוסדיים בהובלת הראל ● המנכ"ל והמייסד המשותף דן זכאי מסביר כי "חברות לא רוצות להתחייב לטווח ארוך ולהשקיע כסף במשרדים", ומה ההבדל בין מיינדספייס ל-WeWork

יותם אלרואי, מייסד משותף ו־CBO ודן זכאי, מייסד משותף ומנכ''ל
יותם אלרואי, מייסד משותף ו־CBO ודן זכאי, מייסד משותף ומנכ''ל

התפרצות הקורונה שהובילה שיעורים ניכרים מהעובדים ברחבי העולם לעבור לעבודה מהבית והקריסה המהדהדת של WeWork, אייקונית השכרת חללי העבודה, הטילו צל כבד על מודל העבודה שצמח עד אז באופן מרשים.

גם במיינדספייס, החברה שמציעה לחברות אחרות ולעובדים עצמאיים חללי עבודה בוטיקיים, מודים כי שנת 2020 לא הייתה קלה כלל. "אנחנו לא מאותן חברות שיגידו שהקורונה הצמיחה אותנו, כי גם אנחנו חטפנו מכה קשה כשפרצה המגפה", אומר דן זכאי, מנכ"ל ומייסד משותף במיינדספייס בראיון לגלובס.

 

אולם לאחר שהתגברה על ההלם הראשוני, הוכיחה ב-2021 מיינדספייס התאוששות משמעותית כאשר הגיעה לאחוזי התפוסה של תחילת 2020 לפני פרוץ הקורונה, ואף עברה אותם, עם מעל ל-95% תפוסה בישראל ובגרמניה.

"עוד לפני הקורונה זיהינו שתי מגמות עיקריות בשוק העבודה. הראשונה היא שחברות גדולות מאמצות יותר ויותר שימוש בחללי עבודה גמישים. יש חברות שמחליטות שחלק מפורטפוליו הנדל"ן שלהן צריך להיות גמיש ולא להתקבע עם חוזים לעשר שנים, כך שלקוחות גדולים שכרו מאיתנו משרדים גם למאות עובדים.

"המגמה השנייה מגיעה מצד בעלי המשרדים שחששו שלא יוכלו להשכיר את כל המשרדים שלהם. לכן, לפני כשלוש שנים עשינו שינוי במודל העסקי. עד אז היינו שוכרים את המשרדים מהבעלים שלהם ומפעילים את המתחמים, ובעקבות הביקוש שגדל יצרנו שיתוף פעולה עם בעלי המשרדים ואנחנו מפעילים אותם עבורם, כמו שעשינו לפני כשבועיים ביקום יחד עם JTLV", מסביר זכאי.

מה הוביל לחזרה של העובדים למשרדים?
"הקורונה כמו בהרבה מקומות האיצה את שני התהליכים - מצד אחד ביקוש לחלל עבודה גמיש מצד כל סוגי החברות, קטנות וגדולות. היום יש אי-ודאות מאוד גדולה בשווקים לגבי מתי חוזרים לעבודה והאם המודל יהיה היבירידי (עבודה מהמשרד ומהבית לחילופין), וזה גורם להרבה חברות בכל העולם לחפש מודל בו הם לא צריכים להתחייב לטווח ארוך ולהשקיע כסף במשרדים וזה העלה את הביקוש למוצר שלנו באופן דרמטי.

"במקביל, אם בעבר בעלי נכסים הסתכלו על הגמישות הזו כ-'Nice to have', היום זה 'Must'. שוק המשרדים הגמישים יעבור על-פי התחזיות את ה-30% מסך כל המשרדים, ובעלי נכסים רואים זאת ומגיבים לשינוי כדי לא להישאר עם משרדים ריקים".

מדוע לעבוד מחללי העבודה כשאפשר לעבוד מהבית?
"זה נכון שסביבת העבודה משתנה ושאפשר לעבוד מהבית, אבל במקביל המשרד לא הולך לשום מקום. יש מה שנקרא 'עייפות העבודה מהבית' ומנהלים רוצים את העובדים במשרד לפחות בחלק מהזמן. כאן אנחנו נכנסים כי אנשים כן צריכים להגיע למשרד ולפגישות, להכיר אחד את השני ולעבוד כצוות. המצב החדש הזה הוא בדיוק מה שמייצר את הגאות למוצר שלנו. חברות עדיין רוצות לעבוד מהמשרדים והביקושים שאנו רואים מוכיחים את זה.

"אנחנו מציעים מוצר פרימיום ומאוד ממוקדים בעובד, כך שהוא יקבל חוויה הרבה יותר טובה מהמתחרים וגם מהמשרד שהחברה יצרה עבורו. היום בשביל להביא את העובדים ולגייס את הטאלנטים צריך שסביבת העבודה תהיה מושלמת וזה המקצוע שלנו לדאוג לכך".

משרדים של מיינדספייס

"השוק הישראלי היה מראשוני המאמצים"

מיינדספייס הוקמה לפני כשבע שנים על-ידי זכאי ושותפו יותם אלרואי. כיום מפעילה מיינדספייס יותר מ-32 סניפים בערים מרכזיות בעולם - תל אביב, סן פרנסיסקו, לונדון, אמסטרדם, ברלין, ורשה ועוד. החברה מעסיקה 160 עובדים, מהם 73 בישראל.

כדי להתמודד עם אותה גאות בביקוש לחללי עבודה, מיינדספייס יצאה השבוע להנפקה פרטית, במסגרתה גייסה 72 מיליון דולר משורה של משקיעים. את סבב הגיוס הובילו הראל ביטוח ופיננסים (שהשקיעה לבדה 30 מיליון דולר מתוך הסכום שגויס), מור גמל, שלום מקנזי, ארקין אחזקות וכן משקיעים קיימים. את הגיוס הובילה ברק קפיטל חיתום.

מה מאפיין את השוק בארץ לעומת מקומות אחרים?
"השוק בארץ הוא מהמאמצים הראשונים של השימוש בחללי עבודה גמישים. אולי זה נובע מכך שיש הרבה חברות חדשניות בישראל ובהתחלה המודל הזה נתפס כחדשני. הלקוחות פה יודעים מה הם רוצים עבור העובדים שלהם ועבור עצמם, וחברות גדולות אימצו את הפתרון הזה כבר לפני מספר שנים. מה שעוד בולט בצורה די מובהקת הוא שבשוק פה יש ביקוש אדיר למשרדים כבר מסוף 2020 שנבע מהגאות בהייטק שהצריכה משרדים באיכות פרימיום, מהגעת החיסונים שאפשרה חזרה מוקדמת לעבודה וגם מכך שהישראלים רצו מהר מאוד לחזוק למשרדים. גם שיתוף הפעולה עם בעלי הנכסים הוא חדשני ומאפיין את ישראל".

האם זה יכול להצליח גם בפריפריה?
"עד לפני שבועיים כשהקמנו את המרכז ביקום תמיד היינו ממוקדים במרכזי ערים, בערים גדולות בלבד. תל אביב, לונדון סן פרנסיסקו, הסיבה לכך היא שכשאנחנו מקימים מתחם זהו מתחם פרימיום, עם צוות שמשרת מגוון חברות וצריך שטח מגודל מסוים, וזה התאים יותר למרכזי ערים. לאחרונה אנו רואים שיש יותר ביקושים גם באזורים מחוץ למרכזי הערים וביקום רואים ביקושים מאוד יפים, כך שאנחנו בוחנים הרחבה לאזורים נוספים".

"מסתכלים איך צומחים בצורה זהירה"

בשבוע שעבר פרסמה Wework, החברה המזוהה ביותר עם תחום חללי העבודה, שנוסדה בידי הישראל אדם נוימן, את דוחותיה הראשונים לאחר המיזוג לתוך חברת SPAC באוקטובר.

Wework אמנם צמצמה מעט את הפסדיה מ-941 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2020 ל-802 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה, אך עדיין מדובר בסכומים גדולים. מאז המיזוג שנעשה לפי שווי של 9 מיליארד דולר, ירד שווי החברה לכ-6.72 מיליארד דולר, לאחר שמחיר המנייה ירד ב-12% מהיום שלפני המיזוג.

מה ההבדל בין מיינדספייס לבין Wework ?
"יש לא מעט הבדלים, וברור שהם חברה הרבה יותר גדולה מאיתנו. אבל הם התמקדו בצמיחה בצורה מאוד ברורה, בעוד שאנחנו לצד הצמיחה, שהיא יותר קטנה, התמקדנו בלייצר רווחיות. בעוד שהם חברה שמייצרת הפסדים אנחנו חברה שמסתכלת איך צומחים אבל בצורה מבוקרת וזהירה.

"הדבר השני הוא שאנחנו כאמור שינינו את המודל העסקי שלנו ועובדים ביחד עם בעלי הנכסים, בין אם בהסכם ניהול או בחלוקת רווחים כאשר האסטרטגיה היא לצמוח יחד איתם, בעוד שהם יצאו למהלך של הנפקה. בנוסף, בעוד שהתחום מקבל עכשיו רוח גבית אחרי תקופה לא פשוטה שגרמה הקורונה ואנחנו בתקופה של צמיחה, הם נמצאים בתהליך של התייעלות ובסגירה של מתחמים. ולבסוף, ברמת המוצר, המוצר שלנו יותר פרימיום, בוטיקי, ואנחנו מנסים לשמור על האיכות ולהיות רק במקומות שהם winners מבחינה כלכלית".

מיינדספייס

תחום פעילות: הקמה והשכרה של חללי עבודה גמישים
היסטוריה: הוקמה בשנת 2014 על-ידי דן זכאי המשמש כמנכ"ל ויותם אלרואי, המשמש כ-chief business officer
נתונים: לחברה 32 חללי עבודה והיא מעסיקה 160 עובדים, מהם 73 בישראל

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ