גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שרשרת האוטובוסים הסיניים והדגמים החדשים של יונדאי וקיה

ההשקעה הממשלתית בתחבורה הציבורית מעודדת יבואניים להוציא זיכיונות לאוטובוסים חשמליים מסין, שכבר מתחילים להגיע לישראל ● וגם: כלמוביל משיקה שני דגמים חדשים וקבוצת לובינסקי מביאה את הדור החדש של רכב הפנאי מוקה ● השבוע בעולם הרכב

האוטובוס העירוני החשמלי של CRRC / צילום: Shutterstock
האוטובוס העירוני החשמלי של CRRC / צילום: Shutterstock

שוק ייבוא האוטובוסים לישראל רוחש ורועש. זאת על רקע ההחלטות האחרונות של הממשלה להעמיק את התמיכה בתחבורה הציבורית בשנים הקרובות, הצפי להרחבת המכרזים של "אשכולות" ההסעה הציבורית, ההחלטה "לחשמל" את צי האוטובוסים בישראל בתוך מספר שנים וההפרטה של אגד. לאחרונה גברו המאמצים של קבוצות עסקיות מענף הרכב ומחוצה לו להשיג זיכיונות יבוא, בעיקר של אוטובוסים חשמליים, וחלקם צפויים להצטרף לתחרות מול המותגים הסיניים "הוותיקים", שמחזיקים כיום קרוב ל-60% משוק האוטובוסים בישראל ובהם גולדן דראגון, BYD, יוטונג ועוד.

קבוצת צ'יינה מוטורס קיבלה השבוע רשמית את רישיון הייבוא של האוטובוסים של חברת WISDOM הסינית. הרישיון ניתן לחברה הבת "איסט ווסט הולדינגס". היצרנית הסינית מתמחה בייצור מגוון אוטובוסים לייצוא החל מקומפקטיים ועירוניים וכלה באוטובוסים תיירותיים.

בשבוע שעבר ערכה היצרנית הזו בסין טקס לרגל המשלוח הראשון של אוטובוסים בין עירוניים לישראל, מתוך כ-156 אוטובוסים שהוזמנו. האוטובוסים הבין עירוניים הראשונים של המותג מיועדים לחברת ההסעות תנופה, שבה שותפה צ'יינה מוטורס. קבוצת צ'יינה מוטורס ממשיכה לייבא את המותג הסיני יוטונג ללא שינוי ולאחרונה הגיע לארץ אוטובוס חשמלי עירוני של המותג עם תקינה אירופאית לצורך בחינה.

אוטובוס של חברת WISDOM הסינית / צילום: יח''צ

קבוצת מכשירי תנועה, יבואני סוזוקי ומשאיות ואוטובוסים מאן, קיבלה לאחרונה את זיכיון הייבוא לישראל של חברת המשאיות הסינית הממשלתית CRRC. המותג שייך לקבוצה סינית ענקית, שגם מייצרת את הרכבות הקלות עבור "הקו האדום". מכשירי תנועה תשווק את האוטובוס העירוני החשמלי של CRRC שכבר פועל במספר ערים באירופה. זאת לצד אוטובוס חשמלי מלא מתוצרת מאן, המותג האירופי העיקרי שהיא מייבאת לישראל.

יצרנית אוטובוסים הסיני ANKAI ערכה בשבוע שעבר בסין טקס לרגל משלוח ראשון של חמישה אוטובוסים חשמליים עירוניים, שמיועדים לחברת ההסעות "אלקטרה אפיקים". היבואנית היא חברת EV MOTORS שמייבאת לישראל גם את כלי הרכב החשמליים של JAC.

קבוצת כדורי, יבואנית כלי הרכב הפרטיים החשמליים של SKYWELL, תתחיל לייבא בקרוב לבחינה אוטובוסים עירוניים חשמליים של המותג. חברת UTI מבצעת מתחילת השנה ניסויים בישראל באוטובוס חשמלי של חברת SUNWIN הסינית ואילו תעבורה בוחנת את הייבוא של האוטובוסים של חברת "פוטון", באמצעות חברת בת שמשותפת לה ולקבוצת יוניון ואוטובוס ראשון נמצא כבר בישראל למבחן. בענף מציינים כי עוד מספר חברות מנהלות כיום מו"מ לקבלת זיכיונות לייבוא אוטובוסים סיניים.

קיה חושפת את הדור החדש של הנירו

חברת קיה הציגה בקוריאה את הדור החדש של הקרוס-אובר המשפחתי "נירו", אחד הדגמים ההיברידיים הנמכרים ביותר בישראל. הרכב מאמץ שפת עיצוב חדשה ומצויד בתא נוסעים מתקדם על טהרת המסכים הדיגיטליים. הרכב יוצע בקוריאה עם הנעה היברידית, הנעת פלאג-אין והנעה חשמלית וגם הגרסאות הללו צפויות להגיע לישראל לקראת אפריל-מאי 2022. בנוסף צפויות להגיע גרסאות מרכב מיוחדות של הרכב, שמיועדות לשירותי הובלה בנוסח LAST MILE לחברות שילוח עירוניות, חברות שירותים רפואיים וכדומה. המפרטים המלאים טרם נחשפו.

אלנטרה היברידית חדשה ליונדאי בישראל

חברת כלמוביל השיקה השבוע בישראל שני דגמים חדשים. באגף המשפחתיות השיקה החברה את האלנטרה הייבריד החדשה, שאמורה להחליף בהדרגה את האיוניק היבריד הוותיקה. המכונית מצוידת במערכת ההנעה המוכרת של האיוניק (וקיה נירו) שמשלבת בין מנוע 1.6 ליטר בנזין למנוע חשמלי עם הספק משולב של 139 כ"ס ומומנט של 27 קג"מ. הרכב מאיץ מאפס ל-100 קמ"ש ב-10.5 שניות ורושם צריכת דלק מוצהרת של כ-22.7 ק"מ לליטר. הרכב נמתח לאורך 4.66 מ' וניצב על בסיס גלגלים באורך 2.72 מ'. תא הנוסעים כולל לוח מחוונים דיגיטלי וצג מולטימדיה גדול ומערך מקיף של מערכות בטיחות אקטיביות. המחיר של גרסת הבסיס מתחיל בכ-148 אלף שקל.

אלנטרה הייבריד החדשה של יונדאי / צילום: יח''צ

במקביל השיקה השבוע החברה את הגרסה המעודכנת של הקרוס-אובר מיצובישי אקליפס קרוס. הרכב עבר מתיחת פנים קלה ומגיע עם רמות אבזור חדשות ומערך בטיחותי משודרג. המנוע נותר ללא שינוי. המחירים מתחילים בכ-155 אלף שקל ומגיעים עד 186 אלף שקל.

אופל משיקה בישראל את הדור החדש של המוקה

קבוצת לובינסקי השיקה השבוע בישראל את הדור החדש של רכב הפנאי מוקה, שחולק פלטפורמה עם פיז'ו 2008. אורכו 4.15 מ' והוא ניצב על בסיס גלגלים באורך 2.56 מ' ומציע תא מטען בנפח 350 ליטר. הרכב ישווק בישראל עם מנוע 1.2 ליטר טורבו-בנזין בהספק 130 כ"ס ותיבה בת 8 מהירויות ובגרסה חשמלי עם מנוע קדמי בהספק 136 כ"ס וסוללה של 50 קילוואט-שעה, שמאפשרת טווח של עד 338 קילומטרים בין טעינות.

הדגם החשמלי תומך בטעינה מהירה של עד 100 קילוואט. האבזור התקני משתנה בהתאם לגרסה כאשר מחיר דגמי הבנזין נע בין כ-133 אלף שקל ל-142 אלף שקל והגרסה החשמלית עולה כ-159 אלף שקל.

הדור החדש של המוקה של אופל / צילום: יח''צ

פוקסקון משקיעה באוטוטוקס

חברת הבת FIT של ענקית האלקטרוניקה הטאיוונית Foxconn הודיעה על השקה של כ-10 מיליון דולר בחברת אוטוטוקס, שמספקת פתרונות לתקשורת אלחוטית בין כלי רכב לכלי רכב אחרים ובינם לתשתית חכמה (V2X).

FIT ואוטוטוקס ישתפו פעולה כדי להאיץ את החדירה של שבבי V2X לשוקי תעשיית הרכב והדו גלגלי (אופניים וקורקינטים) תוך מינוף טכנולוגיות ה-V2X של אוטוטוקס ופלטפורמת ZooZ, שנועדה לצמצם את התאונות שבהן מעורבים כלי רכב דו ותלת גלגליים. זוהי ההשקעה הגדולה ביותר עד כה של פוקסקון בחברת אוטוטק ישראלית והיא באה בין השאר על רקע האצת המאמצים של פוקסקון לפתח מותג רכב חשמלי "חכם" מתוצרת עצמית.

עוד כתבות

צורי דבוש, יו''ר קליל / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

יו"ר החברה הציבורית שיתמודד על נשיאות התאחדות התעשיינים

צורי דבוש, יו"ר ובעל השליטה בקליל, החליט להתמודד על תפקיד נשיא התאחדות התעשיינים ● זהו צעד מפתיע, משום שהציפייה הייתה שאברהם נובוגרוצקי, יו"ר איגוד המתכת החשמל והתשתיות, יהיה המועמד היחיד ● כעת יש לדבוש שבועיים לנסות להשיג 50 חתימות של תעשיינים תומכים

חברת סלברייט / צילום: איל יצהר

סלברייט רוכשת חברה ב-170 מיליון דולר, מפטרת 20 עובדים בישראל

מהלך הפיטורים של סלברייט מגיע בתקופה שבה מניית החברה מציגה ביצועים חזקים יחסית לשוק ● בתוך כך, החברה הודיעה היום על השלמת רכישת חברת קורליום תמורת כ־170 מיליון דולר

2025 צפויה להיות שנה חזקה לפנסיה של החוסכים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"השאלות החשובות השתנו": החוסכים זכו לשנה היסטורית, אבל איך תיראה 2026?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021 ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה

צילום: ap, Francisco Seco

סוכני AI ולוחמי לוויינים: צה"ל מקים שתי חטיבות ומסמן את פני העימות הבא

כחלק מלקחי המלחמה, הצבא מודיע על הקמת חטיבת הבינה המלאכותית, שתשתלב בוטים בלחימה ותספק תמונת מצב לכוחות בשטח ● בנוסף, הצבא מקים חטיבה שתתמחה בתחום החלל

איראן ממשיכה את המרוץ לגרעין בעזרת "רשתות סודית"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: המרוץ האיראני לגרעין לא הופסק, בצרפת מתלוננים שישראל פוגעת בחופש העיתונות, והשתתפות ישראל באירוויזיון עלולה להיות בסכנה ● כותרות העיתונים בעולם

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

ה־OECD בצפי אופטימי: הצמיחה החזקה בישראל לאחר המלחמה לא תסתכם בריבאונד חד־פעמי

תחזית הארגון לצמיחה בשנה הקרובה נמצאת באמצע בין צפי בנק ישראל למשרד האוצר ועומדת על 4.9% ● בניגוד להערכת האוצר כי צפויה שנת ריבאונד חד־פעמי, ב-OECD צופים כי קצב הצמיחה החזק יימשך גם ב־2027 לצד ירידה באינפלציה, הורדות ריבית ופריחה ביצוא ● עוד צוין כי "הפסקת האש אמורה להסיר מקור של היסוס לעשות עסקים עם ישראל"

חוות השרתים של אמזון בתנובות / צילום: ט. ג. הפקות

דוחות חדשים חושפים: אלה העובדים המבוקשים בעידן ה־AI באמריקה - ובישראל

לפי נתוני חברת המחקר Synergy Research Group, חוות השרתים הפכו לאחד ממוקדי התעסוקה הצומחים ביותר כיום ● כתוצאה מכך, הביקוש לעובדים טכניים מתרחב - מחשמלאים ועד רתכים

מסיושי סאן, מנכ''ל סופטבנק / צילום: ap, Ahn Young-joon

"בכיתי": מייסד סופטבנק מסביר למה החליט למכור מניות אנבידיה

מייסד הקונצרן היפני הגדול, מסיושי סאן, סיפר כי סופטבנק מכרה את החזקותיה באנבידיה כדי לממן השקעות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, כולל OpenAI ● בנוסף, הוא דחה את החששות בשווקים על "בועת בינה מלאכותית", ואמר כי אלו שטוענים זאת "אינם חכמים מספיק"

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בדקנו דוחות של 9 חברות: בכמה נמכרה דירה ממוצעת בשדה דב?

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

בחצי מיליארד שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הסגורה של דוראל?

דוראל הנפיקה אמש מניות ב-500 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שמבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

תל אביב. כבר לא עיר ללא תחליף / צילום: Shutterstock

תל אביב עדיין הכי יקרה בישראל, אבל מה קורה למחירי הדירות אצל השכנות?

ברבעון השלישי של 2025, הפער בין המחיר הממוצע של דירות בתל אביב לעיר השנייה בדירוג, גבעתיים, עמד על 5% בלבד ● בתקופה המקבילה ב־2022 הפער בינה לבין העיר השנייה בדירוג אז, רמת השרון, עמד על שליש ● גלובס בודק מה קרה למחירי הדירות ב־25 ערים מרכזיות בארץ

מאיה לור, משפיענית ה-AI של סופר פארם / צילום: צילום מסך מאינסטגרם

סופר-פארם השקיעה 2 מיליון שקל בבניית משפיענית AI

מאיה לור היא משפיענית AI שרשת סופר‏-פארם יצרה לפני חודש ובנתה לה חשבון אינסטגרם הכולל כ-9,500 עוקבים ● "האפיון הזה נבחר כי בעולם הדור הצעיר עוקב אחרי משפיעניות וירטואליות, הוא פתוח ל-AI ומכיר את זה", אומרים ברשת

הארנונה תתייקר שוב? / אילוסטרציה: Shutterstock, Andrey_Popov

הארנונה תתייקר שוב? הממשלה משנה כיוון - ומאשרת לעיריות להגיש בקשות להעלאת תעריפים

שר הפנים הקודם, משה ארבל, הצהיר באמצע השנה כי לא יאשר בקשות לחריגה מתעריף הארנונה הקיים ● אך מאז ארבל עזב – וכעת הממשלה מאפשרת הגשת בקשות חריגות ● איגוד לשכות המסחר: עד כה הוגשו כ-95 בקשות להעלאות חריגות, המסתכמות בכ־250 מיליון שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

האוצר למשרדי הממשלה: הכינו צעדי התייעלות בשל הגדלת תקציב הביטחון

רה"מ נתניהו הבהיר לאחרונה כי בכוונתו להוביל הגדלה דרמטית של תקציב הביטחון, ב-250-350 מיליארד שקל במשך עשור ● על רקע זה, באוצר פנו הבוקר למנכ"לי משרדי הממשלה בדרישה להציג צעדי התייעלות שיאושרו יחד עם הצעת התקציב בממשלה בעוד יומיים

הקרנות הכספיות גייסו הכי הרבה כסף גם השנה / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק של 100% בשלוש שנים: תעשיית קרנות הנאמנות בשיא כל הזמנים

ב-11 החודשים הראשונים של השנה גייסו הקרנות המסורתיות, המנוהלות על ידי בתי השקעות סכום של 23 מיליארד שקל ● זוהי הפעם הראשונה מאז 2021 שהן יעקפו את הקרנות המחקות וקרנות הסל, שגייסו באותה תקופת זמן כ-18.6 מיליארד שקל

שלט אזהרת מצלמה לנהגים בנתיבי איילון / צילום: שלומי יוסף

מירי רגב מקדמת קנס של 10 אלף שקל על שימוש בטלפון בנהיגה. מה הסיכוי שזה יתממש?

בזמן שבעולם נהוג קנס של 100-300 דולר, שרת התחבורה בוחרת בקנס גבוה של 10 אלף שקל, "במקום להציג תוכנית רב־שנתית", כפי שאומרים בעמותת אור ירוק ● רשת פאפא ג'ונס פותחת עוד ארבעה סניפים ומשיקה תת־רשת חדשה, והמיזוג החדש של משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ● אירועים ומינויים

אוטובוס של אגד

בלי מקור תקציבי: מחירי התחבורה הציבורית לא יעלו בינואר הקרוב

נציג האוצר אמר הבוקר בוועדת הכלכלה שעליית מחיר התחבורה הציבורית ל-9 שקלים, שהייתה מתוכננת לינואר, תידחה ● באוצר יעדכנו בימים הקרובים לגבי המקור התקציבי לכך

שדה התעופה רמון / צילום: Shutterstock

דוח המבקר: מערכות התחבורה לא מוכנות כראוי לשעת חירום

כשלים במענה רפואי, היעדר מסגרות עבודה סדורות ותיאום לקוי: דוח מבקר המדינה שפורסם היום מצביע על פערים מרכזיים במוכנות מערכות התחבורה המרכזיות בישראל להתמודדות עם תרחישי חירום ● מה יקרה בשדה התעופה רמון במקרה של אירוע רב־נפגעים, ולמה ירדה כשירות המאבטחים בקו האדום?

חלוקת רכוש לא שיוויונית / צילום: Shutterstock

מתי בגידה מצדיקה חלוקת רכוש לא שוויונית בין בני זוג שמתגרשים?

התנהלות כלכלית שלילית של אחד מבני הזוג עשויה להוות נסיבה מיוחדת שתצדיק סטייה מחלוקת הנכסים המשותפים בצורה שוויונית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

המסחר בבורסה ננעל בעליות שערים; ת"א 35 בשיא חדש, דוראל זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.9%, מדד ת"א 125 הוסיף לערכו כ-1.7% ● מניית דוראל הוסיפה 8% לערכה ● מדד הפחד המקומי עלה ב-2% והשלים עלייה של 9% בחודש החולף ● מניות הנדל"ן בלטו היום לרעה ● מחזור המסחר הסתכם בכ-3.7 מיליארד שקל ● וגם: התחרות ב-AI הולכת וגוברת - ואלפאבית וברודקום עשויות להתגלות כמובילות של השוק