גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיקסלוט ו-WSC Sports הישראליות בין 50 חדשניות הספורט בעולם

שתי החברות התברגו ברשימת 50 מותגי הספורט המובילים בתחום החדשנות לשנת 2021 - לצד פיפ"א, אופ"א, NBA, בי.בי.סי, פוקס, אמזון ועוד ● וגם: הפיתוחים של מיקרוסופט, מצנח הזהב, וחדשות טובת ● אירועים ומינויים

דניאל שיכמן מנכ''ל ומייסד-שותף של Wsc Sports / צילום: יונתן תמר
דניאל שיכמן מנכ''ל ומייסד-שותף של Wsc Sports / צילום: יונתן תמר

שתי חברות ישראליות הצליחו להתברג השנה ברשימת 50 מותגי הספורט המובילים בתחום החדשנות לשנת 2021 - לצד פיפ"א, אופ"א, NBA, בי.בי.סי, פוקס, אמזון ועוד. הראשונה היא חברת הספורט-טק WSC Sports, שבראשה עומד דניאל שיכמן, שהוא גם מייסד-שותף. החברה פיתחה פלטפורמה חכמה מבוססת ענן ליצירת סרטוני וידאו קצרים בתחום הספורט בזמן אמת, והפצתם לכל יעד דיגיטלי. החברה דורגה במקום ה-33.

חברת הספורט-טק השנייה היא פיקסלוט, שייסדו ד"ר מיקי תמיר וגל עוז ובראשה עומד אלון ורבר, שמציעה פתרונות אוטומטיים לשידור, הפקה וניתוח של אירועי ספורט, מבוססי בינה מלאכותית. החברה דורגה במקום ה-45.

את הדירוג עורכת קבוצת STA העוסקת בסקירה, דירוג וחשיפת טכנולוגיות ספורט, והוא סוקר את החידושים האחרונים בארגוני הספורט הגדולים והמובילים בעולם בתחומי השידור, טכנולוגיות, ניתוח דאטה וגופים מנהלים.

אלון ורבר, מנכ''ל פיקסלוט / צילום: מיכה לובטון

על פי הסקירה, שוק טכנולוגיות הספורט העולמי צפוי להגיע לשווי של 8 מיליארד דולר עד סוף השנה, ולשווי של יותר מ-40 מיליארד דולר עד 2026. כידוע, מגפת הקורונה היוותה זרז משמעותי לאימוץ של טכנולוגיות ספורט חדשניות, שאפשרו בין היתר לשדר משחקים עם "קהל מדומה".

WSC Sports נוסדה ב-2011 על ידי דניאל שיכמן, אביב ארנון, חי גל ושמוליק יפה, וגייסה עד היום 49 מיליון דולר. היא מעסיקה כ-230 עובדים. החברה פועלת בשיתוף עם יותר מ-200 גופי ספורט, ובהם NBA , ESPN, פיב"א (הפדרציה הבינלאומית של כדורסל) ובונדסליגה הגרמנית. "עולם הספורט עובר מהפכה בצורה שבה אוהדים צורכים תוכן, ורואים מעבר חד מחוויה של צפייה במשחקים מלאים לצפייה בסרטונים קצרים, מותאמים אישית בכל זמן, על פני הפלטפורמות השונות", אומר שיכמן.

"הדבר מייצר לבעלי זכויות השידור והליגות השונות אתגרים חדשים במודל העסקי. אנחנו גאים להיות אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם בבניית הדור הבא של צריכת התוכן".

פיקסלוט, שהוקמה ב-2013, מספקת מערכות צילום המוצבות במגרש, ובעזרת אלגוריתמים של בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת - ללא צוות צילום במגרש - משודרים יותר מ-100 אלף משחקים בחודש של כ-140 ליגות וטורנירים ב-62 מדינות ברחבי העולם.

"ברחבי העולם משתמשים בפתרונות הטכנולוגיים שלנו, שמספקים למאמנים כלים להמשיך ולשפר את יכולות הספורטאים הצעירים", אומר יוסי טרבלוס, סמנכ"ל השיווק של פיקסלוט. בין היתר, החברה עובדת עם מועדוני הספורט של ריאל מדריד, באיירן מינכן, בנפיקה ליסבון ומכבי תל אביב, וכן חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם מרכז החדשנות ומועדון הכדורגל ברצלונה.

המערכת של פיקסלוט כולל גם פלטפורמת שידור OTT, ומעניקה חוויית צפייה שכוללת לוח תוצאות, גרפיקות, פרשנויות, ואפשרות לערוך ולשתף קליפים עם אחרים.

עד כה גייסה החברה יותר מ-60 מיליון דולר, בין היתר מקרן Firstime, קבוצת TheTime, קרן שמרוק קפיטל, ענקית מנועי החיפוש הסינית באידו ועוד. היא מעסיקה כ-200 עובדים ברחבי העולם, והמטה ממוקם בישראל.

גלית חתן

הפיתוחים של מיקרוסופט

טכנולוגיות חדשות ברפואה דיגיטלית, מכוניות אוטונומיות, טכנולוגיות מודלי סאונד וכיתות לימוד מתקדמות - אלה רק חלק מהפיתוחים שהוצגו בתערוכה של מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שנערכה השבוע בגני התערוכה - ולראשונה הייתה פתוחה לכלל תעשיית ההייטק, ולא רק לעובדי החברה.

החברה הציגה, בין היתר, גם יכולות האבטחה שלה באמצעות דוכן המדמה נמל תעופה באירוע של מתקפת סייבר. בכדי לתכלל את האירועים נעשה שימוש ב- SOC(Security Operating Center) - שילוב של מערכות לניטור הפעילויות השונות ולאבחון פעילות חריגה בארגון.

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק / צילום: ויקטור לוי

לא היה מדובר רק באירוע של הצגת יכולות: מיקרוסופט הודיעה על כוונתה לגייס 2,500 עובדים חדשים בשנים הקרובות, ולהקים חמישה מרכזי פיתוח חדשים, בהם גם בירושלים ובבאר שבע. כדי להצליח לעמוד ביעד הזה, החברה קיימה את האירוע המדובר שנועד למשוך את הטאלנט הישראלי.

"מרכז הפיתוח הראשון של מיקרוסופט מחוץ לארה"ב הוקם בישראל, ושלושה עשורים אחרי, אנחנו נחשבים לאחד מהמרכזים הטכנולוגיים החשובים ביותר בעולם", אמרה באירוע מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. "יש לזה רק סיבה אחת: מהנדסות ומהנדסים ישראלים מבריקים, שמפתחים טכנולוגיה חדשנית המגיעה למאות מיליוני אנשים ברחבי בעולם".

נבו טרבלסי

מצנח הזהב

אהוד דנוך, 52, מנכ"ל סולל בונה היוצא, מונה למנכ"ל חברת אקרשטיין תעשיות.

קבוצת רב בריח גייסה 4 דירקטורים חדשים: דוד גרנות, יו"ר בזק לשעבר, אסי ברטפלד, יו"ר הפניקס ומנכ"ל קבוצת דלק לשעבר, קרן אצלאן, עד לאחרונה מנכ"לית סופרבוס, ורוני מילוא, ראש עיריית ת"א לשעבר.

מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, רו"ח אוה מדז'יבוז', מסיימת את תפקידה בתום 4 שנים. לבקשת השרה לשוויון חברתי, מירב כהן, היא תמשיך בתפקידה עד פברואר.

יהונתן לי מונה למנהל השיווק של פעילות האיקומרס בשופרסל, נטלי רוקח נופרבר מונתה למנהלת פעילות האונליין בתחום ה-Non-Food.

סא"ל (מיל') עינת סגל מונתה לחברת דירקטוריון חברת נמלי ישראל.

פרופ' פייסל עזאיזה, 64, מונה לנשיא המכללה האקדמית סכנין להכשרת עובדי הוראה. עד לאחרונה כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, ובעבר היה ראש המועצה המקומית דבוריה.

יעל פירסט, 39, מונתה לסמנכ"לית שיווק ושירות בעזריאלי.קום.

רו"ח דורון ספיר יכהן כיו"ר קבוצת הנדל"ן הורוביץ. בעבר כיהן כמנכ"ל מגדל ביטוח ומנכ"ל ויזה כאל.

דורון ספיר / צילום: סיון פרג'

אמיר וייס מונה למנהל החשבונות הראשי של טבע.

אליאור סלם מונה למשנה למנכ"ל פסגות ניירות ערך, ומיכה גולדברג מונה לסמנכ"ל אסטרטגיה.

לירן בוסקילה מונה לסמנכ"ל הכספים של הסטארט-אפ Parametrix, המסייע לחברות להתאושש מאירועי השבתה של מערכות הענן שלהן. ג'ד אלפרט יכהן כסמנכ"ל השיווק.

מיקה דניאל מונתה לסמנכ"לית קשרי לקוחות בחברת הסייבר CYE.

אלישיה טילמן מונתה לסמנכ"לית השיווק של חברת הפינטק קפיטוליס, המפתחת פלטפורמת SaaS המעודדת כלכלה שיתופית בין בנקים ומוסדות פיננסיים, ומאפשרת אופטימיזציה של משאבים פיננסיים בשוק ההון.

מוטי נחמיאס מונה למשנה למנכל ומנהל כספים ראשי של חברת הנדל"ן פרשקובסקי.

חדשות טובות

חברת טכנולוגיית המידע מטריקס מקיימת יום התנדבות שכולל סדנת בישול חווייתית עם המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין, בשיתוף עמותת "מתן - משקיעים בקהילה".

עוד כתבות

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

ההכנסות ממיסוי רכב שברו שיאים ב-2024 / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

המספרים שמוכיחים שהמדינה התמכרה להכנסות ממסים על הרכב הפרטי

כ־12% מסך גביית המסים ב־2024 הגיעו מתחום הרכב ● הבלו בישראל היה גבוה ב־41% מהממוצע של כלל מדינות ה־OECD ● צ'רי ולנדרובר הודיעו על תחילת היצוא של FREELANDER ● טסלה נערכת לשיווק סייברטראק בישראל ● ו-MG משיקה קרוס־אובר פלאג־אין גדול ● השבוע בענף הרכב

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: ap, Anjum Naveed

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

30% יותר מקודמתו: השכר של מנכ״ל אל על החדש נחשף

אל על מבקשת לאשר ללוי הלוי שכר של 8.5 מיליון שקל בשנה שיורכב משכר, מענק חתימה ומניות ● אל על מסבירה את השכר של הלוי ב"התחשבות ברקע ובניסיון העשיר של מר לוי ותרומתו הצפוייה לקידום החברה" ● המנכ"לית היוצאת דינה בן טל גננסיה מבקשת מענק פרישה של 830 אלף שקל

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בדרך לאיראן? זה המועד שבו טראמפ מעדיף לתקוף

נשיא ארה"ב הציג דפוס פעולה ברור: נטייה להכריז על צעדים נפיצים דווקא בלילות, בסופי שבוע או בחגים ● מהטלת מכסים, דרך התקיפה הקודמת של ארה"ב באיראן ועד התקיפה בונצואלה - כולם נעשו בזמן שבו לא היה מסחר וול סטריט ● בינתיים, רק 3% מהמהמרים בפולימרקט חושבים שארה"ב עשויה לתקוף מחר

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

מימין: עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד; ועזרא כהן, המייסד / צילום: זוהר שטרית

7 מיליון שקל לעובדים, לבעלים ולבת של היו"ר: חגיגת האופציות במחלבות גד

מחלבות גד תנפיק אופציות לכ-40 עובדים בשווי כולל של כ-8 מיליון שקל, אשר יבשילו על פני 4 שנים ● בראש המקבלים - המנכ"ל עמיר אהרון, בעל השליטה עזרא כהן ובתו המשמשת כמנהלת חדשנות ואסטרטגיה בחברה

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית