גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיקסלוט ו-WSC Sports הישראליות בין 50 חדשניות הספורט בעולם

שתי החברות התברגו ברשימת 50 מותגי הספורט המובילים בתחום החדשנות לשנת 2021 - לצד פיפ"א, אופ"א, NBA, בי.בי.סי, פוקס, אמזון ועוד ● וגם: הפיתוחים של מיקרוסופט, מצנח הזהב, וחדשות טובת ● אירועים ומינויים

דניאל שיכמן מנכ''ל ומייסד-שותף של Wsc Sports / צילום: יונתן תמר
דניאל שיכמן מנכ''ל ומייסד-שותף של Wsc Sports / צילום: יונתן תמר

שתי חברות ישראליות הצליחו להתברג השנה ברשימת 50 מותגי הספורט המובילים בתחום החדשנות לשנת 2021 - לצד פיפ"א, אופ"א, NBA, בי.בי.סי, פוקס, אמזון ועוד. הראשונה היא חברת הספורט-טק WSC Sports, שבראשה עומד דניאל שיכמן, שהוא גם מייסד-שותף. החברה פיתחה פלטפורמה חכמה מבוססת ענן ליצירת סרטוני וידאו קצרים בתחום הספורט בזמן אמת, והפצתם לכל יעד דיגיטלי. החברה דורגה במקום ה-33.

חברת הספורט-טק השנייה היא פיקסלוט, שייסדו ד"ר מיקי תמיר וגל עוז ובראשה עומד אלון ורבר, שמציעה פתרונות אוטומטיים לשידור, הפקה וניתוח של אירועי ספורט, מבוססי בינה מלאכותית. החברה דורגה במקום ה-45.

את הדירוג עורכת קבוצת STA העוסקת בסקירה, דירוג וחשיפת טכנולוגיות ספורט, והוא סוקר את החידושים האחרונים בארגוני הספורט הגדולים והמובילים בעולם בתחומי השידור, טכנולוגיות, ניתוח דאטה וגופים מנהלים.

אלון ורבר, מנכ''ל פיקסלוט / צילום: מיכה לובטון

על פי הסקירה, שוק טכנולוגיות הספורט העולמי צפוי להגיע לשווי של 8 מיליארד דולר עד סוף השנה, ולשווי של יותר מ-40 מיליארד דולר עד 2026. כידוע, מגפת הקורונה היוותה זרז משמעותי לאימוץ של טכנולוגיות ספורט חדשניות, שאפשרו בין היתר לשדר משחקים עם "קהל מדומה".

WSC Sports נוסדה ב-2011 על ידי דניאל שיכמן, אביב ארנון, חי גל ושמוליק יפה, וגייסה עד היום 49 מיליון דולר. היא מעסיקה כ-230 עובדים. החברה פועלת בשיתוף עם יותר מ-200 גופי ספורט, ובהם NBA , ESPN, פיב"א (הפדרציה הבינלאומית של כדורסל) ובונדסליגה הגרמנית. "עולם הספורט עובר מהפכה בצורה שבה אוהדים צורכים תוכן, ורואים מעבר חד מחוויה של צפייה במשחקים מלאים לצפייה בסרטונים קצרים, מותאמים אישית בכל זמן, על פני הפלטפורמות השונות", אומר שיכמן.

"הדבר מייצר לבעלי זכויות השידור והליגות השונות אתגרים חדשים במודל העסקי. אנחנו גאים להיות אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם בבניית הדור הבא של צריכת התוכן".

פיקסלוט, שהוקמה ב-2013, מספקת מערכות צילום המוצבות במגרש, ובעזרת אלגוריתמים של בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת - ללא צוות צילום במגרש - משודרים יותר מ-100 אלף משחקים בחודש של כ-140 ליגות וטורנירים ב-62 מדינות ברחבי העולם.

"ברחבי העולם משתמשים בפתרונות הטכנולוגיים שלנו, שמספקים למאמנים כלים להמשיך ולשפר את יכולות הספורטאים הצעירים", אומר יוסי טרבלוס, סמנכ"ל השיווק של פיקסלוט. בין היתר, החברה עובדת עם מועדוני הספורט של ריאל מדריד, באיירן מינכן, בנפיקה ליסבון ומכבי תל אביב, וכן חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם מרכז החדשנות ומועדון הכדורגל ברצלונה.

המערכת של פיקסלוט כולל גם פלטפורמת שידור OTT, ומעניקה חוויית צפייה שכוללת לוח תוצאות, גרפיקות, פרשנויות, ואפשרות לערוך ולשתף קליפים עם אחרים.

עד כה גייסה החברה יותר מ-60 מיליון דולר, בין היתר מקרן Firstime, קבוצת TheTime, קרן שמרוק קפיטל, ענקית מנועי החיפוש הסינית באידו ועוד. היא מעסיקה כ-200 עובדים ברחבי העולם, והמטה ממוקם בישראל.

גלית חתן

הפיתוחים של מיקרוסופט

טכנולוגיות חדשות ברפואה דיגיטלית, מכוניות אוטונומיות, טכנולוגיות מודלי סאונד וכיתות לימוד מתקדמות - אלה רק חלק מהפיתוחים שהוצגו בתערוכה של מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שנערכה השבוע בגני התערוכה - ולראשונה הייתה פתוחה לכלל תעשיית ההייטק, ולא רק לעובדי החברה.

החברה הציגה, בין היתר, גם יכולות האבטחה שלה באמצעות דוכן המדמה נמל תעופה באירוע של מתקפת סייבר. בכדי לתכלל את האירועים נעשה שימוש ב- SOC(Security Operating Center) - שילוב של מערכות לניטור הפעילויות השונות ולאבחון פעילות חריגה בארגון.

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק / צילום: ויקטור לוי

לא היה מדובר רק באירוע של הצגת יכולות: מיקרוסופט הודיעה על כוונתה לגייס 2,500 עובדים חדשים בשנים הקרובות, ולהקים חמישה מרכזי פיתוח חדשים, בהם גם בירושלים ובבאר שבע. כדי להצליח לעמוד ביעד הזה, החברה קיימה את האירוע המדובר שנועד למשוך את הטאלנט הישראלי.

"מרכז הפיתוח הראשון של מיקרוסופט מחוץ לארה"ב הוקם בישראל, ושלושה עשורים אחרי, אנחנו נחשבים לאחד מהמרכזים הטכנולוגיים החשובים ביותר בעולם", אמרה באירוע מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. "יש לזה רק סיבה אחת: מהנדסות ומהנדסים ישראלים מבריקים, שמפתחים טכנולוגיה חדשנית המגיעה למאות מיליוני אנשים ברחבי בעולם".

נבו טרבלסי

מצנח הזהב

אהוד דנוך, 52, מנכ"ל סולל בונה היוצא, מונה למנכ"ל חברת אקרשטיין תעשיות.

קבוצת רב בריח גייסה 4 דירקטורים חדשים: דוד גרנות, יו"ר בזק לשעבר, אסי ברטפלד, יו"ר הפניקס ומנכ"ל קבוצת דלק לשעבר, קרן אצלאן, עד לאחרונה מנכ"לית סופרבוס, ורוני מילוא, ראש עיריית ת"א לשעבר.

מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, רו"ח אוה מדז'יבוז', מסיימת את תפקידה בתום 4 שנים. לבקשת השרה לשוויון חברתי, מירב כהן, היא תמשיך בתפקידה עד פברואר.

יהונתן לי מונה למנהל השיווק של פעילות האיקומרס בשופרסל, נטלי רוקח נופרבר מונתה למנהלת פעילות האונליין בתחום ה-Non-Food.

סא"ל (מיל') עינת סגל מונתה לחברת דירקטוריון חברת נמלי ישראל.

פרופ' פייסל עזאיזה, 64, מונה לנשיא המכללה האקדמית סכנין להכשרת עובדי הוראה. עד לאחרונה כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, ובעבר היה ראש המועצה המקומית דבוריה.

יעל פירסט, 39, מונתה לסמנכ"לית שיווק ושירות בעזריאלי.קום.

רו"ח דורון ספיר יכהן כיו"ר קבוצת הנדל"ן הורוביץ. בעבר כיהן כמנכ"ל מגדל ביטוח ומנכ"ל ויזה כאל.

דורון ספיר / צילום: סיון פרג'

אמיר וייס מונה למנהל החשבונות הראשי של טבע.

אליאור סלם מונה למשנה למנכ"ל פסגות ניירות ערך, ומיכה גולדברג מונה לסמנכ"ל אסטרטגיה.

לירן בוסקילה מונה לסמנכ"ל הכספים של הסטארט-אפ Parametrix, המסייע לחברות להתאושש מאירועי השבתה של מערכות הענן שלהן. ג'ד אלפרט יכהן כסמנכ"ל השיווק.

מיקה דניאל מונתה לסמנכ"לית קשרי לקוחות בחברת הסייבר CYE.

אלישיה טילמן מונתה לסמנכ"לית השיווק של חברת הפינטק קפיטוליס, המפתחת פלטפורמת SaaS המעודדת כלכלה שיתופית בין בנקים ומוסדות פיננסיים, ומאפשרת אופטימיזציה של משאבים פיננסיים בשוק ההון.

מוטי נחמיאס מונה למשנה למנכל ומנהל כספים ראשי של חברת הנדל"ן פרשקובסקי.

חדשות טובות

חברת טכנולוגיית המידע מטריקס מקיימת יום התנדבות שכולל סדנת בישול חווייתית עם המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין, בשיתוף עמותת "מתן - משקיעים בקהילה".

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35