גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חשיפת גלובס: הסכם יהלומים חשאי מקרב את ישראל וקטאר לכינון יחסים רשמיים

בקטאר מתכוונים להקים אזור סחר חופשי ליהלומים וזהב, ונזקקו להסכמת ישראל כדי להיכנס לרשימת המדינות הזכאיות לסחור ביהלומים ● הקטארים, שבעבר התנגדו להסכמי אברהם, הסכימו לפתיחת משרדים של סוחרים ישראלים ● בממשלה מקווים כי מדובר בפתח להסכמים כלכליים עתידיים

קו הרקיע של דוחא / צילום: Shutterstock
קו הרקיע של דוחא / צילום: Shutterstock

לאחר שנים של החרמה רשמית מצדה, ואף התנגדות של ממש להסכמי אברהם, דווקא קטאר הגיעה להסכם מסחרי עם ישראל בענף היהלומים. ההסכם אומנם מתייחס להסדר לכאורה טכני בענף כלכלי חשוב, אבל מעיד על קשרים ישירים קיימים בין המדינות ועל מגעים בנושאים שעל הפרק. לפי אחד מהגורמים המעורים במגעים האלה, לקטאר לא תהיה בעיה להגיע לעוד הסכמים כלכליים או מסחריים עם ישראל, ככל שזה יתאים לאינטרסים שלה כפי שקרה בהסכם היהלומים. קטאר, הוא מזכיר, תארח בשנה הבאה את משחקי הגביע העולם בכדורגל, המונדיאל, ובמסגרת זו התחייבה לאפשר לכל תייר שירצה בכך להגיע למשחקים. היא צריכה להוכיח לעולם שתעמוד בהתחייבותה, והסכם היהלומים עם ישראל מעיד על רצונה להיראות פתוחה בעיני העולם.

לגלובס נודע כי ממשלות ישראל וקטאר הגיעו להסכם מסחרי בתחום היהלומים ולפיו ישראל תאפשר לקטאר להיכנס לרשימת המדינות הזכאיות לסחור ביהלומים. קטאר התחייבה לאפשר לסוחרים ישראלים להיכנס ללא קושי ואף להקים נציגות אם ירצו בכך, אף שבין המדינות אין יחסים דיפלומטיים, וקטאר "הילדה הרעה" של המפרץ התנגדה כאמור להסכמי אברהם שנחתמו עם האמירויות ועם בחריין. על ההסכם חתמו נציגים בכירים ממשרדי החוץ של שתי המדינות.

הסכם מסחרי ראשון לאחר ניתוק היחסים

במדינה המפרצית מתכוונים להקים אזור סחר חופשי שיתמחה ביהלומים אבנים טובות וזהב, ובהמשך גם להקים בורסת יהלומים, בדומה למודל של דובאי. התהליך נזקק עדיין לאישורים סופיים של מליאת המדינות החברות באמנת קימברלי, והקמת בורסה לאישור פדרציית הבורסות אבל לאחר הסרת ההתנגדות הישראלית, הדרך של קטאר סלולה.

המשמעות הכלכלית הישירה של ההסכם לא גבוהה, לפחות לא בשנים הקרובות. לפי בכירי הענף בישראל ובבורסה בדובאי, לקטארים יקח זמן רב עד שיצליחו לבסס מסחר משמעותי, ודריסת רגל בתחום הנשלט על ידי שחקנים ותיקים וחזקים. הקשר הישראלי ההדוק והישיר לבורסת היהלומים בדובאי מספק את החיבורים לסוחרים ממדינות שאין להן יחסים דיפלומטים עם ישראל. ועם זה, החשיבות של ההסכם היא בהיותו הסכם מסחרי ראשון לאחר ניתוק היחסים בין המדינות, לאחר מבצע עופרת יצוקה, ולאחר חתימת הסכמי אברהם - והיותו פתח להסכמים כלכליים-מסחריים עתידיים.

 

קטאר, מדינת חצי אי השוכנת בין בחריין לאמירויות, וגובלת יבשתית רק עם סעודיה, מונה פחות מ-3 מיליון תושבים, אבל עם תוצר שנתי עצום של יותר מ-200 מיליארד דולרים ותוצר לנפש מהגבוהים בעולם של 133 אלף דולר (נתוני 2019). כמו שכנותיה גם היא מנסה להשתחרר מהתלות בנפט ובגז, אך בקצב איטי יותר משל איחוד האמירויות. היא מנסה לקבל לגיטימיציה בינלאומית וכך התחרתה וזכתה באירוח המונדיאל אבל בדרך התברר כי לשם כך שוחדו כמה וכמה מהגורמים המחליטים. בהמשך התברר כי בתהליך הבנייה של אצטדיוני הענק במדינה, נהרגו יותר מ-6,500 פועלים זרים ותנאי העבודה שם מוגדרים תנאי עבדות. הקטארים עדיין לא פתרו את בעיית האשרות לתיירי כדורגל ממדינות כמו ישראל וגם לא את סוגיית האלכוהול, האסור במכירה במדינה, אבל מהווה חלק בלתי נפרד מהווי הכדורגל העולמי.

הפיוס עם הגוש הסעודי קידם את המהלך

הסיפור החל לפני כשלוש שנים וחצי - הקטארים שכרו את שירותיו של יהלומן רוסי המעורה היטב במהלכי הסחר הבינלאומיים של הענף. הם ניסו כבר אז לכנס את הוועדה של תהליך קימברלי האחראית על הרגולציה העולמית בסחר ביהלומים, ואת הפדרציה של בורסות היהלומים כדי לקבל היתר סחר בדרך להקמת בורסה משלהם, אבל יורם דבש, מי שהיה אז סגן נשיא הפדרציה של בורסות היהלומים ונשיא הבורסה ליהלומים הישראלית, עצר את המהלך, בין השאר תוך הסתייעות באיחוד האמירויות שגם היא התנגדה.

יורם דבש, נשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים / צילום: גיל לביא

לפני כחצי שנה הם חידשו את המגעים, והעלו את העניין שוב בפני הוועדה של תהליך קימברלי. בוועדה הזו נדרש אישור פה אחד, ולכל מדינה לרבות ישראל והאמירויות שחברות בה, זכות וטו. המתווכים, שוב מרוסיה, פעלו על הקו, ובישראל החלו התייעצויות. בין השותפים להן היו מנכ"ל משרד הכלכלה, ד"ר רון מלכא; המפקח על הענף במשרד הכלכלה, אופיר גור; הנציג הישראלי בוועדת קימברלי, יורם דבש שבינתיים התמנה לתפקיד נשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים; נשיא הבורסה ליהלומים בישראל, בועז מולדבסקי, וצוותו; מנכ"ל משרד החוץ, אלון אושפיז; וכמובן שר החוץ, יאיר לפיד ושרת הכלכלה, אורנה ברביבאי.

בועז מולדבסקי, נשיא בורסת היהלומים ישראל / צילום: אסף לוי

במשרד החוץ ראו את ההזדמנות להמשיך את התנופה של הסכמי אברהם, גם אם אין מדובר בהסכם נורמליזציה מלא, אלא בהסדר טכני לכאורה בענף מסחר ספציפי. משרד הכלכלה והיהלומנים חששו מפגיעה ביהלומנים הישראלים שכן הגישה לבורסה ולאזור הסחר החופשי קטאר תהיה במקרה הטוב מוגבלת עד בלתי אפשרית בשל היעדר קשרים רשמיים בין המדינות. לפי גורם שהיה מעורב בהתייעצויות ההחלטה הסופית נפלה בשיחה בין שר החוץ לשרת הכלכלה.

באמירויות, שנמצאת כבר שנים בתיאום מלא עם ישראל בענף היהלומים, הסירו לבסוף את התנגדותם. בין השאר הודות להפשרה בין הגוש הסעודי שהם חלק ממנו לבין קטאר. קטאר הייתה בעימות עם סעודיה, האמירויות ומצרים מסיבות שונות, בין היתר המדינה הואשמה כי רשת אל ג'זירה שבבעלותה מחרחרת עימותים פנימיים, בעיקר במצרים. אבל לאחר שלוש שנות עימות ואיבה הושגה הסולחה, ובינואר ביקר שליט קטאר, תמים בן חמד, בסעודיה והפיוס הושלם.

תמים בן חמד אאל ת'אניה, אמיר קטר / צילום: Associated Press

השר לענייני סחר חוץ האמירתי: התחרות טובה לעסקים

בשיחה עם גלובס הסביר השר הממונה על סחר חוץ של איחוד האמירויות הערביות, ד"ר תאני אל זאיודי, כי השיקולים לעמדה האמירתית בנושא היו מסחריים-כלכליים גרידא. לדבריו עוד שחקן בשוק הזה משמעו עוד תחרות שהיא טובה לעסקים, כך אל זאיודי.

לאחר ההסכמה האמירתית המגעים בין ישראל לקטאר הפכו ישירים, והקטארים הציגו בתחילה התחייבות כללית ולפיה כל סוחר מכל מדינה החברה בפדרציה של בורסות היהלומים יוכל להגיע. הנציגים הרוסים בארגון הבינלאומי ערבו לקטאר אבל בישראל התעקשו על הליך מסודר ומהיר ייחודי לישראלים, בשל הנתק הדיפלומטי הרשמי בין המדינות, ולבסוף הקטארים הסכימו.

ההתדיינות עם קטאר התנהלה בשיח ישיר. בשני הצדדים מכירים את המספרים של אנשי הקשר בצד האחר. בין השאר כדי לטפל בסוגיות מסוג זה. הקשר הזה מסייע בטיפול בעניינים שוטפים ובסוגיות כמו זה.

לפי ההסדר החשאי שנקבע, והוסכם בין אנשי משרד החוץ ומשרד הכלכלה לבין ממשלת קטאר, נקבעו אנשי קשר בישראל (נשיא בורסת היהלומים) ובדוחא, לקבלת פניות לאשרות כניסה ומסחר. הקטארים התחייבו כי יענו בתוך עד חמישה ימים לבקשות אשרה וגם לכך שכל סוחר ישראלי שירצה בכך יוכל לפתוח משרד סחר ביהלומים באזור הסחר החופשי ביהלומים ותכשיטים המתוכנן לקום ובבורסה העתידית.

בין לבין היו גם תקריות וניתוקי קשר, כך היה למשל כאשר אופיר גור ממשרד הכלכלה היה אמור לטוס לקטאר להשתתף בבחינה והבקרה של תהליך קימברלי על הקטארים לקראת הדיון בבקשתם. בקטאר הודיעו ברגע האחרון כי הם דורשים שיגיע בטיסה של חברת התעופה הלאומית שלהם. ישראל סירבה וגור לא נסע. הקטארים התנצלו על כך באיגרת ששיגרו. אבל בסופו של דבר ההסכם הושג כאמור, וקטאר הוכנסה לרשימת המדינות המשתתפות בסחר הבינלאומי ביהלומים.

עדות למעמדה המתחזק של ישראל

ד"ר רון מלכא, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה אישר לגלובס את פרטי הסיפור. לדבריו, בעקבות שיח הדוק ומתמשך של המשרד עם היהלומנים הישראלים ועם משרד החוץ, קיבלה ישראל התחייבות כי האינטרסים של היהלומנים הישראלים לא ייפגעו וכי הם לא יופלו לרעה לעומת יהלומנים אחרים בנגישות למרכז הסחר שקטאר מתכוונת להקים. בעקבות התחייבות זו לא התנגדה ישראל להצטרפות קטאר לארגון. לפי מלכא, הסיפור מצביע על מעמדה המתחזק והמרכזי של ישראל בעולם המסחרי-כלכלי. לשאלה האם ההסדר עם קטאר מבשר הסכמים נוספים ענה, כי ישראל מוכנה ופתוחה לכל יוזמה ופניה מכל מדינה באזור לרבות קטאר.

רון מלכא, מנכ''ל משרד הכלכלה / צילום: משרד החוץ

בתגובה לפניית גלובס, בבורסת היהלומים הישראלית השיבו, כי הם מברכים על ההישג, וציינו כי זהו מהלך חשוב מאוד אשר פותח שווקים חדשים ליהלומנים הישראלים ולענף היהלומים, אשר ממשיכים לקדם את הכלכלה ולייצג את המדינה בכל רחבי העולם.

גם דבש, נשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים, אישר לגלובס את הסיפור ואמר כי לקטאר היה ברור שללא הסכמה ישראלית הם לא יוכלו להיות שחקן לגיטימי בענף היהלומים. לדבריו, אם אכן יגישו הקטארים בקשה לפתיחת בורסת יהלומים בדוחא זו תיבחן על פי הקריטריונים המקצועיים הנדרשים וגם לפי העיקרון של גישה חופשית לכל השחקנים האחרים מכל העולם, לרבות ישראל.

קטאר לא רוצה להישאר בחוץ

משיחות עם הגורמים הדיפלומטיים והמסחריים העוסקים בתחום הסחר עם מדינות המפרץ עולה, כי המהלך מעיד על השילוב בין הצורך והאינטרס של קטאר לבין רצונה לא להישאר בחוץ, במאזן הדיפלומטי החדש במזרח התיכון לאחר הסכמי אברהם. קטאר הייתה בעבר חלוצת הפנייה למערב ולקידמה, היא הראשונה שהכניסה כוחות אמריקאיים לשטחה ופתחה את רשת החדשות הבינלאומית בערבית ובאנגלית אל ג'זירה. גם בקשרים עם ישראל היא הייתה חלוצה. בתקופת הסכמי אוסלו שמעון פרס המנוח, שר החוץ דאז, נפגש כמה פעמים עם מנהיגיה וב-1996 כבר נפתחו נציגויות הדדיות בתל אביב ובדוחא. ב-2007 ביקר בישראל, יו"ר האיגוד האולימפי של קטאר, השייח סעוד בן עבד א-רחמאן והניח את אבן הפינה לאיצטדיון דוחא במימון ארצו עבור קבוצת בני סכנין.

הקשרים הרשמיים התנתקו ב-2009 עם מבצע עופרת יצוקה של ממשלת אולמרט. בשנים האחרונות במסגרת נסיונותיה לחזור להשפעה קטאר החלה לממן פרויקטים שונים ברצועת עזה, ואמיר קטאר שייח תמים בן חמד אל ת'אני אף אמר ב-2017 כי יחסי קטאר וישראל טובים. בשנתיים האחרונות קטאר מממנת הן את הסולר לתחנות הכוח ברצועה והן כסף ל-10,000 משפחות נזקקות ברצועה מדי חודש. במסגרת המגעים בנושא יוסי כהן, לשעבר ראש המוסד, ביקר בדוחא.

אלא שלאחר חתימת הסכמי אברהם עם האמירויות ובחריין הודיעה קטאר כי לא תצטרף אליהם עד למציאת פיתרון לסכסוך עם הפלסטינים.

ההסכם שעליו אנו מדווחים כעת, עשוי להיות סימן להפשרה מסויימת מצד דוחא, ולאפשרות להסכמים כלכליים מסחריים או אחרים, גם אם לא הסכמים דיפלומטיים ונורמליזציה מלאה. לפי העוסקים בתחום בקטאר רואים את ההצלחה הכלכלית מסחרית של הסכמי אברהם ואת הפוטנציאל הגדול הגלום בהם ומחפשים דרך אלגנטית להצטרף ולו באופן חלקי למהלך. עוד נקודה למחשבה: בדוחא שוכנת אחת ממפקדות הנהגת חמאס, באירוח נדיב של השלטונות.

לדידה של ישראל הפשרה כזו עשויה לשאת פירות טובים, במישור הכלכלי מסחרי בוודאי, אבל אולי גם בהיבטים המדיניים, בהרחקתה של קטאר מהמדינות והארגונים שבעימות עם ישראל וקירובה לברית הסונית המפרצית המתונה.

עוד כתבות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר היום, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב היום על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

רן גואילי ז''ל

דיווח: "ישראל חטפה מחבל שמעורב בהחזקת רן גואילי בשבי"

צה"ל: נחתמה תוכנית העבודה המשולשת לשיתופי פעולה צבאיים של יוון, קפריסין וישראל ● לראשונה מחיסול סינוואר: המסר מאחורי הבחירות להנהגת חמאס ● פסגת טראמפ-נתניהו, והמוקש שרה"מ ינסה לבלום בעזה ● על רקע המחסור בלוחמים: בצבא בחנו אפשרות לגייס ילדי עובדים זרים ● בסומלילנד מבהירים: "לא הסכמנו לקלוט תושבי עזה בשטחנו ● עדכונים שוטפים

מתקני סולאר / צילום: Shutterstock

כבר הכריזו ש"הסקטור כולו מת". אבל אז המניות האלה זינקו ב־100% ויותר

כמו הקנאביס, כבישי ההטענה החשמליים ושלל מניות חלום שצמחו בשנות הקורונה, היו מי שטענו שגם חברות האנרגיה המתחדשת הן טרנד בועתי חולף ● עם עליית הריבית והשבעת דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, קשה היה לדמיין את הענף מתאושש ● אבל הביקוש האינסופי לחשמל בצל מהפכת ה־AI שינה את התמונה

Apple Watch Ultra דור 3 / צילום: יח''צ

השעון החכם הטוב ביותר עבור משתמשי אייפון

ענקית הטכנולוגיה אפל השיקה את הדור השלישי של אפל אולטרה ווטש, ששוקל כפול מדגם הבסיס ומציע מסך גדול בהרבה ● העיצוב מאסיבי, היישומים מתאימים בעיקר לחובבי ספורט, והמחיר - בהתאם - גבוה

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

חמאס הכריע: תוך ימים או שבועות יתקיימו בחירות בארגון

דיווח סעודי: חמאס מתכוון לקיים בחירות לראשות הלשכה המדינית "בתוך ימים או שבועות" ●  המשטרה באיטליה עצרה תשעה חשודים בגין גיוס כספים עבור חמאס ● נתפס המחבל החשוד בירי ליד מחסום חשמונאים ● שמשון מרדכי בן 68 ואביב מאור בת 19 הם הנרצחים בפיגוע המשולב בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים, קטאר וטורקיה גינו ● עדכונים שוטפים

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

תחזיות הבנקים הישראליים / עיצוב: אלישע נדב

התחזיות של הבנקים: מה יקרה לדולר וכמה פעמים תרד הריבית ב-2026?

תחזיות הבנקים ל-2026 למשק המקומי צופות התאוששות בצמיחה, התמתנות של האינפלציה ויציבות של השקל ● הורדות ריבית? ההערכות נעות בין שתיים לארבע ● כל זה בהנחה שתהיה שנה שקטה מבחינה גאו-פוליטית, בארץ ובעולם ● תחזיות הבנקים בישראל ל־2026

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית לבג"ץ: להוציא צו ביניים שיקפיא את החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל

בהרב-מיארה פרסמה את התגובה לבקשה לצו ביניים בנושא, ואמרה כי החלטת הממשלה על סגירת גלי צה"ל "רצופת פגמים" ● היועמ"שית טענה כי על בג"ץ למנוע כל מהלך בעניין עד להכרעה בעתירות, והבהירה: "הנזק שייגרם הוא משמעותי ובלתי הפיך"

בועז גלעד / איור: גיל ג'יבלי

היזם הפסיד למשקיעים 160 מיליון שקל באחת הפרשות החמורות של העשור - אבל זכה לקנס מופחת

כ־160 מיליון שקל שגייסה חברת הנדל"ן ברוקלנד של בועז גלעד ירדו לטמיון, והוא הואשם בהטעיית משקיעים ובהפרות דיווח ● רשות ני"ע הגדירה את הפרשה כחמורה ביותר זה 14 שנים, אך בגלל היעדר נתונים מלאים על מצבו הכלכלי של גלעד, התיק נסגר בקנס נמוך - כמעט מחצית ממה שביקשה הרשות

צחי ברוורמן / צילום: תמר מצפי

האקרים איראנים טוענים שפרצו לצחי ברוורמן, והחלו להפיץ חומרים

קבוצת הנדלה, המזוהה עם איראן, טוענת כי פרצה למכשירו הסלולרי של ראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ● לפי שעה, הופץ מידע שכולל פרטים אישיים אודות ברוורמן, אך טרם ברור מה מקורו

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

בחברת הדירוג הגדולה מעריכים: מי הכלכלה שתצמח הכי הרבה ב-2026?

המשך צמיחה בשוק המניות האמריקאי ופוטנציאל רווחים למרות תנודתיות, כך צופים בחברת ניהול הנכסים פידליטי ● בסיטי אופטימיים לגבי יציבות הכלכלה העולמית, אך זהירים לגבי התמחור של השוק האמריקאי, וב-S&P צופים צמיחה בהובלת השווקים המתעוררים והאטה בצמיחה בארה"ב ובסין ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026, פרויקט מיוחד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סופו של עידן: הבורסה נפרדת מימי ראשון – המדדים ננעלו בעליות

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4%, ביום המסחר האחרון לפני המעבר לימים שני עד שישי ● תמר פטרוליום קפצה בכ-5%, אל על ירדה ● במגדל שוקי הון מעריכים כי גם 2026 תהיה שנה חיובית בשוק החוב המקומי ● במזרחי טפחות מעריכים: העלאת תקרת הפטור ממע"מ ל-150 דולר לא תוריד את המחירים ● הזהב הוא הכוכב הגדול של 2025 ● וגם: מניית הסייבר הישראלית שעשויה לעלות במעל 20%

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: ישראל הדרי

דירות בלי חניה, קומת קרקע ציבורית ותחרות מטורפת: האחים חג'ג' מסבירים איך בכל זאת מוכרים בתקופה מאתגרת

צחי ועידו חג'ג', בעלי קבוצת חג'ג', מספרים איך ניצלו את ההתעוררות שיצר הקמפיין של המתחרה בשדה דב ("בלי הדמיות יצאנו לשיווק") ● בראיון משותף עם האדריכל הישראלי ערן חן הם מדברים על המחירים ועל אתגרי התכנון בקו ראשון לים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

היועץ הפיננסי ישלם מאות אלפים בגלל שלא מנע מבעל עסק להקים אותו

העליון קבע כי זכותם של עורכי דין לשכר־טרחה אינה גוברת על האינטרס הציבורי שבחילוט כספי נאשמים ● ביהמ"ש דחה תביעה לפיצול משק חקלאי בין שתי אחיות ● יועץ פיננסי חויב לפצות בעל עסק שקרס, לאחר שנקבע כי היה עליו לייעץ לו שלא לפתוח את העסק מלכתחילה ● 3 פסקי דין בשבוע

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן? / צילום: Shutterstock

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן?

מהי אולומואוצקי טברוז'ק, היכן נמצא רחוב שלושת החצים, ואיזו תחנת רדיו שידרה מבניין בית הספר "המנחיל" שברמת גן? ● הטריוויה השבועית

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

רשות התחרות משנה את הכללים. האם תחנת הכוח דוראד תאושר?

תחנת הכוח דוראד לא הייתה יכולה להתרחב עפ"י התקנות הישנות, בשל מניות המיעוט של אדלטק - יצרנית החשמל הפרטית הגדולה בישראל ● השינוי בתקנות נותן לדוראד הזדמנות נוספת, אך ייתכן כי אדלטק ושותפיה בדוראד ייאלצו להיפרד בכל זאת, דבר שיסיים סכסוך ארוך שנים בין השותפים