גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלי סגרים ועם פחות נסיעות לחו"ל: הקניונים חוזרים לעצמם

בשיא תקופת הקורונה הספידו אותם, אבל עכשיו הקניונים מלאים קונים ומבלים ● בינתיים התמהיל קצת משתנה: יותר מעדניות, יותר רכב, פחות בגדי בייסיק

קניון עזריאלי. הקונים חזרו לחנויות / צילום: Shutterstock, Opachevsky Irina
קניון עזריאלי. הקונים חזרו לחנויות / צילום: Shutterstock, Opachevsky Irina

מי שמסתובב היום באחד הקניונים הסגורים, יתקשה לדמיין שעד לפני שנה-שנה וחצי הם היו קניוני רפאים: גם כשנפתחו הסגרים, אנשים מיעטו להגיע, והעדיפו את הקניונים הפתוחים, וחנויות הנושאות שלט "להשכרה", הפכו לחיזיון די נפוץ. כך למשל, קניון גינדי TLV דיווח בדוחות 2020 על ירידה של 20% בהיקף השוכרים וירידה של 15% בהכנסות.
אז נכון שב-TLV היו בעיות עוד קודם לקורונה, והעסקים שעזבו היו "על הגדר" ממילא, אך בדיעבד נראה כי עבור הקניונים, הקורונה, שנראתה בתחילת הדרך כמכת מוות, לא הייתה יותר ממכה קלה בכנף. ואם בשנה שעברה נראה היה כי הרשתות רק מחכות לסיום החוזה כדי לנטוש את הקניונים, היום המצב הפוך.

הדוחות: עלייה בפדיונות ובדמי השכירות

מדוחות מליסרון, המחזיקה שורת קניונים ובראשם קניון רמת אביב היוקרתי, לרבעון השלישי, עולה כי ממועד פתיחת הקניונים בפברואר ועד לסוף ספטמבר, נרשמה עלייה משמעותית של כ-6% בפדיונות בקניוני החברה, בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2019. במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה הציגה החברה עלייה ממוצעת של כ-5% בדמי השכירות הריאליים בגין חוזים חדשים וחידושי חוזים בקניונים.

בדוחות עזריאלי שפורסמו בשבוע שעבר נכתב כי "הפדיונות שדיווחו השוכרים בקניוני הקבוצה ממועד פתיחתם ביום 21 בפברואר 2021 ועד ליום 30 בספטמבר 2021,
היו גבוהים בכ-2.4% ( על אף מצב החירום הביטחוני ששרר בישראל במהלך חודש מאי 2021) בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019". בעזריאלי ציינו שהנתון הזה אינו כולל פדיונות של שוכרים "שלא שבו לפעילות שוטפת או פעלו חלקית בתקופה, ביניהם פדיונות בתי קולנוע, מסעדות ובתי קפה, מתחמי אוכל, חדרי כושר, מרכזי כנסים ועוד", אולם כתבו שהתפוסה עומדת על 99%.

בקניוני G של גזית גלוב, "כל המרכזים בכל הטריטוריות נהנים מתנועת קונים חזקה, מעלייה בפדיונות ומעלייה בביקוש לשטחים להשכרה", אמר בעל השליטה, חיים כצמן, בהתייחס לדוחות רבעון שני. ביוני לבדו הייתה עלייה של כ-6.5% בפדיונות שוכרים לעומת יוני 2019. התנועה תורגמה לעליית דמי השכירות בגובה של 5% בחוזים חדשים.

יוסי לגזיאל, מנכ"ל קניון הזהב בראשון לציון, בבעלות משה ויגאל גינדי וחברת מגדל, אומר שיש אולי פחות מבקרים בקניון, אך המכירות גדלו ב-7%.

הביקוש: "עושים המון קניות, יש הרבה חגים"

"אנו חווים ביקושים גדולים לשטחי מסחר", אומר מנכ"ל מליסרון, אופיר שריד, בהמשך לדוחות החברה. "הרבה רשתות רוצות להתרחב לפעילויות נוספות או להגדיל את שטחי המסחר שלהן ואת הנוכחות הפיזית. יש ערך וחשיבות לרצפת המכירה ועל זה השוכרים לא רוצים לוותר".

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: סיון פרג'

אז אם במהלך השנה שעברה, נראה היה שנדל"ן מניב למסחר הוא אאוט, ואת מקומו תופס הנדל"ן ללוגיסטיקה על רקע התרחבות מגמת הרכישות באונליין, הרי שכיום די ברור שלסגמנט הזה יש מקום של כבוד, לצד הלוגיסטיקה. על רקע הפרוספריטי הזה, לא פלא שקבוצת עזריאלי אפילו הרחיבה את שטחי המסחר שלה, כשרכשה בחודש שעבר את קניון מול הים, תמורת כ-1.3 מיליארד שקל.

"הקניונים ספגו מכה קשה בתחילת הקורונה", אומר ג’קי מוקמל, יו"ר CBRE ישראל. "אך לאחר הסגר השלישי היינו עדים לגידול בפדיונות, שנבע בין היתר מחוסר היכולת לנסוע לחו"ל".

איך אתה מסביר את העובדה שבארצות-הברית אנו עדים למגמה הפוכה?
"האונליין בארצות-הברית מפותח יותר מאשר בישראל. אצלנו גם החזרה לשגרה הייתה מהירה יותר, ופגיעת הקורונה הייתה הרבה פחות משמעותית. הישראלים גם מאוד אוהבים לצאת. השוק הישראלי לא נמצא בדיכאון, אלא בהיי".

התמהיל: "חנויות מזון לא חייבות נוכחות בקניון"

אז אולי תקופת הקורונה לא פגעה בנדל"ן למסחר, אך היא בהחלט הביאה לשינוי תמהיל השוכרים. בחלק מהקניונים ניתן היה לראות שעסקים שפחות התאימו לקניון, והתקשו גם קודם לקורונה, עזבו, ואת מקומם תפסו עסקים בסגמנטים אחרים.

"בקמעונאות", אומר מוקמל, "יש קטגוריות שחייבות להתקיים במקומות שוקקי אדם, כמו מותגי אופנה. לעומת זאת, חנויות הלבשה או מזון, לא חייבות להיות נוכחות בקניון. עלות החזקה של חנות בקניון היא גבוהה, והרשתות הגדולות יוצאות לפאתי העיר ומקימות שם מרכזים לוגיסטיים, בעוד הקניונים מתחרים ברחוב. לא אתפלא אם נראה בקניונים בקרוב חנויות של תצוגת רכב, ועמדות עבודה חמות".

גם מדוחות עזריאלי עולה כי חל שינוי בתמהיל. "בתחום האופנה ניכר, כי מותגים חדשים מחליפים מעת לעת את אלו שהפכו

עם השנים לרלוונטיים פחות, ורשתות אופנה בינלאומיות תופסות נתח גדול יותר משוק האופנה המקומי".

לגזיאל מקניון הזהב מספר שבמהלך הקורונה נסגרה בקניון חנות אחת בלבד, בתחום המזון, שהתקשתה עוד קודם. לאחר שחלפה השפעת הקורונה, הייתה תחלופה של כ-15 עסקים בקניון. לגזיאל: "נכנסו עסקים שיותר התאימו לנו מבחינת תמהיל. ד"ר גב עזב, ונכנסו מותגי יוקרה כמו פקטורי 54, הוגו בוס, מייקל קורס, ליווייס, דיזל".

רונן מדיוני, מנהל חטיבת נדל"ן ישראל בגזית גלוב, מצביע על מגמה דומה בקניונים: גידול משמעותי בקטגוריית הספורט ואופנת ספורט, וכן בסלולר ובעיצוב הבית. בצד זה כניסה לשוק של שחקנים חדשים בתחומים אלה: דקטלון, שתגיע לקניון בכפר סבא, ופוט לוקר ובילבונג, שיגיעו לרוטשילד ראשון לציון.

רונן מדיוני, גזית גלוב / צילום: ניסו בן יהושע

לעומת זאת, הוא אומר, מותגי אופנה דווקא מצמצמים שטחים. כמו גם בתי הקפה הגדולים. למשל, בקניון הקבוצה בכפר סבא ובמיקאדו (בתל ברוך צפון), ארקפה פתחה סניפים שהם יותר "בייקרי" על פני שטחים קטנים יותר.

לעומת זאת מדוחות עזריאלי עולה כי יש חנויות שדווקא מרחיבות שטחים, בעיקר מותגים בינלאומיים ובעקבותיהם גם מותגים מקומיים, "המבקשים להגדיל את שטחי המסחר ולשלב מותגים משלימים בחנות אחת על מנת ליצור תמהיל מוצרים רחב יותר", נכתב בדוחות.

את ההבדל התהומי בין הפריחה העסקית של הקניונים בישראל, לעומת הקריסה העסקית של אלה בארה"ב, מדגים מדיוני במספרים: "בישראל ובאירופה, הנתון הוא שעל כל אדם יש 1.12 מ"ר שטח מסחרי. בארה"ב הם הגיעו למספרים כפולים, כך שמלכתחילה, עוד לפני הקורונה, היה שם סוג של רוויה. העובדה שאנשים לא חזרו לטוס ולקנות בחו"ל משפיעה עדיין לטובה על השוק. אפשר לראות את זה אצל כולם, ואנו רואים את ההשפעה של זה בכל ההיבטים".

גורמים בענף הקמעונאות מציינים כי שינוי תמהיל הוא עניין שבא לביטוי רק אחרי שנים, שכן לעסקים יש חוזים ארוכי-טווח. עם זאת, כבר ניתן לזהות מגמות בתמהיל: יותר עסקי מזון איכותיים, דוגמת מסעדות ומעדניות, וכן שטחים גדולים המוקדשים לפעילויות פנאי. "נראה יותר ויותר אנשים שיגיעו לקניון כדי לאסוף הזמנות שביצעו באונליין", מעריכים הגורמים. "התפקיד שלנו הוא למשוך אותם להישאר בקניונים".

בלי נסיעות לחו"ל: "בום של צריכה אחרי הסגרים"

נעם פינקו, אנליסט נדל"ן בפסגות בית השקעות, מציין כי גם חברות הקניונים בארה"ב מציגות תוצאות חיוביות: "החברות פרסמו באחרונה את הדוחות שלהן, שהיו ממש טובים: הפדיונות עלו בחדות, שיעורי התפוסה, שירדו ב-3%-4% עלו חזרה, וכולם שידרו אופטימיות. הקניונים בארצות-הברית נחלשו בלי קשר לקורונה, כי שם האונליין מאוד חזק".

מה שסייע לקניונים פה בארץ, הוא אומר, היה בעיקר הנושא של הקניות בחו"ל, שצומצם מאוד בקורונה. "היקף הקניות שישראלים עשו בחו"ל לפני הקורונה הוערך ב-10%-15%. ברור שבקורונה האונליין מאוד התחזק, אך עם זאת, ראינו שאחרי הסגרים היה בום של צריכה".

נעם פינקו, אנליסט בכיר בפסגות בית השקעות / צילום: יח''צ

בסופו של דבר, אומר פינקו, לא הרבה עסקים בקניונים נסגרו, "אולי כמה שהתנדנדו עוד לפני הקורונה. בגדול, הרשתות הגדולות הגדילו שטחים. חשבנו שאחרי הקורונה תהיה האטה בצריכה, אבל זה לא קורה: הכלכלה מתפקדת טוב, וכל ההערכות על כך שהעולם ישתנה בעקבות הקורונה, התבדו. אנשים אוהבים לצאת מהבית. קניון הוא גם מקום בילוי, עדיין אנשים אוהבים לצאת ולהסתובב בקניון".

מניות הנדל"ן המסחרי מזנקות, אבל לא מגיעות לרמה של חברות המגורים

החזרה לשגרה בפעילות הקניונים בישראל אחרי משבר הקורונה בשנה שעברה, באה לידי ביטוי גם בביצועי מניות חברות הנדל"ן המסחרי בבורסה בתל-אביב, שכמגמה, טיפסו בעשרות אחוזים מתחילת השנה.

חנות הפופ-אפ של טסלה בקניון רמת אביב / צילום: Shutterstock

זאת כחלק מגל הגאות הכללי השוטף את שוקי ההון בארץ ובעולם וכיוון המסחר החיובי המאפיין אותם כבר תקופה ממושכת, שהוביל רבים מהמדדים לרמות שיא או סמוך לכך.

בתחום הנדל"ן מי שבולטות מעל כולן הן מניות חברות המגורים, הנהנות ממחירי וביקושי השיא לדירות בישראל ואשר מציגות תשואות בשיעורים דו ותלת ספרתיים מתחילת השנה וממרץ 2020. לצידן, גם מניות חברות הנדל"ן המסחרי לא נותרו הרבה מאחור.

זאת, כשמלבד חזרת השגשוג של הקניונים, גם הביקושים לשטחי לוגיסטיקה גואים כבר תקופה ממושכת, ותחום המשרדים נהנה אף הוא מפריחה מחודשת, אחרי שגם הוא נחבט בשנה שעברה, ומאז סימני השאלה סביב עתידו הולכים ומתפוגגים עם ההתקדמות בזמן.

בבורסה המקומית נסחרים כיום כמה מדדי נדל"ן, לפי קטגוריות פעילות, חלקם הושקו בתחילת 2020, רגע לפני פרוץ משבר הקורונה.

בעוד מדד נדל"ן בנייה, הכולל בעיקר יזמיות בתחום המגורים, קפץ בכ-55% מתחילת השנה, והשלים זינוק של כ-220% מרמת השפל בשווקים במרץ 2020, מדד ת"א מניב ישראל "מסתפק" בעלייה של כ-40% מתחילת השנה ובהכפלת ערכו מרמת השפל.
בין מניות המדד המניב, זו של עזריאלי מציגה קפיצה של כ-50% מתחילת השנה והכפלת ערכה מרמת השפל במשבר (שנרשמה ביוני 2020), בעוד המתחרה מליסרון קפצה בכ-60% מתחיחלת השנה ובכ-150% מרמת השפל במשבר. עוד בין מניות המדד, זו של ביג, טיפסה בכ-35% מתחילת השנה והשלימה קפיצה של כ-140% מרמת השפל, בעוד מניית מגה אור טיפסה בכ-45% מתחילת השנה והשלימה טיפוס של כ-130% מרמת השפל.

אביב לוי

עוד כתבות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מגיע לכם החזר? ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי למי שנתקע בחו"ל במהלך מבצע "עם כלביא"

ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע למעלה מ-400 דולר לנוסע ● בנוסף: מתגבש מתווה מטעמם של משרד הכלכלה והתחבורה, שיכלול גם את ההוצאות שהתווספו על הטיסה חזרה לישראל

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית