גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניר חפץ מעיד: נתניהו השמיע בפניי מסרים מאיימים כלפי מוזס

ביום הרביעי לעדותו, ניר חפץ סיפר על החלטתו לחתום על הסכם עד המדינה: "הופעלו עליי לחצים כבדים, החלטתי שאני מנתק את שיקול-הדעת העצמאי שלי ועושה מה שאומר לי עורך הדין" ● על יחסי נתניהו-מוזס אמר: "נתניהו אמר שכל מה שקורה זה ארנון מוזס; הייתה איבה וחוסר אמון ברמות הכי גבוהות שיש"

משפט נתניהו, ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: אורן בן חקון
משפט נתניהו, ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: אורן בן חקון

ניר חפץ, עד המדינה במשפטו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, המשיך היום (ב') בעדותו בבית המשפט בירושלים. חפץ שימש כיועץ תקשורת של נתניהו ומשפחתו משנת 2014. קודם לכן, במשך שנים, עבד חפץ ב"ידיעות אחרונות" בשורת תפקידים ומילא תפקידי דוברות והסברה שונים בלשכת הנאשם נתניהו ובמפלגת הליכוד. לפי כתב האישום, נתניהו ובני משפחתו העבירו דרישות להתערבות בפרסומים. 

15:30

חפץ: נתניהו השמיע בפניי מסרים עם איום כלפי מוזס

"זה כלום בשביל שלדון אדלסון (הבעלים של "ישראל היום") להציף את המדינה במיליון עותקים (של מהדורת סוף השבוע של "ישראל היום")", אמר היום חפץ בעדותו. "נתניהו יכול לבקש מאדלסון בקשה לגבי הפצת 'ישראל היום' ויום אחר-כך לשנות אותה".

לדברי חפץ, בשנת 2009 בנימין נתניהו שלח אותו להיפגש עם מו"ל "ידיעות אחרונות", ארנון (נוני) מוזס, כדי להרגיע את המצב. חפץ היה מוטרד מהמשימה שהוטלה עליו, ולדבריו הוא חשש מעבירה בתחום ההגבלים העסקיים והיה חשוד ממילא כ"שתול" של מוזס, הבוס שלו לשעבר.

חפץ העיד כי שמע "מסרים מאיימים", בהיבט הכלכלי, שהשמיע נתניהו כלפי מוזס, שלא כדאי למוזס להתעסק עם נתניהו או עם אדלסון, ואף ציין כי נאמר שאדלסון היה מעורב במאפיה. 

חפץ פנה לארנון מילצ'ן כדי להתייעץ אתו. את השיחה עם מילצ'ן הקליט חפץ, כמו שיחות אחרות שהקליט באותה התקופה.  

"דיברתי עם הג'ינג'י (אדלסון) ארוכות", אמר מילצ'ן בשיחה עם חפץ. "(הוא) אומר 'תשמע, אני הבטחתי לו שאני אעצור את זה לכמה חודשים בזמנו... אני יכול להרשות לעצמי, אני מציף את המדינה במיליון עותקים'". 

על החשיבות של מהדורת סוף השבוע של "ישראל היום" הסביר חפץ: "זה היה איום לבסיס הכלכלי של מהדורת סוף השבוע הכל-כך חשובה של 'ידיעות אחרונות'".

כתב האישום מתאר כי בין השנים 2008 עד 2014 קיימו נתניהו ומוזס שלוש סדרות של פגישות, שבמהלכן שוחחו על אופן הסיקור של נתניהו ומשפחתו ב"ידיעות אחרונות" ועל הטלת מגבלות על העיתון המתחרה "ישראל היום". עדותו של חפץ היום התייחסה לשנת 2009, התקופה הראשונה בה התקיימו מגעים, לפי התביעה, בין השניים, כאשר מגעים אלה לא צלחו לפי האישום.

לדברי חפץ, "התייעצתי עם שרה (נתניהו) מה לומר בפגישה הזאת. שרה אמרה שנתניהו יכול להוריד או למתן את התפוצה של 'ישראל היום' בסוף השבוע. לפני שפגשתי את מוזס, הראיתי לנתניהו בכנסת בדפים מה שרה אמרה להגיד. נתניהו לקח את הדפים, גרס ואמר לי לומר רק: 'האם אפשר להחזיר את המצב לאחור?'". 

חפץ אמר כי לא זכר את האירוע כשמסר את העדות לראשונה, ולדבריו נזכר בכך רק בשלב שהראו לו תמלילים. "שיתפתי את ארנון מילצ'ן בדאגות איך לבצע את המשימה", הוסיף. 

התביעה ביקשה להגיש רישומים שערך חפץ על בסיס דברים שכתב לעצמו והקלטות שערך. חפץ הסביר למה נהג להקליט את סביבתו: "הגעתי מעולם העיתונות. נחשפתי לתופעות שהיו בלתי נתפסות בעלות גוון אפלולי. הרגשתי שאין על מה לסמוך. החלטתי שאקליט ואשמור לעצמי, למקרה שתפנה אליי אצבע מאשימה.

"היועצת המשפטית והחשב שיתפו אותי בהתנהגויות שכל אחת תופסת ראשית בכל מהדורה. החלטתי שאירועים מסוימים אני מתעד ושומר.

"חששתי שנתניהו יעלה טענה של סחיטה, שסוחטים אותו, כי זה היה השיח בבלפור. כל פעם שהגיע אייטם שלילי, היו קולות רמים, שמנסים לסחוט אותו. גם מצידה של שרה. הכול בנוכחות של נתניהו". 

חפץ סיפר על אייטם בנוגע למספרה בבית ראש הממשלה, שהתפרסם ב"ידיעות אחרונות". נתניהו האשים את מוזס באופן אישי בפרסום. "הייתה דמוניזציה (של מוזס על-ידי נתניהו) ברמות הכי גבוהות שאפשר להעלות על הדעת", העיר חפץ.

14:15

"נתניהו אמר שכל מה שקורה זה ארנון מוזס"

חפץ סיפר על עיסוקו האינטנסיבי של נתניהו בשנים 2009-2010 ב"ידיעות אחרונות", לעתים שעות ארוכות, חצי יממה. "הדרמה והסערות לא קורות כשיש אייטם ביקורת במובן המדיני או הביטחוני. זה סובב סביב הפניות של 'ידיעות אחרונות'. סביב העניינים שקשורים למשפחת נתניהו שמעלים סימני שאלה בתחום טוהר המידות".

לדברי חפץ, "אינסוף פעמים נתניהו אמר שכל מה שקורה זה ארנון מוזס. נתניהו היה צוחק עליי. כל ההתייחסות היא כאילו מדובר באויב מספר אחת עלי אדמות".

במהלך העדות מוזס יושב באולם, מחזיק בדפדפת. מולו ניצב חפץ, שמפעם לפעם מסתכל על מוזס כשהוא מזכיר את הבוס לשעבר. חפץ סיפר על גישתו של נתניהו לפנות לבעלי העיתון. כאשר היה פונה למוזס: "כמעט אף פעם נתניהו לא קיבל תשובה שלילית כאשר פנה על עניינים שנוגעים למשפחתו. כמעט תמיד הייתה היענות או ריכוך. כשהוא פנה אליו אישית, היו תוצאות". חפץ הדגיש כי גם כאשר פנה נתניהו לעמוס שוקן, מו"ל "הארץ", באופן ישיר - זה היה פועל לטובתו.

נתניהו נהג לומר כי ב"ידיעות אחרונות" רואים את נתניהו כמי שאחראי לתופעה ששמה "ישראל היום", הסביר חפץ. "נתניהו אמר לי שנוני חושב שהוא יכול לגרום לשלדון אדלסון לצמצם את התפוצה. אבל מוזס לא מבין שאדלסון עצמאי".

חפץ הוסיף כי נתניהו אמר לו: "מוזס לא מבין שאדלסון עושה ביום 30 מיליון דולר. הוא לא מבין עם מי הוא מתעסק. הוא יכול להציף את המדינה במיליון עותקים". חפץ ציין כי נתניהו חשב שהוא מעביר את המסרים, אבל מעולם לא העביר ולא התבקש להעביר. "הבנתי שזה נאמר כדי שאעביר".

ארנון (נוני) מוזס / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

12:35

חפץ על יחסי נתניהו-מוזס: "איבה וחוסר אמון ברמות הכי גבוהות שיש"

חפץ סיים את עדותו בפרשה 4000 והחל להעיד על האישום הנוגע לתיק 2000. מדובר בעדות הראשונה בפרשה זו. ארנון (נוני) מוזס, מו"ל קבוצת "ידיעות אחרונות", הגיע לאולם הדיונים לשמיעת עדותו של חפץ. זוהי הפעם הראשונה שמוזס מתייצב באולם בשלב שמיעת העדויות.

חפץ העיד כי בעת שעבד ב"ידיעות אחרונות", נתניהו, שהיה באותה העת יו"ר האופוזיציה, הזמין אותו לפגישה. חפץ עדכן את מוזס. "נתניהו אמר שהוא יכול לגרום לכך שמהדורת סוף השבוע של 'ישראל היום' תהיה 80 או 90 אלף עותקים, אבל הוא לא יכול 50 או 60 אלף כמו שמוזס רוצה". חפץ הסביר כי נתניהו התכוון לבעלים של "ישראל היום", שלדון אדלסון. חפץ העביר את הדברים למוזס, שלא הגיב.

במסגרת תיק 2000 מואשם מוזס כי הציע שוחד לראש הממשלה לשעבר נתניהו, בתמורה לשינוי הסיקור שלו, של בני משפחתו ושל יריביו הפוליטיים ב"ידיעות אחרונות"; ואילו נתניהו בתמורה יקדם חקיקה שתפגע בתפוצת "ישראל היום", באופן שסייע כלכלית למוזס ועסקיו.

חפץ היה כפוף ישירות למוזס בין השנים 1999 ועד 2009 בתפקידי עריכה בכירים ב"ידיעות אחרונות". על היחסים בין שני הבוסים שלו לשעבר - נתניהו ומוזס - אמר חפץ כי "הייתה איבה וחוסר אמון ברמות הכי גבוהות שיש".

כשהתבקש לפרט, אמר חפץ: "שמעתי מנתניהו עשרות רבות של פעמים אמירות. ממוזס לא שמעתי ישירות. שמעתי שהוא לא מאמין לאף מילה שיוצאת מהפה של נתניהו. התחושה הייתה שהיחסים הם יחסים קשים. רבים מהעיתונאים מאוד לא אהבו באופן עצמאי את נתניהו. אני הייתי חריג בנוף של 'ידיעות אחרונות' כמישהו שיש לו סימפטיה לנתניהו".

לצד זאת, חפץ העיד כי במערכת הבחירות של 2009 "התרשמתי שיש סוג של הפסקת אש. זו התרשמות, ואני לא יכול להוכיח", אמר.

10:35

חפץ פרץ בבכי: "המשפחה שלי עברה תופת" 

"הייתי עצור 15 ימים. מאחר שהופעלו עליי לחצים כבדים, החלטתי שאני מנתק את שיקול-הדעת העצמאי שלי ועושה מה שאומר לי עורך הדין. הייתי חלש" - כך סיפר הבוקר עד המדינה ניר חפץ בבית המשפט בירושלים, ביום הרביעי לעדותו, על ההחלטה שלו לחתום על הסכם עד המדינה. במהלך עדותו נשבר חפץ על דוכן העדים והחל לדמוע כשהזכיר את ההשפעה של ההליך על בני משפחתו.

"זה היה תהליך קשה. הבן שלי עד היום מתנגד לחתימת הסכם עד המדינה. המשפחה עוברת תופת. מה שקשה זה הסבל שעובר על המשפחה בתוך התהליך", אמר.

חפץ הסביר כי היו עליו "לחצים פיזיים ואחרים שהתגברו לממדים מפלצתיים. התנאים השפיעו על הלך-הרוח, על קבלת ההחלטות".

לדבריו, ההחלטה שלו לחתום על הסכם עד המדינה נבעה מכך ששלמה (מומו) פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, חתם על הסכם עד מדינה. "הטריד אותי מאוד שפילבר חתם על הסכם עד מדינה. זה שמומו נשבר - היה לזה משמעות אדירה", אמר חפץ.

לפי עדותו, מה שעוד הטריד את חפץ היה שהראו לו קטע מתוך חקירתו של שאול אלוביץ', אז בעל השליטה בבזק ובאתר וואלה, בו הוא מאשר את העובדות העיקריות של אותה פגישת שיבוש, בה הזהיר את בני הזוג אלוביץ' על החקירה, והשלושה החליטו כי ימחקו את הטלפונים. בנוסף, חפץ הסביר כי עו"ד ירון קוסטליץ אמר לו שלפגישת השיבוש יש השלכה על העבירה העיקרית, והוסיף: "לא ראיתי את עצמי כמתווך לשוחד, זה נראה לי מופרך לחלוטין".

חפץ הבהיר כי הוא מעיד אמת למרות הדרך שהביאה אותו לחתום על הסכם עד מדינה. "באופן מוחלט גרסתי היא אמת", אמר. "זה חלק מהתהליך בו אני לוקח אחריות על המקומות בהם טעיתי. זו המחויבות המוחלטת שלי לעזור לבית המשפט ככל שאני יכול, בצניעות, להגיע לחקר האמת. גם אם אני צריך לשלם מחירים. זו גם דרישה של ילדיי. זה מוחלט, לא משנה מה יהיה המחיר של זה".

חפץ התייחס לכך שהוא מכונה "בוגד" בשל החתימה על הסכם עד המדינה, והסביר: "הייתה לי תחושה שהתגברה כשהימים עברו, שאני נמצא במעצר כשראש הממשלה לא מוכן להיחקר. היה אפשר להאריך לי את המעצר לנצח עד שייחקר". חפץ לא רצה להיכנס לפרטים. "משתמשים במילה 'בוגד', אבל יש היבט אחר - עד כמה רחוק אתה לוקח את הנאמנות שלך. די לחכימא ברמיזה. היו עוד שיקולים", אמר.

בנוגע למחשבות שהובילו אותו לחתימה על הסכם עד המדינה, אמר חפץ: "כשחלפו 11 ימי מעצר, אמרתי לעצמי, איך הגעתי למצב הכי קשה בחיי, ויש אופציה שהיא לא על השולחן ולא מדברים עליה".

חפץ סיפר כי הוא התייעץ עם חבר הכנסת צבי האוזר, עם עו"ד אלי זוהר ז"ל שעמד בראש משרד זליגמן ועם עו"ד אילן סופר ממשרדו, לאחר שעורך דינו הודיע לו כי הוא לא מייצג עדי מדינה. זוהר המליץ לו להשתחרר מהמעצר ולא לעסוק בכך. "סופר חשב שיש מומנטום, ושכדאי לי להיכנס למשא-ומתן. אחרי יומיים-שלושה חתמתי". בשלב הזה נשבר חפץ כשהוא נזכר בבני משפחתו, והדיון הופסק למספר דקות.

 *** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, ארנון (נוני) מוזס ושאול ואיריס אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות. 

עוד כתבות

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד