גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארגון פרילנסרים חדש יוצא לדרך: האם הפעם זה יעבוד?

הארגון, שסיסמתו היא "חופשי זה (לא) לגמרי לבד", מבטיח לקדם זכויות באמצעות חקיקה (דוגמת זכויות בביטוח לאומי למקרה של מחלה, פציעה, דמי לידה וכיוצא באלה), ובאמצעות שיפור המצב מול רשויות המס ● וגם: מעבדת החדשנות של מאסטרקארד ו-Enel X בבאר שבע נחנכה ● אירועים ומינויים

עו''ד כרמית שחיבר / צילום: אור גרין
עו''ד כרמית שחיבר / צילום: אור גרין

ארגון חדש ינסה לקדם את זכויות הפרילנסרים בישראל. הארגון, שסיסמתו היא "חופשי זה (לא) לגמרי לבד", מבטיח לקדם זכויות באמצעות חקיקה (דוגמת זכויות בביטוח לאומי למקרה של מחלה, פציעה, דמי לידה וכיוצא באלה), ובאמצעות שיפור המצב מול רשויות המס, הכשרות מקצועיות, ייעוץ כלכלי ועוד.

מי שעומדת בראש ארגון הפרילנסרים היא עו"ד כרמית שחיבר (36), המעריכה כי 22% מהמועסקים בישראל עובדים כפרלינסרים בענפים שונים, בהם משפט, תקשורת ועוד. "הצעירים של היום, שאולי נהנים מאופן העבודה כפרילנסרים, הם העניים של עוד 30 שנה. אין להם הפרשות לחסכונות וזכויות לעתיד", היא אומרת.

בתקופת הקורונה גדל מעגל הפרילנסרים משמעותית, ושחיבר טוענת כי עם הצמיחה הגיעו הרעה בתנאי ההעסקה. "פרילנסר הוא שכיר בחובות - חייב נאמנות למעסיק, שפעמים רבות הוא עובד עבורו באופן בלעדי, חי מדדליין לדדליין, ולא תמיד מקבל שכר על עמלו. אל מול החובות, בזווית הזכויות הוא נמצא מרחק שנות אור מביטחון תעסוקתי, היות שיחסי העובד מעביד הם חד צדדיים. המעסיק למעשה לא חייב לו כלום, כשהוא יכול לפטר את הפרילנסר מהיום למחר".

שחיבר היא עורכת דין עצמאית בתחום הנדל"ן, ומעורבת זה עשור בפעילות למען העצמאים. "אני נושמת וחיה איגודים מקצועיים, וזיהיתי את הכשל שהוא בעיקר חקיקתי. לפני 30 שנה כמעט שלא היו פרילנסרים. זה תחום שצמח בעולמות נותני השירות החיצוניים. בארה"ב הוא מקיף 35% מהעוסקים, נתח שיגדל לפי ההערכות ל-50% ב-2040.

"פרילנסר הוא מוצר מבוקש בתחומים רבים. הנטייה היא לשלם לו יותר מלשכיר, במטרה ברורה לייצר הפרדה ביחסי עובד מעביד. מטרת הארגון היא לדאוג ולוודא שיהיה מי שידאג לפרילנסרים וישמש להם כ'אבא ואימא'".

הארגון, שפונה לכ-240 אלף פרילנסרים הפועלים כיום על פי הערכות בישראל, לא יגבה מהם דמי חבר והוא יכלכל את עצמו מחסויות. במקביל פועלת שחיבר להקמת חברה לתועלת הציבור, לטובת קידום הרעיון, כשהיא משוכנעת שבשונה ממיזמים אחרים - הפעם יצליח הארגון להוביל לשינוי.

מיכל רז-חיימוביץ'

אזור התעשייה

13 מיליון שקל למעבדת חדשנות 

מעבדת החדשנות של מאסטרקארד ו-Enel X נחנכה לאחרונה בפארק ההייטק גב-ים נגב בבאר שבע. היא הוקמה בהשקעה של 13 מיליון שקל למשך שלוש שנים, לאחר שהשתיים זכו במכרז שערכה רשות החדשנות, בשיתוף עם משרד האוצר ומערך הסייבר הלאומי.

סידני גוטסמן, מנכ''ל ה-FinSec Innovation Lab  ומנכ''לי חברות הסטארטאפ שנבחרו / צילום: אושר בן שטרית

עד כה התקבלו לתוכנית המעבדה (FinSec Innovation Lab) חמישה סטארט-אפים מתחומי הסייבר, הפינטק והאינשורטק: Imvision המסייע לצוותי אבטחה בארגונים, Rescana שמתרכז בדרך שבה מנהלי סיכונים ואבטחה מחברים סיכוני סייבר ליעדים עסקיים, Mirovia Security שפיתח אייג'נט לדפדפן לחסימת התקפות פישינג, Connected Insurance שמפתח פלטפורמת ביטוח ייעודית לרבות לנושא הסייבר, ו-Kenbi, שהמודל שלו מאפשר לאשר עסקאות אינטרנטיות שעד כה היו מסורבות.

הסטארט-אפים מקבלים מימון של כחצי מיליון שקל לתקופה של חצי שנה, במהלכה הם צפויים לפתח מוצר ולהגיע לבשלות הטכנולוגית שהוגדרה במסגרת התוכנית.

המעבדה משתרעת על פני 480 מ"ר, והיא תאפשר לסטארט-אפים לבצע סימולציות של תהליכים פיננסיים מורכבים ובדיקות מוצרי סייבר, וכן לפתח מוצרים חדשים בתמיכה מקצועית של מנטורים ישראלים ובינלאומיים. כחלק מהפרויקט הייחודי ושיתוף הפעולה עם מערך הסייבר ועם משרד האוצר, ניתן יהיה לקשר אותם גם עם רגולטורים וגורמים רלוונטיים אחרים בעולמות הסייבר והפינטק.

מאז פרסום הקול הקורא להגיש מועמדות בפברואר השנה, נרשמו לתוכנית יותר מ-100 סטארט-אפים. כאמור נבחרו חמישה, ובעוד כששה חודשים קבוצה נוספת של חברות תיכנס לתוכנית. "המטרה המרכזית של המעבדה היא לבסס מערכות יחסים ושיתופי פעולה אסטרטגיים בין הסטארט-אפים וארגונים בינלאומיים. בדרך הזו, אנחנו יכולים לאפשר חדשנות אמיתית תוך יצירת ערך עבור קהילות מרכזיות בישראל וברחבי העולם", אומר סידני גוטסמן, מנכ"ל ה-FinSec Innovation Lab.

מצנח הזהב

דקלה עדי-פרץ, 49, נבחרה למתכננת מחוז צפון במינהל התכנון. בתפקידה האחרון שימשה כסגנית מתכנן המחוז לפרויקטים לאומיים ומרחביים בלשכת התכנון מחוז צפון.

צחי חבושה מונה לסמנכ"ל הכספים של דלק קידוחים, ורונן אדוארד יכהן לסמנכ"ל פרויקט לוויתן. יוסי גבורה, המשנה למנכ"ל, פורש מתפקידו לאחר 14 שנה.

ליאב פלד מונה למשנה למנכ"ל חברת דנשר, המייבאת ומשווקת בין היתר את מוצרי אנרג'ייזר, סופט טאץ', טוסו ופופ סטאר.

ליאב פלד / צילום: סיון פרג'

אילן בן חקון מונה למנכ"ל מלון דן תל אביב ומלון LINK בתל אביב. בן חקון חוזר לרשת מלונות דן לאחר עשור, שבמהלכו ניהל את מלונות לאונרדו פלאזה ירושלים, הרודס הרצליה והרודס תל אביב.

קרן לודומירסקי זית / צילום: יח''צ

מלכית חיון וקרן לודומירסקי-זית מונו לסמנכ"ליות פיתוח עסקי בסלברייט, המתמחה בפתרונות Digital Intelligence.

מלכית חיון / צילום: יח''צ

רנת טויבין מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש ביד2. קודם לכן כיהנה כמנהלת משאבי אנוש של חטיבת המכירות והפיתוח של חברת יוניליוור העולמית.

כנרת מילר מונתה לדירקטורית ומנהלת פיתוח עסקי במעבדת החדשנות של NTT בישראל. תאגיד NTT הוא מהספקים הבולטים בעולם של פתרונות טכנולוגיים ועסקיים.

פרופ' הדרה בר-מור מונתה לדיקנית ביה"ס למשפטים במכללה האקדמית נתניה.

איתמר שרוני, 38, מונה למשנה למנכ"ל ההסתדרות הלאומית. בשנים האחרונות כיהן כראש מערך הגיוס והתאגדויות העובדים של הארגון. לצד היו"ר, יואב שמחי, פעל להקמת מערך הגיוס של הארגון ויחד הובילו לצמיחה של עשרות אלפי חברים חדשים.

חדשות טובות

תחליפי בשר למשפחות באי ביטחון תזונתי. הסטארט-אפ וונדרס של זוגלובק, הפועל בתחום תחליפי הבשר, תרם מוצרים בהיקף של 600 אלף שקל לארגון "לתת", התומך במשפחות שחיות באי ביטחון תזונתי.

חבילות לחנוכה. חברת הביטוח AIG, בשיתוף עם עמותת "מעגל נשים", חילקה לכבוד החנוכה עשרות חבילות שי למשפחות קשות יום, מקלטים לנשים הסובלות מאלימות ומעונות לנערות בסיכון בפתח תקווה, העיר שבה נמצא מטה החברה.

עוד כתבות

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג החל משבוע הבא

מכשיר הגלקסטי החדש / צילום: סמסונג

סמסונג משיקה את מכשירי הדגל החדשים שלה. כמה יעלו בישראל?

יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית השיקה סדרת מכשירים חדשה, Galaxy S26, שכוללת יכולות בינה מלאכותית ● בין החידושים: "תצוגת פרטיות", פיצ'ר שיאפשר לסרוק מסמכים, וגם כזה שיוכל לחפש עבורכם תמונות בגלריה ● כמה זה יעלה ואיפה תוכלו למצוא הנחות?

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

מכונת בדיקת שבבים של קווליטא / צילום: אתר החברה

לאחר זינוק של 4,000% בחמש שנים: הגיוס הענק של מניית השבבים בת"א

קווליטאו גייסה כ–225 מיליון שקל על רקע הביקוש גובר למערכות שאותן היא מייצרת, המשמשות לבדיקת השבבים של חלק מענקיות התחום ● וגם: טדי שגיא נכנס לבורסה עם אולטרייד מחזור

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

עושה את זה שוב: אנבידיה מכה את תחזיות השוק

החברה עקפה את הצפי הן בשורת ההכנסות והן ברווח, בנוסף הציגה גם תחזיות חזקות להמשך ● הכנסות ממרכז הנתונים צמחו ב-75% ● הרווח גולמי היה 75%, ועמד ביעד הרווחיות הגבוה שהציבה החברה ● המניה עולה בכ-3.5% במסחר המאוחר

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

הביקור הגדול הבא בישראל: מה מחפש האיש העשיר בעולם בארץ?

אילון מאסק צפוי להשתתף בחודש הבא בכנס "תחבורה חכמה" של משרד התחבורה ואף לנאום בו ● לא הרבה ידוע על תוכן ביקורו של מאסק, אך סביר להניח שהביקור ינוצל לפגישות מדיניות, כלכליות ופוליטיות עם מגוון גורמים

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת