גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארגון פרילנסרים חדש יוצא לדרך: האם הפעם זה יעבוד?

הארגון, שסיסמתו היא "חופשי זה (לא) לגמרי לבד", מבטיח לקדם זכויות באמצעות חקיקה (דוגמת זכויות בביטוח לאומי למקרה של מחלה, פציעה, דמי לידה וכיוצא באלה), ובאמצעות שיפור המצב מול רשויות המס ● וגם: מעבדת החדשנות של מאסטרקארד ו-Enel X בבאר שבע נחנכה ● אירועים ומינויים

עו''ד כרמית שחיבר / צילום: אור גרין
עו''ד כרמית שחיבר / צילום: אור גרין

ארגון חדש ינסה לקדם את זכויות הפרילנסרים בישראל. הארגון, שסיסמתו היא "חופשי זה (לא) לגמרי לבד", מבטיח לקדם זכויות באמצעות חקיקה (דוגמת זכויות בביטוח לאומי למקרה של מחלה, פציעה, דמי לידה וכיוצא באלה), ובאמצעות שיפור המצב מול רשויות המס, הכשרות מקצועיות, ייעוץ כלכלי ועוד.

מי שעומדת בראש ארגון הפרילנסרים היא עו"ד כרמית שחיבר (36), המעריכה כי 22% מהמועסקים בישראל עובדים כפרלינסרים בענפים שונים, בהם משפט, תקשורת ועוד. "הצעירים של היום, שאולי נהנים מאופן העבודה כפרילנסרים, הם העניים של עוד 30 שנה. אין להם הפרשות לחסכונות וזכויות לעתיד", היא אומרת.

בתקופת הקורונה גדל מעגל הפרילנסרים משמעותית, ושחיבר טוענת כי עם הצמיחה הגיעו הרעה בתנאי ההעסקה. "פרילנסר הוא שכיר בחובות - חייב נאמנות למעסיק, שפעמים רבות הוא עובד עבורו באופן בלעדי, חי מדדליין לדדליין, ולא תמיד מקבל שכר על עמלו. אל מול החובות, בזווית הזכויות הוא נמצא מרחק שנות אור מביטחון תעסוקתי, היות שיחסי העובד מעביד הם חד צדדיים. המעסיק למעשה לא חייב לו כלום, כשהוא יכול לפטר את הפרילנסר מהיום למחר".

שחיבר היא עורכת דין עצמאית בתחום הנדל"ן, ומעורבת זה עשור בפעילות למען העצמאים. "אני נושמת וחיה איגודים מקצועיים, וזיהיתי את הכשל שהוא בעיקר חקיקתי. לפני 30 שנה כמעט שלא היו פרילנסרים. זה תחום שצמח בעולמות נותני השירות החיצוניים. בארה"ב הוא מקיף 35% מהעוסקים, נתח שיגדל לפי ההערכות ל-50% ב-2040.

"פרילנסר הוא מוצר מבוקש בתחומים רבים. הנטייה היא לשלם לו יותר מלשכיר, במטרה ברורה לייצר הפרדה ביחסי עובד מעביד. מטרת הארגון היא לדאוג ולוודא שיהיה מי שידאג לפרילנסרים וישמש להם כ'אבא ואימא'".

הארגון, שפונה לכ-240 אלף פרילנסרים הפועלים כיום על פי הערכות בישראל, לא יגבה מהם דמי חבר והוא יכלכל את עצמו מחסויות. במקביל פועלת שחיבר להקמת חברה לתועלת הציבור, לטובת קידום הרעיון, כשהיא משוכנעת שבשונה ממיזמים אחרים - הפעם יצליח הארגון להוביל לשינוי.

מיכל רז-חיימוביץ'

אזור התעשייה

13 מיליון שקל למעבדת חדשנות 

מעבדת החדשנות של מאסטרקארד ו-Enel X נחנכה לאחרונה בפארק ההייטק גב-ים נגב בבאר שבע. היא הוקמה בהשקעה של 13 מיליון שקל למשך שלוש שנים, לאחר שהשתיים זכו במכרז שערכה רשות החדשנות, בשיתוף עם משרד האוצר ומערך הסייבר הלאומי.

סידני גוטסמן, מנכ''ל ה-FinSec Innovation Lab  ומנכ''לי חברות הסטארטאפ שנבחרו / צילום: אושר בן שטרית

עד כה התקבלו לתוכנית המעבדה (FinSec Innovation Lab) חמישה סטארט-אפים מתחומי הסייבר, הפינטק והאינשורטק: Imvision המסייע לצוותי אבטחה בארגונים, Rescana שמתרכז בדרך שבה מנהלי סיכונים ואבטחה מחברים סיכוני סייבר ליעדים עסקיים, Mirovia Security שפיתח אייג'נט לדפדפן לחסימת התקפות פישינג, Connected Insurance שמפתח פלטפורמת ביטוח ייעודית לרבות לנושא הסייבר, ו-Kenbi, שהמודל שלו מאפשר לאשר עסקאות אינטרנטיות שעד כה היו מסורבות.

הסטארט-אפים מקבלים מימון של כחצי מיליון שקל לתקופה של חצי שנה, במהלכה הם צפויים לפתח מוצר ולהגיע לבשלות הטכנולוגית שהוגדרה במסגרת התוכנית.

המעבדה משתרעת על פני 480 מ"ר, והיא תאפשר לסטארט-אפים לבצע סימולציות של תהליכים פיננסיים מורכבים ובדיקות מוצרי סייבר, וכן לפתח מוצרים חדשים בתמיכה מקצועית של מנטורים ישראלים ובינלאומיים. כחלק מהפרויקט הייחודי ושיתוף הפעולה עם מערך הסייבר ועם משרד האוצר, ניתן יהיה לקשר אותם גם עם רגולטורים וגורמים רלוונטיים אחרים בעולמות הסייבר והפינטק.

מאז פרסום הקול הקורא להגיש מועמדות בפברואר השנה, נרשמו לתוכנית יותר מ-100 סטארט-אפים. כאמור נבחרו חמישה, ובעוד כששה חודשים קבוצה נוספת של חברות תיכנס לתוכנית. "המטרה המרכזית של המעבדה היא לבסס מערכות יחסים ושיתופי פעולה אסטרטגיים בין הסטארט-אפים וארגונים בינלאומיים. בדרך הזו, אנחנו יכולים לאפשר חדשנות אמיתית תוך יצירת ערך עבור קהילות מרכזיות בישראל וברחבי העולם", אומר סידני גוטסמן, מנכ"ל ה-FinSec Innovation Lab.

מצנח הזהב

דקלה עדי-פרץ, 49, נבחרה למתכננת מחוז צפון במינהל התכנון. בתפקידה האחרון שימשה כסגנית מתכנן המחוז לפרויקטים לאומיים ומרחביים בלשכת התכנון מחוז צפון.

צחי חבושה מונה לסמנכ"ל הכספים של דלק קידוחים, ורונן אדוארד יכהן לסמנכ"ל פרויקט לוויתן. יוסי גבורה, המשנה למנכ"ל, פורש מתפקידו לאחר 14 שנה.

ליאב פלד מונה למשנה למנכ"ל חברת דנשר, המייבאת ומשווקת בין היתר את מוצרי אנרג'ייזר, סופט טאץ', טוסו ופופ סטאר.

ליאב פלד / צילום: סיון פרג'

אילן בן חקון מונה למנכ"ל מלון דן תל אביב ומלון LINK בתל אביב. בן חקון חוזר לרשת מלונות דן לאחר עשור, שבמהלכו ניהל את מלונות לאונרדו פלאזה ירושלים, הרודס הרצליה והרודס תל אביב.

קרן לודומירסקי זית / צילום: יח''צ

מלכית חיון וקרן לודומירסקי-זית מונו לסמנכ"ליות פיתוח עסקי בסלברייט, המתמחה בפתרונות Digital Intelligence.

מלכית חיון / צילום: יח''צ

רנת טויבין מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש ביד2. קודם לכן כיהנה כמנהלת משאבי אנוש של חטיבת המכירות והפיתוח של חברת יוניליוור העולמית.

כנרת מילר מונתה לדירקטורית ומנהלת פיתוח עסקי במעבדת החדשנות של NTT בישראל. תאגיד NTT הוא מהספקים הבולטים בעולם של פתרונות טכנולוגיים ועסקיים.

פרופ' הדרה בר-מור מונתה לדיקנית ביה"ס למשפטים במכללה האקדמית נתניה.

איתמר שרוני, 38, מונה למשנה למנכ"ל ההסתדרות הלאומית. בשנים האחרונות כיהן כראש מערך הגיוס והתאגדויות העובדים של הארגון. לצד היו"ר, יואב שמחי, פעל להקמת מערך הגיוס של הארגון ויחד הובילו לצמיחה של עשרות אלפי חברים חדשים.

חדשות טובות

תחליפי בשר למשפחות באי ביטחון תזונתי. הסטארט-אפ וונדרס של זוגלובק, הפועל בתחום תחליפי הבשר, תרם מוצרים בהיקף של 600 אלף שקל לארגון "לתת", התומך במשפחות שחיות באי ביטחון תזונתי.

חבילות לחנוכה. חברת הביטוח AIG, בשיתוף עם עמותת "מעגל נשים", חילקה לכבוד החנוכה עשרות חבילות שי למשפחות קשות יום, מקלטים לנשים הסובלות מאלימות ומעונות לנערות בסיכון בפתח תקווה, העיר שבה נמצא מטה החברה.

עוד כתבות

הדמייה  פרויקט east&. תחרות קשה / צילום: ויו פוינט

כמעט חצי שנה אחרי טופס 4, רוכשי דירות במגדל בתל אביב עדיין לא מצליחים להביא את הכסף

יזמי פרויקט &East מכרו 271 דירות, אבל מסרו רק 251 מפתחות מאז אישור האכלוס לפני כמעט חצי שנה, בגלל קושי של קונים להשלים את העסקה ● במקביל, אחת מכל חמש דירות בפרויקט עדיין לא מוצאת רוכש ● עוד דוגמה למצבו העגום של שוק הדיור

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

מגרש ריק ברחוב איינשטיין בת''א / צילום: איל יצהר

אחרי 25 שנה: המס שבדרך חזרה לשוק הנדל״ן. כל הפרטים

המס יטיל חובת תשלום על קרקע פנויה, עבור הגדלת הכנסות המדינה ● עם זאת, מומחים מזהירים כי העיוותים מהעבר עלולים לחזור, בעוד חברות נדל"ן צפויות להעדיף לשלם ולא לשמש קרקעות ● גלובס עושה סדר

אירוע ''נוצות הזהב'', מייסד האירוע פול אמסלם והזמר הצרפתי תומאס דיטרון. לנער את השיח מאינטרסים / צילום: Paul Bourdel

בצרפת היייננים והמסעדנים מבקרים את המבקרים - האם זה יכול לקרות גם פה?

לפני כעשור מאסה קבוצת מסעדנים ואנשי יין צרפתים מסקירות שטחיות ומוטות יח"צ ● הם החליטו להפנות זרקור למבקרים – ולדרג אותם לפי רמת המקצועיות ● האמצעי: יצירת אירוע אגדי של יין וגסטרונומיה, שבו הטובים שבמבקרים יזכו להוקרה

נשיא סוריה אל־ג'ולאני / צילום: ap, Mosa'ab Elshamy

שנה אחרי המרד של א-שרע: סוריה מתפוררת ובינתיים יש רק מנצחת אחת

מחליפו של אסד קיבל לידיו מדינה מוכת בעיות: 90% מתחת לקו העוני, מיעוטים שמסרבים להתיישר וטרוריסטים שמתבססים ● טורקיה ניצלה את שעת הכושר לבסס את מקומה במדינה באמצעות הזרמת נשק, כסף וגדודי ג'יהאדיסטים ● כעת היא מכוונת בין היתר לקידוחים במים הכלכליים שלה: "לטורקים יש תוכנית לחנוך בסיסים צבאיים במרכז סוריה, ואם יתאפשר - גם לרדת דרומה"

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

השר ברקת נגד החלטת השר סמוטריץ' להכפיל את הפטור ממע"מ: "לא נערכה בחינה כלכלית. יפגע בצמיחה"

שר הכלכלה טוען במכתב ששלח הערב לשר האוצר שהכפלת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי אינה מבוססת נתונים ועלולה לפגוע בעסקים קטנים ובצמיחה של המשק ● בין החלופות שהוא מונה: הפחתת מע"מ על חשמל ומים או קביעת מע"מ דיפרנציאלי על ירקות ופירות

כסף בקיר. עם טינר בן דוד / צילום: יח''צ

המשקיע שהתחיל עם 150 אלף שקל ומחזיק כיום תיק נכסים בארץ ובארה"ב

טינר בן דוד התחיל את מסע ההשקעות שלו בגיל 23 עם דירה קטנה בשדרות, המשיך לכמה בתים בקליבלנד ומשם לדירה עם בעיית רישום בגבעתיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך ונותן טיפים למשקיעים מתחילים

צילום של אוהד צוינברג, המקום הראשון בקטגוריית ''טבע וסביבה'' / צילום: ap, אוהד צוינברג

"עדות מקומית": אירוע הצילום המרכזי חוזר לרגעים הגדולים של 2025

תערוכת הצילום העיתונאי והתיעודי הגדולה בישראל חוזרת, ובמרכזה רגעי השנה הסוערת: מטילים בליסטיים מאיראן ועד מחאות החרדים וההלוויות הצבאיות ● מתוך כ-7,000 עבודות הוצגו 64 עבודות, המשקפות את פרדוקס החיים כאן: הכאב והטלטלה לצד היופי המבצבץ מבין הסדקים

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

דירה בשכונת יוקרה בירושלים נמכרה פעמיים בתוך שבועות

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

קצה חוט חדש: ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר החטוף החלל רן גואילי

בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על הכוח הבינלאומי בעזה ● לפי מקורות בביירות, השליחה האמריקאית הזהירה כי ישראל תבצע תקיפות גדולות ומשמעותיות נגד חיזבאללה  ● חברת הסייבר פאלו אלטו: חשפנו קמפיין ריגול מתקדם של חמאס ● מגעים חשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

"הישראלים מעדיפים מותגים ומוכנים לשלם על זה": הנוסחה שהביאה את סוגת לבורסה

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, נחתה מניית סוגת על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

מפעל של יצרנית הרכב צ'רי בווהו, סין / צילום: Reuters, Xiao Benxiang/VCG

בתעשיות הביטחוניות כבר מודאגים: האם הגיע הזמן לחשוב מחדש על הרכבים הסיניים?

כלי הרכב החכמים תוצרת סין מצוידים במצלמות, חיישנים ומערכות מקושרות לרשת, ומסוגלים לאסוף כמויות עצומות של מידע לאורך זמן ● בעוד שגופי הביטחון בישראל הולכים אחרי ארה"ב ומטילים מגבלות שימוש, כרבע מיליון כלי רכב סיניים כבר נוסעים בכבישי ישראל ● האם אובדן הפרטיות הוא מחיר סביר לנוחות טכנולוגית, או שמא מדובר בסיכון ביטחוני?

הפקולטה. על משפיענים פיננסיים / צילום: Shutterstock

היינו רוצים לחשוב שמשפיענים פיננסיים פועלים בעיקר ממניעים מקצועיים. בפועל הם יעשו הכול בשביל עוקבים

מחקרים שופכים אור לא מחמיא על המשפיענים הפיננסיים הפועלים ברשתות החברתיות ● ההמלצות של רובם מונעות מחשש מהחמצה (FOMO) ומהיצמדות לעדר ומתברר שדווקא הפחות מיומנים זוכים ליותר עוקבים ● וגם, הטייה בלתי מודעת פוגעת בהזדמנות לפצות על ייצוג מגדרי חסר בתחום

מבלים בפסטיבל הבירה ''הופי'' / צילום: עידן עטייה

למה בוטל פסטיבל הבירה שעשה לישראל יופי של הסברה?

פסטיבל הבירה הבינלאומי "הופי" נערך בתל אביב 4 שנים, הביא הנה נציגי מבשלות בירה מחו"ל ואף שבר חרמות בזמן המלחמה ● השנה הוא לא יתקיים בשל רגולציה מחמירה: "הדרישה אבסורדית, עלות הבדיקה הנדרשת עולה על שווי הסחורה"

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

סטארלינק של אילון מאסק תצייד את הלוויינים שלה בשבבים מקריית גת

אקסייט לאבס של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ תספק לסטארלינק של אילון מאסק שבבי תקשורת מהירים לדור הבא של הלווינים שלה - ה-V3 ● מתג התקשורת שפותח בחברה ישמש כמרכז הרשת במהירות גבוהה בלוויני ה-V3

איך נקראת סופה טרופית שמתרחשת במזרח התיכון? / צילום: Shutterstock

איך נקראת סופה טרופית שמתרחשת בים התיכון?

היכן נמצא הפארק הלאומי ביג בנד, מיהו האסטרונום הראשון שגילה כי פני הירח אינם חלקים ובאילו מדינות יתקיים המונדיאל ב–2026? ● הטריוויה השבועית

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הירידות בוול סטריט החריפו לקראת הנעילה: ברודקום צללה 11%, השקל נחלש

נעילה שלילית באירופה ● מניות הקנאביס קפצו בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום צנחה על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 90 אלף דולר