גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחרות שבודקת: איזה מותגים הכי מגוונים בפרסום?

השבוע התקיימה לראשונה תחרות "הגיוון הישראלי בשיווק ובפרסום" - מיזם משותף של איגוד השיווק הישראלי, איגוד חברות הפרסום בישראל וארגון מעלה לאחריות תאגידית ● וגם: פאהן קאנה בשת"פ עם דובאי, מכון מחקר חדש לחקר להט"ב וחדשות טובות ● אירועים ומינויים

אסי עזר, רעיית נשיא המדינה - מיכל הרצוג, נשיא המדינה יצחק הרצוג, מנכ''לית AIG יפעת רייטר ואלברט אסקולה / צילום: AIG
אסי עזר, רעיית נשיא המדינה - מיכל הרצוג, נשיא המדינה יצחק הרצוג, מנכ''לית AIG יפעת רייטר ואלברט אסקולה / צילום: AIG

גיוון, פלורליזם והכלה עדיין אינם נותנים את הטון בקמפיינים פרסומיים בישראל, אולם בשנים האחרונות מורגש שינוי בנושא והוא ראוי לעידוד. מתוך החשיבה הזו נולדה תחרות "הגיוון הישראלי בשיווק ובפרסום" - מיזם משותף של איגוד השיווק הישראלי, איגוד חברות הפרסום בישראל וארגון מעלה לאחריות תאגידית - שהתקיימה השבוע לראשונה.

בטקס שנערך בבית הנשיא בירושלים הוכרזו מספר זוכים, ובהם חברת פרוקטר אנד גמבל עם קמפיין מברשת השיניים אורל בי, שבו הוצגה לראשונה משפחה ערבית ישראלית; דלתא, ששילבה בקמפיין "כו-לם בפיג'מה" גם אנשים בעלי מוגבלויות; וארומה ישראל, שיצאה בקמפיין העסקת עובדים עם מוגבלויות בסניפי הרשת.

עם הזוכים נמנה גם המותג דאב, שידוע בפעילותו לקידום שינוי חיובי בתפיסת היופי של נערות ונשים, והפעם עם קמפיין "יופי אמיתי". לפי תפיסת העולם שהמותג מקדם, כל הנשים יכולות וצריכות לאהוב את המראה שלהן, להרגיש בטוחות בעצמן, ולממש את מלוא הפוטנציאל שלהן. זוכה נוספת היא סודהסטרים, על קמפיין הפרסומת שיצרה בתקופת מבצע "שומר חומות", ובו עובדים יהודים וערבים קראו לפיוס ודו קיום תחת הסיסמה "עובדים, יחד חיים יחד".

פרס ציון לשבח ניתן ל-AIG על קמפיין 'סטורי של גאווה' עם הפרזנטורים אסי עזר ובן זוגו אלברט אסקולה. סדרת הפרסומות כללה שורת סיטואציות מחיי הזוג, הנוגעות למוצרי הביטוח השונים של החברה. לדברי יפעת רייטר, מנכ"לית AIG: "לא בחרנו באסי ואלברט על היותם גאים, אלא בשל היותם מייצגים את כל הערכים ש- AIG מאמינה בהם. אני מקווה שסייענו ולו במעט לכך שבעתיד זוג גאה ייהפך לדבר מובן מאליו".

גגם אתר ניהול הקריירה JobMaster זכה בציון לשבח, לאחר שבחר בהישאם סלימאן כפרזנטור בקמפיין החדש שלו. 

 פאהן קנה בשת"פ עם דובאי

פירמת רואי החשבון פאהן קנה, החברה ברשת הבינלאומית Grant Thornton, חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם אזור הסחר החופשי DMCC, מהגדולים בדובאי. מדובר באזור סחר המשרת יותר מ-19 אלף חברות בינלאומיות, יש בו יורת מ-100 אלף עובדים, ומייצג למעלה מ-170 מדינות.

מימין לשמאל: ניר ייני אחמד בן סוליים מיקי בלומנטל יזהר קנה / צילום: דניאל הראל

על פי ההסכם, פאהן קנה תשמש כנציגה הבלעדית של DMCC בישראל, ותפקידה יהיה לזהות פוטנציאל בשוק הישראלי, לקדם את הסחר בין שתי המדינות, וללוות פתיחת עסקים ישראלים באזור הסחר החופשי בדובאי. עוד במסגרת ההסכם, שני הצדדים יקיימו כנסים וסמינרים משותפים, פגישות עם לקוחות, ומפגשים רבעוניים בין הצוותים הבכירים.

 בפגישה בין שני הצדדים, שנערכה השבוע בבורסת היהלומים ברמת גן, לקחו חלק מיקי בלומנטל ויזהר קנה, שותפים מנהלים בפאהן קנה, אחמד בן סוליים, יו"ר ומנכ"ל DMCC, ניר ייני, שותף, אחראי על הפעילות הבינלאומית בפאהן קנה, ועדי גרינבאום, מנהלת נציגות DMCC בישראל.

מכון מחקר חדש לחקר להט"ב

האגודה למען הלהט"ב השיקה את "המכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב", בהובלתה של ד"ר סיגל גולדין. המכון הוקם במטרה לתת מענה לחוסר במידע עדכני ומהימן בנושאי ליבה המשפיעים על חייהם של חברי וחברות קהילת הלהט"ב בישראל.

המכון יעבוד בשיתוף פעולה עם חוקרות וחוקרים במוסדות אקדמיים, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, גופים מקצועיים, וארגוני ופעילי הקהילה הגאה - מתוך מחויבות לקידום שיח ציבורי מושכל, ולסיוע לקובעי מדיניות בנושאי מגדר ולהט"ב.

לדברי ד"ר גולדין, "המידע שקיים היום, אפילו בנושאים הבסיסיים ביותר הקשורים לחייהם של חברות וחברי קהילות הלהט"ב בארץ, הוא חלקי מאוד ומקוטע. למעשה, אנחנו יודעים מעט מאוד על חברות וחברי הקהילה, על המאפיינים והצרכים המשתנים שלהם ועל קבוצות פגיעות בתוך הקהילה. מכון המחקר הוקם כדי למלא את הוואקום זה".

"השקת המכון היא צעד משמעותי במאבק שלנו", אומר רן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב. "הוא יאפשר לנו לייצר מענים מדויקים, לזהות ולנתח את המציאות בהתהוותה, ואף לחזות את הדברים עוד לפני שהם קורים. ידע הוא כוח, ומאבק שמבוסס נתונים הוא מאבק חזק יותר, מדויק יותר ובעיקר טוב יותר. מכון המחקר שלנו ייתן שירותים לאגודה ולארגונים הגאים, במטרה אחת - לחיות כאן בשוויון וביטחון".

חדשות טובות

גינה קהילתית בבית התרבות לעיוור. עובדי "נטפים" הקימו בהתנדבות גינה קהילתית-טיפולית עבור אנשים עם עיוורון או לקות ראייה בבית התרבות לעיוור של עיריית באר שבע, שמפעיל מרכז מגדל אור (עמותת יעדים לצפון).

עובדי נטפים מקימים גינה לעמותת מגדל אור / צילום: יח''צ נטפים

נטפים, המתמחה בפתרונות השקיה חכמים, תרמה והקימה גם את מערכות ההשקיה לגינה. במסגרת העבודות הקימו עובדי החברה קיר ירוק, ושתלו מגוון ירקות וצמחי תבלין.

אנוש יוצאת לגיוס המונים. עמותת אנוש יצאה בקמפיין גיוס המונים תחת הכותרת "יוצרים מקום לנפש", לטובת שיפוץ והרחבת סניף באר שבע. כיום מתקיימת פעילות העמותה בעיר במבנה ישן, שאינו מותאם לצרכים של מקבלי השירות ולמספר הרב של מתמודדי הנפש מבאר שבע והסביבה. יעד הגיוס עומד על 500 אלף שקל, ועד כה גויסו כ-21% ממנו. הסכום שיגויס יאפשר הרחבה של תכניות השיקום וקבלת מתמודדי נפש נוספים הזקוקים למסגרת שיקומית .

עוד כתבות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?