גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפי המידה: חברת טכנולוגיית האופנה MySize גייסה 12 מיליון דולר

בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021, יש לכך משמעות כלכלית עצומה להתאמת המידות ברכישת אונליין ● וגם: כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל ● אירועים ומינויים

רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר
רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר

אחת הבעיות הנפוצות ביותר סביב רכישת פריטי אופנה באונליין נוגעת לסוגיית המידות שאינן מתאימות, מה שמוביל לסאגה של החזרת פריטים, קבלת זיכוי, שינוע, החזרת כספים וקנייה חוזרת - אשר פעמים רבות שני הצדדים, הקמעונאים והצרכנים, סובלים ממנה. בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021 (נתוני ססטיסטה), יש לכך משמעות כלכלית עצומה.

כדי לפתור את הבעיה, שמתחזקת בימי הקניות של נובמבר, קמה חברת Mysize, שפיתחה טכנולוגיית מדידה חדשנית לעולם האופנה. כעת משלימה החברה סבב גיוס בהיקף של יותר מ-12 מיליון דולר, בהובלת בנק ההשקעות הניו יורקי HC Wainwright. בכך מסתכמים הגיוסים שלה מאז הקמתה, בשנת 2014, בכ-45 מיליון דולר. החברה נסחרת בבורסה בת"א ובנאסד"ק בארה"ב לפי שווי של כ-62 מיליון שקל.

בשונה מחברת זיקית של יעל ויזל, שנמכרה השנה לוולמארט, המציעה מעין תא מדידה וירטואלי שמאפשר להלביש אנשים בפריטי אופנה מתוך קטלוג, מייסייז מציעה אפליקציה ייעודית המתבססת על סנסורים חכמים בסמארטפון, שמאפשרים למדוד את מידות הגוף עד לקבלת ID מדויק. החברה מאפשרת גם אופציה נוספת - הזנת מדדים לתוך מערכת טכנולוגית שמנתחת את הנתונים ומתאימה את המידה הרלוונטית לצרכן, על בסיס הדגם הפרטני של כל יצרן.

משרדי מייסייז ממוקמים באיירפורט סיטי, והיא מעסיקה 40 עובדים בארץ ובעולם, ופועלת בארה"ב, צרפת, הולנד, איטליה, טורקיה ורוסיה. היא מספקת שירותים לכ-800 לקוחות בארץ ובעולם, ובהם נאוטיקה, ספידו, ליווי'ס וגאנט.

"הסכום שגויס ישמש אותנו להמשך צמיחה וגדילה בשווקים שבהם אנו פועלים", אומר רונן לוזון, מנכ"ל ומייסד Mysize. "הצרכנים והרשתות הקמעונאיות מבינים שכלים טכנולוגיים יכולים לשנות את הרגלי הצריכה, לשדרג את תהליך הרכישה באונליין ולמקסם את הרווחים לרשתות".

מלבד תעשיית האופנה, ל-Mysize יש עוד שתי אפליקציות ייעודיות: SizeUp, שמשתמשת בחיישני הסמארטפון כדי למדוד בצורה מדויקת כל דבר - מחפצים יומיומיים ועד למידות גוף; ו-BoxSize, שמאפשרת מדידת חבילות, ומספקת נתונים לוגיסטיים בזמן אמת על נפח חבילה ושינועה, חישוב עלות המשלוח וארגון זמן איסוף נוח - שחוסך בהוצאות התפעול.

בין שותפיה העסקיים של החברה נמנים חברת המשלוחים כ"ץ, שהטמיעה את טכנולוגיית המדידה לחבילות במערך השינוע שלה; ו-Shopify, פלטפורמה להפעלת חנויות מקוונות באינטרנט, שמשתמשיה יכולים להטמיע את טכנולוגיית המדידה בחנויות שלהם. שותפות נוספות הן wix ו-woocommerce.

אזור התעשייה

פתרון שימושי לרכב משומש

הסטארט-אפ בלק"ר (בדיקה לפני קניית רכב), שמפיק דוחות אונליין על היסטוריית הרכב ובעליו לפני קנייה, גייס 5 מיליון דולר בגיוס סיד ממספר משקיעים פרטיים.

אסף פכטר / צילום: שני נחמיאס

הדוחות של החברה, ששמה לעצמה למטרה לשנות את שוק הרכבים המשומשים בישראל, מבוססים על ניתוח ביג דאטה ממקורות מידע רשמיים - משרדים ממשלתיים ומשטרת ישראל - וכן על אגרגציה של המידע שמתקבל מהלקוחות. כל מי שמתעניין ברכישת רכב משומש ספציפי יכול לגשת לאתר החברה ולהפיק דוח הכולל התייחסות להיסטוריה של הרכב כגון תביעות קודמות, תאונות, משכונים, החלפת ידיים, טוטאל לוס, גניבה, ירידת ערך הרכב וטווח המחיר בהתאם לנתוני השנתון והדגם.

בבלק"ר, שמייסדיו הם צחי דסלטו, אסף פכטר ואלירן חיו, שמכהן כסמנכ"ל תפעול ראשי, סיימו לאחרונה פיילוט מוצלח, והחודש ישיקו את הדוחות לקהל הרחב באופן רשמי. מחיר דוח יעמוד על 149 שקל, ואולם הרוכש יקבל זיכוי בגובה סכום זהה לטובת בדיקת הרכב במכוני בדיקה מורשים בפריסה ארצית. למתלבטים בין מספר רכבים, יש אפשרות לרכוש חבילה מוזלת הכוללת שלושה דוחות בעלות של 99 שקל לדוח.

"המטרה שלנו היא שכל נהג יוכל לרכוש רכב באופן בטוח, וללא חשש שיעקצו או ירמו אותו", מסכם פכטר, שמשמש גם כמנכ"ל.

"עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים"

כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל, נערך לאחרונה בביה"ס לסביבה ומדעי כדור הארץ בת"א, בשיתוף עם חברת אלקטריאון, המפתחת את טכנולוגיית הכביש החשמלי וטעינה אלחוטית לרכבים. במסגרת הכנס התקיים דיון שכלל בכירים משש רשויות מקומיות, שדנו במעורבותן של הרשויות בהטמעת פתרונות לתחבורה ציבורית חשמלית, ובעמידה ביעד שהציבה המדינה בוועידת האקלים בגלאזגו - אפס פליטות פחמן עד שנת 2050.

"כדי לקדם תחבורה ציבורית יעילה ונקיה ולעמוד ביעדי צמצום הפליטה, ישנו צורך בשיתוף פעולה רחב באמצעות צוות בין-משרדי והחלטת ממשלה מחייבת ואחראית, אשר מציבה יעד זה בראש סדר העדיפויות הלאומי", אמר באירוע נשיא חברת אלקטריאון, הנשיא לשעבר ראובן (רובי) ריבלין.

רובי ריבלין / צילום: עודד פלוטניצקי

"בנוסף, דרוש שיתוף פעולה הדוק בין המגזר הציבורי לפרטי, אך עוד בטרם נסתמך על החלטת ממשלה כזו או אחרת, פעולה נחרצת של הרשות המקומיות תוכל להביא להאצת חשמול צי האוטובוסים העירוני. אני רואה במשימה הזאת ערך וחזון. אפשר להגיע למציאות שבה בשנת 2030 התחבורה תהיה כיאה למדינת הייטק - נקייה ויעילה".

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, קבעה נחרצות כי "עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים, זו מטרה לאומית". לדבריה, "כבר התחלנו לעבוד על מעבר לתחבורה נקייה, והצבנו יעד וגם תקציבים לחשמול כל האוטובוסים העירוניים עד לשנת 2036.

"תחבורה ציבורית חשמלית ומבוססת אנרגיות מתחדשות היא ההווה והיא העתיד. כך נוכל להפחית את פליטות גזי החממה, להתמודד עם משבר האקלים בצורה טובה יותר, ולהעניק איכות חיים גבוהה יותר עבור התושבים והתושבות. ישראל מדשדשת אחרי העולם המערבי, וזו חובתנו להדביק את הפער".

לחבר בין האנושי לדיגיטלי

סוגיית הגורם האנושי בבנקאות הדיגיטלית אולי מטרידה פחות את בני דור ה-Y וה-Z, אבל לטובת כל היתר קיימו בנק מזרחי טפחות ומרכז גרשון לפינטק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית תחרות פינטק למציאת פתרונות לבעיית הניכור הטכנולוגי.

בתחרות, שבה לקחו חלק סטודנטים ויזמים, זכתה יולי לוביש, שהפתרון שלה מעט רחוק מהנושא - גישה חדשה למסחר במניות, תוך העברה ותרגום של העדפות ומידע מהרשתות החברתיות של המשתמשים להשקעות מיטביות. לוביש תקבל פרס כספי בסך 20 אלף שקל.

ואסט דאטה מתרחבת בחיפה

חברת Vast Data, המפתחת פתרונות חדשניים לניהול נתונים ואחסון, וששוויה מוערך בכ-3.7 מיליארד דולר, פותחת מרכז פיתוח חדש בחיפה בהשקעה של כ-3 מיליון שקל. המרכז מתפרס על 650 מ"ר, וממוקם באזור האוניברסיטה ובסמיכות לרכבל החדש. כיום מונה החברה כ-300 עובדים, מתוכם 30 בחיפה, ובכוונתה לגייס עוד כ-100 עובדים נוספים בחודשים הקרובים.

ואסט דאטה, שייסדו רנן חלק, שחר פינבליט וג'ף דנוורת, גייסה במאי האחרון 83 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל ובהשתתפות אנבידיה. מאז הקמתה ב-2016 גייסה החברה 263 מיליון דולר.

יזמות שעושה טוב לנפש

בשיתוף פעולה מעניין בין אגף רפואת הנפש במרכז הרפואי שיבא למרכז היזמות ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ועם איגוד מהנדסי תעשייה וניהול בלשכת המהנדסים, פעלו הסטודנטים למציאת ויצירת פתרונות לאתגרים בתחום חוויית המטופל ברפואת הנפש. לאחר שהוצגו מספר פרויקטים, זכה הפרויקט "מורה נבוכים", של הדס ישראלי, איתי ארז, סתיו מלכה, נאור כהן-פור ובתאל רוחם.

מסדרונות שיבא / צילום: מרכז רפואי שיבא, HIT מכון טכנולוגי חולון

הרעיון מאחורי הפרויקט הוא לסייע למטופל לנווט באגף ולמצוא את חדר הטיפול שלו, באמצעות צביעת קירות האגף בצבעים נעימים למאותגרים טכנולוגית. עבור כאלו שאינם מאותגרים טכנולוגית ביצעו הסטודנטים אדפטציה מותאמת של אפליקציית גוגל מפות.

חדשות טובות

מנקים את החוף. מותג השעונים ORIS וקבוצת רולטיים יזמן יום לניקוי חוף גבעת העלייה ביפו, בהשתתפות כ-100 מתנדבים. את הפעילות ליוו מדריכים של EcoOcean, שהסבירו למשתתפים על החשיבות בניקוי הים והחופים והדריכו אותם כיצד והיכן יש לנקות.

שמונה נרות, שמונה התנדבויות. עובדי השלוחה הישראלית של משרד עורכי הדין DLA Piper מתנדבים בשמונת ימי החנוכה בשמונה מקומות ואירועים שונים. בנר הראשון, ארגון מסיבת חנוכה עם הפעלות לילדים המאושפזים בהדסה עין כרם; בנר שני, חלוקת סופגניות לנזקקים בסניף ירושלים של בית מזון "מאיר פנים"; בנר שלישי, ארגון קרנבל חנוכה ב"שלווה" - המרכז הלאומי לטיפול באנשים עם מוגבלויות.

בנר רביעי, רכישת שני כיסאות גלגלים ל"יד שרה; בנר חמישי, רכישת מתנות לילדים חולי לב; בנר שישי, העברת תרומה לארגון "אבני חן" העוסק בבריאות הנפש; בנר שביעי, הזמנת מתנדבים מארגון איחוד הצלה לארוחת המבורגרים וסופגניות; בנר שמיני, הזמנת מתנדבים בארגון "עמך" הפועל למען רווחתם של ניצולי השואה לתה חגיגי.

עוד כתבות

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

רן גואילי ז''ל

בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

"רובע עירוני חדש": המלונות ומגדלי המסחר שייבנו בשדה דב, והמחירים

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם, יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

שולמית מיכאלי גולדברג פרופ' מדענית מיקרובילוגיה / צילום: איל יצהר

החוקרת שנבחרת לכלת פרס ישראל בתחום מדעי החיים

פרופ' שולמית מיכאלי מאוניברסיטת בר אילן, חלוצת חוקרי ה-RNA, זכתה בפרס לשנת תשפ"ו ● בראיון שקיימה בגלובס בעבר היא הסבירה איך זה יכול להיות שלאדם ולאורז יש מספר גנים די דומה, אך הם פועלים בצורה אחרת לגמרי ● זה גם מה שעומד בבסיס מחקריה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

חדשות הביומד / צילום: יח''צ דליברז אייאיי, שאטרסטוק

מ-45 דקות ל-13: ניסוי הרובוטים המעניין שהושק בבית החולים שיבא

נובו נורדיסק סגרה חודש של עליות חדות בעקבות השקת גלולת ווגובי ● חברת Converge Bio, המפתחת פלטפורמת AI להאצת גילוי ופיתוח תרופות, השלימה סבב גיוס בהיקף של 25 מיליון דולר ● בריינסוויי רושמת עליות שיא ומקבלת המלצת קנייה ● ואם תסתובבו בבית החולים שיבא בתקופה הקרובה תוכלו לראות שלושה רובוטים ● השבוע בביומד

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

7 טריליון דולר במוקד: שוק החוב היפני בטלטלה, ומציף חשש מגלי הדף בעולם

שוק החוב היפני חווה קפיצה יומית חריגה במיוחד בתשואות, ועל פי ההערכות הטלטלה במדינה רחוקה מסיום ● בשווקים חוששים שהתשואות הגבוהות הן "הנורמלי החדש", וכי התוצאה תהיה תנודות חזקות גם בכלכלות הגדולות האחרות - מניו יורק ועד לונדון וברלין ● אלו הסיבות

מימין לשמאל: יובל פרחי, נועה לוטן־יעקבי ואורי עיני / צילום: יח''צ

מאמינים בצפון: קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי פותחת שלוחה בגליל העליון

השלוחה החדשה של קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי תפעל במרכז היזמות Hubayta של תנועת "הביתה חוזרים לגליל", הממוקם באגמון מרקט, ותתמקד בתחומי הקריאייטיב

קניון אם הדרך / צילום: בר - אל

קניון M הדרך עומד שוב למכירה, וזאת הסיבה

חברת אוסטרליה ישראל של האחים ניומן ושלומי עקריש העמידה למכירה את החזקותיה בקניון M הדרך ובנכס מסחרי נוסף בעפולה ● עפ"י ההערכות, המכירה נובעת מרצון לנקות את החברה לקראת מיזוג אפשרי עם אספן וכן לצורך מימון רכישת מניות השליטה בחברת הנדל"ן

יוני שסטוביץ' / צילום: יוסי כהן

50 מיליון שקל בשבוע: שסטוביץ ממשיכה להגדיל את תיק המניות

בולמוס הרכישות של יבואנית מוצרי הצריכה: השקיעה בהנפקות שביצעו מגוריט ולהב אל.אר ● בשנתיים האחרונות, השקיעה שסטוביץ מעל 200 מיליון שקל בבורסה בת"א

פרויקט הגדנ''ע בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף

יזמים בתחום השכירות המוסדית לא ממהרים למכור דירות

מבדיקת גלובס עולה כי יזמי נדל"ן הפועלים במסלול "דירה להשכיר" החלו לחזור לענף רק במכרזי רמ"י האחרונים, אך יידרשו שנים עד שישכירו את הדירות ● במסלול חוק עידוד השקעות הון יזמים ירד מספר הדירות להשכרה עקב שינוי החוק, אך גם נמכרות מעט דירות שהושכרו בעבר

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

המרוץ של אירופה להשתחרר מהתלות הביטחונית בארה"ב

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוות־דעת היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

רן גואילי ז''ל

אחרי 843 ימים: רן גואילי אותר - אין יותר חטופים בעזה

לאחר 843 ימים הושב החטוף האחרון רן גואילי ז"ל - בכך הושבו כלל החטופים משטח רצועת עזה ● בכיר אמריקאי: מעבר רפיח צפוי להיפתח לקראת סוף השבוע ● צה"ל תקף תשתיות צבאיות של חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● עדכונים שוטפים

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

לאחר שמכרו מניות במאות מיליונים: מנהלי נופר מסתערים על חוות השרתים

נדב טנא ושחר גרשון, שפרשו אשתקד במפתיע מניהול נופר של עופר ינאי, חוזרים לבורסה עם חברה שמתכננת לספק אנרגיה לחוות שרתים בארה"ב ושבה שותפים גם בכירים לשעבר בחברת אנלייט: "שוק האנרגיה והתשתיות הדיגיטליות בארה"ב נמצא בנקודת מפנה היסטורית"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות; השקל התחזק מול הדולר לשיא של ארבע שנים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מור בית השקעות עולה לאחזקה של כ-20% במגוריט ● בלידר שוקי הון ממליצים על מניית קמהדע ● השקל התחזק מול הדולר ושערו ירד מתחת ל-3.12 שקלים ● לקראת שבוע דרמטי בוול סטריט: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקיה