גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפי המידה: חברת טכנולוגיית האופנה MySize גייסה 12 מיליון דולר

בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021, יש לכך משמעות כלכלית עצומה להתאמת המידות ברכישת אונליין ● וגם: כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל ● אירועים ומינויים

רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר
רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר

אחת הבעיות הנפוצות ביותר סביב רכישת פריטי אופנה באונליין נוגעת לסוגיית המידות שאינן מתאימות, מה שמוביל לסאגה של החזרת פריטים, קבלת זיכוי, שינוע, החזרת כספים וקנייה חוזרת - אשר פעמים רבות שני הצדדים, הקמעונאים והצרכנים, סובלים ממנה. בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021 (נתוני ססטיסטה), יש לכך משמעות כלכלית עצומה.

כדי לפתור את הבעיה, שמתחזקת בימי הקניות של נובמבר, קמה חברת Mysize, שפיתחה טכנולוגיית מדידה חדשנית לעולם האופנה. כעת משלימה החברה סבב גיוס בהיקף של יותר מ-12 מיליון דולר, בהובלת בנק ההשקעות הניו יורקי HC Wainwright. בכך מסתכמים הגיוסים שלה מאז הקמתה, בשנת 2014, בכ-45 מיליון דולר. החברה נסחרת בבורסה בת"א ובנאסד"ק בארה"ב לפי שווי של כ-62 מיליון שקל.

בשונה מחברת זיקית של יעל ויזל, שנמכרה השנה לוולמארט, המציעה מעין תא מדידה וירטואלי שמאפשר להלביש אנשים בפריטי אופנה מתוך קטלוג, מייסייז מציעה אפליקציה ייעודית המתבססת על סנסורים חכמים בסמארטפון, שמאפשרים למדוד את מידות הגוף עד לקבלת ID מדויק. החברה מאפשרת גם אופציה נוספת - הזנת מדדים לתוך מערכת טכנולוגית שמנתחת את הנתונים ומתאימה את המידה הרלוונטית לצרכן, על בסיס הדגם הפרטני של כל יצרן.

משרדי מייסייז ממוקמים באיירפורט סיטי, והיא מעסיקה 40 עובדים בארץ ובעולם, ופועלת בארה"ב, צרפת, הולנד, איטליה, טורקיה ורוסיה. היא מספקת שירותים לכ-800 לקוחות בארץ ובעולם, ובהם נאוטיקה, ספידו, ליווי'ס וגאנט.

"הסכום שגויס ישמש אותנו להמשך צמיחה וגדילה בשווקים שבהם אנו פועלים", אומר רונן לוזון, מנכ"ל ומייסד Mysize. "הצרכנים והרשתות הקמעונאיות מבינים שכלים טכנולוגיים יכולים לשנות את הרגלי הצריכה, לשדרג את תהליך הרכישה באונליין ולמקסם את הרווחים לרשתות".

מלבד תעשיית האופנה, ל-Mysize יש עוד שתי אפליקציות ייעודיות: SizeUp, שמשתמשת בחיישני הסמארטפון כדי למדוד בצורה מדויקת כל דבר - מחפצים יומיומיים ועד למידות גוף; ו-BoxSize, שמאפשרת מדידת חבילות, ומספקת נתונים לוגיסטיים בזמן אמת על נפח חבילה ושינועה, חישוב עלות המשלוח וארגון זמן איסוף נוח - שחוסך בהוצאות התפעול.

בין שותפיה העסקיים של החברה נמנים חברת המשלוחים כ"ץ, שהטמיעה את טכנולוגיית המדידה לחבילות במערך השינוע שלה; ו-Shopify, פלטפורמה להפעלת חנויות מקוונות באינטרנט, שמשתמשיה יכולים להטמיע את טכנולוגיית המדידה בחנויות שלהם. שותפות נוספות הן wix ו-woocommerce.

אזור התעשייה

פתרון שימושי לרכב משומש

הסטארט-אפ בלק"ר (בדיקה לפני קניית רכב), שמפיק דוחות אונליין על היסטוריית הרכב ובעליו לפני קנייה, גייס 5 מיליון דולר בגיוס סיד ממספר משקיעים פרטיים.

אסף פכטר / צילום: שני נחמיאס

הדוחות של החברה, ששמה לעצמה למטרה לשנות את שוק הרכבים המשומשים בישראל, מבוססים על ניתוח ביג דאטה ממקורות מידע רשמיים - משרדים ממשלתיים ומשטרת ישראל - וכן על אגרגציה של המידע שמתקבל מהלקוחות. כל מי שמתעניין ברכישת רכב משומש ספציפי יכול לגשת לאתר החברה ולהפיק דוח הכולל התייחסות להיסטוריה של הרכב כגון תביעות קודמות, תאונות, משכונים, החלפת ידיים, טוטאל לוס, גניבה, ירידת ערך הרכב וטווח המחיר בהתאם לנתוני השנתון והדגם.

בבלק"ר, שמייסדיו הם צחי דסלטו, אסף פכטר ואלירן חיו, שמכהן כסמנכ"ל תפעול ראשי, סיימו לאחרונה פיילוט מוצלח, והחודש ישיקו את הדוחות לקהל הרחב באופן רשמי. מחיר דוח יעמוד על 149 שקל, ואולם הרוכש יקבל זיכוי בגובה סכום זהה לטובת בדיקת הרכב במכוני בדיקה מורשים בפריסה ארצית. למתלבטים בין מספר רכבים, יש אפשרות לרכוש חבילה מוזלת הכוללת שלושה דוחות בעלות של 99 שקל לדוח.

"המטרה שלנו היא שכל נהג יוכל לרכוש רכב באופן בטוח, וללא חשש שיעקצו או ירמו אותו", מסכם פכטר, שמשמש גם כמנכ"ל.

"עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים"

כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל, נערך לאחרונה בביה"ס לסביבה ומדעי כדור הארץ בת"א, בשיתוף עם חברת אלקטריאון, המפתחת את טכנולוגיית הכביש החשמלי וטעינה אלחוטית לרכבים. במסגרת הכנס התקיים דיון שכלל בכירים משש רשויות מקומיות, שדנו במעורבותן של הרשויות בהטמעת פתרונות לתחבורה ציבורית חשמלית, ובעמידה ביעד שהציבה המדינה בוועידת האקלים בגלאזגו - אפס פליטות פחמן עד שנת 2050.

"כדי לקדם תחבורה ציבורית יעילה ונקיה ולעמוד ביעדי צמצום הפליטה, ישנו צורך בשיתוף פעולה רחב באמצעות צוות בין-משרדי והחלטת ממשלה מחייבת ואחראית, אשר מציבה יעד זה בראש סדר העדיפויות הלאומי", אמר באירוע נשיא חברת אלקטריאון, הנשיא לשעבר ראובן (רובי) ריבלין.

רובי ריבלין / צילום: עודד פלוטניצקי

"בנוסף, דרוש שיתוף פעולה הדוק בין המגזר הציבורי לפרטי, אך עוד בטרם נסתמך על החלטת ממשלה כזו או אחרת, פעולה נחרצת של הרשות המקומיות תוכל להביא להאצת חשמול צי האוטובוסים העירוני. אני רואה במשימה הזאת ערך וחזון. אפשר להגיע למציאות שבה בשנת 2030 התחבורה תהיה כיאה למדינת הייטק - נקייה ויעילה".

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, קבעה נחרצות כי "עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים, זו מטרה לאומית". לדבריה, "כבר התחלנו לעבוד על מעבר לתחבורה נקייה, והצבנו יעד וגם תקציבים לחשמול כל האוטובוסים העירוניים עד לשנת 2036.

"תחבורה ציבורית חשמלית ומבוססת אנרגיות מתחדשות היא ההווה והיא העתיד. כך נוכל להפחית את פליטות גזי החממה, להתמודד עם משבר האקלים בצורה טובה יותר, ולהעניק איכות חיים גבוהה יותר עבור התושבים והתושבות. ישראל מדשדשת אחרי העולם המערבי, וזו חובתנו להדביק את הפער".

לחבר בין האנושי לדיגיטלי

סוגיית הגורם האנושי בבנקאות הדיגיטלית אולי מטרידה פחות את בני דור ה-Y וה-Z, אבל לטובת כל היתר קיימו בנק מזרחי טפחות ומרכז גרשון לפינטק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית תחרות פינטק למציאת פתרונות לבעיית הניכור הטכנולוגי.

בתחרות, שבה לקחו חלק סטודנטים ויזמים, זכתה יולי לוביש, שהפתרון שלה מעט רחוק מהנושא - גישה חדשה למסחר במניות, תוך העברה ותרגום של העדפות ומידע מהרשתות החברתיות של המשתמשים להשקעות מיטביות. לוביש תקבל פרס כספי בסך 20 אלף שקל.

ואסט דאטה מתרחבת בחיפה

חברת Vast Data, המפתחת פתרונות חדשניים לניהול נתונים ואחסון, וששוויה מוערך בכ-3.7 מיליארד דולר, פותחת מרכז פיתוח חדש בחיפה בהשקעה של כ-3 מיליון שקל. המרכז מתפרס על 650 מ"ר, וממוקם באזור האוניברסיטה ובסמיכות לרכבל החדש. כיום מונה החברה כ-300 עובדים, מתוכם 30 בחיפה, ובכוונתה לגייס עוד כ-100 עובדים נוספים בחודשים הקרובים.

ואסט דאטה, שייסדו רנן חלק, שחר פינבליט וג'ף דנוורת, גייסה במאי האחרון 83 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל ובהשתתפות אנבידיה. מאז הקמתה ב-2016 גייסה החברה 263 מיליון דולר.

יזמות שעושה טוב לנפש

בשיתוף פעולה מעניין בין אגף רפואת הנפש במרכז הרפואי שיבא למרכז היזמות ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ועם איגוד מהנדסי תעשייה וניהול בלשכת המהנדסים, פעלו הסטודנטים למציאת ויצירת פתרונות לאתגרים בתחום חוויית המטופל ברפואת הנפש. לאחר שהוצגו מספר פרויקטים, זכה הפרויקט "מורה נבוכים", של הדס ישראלי, איתי ארז, סתיו מלכה, נאור כהן-פור ובתאל רוחם.

מסדרונות שיבא / צילום: מרכז רפואי שיבא, HIT מכון טכנולוגי חולון

הרעיון מאחורי הפרויקט הוא לסייע למטופל לנווט באגף ולמצוא את חדר הטיפול שלו, באמצעות צביעת קירות האגף בצבעים נעימים למאותגרים טכנולוגית. עבור כאלו שאינם מאותגרים טכנולוגית ביצעו הסטודנטים אדפטציה מותאמת של אפליקציית גוגל מפות.

חדשות טובות

מנקים את החוף. מותג השעונים ORIS וקבוצת רולטיים יזמן יום לניקוי חוף גבעת העלייה ביפו, בהשתתפות כ-100 מתנדבים. את הפעילות ליוו מדריכים של EcoOcean, שהסבירו למשתתפים על החשיבות בניקוי הים והחופים והדריכו אותם כיצד והיכן יש לנקות.

שמונה נרות, שמונה התנדבויות. עובדי השלוחה הישראלית של משרד עורכי הדין DLA Piper מתנדבים בשמונת ימי החנוכה בשמונה מקומות ואירועים שונים. בנר הראשון, ארגון מסיבת חנוכה עם הפעלות לילדים המאושפזים בהדסה עין כרם; בנר שני, חלוקת סופגניות לנזקקים בסניף ירושלים של בית מזון "מאיר פנים"; בנר שלישי, ארגון קרנבל חנוכה ב"שלווה" - המרכז הלאומי לטיפול באנשים עם מוגבלויות.

בנר רביעי, רכישת שני כיסאות גלגלים ל"יד שרה; בנר חמישי, רכישת מתנות לילדים חולי לב; בנר שישי, העברת תרומה לארגון "אבני חן" העוסק בבריאות הנפש; בנר שביעי, הזמנת מתנדבים מארגון איחוד הצלה לארוחת המבורגרים וסופגניות; בנר שמיני, הזמנת מתנדבים בארגון "עמך" הפועל למען רווחתם של ניצולי השואה לתה חגיגי.

עוד כתבות

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

ענקית השבבים שצונחת ב-10% ומושכת למטה את וול סטריט

מגמה מעורבת באירופה ● מניות הקנאביס קופצות בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום נופלת על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 92 אלף דולר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל נגד חוק הגיוס: "לוקה בחסר ולא יביא לגיוס החרדים הנדרש"

הבנק המרכזי מזהיר כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לוקה בחסר", וזאת משום שהיעדים שקבעה הצעת החוק הם נמוכים, והתמריצים הכלכליים בעלי אפקטיביות נמוכה ● "העברת החוק במתכונתו הנוכחית עלולה לא להביא לשינוי משמעותי בהיקף הגיוס, ובכך לשמר את הנטל הכלכלי האישי והמשקי הנובע מהשימוש הנרחב באנשי מילואים"

זום גלובלי / צילום: Shutterstock

המכסים החדשים על סין, והבלונים שגרמו למצב חירום

ברקע האיומים של טראמפ להטיל מכסים על מקסיקו, האחרונה נוקטת צעדים נגד סין ● בליטא הכריזו על מצב חירום. הסיבה: בלונים ● ואיך פרסומת אחת עוררה זעם בהולנד - עד שנאלצה לרדת מהמסך? ● זום גלובלי, מדור חדש 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט; אורקל צללה וגררה את אנבידיה ואלפאבית לירידות

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● אורקל נפלה בכ-10% לאחר האכזבה מהדוח הרבעוני ● דיסני תשקיע מיליארד דולר ב-OpenAI ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● מספר המובטלים בארה״ב עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז פרוץ הקורונה ● ירידות במטבעות הקריפטו, הביטקוין בכ-90,000 דולר ● נעילה חיובית באירופה

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

5 שנים מההנפקה, צים במרכז סערה - והשבועות הבאים יקבעו מי ינווט את ענקית הספנות

ברקע הצעות לרכישת צים, מתחמם המאבק בין בעלי מניות המבקשים למנות דירקטורים מטעמם, לבין דירקטוריון החברה ● בתווך נמצאים המנכ"ל אלי גליקמן, שהוביל את מסע ההתאוששות של ענקית הספנות וכעת מבקש לרכוש אותה; ועובדי החברה, שחוששים ממשתלט זר ואף פנו לשרת התחבורה כדי לפעול לסיכול המהלך

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

נשיא סוריה אל־ג'ולאני / צילום: ap, Mosa'ab Elshamy

שנה אחרי המרד של א-שרע: סוריה מתפוררת ובינתיים יש רק מנצחת אחת

מחליפו של אסד קיבל לידיו מדינה מוכת בעיות: 90% מתחת לקו העוני, מיעוטים שמסרבים להתיישר וטרוריסטים שמתבססים ● טורקיה ניצלה את שעת הכושר לבסס את מקומה במדינה באמצעות הזרמת נשק, כסף וגדודי ג'יהאדיסטים ● כעת היא מכוונת בין היתר לקידוחים במים הכלכליים שלה: "לטורקים יש תוכנית לחנוך בסיסים צבאיים במרכז סוריה, ואם יתאפשר - גם לרדת דרומה"

מנכ''ל אפל טים קוק. לפי דיווח בבלומברג יעזוב ב–2026 / צילום: ap, Richard Shotwell

שמרנות, דשדוש ב-AI ותוכנית ירושה: מאחורי גל העזיבות באפל

שורת מנהלים בכירים עזבה בשנה האחרונה את אפל במה שנראה כמו חילופי דורות בארגון שמשיל את עורו ● ברקע: הניסיונות הכושלים של ענקית הטכנולוגיה להכות את המתחרים ב-AI, תרבות זהירה מדי שמבריחה טאלנטים והיערכות לסוף עידן המנכ"ל טים קוק ● בריחת מוחות או ניקוי אורוות?

עומרי כספי / צילום: Ilya Melnikov

עולה ליגה: עומרי כספי גייס 100 מיליון דולר לקרן ההון סיכון שלו

משקיע ההון סיכון וכוכב הכדורסל לשעבר גייס 100 מיליון דולר נוספים לקרן ההון סיכון, סוויש קפיטל ● הקרן החדשה תאפשר לסוויש להמשיך ולשמור על החזקותיה גם בשלבי גיוס מאוחרים יותר לחברות ● ויש לו גם מסר מעודד: "המשקיעים שלנו מאוד אופטימיים לגבי ישראל"

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות: דיסקונט הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה

הפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה● ביטוח 9 מחזירים לאוויר פרסומת ישנה לרגל סוף השנה ● וחברת התקשורת פרטנר מתברגת גבוה כבר בשבוע הראשון באוויר

גל תקיפות בלבנון (ארכיון)

3 שבועות לדדליין לחיזבאללה: גל תקיפות של צה"ל בלבנון

שר החוץ הלבנוני: קיבלנו אזהרות מגורמים ערביים ובין-לאומיים שישראל מתכננת פעולה צבאית נרחבת בלבנון ● ב"עובדה" נחשפו תיעודים של ששת החטופים שנרצחו בשבי ● בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● אתמול דווח כי ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר גואילי

מערכת החיסון נלחמת חזרה / צילום: Shutterstock

מערכת החיסון נלחמת חזרה: 3 מחקרים שיעזרו למנוע את מחלות העתיד

פרופ' יפעת מרבל, שנבחרה השבוע על ידי כתב העת Nature לאחת המשפיעות במדע, גילתה אוצר של אנטיביוטיקות פוטנציאליות ומתקדמת לשלב הבא במחקר ● פרופ' פמלה ביורקמן, כלת פרס וולף, עובדת על חיסון אחד למחלות שעוד לא נולדו ● ופרופ' רון דיסקין מכין מלכודות משוכללות לווירוסים ● כשהמגפה הבאה אורבת בפינה ומחקרי חיסונים מקוצצים, שלושה חוקרים נותנים סיבה לאופטימיות

אזור המשרדים של בני ברק. מה קורה ליתרון התחרותי במציאות? / צילום: Shutterstock

30 קומות שוממות מתוך 40: מגדלי המשרדים החדשים מוכנים, אבל השוכרים לא באים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● למרות הסטנדרט הגבוה והנגישות התחבורתית, שיעורי התפוסה בערים שמחוץ לתל אביב בירידה ● הנסיעות הארוכות, האווירה אינה מושכת צעירים וההיצע הגדול מרחיקים את השוכרים

זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי, מייסדי פורט / צילום: Port

מנוע בינה מלאכותית כחול-לבן: פורט הישראלית כבר שווה 800 מיליון דולר

פורט, חברת הסטארט-אפ הישראלית שמבקשת לעצב מחדש את עבודת המפתחים, מגייסת 100 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר אחרי הכסף, במהלך שמציב אותה כאחת השחקניות המסקרנות בגל החדש של פלטפורמות הבינה המלאכותית לארגוני פיתוח

מפעל של יצרנית הרכב צ'רי בווהו, סין / צילום: Reuters, Xiao Benxiang/VCG

בתעשיות הביטחוניות כבר מודאגים: האם הגיע הזמן לחשוב מחדש על הרכבים הסיניים?

כלי הרכב החכמים תוצרת סין מצוידים במצלמות, חיישנים ומערכות מקושרות לרשת, ומסוגלים לאסוף כמויות עצומות של מידע לאורך זמן ● בעוד שגופי הביטחון בישראל הולכים אחרי ארה"ב ומטילים מגבלות שימוש, כרבע מיליון כלי רכב סיניים כבר נוסעים בכבישי ישראל ● האם אובדן הפרטיות הוא מחיר סביר לנוחות טכנולוגית, או שמא מדובר בסיכון ביטחוני?

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

אורקל צוללת: "במקום להרגיע את החששות, ההנהלה מגמגמת"

ענקית שירותי הענן והתוכנה אורקל פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים ודיווחה על הכנסות של 16.06 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ובעקבות זאת צנחה במסחר ● מה בדיוק הרתיע את המשקיעים?

המאמצים לא הניבו את התוצאות המקוות. מנהיגי אירופה באחת משיחותיהם עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

השבוע שבו ארה"ב לא רק נטשה את אירופה, אלא פנתה נגדה

מסמך מדיניות חדש שפרסמה ארה"ב מכריז כי אירופה "בדרך להכחדה תרבותית" בשל הגירה מוסלמית וכי על וושינגטון לעודד מפלגות ימין ● אחרי שנה של חנופה, אירופה הופתעה לגלות השבוע כי טראמפ רק מגביר את ההתקפות עליה. הקרמלין, מצידו, מברך על המסמך האמריקאי