גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפי המידה: חברת טכנולוגיית האופנה MySize גייסה 12 מיליון דולר

בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021, יש לכך משמעות כלכלית עצומה להתאמת המידות ברכישת אונליין ● וגם: כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל ● אירועים ומינויים

רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר
רונן לוזון - מייסד ומנכ''ל מייסייז MYSIZE / צילום: איל יצהר

אחת הבעיות הנפוצות ביותר סביב רכישת פריטי אופנה באונליין נוגעת לסוגיית המידות שאינן מתאימות, מה שמוביל לסאגה של החזרת פריטים, קבלת זיכוי, שינוע, החזרת כספים וקנייה חוזרת - אשר פעמים רבות שני הצדדים, הקמעונאים והצרכנים, סובלים ממנה. בשוק האופנה, שבו היקף המכירות המקוונות בארה"ב לבדה מוערך בכ-100 מיליארד דולר לשנת 2021 (נתוני ססטיסטה), יש לכך משמעות כלכלית עצומה.

כדי לפתור את הבעיה, שמתחזקת בימי הקניות של נובמבר, קמה חברת Mysize, שפיתחה טכנולוגיית מדידה חדשנית לעולם האופנה. כעת משלימה החברה סבב גיוס בהיקף של יותר מ-12 מיליון דולר, בהובלת בנק ההשקעות הניו יורקי HC Wainwright. בכך מסתכמים הגיוסים שלה מאז הקמתה, בשנת 2014, בכ-45 מיליון דולר. החברה נסחרת בבורסה בת"א ובנאסד"ק בארה"ב לפי שווי של כ-62 מיליון שקל.

בשונה מחברת זיקית של יעל ויזל, שנמכרה השנה לוולמארט, המציעה מעין תא מדידה וירטואלי שמאפשר להלביש אנשים בפריטי אופנה מתוך קטלוג, מייסייז מציעה אפליקציה ייעודית המתבססת על סנסורים חכמים בסמארטפון, שמאפשרים למדוד את מידות הגוף עד לקבלת ID מדויק. החברה מאפשרת גם אופציה נוספת - הזנת מדדים לתוך מערכת טכנולוגית שמנתחת את הנתונים ומתאימה את המידה הרלוונטית לצרכן, על בסיס הדגם הפרטני של כל יצרן.

משרדי מייסייז ממוקמים באיירפורט סיטי, והיא מעסיקה 40 עובדים בארץ ובעולם, ופועלת בארה"ב, צרפת, הולנד, איטליה, טורקיה ורוסיה. היא מספקת שירותים לכ-800 לקוחות בארץ ובעולם, ובהם נאוטיקה, ספידו, ליווי'ס וגאנט.

"הסכום שגויס ישמש אותנו להמשך צמיחה וגדילה בשווקים שבהם אנו פועלים", אומר רונן לוזון, מנכ"ל ומייסד Mysize. "הצרכנים והרשתות הקמעונאיות מבינים שכלים טכנולוגיים יכולים לשנות את הרגלי הצריכה, לשדרג את תהליך הרכישה באונליין ולמקסם את הרווחים לרשתות".

מלבד תעשיית האופנה, ל-Mysize יש עוד שתי אפליקציות ייעודיות: SizeUp, שמשתמשת בחיישני הסמארטפון כדי למדוד בצורה מדויקת כל דבר - מחפצים יומיומיים ועד למידות גוף; ו-BoxSize, שמאפשרת מדידת חבילות, ומספקת נתונים לוגיסטיים בזמן אמת על נפח חבילה ושינועה, חישוב עלות המשלוח וארגון זמן איסוף נוח - שחוסך בהוצאות התפעול.

בין שותפיה העסקיים של החברה נמנים חברת המשלוחים כ"ץ, שהטמיעה את טכנולוגיית המדידה לחבילות במערך השינוע שלה; ו-Shopify, פלטפורמה להפעלת חנויות מקוונות באינטרנט, שמשתמשיה יכולים להטמיע את טכנולוגיית המדידה בחנויות שלהם. שותפות נוספות הן wix ו-woocommerce.

אזור התעשייה

פתרון שימושי לרכב משומש

הסטארט-אפ בלק"ר (בדיקה לפני קניית רכב), שמפיק דוחות אונליין על היסטוריית הרכב ובעליו לפני קנייה, גייס 5 מיליון דולר בגיוס סיד ממספר משקיעים פרטיים.

אסף פכטר / צילום: שני נחמיאס

הדוחות של החברה, ששמה לעצמה למטרה לשנות את שוק הרכבים המשומשים בישראל, מבוססים על ניתוח ביג דאטה ממקורות מידע רשמיים - משרדים ממשלתיים ומשטרת ישראל - וכן על אגרגציה של המידע שמתקבל מהלקוחות. כל מי שמתעניין ברכישת רכב משומש ספציפי יכול לגשת לאתר החברה ולהפיק דוח הכולל התייחסות להיסטוריה של הרכב כגון תביעות קודמות, תאונות, משכונים, החלפת ידיים, טוטאל לוס, גניבה, ירידת ערך הרכב וטווח המחיר בהתאם לנתוני השנתון והדגם.

בבלק"ר, שמייסדיו הם צחי דסלטו, אסף פכטר ואלירן חיו, שמכהן כסמנכ"ל תפעול ראשי, סיימו לאחרונה פיילוט מוצלח, והחודש ישיקו את הדוחות לקהל הרחב באופן רשמי. מחיר דוח יעמוד על 149 שקל, ואולם הרוכש יקבל זיכוי בגובה סכום זהה לטובת בדיקת הרכב במכוני בדיקה מורשים בפריסה ארצית. למתלבטים בין מספר רכבים, יש אפשרות לרכוש חבילה מוזלת הכוללת שלושה דוחות בעלות של 99 שקל לדוח.

"המטרה שלנו היא שכל נהג יוכל לרכוש רכב באופן בטוח, וללא חשש שיעקצו או ירמו אותו", מסכם פכטר, שמשמש גם כמנכ"ל.

"עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים"

כנס מרכזי ראשון מסוגו, העוסק בשיפור וחשמול התחבורה הציבורית בישראל, נערך לאחרונה בביה"ס לסביבה ומדעי כדור הארץ בת"א, בשיתוף עם חברת אלקטריאון, המפתחת את טכנולוגיית הכביש החשמלי וטעינה אלחוטית לרכבים. במסגרת הכנס התקיים דיון שכלל בכירים משש רשויות מקומיות, שדנו במעורבותן של הרשויות בהטמעת פתרונות לתחבורה ציבורית חשמלית, ובעמידה ביעד שהציבה המדינה בוועידת האקלים בגלאזגו - אפס פליטות פחמן עד שנת 2050.

"כדי לקדם תחבורה ציבורית יעילה ונקיה ולעמוד ביעדי צמצום הפליטה, ישנו צורך בשיתוף פעולה רחב באמצעות צוות בין-משרדי והחלטת ממשלה מחייבת ואחראית, אשר מציבה יעד זה בראש סדר העדיפויות הלאומי", אמר באירוע נשיא חברת אלקטריאון, הנשיא לשעבר ראובן (רובי) ריבלין.

רובי ריבלין / צילום: עודד פלוטניצקי

"בנוסף, דרוש שיתוף פעולה הדוק בין המגזר הציבורי לפרטי, אך עוד בטרם נסתמך על החלטת ממשלה כזו או אחרת, פעולה נחרצת של הרשות המקומיות תוכל להביא להאצת חשמול צי האוטובוסים העירוני. אני רואה במשימה הזאת ערך וחזון. אפשר להגיע למציאות שבה בשנת 2030 התחבורה תהיה כיאה למדינת הייטק - נקייה ויעילה".

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, קבעה נחרצות כי "עידן הרכב הפרטי בישראל חייב להסתיים, זו מטרה לאומית". לדבריה, "כבר התחלנו לעבוד על מעבר לתחבורה נקייה, והצבנו יעד וגם תקציבים לחשמול כל האוטובוסים העירוניים עד לשנת 2036.

"תחבורה ציבורית חשמלית ומבוססת אנרגיות מתחדשות היא ההווה והיא העתיד. כך נוכל להפחית את פליטות גזי החממה, להתמודד עם משבר האקלים בצורה טובה יותר, ולהעניק איכות חיים גבוהה יותר עבור התושבים והתושבות. ישראל מדשדשת אחרי העולם המערבי, וזו חובתנו להדביק את הפער".

לחבר בין האנושי לדיגיטלי

סוגיית הגורם האנושי בבנקאות הדיגיטלית אולי מטרידה פחות את בני דור ה-Y וה-Z, אבל לטובת כל היתר קיימו בנק מזרחי טפחות ומרכז גרשון לפינטק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית תחרות פינטק למציאת פתרונות לבעיית הניכור הטכנולוגי.

בתחרות, שבה לקחו חלק סטודנטים ויזמים, זכתה יולי לוביש, שהפתרון שלה מעט רחוק מהנושא - גישה חדשה למסחר במניות, תוך העברה ותרגום של העדפות ומידע מהרשתות החברתיות של המשתמשים להשקעות מיטביות. לוביש תקבל פרס כספי בסך 20 אלף שקל.

ואסט דאטה מתרחבת בחיפה

חברת Vast Data, המפתחת פתרונות חדשניים לניהול נתונים ואחסון, וששוויה מוערך בכ-3.7 מיליארד דולר, פותחת מרכז פיתוח חדש בחיפה בהשקעה של כ-3 מיליון שקל. המרכז מתפרס על 650 מ"ר, וממוקם באזור האוניברסיטה ובסמיכות לרכבל החדש. כיום מונה החברה כ-300 עובדים, מתוכם 30 בחיפה, ובכוונתה לגייס עוד כ-100 עובדים נוספים בחודשים הקרובים.

ואסט דאטה, שייסדו רנן חלק, שחר פינבליט וג'ף דנוורת, גייסה במאי האחרון 83 מיליון דולר בהובלת טייגר גלובל ובהשתתפות אנבידיה. מאז הקמתה ב-2016 גייסה החברה 263 מיליון דולר.

יזמות שעושה טוב לנפש

בשיתוף פעולה מעניין בין אגף רפואת הנפש במרכז הרפואי שיבא למרכז היזמות ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ועם איגוד מהנדסי תעשייה וניהול בלשכת המהנדסים, פעלו הסטודנטים למציאת ויצירת פתרונות לאתגרים בתחום חוויית המטופל ברפואת הנפש. לאחר שהוצגו מספר פרויקטים, זכה הפרויקט "מורה נבוכים", של הדס ישראלי, איתי ארז, סתיו מלכה, נאור כהן-פור ובתאל רוחם.

מסדרונות שיבא / צילום: מרכז רפואי שיבא, HIT מכון טכנולוגי חולון

הרעיון מאחורי הפרויקט הוא לסייע למטופל לנווט באגף ולמצוא את חדר הטיפול שלו, באמצעות צביעת קירות האגף בצבעים נעימים למאותגרים טכנולוגית. עבור כאלו שאינם מאותגרים טכנולוגית ביצעו הסטודנטים אדפטציה מותאמת של אפליקציית גוגל מפות.

חדשות טובות

מנקים את החוף. מותג השעונים ORIS וקבוצת רולטיים יזמן יום לניקוי חוף גבעת העלייה ביפו, בהשתתפות כ-100 מתנדבים. את הפעילות ליוו מדריכים של EcoOcean, שהסבירו למשתתפים על החשיבות בניקוי הים והחופים והדריכו אותם כיצד והיכן יש לנקות.

שמונה נרות, שמונה התנדבויות. עובדי השלוחה הישראלית של משרד עורכי הדין DLA Piper מתנדבים בשמונת ימי החנוכה בשמונה מקומות ואירועים שונים. בנר הראשון, ארגון מסיבת חנוכה עם הפעלות לילדים המאושפזים בהדסה עין כרם; בנר שני, חלוקת סופגניות לנזקקים בסניף ירושלים של בית מזון "מאיר פנים"; בנר שלישי, ארגון קרנבל חנוכה ב"שלווה" - המרכז הלאומי לטיפול באנשים עם מוגבלויות.

בנר רביעי, רכישת שני כיסאות גלגלים ל"יד שרה; בנר חמישי, רכישת מתנות לילדים חולי לב; בנר שישי, העברת תרומה לארגון "אבני חן" העוסק בבריאות הנפש; בנר שביעי, הזמנת מתנדבים מארגון איחוד הצלה לארוחת המבורגרים וסופגניות; בנר שמיני, הזמנת מתנדבים בארגון "עמך" הפועל למען רווחתם של ניצולי השואה לתה חגיגי.

עוד כתבות

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע