גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השותפים עוזבים אחד אחרי השני - מה עובר על משרד עו"ד יוסי לוי?

ראשי מחלקות הליטיגציה, ההגבלים העסקיים והמחלקה המסחרית עוזבים את המשרד יחד עם עורכי דין נוספים ● השותפים עוה"ד אסף שובינסקי ואביאל פלינט עוזבים על רקע מחלוקת קשה לגבי הסכם שותפות ההון שהתבררה בהליך בוררות ● בעקבות העזיבות, לוי הודיע על צירופם של חמישה עורכי דין חדשים וצירופים נוספים עתידיים ● עו"ד לוי: השותפות שהייתה אמורה להירשם לא תירשם ולכן הם אינם שותפי הון"

עו''ד יוסי לוי / צילום: עינת לברון
עו''ד יוסי לוי / צילום: עינת לברון

שוב טלטלה במשרד עורכי הדין של יוסי לוי: ראשי מחלקות הליטיגציה וההגבלים העסקיים במשרד עוזבים עם צוותיהם ומתמזגים למשרד מטרי מאירי. גם מי שעומדת בראש המחלקה המסחרית השותפה עו"ד מיכל רדנאי זאבי ועורכת דין בכירה במחלקה הודיעו על עזיבת המשרד. בעקבות העזיבות שהותירו את המשרד ללא שותפי הון ולצמצום בכוח האדם, לוי הודיע על צירופם של לפחות חמישה עורכי דין חדשים, בהם שותפים, ועל צירופים עתידיים.

פחות מחודש לאחר עזיבתו של מנהל מחלקת מכרזים ותשתיות ומי שהיה השותף המנהל גל שני, עוה"ד אסף שובינסקי ואביאל פלינט הודיעו על פירוק השותפות עם לוי. שובינסקי הוביל בשנים האחרונות את מחלקת ההגבלים העסקיים. פלינט ניהל את מחלקת הליטיגציה במשרד אשר מתמחה במשפט מינהלי, דיני מכרזים, תובענות ייצוגיות וליטיגציה אזרחית.

משרד יוסי לוי מייעץ ומטפל בחברות פרטיות וציבוריות מהמובילות במשק, בהן: רשות שדות התעופה, חברת נמלי ישראל, נתיבי תחבורה לישראל (נת"י) ונתיבי תחבורה עירוניים (נת"ע) פרטנר, נתיבי איילון, כביש חוצה ישראל, מגלקום, קופת חולים כללית ועוד.

עו''ד אסף שובינסקי / צילום: מיכה בריקמן

לגלובס נודע כי שובינסקי ופלינט עוזבים את המשרד על רקע מחלוקת קשה בנוגע לקיום הסכם שותפות ההון. במסגרת המחלוקת, השניים יחד עם השותפים גל שני ואורי מנדל הגישו באוגוסט 2020 תביעה כנגד לוי בגין הפרת הסכם שותפות ההון. בשנה האחרונה הועברה התביעה לבוררות בפני נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז השופטת בדימוס הילה גרסטל שהכריעה במחלוקת בספטמבר השנה.

הכרעת הבוררות: המשרד נוהל כשותפות בלתי רשומה משנת 2017

בפסק הבוררות נקבע כי ממאי 2017 משרד יוסי לוי נוהל כשותפות בלתי רשומה, וכי בין הצדדים (ארבעת השותפים ולוי) התקיימה בפועל שותפות הון. עוד נקבע כי לוי הפר את ההסכם עם שותפיו וכי יש לאכוף את הסכם השותפות עם שובינסקי ופלינט ולרשום את השותפות עד ליום 31 לדצמבר 2021. הבקשה של הארבעה לקבוע כי הם בעלי מניות בחברה שבבעלותו של יוסי לוי נדחתה.

עו"ד יוסי לוי חולק על כך שהבוררות קבעה כי ארבעת השותפים התובעים היו שותפי הון במשרדו. לעמדתו, יש לערוך הבחנה בין משרד יוסי לוי לבין השותפות שלא נרשמה. זאת מאחר והשותפות לא נרשמה ולא צפויה להירשם. מטעמו של לוי נמסר כי הארבעה "אינם שותפי הון ומעולם לא היו במשרד יוסי לוי ושות', שהוקם ב-1992 ובו עו"ד יוסי לוי מחזיק 100%".

עוד נמסר כי "בשותפות הבלתי רשומה שהייתה אמורה להירשם רק ב-31.12.2021 , ובסופו של דבר לא תירשם לעולם, היו אמורים עוה"ד שובינסקי ופלינט להחזיק 25% מההון ויוסי לוי 75% מ-2017 וזאת החל ממועד מתן פסק הדין בבוררות שניתן בספטמבר 2021. השותפות האמורה לא תירשם לעולם עקב חילוקי דעות באשר לגיוס שותפים חדשים ומינוי שותפים צעירים חדשים החשובים להתפתחות המשרד, שלכך התנגדו שובינסקי ופלינט. מאחר והשותפות האמורה לא נרשמה, הם אינם שותפי הון".

עו''ד אביאל פלינט / צילום: מיכה בריקמן

בעקבות פסק הדין והדרדרות היחסים במשרד, עוד קודם לכן עזב כאמור בתחילת חודש נובמבר עו"ד גל שני את המשרד והצטרף עם צוותו למשרד ברנע ג'פה לנדה לנהל את מחלקת המכרזים. מוקדם יותר השנה, בחודש יולי, פרסמנו כי עו"ד אורי מנדל, שניהל את מחלקת מימון הפרויקטים, עזב את המשרד אחרי 13 שנה, ועבר לארדינסט-בן נתן-טולידאנו יחד עם שני עורכי דין שכירים. לאחר עזיבתו, הגיש נגדו לוי תביעה בבית הדין האזורי לעבודה בנוגע לתנאי עזיבתו של מנדל את המשרד. בנוסף, בשנת 2017 פרשו מהמשרד שותפים בכירים נוספים בהם עו"ד נועה מידן שעמדה בראש מחלקת מימון פרויקטים וזיו נוימן שעמד בראש המחלקה המסחרית.

לדברי גורם המעורה בפרטי העזיבה, "יוסי לוי הצליח לפורר במו ידיו את המשרד שהקים. כך היה עם נועה מידן בשנת 2017, כך גם עם זיו נוימן - וכך גם בשנה האחרונה עם אורי מנדל, גל שני ועם שני השותפים הנוכחיים - שובינסקי ופלינט".

על רקע הסכסוך המשפטי והעזיבות, לוי הודיע כי למשרד מצטרפים עורכי דין חדשים, בהם עו"ד דנה טירנגל ליפקה, ששימשה כראש צוות ברשות התחרות ותשמש כראש מחלקת ההגבלים העסקיים, עו"ד מאיר דהן ששימש בעבר כיועמ"ש של נתיבי ישראל, עו"ד בועז הניג המתמחה בתחום המכרזים והתשתיות ועו"ד מירב מגן, שעבדה בפירמת Wilson Sonsini בעמק הסיליקון.

עוד נמסר כי עורכי הדין שובינסקי ופלינט "עוזבים עם 3 עורכי דין בלבד ולא כפי שתואר. לאחר עזיבתם המשרד ימנה 32 עורכי דין ושותפים ובסוף השנה 35 עורכי דין ושותפים. ועד אמצע השנה הבאה המשרד ימנה לפחות 45 עו"ד ושותפים. המשרד נותר איתן ושורותיו התמלאו במיוחד במחלקות הליטיגציה והמכרזים".

עוה"ד שובינסקי ופלינט מסרו: "נמשיך להעניק שירות בלתי מתפשר ללקוחותינו שממשיכים איתנו בדרכנו החדשה. אנו מאחלים לחברינו שנותרו במשרד יוסי לוי הצלחה רבה בהמשך דרכם".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הביטקוין מתחת ל-70 אלף דולר, סטרטג'י צונחת ב-10%

ירידות באירופה ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● בורסות אסיה נסחרו בירידות בעקבות הלחצים על מניות הטכנולוגיה בוול סטריט, מדד הקוספי צנח בקרוב ל-4% ● הביטקוין יורד מתחת לרמה הנמוכה ביותר מזה כשנה וחצי ● מחירי המתכות היקרות יורדים, לצד מחירי הנפט

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

הקרקע בת"א הופקעה מזוג מבוגר ללא פיצוי. ביהמ"ש פסק להם כ-6 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה של עיריית תל אביב לגבי היעדר זכויות של זוג מבוגרים במקרקעין, נטענה בחוסר תום לב ומוטב שלא הייתה מועלית ● בית המשפט: "הרשויות לא יכולות להתנהג כיזם פרטי השוקל שיקולי רווח בלבד בהפקעה קניין"

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

המחיר הכבד של התחרות עם אנבידיה: הסיבות לנפילת מניית AMD

מניית AMD צנחה אתמול לאחר פרסום הדוחות: התוצאות אומנם הרשימו, אך התחזית שידרה האטה זמנית ותחושה שפריצת הדרך הגדולה עדיין רחוקה ● התקווה הגדולה של החברה נמצאת בעיקר בהמשך השנה, כאשר היא תנסה לצאת ממכירת השבב הבודד וליצור פתרונות שלמים ● בדרך לשם, היא תצטרך להיזהר מתלות גדולה מדי ב-OpenAI

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

גוגל מכה את התחזיות ומכריזה על השקעת עתק

אלפאבית עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות של 111.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.82 ● החברה דיווחה על הגדלה משמעותית של הוצאות ההון שלה ב-2026 ל-175-185 מיליארד דולר - משמעותית מעל צפי האנליסטים ● המניה יורדת במסחר המאוחר

מי עומד מאחורי קמפיין החוצות נגד המנהל המורשה של סלייס?

בשלטי חוצות שעלו בת"א ובנתיבי איילון מופיעות התקפות אישיות נגד רו"ח אפי סנדרוב, המוביל בשנתיים האחרונות את המהלכים לאיתור והשבת 850 מיליון שקל בכספי עמיתים שנעלמו ● סנדרוב: "נסיונות הכפשה שקריים לא ירתיעו אותי"

חברת מלם / צילום: בר - אל

על רקע נפילה במניות ה-IT בת"א: ההפסד הצפוי של מלם תים בשוק הגמל

מניית חברות המחשוב בת"א צללו בשיעור חד על רקע החששות מהשפעות עתידיות של ה-AI על שוק התוכנה ● בד־בבד, הודיעה מלם תים כי תפריש 30 מיליון שקל, בעקבות סיומו של מו"מ שניהלה במשך שנתיים עם בנק, לשיתוף־פעולה בתחום תפעול קופות גמל וקרנות השתלמות

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר