גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השותפים עוזבים אחד אחרי השני - מה עובר על משרד עו"ד יוסי לוי?

ראשי מחלקות הליטיגציה, ההגבלים העסקיים והמחלקה המסחרית עוזבים את המשרד יחד עם עורכי דין נוספים ● השותפים עוה"ד אסף שובינסקי ואביאל פלינט עוזבים על רקע מחלוקת קשה לגבי הסכם שותפות ההון שהתבררה בהליך בוררות ● בעקבות העזיבות, לוי הודיע על צירופם של חמישה עורכי דין חדשים וצירופים נוספים עתידיים ● עו"ד לוי: השותפות שהייתה אמורה להירשם לא תירשם ולכן הם אינם שותפי הון"

עו''ד יוסי לוי / צילום: עינת לברון
עו''ד יוסי לוי / צילום: עינת לברון

שוב טלטלה במשרד עורכי הדין של יוסי לוי: ראשי מחלקות הליטיגציה וההגבלים העסקיים במשרד עוזבים עם צוותיהם ומתמזגים למשרד מטרי מאירי. גם מי שעומדת בראש המחלקה המסחרית השותפה עו"ד מיכל רדנאי זאבי ועורכת דין בכירה במחלקה הודיעו על עזיבת המשרד. בעקבות העזיבות שהותירו את המשרד ללא שותפי הון ולצמצום בכוח האדם, לוי הודיע על צירופם של לפחות חמישה עורכי דין חדשים, בהם שותפים, ועל צירופים עתידיים.

פחות מחודש לאחר עזיבתו של מנהל מחלקת מכרזים ותשתיות ומי שהיה השותף המנהל גל שני, עוה"ד אסף שובינסקי ואביאל פלינט הודיעו על פירוק השותפות עם לוי. שובינסקי הוביל בשנים האחרונות את מחלקת ההגבלים העסקיים. פלינט ניהל את מחלקת הליטיגציה במשרד אשר מתמחה במשפט מינהלי, דיני מכרזים, תובענות ייצוגיות וליטיגציה אזרחית.

משרד יוסי לוי מייעץ ומטפל בחברות פרטיות וציבוריות מהמובילות במשק, בהן: רשות שדות התעופה, חברת נמלי ישראל, נתיבי תחבורה לישראל (נת"י) ונתיבי תחבורה עירוניים (נת"ע) פרטנר, נתיבי איילון, כביש חוצה ישראל, מגלקום, קופת חולים כללית ועוד.

עו''ד אסף שובינסקי / צילום: מיכה בריקמן

לגלובס נודע כי שובינסקי ופלינט עוזבים את המשרד על רקע מחלוקת קשה בנוגע לקיום הסכם שותפות ההון. במסגרת המחלוקת, השניים יחד עם השותפים גל שני ואורי מנדל הגישו באוגוסט 2020 תביעה כנגד לוי בגין הפרת הסכם שותפות ההון. בשנה האחרונה הועברה התביעה לבוררות בפני נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז השופטת בדימוס הילה גרסטל שהכריעה במחלוקת בספטמבר השנה.

הכרעת הבוררות: המשרד נוהל כשותפות בלתי רשומה משנת 2017

בפסק הבוררות נקבע כי ממאי 2017 משרד יוסי לוי נוהל כשותפות בלתי רשומה, וכי בין הצדדים (ארבעת השותפים ולוי) התקיימה בפועל שותפות הון. עוד נקבע כי לוי הפר את ההסכם עם שותפיו וכי יש לאכוף את הסכם השותפות עם שובינסקי ופלינט ולרשום את השותפות עד ליום 31 לדצמבר 2021. הבקשה של הארבעה לקבוע כי הם בעלי מניות בחברה שבבעלותו של יוסי לוי נדחתה.

עו"ד יוסי לוי חולק על כך שהבוררות קבעה כי ארבעת השותפים התובעים היו שותפי הון במשרדו. לעמדתו, יש לערוך הבחנה בין משרד יוסי לוי לבין השותפות שלא נרשמה. זאת מאחר והשותפות לא נרשמה ולא צפויה להירשם. מטעמו של לוי נמסר כי הארבעה "אינם שותפי הון ומעולם לא היו במשרד יוסי לוי ושות', שהוקם ב-1992 ובו עו"ד יוסי לוי מחזיק 100%".

עוד נמסר כי "בשותפות הבלתי רשומה שהייתה אמורה להירשם רק ב-31.12.2021 , ובסופו של דבר לא תירשם לעולם, היו אמורים עוה"ד שובינסקי ופלינט להחזיק 25% מההון ויוסי לוי 75% מ-2017 וזאת החל ממועד מתן פסק הדין בבוררות שניתן בספטמבר 2021. השותפות האמורה לא תירשם לעולם עקב חילוקי דעות באשר לגיוס שותפים חדשים ומינוי שותפים צעירים חדשים החשובים להתפתחות המשרד, שלכך התנגדו שובינסקי ופלינט. מאחר והשותפות האמורה לא נרשמה, הם אינם שותפי הון".

עו''ד אביאל פלינט / צילום: מיכה בריקמן

בעקבות פסק הדין והדרדרות היחסים במשרד, עוד קודם לכן עזב כאמור בתחילת חודש נובמבר עו"ד גל שני את המשרד והצטרף עם צוותו למשרד ברנע ג'פה לנדה לנהל את מחלקת המכרזים. מוקדם יותר השנה, בחודש יולי, פרסמנו כי עו"ד אורי מנדל, שניהל את מחלקת מימון הפרויקטים, עזב את המשרד אחרי 13 שנה, ועבר לארדינסט-בן נתן-טולידאנו יחד עם שני עורכי דין שכירים. לאחר עזיבתו, הגיש נגדו לוי תביעה בבית הדין האזורי לעבודה בנוגע לתנאי עזיבתו של מנדל את המשרד. בנוסף, בשנת 2017 פרשו מהמשרד שותפים בכירים נוספים בהם עו"ד נועה מידן שעמדה בראש מחלקת מימון פרויקטים וזיו נוימן שעמד בראש המחלקה המסחרית.

לדברי גורם המעורה בפרטי העזיבה, "יוסי לוי הצליח לפורר במו ידיו את המשרד שהקים. כך היה עם נועה מידן בשנת 2017, כך גם עם זיו נוימן - וכך גם בשנה האחרונה עם אורי מנדל, גל שני ועם שני השותפים הנוכחיים - שובינסקי ופלינט".

על רקע הסכסוך המשפטי והעזיבות, לוי הודיע כי למשרד מצטרפים עורכי דין חדשים, בהם עו"ד דנה טירנגל ליפקה, ששימשה כראש צוות ברשות התחרות ותשמש כראש מחלקת ההגבלים העסקיים, עו"ד מאיר דהן ששימש בעבר כיועמ"ש של נתיבי ישראל, עו"ד בועז הניג המתמחה בתחום המכרזים והתשתיות ועו"ד מירב מגן, שעבדה בפירמת Wilson Sonsini בעמק הסיליקון.

עוד נמסר כי עורכי הדין שובינסקי ופלינט "עוזבים עם 3 עורכי דין בלבד ולא כפי שתואר. לאחר עזיבתם המשרד ימנה 32 עורכי דין ושותפים ובסוף השנה 35 עורכי דין ושותפים. ועד אמצע השנה הבאה המשרד ימנה לפחות 45 עו"ד ושותפים. המשרד נותר איתן ושורותיו התמלאו במיוחד במחלקות הליטיגציה והמכרזים".

עוה"ד שובינסקי ופלינט מסרו: "נמשיך להעניק שירות בלתי מתפשר ללקוחותינו שממשיכים איתנו בדרכנו החדשה. אנו מאחלים לחברינו שנותרו במשרד יוסי לוי הצלחה רבה בהמשך דרכם".

עוד כתבות

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

לאחר עשור: איזה עונש יקבל רונאל פישר?

הפרקליטות דורשת לגזור על רונאל פישר 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי, מגיעה להכרעה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

נשיא ארה"ב טראמפ שולף "נשק" חדש נגד איראן

טראמפ איים הלילה בהטלת מכס של 25% על כל מדינה שתעשה עסקים עם איראן, זאת בניסיון לבודד אותה כלכלית

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הבקשות להיתרי בנייה חדשים צנחו: היזמים העדיפו לחכות להגדלת הממ"דים

מדוח הרשות להתחדשות עירונית עולה כי בשנה שהסתיימה כמות הדירות המוצעות בהיתרי בנייה פחתה לעומת זו שלפניה ● ברשות מעריכים כי הסיבה המרכזית לירידה בהיקף טמונה בהאטה הכללית במכירות ב־2025 ● הפריפריה שוב משתרכת מאחור במספר הפרויקטים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

ההכנסות ממסים עלו, הגירעון הפתיע לטובה והנתון שמדאיג את האוצר

דוח ביצוע התקציב ל–2025 הציג גירעון נמוך מהתחזית - 4.7% ● בין הסיבות להפתעה: ההכנסות ממסים הסתכמו השנה בכ־520 מיליארד שקל, מעל הצפי המוקדם ● מנגד, יחס החוב-תוצר עדיין אינו חוזר למתווה ירידה

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

3 שנים אחרי שנרכשה בחצי מיליארד דולר: המדינה שהשלימה את פריסת מערכת ההגנה של תע"א

מערכת ההגנה המתקדמת שנרכשה ב־2022 בתמורה לכחצי מיליארד דולר נפרסה בבסיס "סידי יחיא", ותתמודד עם איומים בטווח של עד 150 ק"מ ● במקביל, שיתוף הפעולה עם התעשייה הביטחונית הישראלית מתרחב על רקע זינוק של כ־30% בתקציב הביטחון המרוקאי בתוך שנתיים

פאנלים סולאריים / צילום: Shutterstock, abriendomundo

"כל התחום חיכה לזה": הכללים החדשים לפרויקטים סולאריים בשדות חקלאיים

אחרי שנים של אי־ודאות ועיכובים רגולטוריים, התוכנית החדשה של מנהל התכנון ומשרד האנרגיה צפויה להאיץ הקמת שדות סולאריים על קרקע חקלאית, לקצר הליכים תכנוניים ולפתוח את התחום גם למחוזות תל אביב והמרכז

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"

HBO MAX בישראל / צילום: Shutterstock

HBO MAX נכנסת היום לישראל. כמה זה יעלה לכם?

לצד הסדרות המוכרות של שחקנית הטלוויזיה האמריקאית, חבילת התוכן תכלול גם סרטים חדשים, תכני ילדים, אולימפיאדת החורף ועוד ● הישראלים יכולים לרכוש מנוי ישירות באתר hbomax.com, דרך האפליקציה של HBO Max ודרך הוט או yes

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב–3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: יח''צ

את ממדאני הוא כבר ניצח: האם ההימור של זוהר לוי על נדל"ן בניו יורק ישתלם?

ראש עיריית ניו יורק ניסה לנצל את זכיית סאמיט של לוי במכרז לרכישת 5,100 יח"ד, כדי לעורר את סוגיית הדיור המפוקח ● האם הרכישה והורדת הריבית בארה"ב יצדיקו את השקעות הענק?

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

כבר לא בונים עליהן: כך הצטמק משקלן של חברות הנדל"ן במדד הדגל של ת"א

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א–35 ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

שרגא ברוש עם עורכת דינו איריס ניב-סבאג בבית המשפט, היום / צילום: מאור גולן

אחרי הפחתת העונש בערעור: שרגא ברוש ייכנס לשנה לכלא

ערעורו של נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר התקבל חלקית: ירצה 12 חודשי מאסר, במקום 14 החודשים שנגזרו עליו בגין הרשעתו בעבירות מס ומרמה ● בתוך כך המחוזי דחה את ערעור המדינה, שביקשה להחמיר בעונשו של ברוש ולגזור עליו 24 עד 40 חודשי מאסר

יואב סגלוביץ' מליאת הכנסת, 05.01.26 / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

המהומות בתראבין: מי המפלגה שזכתה לתמיכה מפתיעה מצד היישוב?

אחרי שהיישוב הבדואי תראבין היה במוקד אירועים אלימים, באופוזיציה הצביעו על קשר מפתיע למפלגת השלטון ● מתברר שהם לא טועים - ויש לזה הסבר היסטורי ● המשרוקית של גלובס 

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון אל-ג'מהוריה הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי החברה המעסיקה כ־500 עובדים בישראל נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף, ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

אריק קילמן, מנכ''ל קבוצת TSG / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 300% בשנה: החברה הביטחונית שמגייסת 192 מיליון שקל

בחסות הגאות בסקטור הביטחוני, חברת התוכנה טיאסג'י משלימה גיוס הון פרטי שני תוך חודשיים ● תשואות חלומיות גם בשתי הנפקות נוספות של חברות טכנולוגיה ביטחוניות בת"א

לווינים של גילת רשתות לוויין / צילום: גילת

נהנית מסנטימנט חיובי: מה מקפיץ את מניית גילת לוויינים

חברת ציוד תקשורת הלוויינים השלימה זינוק של כ-170% בשנה האחרונה, ונסחרת כבר בשווי של מעל 1.2 מיליארד דולר ● המומנטום החיובי במניה מגיע על רקע הזמנות גדולות שגילת דיווחה עליהן בחודשים האחרונים

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי דחה בקשה לתובענה ייצוגית נגד חברות הפועלות במפרץ חיפה

לאחר יותר מעשור של הליכים, השופט דורון חסדאי קיבל את עמדת החברות הנתבעות בהן פז, חיפה כימיקלים וסונול, ולפיה לא הוכחו זיהום חריג, תחלואה עודפת או קשר סיבתי לפעילות החברות ● נקבע כי התיאוריות המדעיות שעליהן נסמכה הבקשה - נדחו בעבר ונמצאו חסרות ביסוס

דורון ארד ורמי יהודיחה / צילום: עדי אורני, מירית הוד

LEAD הופך לקבוצה: דורון ארד יכהן כמנכ"ל משרד הפרסום

משרד הפרסום LEAD מתרחב לקבוצה הכוללת גם סוכנות דיגיטל, ויחידות סושיאל ואסטרטגיה ● המייסד רמי יהודיחה מפנה את כיסא המנכ"ל למשנה שלו דורון ארד, ויעבור לנהל את הקבוצה שכיום יושבת על תקציבים בהיקף של 200 מיליון שקל