גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהדורות החדשות יתקצרו? בקשת מנסים לצמצם את הגזרה

בניסיון לא להסתכן במצב שבו הרשות השנייה מחליטה להורות על קיצור מהדורות החדשות המרכזיות של הערוצים המסחריים בחצי שעה, פנתה קשת 12 במכתב לכל אחד מחברי המועצה: "התחלנו בהליך חשיבה יסודי ביחס לשדרוג נוסף של מהדורת החדשות המרכזית"

אבי וייס / צילום: איל יצהר
אבי וייס / צילום: איל יצהר

בניסיון להרוויח זמן ולא להסתכן במצב שבו הרשות השנייה מחליטה להורות על קיצור מהדורות החדשות המרכזיות של הערוצים המסחריים בחצי שעה, פנתה קשת 12 במכתב לכל אחד מחברי המועצה בבקשה לקיים עם הערוצים הליך הידברות בסוגיה זאת. במכתב מוחה קשת על כך שמצד אחד דנים ברשות בקיצור המהדורות של הערוצים המסחריים, כשבמקביל ממצב עצמו ערוץ אחר שבפיקוחה, ערוץ 14, כערוץ המשרד חדשות על פני כל היום, זאת תוך כדי קבלת רוח גבית מגורמים פוליטיים כמו ראש האופוזיציה בנימין נתניהו.

במכתב מבהיר מנכ"ל חברת חדשות 12 אבי וייס "חשוב לנו לקיים עמכם הליך של הידברות במטרה להגיע להסכמות לטובת ציבור צופי הטלוויזיה בישראל, אשר הינה נר לרגלי כולנו". לדבריו "על פי מה שנאמר לנו, החלטתם שלא לקיים הצבעה על קיצור מהדורת החדשות אלא לקיים הליך של הידברות עם חברות החדשות על מנת להגיע בסופו להחלטה מושכלת בעניין זה. אנו, מצדנו, נשמח כמובן להגיע בכל עת למועצה, לוועדת הטלוויזיה או לכל פורום אחר שתבחרו על מנת לדון בסוגיה זאת".

לדברי וייס, "פנינו לשני מכוני מחקר מהמובילים בארץ על מנת שיבצעו מחקר מקיף בנושא. כמו כן התחלנו בהליך חשיבה יסודי ביחס לשדרוג נוסף של מהדורת החדשות המרכזית וכלילתם בה של תכנים אשר טרם נראו על מסך הטלוויזיה בישראל. אנו גם מקיימים חשיבה מחודשת ביחס לתכניות אחר הצהריים ונכונים לדון עמכם על לוח השידורים שלנו בשעות אלה".

בהמשך מתייחס וייס להשקה המחודשת של ערוץ 20 ולרוח הגבית שמקבלת השקה זאת מצד גורמים פוליטיים, שבמקביל מבקרים ומנאצים את חברות החדשות ואנשיהם. במכתב מופיעים ציטוטים קשים של ציוצים של בני משפחת נתניהו: "כאשר עוסקים בנושא זה (קיצור המהדורות), לא ניתן להתעלם גם מן העובדה,כי בעוד הרשות השנייה דנה בקיצורה של מהדורת החדשות המרכזית שלנו, גוף אחר הנתון לפיקוחה - ערוץ 14, שהינו גוף המתחרה בנו באופן ישיר ומציג את עצמו כ"ערוץ החדשות של ישראל" - מקיים לוח שידורים שכל כולו שידורי חדשות החל מהשעה 7 בבוקר ועד חצות הלילה".

וייס מזכיר כי "עלייתו לאוויר" של לוח השידורים החדש של ערוץ 14 לוותה בפרסום אינטנסיבי של דברים קשים ביותר כנגד ערוץ 12 בכלל וכנגד חברת החדשות שלו בפרט מצד יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, ומצד בנו, מר יאיר נתניהו: "פרסומים חמורים אלה לא באו בחלל ריק והם מהווים חלק ממתקפה ציבורית מתוזמרת של גורמים שונים כנגד ערוצים 12 ו-13 וכנגד עיתונאיהם, אשר בין היתר אילצה אותנו בשלבים שונים להצמיד מאבטחים לרבים מעיתונאי חברת החדשות".

לדבריו "מצב דברים שבו תתקבל החלטה על קיצור מהדורת החדשות שלנו, בזמן שמתחרה ישיר ומשמעותי שלנומשדר חדשות מסביב לשעון הינו בעייתי. גם עובדה זאת קוראת לקיומו של הליך ההידברות שאותו הצענו, על מנת להגיע להחלטה מאוזנת ומושכלת אשר תתקבל בחלוף תקופה שבה יהיה ניתן לעמוד על צרכי השוק התחרותי של החדשות בטלוויזיה בישראל".

מכתבו של וייס נשלח לקראת ישיבת מועצה שאמורה הייתה לדון היום בנושא קיצור המהדורות ואולי גם לקבל החלטה. הישיבה לא מתקיימת בסופו של דבר בשל היעדרותם של מספר חברים, מה שהותיר את המועצה ללא קוורום ולכן גם ללא יכולת לקבל החלטה.

נציין כי מועצת הרשות השנייה כבר אמורה הייתה לסיים את דרכה: שר התקשורת כבר בחר מועצה חדשה ממנה שממתינה לאישור ועדת גילאור. בתקופה האחרונה לזרוע של ועדת גילאור האמונה על אישור מינויים בתאגידים סטטוטוריים לא היה קוורום ולכן המינויים טרם אושרו, והמועצה פועלת כעת על זמן שאול. מגורמים המקורבים לקשת נרמז בתקופה האחרונה שהמוטיבציה של קיצור מהדורות החדשות הינה מוטיבציה פוליטית של יו"ר הרשות השנייה יוליה שמאלוב, במטרה להחליש את חברות החדשות של קשת ורשת ולאפשר נקודת פתיחה טובה יותר להשקה של ערוץ 14. לעומת זאת, גורמים אחרים בתעשייה נחשפו כבר לפני מספר חודשים לכוונה של שמאלוב לפעול לקיצור המהדורה וטוענים שהמוטיבציה שלה אישית - להותיר חותם אחרון של עשייה אקטיבית שתיזקף לזכותה לאחר קדנציה סוערת שבה הטיחו מעת לעת ביקורת פרסונאלית נוקבת על אופן תפקודה.

עוד כתבות

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

מימין: תומר וינגרטן, נדב צפריר, חגי אלון / צילום: שלומי יוסף, יח''צ, צילום מסך יוטיוב

החברה הישראלית שמנייתה זינקה פי 56 תוך שבעה ימי מסחר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן נפלה בכ-14% אחרי שפרסמה דוחות ● צ'ק פוינט יצאה להנפקת איגרות חוב להמרה בהיקף של עד 2 מיליארד דולר ● וגם: חברת SMX, שפיתחה טכנולוגיה לסימון מוצרים וסחורות, המריאה בפתאומיות פי 56

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

מנכ"לית חברת הביטוח: "אחיינית שלי רצתה לקנות את האוטו הזה. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'"

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

סקר מיתוג המעסיק של גלובס: הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

עדי קיסר. גם בשירה וגם בספרות ילדים, אי אפשר לרמות את קהל / צילום: גנדי שקולניק

גלעד כהנא בשלושה סיפורים בועטים ועדי קיסר משכיבה לישון: המלצות קריאה לסופ"ש

ארבעה ספרים עבריים חדשים מביטים על הפצע הישראלי מזוויות שונות ● רון דהן המתמודד עם טראומה צבאית ב"אחרי הנעורים" ● גיבורת "סיום מדומה" של נועה סוזנה מורג - רווקה המחפשת משמעות בעולם של סרטונים מוזרים ● גלעד כהנא, סולן הג'ירפות, מציג שלושה סיפורים פרועים ובהם שחזור שיחה עם אביו רגע לפני מותו ● עדי קיסר חותמת בספר ילדים עדין על שיחה אינטימית בין אם לבתה רגע לפני השינה

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

הם פרשו מהלימודים והקימו אתר שביקש לחולל מהפכה. זה הפך אותם למכונת מזומנים

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

תגיע לטריליון שקל ב־2026? השיא החדש של תעשיית קרנות הנאמנות

בצל העליות בשווקים הישראלים ממשיכים להזרים כספים לתעשיית הקרנות ותוך שנה וחצי התעשייה גדלה ב-50% וחצתה את רף ה-750 מיליארד שקל ● אם הקצב יישמר, רף טריליון השקלים צפוי להישבר כבר בעוד מספר חודשים

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות היום בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

חוסל מחבל שחצה את הקו הצהוב בדרום רצועת עזה והיווה איום על כוחות צה"ל

רה"מ הנחה: לפנות 14 מאחזים ש"מייצאים טרור יהודי" ● גורמי ביטחון: "החוות הפכו למוצבים קדמיים"; בלשכת נתניהו הכחישו ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● המונים הפגינו אמש מול בית הנשיא בירושלים בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

מטוס של לופטהנזה קרגו בפרנקפורט / צילום: Shutterstock, SHutterstock

דווקא כשהקנצלר בארץ, לופטהנזה קרגו הטילה אמברגו נשק על ישראל

זרוע המטען של חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה מטילה אמברגו מיידי על הובלת ציוד צבאי לישראל - ומסבירה כי היא כפופה להגבלות יצוא וסנקציות בריטיות ● בקבוצה מדגישים: "פועלים למצוא פתרון למשלוחים אינדיבידואליים"

בית השקעות  IBI / צילום: תמר מצפי

האקזיט של עובדי IBI: מכרו אופציות בכ-50 מיליון שקל

עובדי בית ההשקעות הוותיק מכרו אופציות שניתנו להם כחלק מחגיגות היובל להקמת החברה ● בין המוכרים: המשנה למנכ"ל, מנכ"לי חברות הבת ושורה של סמנכ"לים בכירים

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: Associated Press, Ross D. Franklin

נטפליקס תרכוש את אולפני הקולנוע וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג ב-72 מיליארד דולר

שירות הסטרימינג הגדול בעולם רוכש את האולפן המיתולוגי ב-72 מיליארד דולר, לפי שווי של 82.7 מיליארד דולר - ומקבל לידיו את HBO, "הארי פוטר", "חברים" וקטלוג מהעשירים בתעשייה ● רשתות CNN, TBS ו-TNT יפוצלו לפני השלמת העסקה

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

האם הפרויקט השאפתני והאופטימי של ישראל וירדן יצא לפועל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: המיזם המשותף של ישראל וירדן מתקדם, טלגרף סוקרים את החרמות איתם ישראל נאלצת להתמודד, הריגתו בעזה של מנהיג המילציות שעבד עם ישראל מאותת על גורל אכזר למי שילך בדרכו ● כותרות העיתונים בעולם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הגרושה מרוויחה פי 3: האם האב בכל זאת חייב לשלם מזונות?

המחוזי בחיפה קבע שלא ניתן להרוס אגף בבית משותף בלי הסכמה של כל הדיירים ● בית הדין הרבני הפחית מזונות אך חזר על כך שהאב מחויב בהם גם כשפערי ההכנסות משמעותיים לטובת האם ● בית הדין לעבודה קבע שמשקיע ששימש כעובד זכאי לפיצויי פיטורים ואף חייב את בעל השליטה לשלם חלק מהחוב ● 3 פסקי דין בשבוע

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; מדד הביטוח קופץ במעל 2%, ארית תעשיות מזנקת

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8% ● ארית תעשיות קופצת לאחר שהודיעה על השהיית ההנפקה של חברת הבת שלה, רשף טכנולוגיות ● אלביט מערכות מציגה רצף של עסקאות גדולות ● המשקיעים בעולם דרוכים לקראת החלטת הריבית בארה"ב, והצפי הוא להורדת ריבית שלישית ברציפות ● וגם: בבנק אוף אמריקה מאמינים שאמזון בדרך לעלייה של מעל 35%

ג'וני סרוג'י / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דיווח: ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל, הודיע שבכוונתו לעזוב

הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י, שמנהל את פיתוח השבבים בענקית האלקטרוניקה, הודיע לקוק כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את החברה בעתיד הקרוב, כך על פי דיווח בבלומברג ● עזיבה אפשרית של סרוג'י, עלולה להוות מכה למרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהוקם בזכותו ותחת הנהגתו