גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיילספורס תסייע לעובדים טרנסג'נדרים ב-120 אלף שקל

וגם: הרובוט שמשמח ילדים חולים ● הפיצ'ינג של הכוריאוגרפים הישראלים  ●10,000 גלאי עשן הותקנו בדירות עמידר ● מצנח הזהב וחדשות טובות ● אירועים ומינויים

עובדי חברת סיילספורס בהתנדבות בארגון ''איגי'' שהתקיימה החודש / צילום: סיילספורס ישראל
עובדי חברת סיילספורס בהתנדבות בארגון ''איגי'' שהתקיימה החודש / צילום: סיילספורס ישראל

לרגל חודש המודעות לקהילה הטרנסג'נדרית, חברת סיילספורס תעניק לעובדיה שמגיעים מהקהילה תמיכה כלכלית ורגשית, ותסייע במימון תהליך התאמה מגדרית והחזרים על טיפולים רפואיים ב-120 אלף שקל.

סיילספורס, המתמחה בטכנולוגיית ענן ושירותי CRM, כוללת בתוכנית כיסוי מקיף לניתוחים, תרופות, טיפול הורמונלי ועוד. בנוסף היא תאפשר חופשה בת ארבעה שבועות בתשלום לאחר ביצוע הליך ההתאמה המגדרית, מענק בסך של כ-1,550 שקל לרכישת מלתחה חדשה, החזר כספי על הוצאות משפטיות הכרוכות בתהליך כזה (עד 3,100 שקל), ושירותי ייעוץ ותמיכה לעובדיה מהקהילה הטרנסג'נדרית ובני משפחתם בכל שלב במסע.

בנוסף לכך, בחברה פועלת קבוצת השוויון אאוטפורס (Outforce) למען קידום זכויות הקהילה הגאה וקידום שיח מגדרי, שוויוני ומכבד בחברה, בהובלת עידן לירון-ליבנה. כחלק מהפעילות השוטפת, מעניקה הקבוצה את שירותי סיילספורס בחינם לגופים ייעודיים בקהילה, ומסייעת להם בהטמעת מערכות CRM ללא עלות.

"תוכנית התמיכה נוצרה בעקבות שיחות פנימיות שהתקיימו עם העובדים ועם קבוצת השוויוןOutforce ", מספר אפי כהן, מנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של סיילספורס ישראל. "שוויון הוא ערך עליון בסיילספורס ואנחנו רוצים להבטיח שכל העובדים והעובדות ירגישו שרואים, שומעים ומעריכים אותם".

סיילספורס ישראל הוקמה ב-2011, עם רכישתו של הסטארט-אפ הישראלי Navajo Systems, והיא אחראית על פיתוח פתרונות טכנולוגיים, אבטחה, שירותי שטח ועוד, באמצעות ניתוח ביג דאטה, בינה מלאכותית, קול ואלגוריתמיקה. בראש החברה בארץ עומד אפי כהן, והיא מעסיקה כ-700 עובדים בתל אביב, פתח תקווה ונצרת.

הרובוט שמשמח ילדים חולים

נתוני הפדרציה של תחום הרובוטיקה מלמדים שבשנת 2020 מספר הרובוטים שהיו בשימוש תעשייתי הגיע לשיא חדש של 113 רובוטים על כל 10,000 עובדים. זה קורה במגוון רחב של המדינות, וכבר ניתן למצוא רובוטים שעובדים בשדה התעופה בפרנקפורט, במלון בספרד ובבתי חולים ברחבי העולם - וגם בישראל.

השבוע הגיע לבית החולים תל השומר הרובוט של חברת temi, המייצרת רובוטים המשמשים כעוזרים אישיים, על מנת לשמח ילדים עם מחלות גנטיות באמצעות שירים ומשחקים אינטראקטיביים לחנוכה שהוטמעו בו. הרובוט גם חילק סופגניות בצורה סטרילית וללא סיכון של הילדים.

ד״ר עמר בר יוסף, סגן מנהל בית החולים ספרא לילדים, עופרי הייניש, מנהלת פעילות עמותת ''שמחה לילד'' בבתי החולים בארץ, יוסי וולף, יו''ר ומייסד חברת temi / צילום: עמית אגרונוב

המהלך בוצע בעקבות העובדה שבשל מגפת הקורונה, בית החולים צמצם את כמות המבקרים שניתן להביא למחלקות הילדים השונות - מה שפגע בפעילויות ההתנדבויות המקובלות בחג. חברת temi, בשיתוף חברת One Robotix שהיא המשווקת הבלעדית של הרובוטים שלה בישראל, ועמותת "שמחה לילד", מצאו פתרון שיכול לשמש גם בחגים אחרים וכמובן בבתי חולים נוספים.

"הרובוט שלנו עוצב במיוחד על מנת לתקשר עם בני אדם ולשרת אותם, ואני מאוד שמח שאנו יכולים להתאים את הרובוט לצרכי הילדים ולשמח אותם בחג", סיכם יוסי וולף, יו"ר ומייסד temi.

הפיצ'ינג של הכוריאוגרפים הישראלים

מרכז סוזן דלל יוזם אירוע פיצ'ינג ייחודי להזדמנויות מקצועיות בחו"ל עבור כוריאוגרפים ישראלים, במסגרת פסטיבל 'חשיפה בינלאומית' שנערך בין 1-5 לדצמבר, החושף את מיטב יוצרי המחול העכשווי הישראלי בפני מאות קניינים מפיקים ואוצרים מרחבי העולם.

פלטפורמת הפיצ'ינג מאפשרת ליוצרים ישראלים להציג בפני ועדה בינלאומית הכוללת מנהלי פסטיבלים, מנהלים אמנותיים מנהלי אקדמיות למחול, מנהלי להקות ותיאטראות, ולקבל הצעות מקצועית לתוכניות ועבודות חדשות עתידיות. עלותה של הפקה נאמדת בעשרות אלפי אירו, כך שעבור היוצרים מדובר בהזדמנות משמעותית.

אורי שפיר / צילום: אפרת מזור

במהלך הפיצ'ינג הכוריאוגרפים יציגו את הצעתם באמצעות וידאו באורך 5 דקות, והסבר על פרויקט כוריאוגרפי עתידי לשנת 2022/23. בראש הוועדה עומד סמואל וורסטן, המנהל האמנותי של ההולנד דאנס פסטיבל והמנהל האמנותי של אוניברסיטת ציריך לאמנויות המחול.

"שאבתי את ההשראה לאירוע הפיצי'נג הזה מתוך צפייה במהלך השנים באירוע פיצ'ינג ליצירה דוקומנטרית בסינמטק על שם אבי, דוד פרלוב", מספרת נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל." כך לקחתי את הרעיון מעולם הקולנוע לעולם היצירה הכוריאוגרפית, והטענתי אותו מחדש".

לדברי ענת פישר לבנטון, מנכ"לית סוזן דלל, "אנו נותנים ליוצרים ליווי ומנטורינג, כולל הדרכה כיצד להציג את העבודות באנגלית. באופן זה אנו מאפשרים להם לצמוח ולהתפתח".

10,000 גלאי עשן הותקנו בדירות עמידר

בהשקעה של חצי מיליון שקל הותקנו כ-10,000 גלאי עשן בדירות שמנהלת חברת עמידר עבור משרד הבינוי והשיכון, ושבהן מתגוררים בני הגיל השלישי. הפרויקט נעשה כחלק ממדיניות המשרד לטיוב תחום הדיור הציבורי והגברת הבטיחות בקרב הדיירים. בהמשך יורחב הפרויקט לכלל מאגר הדיור של עמידר, המונה כ-40 אלף דירות.

מדובר בגלאי עשן המתריע על הימצאות עשן כבר בשלבים מוקדמים, באמצעות השמעת צפצופים חזקים, המאפשרים כיבוי מוקדם של השריפה או הימלטות מהירה מהדירה. גלאים מסוג זה אינם זקוקים לתחזוקה רבה, והם בעלי סוללה בעלת אורך חיים של כ-10 שנים.

לדברי נציב כבאות והצלה לישראל, רב טפסר דדי שמחי, "לוחמי האש מוזנקים בכל שנה לכיבוי עשרות אלפי שריפות הפורצות בדירות מגורים, וגובות מחיר כבד בנפש וברכוש. התקנת גלאים מצילי חיים - בעלות מינימלית של עשרות שקלים בודדים - מקצרת משמעותית את זמן התגובה בשריפה, ויש לה חשיבות מכרעת לביטחון האישי של בני המשפחה".

מצנח הזהב

מריאנו פטסינסקי, 48, מונה למנכ"ל חברת הפינטק אפ קפיטל פיננסים. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל בחברה, כמנהל מחלקת אשראי צרכני בלאומי קארד, וכמנהל חטיבת האשראי וניהול הסיכונים של כלמוביל פתרונות מימון.

מריאנו פטסינסקי, מנכ''ל אפ קפיטל / צילום: אסף לב

הפיתוח של אפ קפיטל פיננסים מאפשר לעסקים להקדים תשלומים באופן דיגיטלי, כאשר הספק הוא זה שקובע את גובה ההנחה שהוא מוכן להציע תמורת הקדמת התשלומים.

עו"ד נועה רוזנברג-סגלוביץ מונתה ליועצת המשפטית של היוניוקרן הירושלמי לייטריקס, שמפתח כלים לעריכה מתקדמת של תמונות וסרטוני וידאו.

נועה רוזנברג-סגלוביץ / צילום: ריקי רחמן

עידית סלע מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

עידית סלע / צילום: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

חברת אבטחת הסייבר Hysolate מינתה את רעות מאירסון כסמנכ"לית משאבי אנוש, ליטל גרוסמן כסמנכ"לית שיווק וסיון דיין כמנהלת כספים.

רעות מאירסון, סמנכלית משאבי האנוש בחברת הסייבר הייסולייט / צילום: רמי זרנגר

חברת Altshare, המתמחה בפתרונות נאמנות וניהול אקוויטי חכמים לתעשיית ההייטק, מינתה את אליאור זיטלני כסמנכ"לית הערכות שווי, גיא שמר כסמנכ"ל מוצר ועפר גזית כסמנכ"ל תפעול.

אילנית שטראוכלר, לשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש הגלובלית של Cellebrite, מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש בסטארט-אפ הפינטק EverC, המתמחה בניהול סיכוני מסחר ברשת.

חדשות טובות

קרן פלס מתנדבת. עמותת "שמחה לילד", המסייעת ותומכת בילדים החולים במחלות כרוניות וגנטיות, תקיים ביום ראשון 5.12 ערב גיוס תרומות בלונדון, שבו תופיע בהתנדבות קרן פלס. ההכנסות ישמשו להרחבת פעילות העמותה, בדגש על ביסוס הסניף החדש שהוקם בדרום הארץ.

קרן פלס / צילום: יגאל סלבין

שמחה לילד, שהוקמה לפני כ-15 שנים, היא העמותה היחידה בישראל שמסייעת באופן שורשי ומעמיק לילדים עם מוגבלויות פיזיות קשות, אשר אינם מוגבלים קוגניטיבית. מטרת העמותה היא לעזור לילדים לקבל כלים חברתיים ונפשיים על מנת שיוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם, ולהיות חלק תורם בחברה הישראלית.

המרקים של לקט ישראל. הארגון היחיד בישראל העוסק בהצלת מזון בלבד, "לקט ישראל", פיתח מתכונים של מרקים קפואים מזינים בליווי תזונאית, המבוססים על ירקות שהוצלו - אשר יישלחו לנזקקים לקראת החורף. המהלך נעשה בשיתוף הקרן לידידות ובסיוע חברת "מבושלת".

אל המרכז הלוגיסטי של לקט ישראל, אשר ממוקם בשרון, מגיעות עשרות טונות של עודפי תוצרת חקלאית, ירקות ופירות איכותיים שהיו נזרקים לפח לולא נאספו. עודפים אלה מחולקים באמצעות עמותות לכ-246 אלף אנשים מדי שבוע.

עוד כתבות

אורי יהודאי / צילום: סיון פרג'

אורי יהודאי, יו"ר רפא: "ניקח את תרימה לחו"ל, ואז היא תוכל להרוויח"

תרימה הוקמה ב-1935 על ידי חיים ויצמן, הנשיא הראשון של ישראל, וכעת היא צפויה להירכש תמורת 45 מיליון שקל ● בתחילת שנה שעברה, נבחנה אפשרות למכור את תרימה לכצט שבבעלות קרן פורטיסימו, אך בסופו של דבר לא יצאה עסקה זו לפועל

במשלחי היד האקדמיים נפער פער בין מספר מחפשי העבודה למשרות הפנויות / צילום: Shutterstock

דווקא בעלי המיומנויות הנמוכות נדרשים יותר: הדוח המפתיע של שירות התעסוקה

שוק העבודה הדוק על הנייר, אבל ההתאמה בין סוג כוח האדם, המיומנויות והמשרות הפנויות נשחקת ● דוח שירות התעסוקה מציג תמונה של עודף אקדמאים מול מחסור חמור בעובדים בענפי התעשייה והבנייה, השכלת-יתר שלא מתורגמת למיומנויות – וטכנולוגיה ודמוגרפיה שמאיצות פערים

נושאת המטוסים הרי טרומן / צילום: דוברות צי ארה''ב

הערכה במערכת הביטחון: תקיפה אמריקנית באיראן - על השולחן

ארה"ב מגבירה את צבירת הכוח, בצה"ל מעבים את מערך ההגנה ● לשכת נתניהו גינתה, אך בפועל ישראל הכירה וגם בדקה את שמות המועמדים של טראמפ לוועד המנהל של עזה ● דיווח: טראמפ רוצה שמדינות יתרמו לפחות מיליארד דולר כדי להיות חברות קבע ב"מועצת השלום" בעזה ● מתווה ההטבות למילואימניקים לשנת 2026 אושר בוועדת השרים ● עדכונים שוטפים

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואילן סיגל, מנכ''ל פלאפון / צילום: רמי זרנגר

ההצעה החדשה של פלאפון להוט מובייל: 2.3 מיליארד שקל

פלאפון מעלה את ההצעה לרכישת הוט מובייל מ-2.1 מיליארד שקל ל-2.3 מיליארד שקל, ותוחמת את זמן התגובה של אלטיס עד יום חמישי הקרוב ● המהלך מגיע בין היתר על רקע העובדה שישנן מתמודדות נוספות על רכישת הוט מובייל, ובהן דלק ישראל, קבוצה בהובלת גיל שרון וכן פרטנר וסלקום

איור: Shutterstock, אנימציה: טלי בוגדנובסקי

באיזו שעה כדאי להתעורר? כנראה שלא ב-5 בבוקר

מומחי שינה מזהירים מפני יקיצה מוקדמת מדי אם אינכם אנשים של בוקר באופן טבעי, ונותנים טיפים לשינה טובה יותר בלילה

עידן נסימי / צילום: שי בראל

"אמרו לי שהחלקתי על השכל, אבל עשיתי בשנה וחצי מה שאחרים עושים בחמש": מנכ"ל הסופר של ההסתדרות בראיון

עידן נסימי נכנס לתפקידו כמנכ"ל הסופר החברתי מבית ההסתדרות אחרי שניהל את חברת הגז של קבוצת דלק, וכולם סביבו חשבו שזו טעות ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע החליט להצטרף באמצע המלחמה, למה הוא מאמין במותג הפרטי, כיצד התמודד עם הספקים הגדולים, מה חשב כשראה שהקמעונאיות הגדולות "מחקות" אותו, ואיך הרגיש כשארנון בר-דוד נעצר

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

"האישה הראשונה של שוק ההון" הורידה פרופיל במשך שנים. עכשיו היא עושה קאמבק

זהבית כהן ידעה בעבר הצלחות עסקיות גדולות לצד מאבקים וסערות מתוקשרות בתנובה, בבית ההשקעות פסגות, בזאפ ובחברת ההסעדה שולץ ● לאחר כמה שנים שבהן הורידה פרופיל, חוזרת כהן עם אקזיט מרשים ברשת מקס סטוק, רכישת הענק של אתר יד2 וכניסה לתחום מפתיע ● וגם: איזה רווח הניבה הקרן שהיא מובילה למשקיעיה?

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

ועדת השרים אישרה את החוק שיאפשר לאובר לפעול בישראל

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת חוק התחבורה השיתופית של חברי הכנסת משה פסל ואיתן גינזבורג ● החוק נועד להסדיר את פעילותם של שירותי הסעה שיתופיים בישראל, בדומה למודלים הפועלים במדינות אחרות

הריסה של בניין במסגרת פרויקט פינוי־בינוי / אילוסטרציה: גל פליבה

פרויקט הדגל של אאורה בנתניה: בית המשפט קבע שהמתנגדים "סרבנים" ויפונו בתוך חודש

המחוזי דחה את טענות הדיירים שלפיהן סירובם לפנות את הדירות נובע מאי־מסירת ערבות בנקאית, וקבע כי מדובר בטענות הלוקות בחוסר תום־לב ● ההחלטה מאפשרת את המשך קידומו של אחד מפרויקטי ההתחדשות העירונית הגדולים והמורכבים בישראל, שנעצר בשל התנגדות של מיעוט דיירים

פינגוויני מגלן / צילום: Shutterstock

המפגש הבלתי צפוי עם הפומה לימד את הפינגווין לחשוש לא רק מהים, אלא גם מהיבשה

שינויי האקלים וההתערבות האנושית דוחקים מינים למפגשים שלא היו קיימים בעבר ● כזה הוא המקרה של הפומה, שהייתה רגילה לרדוף אחרי חיות יבשה, וגילתה "מוצר מדף" זמין בהרבה: פינגווין מגלן

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

הישורת האחרונה בהנפקת הנדל"ן של רמי לוי: הבעלים "ויתר" על 360 מיליון שקל

לאחר כמעט חמישה חודשי מגעים, "כופפו" הגופים המוסדיים את רמי לוי, שנאלץ להפחית את השווי ואת היקף הגיוס של זרוע הנכסים שלו ● כן ייאלץ לוותר על חלוקת מחצית מכספי ההנפקה כדיבידנד ● לאחר ההנפקה יוכפל שכרם של לוי ומנכ"ל חברת הנדל"ן המניב

פרויקט של קטה גרופ ברחוב משה סנה 29 בפתח תקווה / הדמיה: סטודיו הקוביה

מה עומד מאחורי המחיר החריג של דופלקס בשכונה בפתח תקווה?

דופלקס בשכונת אם המושבות בפתח תקווה נמכר ב־7.45 מיליון שקל ● הדופלקס בן חמישה חדרים בשטח 179 מ"ר, וזוהי העסקה השנייה בגובהה בשכונה בפתח תקווה

בברודקום נערכים לבדיקת השבבים שיתחרו באנבידיה / צילום: Reuters, Ying Tang

"יש לה מלאנוקס משלה": חברת השבבים שמאיימת על השליטה של אנבידיה

שילוב בין רכישות תוכנה נועזות לפיתוח מעבדי ה־TPU המהפכניים עבור גוגל הפך את ברודקום לאיום ממשי על הדומיננטיות של אנבידיה - שנסחרת בשווי הגבוה ממנה בערך פי שלושה ● בזכות שבבי תקשורת שנולדו בישראל והתאמה אישית לצרכי ענקיות ה־AI, החברה מספקת פתרון זול ויעיל בהשוואה לאנבידיה וסוחפת את המשקיעים

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

למרות החובה בתקנון: מירי רגב שוב לא התייצבה לדיון בוועדת הכלכלה

תקנון הכנסת מחייב שרים בדיווח שנתי לוועדות, אך שרת התחבורה לא הופיעה גם לאחר שמונה ניסיונות תיאום ● לשתות טקילה עם ג'ורדן: מנהלת השיווק של אגדת הכדורסל הגיעה לישראל, ומגלה מה עומד מאחורי המותג Cincoro ● וגם: הסעיף שעיריית ת"א מוסיפה במכרזים להפעלת בתי קפה בנכסיה ● אירועים ומינויים

תל אביב / צילום: Shutterstock

תוכנית המתאר המעודכנת של תל אביב הופקדה. איך תיראה העיר ב־2035?

מגדלים של 65 קומות בגלילות, פחות משליש חניה לכל דירה ליד תחנות המטרו ו־600 אלף איש בעיר בעוד עשור - אלה רק חלק מהדברים המסתתרים בתוכנית תא/5500, תוכנית המתאר הכוללנית המעודכנת של תל אביב לשנת 2035 ● גלובס עושה סדר

המניות שהפכו למנוע של ת"א – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל ההשקעות שמזהיר מפני האופטימיות בשווקים וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך" ● מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● הפערים המשמעותיים בין הבנקים השונים בריבית על הפיקדונות ● האם הגיע הזמן לצאת מ-S&P500? ● וגם: איך המעבר של הבורסה לשישי עשוי להשפיע על החלטות ההשקעה שלכם?

דן וילנסקי ז''ל / צילום: יח''צ

הלך לעולמו דן וילנסקי, ממייסדי תעשיית השבבים בישראל

וילנסקי היה מעורב לאורך עשרות שנים בבניית התעשייה הישראלית במובנה הרחב: מהקמה והובלה של פעילות חברות טכנולוגיה בינלאומיות בישראל, בהן אפלייד מטיריאלס, KLA ו־Kulicke & Soffa, דרך ניהול קרן בירד לקידום שיתופי־פעולה תעשייתיים בין ישראל לארה"ב ועד פעילות שיטתית לחיבור בין אקדמיה, מחקר ותעשייה

צומת השלום, איילון / צילום: Shutterstock

איילון צפון ייחסם הלילה לצורך עבודות הקמת גשר יצחק נבון

במסגרת העבודות ייחסמו כלל נתיבי הנסיעה באיילון צפון במקטע שבין מחלפי השלום וההלכה, מהשעה 23:00 עד ל-05:00 בבוקר למחרת ● הגשר המוקם צפוי לחבר בין שכונת נחלת יצחק לבין אזור התעסוקה ממערב לנתיבים, בסביבת מידטאון 

הילה ויסבג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שירי פיין–גרוסמן / צילום: פרטי

החוקרת שמסבירה: אלה הסיכונים שבהכרה של ישראל בסומלילנד

שיחה עם שירי פיין-גרוסמן, מנכ"לית המכון ליחסי ישראל-אפריקה ● על הכיבוש הכלכלי של טורקיה באפריקה שעלול להעמיד את ישראל במבחן, ההתקרבות של איראן למצרים וגם המלכודות שטומנים הסינים כדי להשתלט על היבשת

יו''ר רשות ני''ע ספי זינגר ומנכ''ל הבורסה איתי בן זאב, לצד יו''ר ה-SEC פול אטקינס, בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, הבוקר (ו') / צילום: דרור סיתהכל

הקלות לישראליות ורפורמה בדיווחים: יו"ר SEC אותת מתל אביב על שינוי כיוון

בביקור בישראל שלח פול אטקינס, יו"ר רשות ני"ע האמריקאית, מסר מרגיע לישראליות שנסחרות בארה"ב ושיתף בתוכניות להפחתה בדיווחי חברות ועידוד השקעות אלטרנטיביות ● אטקינס אינו נלהב מהטלת קנסות על תאגידים, וסירב להתחייב כי יגן על עצמאות SEC מפני טראמפ