גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיילספורס תסייע לעובדים טרנסג'נדרים ב-120 אלף שקל

וגם: הרובוט שמשמח ילדים חולים ● הפיצ'ינג של הכוריאוגרפים הישראלים  ●10,000 גלאי עשן הותקנו בדירות עמידר ● מצנח הזהב וחדשות טובות ● אירועים ומינויים

עובדי חברת סיילספורס בהתנדבות בארגון ''איגי'' שהתקיימה החודש / צילום: סיילספורס ישראל
עובדי חברת סיילספורס בהתנדבות בארגון ''איגי'' שהתקיימה החודש / צילום: סיילספורס ישראל

לרגל חודש המודעות לקהילה הטרנסג'נדרית, חברת סיילספורס תעניק לעובדיה שמגיעים מהקהילה תמיכה כלכלית ורגשית, ותסייע במימון תהליך התאמה מגדרית והחזרים על טיפולים רפואיים ב-120 אלף שקל.

סיילספורס, המתמחה בטכנולוגיית ענן ושירותי CRM, כוללת בתוכנית כיסוי מקיף לניתוחים, תרופות, טיפול הורמונלי ועוד. בנוסף היא תאפשר חופשה בת ארבעה שבועות בתשלום לאחר ביצוע הליך ההתאמה המגדרית, מענק בסך של כ-1,550 שקל לרכישת מלתחה חדשה, החזר כספי על הוצאות משפטיות הכרוכות בתהליך כזה (עד 3,100 שקל), ושירותי ייעוץ ותמיכה לעובדיה מהקהילה הטרנסג'נדרית ובני משפחתם בכל שלב במסע.

בנוסף לכך, בחברה פועלת קבוצת השוויון אאוטפורס (Outforce) למען קידום זכויות הקהילה הגאה וקידום שיח מגדרי, שוויוני ומכבד בחברה, בהובלת עידן לירון-ליבנה. כחלק מהפעילות השוטפת, מעניקה הקבוצה את שירותי סיילספורס בחינם לגופים ייעודיים בקהילה, ומסייעת להם בהטמעת מערכות CRM ללא עלות.

"תוכנית התמיכה נוצרה בעקבות שיחות פנימיות שהתקיימו עם העובדים ועם קבוצת השוויוןOutforce ", מספר אפי כהן, מנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של סיילספורס ישראל. "שוויון הוא ערך עליון בסיילספורס ואנחנו רוצים להבטיח שכל העובדים והעובדות ירגישו שרואים, שומעים ומעריכים אותם".

סיילספורס ישראל הוקמה ב-2011, עם רכישתו של הסטארט-אפ הישראלי Navajo Systems, והיא אחראית על פיתוח פתרונות טכנולוגיים, אבטחה, שירותי שטח ועוד, באמצעות ניתוח ביג דאטה, בינה מלאכותית, קול ואלגוריתמיקה. בראש החברה בארץ עומד אפי כהן, והיא מעסיקה כ-700 עובדים בתל אביב, פתח תקווה ונצרת.

הרובוט שמשמח ילדים חולים

נתוני הפדרציה של תחום הרובוטיקה מלמדים שבשנת 2020 מספר הרובוטים שהיו בשימוש תעשייתי הגיע לשיא חדש של 113 רובוטים על כל 10,000 עובדים. זה קורה במגוון רחב של המדינות, וכבר ניתן למצוא רובוטים שעובדים בשדה התעופה בפרנקפורט, במלון בספרד ובבתי חולים ברחבי העולם - וגם בישראל.

השבוע הגיע לבית החולים תל השומר הרובוט של חברת temi, המייצרת רובוטים המשמשים כעוזרים אישיים, על מנת לשמח ילדים עם מחלות גנטיות באמצעות שירים ומשחקים אינטראקטיביים לחנוכה שהוטמעו בו. הרובוט גם חילק סופגניות בצורה סטרילית וללא סיכון של הילדים.

ד״ר עמר בר יוסף, סגן מנהל בית החולים ספרא לילדים, עופרי הייניש, מנהלת פעילות עמותת ''שמחה לילד'' בבתי החולים בארץ, יוסי וולף, יו''ר ומייסד חברת temi / צילום: עמית אגרונוב

המהלך בוצע בעקבות העובדה שבשל מגפת הקורונה, בית החולים צמצם את כמות המבקרים שניתן להביא למחלקות הילדים השונות - מה שפגע בפעילויות ההתנדבויות המקובלות בחג. חברת temi, בשיתוף חברת One Robotix שהיא המשווקת הבלעדית של הרובוטים שלה בישראל, ועמותת "שמחה לילד", מצאו פתרון שיכול לשמש גם בחגים אחרים וכמובן בבתי חולים נוספים.

"הרובוט שלנו עוצב במיוחד על מנת לתקשר עם בני אדם ולשרת אותם, ואני מאוד שמח שאנו יכולים להתאים את הרובוט לצרכי הילדים ולשמח אותם בחג", סיכם יוסי וולף, יו"ר ומייסד temi.

הפיצ'ינג של הכוריאוגרפים הישראלים

מרכז סוזן דלל יוזם אירוע פיצ'ינג ייחודי להזדמנויות מקצועיות בחו"ל עבור כוריאוגרפים ישראלים, במסגרת פסטיבל 'חשיפה בינלאומית' שנערך בין 1-5 לדצמבר, החושף את מיטב יוצרי המחול העכשווי הישראלי בפני מאות קניינים מפיקים ואוצרים מרחבי העולם.

פלטפורמת הפיצ'ינג מאפשרת ליוצרים ישראלים להציג בפני ועדה בינלאומית הכוללת מנהלי פסטיבלים, מנהלים אמנותיים מנהלי אקדמיות למחול, מנהלי להקות ותיאטראות, ולקבל הצעות מקצועית לתוכניות ועבודות חדשות עתידיות. עלותה של הפקה נאמדת בעשרות אלפי אירו, כך שעבור היוצרים מדובר בהזדמנות משמעותית.

אורי שפיר / צילום: אפרת מזור

במהלך הפיצ'ינג הכוריאוגרפים יציגו את הצעתם באמצעות וידאו באורך 5 דקות, והסבר על פרויקט כוריאוגרפי עתידי לשנת 2022/23. בראש הוועדה עומד סמואל וורסטן, המנהל האמנותי של ההולנד דאנס פסטיבל והמנהל האמנותי של אוניברסיטת ציריך לאמנויות המחול.

"שאבתי את ההשראה לאירוע הפיצי'נג הזה מתוך צפייה במהלך השנים באירוע פיצ'ינג ליצירה דוקומנטרית בסינמטק על שם אבי, דוד פרלוב", מספרת נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל." כך לקחתי את הרעיון מעולם הקולנוע לעולם היצירה הכוריאוגרפית, והטענתי אותו מחדש".

לדברי ענת פישר לבנטון, מנכ"לית סוזן דלל, "אנו נותנים ליוצרים ליווי ומנטורינג, כולל הדרכה כיצד להציג את העבודות באנגלית. באופן זה אנו מאפשרים להם לצמוח ולהתפתח".

10,000 גלאי עשן הותקנו בדירות עמידר

בהשקעה של חצי מיליון שקל הותקנו כ-10,000 גלאי עשן בדירות שמנהלת חברת עמידר עבור משרד הבינוי והשיכון, ושבהן מתגוררים בני הגיל השלישי. הפרויקט נעשה כחלק ממדיניות המשרד לטיוב תחום הדיור הציבורי והגברת הבטיחות בקרב הדיירים. בהמשך יורחב הפרויקט לכלל מאגר הדיור של עמידר, המונה כ-40 אלף דירות.

מדובר בגלאי עשן המתריע על הימצאות עשן כבר בשלבים מוקדמים, באמצעות השמעת צפצופים חזקים, המאפשרים כיבוי מוקדם של השריפה או הימלטות מהירה מהדירה. גלאים מסוג זה אינם זקוקים לתחזוקה רבה, והם בעלי סוללה בעלת אורך חיים של כ-10 שנים.

לדברי נציב כבאות והצלה לישראל, רב טפסר דדי שמחי, "לוחמי האש מוזנקים בכל שנה לכיבוי עשרות אלפי שריפות הפורצות בדירות מגורים, וגובות מחיר כבד בנפש וברכוש. התקנת גלאים מצילי חיים - בעלות מינימלית של עשרות שקלים בודדים - מקצרת משמעותית את זמן התגובה בשריפה, ויש לה חשיבות מכרעת לביטחון האישי של בני המשפחה".

מצנח הזהב

מריאנו פטסינסקי, 48, מונה למנכ"ל חברת הפינטק אפ קפיטל פיננסים. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל בחברה, כמנהל מחלקת אשראי צרכני בלאומי קארד, וכמנהל חטיבת האשראי וניהול הסיכונים של כלמוביל פתרונות מימון.

מריאנו פטסינסקי, מנכ''ל אפ קפיטל / צילום: אסף לב

הפיתוח של אפ קפיטל פיננסים מאפשר לעסקים להקדים תשלומים באופן דיגיטלי, כאשר הספק הוא זה שקובע את גובה ההנחה שהוא מוכן להציע תמורת הקדמת התשלומים.

עו"ד נועה רוזנברג-סגלוביץ מונתה ליועצת המשפטית של היוניוקרן הירושלמי לייטריקס, שמפתח כלים לעריכה מתקדמת של תמונות וסרטוני וידאו.

נועה רוזנברג-סגלוביץ / צילום: ריקי רחמן

עידית סלע מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

עידית סלע / צילום: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

חברת אבטחת הסייבר Hysolate מינתה את רעות מאירסון כסמנכ"לית משאבי אנוש, ליטל גרוסמן כסמנכ"לית שיווק וסיון דיין כמנהלת כספים.

רעות מאירסון, סמנכלית משאבי האנוש בחברת הסייבר הייסולייט / צילום: רמי זרנגר

חברת Altshare, המתמחה בפתרונות נאמנות וניהול אקוויטי חכמים לתעשיית ההייטק, מינתה את אליאור זיטלני כסמנכ"לית הערכות שווי, גיא שמר כסמנכ"ל מוצר ועפר גזית כסמנכ"ל תפעול.

אילנית שטראוכלר, לשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש הגלובלית של Cellebrite, מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש בסטארט-אפ הפינטק EverC, המתמחה בניהול סיכוני מסחר ברשת.

חדשות טובות

קרן פלס מתנדבת. עמותת "שמחה לילד", המסייעת ותומכת בילדים החולים במחלות כרוניות וגנטיות, תקיים ביום ראשון 5.12 ערב גיוס תרומות בלונדון, שבו תופיע בהתנדבות קרן פלס. ההכנסות ישמשו להרחבת פעילות העמותה, בדגש על ביסוס הסניף החדש שהוקם בדרום הארץ.

קרן פלס / צילום: יגאל סלבין

שמחה לילד, שהוקמה לפני כ-15 שנים, היא העמותה היחידה בישראל שמסייעת באופן שורשי ומעמיק לילדים עם מוגבלויות פיזיות קשות, אשר אינם מוגבלים קוגניטיבית. מטרת העמותה היא לעזור לילדים לקבל כלים חברתיים ונפשיים על מנת שיוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם, ולהיות חלק תורם בחברה הישראלית.

המרקים של לקט ישראל. הארגון היחיד בישראל העוסק בהצלת מזון בלבד, "לקט ישראל", פיתח מתכונים של מרקים קפואים מזינים בליווי תזונאית, המבוססים על ירקות שהוצלו - אשר יישלחו לנזקקים לקראת החורף. המהלך נעשה בשיתוף הקרן לידידות ובסיוע חברת "מבושלת".

אל המרכז הלוגיסטי של לקט ישראל, אשר ממוקם בשרון, מגיעות עשרות טונות של עודפי תוצרת חקלאית, ירקות ופירות איכותיים שהיו נזרקים לפח לולא נאספו. עודפים אלה מחולקים באמצעות עמותות לכ-246 אלף אנשים מדי שבוע.

עוד כתבות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

השימוש בגז במשק החשמל יורד: ישראל עברה לשימוש בדלקי חירום

בזמן שהשימוש בסולר - דלק החירום של ישראל - מזנק, השימוש בגז במשק החשמל צונח ביותר מחצי, מה שעשוי להעיד על השבתת אחד ממאגרי הגז של המדינה ● לפי מערכת "נגה", גם התחנות הפחמיות מגבירות תפוקה מעבר לרגיל

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● תרחיש של פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%