גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החידה של רשתות המזון: הסחורות התייקרו, המחירים לצרכן לא השתנו דרמטית אבל הרווחים זינקו

התוצאות העסקיות של רשתות הסופרמרקטים הנסחרות בבורסה בתל אביב מלמדות כי הללו הסתגלו במהירות לתקופה של אחרי המגפה, שבה נהנו מביקושי שיא ● המשך ההתרחבות בעסקיהם הוביל לשיפור ברווחיהן גם מבלי להעלות מחירים לצרכן ● אי.בי.אי: "אם מחירי ההובלה ימשיכו לעלות, עליות המחירים יגיעו"

מנכ''לי רשתות המזון / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, שלומי יוסף, יח''צ
מנכ''לי רשתות המזון / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, שלומי יוסף, יח''צ

בעוד שחלק מרשתות הסופרמרקטים הגדולות בישראל עמדו בשבועות האחרונים בעין הסערה, בעקבות פרסום חשדות של רשות התחרות בקשר להסדר כובל ותיאום מחירים בענף (לצד שחקניות בולטות נוספות בשוק המזון המקומי), התוצאות הכספיות שהן מציגות מעידות על המשך "החגיגה" בעסקיהן גם פוסט תקופת הקורונה, שבה נהנו הרשתות מביקושי שיא של הציבור.

מהדוחות הכספיים שפרסמו לאחרונה רשתות המזון הנסחרות בבורסה בתל אביב עולה, כי למרות שקצב ההכנסות שלהן, כמגמה, פחת בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של 2021, הן נהנו מעליית הרווחיות הגולמית והתפעולית - מה שהשתרשר לשורה התחתונה והגדיל את הרווח הנקי המצרפי שלהן בשיעור דו-ספרתי, וזאת גם ללא עליית מחירים משמעותית לצרכנים. 

מדובר, כפי שעולה מנתוני החברות, במגמה הנתמכת בהתרחבות הפעילות, עם פתיחת סניפים חדשים המסייעים להן לשיפור תנאי הסחר - ובמילים אחרות, גודלן מאפשר להן לשפר את כוח הקנייה שלהן באמצעות לחץ שבכוחן להפעיל כדי להפחית את המחיר שהן משלמות לספקים.

אותה מגמה מאפשרת התייעלות תפעולית של הרשתות, שמשמעותה ניהול יעיל יותר וצמצום העלויות הקשורות למכירות, כך שבשלב הנוכחי הן מצליחות להתמודד עם שינויים בתנאי המאקרו, ובראשם עליית מחירי התובלה בעולם, ובחודשים האחרונים גם התחזקות השקל, המשפיעה על עלויות המוצרים המיובאים. 

 

בסופו של דבר, למרות חולשה יחסית בסיכום תוצאות הרבעון השלישי - שבשנה שעברה היה חריג לטובה בהשפעת הקניות המוגברות בתקופת הקורונה, והשנה הושפע לשלילה מעיתוי חגי תשרי, שהוביל למיעוט ימי עבודה בספטמבר - ניתן להעריך על בסיס התוצאות עד כה, כי בדומה לשנה שעברה, גם 2021 תסוכם כשנה חיובית מאוד לרשתות הסופרמרקטים בישראל.

"הקורונה עדיין תומכת בביקושים ובתוצאות"

שירה אחיעז, אנליסטית הקמעונות בבית ההשקעות אי.בי.אי, מציינת כי "שנת 2020 הייתה מאוד חזקה בעקבות הקורונה, אבל גם השנה יש עדיין גורמים שבחסות המגפה תמכו בביקושים ובתוצאות הרשתות, משום שרוב האוכלוסייה עדיין לא טסה לחו"ל, הרבה אנשים עדיין עובדים מהבית ובתחילת השנה עדיין היו השפעות של סגר".

במבט קדימה, אחיעז מעריכה, עליות מחירים יגיעו בשנה הבאה, אבל מוסיפה, כי "בעקבות חקירת הרשות לתחרות, כרגע כל הרשתות עדיין 'יושבות על הגדר'. ראינו באחרונה עליות מחירים, גם אם לא דרמטיות, אבל אם יימשכו העליות של מחירי הובלה ותשומות נוספות, כמו חומרי גלם, אריזות ועוד, אז מתישהו יגיעו עליות המחירים לצרכנים.

עוד לדבריה "צריך לזכור שיש השפעות נוספות העשויות להוביל לעליות מחירים, דוגמת מס חדש על כלים חד-פעמיים, הרחבת חוק הפיקדון לבקבוקים מפלסטיק ומיסוי משקאות ממותקים".

יוחננוף וטיב טעם בולטות בצד החיובי

מבין שש קמעונאיות המזון הנסחרות בבורסה, בולטות בצד החיובי של התוצאות הרשתות יוחננוף, שלצד ההתרחבות השוטפת נהנתה גם מכמה אירועים חד-פעמיים, וטיב טעם, הממשיכה ליהנות מתהליך השיקום שהיא עוברת זה כשלוש שנים, בהובלת בעל השליטה חגי שלום. מולן בולטות בחולשה יחסית ויקטורי ופרשמרקט, שרווחיהן נשחקו קלות, כמו גם ההכנסות.

2.6 מיליארד שקל היה הסכום שאליו התקרב מחזור המכירות של רשת יוחננוף בתשעת החודשים הראשונים של השנה, המשקף טיפוס של 13% ביחס להכנסותיה בתקופה המקבילה של השנה שעברה. מלבד פתיחת סניפים חדשים נהנתה הרשת שבשליטת משפחת יוחננוף גם מאיחוד תוצאות רשת המוצרים המוזלים לבית "זול סטוק" החל מחודש אפריל, אחרי רכישת השליטה בה (50.1%) תמורת 45 מיליון שקל - מה שסייע ליוחננוף לבלוט ביחס למתחרות, שהציגו שינויים מתונים בהיקפי המכירות שלהן.

הכנסותיה של "המצטיינת השנייה", רשת טיב טעם, לתשעת החודשים הראשונים של השנה השתפרו ב-3% והגיעו לכ-1.2 מיליארד שקל. זאת, בעיקר בזכות צמיחת מועדון הלקוחות ושינויים בהרגלי הצריכה, ובניגוד למתחרות, טיב טעם, הפועלת גם בחגים ובשבתות, נהנתה גם מהשפעה חיובית של חגי תשרי.

נסיגה בהכנסות שופרסל, ויקטורי ופרשמרקט

מול זאת, נסיגה מתונה של כ-1%-3% נרשמה בהכנסות הרשתות שופרסל (מסניפי הסופרמרקטים שלה), ויקטורי ופרשמרקט מתחילת השנה, והיא מיוחסת בעיקרה לשיא בצריכה שנרשם בשנה שעברה, בשיא משבר הקורונה, וכן למספר ימי המכירה המצומצם בספטמבר בהשפעת חגי תשרי.

זאת בעוד רשת רמי לוי, הנושאת את שם בעל השליטה בה, שמרה על איזון בשורת ההכנסות בין ינואר לספטמבר, שהסתכמו בכ-4.8 מיליארד שקל, בעיקר בזכות פתיחת סניפים חדשים.

רמי לוי / צילום: שלומי יוסף

ארבע הרשתות (שופרסל, ויקטורי, פרשמרקט, רמי לוי) מדווחות על ירידה במכירות בחנויות זהות, משיעור מתון של פחות מ-1% (ויקטורי) ועד כמעט 8% (פרשמרקט) - גם כן בהשפעת שינויי הצריכה במהלך משבר הקורונה.

למרות זאת, כאמור, הרשתות נהנו כמגמה משיפור הרווחיות הגולמית שלהן. כפי שרמי לוי מסבירה, העלייה ברווח וברווחיות הגולמית נרשמה בזכות שיפור תנאי הסחר, התייעלות לוגיסטית, פעילות המותג הפרטי ורווחיות חברות בנות, וזאת למרות שמנגד היא מדווחת על "קיטון ברווח הגולמי במגזר הקמעונות כתוצאה מהעמקת המבצעים בחגי תשרי כחלק ממהלך של החברה לחזק את הקשר עם יסודות העסק, שהם הלקוח".

טיב טעם: ההתמקדות בקטגוריות ליבה תרמה לשיפור

89 מיליון שקל הוא הרווח התפעולי שהציגה רשת טיב טעם בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה - סכום המשקף שיפור של 33% ביחס לרווחיה התפעוליים בין ינואר לספטמבר 2020. טיב טעם מחלקת את פעילותה לשני מגזרים - קמעונות, שבמסגרתו היא מפעילה 43 סניפי סופרמרקטים, ותעשייה, שבמסגרתו היא מייצרת, מייבאת ומשווקת מוצרי מזון.

כאמור, לפני כשלוש שנים לקח לידיו בעל השליטה ברשת, חגי שלום, את מושכות הניהול, במסגרת פרידה מפתיעה שנעשתה מהמנכ"ל עדי כהן, חותנו לשעבר של שלום, על רקע חילוקי דעות הן בקשר להתנהלות העסקית של הרשת והן בקשר לעניינים אישיים-משפחתיים. כעת מדווחת טיב טעם בתוצאותיה במגזר הקמעונות על שיפור תנאי הסחר, שינוי בתמהיל מוצרים ועלייה בשיעור המחלקות בעלות רווחיות גבוהה.

חגי שלום מנכל ובעלים של טיב טעם / צילום: אסף לב

במגזר התעשייה היא מציינת כמה תרם לשיפור בתוצאות מיקוד בקטגוריות ליבה, בהן יין ואלכוהול, גבינות ומוצרי בשר טריים, "שהינן בעלות שיעורי רווח גבוהים וצמחו בצורה משמעותית", וזאת במקביל לסגירת פעילות דגים טריים, שאופיינה בשיעורי רווחיות נמוכים.

שורה תפעולית מוצלחת ביוחננוף וברמי לוי

מעל טיב טעם בולטת קפיצה של 66% שמציגה יוחננוף ברווח התפעולי שלה שהגיע ל-213 מיליון שקל. מלבד השפעות חשבונאיות חיוביות של הסדרי מישגור (קונסיגנציה), שבמסגרתם היא משלמת לספקים עבור מלאי רק אחרי שנמכר, מדווחת יוחננוף על רווחיות גבוהה יחסית שממנה נהנית זול סטוק.

חלק מהשיפור נרשם אחרי שבתקופה המקבילה בשנה שעברה ספגה יוחננוף הפסדים של קרוב ל-40 מיליון שקל, בעיקר הפסדי הון ממימוש וגריעת רכוש וכן משערוך נכסים, כך שבנטרולם השיפור ברווח התפעולי שלה בין ינואר לספטמבר מתון יותר ועומד על כ-29%.

עוד בשורה התפעולית רשת רמי לוי נהנתה משיפור של 19%, לסכום של 228 מיליון שקל, בזכות שיפור תנאי הסחר, התייעלות לוגיסטית אחרי המעבר לפעילות במרכז הלוגיסטי החדש של החברה במודיעין, "וכן מפעילות המותג הפרטי ורווחיות חברות הבנות".

שופרסל, המתנהלת ללא גרעין שליטה, "מסתפקת" בשיפור של 10% ברווח התפעולי, בעיקר בזכות שיפור תנאי הסחר והתייעלות תוכן בזכות שיפור בפעילות רשת הדראגסטורים Be .

בצד השלילי, בין הרשתות ניצבת ויקטורי, שהציגה שחיקה של כ-9% ברווח התפעולי שלה בין ינואר לספטמבר, שעמד על כ-73 מיליון שקל, אחרי שהרשת שבשליטת משפחת רביד לא הצליחה לשפר את הרווח הגולמי והוצאותיה גדלו.

שורת הרווח הנקי: זינוק של 150% ביוחננוף

רווח נקי של כ-150 מיליון שקל כל אחת הציגו בתשעת החודשים הראשונים של השנה הרשתות יוחננוף ורמי לוי, מה שמשקף ליוחננוף זינוק של כמעט 150% ביחס לרווחי הרשת בתקופה המקבילה אשתקד, בעוד שאצל רמי לוי סכום זה משקף שיפור של 33% ביחס לתקופה המקבילה.

אצל יוחננוף, מלבד השיפור בפעילות כפי שהוצג, בדרך לשורה התחתונה הרשת נהנתה מרווח של כמעט 30 מיליון שקל מנכסים פיננסיים, מה שהקטין לה משמעותית את הוצאות המימון, ותמך בהגדלת הרווח, בעיקר בהשפעת שערוך השקעתה במניות ואופציות בחברת הטכנולוגיה A2Z, הפועלת בתחום העגלות החכמות לסופרמרקטים. רמי לוי הציגה גם היא שינוי חיובי בסעיפי המימון שלה, אחרי שנהנתה בעיקר מעליית שווי הוגן של מכשירים פיננסיים, שחבר לשיפור בשורה התפעולית. 

רשת טיב טעם הציגה קפיצה של כ-50% ברווח הנקי שלה בין ינואר לספטמבר, ל-55 מיליון שקל, עם כיוון חיובי ברווחיות שני מגזרי הפעילות שלה (קמעונות ותעשייה), שבהם בלט השיפור במגזר התעשייה.

הרווח הנקי של פרשמרקט, הרשת הצומחת של האחים שלומי ויוסי אמיר (אשר נמכרה לחברת האנרגיה פז בעסקה שטרם הושלמה) עמד על 87 מיליון שקל, עלייה של 3%. לעומתה מציגה רשת ויקטורי שחיקה של 2% ברווח לסכום של 42 מיליון שקל, אחרי חולשה בשורה התפעולית.

מובילת השוק, שופרסל, מציגה רווח של 293 מיליון שקל בשורה התחתונה, המשקף שיפור של כ-10% ביחס לינואר-ספטמבר 2020.

טיב טעם עקפה את ויקטורי בשווי

54% הוא שיעור הזינוק שמציגה מניית יוחננוף מתחילת השנה, הבולטת מול יתר מניות הרשתות בתקופה זו.

הזינוק במניית יוחננוף, למחיר המשקף לרשת שווי שוק נוכחי של כ-3.3 מיליארד שקל, ממקם אותה לצידה של המתחרה רמי לוי, המחזיקה בתואר הסגנית של שופרסל כבר כמה שנים מבחינת שווייה, הדומה כעת לזה של יוחננוף, אחרי שיפור של כ-14% שרשמה מנייתה מתחילת השנה.

עוד נהנתה מעליות שערים חדות מניית טיב טעם, שקפצה מתחילת השנה בכ-50%, מהלך שהעלה את שווייה הנוכחי של הרשת לכ-1.1 מיליארד שקל.

כך, לאחר תקופה ממושכת, חדלה טיב טעם מלהיות רשת הסופרמרקטים הקטנה בבורסה מבחינת שווייה, והיא עברה את ויקטורי, הנסחרת בשווי של קצת יותר מ-900 מיליון שקל, אחרי שחיקה של כ-12% במנייתה מתחילת השנה - היחידה מבין המוזכרות המציגה תשואה שלילית עד כה ב-2021.

את השוק מבחינת שווי ממשיכה להוביל בפער משמעותי שופרסל, עם עלייה מתונה של כ-4% שמציגה מנייתה מתחילת השנה, למחיר המשקף לרשת שווי המתקרב ל-7 מיליארד שקל. זאת אחרי שבחודש החולף נחלשה המניה בכ-7%, מאז שדיווחה על ביקור חוקרי רשות התחרות במשרדיה וחקירת המנכ"ל שלה, איציק אברכהן, בעניין החשדות להסדר כובל ותיאום מחירים בין הרשתות. זאת, נוסף על חשיפת פעילות אתר האינטרנט שלה המיועד ללקוחות חרדים, המציע מחירים נמוכים בעשרות אחוזים מאתר האינטרנט הכללי של הרשת.

ירידות דומות בחודש החולף רשמו גם מניות ויקטורי ורמי לוי, שמנהלי שתיהן - אייל רביד בויקטורי ורמי לוי ברמי לוי - נחקרו במסגרת הפרשה, בעוד שיתר המניות לא רשמו שינויים משמעותיים בתקופה המדוברת.

עוד כתבות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש