גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מעל חצי מיליארד שקל בשנה האחרונה: שרשרת העסקאות של חן ואיתי גינדי

האחים חן ואיתי הם מהענף הפחות מוכר של משפחת גינדי ● מתחילת 2021 הם רכשו קרקעות במאות מיליוני שקלים ● הם מתמקדים במגורים ואינם נרתעים מהמחירים הגבוהים במכרזים

חן (מימין) ואיתי גינדי / איור: גיל ג'יבלי
חן (מימין) ואיתי גינדי / איור: גיל ג'יבלי

מי שלא שמע עד עכשיו על הפלג הפחות מוכר במשפחת גינדי - חן ואיתי גינדי, בניו של אברהם גינדי ז"ל, כבר לא יוכל להתעלם מהם: בשנה האחרונה הובילו השניים, ששם החברה הוא כשמותיהם שלהם, עסקאות בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל.

את שורת העסקאות של חן ואיתי גינדי פתחה עסקה בדצמבר 2020, של רכישת קרקע במכרז של רמ"י תמורת 55 מיליון שקל, יחד עם רמי שבירו. מדובר בקרקע שטח של כ-10 דונם בשכונת הנרקיסים (צריפין) בראשון לציון, שייעודה מסחר ותעסוקה.

במחצית הראשונה של 2021 ביצעו הגינדים שלוש עסקאות ברחוב איינשטיין בתל אביב, גם כאן יחד עם שבירו, בהיקף של כמיליארד שקל: בינואר נרכשה קרקע ברחוב אינשטיין 17-15 מקבוצת חג’ג’; בפברואר נרכשה הקרקע באיינשטיין 4-2 מגזית גלוב ובעלים פרטיים; ובמאי נרכשה הקרקע הסמוכה, איינשטיין 8-6, במסגרת כינוס נכסים. על הקרקעות מתוכננות יחד 550 יחידות דיור, וכ-15 אלף מ"ר של מסחר.

 

את רצף העסקאות השנה חתמה עסקה מהחודש האחרון, שבמסגרתה רכשו האחים קרקע בכפר יונה המיועדת להקמת מאות דירות, יחד עם תדהר, תמורת 118 מיליון שקל.
אין זו הפעם הראשונה שהגינדים חוברים לתדהר: הם עשו זאת בעבר בפרויקט של 250 דירות בגבעת שמואל ובפרויקט של 160 דירות בהוד השרון. בפרויקט של הגינדים בשכונת אם המושבות בפתח תקווה, שבו כ-100 דירות, תדהר הייתה הקבלן המבצע.

גורמים המכירים את שני האחים היזמים מספרים שזה לא הכול: מה שפורסם הן העסקאות שנעשו מול חברות ציבוריות, אך יש עוד נוספות, מול חברות פרטיות, שלא קיבלו תהודה.

התחילו במדורגים במזכרת בתיה

האחים לבית משפחת גינדי: יגאל, משה, ואברהם ז"ל, היו בין הקבלנים המובילים בישראל בשנות ה-80. בשלב מסוים נפתחה נגדם חקירה פלילית הנוגעת לקרקעות שמכרו בשומרון: יגאל ומשה עזבו לארצות הברית, ואברהם, אביהם של חן ואיתי, נשאר בארץ והתמודד עם ההליך המשפטי, ובהמשך, עם קריסתה הכלכלית של החברה. ביוני 1986, הוא שם קץ לחייו.

קרית אונו. 12 אלף מ''ר תעסוקה ומסחר / הדמיה: יח''צ

יגאל ומשה המשיכו לעשות עסקים יחד ובין היתר בנו את קניון הזהב, שב-2008 מכרו 75% ממנו לחברת מגדל.

ילדיהם של האחים לא שיתפו פעולה ביניהם בעסקים: אבי, ליטל, מנחם, רועי וגיא - ילדיו של יגאל, הם בעלי גינדי החזקות, שאחד הפרויקטים הבולטים שלה הוא מגדלי גינדי בשרונה בתל אביב; ואילו מנור וכפיר, ילדיו של משה, יחד עם הגיס, אורי לוי, הם בעלי חברת גינדי השקעות, שהפרויקט הבולט שלהם הוא השוק הסיטונאי בתל אביב.
בעוד שהחברות של בני הדודים הופיעו במשך שנים לעתים קרובות בעיתונות, הרי שעל חן ואיתי שומעים הרבה פחות.

איתי, בן 47, הוא הצעיר מארבעת האחים. חן בן 51, ויש להם שתי אחיות בוגרות מהם שאינן קשורות לחברה.

אף שלאורך השנים הם פעלו באזורי הביקוש, הרי שכל העת הם היו מתחת לרדאר. בין היתר יש להם פרויקטי מגורים בתל אביב, רמת גן, ראשון לציון, גבעת שמואל, הרצליה, פתח תקווה, הוד השרון, רעננה, גני תקווה. אז הם מקימים מרכז מסחרי בקריית אונו, בשכונת פסגת אונו בצפון העיר - שבו תעסוקה ומסחר בהיקף של כ-12 אלף מ"ר.

את החברה שלהם - חן ואיתי גינדי - הם הקימו ב-1998. ההתחלה הייתה בכלל עם פרויקט יזמי במזכרת בתיה, של בניית 100 מדורגים. כמי שגדלו בראשון לציון, הם בנו שם לא מעט, אך ב-2004 תקעו יתד בתל אביב כשזכו במכרז של מינהל מקרקעי ישראל, וקנו מגרש בן 600 מ"ר ברחוב הירקון 4, מול חוף הים של תל אביב, בין הרחובות דניאל והכרמלית, שאותו ייעדו לבניית 14 דירות יוקרה. תמורת המגרש הם שילמו 1.15 מיליון דולר. הם כבר החלו לנהל מגעים עם כמה אדריכלים מהשורה הראשונה, אולם בסופו של דבר הם מכרו את המגרש.

ב-2008 הם החלו לבנות בשכונת נחלת יהודה בראשון לציון, כשבאזור עוד היו שטחים פנויים. הגינדים היו בין הראשונים לבנות בשכונה, שמאז השתנתה לבלי הכר, והפכה אבן שואבת ליזמים ולקבלנים.

הגוש הגדול בת''א. עסקאות ברחוב איינשטיין / צילום: איל יצהר

שני האחים ידועים בשוק כמי שמקפידים על הפרטים, ולפרויקטים שלהם הם שוכרים את שירותיהם של טובי האדריכלים: משה צור, גידי בר אוריין, אילן פיבקו, מוטי כסיף. "הם שמים הרבה דגש על העיצוב", אומר האדריכל מיקי טרבס, שעבד איתם בפרויקטים בנחלת יהודה, בנס ציונה וברעננה. "הם נכנסים לפרטים הקטנים ולא פעם הם משדרגים את מה שהבטיחו לדיירים".

"פירק את הלובי וביצע אותו מחדש"

דבר דומה מספר עליהם האדריכל גיל שנהב, העובד איתם כבר למעלה מ-20 שנה: "עשינו יחד פרויקט בנחלת יהודה. כשסיימנו את הפרויקט וכל הדירות כבר נמכרו, איתי גינדי היה בסיור בבניין והלובי לא נראה לו מספיק טוב. הוא פירק, וביצע חדש. אני לא מכיר מקרה כזה, שהדיירים מרוצים והיזם מחליף את הלובי רק כי הוא לא שלם איתו".
שנהב תכנן לגינדים כמה פרויקטים, בראשון, חולון ועוד. בין היתר תכנן עבורם פרויקט בפתח שכונת קריית ההשכלה בפתח תקווה: בניין של 25 קומות מעל קומה מסחרית גדולה, עם כיכר ציבורית ופיאצה.

"לאורך השנים", הוא מספר, "הם צמחו בצורה מבוקרת, עם תשומת לב לאיכות לעיצוב. מה שמאפיין אותם זו הקפדה חריגה בנושא התכנון. הם יושבים באופן אישי על כל דירה, כל חדר, כל חלון. מעבר לזה, הם גם אנשים נעימים. אני כמעט לא מכיר מישהו שיגיד עליהם מילה רעה, הם נגישים והם קשובים".

שנהב מציין כי העובדה הזו גם הפכה את הגינדים לאטרקטיביים לשותפויות עסקיות: "הם עושים המון שותפויות. תמיד יזמינו אותם לעשות עסקה, כולל חברות גדולות שלא צריכות שותפים כדי לעשות עסקאות. זה כי נהנים לעבוד איתם".

אודי שרביט, מנכ"ל תדהר, שביצעה מספר עסקאות עם חן ואיתי גינדי, מאשר את הדברים: "שניהם אנשי מקצוע", הוא אומר על האחים גינדי. "והם שותפים טובים. מאוד חשובה להם האיכות, והם לא מתפשרים בעניין הזה. וחשוב להם שהלקוחות ייצאו מרוצים. גם אם נגמר התקציב לפרויקט, הם לא יתפשרו על המפרט.

"כשנכנסים לבניינים שלהם, רואים שהם מכוונים מאוד גבוה. חשובים להם השם שלהם והמוניטין שלהם. בתור שותף שלהם, אני יכול להגיד לך שאנו סומכים עליהם במאה אחוז. ולא סתם ניגשנו איתם למכרז של רמ"י בכפר יונה".

בתל אביב מסרו האחים באחרונה פרויקט בוטיק של 23 דירות באזורי חן, ושני פרויקטים ייחודיים האחד הוא פרויקט TWENTY ONE בפלורנטין בתכנונו של גידי בר אוריין, המצוי כעת בבנייה. יהיו בו 87 דירות קטנות, של שניים ושלושה חדרים, לצד חללים משותפים בכל קומה.

הפרויקט המיוחד השני הוא הפרויקט באיינשטיין, שמתכנן משה צור. הוא כולל, לצד 15 אלף מ"ר שטחי מסחר, 550 יחידות דיור בשבעה מגדלי מגורים בני 14-30 קומות, ובהם בריכות שחייה, מתחמי ספא וחדרי כושר. "התחלנו לעבוד איתם רק לאחרונה", אומר צור על הגינדים. "הם חותרים לאיכות, ומסתכלים גם על פונקציונליות. יש להם הבנה לגבי איך דירות צריכות להיראות ולהימכר, ובצד זה חשובה להם מאוד האיכות. כיף לעבוד כך".

"המצב בשוק חיזק את הרווחיות"

למרות ריבוי הפרויקטים והמגוון שלהם, רצף כזה של עסקאות גדולות עדיין אינו שגרתי, אלא שגורם בענף מסביר שזה דווקא לא מפתיע. "המצב בשוק חיזק את הרווחיות. היא גבוהה יותר, וקצב המכירות הואץ. כך שזה לא מפתיע שגופים רבים עושים עסקאות גדולות. המצב בשוק נובע גם ממחסור בקרקעות, גם מהבום של ההייטק וגם מהנזילות בשוק. הבנקים היום נותנים כסף יותר בקלות, ובתנאים טובים. הזמינות של הכסף גבוהה יותר, ומחיר הכסף ירד. לכן, היכולת של יזמים לקחת פוזיציות גדלה מאוד, ורצף כזה של עסקאות לא קורה רק אצלם".

בכל זאת, באיינשטיין הם שילמו מחיר שגבוה ב-64 אחוז מהערכת שמאי.
"מהיכרותי את חן ואיתי, הם ידעו למה הם משלמים את המחיר הזה. הם מאוד מחושבים, ואם זה מה שהם שילמו, כנראה שיש כאן היגיון כלכלי. אני מוכן להמר שמה שמתוכנן כרגע הוא לא הדבר הסופי, וכנראה הם יודעים שיש אפשרות למנף. הם לא מהסוג של היזמים שישתוללו עם המחיר כדי לזכות במכרז. הם ממש לא מאלה שיורים לכל עבר, אלא חבר’ה עם הרגליים על הקרקע". 

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף