גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניות הטק משכו את וול סטריט מעלה: נאסד"ק קפץ 3%, אפל 3.5%

מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1% ● נפט WTI קפץ 3.7%, נפט ברנט עלה 3.2% ● באירופה: מדד דאקס עלה ב-2.8%, פוטסי 100 התחזק ב-1.5% וקאק 40 התקדם 2.9% ● חברות הרכב זינקו בטוקיו ודחפו את הניקיי ב-1.9%

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק ננעל בעליות חדות. מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1%.

מניות הטכנולוגיה הובילו את העליות יום שני ברציפות, והנאסד"ק רשם את הביצועים הטובים ביותר מאז חודש מרץ.

אפל קפצה יותר מ-3% לאחר העלאת מחיר יעד מצד ג'פריס, אינטל התקדמה 2.7% לאחר הדיווח על הכוונה להנפיק את מובילאיי ב-50 מיליארד דולר ויצרנית השבבים אנבידיה זינקה 7.5%.

מניית רשת ההיכרויות באמבל זינקה 9.8% בעקבות העלאת המלצה מג'י.פי מורגן מ"נייטרלי" ל"תשואת יתר".

מבין הישראליות, צים עלתה 4.2%, טבע התחזקה 2.1%, איירון סורס קפצה 8.7% ופייבר זינקה 10%.

22:15

נפט מסוג ברנט עלה ב-3.2%, 2.36 דולרים, וחוזה למסירה בפברואר ננעל במחיר של 75.44 דולר לחבית.

21:40

נפט מסוג WTI קפץ 3.7%, חוזה למסירה בינואר ננעל בעלייה של 2.56 דולרים במחיר של 72.05 דולר לחבית.

20:40

הזהב התקדם ב-0.3% וחוזה למסירה בפברואר ננעל בעלייה של 5.2 דולרים במחיר 1,784.7 דולר לאונקיה.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות חדות: בפרנקפורט מדד דאקס עלה ב-2.8%, בלונדון פוטסי 100 התחזק ב-1.5%, בפריז קאק 40 התקדם 2.9% ומדד AEX באמסטרדם קפץ 3.5%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי עלה 2.5% בהובלת מניות הטכנולוגיה שקפצו 5.6%.

התפוקה התעשייתית בגרמניה עלתה במפתיע ב-2.8% בחודש אוקטובר לעומת החודש הקודם, ובהשוואה לנתון מעודכן של התכווצות של 0.5% בספטמבר.

מניית אסטרהזניקה ירדה 2% לאחר הורדת המלצה מג'פריס, מ"קנייה" ל"החזק".

17:45

ההתאוששות בוול סטריט נמשכת ביום שני של עליות: נאסד"ק קופץ 32.9%, מדד דאו ג'ונס עולה 1.6% ומדד S&P 500 מוסיף 2.1%.

בצמרת הדאו, אמריקן אקספרס קופצת 5%, אינטל עולה 4.1%, סיילספורס מתקדמת 3.6%, אפל מוסיפה 3.4% וגולדמן זקס מתחזקת 3%.

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות: מדד נאסד"ק עולה ב-1.9%, מדד דאו ג'ונס מתחזק ב-0.9% ומדד S&P 500 מוסיף 1.2%.

מניית אינטל קופצת עם הפתיחה 7%, לאחר שיצרנית השבבים דיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה.

"הפעילות השקטה" שתסדר לה שווי ענק: כל הדרך של מובילאיי לבורסה | פרשנות

עוד מרכזות עניין: אפל עולה יותר מ-2% לאחר שמורגן סטנלי העלה את מחיר היעד למניה ל-200 דולר. טסלה עולה כמעט 4% למרות דיווחים ולפיהם החברה נאלצה להחליף מצלמות בשלושה מהדגמים שלה.

מבין הישראליות, טבע עולה 1.3%, צים קופצת 4.5% ופורסייט מתחזקת 3.5%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה ל-1.45%. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.2% ומול הין היפני בשיעור דומה לשער של 113 ין לדולר. הליש"ט נחלשת 0.3% לשער של 1.32 דולר לליש"ט והאירו מאבד 0.4% לשער של 1.12 דולר לאירו.

בזירת הסחורות, נפט WTI עולה ב-2.7% למחיר 71.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט עולה ב-2.4% ל-74.8 דולר לחבית. הזהב מתקדם 0.1% למחיר סביב 1,781 דולר לאונקיה.

15:55

ארבה רובוטיקס הישראלית דיווחה על מכירות בהיקף של 0.6 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2021, כך שהמכירות בתשעת החודשים הראשונים של השנה מסתכמות ב-1.7 מיליון דולר. ארבה מספקת שבב לרדארי-הדמיה לרכב, והפכה לחברה ציבורית לאחר שהתמזגה בחודש אוקטובר לחברת SPAC לפי שווי של 525 מיליון דולר. כעת היא נסחרת בשווי של 636 מיליון דולר - עלייה של 21%.

ההוצאות התפעוליות ברבעון הסתכמו ב-8.5 מיליון דולר, לעומת 3.4 מיליון ברבעון השלישי של 2020. הגידול נובע בעיקר מתוספת בכוח אדם ומחזרה לשגרת עסקים. ההפסד הנקי הסתכם ב-13.3 מיליון דולר, כולל 5 מיליון דולר הקשורים לשערוך של הלוואות המירות וכתבי אופציה, לעומת הפסד נקי של 3.3 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020. צבר ההזמנות נכון לסוף ספטמבר 2021 עומד על שני מיליון דולר וממשיך לעמוד בצפי החברה.

15:10

העליות בחוזים העתידיים מתחזקות, כשנאסד"ק צפוי לעלות ב-1.8%. אינטל מזנקת ב8% בטרום (בנוסף ל-8% באפטר אמש) בעקבות ההנפקה המתוכננת למובילאיי. פורסייט הישראלית, שמתמחה במערכות ראייה ממוחשבות לרכב, מצטרפת לעליות.

גם באירופה נמשכת המגמה החיובית, כשהבנקים ובתי ההשקעות מרכזים עניין. עוד עליות מרשימות נצפות אצל ד"ר מרטינס שקופצת ב-6% בלונדון, אינפורמה, לוידס, בנקטו סנטנדר, גלנקור, רולס רויס ועוד.

אנלייבקס הדואלית דיווחה כי בעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים של החברה, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון.

13:50

לפי דיווחים בתקשורת האמריקאית, חברת התעופה אמריקן איירליינס הודיעה כי המנכ"ל דאג פרקר פורש מתפקידו. נשיא החברה יתפוס את מקומו. המניה מטפסת ב-3% במסחר המוקדם.

13:00

המסחר באירופה ממשיך להתקיים בעליות חזקות של 2% ומעלה במרבית המדדים המרכזיים ביבשת. מדד יורוסטוקס 600 ממריא ב-1.9%, יורוסטוקס 50 ב-2.5%.

גם במסחר על החוזים העליות מתחזקות: הנאסד"ק עולה ב-1.7%, הדאו ב-1% ו-S&P500 ב-1.2%. התשואות על האג"ח עולות במתינות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים של הממשל האמריקאי עומדת על 1.44%.

אינטל בולטת לטובה בטרום לאחר שזינקה גם אמש במסחר המאוחר ביותר מ-8%, לאחר שדיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה.

אפל , אנבידיה , טסלה ופייפל גם מתחזקות במסחר המוקדם, וכן הישראליות איירון סורס , מאנדיי , פורסייט , אינמוד , סולאראדג' ופריון .

11:10

נעילה חיובית בעיקרה בבורסות אסיה: מדד האנג סנג זינק ב-2.7%, קוספי עלה ב-0.6%, שנגחאי הוסיף 0.1% ושנזן ירד ב-0.4%.

מניית עליבאבא בלטה עם עלייה חדה של 12%, יצרנית הרכב ג'ילי התקדמה ב-4.5%, קאנטרי גארדן קפצה 11%. גם מייטואן, טנסנט ושיאומי התחזקו.

באירופה נמשכת מגמה חיובית בוהקת, כאשר מדד יורוסטוקס 50 ממריא ב-2.2% ויורוסטוקס 600 עולה ב-1.7%. גם החוזים העתידיים ירוקים, ומאותתים על עלייה של 1.5% בנאסד"ק ושל 1.1% ב-S&P500.

10:15

המסחר בשווקים האירופיים נפתח בעליות שערים. מדד דאקס עולה ב-1.3%, קאק מטפס 1.4% ופוטסי מוסיף 0.8%. גם באמסטרדם, מילאנו ושטוקהולם המגמה חיובית ונרשמות עליות של יותר מ-1%.

בפרנקפורט בולטת אדידס עם עלייה של 2.4%, וגם דויטשה פוסט, פורשה , BMW , סאפ ופומה מרכזות עניין. בלונדון גלנקור עולה ב-2.2% וגם לוידס , אמריקן איירליינס וברברי גרופ מתחזקות.

במסחר על החוזים העתידיים העליות גוברות. החוזים על הנאסד"ק עולים ב-1%, על דאו ב-0.7% ועל S&P ב-0.8%.

9:35

העליות בטוקיו התמתנו לקראת הנעילה ומדד ניקיי סיים את יום המסחר בעלייה של כ-1.9%. קבוצת סופטבנק זינקה בקרוב ל-8%, ניסאן עלתה ב-3.5%, מיצובישי ב-3.2%, מאזדה ב-4.4% וגם טויוטה, סוזוקי, סובארו, בנק מיצובישי פייננשל וענקית הנפט אינפקס רשמו עליות יפות.

07:55

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הניקיי בטוקיו רושם עלייה של 2.2% ומדד ההנג סנג בהונג קונג עולה בכ-1.8%. זאת על רקע ירידה במפלס החששות מווריאנט ה"אומיקרון" של נגיף הקורונה.

מניות ההייטק מזנקות בהובלת עליבאבא שקופצת בכ-10% בהונג קונג לאחר שנפלה בכ-6% אתמול. טנסנט עולה ב-2.7%.

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים אתמול בארה"ב בעליות שערים חזקות - כולל מדד הנאסד"ק שטיפס בקרוב ל-1% לאחר שהחל את היום בירידה. דאו ג'ונס עלה כמעט ב-1.9%, S&P 500 ב-1.1%. תשואות האג"ח גם עלו בחדות, והתשואה על איגרת ממשל ארה"ב ל-10 שנים עלתה ב-9 נקודות בסיס ל-1.42%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת עליות של 0.4%-0.5%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.45%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין מטפס ונסחר סביב 51,000 דולר. גם האת'ריום עולה בכ-3% ונסחר סביב 4,350 דולר.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-1% ונסחר סביב 73.8 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 1.3% ל-70.4 דולר לחבית.

הזהב נסחר ביציבות.

עוד כתבות

אתר BUYME / צילום: צילום מסך

מסע הקניות של הפניקס נמשך: במו"מ לרכישת BUYME לפי שווי של 1 מיליארד שקל

חברת-האם של הפניקס צפויה לרכוש את השליטה בחברת השוברים הדיגיטליים BUYME מידי המשפחות שחר וקז, בעלות השליטה בקבוצת מאיר ● עפ"י ההערכות, העסקה תבוצע באמצעות חברת ההחזקות ולא דרך חברת הביטוח, שכן זו מחזיקה במניות של קבוצת מאיר

סניף של רשת הסטוק / צילום: סטודיו הסטוק

התחרות מחריפה: רשת הסטוק פותחת 6 סניפים בהשקעה של 12 מיליון שקל

רשת הסטוק תפתח שישה סניפים חדשים במחצית הראשונה של השנה ובסך-הכול תמנה 54 סניפים ● הרשת פועלת במודל של One Stop Shop ומציעה מגוון גדול של קטגוריות ומוצרים לתחום הבית ● מהלך ההתרחבות בא על רקע הפופולריות הגואה של רשתות הסטוק בישראל

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

החזרה למשרד והמספרים שמאחוריה: כך נראית וויקס בתחילת 2026

לצד החזרה לשבוע עבודה מלא במשרד, נתוני חברת אתוסיה חושפים זינוק בשיעור העובדים הבוחנים חלופות בחוץ ● במקביל, מספר המשרות הפתוחות נחתך בחצי

דני אבדיה / צילום: ap, Lynne Sladky

כוכב במחיר מציאה: למה דני אבדיה שווה 40 מיליון דולר לעונה ומרוויח רק 14 מיליון?

דני אבדיה עשה היסטוריה כאשר נבחר למשחק האולסטאר היוקרתי של ה-NBA, אך השכר שלו רחוק מלשקף את זה ואף צפוי לרדת בשתי העונות הבאות ● מומחים לענף עימם שוחחנו מסבירים את הפרדוקס אליו נקלע השחקן, ועל הדרך חולקים מחמאות לכוכב הישראלי, ששובר כל תקרת זכוכית אפשרית

אלי מיזרוח, מנכ''ל סילבר קסטל / צילום: אלי כהן

רגולציה איטית וביקוש נמוך: מה קרה להבטחת הקריפטו של ת"א

סילבר קסטל נכנסה לבורסה כחברת ההשקעות הראשונה בנכסים דיגיטליים, עם הבטחות גדולות ונבחרת של כוכבי שוק מאחוריה ● אלא שכעת, לאחר שמחקה 99% משוויה, היא נמכרת לבית ההשקעות אי.בי.אי, שישקיע בה 10 מיליון שקל וינסה לרתום את הפלטפורמה שפיתחה לעסקיו

היועצת המשפטית לכנסת, עו''ד שגית אפיק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הייעוץ המשפטי ממליץ לפצל כשני שלישים מחוק ההסדרים; מה יישאר בחוץ?

רפורמת החלב, הבנקים הקטנים ומס הקרקעות – בחוץ: היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, ממליצה להוציא מהמסלול המהיר של חקיקת התקציב כשני שלישים מסעיפי חוק ההסדרים ולקדם אותם בחקיקה רגילה ● באוצר מודאגים מהיקף הפיצולים ומלינים על כך שלא מאפשרים להם לקדם רפורמות מבניות – לא בהסדרים ולא מחוצה להם

שער הדולר מתחיל להשפיע על ענף ההייטק / צילום: Unsplash, Igor Omilaev

הכסף נשחק, השכר מתייקר: צניחת הדולר מאיימת על ענף ההייטק הישראלי

בזמן שטראמפ מצהיר כי "מצב הדולר מצוין", חברות ההייטק הישראליות מתמודדות עם שחיקה מתמשכת בהון שגייסו וזינוק בעלויות השכר השקליות ● השילוב בין היחלשות המטבע לחוסר התערבות ממשלתית מעמיד בסכנה את הכנסות המדינה ממסים, ומאלץ את התעשייה לבחון מחדש את תוכניות הצמיחה והגיוס בישראל

משרדי WIX בגלילות / צילום: איל יצהר

דור ה-Z לא יבלה שלוש שנים בפקק: השיעור שצריך ללמוד מהמהלך של Wix

הסיפור של שוק התעסוקה לא קשור רק למשאבי אנוש, אלא גם לכלכלות המיקום של מגדלי המשרדים ומגורי העובדים ● ליזמים, למתכננים ולמנהלי שיווק מומלץ לאמץ את מודל 5 ה-ל': לגור, לעבוד, ללמוד, לקנות ולבלות - וכולם באותו מרחב הליכה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה שתזנק היום בבורסה, והשתיים שצפויות לרדת בחדות

המתיחות בין איראן וארה"ב נותרת ברמות שיא ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת לשבוע קריטי נוסף, עם תוצאות של אלפאבית, אמזון, פלנטיר ו-AMD ● הנשיא טראמפ בחר את מועמדו לתפקיד יו"ר הפד - ובוול סטריט מרוצים ● מחירי המתכות היקרות צללו יחד עם מטבעות הקריפטו ● וגם: האם ביצועי וול סטריט בינואר יכתיבו את הטון לשנה כולה? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

גם מקדונלד'ס מעלה מחירים: כמה תשלמו על ארוחת ביג מק?

רשת המזון המהיר הודיעה על העלאת מחירים במוצרי הדגל ובארוחות הקלאסיות, בהמשך לגל ההתייקרויות במשק ● ארוחת הילדים במקדונלד'ס תעלה מעתה 32 שקל במקום 31, הביג מק המסורתי יעלה ב15% מ־20 ל־23 שקל, והמק רויאל יעלה מ־36 ל־40 שקל

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

המאבק על התקציב מתחמם: הקלף שעשוי לעצור את רפורמות הדגל של האוצר

יועמ"שית הכנסת הודיעה כי תתנגד לשורת סעיפי חקיקה בחוק ההסדרים, בהם רפורמות החלב, הבנקים הקטנים ומס קרקעות ● בסביבת שר האוצר אומרים כי ההמלצות אינן מחייבות, אבל בממשלה מעריכים: בגלל החשש ליצור עימות מול הייעוץ המשפטי סמוך לחוק הגיוס - הוצאת הרפורמות מחוק ההסדרים לא תיתקל בהתנגדות

אמיר שביט / צילום: יח''צ

יו"ר רשות החשמל: "כשיש הגזמה במחירים, אין ברירה אלא להתערב"

אמיר שביט אומר שהגבלת המחירים שיצרני החשמל דורשים חסכה למדינה מאות מיליוני שקלים ● הוא תוקף את כשלי חברת החשמל, דורש להפריט את תחנת "גזר" ומאמין: המחירים ייוותרו יציבים

טירה / צילום: איל יצהר

​מחקר חדש: פערי תחבורה גורעים מאות שקלים מהשכר החודשי בחברה הערבית

מכון אהרן חושף כי פערי התחבורה לבדם אחראים לאובדן הכנסה של עד 18% בקרב עובדים ערבים ● החוקר סני זיו: "היכולת להגיע מהר למרכזי תעסוקה משפיעה ישירות על השכר" ● וגם: כך הוסרו יעדי התעסוקה מחוק ההסדרים, ואיך זה יעלה למשק 0.4% מהתוצר בכל שנה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

ינואר בענף הרכב: סך המסירות ירדו ב-10%, פלח החשמליות נעלם במהירות, והסיניות ממשיכות להתחזק

הפלח בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר בחודש החולף היה פלח הפלאג-אין היברידי, שהכפיל כמעט את חלקו לכ-23.5% מכלל השוק - על חשבון כלי הרכב עם הנעה חשמלית מלאה ואפילו על חשבון ההיברידיות הרגילות ● ומה היה הדגם הנמכר ביותר?

אילוסטרציה: Shutterstock

"גיליתי שאני כבר לא הבעלים": הסיפור על הקבלן שגנבו ממנו את החברה

הקבלן אפי פריס נקלע לסאגה שלא תיאמן, במהלכה גילה כי מניות החברה שלו הועברו לזרים והפכו לכלי להפצת חשבוניות פיקטיביות במיליונים ● בראיון לגלובס הוא משחזר את המצוד העצמאי אחר ה"קופים" ואת המאבק המשפטי לעצירת הקריסה של עסקת נדל"ן גדולה

מדפים ריקים מחלב / אילוסטרציה: תמונה פרטית

ממחר: הרפתנים יעצרו את אספקת החלב למחלבות כמחאה על רפורמת סמוטריץ'

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

ראש העיר לוד לא אהב את הסרטון הסאטירי, עכשיו הוא מאיים לתבוע

יוצר התוכן דן פונדק פרסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

משרדי חברת BUYME / צילום: איל יצהר

איך הגיעה חברת BUYME לשווי של מיליארד שקל

הפניקס מנהלת מגעים לרכישת 65% מחברת המתנות והחוויות BUYME ממשפחות שחר וקז ● על פי הערכות, מכירות החברה צומחות ב–25%–30% בשנה, ומחזיקה בנתח השוק הגדול בתחומה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; טבע זינקה בכ-7%, מניות הביטוח קפצו

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.1% ● אופנהיימר מורידה המלצה על נובה: מאמינים כי העליות החדות במניה כבר מגולמות ● הישראלים פדו בינואר 2 מיליארד שקל ממדדי וול סטריט ורכשו קרנות מקומיות ● השקל נחלש מעט; מיטב: התחזקות השקל נבעה מהחלשות הדולר ● בלומברג: ספקולנטים סינים דחפו את מחירי הזהב והיו הראשונים להפיל אותם

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

ב-17 מיליון שקל: יוחננוף רוכשת 30% מקרקע ליד בנימינה להקמת מרכז מסחרי

לגלובס נודע כי יוחננוף תקים על הקרקע מרכז מסחרי חדש שיכלול סניף של הרשת ● הרכישה מתבצעת מידי חברת הנדל"ן שי חי ● המרכז המסחרי, שייפתח ב-2029, צפוי להתחרות בקניון "מול זכרון" הסמוך