גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניות הטק משכו את וול סטריט מעלה: נאסד"ק קפץ 3%, אפל 3.5%

מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1% ● נפט WTI קפץ 3.7%, נפט ברנט עלה 3.2% ● באירופה: מדד דאקס עלה ב-2.8%, פוטסי 100 התחזק ב-1.5% וקאק 40 התקדם 2.9% ● חברות הרכב זינקו בטוקיו ודחפו את הניקיי ב-1.9%

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק ננעל בעליות חדות. מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1%.

מניות הטכנולוגיה הובילו את העליות יום שני ברציפות, והנאסד"ק רשם את הביצועים הטובים ביותר מאז חודש מרץ.

אפל קפצה יותר מ-3% לאחר העלאת מחיר יעד מצד ג'פריס, אינטל התקדמה 2.7% לאחר הדיווח על הכוונה להנפיק את מובילאיי ב-50 מיליארד דולר ויצרנית השבבים אנבידיה זינקה 7.5%.

מניית רשת ההיכרויות באמבל זינקה 9.8% בעקבות העלאת המלצה מג'י.פי מורגן מ"נייטרלי" ל"תשואת יתר".

מבין הישראליות, צים עלתה 4.2%, טבע התחזקה 2.1%, איירון סורס קפצה 8.7% ופייבר זינקה 10%.

22:15

נפט מסוג ברנט עלה ב-3.2%, 2.36 דולרים, וחוזה למסירה בפברואר ננעל במחיר של 75.44 דולר לחבית.

21:40

נפט מסוג WTI קפץ 3.7%, חוזה למסירה בינואר ננעל בעלייה של 2.56 דולרים במחיר של 72.05 דולר לחבית.

20:40

הזהב התקדם ב-0.3% וחוזה למסירה בפברואר ננעל בעלייה של 5.2 דולרים במחיר 1,784.7 דולר לאונקיה.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות חדות: בפרנקפורט מדד דאקס עלה ב-2.8%, בלונדון פוטסי 100 התחזק ב-1.5%, בפריז קאק 40 התקדם 2.9% ומדד AEX באמסטרדם קפץ 3.5%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי עלה 2.5% בהובלת מניות הטכנולוגיה שקפצו 5.6%.

התפוקה התעשייתית בגרמניה עלתה במפתיע ב-2.8% בחודש אוקטובר לעומת החודש הקודם, ובהשוואה לנתון מעודכן של התכווצות של 0.5% בספטמבר.

מניית אסטרהזניקה ירדה 2% לאחר הורדת המלצה מג'פריס, מ"קנייה" ל"החזק".

17:45

ההתאוששות בוול סטריט נמשכת ביום שני של עליות: נאסד"ק קופץ 32.9%, מדד דאו ג'ונס עולה 1.6% ומדד S&P 500 מוסיף 2.1%.

בצמרת הדאו, אמריקן אקספרס קופצת 5%, אינטל עולה 4.1%, סיילספורס מתקדמת 3.6%, אפל מוסיפה 3.4% וגולדמן זקס מתחזקת 3%.

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות: מדד נאסד"ק עולה ב-1.9%, מדד דאו ג'ונס מתחזק ב-0.9% ומדד S&P 500 מוסיף 1.2%.

מניית אינטל קופצת עם הפתיחה 7%, לאחר שיצרנית השבבים דיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה.

"הפעילות השקטה" שתסדר לה שווי ענק: כל הדרך של מובילאיי לבורסה | פרשנות

עוד מרכזות עניין: אפל עולה יותר מ-2% לאחר שמורגן סטנלי העלה את מחיר היעד למניה ל-200 דולר. טסלה עולה כמעט 4% למרות דיווחים ולפיהם החברה נאלצה להחליף מצלמות בשלושה מהדגמים שלה.

מבין הישראליות, טבע עולה 1.3%, צים קופצת 4.5% ופורסייט מתחזקת 3.5%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה ל-1.45%. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.2% ומול הין היפני בשיעור דומה לשער של 113 ין לדולר. הליש"ט נחלשת 0.3% לשער של 1.32 דולר לליש"ט והאירו מאבד 0.4% לשער של 1.12 דולר לאירו.

בזירת הסחורות, נפט WTI עולה ב-2.7% למחיר 71.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט עולה ב-2.4% ל-74.8 דולר לחבית. הזהב מתקדם 0.1% למחיר סביב 1,781 דולר לאונקיה.

15:55

ארבה רובוטיקס הישראלית דיווחה על מכירות בהיקף של 0.6 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2021, כך שהמכירות בתשעת החודשים הראשונים של השנה מסתכמות ב-1.7 מיליון דולר. ארבה מספקת שבב לרדארי-הדמיה לרכב, והפכה לחברה ציבורית לאחר שהתמזגה בחודש אוקטובר לחברת SPAC לפי שווי של 525 מיליון דולר. כעת היא נסחרת בשווי של 636 מיליון דולר - עלייה של 21%.

ההוצאות התפעוליות ברבעון הסתכמו ב-8.5 מיליון דולר, לעומת 3.4 מיליון ברבעון השלישי של 2020. הגידול נובע בעיקר מתוספת בכוח אדם ומחזרה לשגרת עסקים. ההפסד הנקי הסתכם ב-13.3 מיליון דולר, כולל 5 מיליון דולר הקשורים לשערוך של הלוואות המירות וכתבי אופציה, לעומת הפסד נקי של 3.3 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020. צבר ההזמנות נכון לסוף ספטמבר 2021 עומד על שני מיליון דולר וממשיך לעמוד בצפי החברה.

15:10

העליות בחוזים העתידיים מתחזקות, כשנאסד"ק צפוי לעלות ב-1.8%. אינטל מזנקת ב8% בטרום (בנוסף ל-8% באפטר אמש) בעקבות ההנפקה המתוכננת למובילאיי. פורסייט הישראלית, שמתמחה במערכות ראייה ממוחשבות לרכב, מצטרפת לעליות.

גם באירופה נמשכת המגמה החיובית, כשהבנקים ובתי ההשקעות מרכזים עניין. עוד עליות מרשימות נצפות אצל ד"ר מרטינס שקופצת ב-6% בלונדון, אינפורמה, לוידס, בנקטו סנטנדר, גלנקור, רולס רויס ועוד.

אנלייבקס הדואלית דיווחה כי בעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים של החברה, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון.

13:50

לפי דיווחים בתקשורת האמריקאית, חברת התעופה אמריקן איירליינס הודיעה כי המנכ"ל דאג פרקר פורש מתפקידו. נשיא החברה יתפוס את מקומו. המניה מטפסת ב-3% במסחר המוקדם.

13:00

המסחר באירופה ממשיך להתקיים בעליות חזקות של 2% ומעלה במרבית המדדים המרכזיים ביבשת. מדד יורוסטוקס 600 ממריא ב-1.9%, יורוסטוקס 50 ב-2.5%.

גם במסחר על החוזים העליות מתחזקות: הנאסד"ק עולה ב-1.7%, הדאו ב-1% ו-S&P500 ב-1.2%. התשואות על האג"ח עולות במתינות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים של הממשל האמריקאי עומדת על 1.44%.

אינטל בולטת לטובה בטרום לאחר שזינקה גם אמש במסחר המאוחר ביותר מ-8%, לאחר שדיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה.

אפל , אנבידיה , טסלה ופייפל גם מתחזקות במסחר המוקדם, וכן הישראליות איירון סורס , מאנדיי , פורסייט , אינמוד , סולאראדג' ופריון .

11:10

נעילה חיובית בעיקרה בבורסות אסיה: מדד האנג סנג זינק ב-2.7%, קוספי עלה ב-0.6%, שנגחאי הוסיף 0.1% ושנזן ירד ב-0.4%.

מניית עליבאבא בלטה עם עלייה חדה של 12%, יצרנית הרכב ג'ילי התקדמה ב-4.5%, קאנטרי גארדן קפצה 11%. גם מייטואן, טנסנט ושיאומי התחזקו.

באירופה נמשכת מגמה חיובית בוהקת, כאשר מדד יורוסטוקס 50 ממריא ב-2.2% ויורוסטוקס 600 עולה ב-1.7%. גם החוזים העתידיים ירוקים, ומאותתים על עלייה של 1.5% בנאסד"ק ושל 1.1% ב-S&P500.

10:15

המסחר בשווקים האירופיים נפתח בעליות שערים. מדד דאקס עולה ב-1.3%, קאק מטפס 1.4% ופוטסי מוסיף 0.8%. גם באמסטרדם, מילאנו ושטוקהולם המגמה חיובית ונרשמות עליות של יותר מ-1%.

בפרנקפורט בולטת אדידס עם עלייה של 2.4%, וגם דויטשה פוסט, פורשה , BMW , סאפ ופומה מרכזות עניין. בלונדון גלנקור עולה ב-2.2% וגם לוידס , אמריקן איירליינס וברברי גרופ מתחזקות.

במסחר על החוזים העתידיים העליות גוברות. החוזים על הנאסד"ק עולים ב-1%, על דאו ב-0.7% ועל S&P ב-0.8%.

9:35

העליות בטוקיו התמתנו לקראת הנעילה ומדד ניקיי סיים את יום המסחר בעלייה של כ-1.9%. קבוצת סופטבנק זינקה בקרוב ל-8%, ניסאן עלתה ב-3.5%, מיצובישי ב-3.2%, מאזדה ב-4.4% וגם טויוטה, סוזוקי, סובארו, בנק מיצובישי פייננשל וענקית הנפט אינפקס רשמו עליות יפות.

07:55

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הניקיי בטוקיו רושם עלייה של 2.2% ומדד ההנג סנג בהונג קונג עולה בכ-1.8%. זאת על רקע ירידה במפלס החששות מווריאנט ה"אומיקרון" של נגיף הקורונה.

מניות ההייטק מזנקות בהובלת עליבאבא שקופצת בכ-10% בהונג קונג לאחר שנפלה בכ-6% אתמול. טנסנט עולה ב-2.7%.

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים אתמול בארה"ב בעליות שערים חזקות - כולל מדד הנאסד"ק שטיפס בקרוב ל-1% לאחר שהחל את היום בירידה. דאו ג'ונס עלה כמעט ב-1.9%, S&P 500 ב-1.1%. תשואות האג"ח גם עלו בחדות, והתשואה על איגרת ממשל ארה"ב ל-10 שנים עלתה ב-9 נקודות בסיס ל-1.42%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת עליות של 0.4%-0.5%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.45%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין מטפס ונסחר סביב 51,000 דולר. גם האת'ריום עולה בכ-3% ונסחר סביב 4,350 דולר.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-1% ונסחר סביב 73.8 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 1.3% ל-70.4 דולר לחבית.

הזהב נסחר ביציבות.

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

איך השקל הפך לאחד המטבעות החזקים השנה מול הדולר, ומי ניצח אותו?

למרות אי־הוודאות הביטחונית שהייתה מנת חלקנו, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● מתי התרחשה נקודת המפנה שהביא לתיסוף הדרגתי של המטבע הישראלי, מי הם השחקנים בשוק שאחראים למהלך, ואיך נראה העתיד? ● נתון בשבוע

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות: דיסקונט הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה

הפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה● ביטוח 9 מחזירים לאוויר פרסומת ישנה לרגל סוף השנה ● וחברת התקשורת פרטנר מתברגת גבוה כבר בשבוע הראשון באוויר

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; החוזים העתידיים על הנאסד"ק אדומים

הדאקס עולה בכ-0.4% ● הניקיי קפץ בכ-1.4% ● ה-S&P 500 והדאו ג'ונס טיפסו אתמול לשיאים חדשים של כל הזמנים ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום נפלה גם היא במסחר המאוחר, על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● מחירי הנפט עולים ● הביטקוין עולה נסחר סביב 92 אלף דולר

משתתפי המפגש, מימין: יאיר לפידות, מבעלי ילין לפידות, מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות, גילעד אלטשולר מבעלי אלטשולר שחם, אילן רביב מנכ''ל מיטב ודייב לובצקי, מנכ''ל ומבעלי אי.בי.אי / צילום: יח''צ

"זה לא הזמן להגדיל את רכיב המניות": התחזיות והטיפים של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

יאיר לפידות טוען כי "צריך לראות את השנתיים־שלוש האחרונות כחריגות, ביחס למה שאפשר לצפות מהבורסה לאורך זמן" ● באירוע שיזמה חברת ארבע עונות טען מנכ"ל מיטב אילן רביב כי הוא "נשאר עם המדדים המקומיים, למרות ה'מוב' הפנטסטי שעשו", בעוד גילעד אלטשולר מעדיף בטווח הארוך את נאסד"ק ● וגם: באילו סקטורים המליצו הבכירים להתמקד, והמחלוקת על ההשקעה במדד S&P 500

מבלים בפסטיבל הבירה ''הופי'' / צילום: עידן עטייה

למה בוטל פסטיבל הבירה שעשה לישראל יופי של הסברה?

פסטיבל הבירה הבינלאומי "הופי" נערך בתל אביב 4 שנים, הביא הנה נציגי מבשלות בירה מחו"ל ואף שבר חרמות בזמן המלחמה ● השנה הוא לא יתקיים בשל רגולציה מחמירה: "הדרישה אבסורדית, עלות הבדיקה הנדרשת עולה על שווי הסחורה"

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

החלטת ממשלה או חקיקה? כ"ץ יביא לאישור את סגירת גלי צה"ל ב-21.12

שר הביטחון הודיע כי יביא בעוד כשבוע וחצי לאישור הממשלה את ההחלטה על סגירת תחנת הרדיו הצבאית ● ההחלטה תגיע לישיבת הממשלה לאחר שהייעוץ המשפטי לממשלה יוכל להשלים את חוות-דעתו ביחס להחלטה

השטח שעליו תוקם תחנת הכוח ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

תחנת הכוח "קסם" סגרה פיננסית ותקבל תגמול מוגדל מרשת החשמל

ההלוואה מבנק הפועלים עומדת על 1.1 מיליארד אירו ועוד 300 מיליון שקל - ובסך-הכול כ-4.5 מיליארד שקל ● בכך הבטיחה "קסם" את הקמתה ואת "תשלום הזמינות" הגבוה שתקבל מרשת החשמל - זאת מכיוון שמדובר בתחנה קריטית לאספקת חשמל באזור צפון גוש דן

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

האירוע שקיימה ניקוסיה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל / צילום: Startup Nation Central

אחת הידידות הקרובות של ישראל שואפת להעמיק עוד יותר את הקשרים

קפריסין קיימה יחד עם סטארט-אפ ניישן סנטרל את אירוע Tech Horizons of the Mediterranean ● מאות מנהלי ועובדי פלאפון ו-yes לקחו חלק בשבוע מעורבות חברתית ● התערוכה שמוצגת במודיעין בהשתתפות אמנים מכל אירופה ● וזה המנכ"ל החדש של אקוואריוס ● אירועים ומינויים

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

ידועה בציבור תבעה את ילדי בן זוגה לאחר שהוא התאבד. כך זה נגמר

ידועה בציבור תבעה את ילדי בן זוגה לאחר אירוע טרגי, בטענה כי הובטח לה מימון עד לסיום חייה ● השאלה המרכזית שעמדה בפני בית המשפט היא האם הצוואה נועדה להחליף את הסכם החיים המשותפים ● מילה אחת שונה בין ההסכמים הכריעה את הכף

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

הדמייה  פרויקט east&. תחרות קשה / צילום: ויו פוינט

כמעט חצי שנה אחרי טופס 4, רוכשי דירות במגדל בתל אביב עדיין לא מצליחים להביא את הכסף

יזמי פרויקט &East מכרו 271 דירות, אבל מסרו רק 251 מפתחות מאז אישור האכלוס לפני כמעט חצי שנה, בגלל קושי של קונים להשלים את העסקה ● במקביל, אחת מכל חמש דירות בפרויקט עדיין לא מוצאת רוכש ● עוד דוגמה למצבו העגום של שוק הדיור

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

אורקל צוללת: "במקום להרגיע את החששות, ההנהלה מגמגמת"

ענקית שירותי הענן והתוכנה אורקל פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים ודיווחה על הכנסות של 16.06 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ובעקבות זאת צנחה במסחר ● מה בדיוק הרתיע את המשקיעים?

מערכת ההגנה האווירית ''ספיידר'' של רפאל

טיסה סודית אחת חושפת: רוסיה מוקפת במערכות הגנה אווירית ישראליות

מערכות ההגנה האווירית הישראליות עוטפות את רוסיה ● הסטארט־אפים הישראלים מכוונים לארה"ב ● סין מפתחת את היכולות ההתקפיות של מצרים ● סין מעתיקה את הכטב"ם האיראני שאהד 136 האיראני ● וגם: הרכש הביטחוני הגרמני מזנק ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

BYD SEALION 05  פלאג–אין / צילום: יח''צ

בפחות מ-170 אלף שקל: הקרוס אובר הזה עושה כמעט 50 ק"מ לליטר דלק

הסינים ממשיכים לשנות את שוק הרכב, והפעם מגיע אלינו BYD SEALION 05: קרוס-אובר משפחתי מרווח ומאובזר היטב, המצויד בהנעת פלאג-אין בוגרת ומעניק טווח משולב חשמל-בנזין של מעל 1,000 ק"מ ● הרכב אינו חף מפגמים, אבל במחיר פתיחה של פחות מ–170 אלף שקל יש לו פוטנציאל להיות להיט מכירות

מגרש ריק ברחוב איינשטיין בת''א / צילום: איל יצהר

25 שנה אחרי האיפוס, מס רכוש חוזר לחוק ההסדרים. איך זה יראה?

המס יטיל חובת תשלום על קרקע פנויה, עבור הגדלת הכנסות המדינה ● עם זאת, מומחים מזהירים כי העיוותים מהעבר עלולים לחזור, בעוד חברות נדל"ן צפויות להעדיף לשלם ולא לשמש קרקעות ● גלובס עושה סדר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל נגד חוק הגיוס: "לוקה בחסר ולא יביא לגיוס החרדים הנדרש"

הבנק המרכזי מזהיר כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לוקה בחסר", וזאת משום שהיעדים שקבעה הצעת החוק הם נמוכים, והתמריצים הכלכליים בעלי אפקטיביות נמוכה ● "העברת החוק במתכונתו הנוכחית עלולה לא להביא לשינוי משמעותי בהיקף הגיוס, ובכך לשמר את הנטל הכלכלי האישי והמשקי הנובע מהשימוש הנרחב באנשי מילואים"

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

כדי להתחמק ממס הרווחים הכלואים: חברות רבות מחפשות תכנון מס יצירתי

רפורמת הרווחים הכלואים מאלצת בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2% ● בשוק יודעים לספר כי בעלי חברות רבים לא נערכו לכך ומחפשים תכנוני מס יצירתיים ● "החוק תפס רבים לא מוכנים, וכולם בלחץ"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? מהיום אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר