גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניות הטק משכו את וול סטריט מעלה: נאסד"ק קפץ 3%, אפל 3.5%

מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1% ● נפט WTI קפץ 3.7%, נפט ברנט עלה 3.2% ● באירופה: מדד דאקס עלה ב-2.8%, פוטסי 100 התחזק ב-1.5% וקאק 40 התקדם 2.9% ● חברות הרכב זינקו בטוקיו ודחפו את הניקיי ב-1.9%

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק ננעל בעליות חדות. מדד נאסד"ק קפץ 3%, מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה 2.1%.

מניות הטכנולוגיה הובילו את העליות יום שני ברציפות, והנאסד"ק רשם את הביצועים הטובים ביותר מאז חודש מרץ.

אפל קפצה יותר מ-3% לאחר העלאת מחיר יעד מצד ג'פריס, אינטל התקדמה 2.7% לאחר הדיווח על הכוונה להנפיק את מובילאיי ב-50 מיליארד דולר ויצרנית השבבים אנבידיה זינקה 7.5%.

מניית רשת ההיכרויות באמבל זינקה 9.8% בעקבות העלאת המלצה מג'י.פי מורגן מ"נייטרלי" ל"תשואת יתר".

מבין הישראליות, צים עלתה 4.2%, טבע התחזקה 2.1%, איירון סורס קפצה 8.7% ופייבר זינקה 10%.

22:15

נפט מסוג ברנט עלה ב-3.2%, 2.36 דולרים, וחוזה למסירה בפברואר ננעל במחיר של 75.44 דולר לחבית.

21:40

נפט מסוג WTI קפץ 3.7%, חוזה למסירה בינואר ננעל בעלייה של 2.56 דולרים במחיר של 72.05 דולר לחבית.

20:40

הזהב התקדם ב-0.3% וחוזה למסירה בפברואר ננעל בעלייה של 5.2 דולרים במחיר 1,784.7 דולר לאונקיה.

19:00

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות חדות: בפרנקפורט מדד דאקס עלה ב-2.8%, בלונדון פוטסי 100 התחזק ב-1.5%, בפריז קאק 40 התקדם 2.9% ומדד AEX באמסטרדם קפץ 3.5%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי עלה 2.5% בהובלת מניות הטכנולוגיה שקפצו 5.6%.

התפוקה התעשייתית בגרמניה עלתה במפתיע ב-2.8% בחודש אוקטובר לעומת החודש הקודם, ובהשוואה לנתון מעודכן של התכווצות של 0.5% בספטמבר.

מניית אסטרהזניקה ירדה 2% לאחר הורדת המלצה מג'פריס, מ"קנייה" ל"החזק".

17:45

ההתאוששות בוול סטריט נמשכת ביום שני של עליות: נאסד"ק קופץ 32.9%, מדד דאו ג'ונס עולה 1.6% ומדד S&P 500 מוסיף 2.1%.

בצמרת הדאו, אמריקן אקספרס קופצת 5%, אינטל עולה 4.1%, סיילספורס מתקדמת 3.6%, אפל מוסיפה 3.4% וגולדמן זקס מתחזקת 3%.

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות: מדד נאסד"ק עולה ב-1.9%, מדד דאו ג'ונס מתחזק ב-0.9% ומדד S&P 500 מוסיף 1.2%.

מניית אינטל  קופצת עם הפתיחה 7%, לאחר שיצרנית השבבים דיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה. 

"הפעילות השקטה" שתסדר לה שווי ענק: כל הדרך של מובילאיי לבורסה | פרשנות

עוד מרכזות עניין: אפל  עולה יותר מ-2% לאחר שמורגן סטנלי העלה את מחיר היעד למניה ל-200 דולר. טסלה  עולה כמעט 4% למרות דיווחים ולפיהם החברה נאלצה להחליף מצלמות בשלושה מהדגמים שלה.

מבין הישראליות, טבע עולה 1.3%,  צים   קופצת 4.5% ופורסייט  מתחזקת 3.5%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עולה ל-1.45%. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.2% ומול הין היפני בשיעור דומה לשער של 113 ין לדולר. הליש"ט נחלשת 0.3% לשער של 1.32 דולר לליש"ט והאירו מאבד 0.4% לשער של 1.12 דולר לאירו.

בזירת הסחורות, נפט WTI עולה ב-2.7% למחיר 71.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט עולה ב-2.4% ל-74.8 דולר לחבית. הזהב מתקדם 0.1% למחיר סביב 1,781 דולר לאונקיה.

15:55

ארבה רובוטיקס הישראלית דיווחה על מכירות בהיקף של 0.6 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2021, כך שהמכירות בתשעת החודשים הראשונים של השנה מסתכמות ב-1.7 מיליון דולר. ארבה מספקת שבב לרדארי-הדמיה לרכב, והפכה לחברה ציבורית לאחר שהתמזגה בחודש אוקטובר לחברת SPAC לפי שווי של 525 מיליון דולר. כעת היא נסחרת בשווי של 636 מיליון דולר - עלייה של 21%.

ההוצאות התפעוליות ברבעון הסתכמו ב-8.5 מיליון דולר, לעומת 3.4 מיליון ברבעון השלישי של 2020. הגידול נובע בעיקר מתוספת בכוח אדם ומחזרה לשגרת עסקים. ההפסד הנקי הסתכם ב-13.3 מיליון דולר, כולל 5 מיליון דולר הקשורים לשערוך של הלוואות המירות וכתבי אופציה, לעומת הפסד נקי של 3.3 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020. צבר ההזמנות נכון לסוף ספטמבר 2021 עומד על שני מיליון דולר וממשיך לעמוד בצפי החברה.

15:10

העליות בחוזים העתידיים מתחזקות, כשנאסד"ק צפוי לעלות ב-1.8%. אינטל  מזנקת ב8% בטרום (בנוסף ל-8% באפטר אמש) בעקבות ההנפקה המתוכננת למובילאיי. פורסייט  הישראלית, שמתמחה במערכות ראייה ממוחשבות לרכב, מצטרפת לעליות.

גם באירופה נמשכת המגמה החיובית, כשהבנקים ובתי ההשקעות מרכזים עניין. עוד עליות מרשימות נצפות אצל ד"ר מרטינס שקופצת ב-6% בלונדון, אינפורמה, לוידס, בנקטו סנטנדר, גלנקור, רולס רויס ועוד.

אנלייבקס  הדואלית דיווחה כי בעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים של החברה, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון.

13:50

לפי דיווחים בתקשורת האמריקאית, חברת התעופה אמריקן איירליינס  הודיעה כי המנכ"ל דאג פרקר פורש מתפקידו. נשיא החברה יתפוס את מקומו. המניה מטפסת ב-3% במסחר המוקדם.

13:00

המסחר באירופה ממשיך להתקיים בעליות חזקות של 2% ומעלה במרבית המדדים המרכזיים ביבשת. מדד יורוסטוקס 600 ממריא ב-1.9%, יורוסטוקס 50 ב-2.5%.

גם במסחר על החוזים העליות מתחזקות: הנאסד"ק עולה ב-1.7%, הדאו ב-1% ו-S&P500 ב-1.2%. התשואות על האג"ח עולות במתינות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים של הממשל האמריקאי עומדת על 1.44%.

אינטל  בולטת לטובה בטרום לאחר שזינקה גם אמש במסחר המאוחר ביותר מ-8%, לאחר שדיווחה כי בכוונתה להנפיק מחדש את מובילאיי לפי שווי של 50 מיליארד דולר - פי שלושה מהשווי שלפיו רכשה את החברה.

אפל , אנבידיה , טסלה  ופייפל  גם מתחזקות במסחר המוקדם, וכן הישראליות איירון סורס , מאנדיי , פורסייט , אינמוד , סולאראדג'  ופריון .

11:10

נעילה חיובית בעיקרה בבורסות אסיה: מדד האנג סנג זינק ב-2.7%, קוספי עלה ב-0.6%, שנגחאי הוסיף 0.1% ושנזן ירד ב-0.4%. 

מניית עליבאבא בלטה עם עלייה חדה של 12%, יצרנית הרכב ג'ילי התקדמה ב-4.5%, קאנטרי גארדן קפצה 11%. גם מייטואן, טנסנט ושיאומי התחזקו.

באירופה נמשכת מגמה חיובית בוהקת, כאשר מדד יורוסטוקס 50 ממריא ב-2.2% ויורוסטוקס 600 עולה ב-1.7%. גם החוזים העתידיים ירוקים, ומאותתים על עלייה של 1.5% בנאסד"ק ושל 1.1% ב-S&P500.

10:15

המסחר בשווקים האירופיים נפתח בעליות שערים. מדד דאקס עולה ב-1.3%, קאק מטפס 1.4% ופוטסי מוסיף 0.8%. גם באמסטרדם, מילאנו ושטוקהולם המגמה חיובית ונרשמות עליות של יותר מ-1%.

בפרנקפורט בולטת אדידס  עם עלייה של 2.4%, וגם דויטשה פוסט, פורשה , BMW , סאפ  ופומה  מרכזות עניין. בלונדון גלנקור  עולה ב-2.2% וגם לוידס , אמריקן איירליינס וברברי גרופ  מתחזקות.

במסחר על החוזים העתידיים העליות גוברות. החוזים על הנאסד"ק עולים ב-1%, על דאו ב-0.7% ועל S&P ב-0.8%.

9:35

העליות בטוקיו התמתנו לקראת הנעילה ומדד ניקיי סיים את יום המסחר בעלייה של כ-1.9%. קבוצת סופטבנק זינקה בקרוב ל-8%, ניסאן עלתה ב-3.5%, מיצובישי ב-3.2%, מאזדה ב-4.4% וגם טויוטה, סוזוקי, סובארו, בנק מיצובישי פייננשל וענקית הנפט אינפקס רשמו עליות יפות.

07:55

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הניקיי בטוקיו רושם עלייה של 2.2% ומדד ההנג סנג בהונג קונג עולה בכ-1.8%. זאת על רקע ירידה במפלס החששות מווריאנט ה"אומיקרון" של נגיף הקורונה.

מניות ההייטק מזנקות בהובלת עליבאבא שקופצת בכ-10% בהונג קונג לאחר שנפלה בכ-6% אתמול. טנסנט עולה ב-2.7%. 

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים אתמול בארה"ב בעליות שערים חזקות - כולל מדד הנאסד"ק שטיפס בקרוב ל-1% לאחר שהחל את היום בירידה. דאו ג'ונס עלה כמעט ב-1.9%, S&P 500 ב-1.1%. תשואות האג"ח גם עלו בחדות, והתשואה על איגרת ממשל ארה"ב ל-10 שנים עלתה ב-9 נקודות בסיס ל-1.42%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת עליות של 0.4%-0.5%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.45%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין מטפס ונסחר סביב 51,000 דולר. גם האת'ריום עולה בכ-3% ונסחר סביב 4,350 דולר.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-1% ונסחר סביב 73.8 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 1.3% ל-70.4 דולר לחבית.

הזהב נסחר ביציבות.

עוד כתבות

זאב הבלהות / צילום: Shutterstock

תחזיקו חזק: מה יקרה כשזאב הבלהות יחזור ליער

השבת זאב הבלהות או ציפור הדודו האייקונית לחיים אומנם מסעירה את הדמיון, אבל מהלך כזה משנה את כל התמונה ביחס לטורפים ולתחרות על משאבים ● איך עושים את זה בצורה שלא תפגע בטבע, והאם ההישג הזה רצוי בכלל?

בעיגול: אלי פפושדו, מבעלי פארק פלאזה / צילום: איור: גיל ג'יבלי

פפושדו בוחן מהלכים פיננסיים באימפריית המלונות שלו באירופה

פארק פלאזה דיווחה לבורסה בלונדון כי אלי פפושדו ונשיא החברה בוריס איבשה מתכננים להיפגש עם מספר קטן של משקיעים פיננסיים בנוגע למגוון אפשרויות — מגיוס הון לסיוע לצמיחת החברה, ועד מימוש חלק מהמניות שלהם בפארק פלאזה ● עוד צוין בדיווח כי בשלב זה הם אינם במגעים עם אף גוף, ולא קיבלו כל הצעה בנוגע להחזקותיהם בחברה

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

קניות בקניון / צילום: Shutterstock, YIUCHEUNG

הצריכה הפרטית בריבאונד משמעותי ברבעון השלישי - קצב של 5.3%

התוצר רשם ברבעון השלישי של 2025 עלייה של 12.4% לעומת הרבעון הקודם - כך עולה מאומדן ראשון שמפרסמת היום הלמ"ס ● בהשוואת הרבעון השלישי למקבילו אשתקד, העלייה בתוצר מתונה יותר ועומדת על 3.5%, אך עדיין מדובר בקצב צמיחה שעולה על תחזיות הכלכלן הראשי באוצר

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

נכנסים מהדלת האחורית: איך הסינים ממשיכים לזכות במיזמי תשתית עצומים בישראל

למרות המגמה העולמית להתנתק מסין בתחום התשתיות הקריטיות, חברות מבייג'ינג שותפות בהקמת מיזמים מרכזיים בישראל • שר האנרגיה אלי כהן: "ברגע שאין עמדה מצד המל"ל, כמוה כהסכמה"

בובות פאנקו / צילום: Shutterstock

בובות הפופ קרסו כי למעריצים נמאס לקבל עוד מאותו הדבר

פאנקו, יצרנית בובות הפופ שהפכה לסמל הנוסטלגיה של הוליווד, מזהירה מקריסה בעקבות הפסדים כבדים וחוב תופח ● מעבר למשבר העסקי, נפילתה חושפת את העייפות מתרבות השכפולים ומראה כי אי אפשר לתעש רגשות בלי שבסוף גם הם יהפכו למלאי עודף

ניהול סיכונים ובקרה פנימית / צילום: Shutterstock

ניהול סיכונים ובקרה פנימית: מה מנהלים יכולים ללמוד מאירועי 7 באוקטובר

ועדת תורג'מן חשפה כיצד הטיות קוגניטיביות עיצבו את קבלת ההחלטות לפני 7 באוקטובר ● אבל הן עלולות להפיל גם חברות עסקיות ● כך תזהו אותן ותמנעו טעויות קריטיות בארגון שלכם

דירת 3 חדרים בשכונת נאות אפקה בת''א / צילום: גלי וינרב

עם שומר וחדר כושר: בכמה הושכרה דירת 3 חדרים בנאות אפקה בת"א?

דירת 3 חדרים ברחוב פנחס רוזן בתל אביב הושכרה ב-9,000 שקל לחודש ● לדירה יש חניה ומחסן, ובבניין יש שומר ומכון כושר ● דמי הניהול החודשיים עומדים על 1,330 שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פטריק דרהי - הוט HOT / צילום: איל יצהר

ברקע המרוץ לרכישת הוט מובייל: מחירי התקשורת עולים, לראשונה זה 14 שנה

הוט מובייל נמצאת על המדף ומושכת הצעות רכישה ממתחרות וממשקיעים חיצוניים ● התחרות על החברה הגיעה לאחרונה לשיא עם הצעה של מעל ל–2 מיליארד שקל ● איך אישור העסקה עשוי להשפיע על השוק ועל המחירים בישראל?

מצב השווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה צריך לדעת כשפורשים לפנסיה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הזינוק במחזורי המסחר הפך למכרה זהב עבור הבורסה ● מנהל ההשקעות שבטוח - זה לא הזמן למכור את מניות הבנקים ● הטיפים שיכולים לחסוך לכם מיליון שקל ויותר ● וגם: ארבע חברות מישראל שוברות שיאים בוול סטריט

3 תובנות על השינויים בתיק של באפט / צילום: Shutterstock

טביעת אצבע של היורש והשקעה מפתיעה: 3 תובנות על השינויים בתיק של באפט

המשקיע האגדי חשף בסוף השבוע האחרון שורה של שינויים בפורטפוליו של ברקשייר האת'ווי ברבעון השלישי של השנה ● השקעת ענק בגוגל, מכירות עקביות בבנק אוף אמריקה ואפל והגדלת החזקות בדומינו'ס: מה אפשר ללמוד מהמהלכים האחרונים של האורקל מאומהה?

ישראל איבדה יתרון במרוץ הקוונטי. האם הביטחון בסכנה? / צילום: Shutterstock

האם השקעה לאומית של 340 מיליון דולר ירדה לטמיון? הטכנולוגיה הישראלית שבסכנה

השקעה לאומית של 340 מיליון דולר בתחילת העשור והירתמות של התעשייה המקומית הביאו את ישראל להתברג בין עשר המדינות המובילות בקוונטום ● אלא שכעת התקציב הזה עומד להיגמר, והתלות של טכנולוגיות ביטחוניות בתחום רק מתהדקת - מפיצוח שיטות הצפנה ועד יכולות יירוט

הטלגרף: "גרמניה ניסתה להשמיד את היהודים, והיום ביטחונה תלוי בהם"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האיומים של איראן חושפים את חולשתה, בטלגרף תוהים איך ישראל מחמשת את גרמניה, "המדינה שהשמידה את אבותיה", ולמה ההגנה האמריקאית על ישראל בזמן המתקפה האיראנית היא "מופת לכל הצבאות" • כותרות העיתונים בעולם 

איך בני 80 שומרים על מוח צעיר / צילום: Shutterstock

במכון ויצמן עשו מחקר ענק על הזדקנות, והממצאים מפתיעים

פרופ' מרסל משולם מאוניברסיטת נורת'ווסטרן חקר במשך שנים אלצהיימר ואז החליט לשנות כיוון ולחקור דווקא את הסוד של הסופר־אייג'רים ● פרופ' אורי אלון ממכון ויצמן חיפש את "צוק ההזדקנות" של נשים והופתע בעצמו מהממצאים ● ופרופ' ודים גלדישב, מבית החולים של הרווארד, גילה מה קורה כשמחברים בין איברים של עכבר צעיר ועכבר זקן ● שלושה חוקרי הזדקנות מספרים לגלובס על הממצאים המטלטלים והמשמעות שלהם לעתיד, וגם עונים על השאלה איך אפשר להאט הזדקנות כבר היום

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האב החליט להוריש את נכסיו רק לבן אחד. האם הצוואה תקפה?

רו"ח דרש שכר־טרחה עבור סגירה פיננסית בפרויקט של חברה לה ייעץ כמה שנים קודם לכן, אך לבסוף חויב לשלם את הוצאות המשפט ● אישה שביקשה מחצית מנכסי בן זוגה לשעבר נדחתה משום שלא הוכיחה שיתוף כלכלי, מעבר להכנסות מסחר בסמים קלים ● וגם: צוואה שנישלה את רוב הילדים נותרה על כנה ● 3 פסקי דין בשבוע 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

וורן באפט חושף את ההשקעה החדשה שלו

ברקשייר האת'ווי חשפה השקעה חדשה במניות אלפאבית בשווי 4.3 מיליארד דולר ● ההשקעה בחברת האם של גוגל מפתיעה לאור התנגדותיו של באפט בעבר להשקיע במניות צמיחה בתחום הטכנולוגיה ● במקביל, האורקל מאומהה ממשיך לצמצם את ההחזקה במניית אפל

בית שרוף בקיבוץ בארי / צילום: ap, Amir Cohen

הממשלה החליטה: תוקם ועדת חקירה לא ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר

בעקבות החלטת הממשלה לא להקים ועדת חקירה ממלכתית הגיב ראש האופוזיציה, יאיר לפיד: "הממשלה עושה הכול כדי לברוח מהאמת ולהתחמק מאחריות" ●  הרמטכ"ל וחה"כ לשעבר גדי אייזנקוט הגיב להחלטת הממשלה: "ממשלת 7 באוקטובר, שראשיה הם היחידים שמסרבים לקחת אחריות על הגרוע באסונות ישראל ולא ראויים לשמש באף תפקיד הנהגה - מקימים את ועדת הטיוח והקומבינה ● בעזה מדווחים: חיפושים אחר חלל חטוף בשכונת זייתון בעיר עזה ● צילומים בלבנון מראים: ישראל מקימה חומת בטון בגבול הצפוני ● עדכונים שוטפים 

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

מחירי הגבינות יירדו? האוצר יגדיל את היבוא פי שלושה

משרד האוצר יפרסם השבוע להערות הציבור החלטה להגדיל דרמטית את מכסות היבוא על גבינות צהובות, קשות ופרימיום - ממכסה שנתית של 6,500 טונות בלבד, למכסה של 19.5 אלף טונות ● הרחבת המכסות תהיה בהוראת שעה לשנתיים ותיכנס לתוקף בתחילת 2026

ביל ומלינדה גייטס / צילום: ap, Seth Wenig

קרן ביל ומלינדה גייטס קיצצה ב-65% את החזקותיה במיקרוסופט

רשות ניירות הערך האמריקאית דיווחה כי ברבעון האחרון קיצצה הקרן הפילנתרופית של ביל ומלינדה גייטס בעשרות אחוזים את ההחזקות שלה במיקרוסופט ● המהלך מעורר שאלות משום שמיקרוסופט שימשה זמן רב כנתח המרכזי של תיק ההשקעות של הקרן

איגור טוצ'ינסקי (רביעי מימין) ובכירי בית החולים איכילוב / צילום: יח''צ

התרומה החדשה לבתי החולים איכילוב והדסה

איגור טולצ'ינסקי, מייסד ומנכ"ל חברת ההשקעות WorldQuant, תרם 5 מיליון שקל למרכזי פוסט-טראומה בשני בתי חולים ● בכירי ענף הפינטק נפגשו עם הנשיא הרצוג, והפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב ניצבת בשורה אחת עם המוסדות האקדמיים המובילים בעולם ● אירועים ומינויים