גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט; אפל עלתה בעוד 2.3% לשיא חדש

צים ריכזה מחזור גבוה וסיימה בירידה של 3.2% ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת עם נטייה לירידות ● סנטינל וואן רשמה ירידה של 4.7% ואילו וויקס קפצה בכ-5%

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

נעילה חיובית בניו יורק. מדד הנאסד"ק רשם עלייה של כ-0.6% והדאו ג'ונס, שנסחר בירידה קלה במשך מרבית היום, סגר בעלייה של כ-0.1%.

מניית אפל רשמה עלייה של 2.3% וטיפסה גם היום לשיא חדש.

צים ריכזה מחזור גבוה וסיימה בירידה של 3.2% לאחר שעלתה כ-6% במהלך המסחר. סנטינל וואן רשמה ירידה של 4.7%.

מנגד, עליות חדות רשמו וויקס, מאנדיי, ריסקיפייד , רדהיל , רי אוטומוטיב, פרוטליקס ופורסייט.

20:35

מגמה מעורבת בוול סטריט, כשמדד הנאסד"ק רושם עלייה קלה ומנגד הדאו ג'ונס נסחר בירידה קלה.

מניות וויקס, מאנדיי , מטא פלטפורמס (פייסבוק) ודלתא איירליינס בולטות בעליות.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה ב-3 נקודות בסיס ל-1.51%.

בזירת הסחורות, החוזים על הנפט נסחרים בעלייה קלה. הזהב נסחר ביציבות.

18:47

בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת עם נטייה לירידות. בניו יורק המגמה מעורבת, כשמדד הנאסד"ק רושם עלייה קלה ומנגד הדאו ג'ונס נסחר בירידה קלה.

עליות בולטות רושמות וויקס , אפל, טוויטר , פורסייט, אורקל ומניות הקרוזים והתעופה. מנגד, ירידות חדות רושמות רשתות הקמעונאות טרגט וקרוגר.

17:00

מניות אורקל, קרניבל , יונייטד איירליינס הולדינגס ואמריקן איירליינס בולטות בעליות חדות. אפל לא עוצרת ומטפסת גם היום לשיא חדש.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות חדות מניות צים , אלוט , איי.סי.אל ונובה.

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לעליות. מניית סנטינל וואן צונחת ב-12% ומנגד פייזר בולטת בעלייה חדה.

14:40

בעוד שהמסחר באירופה ממשיך להתקיים בעיקר בירידות שערים, החזוים העתידיים שוב נסחרים במגמה חיובית (בעליות של כ-0.3%) לאחר שיצרניות החיסונים ביונטק ופייזר הודיעו שנמצא כי שלוש מנות מהחיסון המשותף שלהן מספקות הגנה גם מווריאנט אומיקרון של הקורונה.

בזירת המסחר המקדים, פייזר שנסחרה קודם לכן בירידה עברה לעליות והירידה של מודרנה התמתנה משמעותית. גם חברות התעופה והתיירות נהנות מהבשורה של יצרניות החיסונים, וקרניבל, אמריקן איירליינס ועוד חברות בענף מתחזקות.

13:05

המסחר באירופה מתקיים בעיקר במגמה שלילית בשעה זאת, כאשר רק המדד בציריך נסחר בירוק. דאקס מאבד 0.7%, קאק יורד ב-0.5% ופוטסי נסחר ביציבות. מדד יורוסטוקס 50 יורד ב-0.7% ויורוסטוקס 600 נחלש ב-0.2%.

החוזים על המדדים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת, כאשר נראה כי דאו ג'ונס ייפתח בירידות קלות בעוד שנאסד"ק יטפס. בזירת המסחר המוקדם עדיין בולטות חברות החיסונים שמאבדות גובה, ובראשן מודרנה, וגם יצרניות הרכב החשמלי לוסיד וריביאן נחלשות קלות.

סנטינל וואן הישראלית נחלשת בקרוב ל-10% על אף שעקפה את התחזיות, לאחר שדיווחה כי תקופת החסימה (lock-up) על מכירת מניות על-ידי בעלי מניות קיימים, תקופה שבה אסור להם למכור מניות לאחר ההנפקה, צפויה להסתיים השבוע (ב-9 בדצמבר).

12:10

שוק הנפט עבר לעליות, ושני סוגי הנפט הגולמי עולים בכ-0.6%: נפט WTI נסחר סביב 72.4 דולר לחבית, הברנט תמורת 75.9 דולר לחבית.

11:20

סנטינל וואן צונחת בטרום לאחר פרסום הדוחות על אף שעקפה את התחזיות. חברת הסייבר זינקה אמש ב-13.4% לקראת הפרסום (לאחר המסחר), וצנחה ב-8.5% במסחר המאוחר לאחר פרסומם. החברה דיווחה על הפסד מתואם של 15 סנט למניה על הכנסות של 56 מיליון דולר., בעוד שאנליסטים ציפו להכנסות של 49.6 מיליון דולר והפסד של 18 סנט למניה.

יצרניות החיסונים בולטות לשלילה במסחר המוקדם. נובהווקס נחתכת ב-6.8%, מודרנה ב-4.7% ופייזר ב-3.3%.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת. בעוד שמדדי פוטסי וקאק מתקדמים בקרוב ל-0.3%, מדד דאקס יורד ב-0.1% וגם במדריד, מילאנו ובריסל נרשמות ירידות קלות.

בשוק המט"ח סוער הבוקר והדולר נחלש בקרוב ל-1.2% אל מול השקל ויורד לרמה של 3.117 שקלים בלבד. האירו מאבד 0.9% ונסחר סביב 3.519 שקלים.

באסיה מנגד ננעלו המדדים בירוק: מדד ניקיי הוסיף 1.4%, שנגחאי עלה ב-1.1%, שנזן הוסיף 1.8%, קוספי התקדם 0.3%. מדד האנג סנג ננעל לאחר יום תנודתי בירידה מזערית, כאשר עליבאבא בלטה עם ירידה של יותר מ-5%.

8:05

באסה נרשמת מגמה חיובית, כאשר מדד ניקיי עולה ב-1.4%, שנגחאי ב-0.9% ושנזן ב-1.3%. מדד האנג סנג בהונג קונג נסחר בתנודתיות ונע בין עלייה לירידה בשיעור נמוך. קוספי עולה ב-0.4%.

בהונג קונג בולטת מניית עליבאבא שנחתכת ב-5.3%, לאחר שאת יום המסחר בוול סטריט סיימה אמש בעלייה קלה. החברה הודיעה על החלפת סמנכ"ל הכספים, ו-Citi שינתה את מחיר היעד של המניה ל-234 דולר.

מדד ניקיי מתחזק על אף נתוני תוצר מאכזבים, שלפיהם התמ"ג הרבעוני ירד ב-0.9% (לעומת תחזית של 0.8%-) והתמ"ג הרבעוני (בקצב שנתי) ירד ב-3.6%, לעומת תחזית של 3.1%-.

החוזים בניו יורק נסחרים בעליות של 0.3%-0.4%, לאחר שיום המסחר ננעל אתמול בעליות חזקות בהובלת מניות הטכנולוגיה. נאסד"ק קפץ 3% (היום החזק ביותר מאז מרץ), מדד דאו ג'ונס התחזק 1.4% ומדד S&P 500 עלה ב-2.1%. נכון לשעה זו תשואות האג"ח של הממשל האמריקאי נסוגות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-2 נקודות בסיס ל-1.46%.

בשוק הנפט הגולמי נרשמת חולשה קלה כאשר שני סוגי הנפט יורדים בכ-0.3%, זאת לאחר זינוק של 3.7% אמש בנפט מסוג WTI ושל 3.2% בברנט. הבוקר הם נסחרים סביב 71.7 דולר ו-75.2 דולר לחבית, בהתאמה.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות בשיעורים קלים, והביטקוין נסחר סביב 50.4 אלף דולר. האת'ר יציב סביב 4,324 דולר.

עוד כתבות

אנליסטים מזהירים: "ישראל בדרך למלחמה בכמה חזיתות"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ההסדרים של ישראל עם עזה, סוריה ולבנון עלולים לקרוס, מיהו הנשיא החדש של צ'ילה שתומך בישראל, ובאיראן הדיחו את מפקד מערך ההגנה האווירית אחרי הכישלון ביוני ● כותרות העיתונים בעולם

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החשמל מתייקר, אבל יש פתרונות: כך תחסכו עד 20% דרך הספקיות הפרטיות

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

מדד תשומות הבניה / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המכות שנופלות על יזמי הנדל"ן אחת אחרי השנייה

ההאטה בענף הולכת ומעמיקה אך היא לא המכה היחידה על היזמים ● מדד תשומות הבנייה השלים קפיצה של 5% בשנה, מה שמכביד עוד יותר על צד ההוצאות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסיבת חנוכה בבית הלבן: "יש כאלו שמכחישים את 7 באוקטובר. לא ניתן לזה לקרות"

טראמפ במסיבת חנוכה בבית הלבן: "יש אנשים שמכחישים את 7 באוקטובר. לא ניתן לזה לקרות" ● שורת מדינות ערביות מתעצמות צבאית - בחסות ממשל טראמפ ● לוחם צה"ל נהרג מירי בבסיס בצפון, נפתחה חקירת מצ"ח ● דיווחים שוטפים

מחירי הדיור / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לא רק המחירים שירדו: המכה שספגו רוכשי הדירות החדשות

מחירי הדירות ממשיכים לרדת שמונה חודשים ברציפות, אך עליית תשומות הבנייה מייקרת את הדירות החדשות ומכבידה על הרוכשים והיזמים ● הירידות ניכרות בעיקר בדרום ובתל אביב, בעוד בירושלים נרשמות עליות, ובשוק השכירות נרשמת יציבות עם עליות מתונות לדיירים חדשים ולמחדשים

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?

צילום: Shutterstock, Satenik Guzhanina

האינדיקטור שמראה התמתנות משמעותית במחירי השכירות

נתוני הלמ"ס שפורסמו השבוע סיפק הוכחה נוספת להתקררות בשוק הנדל"ן: מחירי הדירות רושמים ירידה שמונה חודשים ברצף, ומציגים קצב עלייה שנתי זניח ● זאת לעומת 2.6% בשוק השכירות ● אבל בהפניקס צופים התקררות חדה בחודשים הקרובים

גדעון תדמור, יו''ר ומייסד נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

חגיגת המימושים בת"א: שתי מנהלות בנאוויטס מכרו מניות ב־29 מיליון שקל

אחרי זינוק של כ־870% בחמש השנים האחרונות, יועמ"שית שותפות הנפט וסמנכ"לית הכספים שלה מימשו חלק מהחזקותיהן ● שווי החזקותיו של המייסד והיו"ר גדעון תדמור זינק ל־1.3 מיליארד שקל

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

ריק וורסטר, מנכ''ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב / צילום: Reuters, Kylie Cooper

מנכ"ל חברת ברוקראז' מהגדולות בעולם משרטט את הגבול בין הימור להשקעה

ריק וורסטר, מנכ"ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב, רואה את המתחרה רובינהוד צוברת תאוצה וחושש מהנהירה למוצרים עתירי סיכון ● "אני באמת מודאג מהמסר שנשלח למשקיעים צעירים - שצריך להשיג רווחים מהירים"

צילום: איל יצהר

רעיון נועז, כישלון קליני מכריע: חברת הביומד ביומיקס צפויה להיסגר

החברה הישראלית שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בזיהומים חיידקיים הפסיקה ניסוי קליני בשל תופעות לוואי, פיטרה מעל מחצית מעובדיה ומתכוונת למכור פטנטים ● היום הגישה ביומיקס בקשה לצו פתיחת הליכי חדלות פירעון מניית החברה האם בניו יורק איבדה כמעט את כל ערכה מאז מיזוג ה-SPAC

יו''ר הוועד האולימפי בישראל יעל ארד, אורח הכבוד ויו''ר הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים LA28 קייסי וסרמן וארוסתו / צילום: הוועד האולימפי בישראל

הוועד האולימפי מסכם שנה באירוע חגיגי

הוועד האולימפי בישראל חתם את השנה הפוסט־אולימפית בטקס חגיגי ● פורום טכנולוגי סגור ביוזמת MIND Israel התקיים בת"א ● מאות רוקחי Be פארם השתתפו בכנס השנתי באקספו ת"א ● וגם: יו"ר חדשה לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ת"א ומועמד לתפקיד נשיא התאחדות התעשיינים ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה עלתה ב-3% לשיא, סירקל זינקה ב-9%, וויקס ב-5%

מטבעות הקריפטו התאוששו מעט היום, אך האיום המרכזי עליהם נובע מעליית הריבית הצפוייה ביפן ● גילת ירדה בעקבות הנפקת מניות למוסדיים ● בורסת נאסד״ק מבקשת להאריך את שעות המסחר שלה ל־23 שעות ביממה ● מחירי הנפט בארה״ב ירדו היום לשפל מאז מאי, ומסתמנים כשנה הגרועה ביותר שלהם זה שבע שנים ● האבטלה בארה"ב בשיא של כ-4 שנים ● נעילה שלילית באירופה

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

משרד הבריאות: השפעת השנה מוקדמת וחמורה מהרגיל

תת־זן חדש של שפעת A הפך את עונת השפעת לקשה מהממוצע, עם מקרי תמותה בילדים, מאות מאושפזים והיערכות לעומסים בבתי החולים ● משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות על ידי אוכלוסיות בסיכון ובנוכחותן ● וגם: שיעור ההתחסנות בישראל נותר נמוך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מניות הטכנולוגיה נפלו, ברודקום איבדה 5.5%

מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.6% ● מניות הטכנולוגיה הגדולות איבדו גובה ● הזהב נסחר לזמן קצר בשיא חדש של כל הזמנים ● מחירי הנפט סביב שפל של ארבע שנים ● הביטקוין צנח לרמה של 86 אלף דולר ● "רוטציה סקטוריאלית גדולה" - בתי ההשקעות בארה"ב מסמנים את ההזדמנות הבאה בוול סטריט

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים, ויורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח / צילום: נטי לוי, כדיה לוי

על מה ממליצים בחברת הביטוח שהשיגה לחוסכים את התשואה הכי גבוהה השנה בכל האפיקים

2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח, שמובילות את טבלת התשואות גם בנובמבר, ובראשן מנורה מבטחים וכלל ● החוסכים בישראל בדרך לשנה הטובה ביותר מאז 2009 ● במנורה דוגלים כעת בהשקעות סלקטיביות במניות טכנולוגיה, בעוד שבכלל מציעים להיצמד למדדים

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

אחרי שלוש שנים חזקות: מה צופים מומחי ההשקעות בוול סטריט לשוק ב־2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות ויש אפס מרווח לטעויות"

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

הציבור מעדיף פיקדונות על הקרנות הכספיות של רשות ני''ע / אילוסטרציה: Shutterstock

בין פיקדון לקרן כספית: המוצר החדש שאמור היה לייצר תחרות לבנקים, אבל מתקשה לגייס לקוחות

ברשות ני"ע קיוו שהשקת הקרנות הכספיות המתחדשות תסיט אליהן כספים מהפיקדונות, אלא שכחצי שנה לאחר מכן המצב עגום: רק שני בתי השקעות מוכרים את הקרנות, והמשקיעים מדירים את כספם מהמוצר, שמנהל מיליונים בודדים ● בקרנות טוענים: "הבנקים לא משווקים אותנו"

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק, הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"