גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפטר 900 עובדים בזום? מנהלים מבינים שהם צריכים לדעת גם איך להיפרד

הפיטורים של מאות עובדי Better.com האמריקאית בישיבת זום היו צעד חריג בעידן שבו מנהלים מבינים שכדאי להם לתת הרגשה טובה גם לעובד שלא הצליח בתפקידו ● מחשש לשיימינג ברשתות ועד הזדמנות לקבל פידבק על הארגון - כל הסיבות לגמור את זה יפה ● ניהול וקריירה

צריך לדעת גם איך להיפרד / צילום: Shutterstock
צריך לדעת גם איך להיפרד / צילום: Shutterstock

בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל חברת המשכנתאות האמריקאית Better.com ל-900 מעובדיו שהם מפוטרים. הוא עשה זאת בישיבת זום, צעד חריג בכל מובן, ויוצא דופן במיוחד בימים שבהם עולם העבודה מתמודד דווקא עם גל של התפטרויות וקושי לגייס עובדים.

המציאות הזאת מחייבת לשכלל גם את תהליכי הפרידה מעובדים, ואחת הסיבות המרכזיות לכך היא הנזק הפוטנציאלי שעובדים עם חוויית עזיבה שלילית עשויים לגרום לחברה, אבל גם הצורך להשאיר דלת פתוחה לעובדים שיחזרו.

החשש: שיימינג בגלאסדור וברשתות

לדברי דניאל כהן, מנהלת מיתוג מעסיק בחברת אפספלייר, העוסקת במדידת קמפיינים שיווקים ומעסיקה כ-1,300 עובדים, "אנשים נוטים לכתוב ביקורת על כל מוצר שהם קונים ואנשים אחרים קוראים ביקורות לפני שהם קונים מוצר או יוצאים לחו"ל. עובדים שעוזבים מקום עבודה כותבים ביקורות בגלאסדור, וכשדברים לא נגמרים טוב, יש להם מניע לכתוב ביקורות שליליות.

"לפי הנתונים של גלאסדור, רוב המועמדים לעבודה בחברה מסוימת קוראים לפחות שש ביקורות עליה באתר שלהם. כשאת רואה שעובד פוטר בצורה לא יפה, לא תחשבי שכדאי לך לגשת לחברה כזו. בנוסף לזה יש השיימינג ברשתות חברתיות, למשל בקבוצה 'צרות בהייטק'. גם אם זה נכתב בעילום שם, את רואה הרבה תיוגים של חברים כדי לנסות לברר באיזו חברה מדובר ויש לזה הדים. חברות משקיעות המון בתהליך האון-בורדינג (תהליך הקליטה של עובד), ואז כשמפטרים עובד שוכחות את האוף-בורדינג (תהליך העזיבה שלו). זה מתחיל לעלות לתודעה בתחום מיתוג מעסיק, שעזיבה צריכה להיות חוויה או מסע בדיוק כמו און-בורדינג".

טרום פרידה: האם ניסינו הכול?

אסנת תירוש, סמנכ"לית בכירה למשאבי אנוש בסלברייט, שינוי הגישה צריך להתחיל עוד לפני ההחלטה לפטר. "לפני שאנחנו נאלצים להיפרד מעובדים, אנחנו מקפידים על תהליך של שיפור ביצועים, מתן המשוב המדויק והזדמנות להשתפר. יש לנו הרבה אנשים ש'ניצלו' מפיטורים. אם כבר יש החלטה, אז אנחנו מכינים את העובד לשימוע: מסבירים לו למה אנחנו שוקלים להפסיק את ההעסקה שלו ונותנים לו את הכלים להגיע מוכן ולחשוב על פתרונות נוספים, למשל לעבור לתפקיד אחר בארגון. אנחנו נלחמים להשאיר אנשים בארגון וגם מודדים את היכולת שלנו בניוד פנימי".

רותם הבר, מייסד שותף של סיידלינס, סטארט-אפ המנגיש נתוני ספורט: "אנחנו עובדים מאוד קשה כדי לגייס אנשים, ואם הם לא מתאימים אנחנו מנסים לתקשר את זה כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר בשקיפות. אנחנו מסבירים לאותו אדם למה הוא לא מתאים, נותנים לו צ'אנס לעשות את השינויים, ואם מגיעים למסקנה שיש פערים שאי-אפשר לגשר עליהם, מנסים למצוא לו תפקיד במקום אחר. יש לנו צוות HR חזק ומקושר בתעשייה. זה שהוא לא מתאים לנו לא אומר שהוא לא טוב לחברה אחרת".

ההחלטה: מסר לנשארים

זהר תדמור אילת, סמנכ"לית משאבי אנוש בסייברארק, אומרת שפרידה יפה משדרת מסר דווקא לעובדים שנשארים. "אם הערך המרכזי של חברה הוא caring אנחנו לא זונחים אותו גם בעת פרידה. אנחנו מקפידים שתהיה שתייה לפרידה ושמנהלים ועובדים יספרו על העשייה של העוזב ועל החותם שהוא השאיר. אנחנו עושים לו סרטון ומדפיסים תמונות שלו מאירועים של החברה. גם המתנה מותאמת בדרך כלל. למשל לאחרונה נתנו שובר לקורס קונדיטוריה לעובד שעזב ורצה לעשות קורס כזה. אנחנו מעודדים את זה.

"יש תפיסה של מנהלים שאם אדם עוזב הוא נוטש את הספינה וזה ייתן לגיטימציה לעובדים אחרים לעזוב, אז לא רוצים לחגוג את זה. אנחנו מאמינים שכל אדם הוא שגריר ודווקא ראוי לציין את הפרידות.

"חשוב לנו שאותו אדם ייצא בהרגשה טובה, גם אם לא ממש הצליח בתפקיד. אולי יש מישהו שלא הצלחנו לקדם למנהל ובארגון אחר הוא כן הצליח. גם בטופס הטיולים שלנו, כל מי שנמצא בתחנה מתודרך לעשות את זה בצורה נעימה. טופס הטיולים נגמר בשיחה איתי, ואני מקפידה לברך את העוזבים בברכת הדרך. הם נכנסים למעלית עם חיוך".

לדברי כהן מאפספלייר, "יש המון חברות שנוהגות לשלוח מתנה לעובדים אפילו למקום החדש. אני חושבת שמתנות זה טוב, אבל הרבה יותר חשוב לצאת בהרגשה טובה. לפעמים אדם עובד בחברה שבע שנים ואנשים נוטים לזכור את הדברים האחרונים שקרו, ואם תהליך האוף בורדינג לא טוב, הוא עלול לשכוח את הדברים הטובים".

לקחים לעתיד: שיחת סיכום מקיפה

כהן ממליצה לקיים שיחת סיכום אישית שבה החברה תוכל לקבל ביקורת וללמוד ממנה. מצד העובד, ראיון סיכום יכול לסייע לו לדעת במה הוא צריך להשתפר.

גל לירן, People Manager בביזאבו, מספרת כיצד הנוהג הזה פעל לבסוף לטובת החברה. לפני הקורונה, ביזאבו הייתה חברת כנסים. כשהמגפה עצרה את הפעילות בתחום הזה, החברה נאלצה לפטר 20% מ-150 העובדים שלה. "די מהר עשינו פיבוט למוצר שנותן פתרון לכנסים וירטואליים", אומרת לירן, ולאחר כמה חודשים החזרנו את כל העובדים. היום אנחנו כ-370 עובדים והיום חזר אלינו עובד נוסף שפיטרנו אז.

"למדנו המון מהדבר הזה. זה נשמע קיטש, אבל זה חימם את הלב שהעובדים רצו לחזור, וזה בזכות הדרך שבה נפרדנו. זו הייתה שיחה אישית עם המנהל ו-HR, שבה תקשרנו את המצב, חשפנו את הנתונים כדי לחבר אותם לרציונל, אמרנו למה הם נאלצו לספוג את המכה ומתי נרצה שהם יחזרו. אותה רמה שאנחנו משקיעים באון בורדינג אנחנו משקיעים באוף בורדינג. תעשיית האיוונט-טק היא יחסית קטנה, אז חשוב לנו לסיים את הדברים בצורה טובה. ברגע שראינו את התנועה חזרה של התחום, והרגשנו שיש לנו ביטחון להעסיק אותם לפחות שנה קדימה, הצענו להם לחזור.

"היום כל עובד מקבל שיחת אוף בורדינג, שבה אנחנו מעודדים אותו לספר על החוויה שלו בארגון ולתת את הפידבקים והביקורות. אנחנו מנצלים את ההזדמנות ללמוד ולהשתפר וגם לתת פידבק".

צידה לדרך: כלים למציאת התחנה הבאה

הקשר עם העובד לא חייב להסתיים עם עזיבתו. לדברי לירן מביזאבו, החברה עוזרת לעוזבים לחפש עבודה במקומות אחרים בתעשייה. "אם עובד מתראיין ומבקש טיפ או עזרה, או שנעזור לו לעבור על מטלה שהוא קיבל לחברה אחרת, אנחנו עוזרים. לא נזרוק אותו למים בלי שום תמיכה".

"לאנשים שהלכו איתנו דרך ארוכה אנחנו דואגים לייעוץ קריירה, סיוע בהכנת קורות חיים, קואוצ'ינג עם יועץ חיצוני והעברת קורות החיים לחברות השמה. עובד לא טוב שלי יכול להיות מצוין במקום אחר", אומרת תירוש מסלברייט. "לא אפאר עובד שביצועיו נמוכים, אבל הוא כן ראוי להזדמנות שנייה. בסוף, העובדים שעוזבים הם השגרירים שלנו בחוץ".

 

לדברי יהלי ברלין, director of HR בחברת OpenWeb, "אנחנו מעריכים כל אחד שהאמין בחברה והחליט לעבוד פה, שנה שנתיים שלוש. חשוב לנו שייצאו בהרגשה טובה, מדובר בתעשייה מאוד קטנה ותמיד יש אופציה להיפגש שוב, וחשוב לנו לשמר את היחסים האלה ולוודא שהם יוצאים עם ראש מורם. לפעמים אפילו מבקשים מהם לבוא להדריך עובדים חדשים על מוצר מסוים. אנשים שעזבו בשביל להקים סטארט-אפים קיבלו עזרה מהמנכ"ל בחיבור עם משקיעים, במקום לשבת במשרד ואפילו בשימוש במחלקת ה-HR שלנו לגייס עובדים. אף אחד מהמנהלים לא יפגע בהמשך הקריירה של עובד שעזב, גם אם לא היה מרוצה ממנו. תמיד ניתן המלצות, גם אם הם יהיו יותר קרירות".

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם