גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בניו יורק: טסלה צנחה ב-6%, מיטק הישראלית זינקה

נאסד"ק ירד ב-1.7%, דאו ג'ונס התחזק קלות ● נעילה מעורבת בשוקי אירופה: דאקס פוטסי וקאק איבדו גובה ● אמזון נקנסה בכ-1.28 מיליארד דולר על ידי הרגולטור באיטליה ● מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב עמד על 184 אלף, נמוך משמעותית מהתחזיות והנתון הנמוך מאז 1969 ● הביטקוין נחלש

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

יום המסחר בוול סטריט הסתיים במגמה מעורבת, כאשר נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו ב-1.7% ו-0.6% בהתאמה, ואילו דאו ג'ונס התחזק בשיעור קל מאוד. בשוק האג"ח גם נרשמו ירידות, והתשואה על איגרת ממשל אמריקאי ל-10 שנים ירדה ב-2 נקודות בסיס ל-1.49%.

בואינג ואמריקן איירליינס נסוגו לאחר שהראשונה עידכנה שבעיות בייצור מטוס הדרימליינר 787 אילצו את השנייה לצמצם את היצע הטיסות הבינלאומיות שלה בקיץ הקרוב. טסלה איבדה יותר מ-6%, וגם יצרניות הרכב לוסיד וריביאן הצטרפו אליה בירידות חדות. אנבידיה , AMD , רוקו , קוינבייס , AMC ופייפל גם איבדו גובה במחזורים גבוהים, וכן הספאק Digital World Acquisition Corp. (DWAC ), שאליו צפויה להתמזג הרשת החברתית של דונלד טראמפ.

רשת האופנה טוריד התרסקה ב-28% לאחר דוחות חלשים, שהעידו שאמנם המכירות עלו הן בהשוואה לשנה שעברה והן בהשוואה ל-2019, אך החברה עברה מרווח נקי של 4.3 מיליון דולר אשתקד להפסד עצום של כ-59 מיליון דולר ברבעון האחרון.

בקרב המניות הישראליות מיטק בלטה עם זינוק חד של כ-15% לאחר שהצליחה להדפיס בתלת ממד את הסטייק המתורבת הגדול ביותר שהודפס עד כה. מרבית המניות הישראליות האחרות רשמו ירידות, ובראש ביונד אייר שהתרסקה ב-20% לאחר שהודיעה על דחיית השקת המוצר שלה (ראו עדכון קודם), אחריה אייסקיור מדיקל , גלובל-אי , פריון נטוורק , סימילרווב ופורסייט .

שוקי הסחורות והקריפטו הצטרפו למומנטום השלילי בשווקים. שני סוגי הנפט הגולמי ירדו בכ-2.5% והביטקוין והאת'ר נסחרים בירידות של כ-5%, הביטקוין סביב 47.4 אלף דולר, האת'ר תמורת 4,087 דולר.

21:30

המסחר בניו יורק ממשיך להתקיים במגמה מעורבת, כשנאסד"ק נופל כבר ביותר מ-1% ו-S&P נחלש ב-0.3%, אך דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%.

טסלה עדיין בולטת לרעה עם ירידה של 4.7% במחזור מסחר גבוה, והיא לא מניית הטכנולוגיה היחידה שמכבידה: אנבידיה מאבדת 3.3%, AMD יורדת ב-4.5%, לוסיד קורסת בקרוב ל-15%, פייפאל יורדת ב-2.5%.

20:15

וול סטריט עברה למגמה מעורבת, שכן כעת מדד דאו ג'ונס מתחזק בכ-0.1%, כאשר את העליות מובילות וולגרינס , מקדונלדס וסיסקו . מדד נאסד"ק עדיין נסחר בירידה שאף העמיקה לקרוב ל-0.9%, S&P500 יורד בכ-0.2%.

ביונד אייר הישראלית נופלת ב-21% לאחר שדיווחה שאינה מאמינה שההשקה המסחרית של מכשיר ה-LungFit שלה בארה"ב תתקיים השנה, "בהתבסס על התקשורת השוטפת שלנו עם ה-FDA", כלשון בהודעת החברה. ה-LungFit מפרק את האוויר סביבו ל־NO ומייתר את הצורך בניהול מלאי של בלוני חנקן חמצני, מקטין את הסיכון לפגיעה בעובדי מערכות הבריאות ומקצר את משך ההכשרה שלהם. החברה הוסיפה כי "אנו עדיין בדרך לקבלת תו CE עבור ה-LungFit באירופה במחצית הראשונה של שנת 2022".

מנגד, בריינסוויי מתחזקת לאחר שפרסמה תוצאות חיוביות מניסוי בטיפול שלה נגד התמכרות לאלכוהול. במשך תקופה של שנה נמצא כי מספר הימים שהוגדרו כ"כבדים" (4-5 משקאות ביום) עמדו על 2.9 לעומת 10.6 ימים למשתתפים שנטלו את הפלסבו.

18:50

יום המסחר בשווקים האירופיים ננעל במגמה מעורבת, כאשר המדדים המרכזיים איבדו גובה. דאקס ירד ב-0.3%, פוטסי ב-0.2% וקאק ב-0.1%. במילאנו, ציריך וליסבון נרשמו עליות קלות.

דויטשה בנק בלט בפרנקפורט עם ירידה של 3.3% וירידה בשיעור דומה נרשמה גם לרולס רויס ולבעלת בריטיש איירווייז IAG בלונדון.

בארה"ב עדיין נרשמת מגמה שלילית. נאסד"ק משיל 0.7%, דאו ג'ונס 0.1% ו-S&P500 נחלש ב-0.3%.

טסלה בולטת עם ירידה של 3.4%, אטסי משילה 3%, AMD נפרדת מ-2.3% וזום מ-1.8%. בצד החיובי, טוויטר עולה ב-3.2%, פייזר ב-3.2%.

אייסקיור ממשיכה לצלול ומאבדת כבר מעל ל-22% משוויה לאחר הנפקת המניות מתחת למחיר השוק, פריון מאבדת מסיבה דומה כ-7.5%. למונייד וארבה רובוטיקס נחלשות בכ-5.5% כל אחת.

בשוק הסחורות נרשמות ירידות של כ-0.9% בשני סוגי הנפט הגולמי. WTI נסחר סביב 71.7 דולר לחבית, ברנט תמורת 75.1 דולר לחבית. הזהב נחלש ב-0.5% לרמה של 1,788 דולר לאונקיה.

17:50

מדדי וול סטריט ממשיכים להיסחר בירידות - והן מתחזקות. נאסד"ק משיל 0.8%, S&P 500 נפרד מ-0.4% ודאו ג'ונס יורד ב-0.2%.

בקרב המניות הישראליות נרשמות ירידות חדות לאייסקיור ופריון שגייסו כספים בהנפקת מניות מתחת למחיר השוק, למונייד , מנקיינד ופורסייט גם מאבדות גובה. מנגד, סול-ג'ל, בריינסוויי, מיטק 3 די (שדיווחה השבוע על הצלחה בהדפסת סטייק מתורבת) רושמות עליות יפות.

מחוץ לבועה הכחול לבן נרשמות ירידות אצל חברות התיירות למינהן, טסלה מאבדת כ-2.8%, גיימסטופ משילה 6.2%, לוסיד נחתכת ב-10%.

בשוק הקריפטו נרשמת חולשה קלה כאשר הביטקוין והאתר מאבדים מעל ל-4.5% כל אחד ונסחרים סביב 48.3 אלף דולר ו-4,190 דולר בהתאמה. גם במטבעות הקטנים יותר השערים יורדים, כאשר לפי קוין-מרקט-קאפ שווי השוק כולו ירד ב-4% ב-24 השעות האחרונות.

16:31

על אף נתוני האבטלה החזקים, המסחר בבורסות וול סטריט נפתח בירידות של כ-0.3% בשלושת המדדים הגדולים.

פריון נטוורק דיווחה שהיא מגדילה את היקף הגיוס המתוכנן מ-100 מיליון דולר ל-156.5 מיליון דולר באמצעות הנפקת 7,280,080 מניות רגילות נוספות, במחיר של 21.50 דולר למניה. שער הנעילה של המניה אתמול הוא 24.3 דולר. המניה איבדה גובה במסחר המוקדם ונחלשת גם במסחר המלא.

עוד ירידות נרשמות אצל גיים סטופ (שדיווחה על הפסד גבוה של 1.39 דולר למניה, בעוד שבשוק ציפו להפסד מצומצם בהרבה של 52 סנט למניה), לוסיד , אתר האופנה טוריד, וכן מניות ה"חזרה לשגרה" שמאבדות מעט גובה, בהן קרניבל , ווין ריזורטס, סאות'ווסט איירליינס ונורבג'יאן קרוז ליין .

בבורסות אירופה ממשיכה להתקיים מגמה מעורבת, כאשר דאקס, פוטסי וקאק נחלשים ב-0.1% עד 0.3% ואילו במילאנו, ליסבון ובריסל נרשמות עליות קלות.

15:35

מאקרו ארה"ב: מספר תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע הקודם עמד על 184 אלף, נמוך משמעותית מהתחזיות ל-211 אלף תביעות לדמי אבטלה. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז 1969.

15:10

ירידות קלות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. בזירת הקריפטו הביטקוין יורד בקרוב ל-3% לרמה של 49,300 דולר.

חברת נובה הודיעה היום על השקת Nova METRION , פתרון מהפכני למדידת חומרים בתהליך ייצור השבבים. המערכת, המצטרפת לקו מוצרי מדידת החומרים של החברה, מיועדת לבקרת תהליכי ייצור במעבדים ושבבי זיכרון תלת מימדיים, ומאפשרת מדידה ואפיון מלא של שכבות חומר דקות. המערכת כבר פועלת אצל מספר לקוחות ונובה צפויה להכיר בהכנסות ממכירתה ברבעון הרביעי של השנה.

13:40

רשות ההגבלים העסקיים באיטליה הטילה קנס של 1.28 מיליארד דולר על חברת אמזון , מכיוון שענקית הקמעונאות האמריקאית השתמשה בכוחה ופגעה בתחרות בתחום הלוגיסטיקה של המסחר האלקטרוני.

12:10

מגמה מעורבת באירופה וירידות קלות במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

קבוצת אלרג'ן הגיעה להסדר פשרה עם הרשויות במדינת ניו יורק, לפיו תשלם החברה 200 מיליון דולר בשל שיווק אגרסיבי של משככי כאבים חזקים (אופיואידים) אשר הוביל למגפת התמכרויות לחומר הממכר. כעת נשארה טבע כחברה היחידה בניו יורק אשר לא הגיעה להסדר פשרה עם הרשויות בנושא.

חברת פריון נטוורק הודיעה לאחר סיום המסחר אמש כי היא מעלה תחזיות ל-2021 הודות לצמיחה החזקה בפרסום בווידאו ובטלוויזיות החכמות: החברה צופה לסיים את השנה עם גידול של כ-42% בהכנסות ל-460-470 מיליון דולר, ולהכפיל את ה- EBITDA המתואם ב-2021 ל-64-65 מיליון דולר. ב-2022 ה- EBITDA המתואם צפוי להגיע ל-80-84 מיליון דולר על הכנסות של כ-600 מיליון דולר. במקביל, פרסמה פריון תשקיף להנפקת מניות בהיקף של כ-100 מיליון דולר.

10:08

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המובילים. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת יציבות.

בזירת הקריפטו, הביטקוין שב ויורד מתחת ל-50 אלף דולר ואילו האת'ריום יורד ל-4,370 דולר.

08:00

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת, כאשר הבורסות בסין והונג קונג עולות ואילו מדד הניקיי בטוקיו רושם ירידה קלה.

זאת לאחר נעילה חיובית אמש בניו יורק. מדד הנאסד"ק רשם עלייה של כ-0.6% והדאו ג'ונס, שנסחר בירידה קלה במשך מרבית היום, סגר בעלייה של כ-0.1%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עלתה ב-3 נקודות בסיס ל-1.51%.

בתחום המאקרו, היום פורסם כי מדד המחירים לצרכן בסין רשם עלייה של 2.3% ב-12 החודשים האחרונים (עד נובמבר) לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 2.5%. מדד מחירי היצרן קפץ ב-12.9% לעומת צפי לעלייה של 12.4%.

מניות ההייטק רושמות עליות. עליבאבא מטפסת ב-1.8%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות קלות. בשוק הנפט הגולמי נרשמת מגמה חיובית כאשר שני סוגי הנפט עולים ב-0.7%-0.9%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין שב ויורד מתחת ל-50 אלף דולר ואילו האת'ריום יורד ל-4,370 דולר.

עוד כתבות

HAVAL H6 של GWM / צילום: יח''צ

קאמבק אירופי ל-GWM: שבעה דגמים חדשים ותחרות מול טוסון

GWM מתכננת חזרה לאירופה ולישראל עם מחירים אגרסיביים והנעות מגוונות ● דגמי קרוס־אובר חדשים מרחיבים את ההיצע בטווח 115–230 אלף שקל ● וגם: המעבר לחשמל בצי הממשלתי עדיין מדשדש ● השבוע בענף הרכב

מגדל משה אביב / צילום: Shutterstock

פרדוקס אביב: מליסרון קנתה חברה ותיקה ומפוארת, אבל מה עם מכירות?

שנה לאחר רכישת השליטה ב"אביב", מליסרון מגלה שהיסטוריה מפוארת לא מבטיחה מכירות ● בעוד החברה מציגה צבר דירות תיאורטי וקצב מכירות נמוך מהמתחרות, המוכרים, האחים אביב, מסתערים על מכרזי ענק בשטח ● האם ענקית הקניונים רכשה מנוע צמיחה או רק זיכרון יקר?

פינגוויני מגלן / צילום: Shutterstock

המפגש הבלתי צפוי עם הפומה לימד את הפינגווין לחשוש לא רק מהים, אלא גם מהיבשה

שינויי האקלים וההתערבות האנושית דוחקים מינים למפגשים שלא היו קיימים בעבר ● כזה הוא המקרה של הפומה, שהייתה רגילה לרדוף אחרי חיות יבשה, וגילתה "מוצר מדף" זמין בהרבה: פינגווין מגלן

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

"עשו לנו מחטף": בענף התעופה הישראלי מודאגים מהפרויקט שיכניס למדינה מיליארדים

בעוד כשנה יחל פינוי שדה התעופה בהרצליה לטובת הקמת שכונה שתכניס לקופת המדינה מיליארדי שקלים ● אלא שתפקידו כיום קריטי: הוא מכשיר בשטחו את מרבית הטייסים לחברות הגדולות, משמש לניסויים לתעשיות הביטחוניות ומאפשר סיוע בחירום ● פתרונות בינתיים אין, ובענף מודאגים: "ייקח עשור לבנות חלופה ראויה"

דני אבדיה / צילום: ap, Lynne Sladky

כוכב במחיר מציאה: למה דני אבדיה שווה 40 מיליון דולר לעונה ומרוויח רק 14 מיליון?

דני אבדיה הופך בשבועות האחרונים לאחד השחקנים הבולטים ב־NBA, עם זאת השכר שלו רחוק מלשקף את זה, ואף צפוי לרדת בשתי העונות הבאות ● מומחים לענף עימם שוחחנו מסבירים את הפרדוקס אליו נקלע השחקן, ועל הדרך חולקים מחמאות לכוכב הישראלי, שככל הנראה נמצא בדרך למשחק האולסטאר היוקרתי

סזאר / צילום: דר טייב

אחרי 20 שנה - המסעדה הזו מצליחה להמציא את עצמה מחדש

בסזאר שברחובות תמצאו לצד מנות "באנקר" בלתי מנוצחות - שניצל, המבורגר, פירה, סלט קיסר – גם מנות שמדברות קולינריה עכשווית

ד''ר ג'רמי פוגל ואסף דוקטור ב''הצלחת של הארץ המובטחת''. מסע לאוכל קדום / צילום: יח''צ

הסדרה החדשה שחושפת מה היה בצלחת של היהודים הקדמונים

סדרת הדוקו החדשה של כאן 11 יוצאת למסע תרבותי־קולינרי מהמקרא ועד ימינו, ובוחנת כיצד חומרי הגלם, ההלכות והרגלי האכילה עיצבו את הזהות היהודית - מהלחם והמן במדבר ועד המטבחים היהודיים הגלובליים וארוחת הערב הישראלית

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

לופטהנזה מאריכה את ביטולי טיסות הלילה לישראל עד סוף החודש

המהלך נובע מהערכת המצב הביטחוני במזרח התיכון, ונועד לאפשר לצוותי האוויר לשוב לבסיסיהם ללא לינה בישראל ● לדברי החברה, מרבית הטיסות הליליות הוזזו לשעות היום, ורק מספר מצומצם של טיסות בוטל

מיסטר ביסט / צילום: Represented by ZUMA Press, Inc

האימפריה של היוטיובר המצליח בעולם

הישרדות בארון קבורה והימלטות מלוחמי קומנדו הם רק חלק מהאתגרים בתוכנית המציאות של מיסטר ביסט ● עכשיו היא חוזרת לעונה שנייה עם פרס של 5 מיליון דולר ● איך נראים מאחורי הקלעים בהפקה השנויה במחלוקת? ● וגם: הצצה למפעל הענק של היוטיובר, שכולל חברת סלולר, ליין חטיפים ופארק שעשועים בערב הסעודית

צילומים: AP/Jacquelyn Martin, Denes Erdos, רויטרס

סקר ענק קובע: זו המדינה שמחליפה את ארה"ב כמעצמה העולמית

סקר בקרב 21 מדינות מלמד כי סין בדרך להפוך למעצמה החזקה בעולם בגלל המדיניות של טראמפ ● נשיא דרום קוריאה לשעבר עשוי לעמוד בפני גזר דין מוות ● והמנהיג הוותיק ביותר באיחוד האירופי שעשוי לחטוף מכה בבחירות הקרובות ● זום גלובלי, מדור חדש 

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"בעל הבית היה בצרות": בכמה נמכר פנטהאוז עם 5 חדרים בירושלים?

ברחוב אריה דולצין, קרוב לגן החיות התנ"כי בירושלים, נמכר פנטהאוז עם 5 חדרים תמורת 3.13 מיליון שקל • הפנטהאוז עבר שיפוץ ומשקיף לנוף ירוק ופסטורלי לעמק • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

בודקים את המיתוס. בעלי חיים / צילום: Shutterstock

ארבעה בעלי חיים שהשפה העברית עושה להן עוול

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: ביטויים רבים שאבו השראה מבעלי החיים, אלא שלא פעם הם נשענו על אבחנה שגויה

כמה מדינות חולקות גבול יבשתי עם איראן? / צילום: Shutterstock

לקסי זהרה ג'ונס היא בתו של זמר ידוע. מיהו?

על שם מי קרויה פרדס חנה, מהו פירושה העברי של הקללה הקבלית פולסא דנורא, ואיזה נחלים עוברים בתוך העיר מודיעין? ● הטריוויה השבועית

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בפגישתם במאר-א-לגו / צילום: AP, Alex Brandon

טראמפ ונתניהו שוחחו שוב בנושא איראן - בפעם השנייה בתוך יומיים

בנו של השאה: "טבחו בעם האיראני - כמו סדאם חוסיין ובשאר אסד, ח'מינאי ביצע פשעים נגד עמו. המשטר יפול - זאת לא שאלה של אם אלא של מתי" ● הבית הלבן ממשיך להתלבט לגבי דרך הפעולה הטובה ביותר - האפשרות של תקיפה נותרת על השולחן ● דובר צה"ל פרסם הבהרה באשר לרמת כשירותו של צה"ל: "בשבועות האחרונים חיזקנו יכולות והגברנו את המוכנות בכל הגבולות" ● דיווח בפוקס ניוז: צבא ארה"ב מקדם כוחות אוויר, יבשה וים למזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

מערכת פטריוט / צילום: יח''צ

ישראל כבר לא משתמשת בנשק הזה אבל ארה"ב קונה 2,000 מיירטים

צבא הודו חתם על חוזה בסך 35 מיליון דולר לאספקת מערכות שיגור רקטות המבוססות על פיתוחים של אלביט ● בתאילנד מביכים את בייג'ינג ומותחים ביקורת קשה על טנק המערכה הסיני ● ארה"ב סוגרת עסקה במיליארדים עבור תחזוקת מסוקי אפאצ'י ● וענקית הנשק לוקהיד מרטין מגדילה את קצת ייצור מיירטי הפטריוט ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

לוחם בכוחות המשטרה האיראניים, טהרן / צילום: Reuters, Stringer/WANA

השבר האיראני: מומחים משרטטים את התרחישים האפשריים

כלכלה מרוסקת, אינפלציה של 50% ואיום תקיפה אמריקאי מוחשי: איראן ניצבת בפני הצומת הגורלי בתולדותיה ● בעוד המטבע המקומי צולל והמחאות ברחובות מחריפות, מומחים מזהירים כי נפילת המשטר עשויה לטלטל את המזרח התיכון כולו ● האם אנחנו בדרך ל"אביב ערבי" שני ולדמוקרטיה פרסית, או שהעולם יתעורר לוואקום שלטוני מסוכן?

גם זה קרה פה / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות, איל יצהר

שמחון מציג: עוד תוכניות להרעפת מזומנים על הציבור

בכנסת אי אפשר לסיים משפט ● מה אומר המדד שאוהבים לסקר ● ומה עקום בתוכנית המשכנתאות החדשה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; מיקרון ונובו נורדיסק עלו

המשקיעים המשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן, כאשר לפי הדיווחים האחרונים, בכירים אמריקאיים מסרו שהנשיא טראמפ דחה את ההחלטה על תקיפה בשלב זה ● המסחר ננעל אתמול בעליות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● באירופה נרשמו ירידות ברקע המתיחות הגאופוליטית

ג'יימס בולדווין. קאנון אמריקאי / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

כל הכיעור וכל היופי שבעולם מתנקזים לרחוב אחד בהארלם

קריאה מחודשת ב"אם רחוב ביל היה יכול לדבר" של ג׳יימס בולדווין מציפה מחאה רלבנטית על גזע, מגדר ואלימות ממסדית