גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בניו יורק: טסלה צנחה ב-6%, מיטק הישראלית זינקה

נאסד"ק ירד ב-1.7%, דאו ג'ונס התחזק קלות ● נעילה מעורבת בשוקי אירופה: דאקס פוטסי וקאק איבדו גובה ● אמזון נקנסה בכ-1.28 מיליארד דולר על ידי הרגולטור באיטליה ● מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב עמד על 184 אלף, נמוך משמעותית מהתחזיות והנתון הנמוך מאז 1969 ● הביטקוין נחלש

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

יום המסחר בוול סטריט הסתיים במגמה מעורבת, כאשר נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו ב-1.7% ו-0.6% בהתאמה, ואילו דאו ג'ונס התחזק בשיעור קל מאוד. בשוק האג"ח גם נרשמו ירידות, והתשואה על איגרת ממשל אמריקאי ל-10 שנים ירדה ב-2 נקודות בסיס ל-1.49%.

בואינג ואמריקן איירליינס נסוגו לאחר שהראשונה עידכנה שבעיות בייצור מטוס הדרימליינר 787 אילצו את השנייה לצמצם את היצע הטיסות הבינלאומיות שלה בקיץ הקרוב. טסלה איבדה יותר מ-6%, וגם יצרניות הרכב לוסיד וריביאן הצטרפו אליה בירידות חדות. אנבידיה , AMD , רוקו , קוינבייס , AMC ופייפל גם איבדו גובה במחזורים גבוהים, וכן הספאק Digital World Acquisition Corp. (DWAC ), שאליו צפויה להתמזג הרשת החברתית של דונלד טראמפ.

רשת האופנה טוריד התרסקה ב-28% לאחר דוחות חלשים, שהעידו שאמנם המכירות עלו הן בהשוואה לשנה שעברה והן בהשוואה ל-2019, אך החברה עברה מרווח נקי של 4.3 מיליון דולר אשתקד להפסד עצום של כ-59 מיליון דולר ברבעון האחרון.

בקרב המניות הישראליות מיטק בלטה עם זינוק חד של כ-15% לאחר שהצליחה להדפיס בתלת ממד את הסטייק המתורבת הגדול ביותר שהודפס עד כה. מרבית המניות הישראליות האחרות רשמו ירידות, ובראש ביונד אייר שהתרסקה ב-20% לאחר שהודיעה על דחיית השקת המוצר שלה (ראו עדכון קודם), אחריה אייסקיור מדיקל , גלובל-אי , פריון נטוורק , סימילרווב ופורסייט .

שוקי הסחורות והקריפטו הצטרפו למומנטום השלילי בשווקים. שני סוגי הנפט הגולמי ירדו בכ-2.5% והביטקוין והאת'ר נסחרים בירידות של כ-5%, הביטקוין סביב 47.4 אלף דולר, האת'ר תמורת 4,087 דולר.

21:30

המסחר בניו יורק ממשיך להתקיים במגמה מעורבת, כשנאסד"ק נופל כבר ביותר מ-1% ו-S&P נחלש ב-0.3%, אך דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%.

טסלה עדיין בולטת לרעה עם ירידה של 4.7% במחזור מסחר גבוה, והיא לא מניית הטכנולוגיה היחידה שמכבידה: אנבידיה מאבדת 3.3%, AMD יורדת ב-4.5%, לוסיד קורסת בקרוב ל-15%, פייפאל יורדת ב-2.5%.

20:15

וול סטריט עברה למגמה מעורבת, שכן כעת מדד דאו ג'ונס מתחזק בכ-0.1%, כאשר את העליות מובילות וולגרינס , מקדונלדס וסיסקו . מדד נאסד"ק עדיין נסחר בירידה שאף העמיקה לקרוב ל-0.9%, S&P500 יורד בכ-0.2%.

ביונד אייר הישראלית נופלת ב-21% לאחר שדיווחה שאינה מאמינה שההשקה המסחרית של מכשיר ה-LungFit שלה בארה"ב תתקיים השנה, "בהתבסס על התקשורת השוטפת שלנו עם ה-FDA", כלשון בהודעת החברה. ה-LungFit מפרק את האוויר סביבו ל־NO ומייתר את הצורך בניהול מלאי של בלוני חנקן חמצני, מקטין את הסיכון לפגיעה בעובדי מערכות הבריאות ומקצר את משך ההכשרה שלהם. החברה הוסיפה כי "אנו עדיין בדרך לקבלת תו CE עבור ה-LungFit באירופה במחצית הראשונה של שנת 2022".

מנגד, בריינסוויי מתחזקת לאחר שפרסמה תוצאות חיוביות מניסוי בטיפול שלה נגד התמכרות לאלכוהול. במשך תקופה של שנה נמצא כי מספר הימים שהוגדרו כ"כבדים" (4-5 משקאות ביום) עמדו על 2.9 לעומת 10.6 ימים למשתתפים שנטלו את הפלסבו.

18:50

יום המסחר בשווקים האירופיים ננעל במגמה מעורבת, כאשר המדדים המרכזיים איבדו גובה. דאקס ירד ב-0.3%, פוטסי ב-0.2% וקאק ב-0.1%. במילאנו, ציריך וליסבון נרשמו עליות קלות.

דויטשה בנק בלט בפרנקפורט עם ירידה של 3.3% וירידה בשיעור דומה נרשמה גם לרולס רויס ולבעלת בריטיש איירווייז IAG בלונדון.

בארה"ב עדיין נרשמת מגמה שלילית. נאסד"ק משיל 0.7%, דאו ג'ונס 0.1% ו-S&P500 נחלש ב-0.3%.

טסלה בולטת עם ירידה של 3.4%, אטסי משילה 3%, AMD נפרדת מ-2.3% וזום מ-1.8%. בצד החיובי, טוויטר עולה ב-3.2%, פייזר ב-3.2%.

אייסקיור ממשיכה לצלול ומאבדת כבר מעל ל-22% משוויה לאחר הנפקת המניות מתחת למחיר השוק, פריון מאבדת מסיבה דומה כ-7.5%. למונייד וארבה רובוטיקס נחלשות בכ-5.5% כל אחת.

בשוק הסחורות נרשמות ירידות של כ-0.9% בשני סוגי הנפט הגולמי. WTI נסחר סביב 71.7 דולר לחבית, ברנט תמורת 75.1 דולר לחבית. הזהב נחלש ב-0.5% לרמה של 1,788 דולר לאונקיה.

17:50

מדדי וול סטריט ממשיכים להיסחר בירידות - והן מתחזקות. נאסד"ק משיל 0.8%, S&P 500 נפרד מ-0.4% ודאו ג'ונס יורד ב-0.2%.

בקרב המניות הישראליות נרשמות ירידות חדות לאייסקיור ופריון שגייסו כספים בהנפקת מניות מתחת למחיר השוק, למונייד , מנקיינד ופורסייט גם מאבדות גובה. מנגד, סול-ג'ל, בריינסוויי, מיטק 3 די (שדיווחה השבוע על הצלחה בהדפסת סטייק מתורבת) רושמות עליות יפות.

מחוץ לבועה הכחול לבן נרשמות ירידות אצל חברות התיירות למינהן, טסלה מאבדת כ-2.8%, גיימסטופ משילה 6.2%, לוסיד נחתכת ב-10%.

בשוק הקריפטו נרשמת חולשה קלה כאשר הביטקוין והאתר מאבדים מעל ל-4.5% כל אחד ונסחרים סביב 48.3 אלף דולר ו-4,190 דולר בהתאמה. גם במטבעות הקטנים יותר השערים יורדים, כאשר לפי קוין-מרקט-קאפ שווי השוק כולו ירד ב-4% ב-24 השעות האחרונות.

16:31

על אף נתוני האבטלה החזקים, המסחר בבורסות וול סטריט נפתח בירידות של כ-0.3% בשלושת המדדים הגדולים.

פריון נטוורק דיווחה שהיא מגדילה את היקף הגיוס המתוכנן מ-100 מיליון דולר ל-156.5 מיליון דולר באמצעות הנפקת 7,280,080 מניות רגילות נוספות, במחיר של 21.50 דולר למניה. שער הנעילה של המניה אתמול הוא 24.3 דולר. המניה איבדה גובה במסחר המוקדם ונחלשת גם במסחר המלא.

עוד ירידות נרשמות אצל גיים סטופ (שדיווחה על הפסד גבוה של 1.39 דולר למניה, בעוד שבשוק ציפו להפסד מצומצם בהרבה של 52 סנט למניה), לוסיד , אתר האופנה טוריד, וכן מניות ה"חזרה לשגרה" שמאבדות מעט גובה, בהן קרניבל , ווין ריזורטס, סאות'ווסט איירליינס ונורבג'יאן קרוז ליין .

בבורסות אירופה ממשיכה להתקיים מגמה מעורבת, כאשר דאקס, פוטסי וקאק נחלשים ב-0.1% עד 0.3% ואילו במילאנו, ליסבון ובריסל נרשמות עליות קלות.

15:35

מאקרו ארה"ב: מספר תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע הקודם עמד על 184 אלף, נמוך משמעותית מהתחזיות ל-211 אלף תביעות לדמי אבטלה. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז 1969.

15:10

ירידות קלות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. בזירת הקריפטו הביטקוין יורד בקרוב ל-3% לרמה של 49,300 דולר.

חברת נובה הודיעה היום על השקת Nova METRION , פתרון מהפכני למדידת חומרים בתהליך ייצור השבבים. המערכת, המצטרפת לקו מוצרי מדידת החומרים של החברה, מיועדת לבקרת תהליכי ייצור במעבדים ושבבי זיכרון תלת מימדיים, ומאפשרת מדידה ואפיון מלא של שכבות חומר דקות. המערכת כבר פועלת אצל מספר לקוחות ונובה צפויה להכיר בהכנסות ממכירתה ברבעון הרביעי של השנה.

13:40

רשות ההגבלים העסקיים באיטליה הטילה קנס של 1.28 מיליארד דולר על חברת אמזון , מכיוון שענקית הקמעונאות האמריקאית השתמשה בכוחה ופגעה בתחרות בתחום הלוגיסטיקה של המסחר האלקטרוני.

12:10

מגמה מעורבת באירופה וירידות קלות במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

קבוצת אלרג'ן הגיעה להסדר פשרה עם הרשויות במדינת ניו יורק, לפיו תשלם החברה 200 מיליון דולר בשל שיווק אגרסיבי של משככי כאבים חזקים (אופיואידים) אשר הוביל למגפת התמכרויות לחומר הממכר. כעת נשארה טבע כחברה היחידה בניו יורק אשר לא הגיעה להסדר פשרה עם הרשויות בנושא.

חברת פריון נטוורק הודיעה לאחר סיום המסחר אמש כי היא מעלה תחזיות ל-2021 הודות לצמיחה החזקה בפרסום בווידאו ובטלוויזיות החכמות: החברה צופה לסיים את השנה עם גידול של כ-42% בהכנסות ל-460-470 מיליון דולר, ולהכפיל את ה- EBITDA המתואם ב-2021 ל-64-65 מיליון דולר. ב-2022 ה- EBITDA המתואם צפוי להגיע ל-80-84 מיליון דולר על הכנסות של כ-600 מיליון דולר. במקביל, פרסמה פריון תשקיף להנפקת מניות בהיקף של כ-100 מיליון דולר.

10:08

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המובילים. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת יציבות.

בזירת הקריפטו, הביטקוין שב ויורד מתחת ל-50 אלף דולר ואילו האת'ריום יורד ל-4,370 דולר.

08:00

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת, כאשר הבורסות בסין והונג קונג עולות ואילו מדד הניקיי בטוקיו רושם ירידה קלה.

זאת לאחר נעילה חיובית אמש בניו יורק. מדד הנאסד"ק רשם עלייה של כ-0.6% והדאו ג'ונס, שנסחר בירידה קלה במשך מרבית היום, סגר בעלייה של כ-0.1%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עלתה ב-3 נקודות בסיס ל-1.51%.

בתחום המאקרו, היום פורסם כי מדד המחירים לצרכן בסין רשם עלייה של 2.3% ב-12 החודשים האחרונים (עד נובמבר) לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 2.5%. מדד מחירי היצרן קפץ ב-12.9% לעומת צפי לעלייה של 12.4%.

מניות ההייטק רושמות עליות. עליבאבא מטפסת ב-1.8%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות קלות. בשוק הנפט הגולמי נרשמת מגמה חיובית כאשר שני סוגי הנפט עולים ב-0.7%-0.9%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין שב ויורד מתחת ל-50 אלף דולר ואילו האת'ריום יורד ל-4,370 דולר.

עוד כתבות

לא רק בגבול סוריה: המשבר בין טורקיה לישראל הופך להיות גלוי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● דרום קוריאה מחמשת את מצרים בסוללת אריטלריה שנועדה להרתיע את ישראל ● התחרות בין טורקיה לישראל הופכת גלויה בשל המצב השברירי בגבול סוריה ושיתוף הפעולה המתהווה של ישראל, קפריסין ויוון ● לקראת כניסת זוהרן ממדאני לתפקיד, עיריית ניו יורק מפרסמת לראשונה דוח על אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים השנה

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

מינהל התכנון רשם שיא באישור יחידות דיור, אך רובן יישארו על הנייר

מינהל התכנון פרסם את נתוני השנה החולפת, בו מוצגים הפעילות בתחומי הדיור, התשתיות, התחבורה והשטחים הפתוחים ● מהנתונים בתחום הדיור, עולה כי מוסדות התכנון הציגו ביצועים שגבוהים ב-80% מהיעד הממשלתי שעמד על אישור 125 אלף דירות ● פער זה מתקרב כבר למיליון דירות, שלפי קצב הבנייה הנוכחי מספיק ל-15 שנים

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול

צילום: ננו בננה AI

סקר מנהלי השיווק: משקיעים יותר בכלי AI, פחות בטלוויזיה

קהילת "מנהלי שיווק מצייצים" ערכה סקר בקרב כ-400 מבכירי ענף השיווק, ממנו עולה כי כ-75% משוכנעים שהבינה המלאכותית תעשה עד מחצית מעבודתם בשנת 2026 ● הדיגיטל מתחזק כזירת הפרסום המבוקשת ביותר, ולמשפיעני ה-AI עוד יש דרך ארוכה לעשות

ח''כ משה גפני / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

"הכרזת מלחמה": מיליארד שקל הוקפאו, בקואליציה תקפו את בג"ץ בחריפות

ביהמ"ש העליון ביושבו כבג"ץ החליט על הקפאת סכום של כמיליארד שקל למוסדות חינוך חרדיים שלא בפיקוח • יו"ר דגל התורה משה גפני זעם: "ביהמ"ש הכריז מלחמה על הציבור החרדי ועל המוסדות התורניים" • יו"ר ועדת הכספים חנוך מילביצקי קרא לא לכבד את פסיקות בג"ץ: "זה לא יפסיק עד שלא נתקומם"

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

בית ההשקעות הגדול בעולם: תשכחו כל מה שידעתם על פיזור

בבלקרוק מעריכים כי השקעת ההון האדירה בתשתיות AI ב־2026 תשפיע על הכלכלה כולה ● בגולדמן זאקס צופים האצה בצמיחה העולמית אך מזהירים מסיכונים מכיוון שוק התעסוקה האמריקאי ● ובבנק אוף אמריקה מסמנים פוטנציאל במגזרי האנרגיה והביטחון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026, פרויקט מיוחד 

וורן באפט. יישאר כיו''ר ובעל השליטה / צילום: Shutterstock

אחרי 60 שנה ו–5,000,000% תשואה: החותם ותמרורי האזהרה שמשאיר באפט

סופו של עידן - הגיע יומו האחרון של וורן באפט כמנכ"ל ברקשייר האת’וויי, כנראה החברה הנערצת ביותר בארה"ב ● מה יזכרו מתקופתו הסוערת, לאן ינווט מחליפו, גרג אייבל, את קונגלומרט ההשקעות, ולמה תשמש קופת המזומנים האדירה שנצברה בקנאות

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

מנכ"ל קבוצת נקש: אבי נקש רודף אותי אישית, חשתי נבגד, ונישואיי התפרקו

אבי חורמרו הגיש תשובה לתביעה שהגיש נגדו אבי נקש על סך 65 מיליון שקל ● מי שניהל את עסקי הקבוצה, הכוללת את נמל אילת וארקיע, טוען כי הזכויות שקיבל אושרו ע"י האחים ג'ו ורפי נקש ● עוד טען כי השיב לקבוצה כספים בהתאם להסכם הפשרה מ-2024

זיו יעקובי, מנכ''ל אקרו נדלן / צילום: כדיה לוי

אקרו זכתה במכרז על מתחם חברת החשמל שבתל אביב ותקים מגדלי מגורים ותעסוקה

הקרקע נרכשה תמורת 255 מיליון שקל, מחיר הנמוך בכ-40 אחוז מהערכת השמאי של רמ"י, שעמדה על כ-430 מיליון שקל ● בהתאם לתכנון, תקים אקרו בשטח שלושה מגדלים ולהערכתה, שטח המגורים יעמוד על כ-12 אלף מ"ר, והשטחים המסחריים והתעסוקתיים יסתכמו לכ-36 אלף מ"ר

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה פתחה את השנה בעליות; ת"א 125 עלה ב-1.9%, מדד הבנקים ב-3.6%

מדד ת"א 35 עלה בכ־1.8%, ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא ● בכירים בנייקי שרכשו מניות הקפיצו את מניית ריטיילורס ● פרטנר וניו-מד אנרג'י נדרשות לשלם תוספת מס במאות אלפי שקלים ● נקסט ויז'ן זינקה לאחר שדיווחה על הזמנה חדשה בגובה של כ-22 מיליון דולר ● היום לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה

שגיא דקל חן בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך יוטיוב

איש לא נותר אדיש לשגיא דקל חן, והפרסומת של מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר

הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע השני ברציפות שייכת לפרטנר, שלישיית "מה קשור" וסטטיק, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, ההשקעה הגדולה ביותר שייכת ל–HOT, כ–3 מיליון שקל

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים

מוריס קאהן / צילום: איל יצהר

בגיל 96: מוריס קאהן, ממייסדי אמדוקס, הלך לעולמו

קאהן היה אחד ממייסדי חברת אמדוקס, שנסחרת כיום בוול סטריט לפי שווי של 8.7 מיליארד דולר ונחשבת לאחר החברות הוותיקות בהייטק הישראלי ● בשנים האחרונות היה בין התורמים והרוח החיה של פרויקט Space IL, שהוביל להנחתת חללית פרטית ראשונה על הירח

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

מנהלי השקעות בת''א בוחרים את הפתעת השנה / צילום: Shutterstock

מהראלי בביטוח ועד זינוק השקל: מנהלי השקעות בת"א בוחרים את הפתעת השנה

שנת 2025 שברה כל שיא אפשרי בשוק המניות המקומי, כאשר מדד הדגל של ת"א הניב למשקיעים תשואה פנטסטית של 52% - הגבוהה בבורסות המערב ● מספר השיאים החדשים ששבר המדד היה הגבוה ביותר מאז 1992 (63 השנה), מחזורי המסחר בבורסה זינקו ושוק ההנפקות התעורר לחיים ● ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המהלך המפתיע של השנה, ואלה היו הבחירות שלהם

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

רפאל מעורבת בעסקה עם צבא גרמניה, והישראלית שמוכרת באסיה

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

קרנות הנאמנות לא מסתפקות ברווחים שזינקו ושוב מעלות את דמי הניהול

בכ-200 קרנות נאמנות הודיעו על העלאת דמי הניהול, כולל קרנות כספיות שבהן כל פרומיל מהווה שיקול חשוב בהשקעה ● הסיטואציה הופכת את הלקוחות לשבויים: העברת הכסף לקרן זולה יותר כרוכה ב"אירוע מס", שלעתים הופך את המהלך ללא כדאי