גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמיר בירם בדרך למיליארד הבא: JTLV מבקשת לשכפל את הצלחות הנדל"ן שלה מהשנים האחרונות

פחות משלוש שנים לאחר שגייסו כמיליארד שקל עבור קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV2, מובילים בירם, שלמה גוטמן ואריאל רוטר גיוס בהיקף דומה לקרן חדשה ● בין ההשקעות הבולטות של הקרן הקיימת: מגדלי משרדים בראשון לציון, פארק עסקים ביקום, בניית דירות יוקרה בצפון ת"א והשתלטות על החברות אלעד מגורים ואחים דוניץ

השותפים בקרן, מימין: אריאל רוטר, עמיר בירם ושלמה גוטמן / צילום: שרון גבאי
השותפים בקרן, מימין: אריאל רוטר, עמיר בירם ושלמה גוטמן / צילום: שרון גבאי

פחות משלוש שנים לאחר גיוס של כ-1 מיליארד שקל שהשלימה קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV2, השותפים המנהלים אותה, עמיר בירם, אריאל רוטר ושלמה גוטמן, פועלים כעת לגיוס כ-1 מיליארד שקל נוספים עבור קרן JTLV3 - כך נודע לגלובס.

השותפים נמצאים כבר במהלך רוד שואו לצורך הגיוס אצל משקיעים מוסדיים ופרטיים, וככל הידוע, נוכח ביצועי הקרן הקודמת - כמו גם החיפוש של הגופים המוסדיים אחר אלטרנטיבות השקעה - זוכה מהלך הגיוס להתעניינות. בקרן JTLV2 השקיעו בין היתר חברות הביטוח כלל, מנורה, הראל, איילון והכשרה, פועלים אקוויטי, וכן בית ההשקעות מיטב דש.

מהנתונים שמציגה JTLV בסבב הרוד שואו שהיא מבצעת בין הגופים המוסדיים לקראת הגיוס עולה בין היתר, כי היא שמה לעצמה יעד של תשואת מטרה שנתית נטו (IRR) בשיעור של 15%, תוך שהיא מציינת כי שתי הקרנות הקודמות שלה השיגו תשואות גבוהות יותר (בקרן השנייה ה-IRR עומד על 22%).

עוד מציינים ב-JTLV, כי במסגרת האסטרטגיה שלה היא פועלת בעסקאות מורכבות עם פוטנציאל השבחה גבוה, ויוזמת מתחמים מרובי שימושים באזורי ביקוש, תוך שהיא פועלת לצמצום סיכונים באמצעות יצירת שיתופי פעולה ומציאת פתרונות טרום ביצוע הרכישה לגבי הנכס הנרכש.

JTLV עוסקת ברכישת נדל"ן בישראל, בהשבחתו על ציר הזמן ובמימושו, ובידיה יכולות להשבחת הנדל"ן במנעד אפשרויות רב, בין היתר בנכסים מניבים הסובלים מתמהיל נחות או מתפוסה נמוכה, בהסרת חסמים תכנוניים, בתוספת זכויות בנייה, בשינוי ייעודי בנייה ועוד.

אופן ההשקעה של JTLV נעשה בכמה דרכים, בהם רכישה סטנדרטית של נכס, השתלטות על נכס באמצעות הלוואת מזנין, זיהוי תאגידים שנקלעו למשבר תזרימי או למגבלות פעילות ועוד.

הקרן הקיימת, JTLV2, החלה לפעול באפריל 2019, אחרי שכאמור גייסה יותר מ-1 מיליארד שקל. לפי הנתונים המוצגים בעניינה, תוך כשנתיים וחצי היא השקיעה כ-80% מהיקף הקרן, לצורך ביצוע עסקאות בהיקף מצרפי של כ-2 מיליארד שקל (כולל מינוף) ב-13 פרויקטים ישירים, המתפרסים על כ-30 נכסים בענפי פעילות שונים, בהם מגורים, משרדים, מסחר, מלונאות ולוגיסטיקה.

ניצלה את מצוקתו של יצחק תשובה

למרות מחירי השיא בנדל"ן בישראל, בעיקר בתחום המגורים, אולם גם בתחום המסחרי (קניונים, משרדים, לוגיסטיקה ועוד), בקרן סבורים, כי בעזרת כספי הגיוס החדשים היא תוכל למצוא הזדמנויות השקעה, בטח במקרה שבו יתרחש שינוי במומנטום של השוק.

כך עשתה הקרן בתקופת הקורונה, שם בולטת בעיקר העסקה שבה ניצלה אשתקד את מצוקתו של איש העסקים יצחק תשובה, שנקלע לקשיים בשל קריסת מחיר הנפט, ונדרש לממש שורה של נכסים פרטיים ושל קבוצת דלק שבשליטתו.

במסגרת זו רכשה JTLV2 מידי תשובה את השליטה בחברת אלעד ישראל מגורים החדשה בחצי מהמחיר שבו ביקש להנפיק אותה זמן קצר קודם לכן. גם כעת היא תמתין לגופים ולאנשי עסקים שייקלעו לחולשה בדרכם מטה, וכך תוכל לאתר נכסים שראוי להשקיע בהם.

עוד בין הפרויקטים שבהם השקיעה JTLV2 נמנה פרויקט של שני מגדלי משרדים ובניין נוסף (עם אפשרות להשבחה) במתחם ה-1000 בראשון לציון. אחד מהמגדלים נמכר לקבוצת רכישה שארגנה ב.ס.ר ו-80% מהמגדל השני נמכרו גם הם, ולפי הקרן, "התמורה מהמכירה צפויה להחזיר את מלוא ההון העצמי למשקיעים, והקרן צפויה להישאר עם נתח משמעותי בפרויקט". על פי ההערכות, המימושים במתחם הניבו לקרן יותר מפי שניים על הכסף שהשקיעה באותם נכסים.

פרויקט האלף בראשון לציון / צילום: הדמיה: משרד אדריכלים ברעלי לויצקי כסיף

עוד נכנסה JTLV2 לשותפות עם חברת בנייני העיר הלבנה ועם רשת המלונות ישרוטל בפרויקט מתחם מד"א שברחוב בזל בתל אביב, שבו מתוכננות להיבנות 13 דירות בלבד, "ענקיות, ייחודיות ויוקרתיות מאוד", בשילוב מלון יוקרתי, וכן השקיעה הקרן השנייה של בירם, רוטר וגוטמן בקמפוס המשרדים שבקיבוץ יקום (הרחבה במסגרת).

נוסף על נכסים הפרטיים, JTLV2 נכנסה גם להשקעות בחברות נדל"ן - כאמור, אלעד ישראל מגורים החדשה ואחים דוניץ הבורסאית. גם לבירם, ששימש בעבר כמנכ"ל חברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל, וגם לגוטמן, ששימש בתפקידים בכירים בחברות הביטוח הפניקס ומגדל, ניסיון רב בניהול חברות ציבוריות. 

את רכישת השליטה באלעד ישראל השלימה JTLV2 בחודש מאי 2020 מידי יצחק תשובה תמורת קרוב ל-200 מיליון שקל (לפי שווי חברה של כ-280 מיליון שקל), ופחות משנה לאחר מכן, בחודש אפריל 2021, השלימה רכישת מניות חברת אחים דוניץ מידי היו"ר יעקב (יקי) דוניץ והמנכ"ל ניסים אחיעזרא. נכון להיום מחזיקה הקרן בכרבע מהון החברה בשווי של כ-320 מיליון שקל - לאחר שהמניה השלימה זינוק של 130% מתחילת השנה.

זמן קצר לאחר שנכנסה לשותפות בדוניץ, החלה הקרן לקדם באמצעות דוניץ מהלך לרכישת השליטה בחברת אלעד ישראל, עם הצעה לניהול מו"מ לביצוע עסקה והסמכת ועדת הביקורת של דוניץ לבחינת ההתקשרות בין הצדדים. מאז לא דיווחה דוניץ על התקדמות בנושא, אך בינתיים שווי השוק של השקעת JTLV2 בחברה כמעט והוכפל. 

בעניין המיזוג בין שתי החברות הבורסאיות שבהן השקיעה JTLV2, שכל אחת מהן מקדמת הקמת כ-2,500 דירות בשלבים שונים, בקרן סבורים, כי המיזוג יסייע ל"הצפת ערך משמעותית לכלל בעלי המניות".

השקעות בתל אביב, בראשל"צ ובירושלים

את קרן JTLV הראשונה הקים כבר לפני כעשור בירם, יחד עם שותפים ישראלים שחברו אליו, אחרי שקיבל עשרות מיליוני שקלים במסגרת מכירת השליטה בחברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל, שאותה ניהל, לידי חברת מליסרון.

קרן JTLV הראשונה גייסה בשנת 2011 כ-300 מיליון שקל, וביצעה השקעות משותפות (Co-Investing) שיזמה בסכום של כ-700 מיליון שקל. השותפים בקרן זו היו בין היתר משפחת חורש, אחיו רוני בירם ושותפו גיל דויטש, וצביקה בירן.

פרויקט בזל בתל אביב / צילום: הדמיה: גידי בר אוריין

JTLV השקיעה בכמה נכסים מוכרים, בהם כיכר אתרים סמוך לחוף הים של תל אביב, שם היא מתכננת הקמת שני מגדלי מגורים כחלק מתוכנית המתמודדת עם התנגדויות רבות, בעיקר של תושבי האזור. עוד בין נכסיה בפיתוח נמצא מתחם היקב שבראשון לציון ופרויקט מתחם "עץ חיים" הממוקם סמוך לשוק מחנה יהודה שבירושלים.

התפוסה במתחם העסקים שנרכש בשיא משבר הקורונה קפצה מ-50% ל-85%

בזמן שרבות מהעסקאות הרכישה שנחתמו טרם פרוץ משבר הקורונה בוטלו או נדחו מיד לאחר פרוץ המגפה, הושלמה בחודש מרץ 2020 (שיאו של המשבר בשווקים) עסקה שבה רכשו קרן JTLV2 וכלל ביטוח 50% מפארק העסקים והמשרדים "יורופארק" בקיבוץ יקום תמורת 243.5 מיליון שקל.  

עבור המוכרת, קבוצת הנדל"ן מבנה, זו נראתה באותה עת עסקה מצוינת שהניבה לה רווח לפני מס של כ-70 מיליון שקל ותזרים פנוי של כ-229 מיליון שקל. זאת הגם שמכירת חלקה בו נכפתה עליה לאחר שבמהלך 2019 הודיע לה קיבוץ יקום, המחזיק במחצית השנייה של מניות מתחם העסקים, על מימוש זכות שהוקנתה לו למכור את חלקה לצד שלישי שאותו יבחר.

פארק Greenwork ביקום / צילום: מצגת החברה

באותה עת סבל יורופארק - מתחם הכולל חמישה מבנים בשטח של כ-65 אלף מ"ר -  מיציאתם של כמה שוכרי עוגן (ובהם אינטל וסמסונג) שהקטינה את התפוסה בו לכ-50% בלבד. בקיבוץ הבינו כי חרף המיקום האטרקטיבי לכאורה של פארק העסקים - ממזרח ובסמוך לכביש 2 (כביש החוף) - השבחתו לא תוכל להתבצע תחת השותפות הקיימת.

ב-JTLV2 מסבירים במצגת שפרסמו לאחרונה, כי מבחינת הקרן מדובר בניצול הזדמנות עסקית לנוכח המחיר הנמוך ששיקף את שיעור התפוסה הנמוך בנכס בעת שנרכש, ובשל מאפייניו הייחודיים של הפארק - מתחם ירוק, מרווח מאוד, ייחודי במיקומו ובאופיו.

אסטרטגיה חדשה להשכרה ותפעול

זאת ועוד: דמי השכירות בנכס, כמו גם תעריפי הארנונה ועלויות החנייה, נמוכים משמעותית ביחס לסביבה ויוצרים יתרון במיוחד בתקופת הקורונה וה"פוסט קורונה", כשבנוסף קיימת בנכס אפשרות עתידית לתוספת בניין משרדים שישי בשטח של כ-15 אלף מ"ר.

המצגת של JTLV2 מספקת נתונים על האופן שבו השביחה הקרן, לטענתה, את מתחם העסקים (ששמו שונה ל-Greenwork), באופן שהעלה את התפוסה בו תוך שנה  ל-85%. זאת בין היתר באמצעות אסטרטגיה חדשה להשכרה ותפעול (השכרה גם לשטחים קטנים, תפעול "על הקרקע"), שיפור הנראות בנכס בדגש על השטחים הציבוריים, שאטלים, הסעדה, חדר כושר, מתקני ספורט, Food Trucks, מוזיקה וכדומה. בנוסף, הוקם מתחם של חללי עבודה משותפים (מיינדספייס) כמוצר משלים לפארק.

בנוסף מדווחת JTLV2 על מו"מ עם שוכרים נוספים להשלמת האכלוס במתחם, ובד בבד  על הארכת חוזים של שוכרים מהותיים ל-10 שנים, ועל קידום מהלך להקמת הבניין השישי במתחם. 

קרן JTLV2

תחום עיסוק: קרן ההשקעות בנדל"ן, העוסקת בתחומי מגורים, משרדים, מסחר, מלונאות ולוגיסטיקה

היסטוריה:
החלה לפעול באפריל 2019 , בהובלת השותפים המנהלים אותה - עמיר בירם, אריאל רוטר ושלמה גוטמן. בין המשקיעים המוסדיים הבולטים בקרן: כלל, בנק הפועלים, הראל, מנורה מבטחים, הכשרה חברה לביטוח, מיטב דש ואיילון

נתונים: השקיעה כספים ב־13 פרויקטים, עם כ־30 נכסים. בין אלו - מתחם ה־1,000 ראשון לציון, מתחם בזל תל-אביב, קמפוס משרדים יקום, החברות אלעד ישראל
מגורים החדשה ואחים דוניץ. מציגה תשואה של 22% (IRR) שנתית

עוד כתבות

סטיבן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Associated Press, Richard Drew

אחד המנכ"לים המשפיעים בוול סטריט הודיע: חוזר לתמוך בטראמפ לנשיאות

סטיבן שוורצמן מנכ"ל בלקסטון ואחד האנשים העשירים בעולם צפוי לחזור ולתמוך בטראמפ, כך על פי דיווחים בארה״ב. ברקע, מדיניותו של ביידן בנושאים שונים ועליית האנטישמיות

מטולה / צילום: אלה לוי וינריב

שני טילי נ"ט פגעו בשני בתים במטולה, נזק רב במקום

צה"ל חיסל את סגן מפקד הביטחון הלאומי של חמאס בעזה ● דיווח: קצין סורי המקורב לחיזבאללה חוסל בפיצוץ מכונית בדמשק ● בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח • שני רימונים הושלכו לחצר שגרירות ישראל בבלגיה, אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

משרדי משרד העבודה של מדינת ניו יורק. פחות משרות חדשות מהצפוי / צילום: Reuters, Anthony Behar

התופעה החריגה הזו התרחשה רק שש פעמים ב-50 השנים האחרונות. בכל פעם הגיע אחריה מיתון

התופעה החריגה שבה הריבית על אג"ח לטווח קצר גבוהה מהריבית על אג"ח ארוכות התרחשה שש פעמים בלבד ב–50 השנים האחרונות ● העננים מצטברים: הסבירות למיתון בשיא לפי הפד, נתוני התל"ג והתעסוקה מדשדשים ופשיטות הרגל בעלייה ● השינויים המהירים בריבית בעשור זה וההדפסה המסיבית של פרוץ הקורונה מגיעים בקרוב למאני טיים

מהנדס העיר ירושלים, יואל אבן / צילום: איל יצהר

"בשנים הקרובות נראה 8,000 היתרי בנייה בשנה בירושלים, ואפילו יותר"

עד 2019 ניתנו בירושלים בערך 2,500 היתרים בשנה. מהנדס העיר יואל אבן מספר על השינוי שמתחולל בעיר ועל קידום הבנייה: "אנחנו יושבים ליזמים על הראש" ● האזינו

אמיר ירון. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל עמוק בבוץ: מה יקרה מחר?

האינפלציה הגואה לא מאפשרת לבנק ישראל להוריד את הריבית, אך כנגדה עומדת האטה בצמיחה ● הגירעון המאמיר, פרמיית הסיכון מהווים מכשול עבור מתווה ההקלות של הבנק ● שפריר מפועלים: העתיד תלוי בתמונה הגיאופוליטית

חצי שעה של השראה. על עובדים מופנמים / צילום: כריכת הספר, מנחם רייס

מקשיבים יותר ומשתפים רק מה שיש בו ערך: זה סוד הקסם של המנהלים המופנמים

בניגוד לדימוי המקובל, לא כל המנהלים הם מוחצנים בעלי כריזמה נוטפת ● מה האנשים השקטים מביאים לשולחן, למה הם בעצם מנהיגים מעולים ואיך ניתן לעזור להם לשגשג ● המלצת ספר

אין עם מי לדבר בחברות התעופה / צילום: Shutterstock

המכה החדשה שמנחיתות עלינו חברות התעופה

המתנה של שעות על הקו, טיסות שמבוטלות ללא פתרון ופיצויים שמאחרים להגיע ● חברות התעופה הישראליות נשארו לבד במגרש, וללקוחות שצריכים אותן אין עם מי לדבר ● איזה מוקד החליף את הנציגים בבוטים ולמי אין בכלל שירות טלפוני? ● בדיקת גלובס

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

כשבנק ישראל, הבנקאים והקבלנים מוודאים שלא נפסיק לקנות דירות בכל מחיר

בעוד מחירי הקרקעות ירדו נוכח השינויים בתנאי המימון, המחיר הממוצע של דירה דווקא עלה ב–24% בתוך שנתיים ● הגורם לפער טמון בבנקים, שצריכים לדאוג שהציבור ימשיך לקנות דירות במחירים הישנים

וול סטריט 40. בעיגול: דונלד טראמפ / צילומים: Shutterstock, AP

הצניחה בשוק המשרדים מגיעה למגדל של טראמפ בוול סטריט

מגדל המשרדים במנהטן איבד שוכרים ובשנה הבאה מחכה לו תשלום גדול למשכנתה - שצפויה לגדול בשל עליית הריבית ● טראמפ הכיר במצבו של שוק המשרדים בניו יורק כשכתב בתצהיר: "למרבה הצער הוא הלך לעזאזל"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי ממ"ד ובלי מעלית: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בבאר שבע?

בשכונה ב' בבאר שבע, בבניין ישן נמכרה דירת 3 חדרים, 71 מ"ר ב־700 אלף שקל ● הקונים הם זוג צעיר ללא ילדים שקנה את הדירה למגורים ● דירת 3 חדרים במודיעין, שהייתה על המדף 3 חודשים נמכרה ב-2 מיליון שקל ●  ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

בצל המלחמה והאמברגו: החברה הטורקית שמוכרת אחזקות בישראל

חברת זורלו הטורקית מוכרת לאדלטק את מלוא אחזקותיה בתחנות הכוח אשדוד אנרגיה ורמת נגב אנרגיה ● ברקע בין היתר, הסנקציות שהטיל ארדואן על סחר עם ישראל

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

איך נקרא הסרט החדש של ג'רי סיינפלד ובאיזה מאכל הוא עוסק?

איפה נשבר השבוע שיא עולמי במספר בעיטות בדו קרב פנדלים בכדורגל, איזו עיר זכתה לכינוי "עיר הקורנפלקס"  ועל מי נכתב השיר American pie? ● הטריוויה השבועית

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

לנהל 40 מיליארד שקל בשנה? למירי רגב אסור להישאר בתפקיד אפילו עוד יום אחד

תחקיר "המקור" ששודר בערוץ 13 חשף עד כמה שיקולים פוליטיים צרים מושרשים עמוק בתוך התנהלותה המקצועית של השרה רגב ● רגב ואנשיה משתמשים בתקציב המדינה כדי לשמר את כוחה בליכוד, על חשבון קידום פרויקטים לרווחת הציבור - והיא איבדה כל לגיטימציה ציבורית לכהן כשרת תחבורה

חתולים בחצר / צילום: Shutterstock

חתולים לא באמת שונאים אותנו, הדרך לליבם היא פשוט ארוכה יותר

נהוג לראות בחתולים בעל חיים אגואיסטי ומנוכר, וגם מחקרים מצאו שהיחס של החתול לבעליו מושתת על אינטרסים ● אלא שיש לכך קשר הדוק ליחס המועט שהם התרגלו לקבל מאיתנו

הריקשות מובילות מהפכה חשמלית בהודו / צילום: Shutterstock

בעלות של אלפי שקלים בודדים: הכירו את המהפכה החדשה של הודו

סובסידיות לתחבורה נקייה, צניחה בעלויות הסוללות וכניסת טכנולוגיות מסין הצמיחו בשנים האחרונות תעשיית רכב חשמלי בהודו ● אלא שבמקום מכוניות, מאות יצרנים מקומיים מוכרים בכל חודש עשרות אלפי ריקשות חשמליות שגודשות את הכבישים, מקטינות את הזיהום ומגדילות את הזדמנויות הפרנסה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

אלברט איינשטיין / צילום: לע''מ

החוקר שמנסה לפרק את המיתוס של אלברט איינשטיין

נתחיל מהסוף: איינשטיין היה גאון. אבל האם הסיפור שהוא שינה לבדו את כל מה שאנחנו יודעים על העולם שבו אנחנו חיים נכון? ספר שיצא לאחרונה באוניברסיטת פרינסטון מציג מציאות מורכבת יותר ● פרופ' חנוך גוטפרוינד, המנהל המדעי של ארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית ומחבר משותף של הספר, מסביר מדוע איינשטיין לא פעל בחלל ריק

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בוול סטריט; הנאסד"ק עלה ב-1.1%, אנבידיה הוסיפה 2.5%

נעילה שלילית באירופה ● ההנג סנג צנח בכ-1.4% ● תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות בירידות שערים קלות ● מניית יצרנית השבבים הדרום־קוריאנית סמסונג אלקטרוניקס ירדה בכ-3%, לאחר שדווח על בעיות בחלק מהשבבים שלה

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון, ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט–אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מהמוסד ועד ראשי ערים: במדינת ישראל כל אחד יכול לבקש לעצמו תחנת רכבת

בניגוד לדעת הדרג המקצועי והתוכניות המאושרות, וגם במחיר של פגיעה בשכונות מגורים והזזת קו מטרו: משרד התחבורה בראשות מירי רגב מקדם בימים אלו הקמת תחנות רכבת במוקדים שונים בארץ, שיפגעו בשירות התחבורה ● הסיבה, לפי גורמים: לחצים ושיקולים פוליטיים