אורית פרקש הכהן / איור: גיל ג'יבלי
אחרי שהייתה שרה במשרד התיירות והמשרד לנושאים אסטרטגיים ויו"ר רשות החשמל, נכנסה השנה אורית פרקש הכהן לתפקידה החדש כשרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה - ובתוך חצי שנה כבר חוללה במסגרתו כמה שינויים משמעותיים לענף ההייטק המקומי.
עם כניסתה לתפקיד הבינה השרה כי מצוקת כוח האדם בהייטק היא בעיה שחובה לפתור במהרה. ראשית היא סיכמה עם שרת החינוך יפעת שאשא ביטון על קידום מקצועות ההייטק כבר בילדות, מתקופת גני הילדים ועד חטיבת הביניים, ובמקביל היא עובדת כעת על תוכנית ממשלתית להגדלת מספר המועסקים בהייטק באמצעות שילוב אוכלוסיות שייצוגן בו לוקה בחסר. בין היתר, השרה קיבלה תקציב לחמש שנים לתוכנית Impact לחברה הערבית, שמטרתה להגדיל את מספר עובדי ההייטק מאוכלוסייה זו.
לאחרונה אף נחשף ב"גלובס" שפרקש הכהן מקדמת, יחד עם שרת הפנים איילת שקד, תוכנית חדשה להבאת עובדים מחו"ל לתעשיית ההייטק, כשבין המהלכים מתוכנן לאפשר לסטודנטים זרים שילמדו את מקצועות ההנדסה בישראל לקבל אשרה כדי להמשיך לעבוד כאן.
בנוסף, משרד החדשנות עמל בשנתיים האחרונות על גיבוש תוכנית לאומית לבינה מלאכותית וכתיבת מדיניות ממשלתית בתחום. כעת המשרד של פרקש הכהן, שרשות החדשנות תחתיו, מגיע לשלב הביצוע. מטרת התוכנית להרחיב את הגישה של חוקרים ומפתחים לטכנולוגיה מתקדמת ולהגדיל את המחקר והפיתוח של בינה מלאכותית בישראל. צוות בין-משרדי צפוי לפרסם בקרוב טיוטת ערכי אתיקה לטובת התוכנית הלאומית הזו. כעת נותר לראות איך התוכניות הרבות הללו ימומשו בהמשך הקדנציה.