גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיצוב מרשים, הביצועים פחות: עשינו סיבוב על האופל החשמלית החדשה

לחשמלית החדשה של אופל יש תא נוסעים מתוחכם, האצה מהירה ואחיזת כביש טובה ● אבל המובילות בתחום מציעות טווח נסיעה ארוך במחיר זול יותר

אופל מוקה חשמלית / צילום: יח''צ
אופל מוקה חשמלית / צילום: יח''צ

בחודש שעבר נשמו לרווחה אלפי עובדים בשני המפעלים של אופל בגרמניה, לאחר שהושג הסכם בין קבוצת האם, סטלנטיס, לבין איגוד עובדי המתכת הגרמנים. במקור תכננה סטלנטיס לסיים את פעילות אופל בגרמניה ולפצל את המפעלים אבל הנושא הפך לסוגייה פוליטית בין צרפת לגרמניה וההסכם שהושג יבטיח את המשך ייצור הרכבים במפעלים.

אז בינתיים הפוליטיקה ניצחה, אבל בטווח הארוך נראה שאופל תהפוך למעין "מותג צללים" שמוצמד למכוניות שמיוצרות בספרד ובאיטליה וזהותו הגרמנית תהיה במיתוג בלבד. רמז לכך מספקת העובדה שהדגמים החשמליים של אופל, ובראשם ה"מוקה" החדשה, מיוצרים כיום בצרפת לצד מקביליהם מבית פיג'ו.

למרות הקשר ההנדסי לפיג'ו 2008, קשה למצוא ביניהן דמיון. לאופל מוקה יש עיצוב צעיר ודינמי, עם יציבות רחבה על הכביש, גג נמוך יחסית לדגמי קרוס אובר ושמשות צד שנמתחות לאחור בקו עולה וחד מעל חישוקים גדולים ונאים. גם הזנב מפוסל בקווים חדים ונאים והחרטום משמר את המורשת של המותג עם קווים "גרמניים" מוצקים.
רכב ההדגמה שלה משך הרבה תשומת לב ברחוב הישראלי, אם כי לא מעט בגלל שילוב הצבעים יוצא הדופן - גוף לבן וגג ומכסה מנוע בצבע שחור - שגרם לו להיראות כמו ניידת משטרה של היפסטרים. סביר להניח שבצבע אחיד הרכב ייצור פחות הדים.

גם עיצוב תא הנוסעים של המוקה החשמלית שונה מהותית מזה של אחותה הצרפתית. להבדיל מפיג'ו 2008 בה מערך הפיקוד נראה כמו ערב-רב של פריטים וסגנונות עיצוב, למוקה יש מערך פיקוד הרמוני ומאורגן עם לוח מחוונים ומסך מולטימדיה דיגיטליים, שיוצרים רצף חזותי נוסח מרצדס ואאודי. כמו כן, הנדסת האנוש הרבה יותר מאורגנת וידידותית לנהגים שלא נולדו עם מסך מגע ביד. הגרפיקה של הצגים ברורה ונאה וההגה, תודה לאל, גדול ועגול כראוי ולא זעיר ואליפטי כמו אצל האחות.

רמת הייצור והגימור גבוהה ומכובדת. האבזור התקני בדגם החשמלי מקיף ונדיב וכולל ריפוד אלקנטרה אלגנטי ויוקרתי, תאורת אווירה, פנסי LED מתוחכמים ומערך מקיף ויסודי של עזרי בטיחות אקטיביים. עם זאת, בין הקישוטים והגדג'טים אפשר להבחין ולחוש במשטחי פלסטיק נוקשים, שנותרו כזכר לשורשים העממיים.

שקטה ויעילה אבל מעט צפופה

המוקה שייכת לדור הביניים של מכוניות חשמליות, שמוצעות עם מגוון מערכות הנעה ולא תוכננו ייעודית להנעה חשמלית. החיסרון בכך הוא מגבלות הנדסית בכל הנוגע לגודל הסוללה, המשקל והטווח. במקרה של המוקה מדובר על סוללה בקיבולת צנועה יחסית של 50 קילוואט ומנוע בודד של 136 כ"ס, שרתום למשקל עצמי של כ-1.6 טון. הטווח הרשמי הממוצע הוא עד כ-338 ק"מ בין טעינות בתקן WLTP - באמצע הסקלה התחרותית ודי רחוק מהמובילות.

בנסיעת המבחן החורפית שלנו, ללא מזגן אבל עם לא מעט עליות ושימוש תכוף במצב הספורטיבי, הטווח המדווח ירד בקצב מהיר משציפינו וניתן להניח שהקיץ הישראלי יאתגר יותר את המערכת. ועדיין, זו לא בעיה לנוסעים שרוב נסיעותיהם בעיר או בפרברים. מי שיבחר במצב התכנות החסכוני וישמור על רגל קלה לא יתקשה לצלוח את חיפה תל-אביב הלוך חזור מבלי לבקר בעמדת הטעינה.

למרות ההספק הפושר והמשקל הגבוה, המוקה מאיצה מאפס ל-100 ב-8.7 שניות מכובדות ובמצב הספורטיבי מרגישה די נמרצת ושומרת על קצב סביר בעליות.
תחום בו המכונית מצטיינת במיוחד הוא בידוד הרעשים. הנסיעה בעיר חרישית וגם ב-130 קמ"ש על הכביש המהיר חודרים לתא רק מעט רעשי רוח ודרך.

 

הרכב אמנם אינו גבוה אבל המושבים מציבים את הנהג גבוה יחסית ומעניקים לו ראות טובה . מרחב הראש מלפנים ומאחור מתקבל על הדעת עבור נוסעים ממוצעי קומה והמושב רחב מספיק לשני מבוגרים פלוס נספח צנום. עם זאת, מרחב הברכיים גבולי למבוגרים שגבוהים מהממוצע ואפשר למצוא רכבים יותר מרווחים. תא המטען בנפח של 310 ליטר בלבד מספק את המינימום ההכרחי לשימושים משפחתיים.

שולטת בכביש מהיר, מתקשה בבורות

היתרון בחשמלית לא ייעודית הוא שהבסיס הדינמי שעליו פותחה מעניק תחושה של "רכב אמיתי", להבדיל מלא מעט חשמליות ייעודיות שהנהיגה בהן מזכירה משחק מחשב. אחרי שמבטלים את מערכת הסיוע להיגוי, המוקה מחזירה היזון חוזר סביר מההגה והשילוב של מפסק גלגלים רחב וגלגלי 18 אינץ' תקניים, ביחד עם מרכז כובד נמוך, מספקים לה אחיזת כביש טובה ושליטה טובה בפניות.

כמובן שהחשמלית לא מכונית רהוטה כמו גרסת הבנזין, שקלה יותר ב-300 קילו, ובכניסה מהירה לסיבוב הדוק מרגישים היטב את המשקל. אבל עדיין היא שומרת את הנהג בתמונה וגם הבלמים משדרים תחושה די טבעית בסיוע מערכת יעילה למיחזור אנרגיית בלימה, שתורמת לתחושת השליטה בירידות ארוכות.

רוב החשמליות בהן פגשנו ניסו, ולא תמיד הצליחו, למצוא פשרה בכיול המתלים בין הצורך לתמוך במשקל מאסיבי לבין הרצון לספק לנוסעים ספיגת זעזועים רכה ומעודנת. במקרה של המוקה זה אומר נוחות נסיעה טובה על כבישים מהירים ובנסיעה עירונית איטית אבל ספיגת זעזועים די קשיחה בעת מפגש עם בורות גדולים.

אופל מוקה החשמלית עולה בישראל 159 אלף שקל, מחיר שמציב אותה ברף תחרותי מאתגר מאד מול שלל סיניות עם טווח, הספק וממדים גדולים יותר משמעותית (גילי גיאומטרי, AIWAYS, SKYWELL) ומול הקוריאניות, שיש להן הרבה חסידים. אמנם יש לה עיצוב צעיר ואטרקטיבי, תא נוסעים מתקדם עם אבזור עשיר ומוניטין גרמני מוכח אבל את זה אפשר לקבל ב-17 אלף שקל פחות בגרסת הבנזין באותה רמת גימור. ספק אם זו המכונית שתיתן מענה לפלח הצומח ביותר באירופה.

חלק מהמתחרות 

יונדאי קונה
הגרסה החשמלית של יונדאי קונה עולה 143 אלף שקל. הרכב מצויד במנוע בודד שמייצר 136 כ"ס ומומנט של 40 קג"מ שמאיץ את הרכב ל-100 קמ"ש ב-9.9 שניות. סוללה של 40 קילוואט־שעה מספקת טווח של עד 305 קילומטר בין טעינות.

יונדאי קונה / צילום: יח''צ

גילי גיאומטרי C
הקרוסאובר החשמלי מבית GEELY הסינית גדול יותר מהמוקה ובעל תא נוסעים מרווח ומאובזר. גרסת הבסיס עולה 134 אלף שקל ומצוידת במנוע עם הספק של 204 כ"ס ובסוללה של 53 קילוואט-שעה שמספקת טווח של עד 350 ק"מ בין טעינות.

גילי גיאומטרי C / צילום: יח''צ

AIWAYS U5
157 אלף שקל עולה הגרסה ההתחלתית של ה-U5 מבית AIWAYS הסינית. רמת הגימור ההתחלתית מאובזרת מאד והרכב מציע תא נוסעים מרווח מאד. מנוע בודד מייצר 204
כ"ס וסוללה של 63 קילוואט מספקת טווח של עד כ-410 ק"מ.

AIWAYS U5 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?