גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכי הרבה אי פעם עבור בשר מתורבת: פיוצ'ר מיט הישראלית גייסה 347 מיליון דולר

גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם ● לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר ● פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק

העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat
העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat

גיוס ענק בתחום הבשר המתורבת: החברה הישראלית "פיוצ'ר מיט" הודיעה הבוקר על גיוס של 347 מיליון דולר בסבב גיוס B, הסכום הגבוה ביותר שהושקע אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם. מקורות בענף הפודטק מעריכים שהחברה גייסה לפי שווי של 600 מיליון דולר לפני הכסף, כך ששווי החברה חוצה את טווח ה-900 מיליון דולר.

פיוצ'ר מיט, חברת הבשר המתורבת הישראלית שנוסדה בשנת 2018 על ידי פרופ' יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית וממוקמת ברחובות, היא אחת מחברות הבשר המתקדמות ביותר בעולם. החברה נמצאת בהליכים רגולטוריים לאישור מוצריה במספר מדינות, וכעת הגיוס הגדול יסייע לה להאיץ את תוכניתה להקמת מפעל לייצור מסחרי של מוצריה בארה"ב. בהתאם להתקדמות ההליכים הרגולטוריים לאישור המוצרים, שואפת החברה להוציא מוצרים ראשונים לשוק כבר ב-2022.

●  טבעונית וקרניבור טעמו קציצה שגדלה במעבדה. איך זה נגמר? 

את סבב הגיוס הובילה קרן ההשקעות של חברת ADM, מובילה עולמית בתחום המזון. בסבב השתתפו גם קרן הפנסיה והביטוח הישראלית מנורה מבטחים, טייסון פודס - יצרנית הבשר השנייה בגודלה בעולם, S2G Ventures, Bits X Bites, ועוד.

הודיעה על הפחתת מחירים משמעותית

לצד הגיוס, החברה מודיעה על הפחתה משמעותית במחירי מוצריה, באופן שיאפשר מסחור נגיש שלהם לכל כיס בעתיד: פיוצ'ר מיט מורידה באופן משמעותי את רמת התמחור הנוכחית בענף - מחיר של קילו עוף ממוצריה עומד כעת על 17 דולר (1.7 דולר למנה), לאחר שביוני הצליחה להפחית את המחיר מ-96 דולר לקילו, ל-36.

המחירים שמציגה פיוצ'ר מיט נמוכים משמעותית ביחס לממוצע בענף. לשם השוואה, חברת EAT JUST האמריקאית שכבר מוכרת את מוצריה בסינגפור, מייצרת מנה בעלות של 17 דולר. מדובר בהתפתחות משמעותית שמתרחשת לאורך שנים בענף הבשר המתורבת מאז שבשנת 2013 הציג לראווה המדען ההולנדי מארק פוסט קציצת המבורגר דקיקה בעלות של 330 אלף דולר.

בדומה לחברות אחרות, המוצרים הראשונים אותם תוציא פיוצ'ר מיט לשוק, הם הדור הראשון של מוצרי הבשר המתורבת: מוצרים "היברידיים", הכוללים גם אחוזים משתנים של תמך מן הצומח, דוגמת סויה.

פיוצ'ר מיט פתחה את קו ייצור הבשר המתורבת הראשון בעולם בישראל מוקדם יותר השנה, וכעת בודקת מספר מקומות בארה"ב להקמת מתקן ייצור לקנה מידה מסחרי גדול. קו הייצור הנוכחי הממוקם ברחובות, מסוגל לייצר עד 5,000 קציצות ביום בהפעלה מלאה, ושלב המעבר ממתקן פיילוט למפעל בארה"ב, יאפשר לחברה להעלות את הכמות לאלפי טונות בשנה. באמצעות הקמה של מפעל בארה"ב, תוכל החברה להתקרב לשוק ענק שיהווה עבורה קרקע להשקת מותג בינלאומי בתחום החדש והצומח.

ללא שימוש בתאי גזע

הטכנולוגיה שהגה נחמיאס (47), מהנדס כימי וביולוג בהשכלתו, מתבססת על גידול של רקמות חיבור בביוראקטורים והפיכתן לרקמת שריר, באמצעות סביבה פיזיולוגית קבועה התומכת בהתרחבות מהירה וטבעית של תאי בעלי החיים. בניגוד למיזמים אחרים בתחום, הפיתוח של פיוצ'ר מיט לא מבצע שימוש בתאי גזע, ומהווה דרך חסכונית לגידול התאים בהשוואה להיצע הקיים בשום כיום.

"אנחנו נרגשים מאוד מהתמיכה המסיבית שקיבלנו מהמשקיעים האסטרטגיים והפיננסיים שלנו", אומר פרופ' נחמיאס. "הגיוס מגבש את מעמדה של פיוצ'ר מיט כשחקנית המובילה בתחום, שלוש שנים בלבד לאחר היווסדה. הטכנולוגיה הייחודית שלנו הפחיתה את עלויות הייצור מהר יותר ממה שאפשר היה לדמיין, וסללה את הדרך להרחבה מסיבית של הפעילות. פיוצ'ר מיט היא החברה הצומחת הכי מהר בעולם בתחום, בתעשייה שמובילה שינוי עולמי משמעותי".

יעקב נחמיאס, מנכ''ל ומייסד פיוצ'ר מיט

פיוצ'ר מיט מעסיקה כ-65 עובדים בישראל. בשל התרחבותה של החברה לשווקים העולמית, היא אף מודיעה על שינויים בצוות הניהול של החברה. סמנכ"ל תפעול חדש בעל ניסיון בזירה הגלובלית ייכנס לתפקידו בתקופה הקרובה - גוסטבו בורגר, שכיהן כבכיר בחברת היינס העולמית. המנכ"ל שליווה את החברה בשנים האחרונות עם גדילתה, רום קשוק, עזב את תפקידו.

מרכז המחקר והפיתוח של החברה יישאר בישראל, וכך היא תצמח גם בזירה המקומית. "העובדה שאנחנו חברה ישראלית, מדגישה את היכולות של ישראל כמעצמת ביוטק", אומר לגלובס פרופ' יעקב נחמיאס, מייסד החברה. "התעשייה הזו תשנה לא רק את הצורה שבה אנחנו מגדלים אוכל בכדור הארץ, אלא גם את הצורה שבה אנחנו עובדים. אנחנו מחפשים את הביולגים והכימאים שלא רק יפתחו את המוצרים, אלא גם ייצרו אותם. מדובר בתעשייה עם פוטנציאל צמיחה משמעותי בשנים הקרובות. החברה היא חברה ישראלית, ואנחנו לא שוכחים לשנייה מי אנחנו, איפה אנחנו יושבים ומה המטרה שלנו: לשנות את העולם, ולייצר עתיד בר קיימא עבור הדורות הבאים".

בשנים האחרונות, הופכת ישראל לחלוצה בתחום הבשר המתורבת. במשרד הבריאות נמצאים בהליכי בנייה של רגולציה מתקדמת לאישור המוצרים החדשים - להם אין כיום מקבילה בשוק, אך אלו לא צפויים להינתן לפני אישור ראשון של הרגולטור האמריקאי (FDA). בזירה המקומית פועלות היום 10 חברות, והיא צמחה מאוד בשנה האחרונה. פיוצ'ר מיט ואלף פארמס נחשבות לשתי חברות 'בוגרות' הניצבות בחוד החנית של התחום בזירה הגלובלית.

לפי GFI, הגיוס של פיוצ'ר מיט, המצטרף לגיוס הגדול של אלף פארמס השנה (105 מיליון דולר), יחד עם מספר גיוסים נמוכים יותר של חברות צעירות, מעמידים את סך הגיוסים בישראל ב-2021 בתחום הבשר המתורבת על כ-460 מיליון דולר עד כה, כ-40% מסך הגיוסים בעולם בתחום השנה.

"היום כבר ברור שאנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה, בה תעשיית הבשר תפרד מבעלי החיים. זה הרבה יותר יעיל כלכלית, והאמת היא שגם אין לנו דרך אחרת לעמוד ביעדי האקלים", אומר ניר גולדשטיין, מנכ"ל ארגון GFI. "הגיוס המדהים של פיוצ'ר מיט, ושל אלף פארמס לפניו, מבטאים את האמון של השוק הגלובאלי בתחום. עכשיו נותרת השאלה מה יהיה תפקידה של ישראל בתחום בטווח הארוך, האם נשכיל להשקיע את המשאבים כדי להשאר מעצמת מו"פ, והאם נדע להפוך את היתרון היזמי לתעשייה עתירת ידע".

בשר המגודל מחוץ לבעל החיים בתנאי מעבדה, עשוי להיות בשורה סביבתית חסרת תקדים. משק החי, מעבר לגורם משמעותי לצער בעלי חיים, מסב נזק סביבתי רב. הוא מקור ל-14% מפליטות גזי החממה בעולם, וכך למשל 20 חברות לייצור מזון מבעלי חיים - בשר וחלב - אחראיות ליותר פליטת גזי חממה מאשר גרמניה, בריטניה או צרפת.

ברחבי העולם, שלושה רבעים מכל השטחים החקלאיים משמשים לגידול בעלי חיים או גידולים שמטרתם להאכיל את בעלי החיים המיועדים לשחיטה עבור מאכל אדם. המשמעות היא נזק עצום לקרקעות, בירוא יערות, שימוש חסר תקדים במים מתוקים המיועדים לשתייה, זיהום שטחי טבע נרחבים, ההולכים וגדלים ככל שהאנושות הולכת וגדלה. לעומת זאת, הבשר המתורבת שמפחת פיוצ'ר מיט פולט 80% פחות גזי חממה מאשר בשר בתעשייה המסורתית, משתמש ב־99% פחות שטחי אדמה ו־96% פחות מים מתוקים.

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים