גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניר חפץ: "נתניהו חשב שהאופוזיציה האמיתית לשלטונו היא ארנון מוזס"

ביום ה-15 לעדותו של עד המדינה ניר חפץ במשפט נגד רה"מ לשעבר בנימין נתניהו, החלה החקירה של עו"ד עמית חדד מטעם נתניהו בנוגע לתיק 1000 (אישום המתנות) ותיק 2000 (שיחות מוזס-נתניהו) ● לדברי חפץ, "הנושא של סיקור מעולם לא נתפס ע"י נתניהו כמשהו מהעולמות הפליליים"

ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: אורן בן חקון
ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: אורן בן חקון

ביום ה-15 לעדותו של עד המדינה ניר חפץ במשפט נגד ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, החלה החקירה של עו"ד עמית חדד מטעם נתניהו בנוגע לתיק 1000 (אישום המתנות) ותיק 2000 (שיחות מוזס-נתניהו).

מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, שלא נוהג להגיע לדיונים, הגיע היום לשמוע את העדות בעניין האישום נגדו.

משפט נתניהו / צילום: אורן בן חקון

חפץ נשאל על-ידי עו"ד  חדד על ההבנה של נתניהו בנוגע לשיחות עם מוזס.

"נתניהו לא חשב שהוא נמצא בסביבה של שוחד, זה נכון גם לגבי תיק 4000 אבל קל וחומר לגבי תיק 2000", השיב חפץ. "זה מופרך שנתניהו יחשוב שהשיחה עם נוני מוזס היא שוחד. זאת לא סברה, אני אומר את זה מידיעה. לא עלתה בדעתי סיטואציה של שוחד תמורת סיקור חיובי. כל הנושא של הסיקור החיובי/שלילי, 'סחר סוסים', מעולם לא נתפס כמשהו מהעולמות הפליליים.

"יש הרבה פוליטיקאים שעושים ברית עם כלי תקשורת מסוים, ובתמורה מזמינים אותם לתוכניות אירוח. אלה יחסי פוליטיקה ותקשורת. אין הלימה בין התלות של הפוליטיקאים בתקשורת לעוצמה של התקשורת".

לדברי חפץ, אין היתכנות לעסקה בין נתניהו לבין מוזס. "מאחר שבני הזוג נתניהו מייחסים כל נשימה לנוני מוזס באופן אישי, אין היתכנות לעסקה איתו. גם ברמת חוסר האמון והאיבה. אומרים ששלום עושים בין אויבים. לא במקרה הזה. זה בלתי אפשרי".

חפץ הסביר כי נתניהו התלונן בלי סוף שיש סיקור כל-כך שלילי. "גם אם הוא היה מקבל כמה חודשים של חסד, זה היה טיפה בים", אמר. "הוא היה חושב שזו תחילה של התחלה של איזון של שנים. הוא ממש גיחך על התיזה הזאת. לכן מכל מה שאני יודע מידיעה אישית, זה מופרך לחשוב שזה שוחד".

חפץ סיפר כי נתניהו רצה שהוא יעביר איומים על מוזס, אך הוא לא העביר. כאשר היו אייטמים צפויים ב"ידיעות אחרונות", הוא הבין מנתניהו שעליו להעביר מסרים שלא כדאי להתעסק עם ראש הממשלה. "הוא עשה את זה הרבה פעמים, פשוט לאיים, שלא כדאי להתעסק עם ראש הממשלה, 'תגיד שיש הרבה דברים שראש ממשלה יכול לעשות'". חפץ הבהיר כי הוא הבין שנתניהו רוצה שהמסרים יעברו.

"נלחמתי על תפיסת מציאות סבירה"

חפץ תיאר את השנאה של נתניהו למו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס ואת האשמתו את מוזס בכל פרסום שלילי נגדו בתקשורת. "נתניהו חשב שהאופוזיציה האמיתית לשלטונו היא ארנון מוזס. ככה הוא תופס את זה. זו לא התפיסה שלי. כמעט כל פעולה מיוחסת למוזס". 

לדברי עד המדינה, "בנימין נתניהו בטוח שכל אות שמוקלדת באיזושהי פלטפורמה זה מוזס. נתניהו היה אומר לי שאני לא מבין, שאני תמים. הוא חשב שכל מה שבן כספית ורביב דרוקר, כל מה שבגלובס נגדו, זה מוזס".

חפץ סיפר כי כיועץ התקשורת של נתניהו הוא ניסה להילחם בתפיסות אלה, בהן לא האמין, אך לבסוף הפסיק לנסות. "הייתי נתון למתקפות שאני סוס טרויאני. נלחמתי על תפיסת מציאות סבירה", אמר.

חפץ סיפר על היחסים בין הצדדים: "יש צד אחד שהוא סולד, אולי אפילו מתעב, את בנימין נתניהו, אבל הצד השני (נתניהו) הוא בעוצמות שקשה להעביר במילים. זר לא יבין זאת. אי-אפשר לדמיין את הדבר הזה".

חפץ גם הוסיף כי באופן כללי היחס של קבוצת "ידיעות" היה שלילי. "הקו שהעיתון ביטא היה שלילי", אמר. "עובדים שם להערכתי מעל 1000 עיתונאים, אי-אפשר להכליל עד כדי כך. חד וחלק נותני הטון נגד בנימין נתניהו. משטמה".

כתב האישום בפרשה 2000 מתאר כי לאורך השנים התקיימו בין נתניהו למוזס יריבות עמוקה, אך למרות זאת השניים קיימו במהלך השנים שלוש סדרות של פגישות: בשנים 2009-2008, בשנת 2013 ובשנת 2014. במהלך הפגישות, נטען, נתניהו ומוזס קיימו שיח על קידום האינטרסים ההדדיים שלהם: שיפור אופן סיקורו של נתניהו בכלי התקשורת מקבוצת "ידיעות אחרונות" וכן הטלת מגבלות על העיתון "ישראל היום", דבר שהיה בעל משמעות כלכלית רבה עבור מוזס ועבור קבוצת "ידיעות אחרונות".

כתב האישום מייחס למוזס הצעת שוחד לנתניהו בשנת 2014, בכך שיביא לשינוי ניכר לטובה בקו ובאופן הסיקור של נתניהו ובני משפחתו בכלי התקשורת מקבוצת "ידיעות אחרונות", ולשינוי לרעה באופן הסיקור של יריביו הפוליטיים, עד כדי "רעידת אדמה" ו"סיבוב הספינה", כאמור בשיחתם. מוזס, נטען, הציע כי יעשה כן באופן שיבטיח את המשך כהונתו של נתניהו כראש ממשלה לאורך זמן, וזאת בתמורה לכך שנתניהו ינצל את השפעתו כראש הממשלה לקדם חקיקה שתטיל מגבלות על "ישראל היום" ותביא להטבות כלכליות משמעותיות למוזס ולעסקיו.

לפי כתב האישום, נתניהו לא סירב להצעת השוחד, הוא לא התכוון לקבל את ההצעה, אך המשיך לנהל עם מוזס שיחה ארוכה ומפורטת על כך. הוא גם טען בפני מוזס כי יפעל לקידום החקיקה לאחר הבחירות. נתניהו מואשם בהפרת אמונים באישום זה.

כרטיסים להופעה של מריה קארי

אישום המתנות המיוחסות לנתניהו כעבירה של הפרת אמונים גם נחקר במסגרת הדיון. לפי כתב האישום, בשנת 2010 המיליארדר ארנון מילצ'ן ביקש מנתניהו שיפעל לסייע לקדם מיזם בשיתוף איש העסקים ההודי ראטן טאטא, הכולל הקמת אזור סחר חופשי בשיתוף-פעולה בין ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית. הקמת המיזם חייבה תיקוני חקיקה נרחבים, ולמילצ'ן היה אינטרס כלכלי משמעותי בקידום המיזם. לפי האישום, נתניהו נענה לבקשת מילצ'ן וביצע שורת פעולות לקידום המיזם.

חפץ אישר כי אין לו ידיעה על מתנות שנתן מילצ'ן. באשר למיליארדר ג'יימס פאקר, עו"ד חדד שאל: "תאשר לי שלא ידוע לך על מתנות שפאקר נתן למשפחת נתניהו?". חפץ השיב: "למעט משהו שולי - 10 כרטיסים להופעה של מריה קארי. רני רהב ניסה לשכנע שזו לא מתנה, אז לא ידוע לי".

חפץ סיפר כי כתפיסה תקשורתית הוא חשב שלא נכון לפרסם שנתניהו מעשן סיגרים. "זה כלל ברזל וגם מקצועי לחלוטין - לא לצלם אותו עם סיגר, וגם לא לצלם אותו אוכל".

כתב האישום מייחס לנתניהו הפרת אמונים בשל מתנות שקיבל מהמיליארדרים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, עמם הייתה לו מערכת יחסים. לפי כתב האישום, טובות ההנאה ממילצ'ן ומפאקר, שעיקרן קופסאות סיגרים ומארזי שמפניות, ניתנו לנתניהו ולרעייתו באופן רציף, במענה לבקשות ואף דרישות, עד כדי כך שהפכו למעין "קו אספקה". היקף טובות ההנאה הצטבר לסכום של כ-700,000 שקל.

לפי האישום היה על נתניהו להימנע כליל מלעסוק בענייניו של מילצ'ן, אך הוא פעל מול גורמי ממשל אמריקאים על-מנת שתינתן למילצ'ן אשרת כניסה לארצות-הברית, פעל בעניין הארכת משך הפטור מדיווח ותשלום מס הכנסה הניתן לתושבים חוזרים, ממנו נהנה מילצ'ן; והנחה את מנכ"ל משרד התקשורת דאז, שלמה פילבר, לסייע למילצ'ן בעניינים הנוגעים לרגולציה, בקשר לעסקת מיזוג בין חברות התקשורת רשת וקשת, על-מנת שהשקעה אותה בחן מילצ'ן באותה העת תהיה כדאית עבורו מבחינה כלכלית. 

"'סחר סוסים' ברמה הכי בהמית"

חפץ נחקר על שורת חוקים שעסקו ב"ישראל היום". ב-2010 עלה חוק שעלול היה לפגוע ב"ישראל היום", כך שתוגבל הפצתו בחינם של עיתון בתפוצה ארצית. חפץ אישר כי "הייתה תפיסה שאם יגבו כסף על 'ישראל היום', הם יהיו נפוצים פחות".

לדבריו, "אנשים ראו את 'ישראל היום' כעומד להחריב את 'ידיעות'. המשטמה שדיברתי עליה כלפי 'ישראל היום' הייתה נחלת הבניין כולו, כי זו הייתה הפרנסה שלהם. זה הקישור. מהמסד עד הטפחות שנאו את התופעה של 'ישראל היום'".

טענת ההגנה שהציג היום עו"ד חדד היא שפוליטיקאים אחרים קידמו חוקים נגד "ישראל היום" ולטובת "ידיעות אחרונות", על-מנת לזכות בסיקור אוהד ב"ידיעות אחרונות". כך עלתה הטענה כי ראש הממשלה הנוכחי נפתלי בנט והשרה איילת שקד תמכו בחוק "ישראל היום" באותה עת כדי לקבל יחס אוהד מ"ידיעות אחרונות". חפץ השיב על כך כי "זה היה השיח של נתניהו ורעייתו".

כך גם לגבי הצעת חוק פרטית משנת 2008 להגבלת בעל שליטה ישראלי בעיתון, שיזמו חברי הכנסת יואל חסון ודניאל בן סימון. עו"ד חדד טען בפני בית המשפט כי יש חשיבות לבדוק איך האירוע נתפס בסביבת נתניהו בזמן אמת. "מייצרים נרטיב של תקשורת נקייה, בלי פוליטיקה, בלי 'שמור לי ואשמור לך'. רואים שהעולם הוא אחר. זה 'סחר סוסים' ברמה הכי בהמית שיש".

עו"ד חדד הראה שאחת התומכות בהצעת החוק שהייתה אמורה לפגוע ב"ישראל היום" הייתה מירי רגב, אז חברת כנסת צעירה בליכוד. לדבריו, "הליכוד קיבל יחס טוב מ'ישראל היום', ולכן זה לא טבעי ולא נורמלי למצוא חבר כנסת מהליכוד שמגיש הצעת חוק לסגור את העיתון שפועל למפלגה שלו". חפץ השיב : "מה אתה רוצה שאני אענה?".

עו"ד חדד הראה שב"ידיעות אחרונות" פורסמה כתבה גדולה על מירי רגב לאחר שחרורה מצה"ל. חפץ אמר: "היו לה יחסים טובים עם עורך העיתון אז, רפי גינת. לאורך העבודה על הכתבה נוצרו יחסים טובים עם העיתון. מוזס לא היה מעורב בכתבה".

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ומו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים