גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסצנת הנדל"ן של אשדוד לצמרת שוק ההון: צחי אבו יוצא לאור

עד לפני כשנה וחצי הייתה משפחת אבו מוכרת בעיקר בסצנת הנדל"ן של אשדוד, אך שתי עסקאות ענק לרכישת קרקעות פי גלילות ומניות השליטה בחברת ארנה גרופ חשפו את עוצמתם ● לאחר זינוק של יותר מ-500% במניית ארנה, המחזיקה מרכזי מסחר באשדוד ובנהריה, טוען אבו כי "עשינו בחברה חריש עמוק, והדבר יבוא לידי ביטוי בהמשך"

צחי אבו (משמאל) ואביו יחיאל אבו / צילום: פיני קמיליה
צחי אבו (משמאל) ואביו יחיאל אבו / צילום: פיני קמיליה

איש הנדל"ן צחי אבו הביע לאחרונה אמון במתחם הקניות סטאר סנטר באשדוד, שבו הוא מחזיק באמצעות חברת הנדל"ן הבורסאית ארנה סטאר גרופ . רגע לפני סיומה של 2021, עשתה ארנה צעד נוסף בדרך להשתלטות על מלוא הזכויות בנכס, עם חתימה על מזכר הבנות לרכישת חלקה של חברת הפניקס (25%) תמורת 315 מיליון שקל. בד בבד סיכמה ארנה השבוע על רכישת קרקע סמוכה למתחם הקניות מידיו של איש העסקים ג'קי בן זקן (בעל עניין בחברה, ובעבר מבעלי השליטה בה) תמורת כ-40 מיליון שקל נוספים.

מדובר, כך נראה, בנכס שקרוב לליבו של אבו, שהפך בתחילת 2021 לבעל השליטה בארנה. בראיון לגלובס מספר אבו, 45, המשמש כמנכ"ל החברה, כי "רצינו את הנכס הזה, ובגללו התפתינו להיכנס לחברה הציבורית. קנינו את ארנה בגלל הנכס באשדוד, כי אנחנו חושבים שהוא יהלום לא מלוטש".

מאז נודע לראשונה על כוונתם של בני משפחת אבו להשתלט על ארנה גרופ, בפברואר 2021, מנייתה לא מביטה לאחור, והשלימה עד כה זינוק מרשים של פי 6.5 בערכה (כ-540%), משקפת שווי חברה של יותר מ-700 מיליון שקל.

מרכז סטאר סנטר באשדוד / צילום: יח''צ

אבו, אשדודי מלידה אשר את טביעות אצבעותיו ניתן לראות ברחבי העיר בפעילות נדל"ן אותה החל אביו, הקבלן האשדודי יחיאל אבו (השותף בעסקיו), מוסיף בעניין הסטאר סנטר, כי "מדובר בנכס הנמצא בלב אזור הביקושים של העיר, שיש בו פוטנציאל התפתחות משמעותי. הנכס נמצא בתפוסה מלאה, שיפרנו את הוצאות המימון עליו וה- NOI (רווח תפעולי נקי, א"ל) שלו הולך וגדל".

עד לפני פחות משנתיים לא רבים בשוק ההון הכירו את שמותיהם של יחיאל וצחי אבו, שהיו מוכרים בעיקר בסצנת הנדל"ן של אשדוד והתנהלו בדרך כלל מתחת לרדאר. כל זה השתנה במהלך חודש מאי 2020, עת סיכמו השניים עסקה לרכישת הזכויות בשותפות דלק פי גלילות, המחזיקה בכמה חטיבות קרקע גדולות, מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה, תמורת כ-720 מיליון שקל. זאת כחלק מסדרת מימושי נכסים שביצע תשובה בעקבות משבר הקורונה וקריסת מחירי האנרגיה שאיימו על המשך קיומה של קבוצת דלק.

בפברואר אשתקד ביצעו השניים עסקה גדולה נוספת, שחשפה שוב את עוצמתם הכלכלית,  והפכו לראשונה לבעלי שליטה בארנה גרופ, עם רכישת החזקותיו של איש העסקים הזר מרכוס וובר תמורת כ-130 מיליון דולר (כ-430 מיליון שקל) - עיקר הסכום (115 מיליון דולר) עבור רכישת הלוואות בעלים שהעמיד וובר לארנה במהלך השנים.

"הצקצקנים העריכו שהמניה תרד מהר"

תחת וובר, בעליה הקודמים של החברה (ולפניו ג'קי בן זקן ואברהם נניקשוילי), נחבטה מניית ארנה בעקבות סדרה של כשלונות עסקיים בתחומי הנדל"ן בחו"ל וחיפושי הנפט בישראל, שגררו אותה להפסדים מצטברים של מאות מיליוני שקלים וכיווצו את שוויה. גם השקעה בסכום כולל של קרוב למיליארד שקל שביצע וובר בחברה לא סייעה לארנה לשנות כיוון. 

את שינוי הכיוון במניה בשנה האחרונה והסנטימנט החיובי המאפיין אותה ניצלה לאחרונה ארנה לגיוס הון של כ-135 מיליון שקל בהנפקת מניות - כמעט כפול 3 מהסכום המתוכנן וזאת בעקבות ביקושים ערים שנרשמו בגיוס על-ידי משקיעים מוסדיים, אשר נקבו במחיר מניה גבוה מהמתוכנן.

 

אבו, המחזיק 58% ממניות ארנה, השקיע בעצמו כמחצית מסכום הגיוס - השקעה שהחזיר באמצעות פירעון חלק מהלוואות הבעלים שרכש. לדבריו "אני לוקח את הכסף רק כשלחברה יש יכולת ולא את כל סכום ההנפקה, אלא רק את הסכום שהשקעתי".

איך אתה מסביר את שינוי הכיוון במניה מאז נכנסתם לחברה?
"כשרק השקענו בארנה היו הרבה צקצקנים שלא הבינו למה המניה טסה והעריכו שהירידות יגיעו תוך זמן קצר. אבל אם כל כך הרבה גופים מוסדיים החליטו להיכנס להשקעה בחברה לפי שווי של חצי מיליארד שקל לפני הכסף זה אומר הרבה על החברה, על הנכסים שלה, עלינו ועל החזון שיש לנו לגביה".

עוד הוא מציין כי "ארנה הייתה במשך שנים חברה רדומה שלא נוהלה. יש לחברה יהלומים לא מלוטשים, וכשאנחנו נכנסנו התחלנו ללטש אותה. המוסדיים, שמבינים ביהלומים, רואים מה קורה ולאן החברה הולכת והחליטו להשקיע".

לדבריו, "הנכסים בחברה תומחרו ברמות מאוד נמוכות, הרבה מתחת לשווי שלהם", וחוזר לסטאר סנטר באשדוד, שלדבריו, "תומחר בספרים בפחות מ-700 מיליון שקל" בעוד שעסקת ארנה-הפניקס משקפת לו שווי כמעט כפול - של קרוב ל-1.3 מיליארד שקל.

הסטאר סנטר ממוקם ברחוב ז'בוטינסקי שבאשדוד וכולל מרכז מסחרי בשטח בנוי של כ-48 אלף מ"ר, שבו פועלות כ-120 חנויות. הנכס מאוכלס במלואו (97%) ובמחצית השנה הראשונה של 2021 הניב רווח תפעולי נקי (NOI) של כ-23 מיליון שקל, ושיעור התשואה שלו בפועל בתקופה זו התקרב ל-7%.

בדוחות הכספיים ארנה ציינו אפשרויות לריענון ולחיזוק תמהיל השוכרים בו במטרה "להעלות את תשואת הנכס ולהתמודד עם התחרות המתגברת מצד מרכזים מסחריים חדשים שהוקמו בשנים האחרונות ועם התחרות ההולכת ומתגברת מצד המסחר האלקטרוני". מלבד אלה, מדוחות ארנה עולה, כי קיימות במתחם זכויות בנייה עיקריות בלתי מנוצלות של כ-10 מ"ר, וכן כ-3,000 מ"ר של שטחי שירות.

קניון ארנה - קניון הצפון נהריה / צילום: ערן גילווארג

הנכס המרכזי הנוסף של ארנה סטאר הוא קניון ארנה בנהריה, הכולל שתי קומות מסחריות וכן קומת מלונית ובה 24 חדרים. לגביו מספר אבו, כי "הנכס היה רשום בספרים בשווי באזור של כ-230 מיליון שקל, כולל קרקע צמודה למגורים שתומחרה בכ-25 מיליון שקל, ואשר מכרנו אותה (לקבוצת יוכלמן בהסכם אופציה), תמורת כמעט 110 מיליון שקל - מהלך שעוד לא בא לידי ביטוי במאזני החברה".

לדבריו, "כשהמוסדיים רואים את העסקה בנהריה, רואים את שווי הנכס באשדוד ואת השיפור שהחברה מבצעת בהוצאות מימון והנהלה, הם מבינים שההוצאות שלה קטנו וההכנסות גדלות, ושהחברה תציג מספרים אחרים בדוחות הכספיים בהמשך".

"אבא הקים אימפריה במושגי העיר אשדוד"

משפחת אבו אמנם נחשפה לשוק ההון המקומי לפני פחות משנתיים, אולם היא בעלת פעילות נדל"ן ותיקה באשדוד שאותה החל יחיאל אבו לפני כ-35 שנה, כשהקים חברת בנייה הנושאת את שמו (קבוצת אבו יחיאל) ולפי תיאורי בנו, "הקים אימפריה במושגי העיר אשדוד ובנה אלפי יחידות דיור".

בין היתר רכש אבו לפני כעשור את קבוצת "בוני ערים" (קי.בי.ע) מידי אי.די.בי ושיכון ובינוי והפך לבעלי חלק גדול מהקרקעות ועתודות הקרקע בעיר אשדוד. בהמשך, לאחר כניסתו של צחי לחברה לצד אביו, הוא החליט לפתח אותה גם בכיוון הנדל"ן המניב. לפי אתר אבו יחיאל מחזיקה קי.בי.ע בקרקעות היסטוריות בהיקף של יותר מ־1,000 דונם באשדוד ובנכסים מניבים בעיר המיועדים למסחר, מגורים ותעסוקה.

בעקבות רכישת ארנה, מספר צחי אבו, "עשינו הפרדה. החלטנו שכל הנדל"ן המניב המסחרי יהיה תחת ארנה וכל מה שקשור למגורים יישאר בחברת אבו יחיאל והחברות הבנות".

לאן הולכים להערכתך מחירי הנדל"ן המסחרי?
"בתחום הזה אין השתוללות. בסך הכול יש עליות מחירים בגלל הריביות הנמוכות ושיעורי ההיוון הנמוכים יותר של הנכסים. בתנאי הריבית של היום, רמות המחירים יישמרו, וככל שהריבית תעלה, המחירים עשויים להצטנן. אגב, גם בתחום המגורים, למרות ששם זה הרבה יותר מורכב בגלל הצורך לייצר היצע".

על המצב בשוק המגורים, המתאפיין בעליות מחירים חדות, אומר צחי אבו כי "אני רואה כמה השוק קשה בנושא הייזום והתכנון. המדינה לא מצליחה לייצר מספיק היצע כדי שהמחירים ירדו. לצד חוסר התכנון, יש גם ביקושים שעולים מקרנות המשקיעות בדיור להשכרה, כך שהמחסור מבחינת הלקוח הפרטי עלול לגדול והמחיר להמשיך לעלות".

העניין בקניון בקפריסין גבר מאז הקורונה

מלבד נכסיה המסחריים באשדוד ובנהריה, שכאמור מהווים את שני הנכסים העיקריים של ארנה, החברה ביצעה באחרונה עסקת רכישה ראשונה בחו"ל תחת בעליה החדשים, עם זכייתה בהיתמחרות לרכישת החזקות חברת הנדל"ן בסר אירופה בקניון בקפריסין.

הנכס, קניון MYMALL שנפתח בשנת 2009 בלימסול, הוא אחד ממרכזי הקניות הגדולים בעיר השנייה בגודלה בקפריסין. אחרי לא מעט שנים שבהן עמד על המדף כנכס המרכזי של בסר אירופה שנקלעה להליכי הסדר חוב - בהיקף נוכחי של כ-100 מיליון שקל - דווקא מאז פרוץ משבר הקורונה ההתעניינות בו גברה.

הקניון בלימסול, קפריסין. 130 נקודות מכירה על פני 3 קומות / צילום: מצגת החברה

ברכישתו על-ידי ארנה, בהשקעה של כ-26 מיליון אירו (כ-95 מיליון שקל), יחד עם חברת הנדל"ן הבורסאית דורסל, גברו השתיים על לא מעט מתעניינים נוספים ובהם משפחת אירני יחד עם חברת הנדל"ן להב אל.אר; אלי ישראלי, שהיה עד לאחרונה מבעלי קניון מול הים באילת; אלון רכטר, שותף בחברת גאיא ייזום שהקים אביו איתן רכטר; ויעקב בר הפועל בתחום הנדל"ן.

איפה אתה רואה את ארנה בהמשך הדרך?
"אני רואה אותה מפתחת את הנכסים שיש לה, מבצעת פעולות השבחה וממשיכה לרכוש נכסים בתחום הנדל"ן המניב המסחרי. עשינו בארנה חריש עמוק, והדבר יבוא לידי ביטוי בהמשך. בין היתר ביצענו מימון מחדש - לקחנו 530 מיליון שקל מהפועלים ופרענו הלוואה ללאומי, פרענו הלוואת בעלים בריבית של כ-4% והקטנו את יתרת הלוואת הבעלים לריבית של פחות מ-1.5%, כך שהריבית על כל החוב ירדה משמעותית".

הסיבוב של ג'קי בן זקן: רווח של 100 מיליון שקל "על הנייר"

פחות משנה מאז שחזר ג'קי בן זקן להיות בעל מניות מרכזי בארנה, זמן קצר לאחר הפיכתה של משפחת אבו לבעלת השליטה בה, והוא מסכם בה, בשלב הנוכחי, את אחת מהשקעות השנה המוצלחות של 2021 - עם "סיבוב" מרשים במיוחד ורווח "על הנייר" של קרוב ל-100 מיליון שקל.

בן זקן, שבעבר היה שותף לשליטה בחברה עד מכירתה לוובר לפני כעשור, רכש בחודשים פברואר ומרץ של השנה שעברה נתחים משמעותיים ממניות ארנה, עיקרן ממי שהיה שותפו בעבר, אברהם נניקשוילי, בהשקעה של פחות מ-20 מיליון שקל ובדיסקאונט ניכר על מחיר השוק. כיום בידי בן זקן כ-15% ממניות של ארנה ושווי השוק הנוכחי שלהן עומד על כ-110 מיליון שקל.

ג'קי בן זקן / צילום: אלון רון

כשני יזמי נדל"ן הגרים באותה עיר, אבו מעיד כי "שנינו גרים באשדוד שהיא עיר קטנה במדינה קטנה, ואנחנו מובילים פה בתחום הנדל"ן, אז מן הסתם נתקלנו אחד בשני בהרבה צמתים ויזמויות. אנחנו ביחסים קרובים וכבר יצא לנו לעשות עסקאות בעבר שכקנינו ומכרנו אחד לשני עסקים".

עוד אומר אבו, כי "כשרציתי לרכוש את ארנה ביקשתי מבן זקן את ברכת הדרך, כחבר. הוא האמין בי והוא רואה את התוצאות ונהנה מהן".

ת.ז |ארנה סטאר גרופ

תחום עיסוק: נדל"ן המניב המסחרי בישראל ובחו"ל

היסטוריה: הוקמה בשנת 1992. בסוף 2021 נרכשה השליטה בה על-ידי צחי אבו, מידיו של מרכוס וובר

נתונים: שני הנכסים העיקריים שלה הם המרכז המסחרי סטאר סנטר באשדוד וקניון ארנה בנהריה. בחו"ל - זכתה באחרונה במכרז לרכישת החזקות ב.ס.ר אירופה בקניון בלימסול שבקפריסין תמורת כ-25 מיליון אירו

ת.ז | צחי אבו

אישי: בן 45, יליד העיר אשדוד, נשוי עם ארבעה ילדים, סב לנכד בן 3

מקצועי: בעל השליטה ומנכ"ל ארנה גרופ

עוד משהו: הצטרף לעסקי הנדל"ן של אביו, יחיאל אבו (73) והם פועלים יחד גם בתחום הבנייה למגורים תחת החברה הפרטית אבו יחיאל

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"