גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מ-3 קומות ל-30: תוכנית המתאר השאפתנית של פתח תקווה

תוכנית המתאר של העיר שאושרה לאחרונה מציעה התפתחות עירונית מואצת וזכויות בנייה מוגדלות ● את הבניינים הנמוכים יחסית בגובה של שלוש קומות, יחליפו מגדלים באזורי התעשייה וגם במרכז העיר ● ככה זה ייראה

שכונת אם המושבות, פתח תקווה / צילום: Shutterstock
שכונת אם המושבות, פתח תקווה / צילום: Shutterstock

הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן יחל לפעול רק בעוד שנה, אבל בפתח תקווה נוכחותו כבר מורגשת. אין עדיין רכבת, אבל שלטי ההכוונה הדיגיטליים בתחנות כבר פועלים ומראים את משך הזמן שייקח להגיע לתחנת הקצה בבת ים. להגיע מרחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה למרכז תל אביב ייידרשו בערך 20 דקות. בהיעדר שטח להתרחבות החוצה, העיר פתח תקווה תיאלץ לקדם התחדשות עירונית מסיבית, שלא לומר דרמטית, בגבולותיה הקיימים. לרכבת הקלה יש תפקיד קריטי במהלך. תוכנית המתאר של פתח תקווה, שהופקדה אך לאחרונה ומציעה חזון תכנוני ל-20 השנה הבאות, מביאה איתה בשורה נדל"נית אדירה.

פתח תקווה הוקמה בשנת 1878 והייתה למושבה החקלאית היהודית הראשונה בארץ ישראל. הכינוי "אם המושבות" מעיד על חשיבותה. בשנת 1937 זכתה במעמד מוניציפלי של עיר וב-20 השנה האחרונות חוותה תנופת בנייה גדולה. בעיר מתגוררים כ-251,000 תושבים, הדירוג הסוציואקונומי הוא 5 מתוך 10 (בתל אביב 8), שכר שכירים: 8,932 שקל (נמוך בכ-5% לעומת הממוצע הארצי), קצב גידול האוכלוסין הוא 1% בשנה (בתל אביב 0.7%), והצפיפות היא 7,048 תושבים לקמ"ר (בתל אביב 9,031).

הקונספט העומד בבסיס תוכנית המתאר של פתח תקווה, שהוכנה על ידי צוות מתכננים בראשות משרד האדריכלים פרחי צפריר במשך כשבע שנים, הוא "זהות במטרופולין". כי בפתח תקווה רוצים גם וגם. גם את איכות החיים של "העיר הגדולה", וגם את שמירת הזהות של המושבה שהפכה לבירת הטבעת השלישית של המטרופולין.

 

תוכנית המתאר: לא נותרו כמעט שטחים לבנייה חדשה

הפגישה עם איציק אוז'לבו, מהנדס העיר פתח תקווה, נערכת במשרדי מחלקת ההנדסה שנמצאים בקומה השביעית של קניון כיכר העיר, מול בית העירייה הוותיק ברחוב העלייה השנייה. אם מדברים על אי-הלימה בין התפתחות עירונית מואצת לבין תשתיות תומכות, אז זו דוגמה לא רעה. לאוז'לבו חשוב שנבין שהמגמה כעת, בשונה מהשלטון הקודם, היא של בנייה: "כשאנחנו הגענו כמעט ולא היו תוכניות פיתוח או תוכניות מהותיות. ראש העיר רמי גרינברג הביא מגמה אחרת. אנחנו מקדמים תוספת זכויות משמעותית באזורי התעסוקה. התכנון הוא להגיע מ-3 מיליון ל-6 מיליון מ"ר תעסוקה ב-2040. יש לנו בקנה עשרות מגדלים בקריית אריה. הנפחים הגדולים של הבנייה והנגישות המצוינת של אזורי התעסוקה מאפשרים לחברות גדולות להגיע".

אוז'לבו מבהיר שהעיר כמעט בנויה לגמרי ושנותרו למעשה אך מעט שטחים שבהם ניתן לבנות בנייה חדשה. כך באתר המחנה הצבאי סירקין, ליד פארק הירקון וליד הדר המושבות. המשמעות היא כאמור תוספת של יחידות דיור בדרך התחדשות עירונית בשטח העיר הבנוי. "תוכנית המתאר מגדירה את הציר המטרופוליני שעובר לאורך תוואי הרכבת הקלה ברחוב ז'בוטינסקי, דרך רחוב אורלוב ועד שכונת יוספטל, כאזור שיעבור העצמה משמעותית של זכויות הבנייה, כולל עירוב שימושים".

מהנדס העיר איציק אוז'לבו / צילום: דוברות עירית פתח תקווה

מדובר בשינוי דרמטי של הנוף הקיים. באזורי התעסוקה של קריית אריה ורמת סיב מדובר בהעצמה של עד 900%. כלומר את המבנים הנמוכים יחסית - גובה של שלוש קומות, יחליפו מגדלים בגובה 20 קומות. אזור מרכז רבין (בית החולים בילינסון) יהיה התפר בין המשרדים והמגורים, ופה יהיה שילוב של מסחר, תעסוקה ומגורים. בשכונות רמת ורבר יוספטל ואחדות תהיה התחדשות עירונית במתכונת פינוי-בינוי, בגובה של עד 30 קומות. באזור שעוטף את מרכז העיר, את לב המושבה ההיסטורית, כלומר, בין הרחובות אורלוב וההסתדרות, יש העצמה מלאה. כלומר, מגדלים של עד 30 קומות. אוז'לבו מדגיש שכדי להוציא היתרי בנייה, על העירייה לאשר תחילה תוכנית מתארית (תב"ע), או מסמך מדיניות.

שטחי התעסוקה: "ביקוש של כ־50 אלף מ"ר חדשים בכל שנה"

איתי שפרן, ממכון גיאוקרטוגרפיה, שחקר את פוטנציאל שוק התעסוקה בעיר, מבהיר שמימוש הקו האדום של הרכבת הקלה מנגיש את העיר למועסקים מכל המטרופולין: "יש תנופה בפיתוח משרדים בפתח תקווה בעיקר סביב רחוב ז'בוטינסקי, בדגש על מודל של מכירה/קבוצות רכישה המתבטא בעיקר במשרדים קטנים. לצד זאת, קבוצות נדל"ן גדולות מתכננות בעיר מגדלי משרדים חדשים במודלים של בנייה להשכרה ופועלות למשוך לעיר עוגנים. תנופת הבנייה נתמכת גם בשינויים בשוק העבודה, עם עלייה חדה של עובדים במקצועות שבהם יש צריכה של משרדים (הייטק, מקצועות חופשיים, רפואה ופרא רפואה, מוסדות לימוד), לעומת גידול מתון בתעשייה ומסחר. ההערכה שלנו היא כי הביקוש לתעסוקה בפתח תקווה עומד כעת על כ-50 אלף מ"ר חדשים בשנה. הבנייה המואצת בשנתיים האחרונות יוצרת מצב שעד 2024-2023 יהיה מענה לביקוש. רמת הביקוש תפחת ועל כן צריך כן לשקול, גם בקרית אריה, עירוב שימושים, כלומר מגורים, בדומה להרצליה פיתוח ורמת גן".

מרכז העיר: לשמר את האופי ההיסטורי ולמשוך צעירים

אזור מרכז העיר ההיסטורי של פתח תקווה, שם התחילה המושבה, עני, חלש ומוזנח. לדברי מוטי פסל, מנהל סניף סוכנות התיווך אנגלו סקסון בפתח תקווה, "מרכז העיר זה לא פתח תקווה שהכרנו פעם. התושבים הוותיקים ברחו והאוכלוסייה היא ממעמד סוציואקונומי נמוך מאוד ביחס למקומות אחרים. זה אזור של הכול מהכול. ברים פתוחים עד מאוחר, רעש. ברחובות ההגנה וחובבי ציון יש בעיקר דירות שכורות, מחולקות. כולם יושבים פה על הגדר ומחכים לפינוי-בינוי. יש ביקוש ולכן זה מעלה את המחירים. זה האזור היחיד בפתח תקווה שאתה יכול למצוא דירות 2.5 חדרים במחירים של 1.3 מיליון. דירה כזאת מושכרת בסכום של כ-4,000 שקל.

"מחירי החנויות במרכז העיר ירדו באופן משמעותי, וזה קשור לכך שהדואר, שהביא הרבה טראפיק, עזב את רחוב חובבי ציון. חנות של 40 מ"ר ברחוב חובבי ציון, או איכילוב, יכולה להימכר במחיר של מיליון שקל ואפילו פחות. חנות כזו מושכרת ב-2,500 שקל. זה תלוי כמובן בלוקיישן".

פסל מבהיר שאין כרגע ביקוש למשרדים במרכז העיר.

אוז'לבו מבהיר שהכוונה היא לייצר במקום שינוי משמעותי: "מה שקרה זה שככל שבנו יותר שכונות חדשות האוכלוסייה ברחה אליהן. בנוסף בנו קניונים ומרכזי תעסוקה בשכונות הלוויין, ולאט לאט ניטש מרכז העיר ואיבד מחשיבותו. פה זה לא כמו העיר הלבנה בתל אביב. המבנים המוגדרים לשימור מרוכזים ברחובות הברון הירש, שטמפר וחובבי ציון. אלה מבני מושבה קלאסיים, בעצם צריפים. המטרה היא לתת העצמת זכויות בחלקי המגרש הלא בנויים, ובדרך זו לשמר את המבנים. דרך תוכניות בינוי נקודתיות אנחנו מעבירים את המבנים לאחריות שלנו כשטחי ציבור".

בימים אלה צוות תכנון בראשות אדריכל ארי כהן מכין תוכנית להתחדשות מרכז העיר, שבה יהיו מנגנונים מכל מיני סוגים להתחדשות. בין היתר מקודמת תוכנית התחדשות נקודתית לפי סעיף 23 לחוק התכנון והבנייה, שתאפשר בנייה לגובה של עד 9 קומות במרכז העיר - בהתאם לרוחב הכבישים. "המטרה שלנו היא לשמר את האופי ההיסטורי, לפתח יותר כמו באירופה. צפיפות, אבל לא בהכרח באמצעות בנייה לגובה. הפעולה היא לא רק תכנונית. אנחנו רוצים לעודד אוכלוסיות אחרות להגיע לפה. אנחנו רוצים להביא לפה בית ספר למחול או תאטרון, יצרנו קשר עם בי"ס רימון, פתחנו תאטרון פרינג' ואנחנו רוצים להקים פה כפר סטודנטים. הכוונה שיבואו לפה צעירים שייצרו את הווייב. כמו בפלורנטין לפני 20 שנה".

לאוז'לבו חשוב מאוד להדגיש שפתח תקווה לא תהיה שכונה של תל אביב: "תל אביב היא לב המטרופולין, מדינה בפני עצמה. אנחנו בתפר בין הטבעת הרביעית והשנייה של המטרופולין. עיר המחוז של כל הרצועה של בקעת אונו, פתח תקווה, ראש העין והוד השרון. יש פה בתי חולים גדולים, מרכזי ממשלה, כמו ביטוח לאומי ומס הכנסה, ואזורי תעסוקה. העלויות של תל אביב גבוהות. אני מעריך שיבואו לפה אוכלוסיות חזקות שלא יכולות להרשות לעצמן לגור בתל אביב. מעבר לכך, תושבי פתח תקווה אוהבים את העיר דווקא בגלל שיש פה מגוון והטרוגניות, קהילתיות, גם וגם וגם".

התחדשות עירונית במרכז העיר פתח תקווה / צילום: כדיה לוי

היזמים: "יהיה תיקון מחירים בעיר כי המרחקים מתקצרים"

לאחרונה נודע כי חברת בסט תרכוש זכויות בקרקע במתחם "הקריה האקדמית" בפתח תקווה לבניית פרויקט של שני מגדלי מגורים, כולל שטח מסחרי. דני מור, מנכ"ל בסט יזום, אומר: "פתח תקווה היא השכנה הקרובה לתל אביב, אם עד היום גבעתיים ורמת גן זכו למעמד הזה, אז היום עם תהליך הקמת הקווים להסעת המונים, גם פתח תקווה תתקרב לתל אביב. תוך רבע שעה אפשר יהיה להגיע למרכז תל אביב. אנחנו סבורים שיהיה תיקון מחירים בפתח תקווה, כי ברגע שהמרחקים מתקצרים אז כבר לא יהיה הבדל בין רמת גן לפתח תקווה.

"דבר שני, העיר נמצאת בטבור הארץ והיא נגישה לכמה צירים מרכזיים, כך שלצאת ממנה ולהיכנס אליה זה קל. בנוסף יש בה אזורי תעשייה ומרכזי הייטק שמושכים אליה קהילה איכותית. כלומר, יש בה את כל התנאים לייצר עיר מודרנית ומתקדמת".

חברת קרדן נדל"ן חתמה בחודש אפריל האחרון על הסכם שבמסגרתו תיכנס לשותפות עם חברת מנור התחדשות עירונית, לצורך קידום פרויקט פינוי-בינוי בשכונת רמת ורבר, בסמיכות לתחנת מטרו מתוכננת בקו M2. במסגרת הפרויקט ייהרסו כ-120 דירות ישנות בבניינים בני שלוש-ארבע קומות, ובמקומן ייבנו למעלה מ-500 יחידות דיור.

יוסי חזן, מנהל תחום התחדשות עירונית בחברת קרדן: "השיח התכנוני הארצי הולך לכיוון של התחדשות עירונית ולכן גם אנחנו מתמקדים בו. כיזמים, המשאלה שלנו זה ודאות תכנונית, דבר שמאוד קשה להשיג. בפתח תקווה המצב שונה, וזה קשור לתוכניות האב שמגובשות לשכונות. התוכניות האלה הן אמירה ברורה של הוועדה המקומית והמחוזית. הרבה יותר קל כך לקדם תב"ע. עוד לפני שתוכנית האב של רמת ורבר הופקדה, אנחנו הצלחנו להגיע לחלופה נבחרת של תכנון". להערכתו של חזן התב"ע תאושר בעוד כשנתיים, והיתר בנייה יינתן כשנתיים אחרי כן.

יוסי חזן, מנהל התחדשות עירונית קרדן נדל''ן / צילום: יח''צ

בהתייחס לקהל היעד, חזן אופטימי: "האוכלוסייה בשכונה אומנם די מבוגרת וגם מסורתית, אבל יש יותר ויותר אנשים שמחפשים דירות במקומות שמיועדים להתחדשות עירונית. אני מדבר על משקיעים, אבל גם על זוגות מתל אביב, שנישאו והביאו ילדים ומחפשים פתרונות דיור במקומות נגישים".

עוד כתבות

בנק דיסקונט ובנק הפועלים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הרווח ירד, הדיבידנד גדל והמס החדש נכנס לפעולה: מאחורי דוחות הפועלים ודיסקונט

שני הבנקים הגדולים, שדיווחו על תוצאותיהם לרבעון הראשון של 2024, מלמדים על כמה מגמות בולטות במערכת הבנקאית ● התמתנות האינפלציה והתקררות בשוק ההלוואות העיבו על ההכנסות, ההפרשות להפסדי אשראי הצטמקו, והדיבידנד גדל במאות מיליוני שקלים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מיקרוסופט חשפה מחשבי AI חדשים

הנאסד"ק עלה ב-0.6% ● רכישה משמעותית לסייברארק ● ריינאייר עקפה את ציפיות האנליסטים, הרווח השנתי זינק ב-9% ● פאלו אלטו תדווח היום לאחר הנעילה, צים תדווח מחר - מה צפוי בדוחות? ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע שוק הנפט • וויקס: הרווח הנקי זינק ב-50%, מעדכנת כלפי מעלה את התחזיות ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית"• יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

סין שורפת את כל הגשרים עם ישראל, וחמאס מתחזק ביהודה ושומרון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך תיראה איראן אחרי מותו של ראיסי, היחסים של ישראל וסין במשבר ולמה חמאס מתחזק ביהודה ושומרון ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: Shutterstock

איך הפכו מניות השירותים לתחום שמדליק את השוק האמריקאי

מניות שירותי התשתיות - חשמל, גז ומים, שנחשבות שנים להשקעה אפרורית אך מניבת תשואה בטוחה - לוהטות מתחילת השנה ● זאת בעיקר על רקע הצורך האינסופי של יישומי הבינה המלאכותית בחשמל ● אולם כמו כל מגזר שהופך רותח, גם כאן אפשר להיכוות

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

ביהמ"ש לענייני משפחה חשד בהלבנת הון, ונתן לרשות המסים מסמכים חסויים

ביהמ"ש לענייני משפחה הורה להעביר את כל המסמכים בסכסוך משפטי בין שני אחים לעיונה של רשות המסים לטובת בחינת פתיחה בחקירה פלילית, לאחר שעלו חששות להלבנת הון דרך חשבונות של האחים בשווייץ ● נקבע: הצורך לבחון האם בוצעו עבירות מס ע"י האחים, גובר על חיסיון ההליך ועל זכותם לפרטיות

יובל זילבר ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

קרן חדשה להנצחת קצין שנפל במלחמה תסייע לחיילי מילואים בעלי עסקים

"הקרן של יובל", להנצחת יובל זילבר ז"ל, הוקמה ע"י אפרת פלד, יו"ר ומנכ"לית אריסון השקעות, שבנה היה חברו הטוב מילדות ● כעת מבקשים בקרן לגייס עוד חצי מיליון שקל להלוואות לעצמאים ● ישראל מתגייסת

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה-ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT ● בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני

שלמה פילבר / צילום: יוסי זמיר

עורך דינו של נתניהו החל לייצג את עד המדינה פילבר בשימוע; הפרקליטות: "ניגוד עניינים"

עו"ד עמית חדד, המיצג את נתניהו בתיק 1000, הודיע לצוות התביעה כי הוא ייצג את עד המדינה שלמה פילבר בשימוע ● בתגובה הודיע צוות התביעה כי לעמדתם מדובר ב"ניגוד עניינים מובהק, העומד בניגוד גמור לכללי האתיקה המחייבים של לשכת עורכי הדין" ● חדד דחה את הטענה: "עדותו הסתיימה לפני שנתיים, אין לו השפעה על ההליך והאינטרסים שלו ושל פילבר אינם מנוגדים"

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן דיווחה רשמית: הנשיא ראיסי נהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של הנשיא התרסק אתמול בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, הטלוויזיה הממלכתית באיראן דיווחה כי שברי המסוק אותרו וכי אין סימני חיים במקום, וכעת היא מדווחת רשמית על מותו ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, שנהרג אף הוא

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

הפתיעה אפילו את עצמה: דוחות טובים לוויקס


מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • וויקס עקפה את הציפיות הן בהכנסות והן ברווח; מעדכנת את התחזיות כלפי מעלה • מדור חדש

מוחמד מוחבר, צפוי להיות ממלא מקום הנשיא באיראן / צילום: Reuters, Pacific Press

מפעילות גרעינית ועד טילים בליסטיים: הכירו את הנשיא הזמני של איראן

כאשר נשיא מת או אינו כשיר למלא את תפקידו, החוק באיראן קובע כי ממלא מקומו יהיה הסגן הראשון ● עם מותו של איברהים ראיסי מונה סגנו הראשון מוחמד מוחבר ● בחירות לנשיאות יש לקיים תוך פרק זמן מקסימלי של 50 יום

סטודנטים מאוניברסיטת גרנדה בספרד מפגינים נגד המלחמה בעזה / צילום: Reuters, Arsenio Zurita

החרם האקדמי על ישראל מתרחב לספרד, ובקמפוסים בבריטניה "מבינים" את חמאס

שתי אוניברסיטאות בספרד החליטו לנתק את הקשרים עם מוסדות בישראל, ולעזור לפלסטינים ● סקר בבריטניה: כמעט מחצית מהסטודנטים במדינה רואים במתקפת 7 באוקטובר "פעולה מובנת"

דב קוטלר, המנכ''ל היוצא של בנק הפועלים / צילום: כדיה לוי

ברקע מכתב המפקח: הפועלים עם רווח של 1.9 מיליארד שקל ויחלק 40% כדיבידנד

שבועיים אחרי שמנכ"ל הבנק דב קוטלר הודיע על פרישה, הפועלים מפרסם דוחות ומגלה תשואה להון של 14.6% ברבעון הראשון של השנה ● בתיאום עם בנק ישראל יחלק הפועלים דיבידנד של 775 מיליון שקל, ימים ספורים אחרי שהמפקח על הבנקים קרא לחלוקת רווחים שקולה על רקע המלחמה

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

דרור מרמור, גורי נדלר, רות שוורץ, ארז קמיניץ וענאיה בנא, בפאנל בנייה, דיור והתחדשות עירונית כמנוע צמיחה / צילום: תמר מצפי

בנייה עירונית במרכזי יישובים ערביים גדולים כמפתח לצמיחה

בכנס גלובס שוחחו בכירים בפאנל על האתגרים בתכנון ובנייה בחברה הערבית ● עוד נידונה השאלה: האם נכון להמשיך לבנות יישובים מגזריים? המשתתפים הסכימו כי הגיע הזמן לשינוי

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; פז נפט זינקה בכ-8.5%, דלתא מותגים ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% • מימושים בנקסט ויז'ן ● סלקום: ירידה של 87% ברווח הנקי ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע על השווקים, ובפרט על שוק הנפט ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית" ● מיטב: "בשוק האג"ח המקומי מתעלמים מהסיכונים של חברות הנדל"ן" • יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

האם עישון במרפסות ייאסר? / צילום: איל יצהר

עישון במרפסת ייאסר? בג"ץ שוקל להתערב בשאלה האם מדובר במפגע

בג"ץ דן היום בעתירה הדורשת לאסור עישון בדירות מגורים החודר לדירות הסמוכות ● השופטים הציגו את ההתלבטות שלהם אם להתערב בנושא, בשל הקושי להגדיר מתי קיים מפגע שיש לאכוף אותו