גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפלצת אמריקאית: כך מתמודדת פורד אקספלורר החדשה עם הכבישים הישראליים

בפורד אקספלורר ST הספורטיבית יש שפע של מרחב, אחיזת כביש מצוינת ואבזור יוקרתי ● אולם, מדובר ברכב עצום, השוקל 2.2 טון ולא ברור למי הוא מיועד בימינו

פורד אקספלורר ST / צילום: יח''צ
פורד אקספלורר ST / צילום: יח''צ

אחרי המון ניסיונות, יצרני הרכב האמריקאים הצליחו לבסוף לגלות מה היא נוסחת ההצלחה של טסלה בשוק הרכב העולמי. הסוד הזה אינו נוגע למחקר ולפיתוח וגם לא ללוגיסטיקה, אלא לנוסחה הייחודית, שפיתחה טסלה כדי לכבוש ליבם של משקיעי שוק ההון. היא כוללת שימוש רצוף במילות מפתח חיוניות, דוגמת "אנרגיה ברת קיימא" ו"נהיגה אוטונומית", בנייה של ציפיות "גדולות מהחיים" לעתיד הרחוק, חשיפה מוקדמת מאוד של דגמים עתידיים, ושלל גימיקים תקשורתיים ברשתות החברתיות.

הנוסחה הזו, שהביאה את טסלה לשווי של טריליון דולר ולמכפיל רווח של כ־354 (נכון לתחילת ינואר), עובדת גם עבור המתחרות. אחת הבולטת מבניהן היא פורד - מי שנחשבה עד לפני שנתיים לאחד מסמלי "העולם הישן". עם זאת, בתחילת 2021, מנייה החברה זינקה בכמעט 150%, והביאה את החברה לשווי בורסאי של כמעט 100 מיליארד דולר.

ג’ים פארלי הצליח לטפח היטב את המניה באמצעות הכרזות תכופות על "העתיד החשמלי" אליו צועדת פורד, לרבות חשיפת טנדר חשמלי, וכוונות להשקיע עשרות מיליארדי דולרים בתחום. לכן, לא מעט משקיעים סבורים ש"פורד היא טסלה החדשה".

אחד הדגמים הבולטים בהקשר זה הוא פורד אקספלורר ST - הרכב הספורטיבי והחזק ביותר במשפחת ה-SUV המצליחה של פורד, שנחת כאן בשנה שעברה.

בגודל של שני רכבי מיני

חיצונית, ל-ST יש פרופורציות של SUV קלאסי, והוא תופס שטח כביש של שתי מכוניות מיני ממוצעות. בנוסף, לדגם יש שלל עיטורים חיצוניים קרביים דוגמת גריל מושחר, חישוקי 20 אינץ’ בעיצוב ייחודי ופגוש אחורי קרבי, שמתוכו מבצבצים ארבעה פתחי מפלט קולניים.

זה לא בדיוק הדימוי שהחברה מתיימרת להציג. עם זאת, את הקהל הישראלי זה לא ממש מעניין, והגרסה האגרסיבית ביותר במשפחת האקספלורר זוכה אצלנו להרבה כבוד, ששמור לכלים גדולים ומאיימים, שאף אחד לא רוצה להתעסק עם בעליהם.

נוחה עם בטיחות מעגלית

תא הנוסעים דומה בעיקרון לאקספלורר, המוכר עם תנוחת ישיבה גבוהה ושולטת. יש בו שפע של מרחב אפילו בשורת המושבים השלישית. בדגם קיים תא מטען בנפח סביר, כאשר כל המושבים מאוישים. רוכשי הרכב יכולים לבחור בין תצורה לשבעה נוסעים עם ספסל מתקפל בשורה השנייה, או בתצורה לשישה עם שני מושבים אישיים ונוחים בשורה השנייה. אנחנו היינו ממליצים על התצורה השנייה, מכיוון שברכב כל כך חזק, היושבים בספסל השטוח מאחור נידונים לבחישה מתמדת בכל פניה מהירה.

רמת הגימור והאבזור של גרסת ה-ST כוללת, בין השאר, מושבי ספורט קדמיים, שתומכים היטב בגוף תחת עומסי פניה כבדים, לוח מחוונים דיגיטלי עשיר במידע שלצידו מסך אנכי "צף" וגדול נוסח טסלה, מערכת קול רצינית של B&O עם שלל רמקולים ומערכת בטיחות עם עשרות פיצ’רים ששומרת על הרכב ב-360 מעלות, ומגיבה אקטיבית על איומים מלפנים, מאחור או מהצד.

 

למרות מערך התצוגה הדיגיטלי, פורד הקפידה לשמור על כמות מכובדת של מתגים פיזיים גדולים וברורים לטובת מי שמתקשה להתמודד עם תפריטי מגע. הבאג היחיד בהנדסת האנוש הוא אותו מתג רוטורי לשליטה בהילוכים, שאפילו הממציאה שלו, ריינג’רובר, כבר הותירה אותו מאחור.

רמת הגימור מכובדת עם חומרים רכים ואיכותיים ובידוד רעשים מצוין. אולם, חבל שהגוונים הדומיננטיים בתא נעים על המנעד שבין שחור לאפור כהה, ויוצרים אווירה של חדר בריחה. היינו גם שמחים להגה שמזכיר קצת פחות פורד פוקוס.

סלחנית פחות למהמורות

כבר עברו יובלות מאז פגשנו במנוע V6 בנזין רציני, שלא הוצמדו לו איזה מנוע חשמלי וסוללה נטענת. מנוע שלושה ליטר טורבו של האקספלורר הזכיר לנו מה אנחנו מפסידים. המנוע, שמייצר 400 כ"ס ומומנט של 54 קג"מ, פותח במחלקת הספורט המוטורי של פורד (ST), ומשמיע צליל גרגור עמוק ונעים תחת האצה, וקולות הדומים לפיצוץ מפלט, בעת הרפיה מדוושת התאוצה במצב התכנות הספורטיבי.

התיבה האוטומטית מספקת מגוון רחב של סגנונות נהיגה לבחירת הנהג: מצד אחד, בנהיגה רגועה, למשל עם המשפחה, התיבה "מדלגת" להילוכים גבוהים, ואפילו צריכת הדלק היא הגיונית (במונחים אמריקאים). לעומת זאת, מהצד השני, במצב הספורטיבי, כל קיק דאון מוריד שניים-שלושה הילוכים מיידית, וגורם לנהג לחייך ולנוסעיו להשמיע קולות מצוקה.

גם השלדה הרכה-מטבעה של האקספלורר נכנסה לטיפול במחלקת הספורט, ויצאה ממנו עם בולמים זעזועים מוקשחים, מוטות מייצבים עבים ובלמים במפרט של רכב מסלול. התוצאה היא איזון מוצלח מאוד בין נוחות להתנהגות כביש. המתלים אמנם קצת פחות סלחניים לבורות עירוניים, אך עדיין מצליחים לנטרל היטב את רוב מפגעי הכביש. עם זאת, נטיית הגוף בפניות חדוקות נמוכה משמעותית, אחיזת הכביש מצוינת תחת עומס, ופקודות ההיגוי של הנהג מתורגמות לשינוי כיוון בצורה מדויקת.

ב-385 אלף שקלים פורד אקספלורר ST מציע ביצועים והתנהגות כביש, שאינם נופלים מאלה של כלים עם שם מותג יותר מיוחס, שעולים 200 אלף שקלים יותר. ברמה העיקרון, אנחנו עדיין מתקשים להבין מי, בישראל ובעולם, צריך התנהגות ספורטיבית וכאלה ביצועים ב-SUV משפחתי ענק לשבעה אנשים, ששוקל 2.2 טון, ופולט CO2 כמו שלוש היברידיות ממוצעות. אבל עובדה שזוהי אחת הגרסאות המבוקשות ביותר במשפחת ה-SUV הנמכרת ביותר בארצות הברית, ואפילו בישראל הרכב כבר מצא 230 לקוחות. אז כנראה שפורד מכירה את נפש לקוחותיה טוב יותר מאיתנו. רק אל תספרו את זה למשקיעיה.

חלק מהמתחרות

שברולט טרווארס

הדור המחודש של "טראוורס" שומר על הממדים של קודמו, ומיועד לעד שמונה נוסעים. יש לו עיצוב פנים עדכני, מערכות בטיחות משודרגות ואופציה לגרסת RS קרבית. המנוע ימשיך להיות 3.6 ליטר עם 310 כ"ס, ותיבת אוטומטית בת 9 מהירויות.

שברולט טרווארס / צילום: יח''צ

הונדה פיילוט

ה-SUV של הונדה מיועד לעד שמונה נוסעים. הוא נמתח לאורך 4.99 מ’, מתנשא לגובה 1.8 מ’ וניצב על בסיס גלגלים של 2.82 מ’. המנוע הוא V6 בנפח 3.5 ליטר, שמייצר 280 כ"ס. המחיר לדגם העילי כפול ההנעה מגיע עד כ-390 אלף שקל.

הונדה פיילוט / צילום: יח''צ

קדילאק XT-6

400 אלף שקל עולה ה-XT6, הקרוס אובר של קדילאק, שמיועד לשבעה נוסעים. הוא נמתח לאורך 5.04 מ’, ניצב על בסיס גלגלים של 2.86 מ’ ומציג תא נוסעים עמוס בטכנולוגיות מתקדמות. המנוע הוא V6 בנפח 3.7 ליטר, שמייצר 310 כ"ס.

קדילאקXT-6 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד החלטת הממשלה לקדם את הליך פיטוריה, וקבעה כי מדובר במהלך בלתי־חוקי בעליל