גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את האיש שמאחורי ה"וולט" של החברה הערבית: "במג'ד אל־כרום אין כמעט איך להזמין אוכל"

למרות קשיי השפה ואף שהיה התלמיד הכי צעיר בכיתה בטכניון (בן 17 בלבד), עלי איוב סלל את דרכו לחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, והיה מהמהנדסים הראשונים של גוגל קלאוד ● על הדרך הוא ייסד סטארט-אפ מצליח ● היום הוא מלמד צעירים מהחברה הערבית איך להשתלב בתעשייה: "חברות ישראליות מחפשות מפתחים באירופה והודו, כשיש כאן צעירים שלא פורצים בגלל חסם מנטלי"

עלי איוב / צילום: איל יצהר
עלי איוב / צילום: איל יצהר

עלי איוב (38) תמיד היה שם קצת לפני כולם. הוא היה הילד המבריק בכיתה ובבית הספר, את לימודי מדעי המחשב בטכניון הוא החל כבר בגיל 17 - למרות הפצרות הוריו שיבחר במקצועות מכובדים, לתפיסתם, כמו רפואה או משפטים. בגיל 19 כבר החל לעבוד במלאנוקס, ומשם עבר, עוד בתחילתה, לגוגל קלאוד - מוצר הענן המצליח של גוגל המאפשר לה להתחרות בהצלחה מול מיקרוסופט ואמזון. והיום הוא דירקטור בכיר להנדסת תוכנה בחברת השבבים הצומחת בתחום הבינה המלאכותית, אנבידיה (אחרי שזו בלעה לתוכה את מלאנוקס, שזה למעשה מעין קאמבק שלו). את הכרטיסים האלקטרוניים שהוא מסייע בפיתוחם מתקינים בחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה הבינלאומיות הגדולות ביותר, מה שמאיץ את המעבר למחשוב ענן בקרב יותר ויותר חברות וארגונים.

ממשרדו ביקנעם הוא מנהל 60 מהנדסי תוכנה שמסייעים להפוך כל פעולה לחכמה יותר. "כל פעם שאתה מחפש בגוגל או גולש ברשתות החברתיות, אתה מפעיל מחשב מהיר הרבה יותר מהמחשב הביתי שלך, שנמצא הרחק ממך בחוות שרתים גדולה", הוא מסביר. "המחשב הזה דורש כרטיס אלקטרוני ותוכנה כדי לספק ביצועים מהירים וטובים יותר". הכרטיס שאיוב אמון על פיתוח התוכנה שבו מותקן גם ברכבים אוטונומיים, במכשור רפואי או בקונסולות משחקים, ומוסיף להם שכבה של בינה מלאכותית ושל האצה, המאפשרת להם לעמוד בדרישות ההולכות וגוברות של המשתמשים.

"כשאני מראיין בשפתם זה אחרת"

איוב גדל בכפר מג'ד אל כרום לאב מורה ואם עקרת בית. הוא הרביעי מבין חמישה אחים ואחיות, והוא לא היחיד במשפחה שיש לו ייצוג בתעשיית הטכנולוגיה. אחיו הגדול חאתם עובד באינטל ואחיו הקטן האני מהנדס בכיר באמזון - זאת לאחר ששניהם אובחנו כבר בבית הספר היסודי כבעלי כישורי מתמטיקה יוצאי דופן. גם עלי בילה את ילדותו בעניין גדול מהרגיל בטכנולוגיה. "הייתי הילד שטכנאי המעבדה בבית הספר קרא לו בכל פעם שהתקלקל מחשב והוא היה צריך עזרה. בגיל 7 מצאתי את עצמי משחק בהגדרות מערכת ההפעלה ומקלקל את המחשב במכוון. כשזה קרה בפעם הראשונה נלחצתי, אבל בהמשך למדתי למחוק את תכולת המחשב ולהתקין את הכול מחדש, וכך להכיר את המחשב טוב יותר. בדיעבד, אנחנו המהנדסים קוראים למיומנות הזאת הנדוס לאחור - יכולת חשובה מאין כמותה בפיתוח סייבר ובינה מלאכותית, שמאפשרת לחשוב על הדרך שבה פיתחו את המוצר".

את הקריירה החל בשנת 2001, מיד לאחר התפוצצות בועת הדוט־קום. "ההייטק לא היה אטרקטיבי כמו היום", הוא מספר. "והייתי צריך קודם כל לשכנע את האנשים הקרובים אליי שזה מה שאני רוצה לעשות ושזה התחום שאני מתחבר אליו. בהתחלה ההורים הציעו לי ללמוד רפואה או משפטים, אבל בסוף המשפחה תמכה מאוד".

בגיל 17 התקבל איוב למסלול הנדסת תוכנה בפקולטה למדעי המחשב בטכניון. אז גם החלו הקשיים. "הייתי הילד הכי צעיר בכיתה וללא שליטה טובה בעברית", הוא מספר ומודה כי זה לדעתו המחסום הגדול ביותר להשתלבות מהנדסים מהחברה הערבית בהייטק הישראלי. כך גם עשה לא מעט ראיונות עבודה עד שהגיע למשרה המיוחלת במלאנוקס, שאליה התקבל כסטודנט בשנה השנייה. "פניתי למודעה שפורסמה בפורום הסטודנטים ברשת, מצאתי את עצמי בראיון עבודה מהר מאוד, וכבר באותו הלילה קיבלתי טלפון ממנהל כוח אדם, ששאל אותי אם אוכל להתחיל מחר בבוקר. הרגשתי בר-מזל".

העובדה שהצליח - למרות תחושת הבדידות וקשיי השפה - להשתלב באקדמיה ובהייטק, הובילה אותו לסייע לחבריו. כיום הוא מתנדב בעמותות חאסוב ומונא ומלמד צעירים מהחברה הערבית כישורים ומיומנויות שיסייעו להם להיכנס בקלות רבה יותר לתעשייה. "המציאות השתנתה, שיעור הסטודנטים הערבים בטכניון כיום הוא 23% מכלל התלמידים, שני שלישים הן סטודנטיות. זה הרבה מעבר לשיעור הערבים בתעשייה, כ־3%.

"חברות מקומיות פונות למזרח אירופה או להודו כדי לחפש מפתחים, כשיש כאן ישראלים מהחברה הערבית שלא יכולים לפרוץ כי נתקלים בחסמים מנטליים. כמי שמראיין כל יום מועמדים לעבודה, אני חושש שהבעיה נמצאת גם בצד החברה הערבית. הסטודנטים הערבים נתקלים במכשול של יצירת רושם ראשוני בזמן ראיון העבודה. זה נובע בדרך כלל מהעובדה שהם מגיעים צעירים יותר, חסרי ניסיון ובעלי שליטה מועטה יותר בעברית ביחס למרואיינים האחרים. כמי שיש לו את היכולת לנהל את השיחה בערבית, אני רואה לא פעם כיצד ראיון בשפת האם שלהם תופס כיוון אחר".

הוא עצמו היה צריך להרחיב את המעגל החברתי כדי לצלוח את המסלול שעבר. "השיטה הייתה לצאת מאזור הנוחות, לדבר עם אנשים שאינם בהכרח דוברי שפת אמי ועם אנשים ממעגלים שחוצים את אלה של הכפר שבו גדלתי".

את האומץ לאתגר את עצמו - לרכוש עוד ועוד כישורים ומיומנויות ולצאת מעורו - הוא מייחס לחינוך מהבית. "אמא שלי השקיעה בנו המון, לימדה אותנו מספרים שלא היו חלק מתוכנית הלימודים - חלקם בעולמות הלוגיקה, הגיאומטריה וחידות ההיגיון. בנסיעות וטיולים האחים שלי ואני התחרינו מי יגיע ראשון לתשובה הנכונה. לאחד הספרים האלה קראו 'לחכמים בלבד', ופתרנו אותו כבר כשהייתי בכיתה א'. אין לי ספק שזכינו לתואר מחוננים בזכות הגישה הזאת".

את אותן שיטות לימוד שרכש אצל אמו, איוב מיישם היום על ממשיכי הדרך שלו. "אמא לימדה אותי איך ללמוד בעצמי. כשהכנתי שיעורי בית היא הייתה ניגשת אליי ושואלת אם אני זקוק לעזרה, ואחר כך הייתה בודקת לי אותם. יום אחד היא אמרה: אני לא אבדוק לך יותר, מעכשיו אתה פותר ובודק בעצמך. את העצמאות הזאת אני משתדל להעניק לילדיי (7 ו־4) ואפילו לעובדים החדשים שלי. צריך לדעת ללמוד מתי לשחרר".

"אין כאן איך להזמין אוכל"

בגיל 24 קיבל איוב הצעה ממלאנוקס לצאת לרילוקיישן בעמק הסיליקון. ההחלטה הייתה כרוכה בעזיבת המשפחה והמעגל החברתי הקרוב והתקבלה בלב כבד, אך השתלמה: אחרי שנתיים הוא עזב את מלאנוקס כדי לקחת חלק בחזון של חברת סטארט־אפ אמריקאית שהייתה מחלוצות תחום אבטחת המידע בענן, עד שזו נמכרה שנתיים לאחר מכן לחברת ברקודה האמריקאית בתמורה למיליוני דולרים.

לאחר מכן נחת במטה גוגל במאונטיין וויו כאחד מראשוני המהנדסים הבכירים בגוגל קלאוד, שם ראה מקרוב את המוצר שבאמצעותו ביקשה ענקית החיפוש להתחרות באמזון. "זו הייתה מחלקה קטנה. בגוגל הסתכלו רוב הזמן על הכנסות מפרסום במנוע החיפוש, ומחלקת הענן נחשבה לכזו שצורכת הרבה כסף וכוח אדם מאשר כזו שמייצרת הכנסות. כשנכנסתי לגוגל חברים שאלו אותי אם קלאוד זה המקום הנכון להיות בו. אני חושב שהיום אף אחד לא שואל שאלה כזו".

לאחר עשור בארה"ב הגעגועים הכריעו אותו, והוא מצא משרה בסניף החיפאי של גוגל, שם סייע להעשיר יישומי בינה מלאכותית בשפות שונות. הוא פגש את ד"ר חסן עבאסי, מי שלימים יהפוך לשותפו להקמת אפליציית משלוחי האוכל האאט (Haat) הפופולרית בחברה הערבית. "במג'ד אל־כרום אין לך כמעט איך להזמין אוכל, ואני אדם שהיה רגיל לשירות המשלוחים של אובר וסופר את השניות עד שהאוכל מגיע".

עם עבאסי ניגש איוב לפתור שתי בעיות משמעותיות שאין להן מענה באף אחת מאפליקציות משלוחי האוכל האחרות: ניווט שליחים בערים נטולות תשתית, שבהן אין מערכת כתובות מסודרת, וקבלת תשלום מלקוחות שלא משתמשים בכרטיס אשראי.

עד אז אפליקציות גדולות יותר כמו וולט ותן ביס התקשו לייצר דריסת רגל בערים הערביות, אבל האאט הצליחה לפצח את זה. הצורך לשרת ערים חסרות תשתיות אתגר את איוב ועבאסי לפתח אלגוריתמים חדשים לניווט באמצעים שעד כה סייעו להם לשכלל את מנוע החיפוש של גוגל בבינה מלאכותית או לפתח רכבים אוטונומיים. הדבר נעשה בין השאר באילוף המכונה באמצעות עוד ועוד ניסיונות. כל שליחות חדשה שמתבצעת באפליקציה נועצת עוד 'נעצים' דיגיטליים על המפה של אום אל־פחם או סחנין - אחד לטלפון של המזמין והשני לשליח. האלגוריתם לא רק תופר את המסלול הקצר ביותר באמצעות למידה לאחר אלפי משלוחים באותה השכונה, הוא גם לומד להשלים מסלולים חסרים באזורים ללא קליטה, ולהתגבר על נעלמים רבים שלא מוצאים בערים הגדולות.

עם הפתרון הזה רשמה האפליקציה עד היום יותר ממיליון הזמנות בערים ערביות ובערים מעורבות.

האאט לא רק הנגישה לחברה הערבית את משלוחי המזון עם שירות בגובה העיניים, היא גם הכניסה את רשתות הענק לערים הערביות. כך, מקדונלד'ס, פיצה האט ודומינו'ס פיצה דיווחו על עלייה בהזמנות בסניפים הקרובים לערים ערביות.

כדי להיות הוגנים יותר לעסקים מציגים בהאאט עמלה נמוכה מזו שגובים בוולט או בתן ביס מהעסקים, אך הדבר בא על חשבון המזמין. עם זאת, ההוצאות של החברה נמוכות בהרבה מאלה של המתחרות הגדולות - האאט מעסיקה מתכנתים מהפריפריה שהתקשו למצוא עבודה קודם לכן בגלל הריחוק שלהם מהמרכז.

פוטנציאל האפליקציה לא נשאר רק בישראל. ייתכן שבהאאט מצאו את אחד מפתרונות ההפצה המוצלחים עבור רשתות מזון מהיר בקרבת ערים דלות בתשתיות, וכאלה, למרבה הצער, ניתן למצוא ברחבי המזרח התיכון, אסיה, אפריקה ודרום אמריקה. לאחרונה גייסה האאט 3.5 מיליון דולר מקרן NFX של גיגי לוי־וייס, ממייסדי פלייטיקה. במקביל, מספר איוב, החברה הודפת הצעות רכישה ומיזוג. "אינני יכול להתייחס לכך, אבל אם תגיע הצעה מוצלחת, נשמח לשקול. החברה, בכל זאת, בונה את עצמה להמשך צמיחה והתרחבות".

למרות היותו מייסד משותף בחברה, הוא מעולם לא עבד בה יום אחד במשרה מלאה. הוא בחר לשמש לה כיועץ ומכהן כחבר בורד. "אני שומר על באלאנס בין האהבה שלי לעולם היזמות, לבין האהבה שלי לעולם הענן".

עוד כתבות

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקאית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני"; שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהרן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב"● דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב"; שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

הביקור הגדול הבא בישראל: מה מחפש האיש העשיר בעולם בארץ?

אילון מאסק צפוי להשתתף בחודש הבא בכנס "תחבורה חכמה" של משרד התחבורה ואף לנאום בו ● לא הרבה ידוע על תוכן ביקורו של מאסק, אך סביר להניח שהביקור ינוצל לפגישות מדיניות, כלכליות ופוליטיות עם מגוון גורמים

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

בבנק ההשקעות גולדמן זאקס מהמרים נגד השקל / צילום: Shutterstock

מה יקרה לשקל עד סוף השנה? בשוק לא קונים את התחזיות הקשות

לנוכח הסיכונים הגיאופוליטיים והלחץ על מניות הטכנולוגיה, בבנק ההשקעות מעריכים שהשקל בתמחור יתר של 13% וממליצים על פוזיציית שורט ● מנגד, כלכלנים מקומיים מעריכים שהירידה ברמת הסיכון והגאות בהייטק ובתעשיות הביטחוניות יתמכו בהמשך התחזקות המטבע

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

קלדנית בבית המשפט / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

האולם הדיגיטלי יוצא לדרך: כלי AI בשירות השופטים וסוף לעידן הקלדנות

מערכת המשפט מתקרבת להשלמת המעבר לדיגיטל, לטובת הפחתת העומס והבירוקרטיה ● לצד כלים המסייעים בכתיבת פסקי דין, מערכת חדשה תאפשר לקיים דיונים בווידאו ללא הגעה פיזית ● במקביל, התמלול האוטומטי מחליף את הקלדניות - שנוצר עבורן תפקיד חדש

בלון של היצרנית האוקראינית Aerobavovna / צילום: Reuters, Justin Yau

זולים וכמעט בלתי ניתנים ליירוט: הבלונים חוזרים לשדה הקרב

הבלונים, שמרחפים מעל זירות הלחימה כבר מימי המהפכה הצרפתית, שבים כעת לשטח כשהם מצוידים בבינה מלאכותית, חיישנים ויכולות אוטונומיות ● מאוקראינה ועד ארה"ב, הם משמשים לסיור, תקיפה ותקשורת - ומציבים חלופה זולה שמאתגרת גם מערכות הגנה מתקדמות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

עליות בוול סטריט; פירסט סולאר נופלת ב-12%, סירקל מזנקת ב-22%

עליות באירופה ● מדדי הניקיי והקוספי זינקו לשיאים חדשים ● מניות התוכנה התאוששו אתמול בוול סטריט, לאחר שכנס של חברת ה-AI אנתרופיק הפיג את חלק מחששות המשקיעים ● בורסת דרום קוריאה עקפה את בורסת פריז במונחי שווי שוק ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה אל על הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן לישראל

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע ● אירועים ומינויים

ח''כ לימור סון הר-מלך. ''זמרי ופתחי בע''מ'', גלי ישראל, 22.2.26 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לימור סון הר-מלך טענה שאין חוק שאוסר על כניסה לעזה. מתברר שיש שניים כאלה

ח"כ לימור סון הר-מלך נכנסה לעזה והתעקשה שאין חוק שאוסר זאת עליה ● אלא שיש שני חוקים כאלה, והפרתם יכולה לעלות כדי עבירה פלילית ● המשרוקית של גלובס

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מרשת בתי הקפה גן סיפור לפי שווי של כ-150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ'י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה גן סיפור של ברנרדו בלכוביץ' ● העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות שנחתמו לאחרונה בענף המסעדנות

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה אל על דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנת 2025, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגבירה את התחרות בשמיים והקטינה את נתח השוק של אל על

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם