גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת מפץ בשוק הטלוויזיה? זו הייתה ההצעה הדרמטית של סלקום לפרטנר

לגלובס נודע כי לפני כמה חודשים הציעה סלקום לפרטנר למזג את פעילות הטלוויזיה, על רקע התחזקות שירותי הסטרימינג והפסדי החברות ● המגעים לא התקדמו בזמנו, אך הם צפויים להתחדש עם חילופי הבעלות בפרטנר ● לפי הערכות, רשות התחרות תתקשה לבלום מהלך כזה, מאחר שמדובר בשחקניות קטנות יחסית

אסנת רונן, יו''ר דירקטוריון פרטנר דורון כהן, יו''ר דירקטוריון סלקום / צילום: אסנת רום, כדיה לוי
אסנת רונן, יו''ר דירקטוריון פרטנר דורון כהן, יו''ר דירקטוריון סלקום / צילום: אסנת רום, כדיה לוי

האם סלקום ופרטנר יאחדו כוחות בשוק הטלוויזיה? סלקום פנתה לפני מספר חודשים לפרטנר והציעה לה למזג את פעילות הטלוויזיה בין החברות - כך נודע לגלובס. בזמנו המגעים לא התקדמו, אך כעת, עם חילופי הבעלות הצפויים בפרטנר, המשא-ומתן צפוי להתחדש, וקיימת היתכנות גבוהה לשיתוף-פעולה בין החברות בתחום הטלוויזיה.

דירקטוריון סלקום מוטרד מפעילות הטלוויזיה ההפסדית כבר תקופה, ויש קולות הקוראים למצוא מתווה למיזוג הפעילות עם חברה קיימת, לרכש משותף של תוכן או לצמצם את פעילות הטלוויזיה למינימום כדי להקטין הפסדים. ההצעה נשלחה לפרטנר מתוך ההנחה שגם אצל המתחרה פעילות הטלוויזיה הפסדית, ושתי החברות יכולות להרוויח רק אם ישתפו פעולה ביניהן.

אבל הרקע למהלך הוא לא רק ההכנסות. שתי התפתחויות חדשות ב-2022 מאיימות על השחקניות המסורתיות: הכניסה של שחקניות בינלאומיות כמו דיסני פלוס ו-HBO Max לשוק הישראלי; וחברת הסטרימינג החדשה של קשת ו-RGE, שאמורה להיכנס לענף ברבעון השלישי של השנה.

המגמה העולמית והצרכן הישראלי בכיוונים הפוכים

הבעיה המרכזית של סלקום היא שכרגע - והדגש הוא על העת הזאת - קשה מאוד למכור חבילות אינטרנט המבוססות על סיבים אופטיים, בלי טלוויזיה. הציבור הישראלי עדיין מחפש לרכוש חבילה של שירותים בידיעה שהוא נהנה ממחיר זול יותר לעומת רכישה של כל מוצר בנפרד.

מנגד, המגמה העולמית שהולכת ומתגברת היא הפוכה - יותר ויותר צרכנים בעולם מעדיפים לצרוך תשתית אינטרנט בנפרד מהתוכן, וההערכות הן שבקרוב גם הצרכנים הישראלים יצטרפו למגמה. בנוסף, התחרות בתחום הטלוויזיה הפכה את המחירים ללא רווחיים.

בסלקום המצב יותר חמור מאשר בפרטנר, שהמודל העסקי שלה תואם את המגמה העולמית. סלקום משלמת עשרות מיליוני שקלים בשנה עבור בהוצאות תוכן, והיא כפופה להסכמי תוכן לפחות עד סוף 2022. החברה נקטה שורה של פעילויות לקיצוץ בעלויות, אבל עדיין דוחה את הקולות שקוראים לצמצם את פעילות הטלוויזיה, בטענה כי השוק הופך לשוק של ענקים בינלאומיים בלבד.

לדברי הקולות בדריקטוריון, כרגע, הציבור הישראלי עדיין מחפש חבילות מתוך הרגל, אבל השוק ישתנה בקרוב, והישראלים יצטרפו למגמה העולמית שמעדיפה לרכוש את האינטרנט ואת התוכן בנפרד. בינתיים, הטענות הללו נדחו, מתוך חשש שהשינוי עוד רחוק וסלקום תתקשה במכירת חבילות אינטרנט.

 

המשימה של דניאל ספיר, המנכ"ל הנכנס של סלקום, תהיה לנסות לארגן מחדש את כל הפעילות הנייחת ובכללה פעילות הטלוויזיה. יש הטוענים בענף התקשורת כי החברות הסלולריות צריכות לחזור ולהיות חברות סלולר נטו ולהיפטר מכל יתר הפעילויות הנייחות, מתוך הנחה שהן הפסדיות וחוסמות את החברות מלקדם את עסקי הסלולר שלהן ובעיקר את הדור החמישי.

הנתונים של הרבעונים האחרונים מראים שגם בפרטנר וגם בסלקום הצמיחה במנויים הואטה מאוד, ופעילות הטלוויזיה מוטה למבצעים שרק שוחקים את המחירים.

סלקום פנתה לפרטנר בניסיון למצוא פתרון של מיזוג או רכש משותף של תוכן. בפרטנר לא שללו את האפשרות לעסקה, אבל סברו כי אם משלימים את המהלך, הוא צריך להיות יותר רחב ולכלול רכישה של פעילות הסיבים והטלוויזיה ביחד. בפרטנר הגיעו למסקנה שלרכוש את הטלוויזיה של סלקום בלבד זה לא אטרקטיבי מספיק בגלל הצורך בהחלפת ממירים ל-250 אלף לקוחות הטלוויזיה של סלקום.

הסטרימינג מארגן מחדש את שוק הטלוויזיה

נושא הרכש המשותף של תוכן כבר היה על השולחן מספר פעמים במסגרת משאים-ומתנים בין הוט ל-yes (שכל אחת בנפרד מחזיקה בנתח שוק בתחום הטלוויזיה של יותר לקוחות מסלקום ופרטנר יחד). המטרה של המגעים אז הייתה להוזיל את עלויות התוכן בעקבות שינוי מודל הצריכה שמביאות חברות הסטרימינג הבינלאומיות כמו נטפליקס, דיסני פלוס, אמזון פריים וכו'.

המגעים בין פרטנר לסלקום לא התקדמו בחודשים האחרונים, אבל על-פי ההערכות, דווקא חילופי הבעלות הצפויים בפרטנר, במסגרת הכניסה של קבוצת רודב-גבאי כבעלת השליטה, והעובדה שפרטנר הצטרפה לאחרונה כלקוחה של חברת IBC ותרכוש ממנה סיבים, עשויה להאיץ שיתוף-פעולה כזה או אחר בין החברות ואף עם שחקנים נוספים.

רשות התחרות תתקשה לבלום את המהלך

אם תבשיל, האפשרות למזג בין הפעילויות של סלקום ופרטנר תידרש לבחינה של רשות התחרות, אבל ההערכה היא שהרשות תתקשה למנוע את המהלך. פרטנר וסלקום הן מחוללות תחרות בשוק הטלוויזיה, אבל שתיהן שחקניות קטנות שביחד יש להן כ-500 אלף לקוחות, מספר דומה ללקוחות yes לבדה.

עניין נוסף שצפוי להשפיע על ההחלטה הוא המגבלות החלות על השחקניות המסורתיות בענף לא חלות על שחקניות סטרימינג בינלאומיות כמו נטפליקס (עם מעל מיליון לקוחות בישראל); והכניסה של השחקנים החדשים, בין אם הבינלאומיים ובין אם המקומיים דוגמת חברת הסטרימינג של קשת ו-RGE.

עוד כתבות

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

עדי קיסר. גם בשירה וגם בספרות ילדים, אי אפשר לרמות את קהל / צילום: גנדי שקולניק

גלעד כהנא בשלושה סיפורים בועטים ועדי קיסר משכיבה לישון: המלצות קריאה לסופ"ש

ארבעה ספרים עבריים חדשים מביטים על הפצע הישראלי מזוויות שונות ● רון דהן המתמודד עם טראומה צבאית ב"אחרי הנעורים" ● גיבורת "סיום מדומה" של נועה סוזנה מורג - רווקה המחפשת משמעות בעולם של סרטונים מוזרים ● גלעד כהנא, סולן הג'ירפות, מציג שלושה סיפורים פרועים ובהם שחזור שיחה עם אביו רגע לפני מותו ● עדי קיסר חותמת בספר ילדים עדין על שיחה אינטימית בין אם לבתה רגע לפני השינה

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

כשהחברה שייסדה צנחה בבורסה היא לקחה הלוואות כדי לקנות עוד מניות. ואז הגיע קאמבק של 760%

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים: "אחיינית שלי רצתה לקנות קיה פיקנטו. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'" ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בבורסה: ת"א 35 מעל 3,500 נקודות; ארית צנחה בכ-20%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% וננעל בשיא חדש, ומדד ת"א 90 איבד 1.1% ● מדד הבנייה נפל ב-1.8% ● ארית תעשיות צנחה אחר שהודיעה שמתכננת להנפיק את החברה הבת ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת