גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בשוק מבינים שהגיע בולדוזר": עמוס לוזון הפך 10 מיליון שקל למניות בשווי כ-600 מיליון שקל

בשש השנים שחלפו מאז רכש לוזון את השליטה בקבוצת א. דורי מידי גזית גלוב של חיים כצמן, זינקה מניית קבוצת הנדל"ן והאנרגיה בכמעט 1,500%, על רקע מהלכי השבחה ומיקוד ● לוזון מחזיק כיום במניות הקבוצה ששוויין עולה על זה של החזקות כצמן בגזית גלוב

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר
עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

כשש שנים לאחר שהשלים מהלך מהיר ומפתיע לרכישת מניות השליטה בקבוצת א. דורי ב"נזיד עדשים" מידי ענקית הנדל"ן המניב גזית גלוב, תמורת כ-10 מיליון שקל בלבד - כל הסימנים מראים כי מדובר היה בעסקת חייו של עמוס לוזון.

נזכיר כי המכירה הבהולה של מניות השליטה בקבוצת א. דורי על-ידי גזית גלוב, נעשתה בעקבות הסתבכות החברה הבת דורי בנייה בכאוס פיננסי ובהפסדי ענק שמהם ביקשה גזית גלוב להתרחק. היא נאלצה להפריש להפסד מאות מיליוני שקלים שהזרימה בניסיון לייצב את עסקיה של דורי בנייה, שהפכה ל"כבשה השחורה" בעסקיה.

אלא שמאז אותה עסקה, ותחת ידיו של בעל הבית החדש, התרחש מהפך: מניית קבוצת עמוס לוזון  (לשעבר קבוצת א. דורי) זינקה בשיעור של כמעט 1,500% ושויי החברה האמיר ליותר מ-800 מיליון שקל. כנגזר מכך שווי החזקותיו של לוזון עצמו בחברה (כ-71%) מתקרב ל-600 מיליון שקל.

שווי זה אף גבוה, נכון להיום, משווי החזקותיו של בעל השליטה בחברה המוכרת, חיים כצמן, המחזיק בגזית גלוב באמצעות החברה הזרה נורסטאר, שבה שווי החזקותיו (ישירות ובאמצעות גופים בשליטתו) עומד על פחות מחצי מיליארד שקל. זאת בזמן ששוויה של קבוצת לוזון כבר מגיע לכחמישית מהשווי של גזית גלוב, העומד על כ-4.2 מיליארד שקל לאחר שמניית החברה הניבה תשואה של כ-15% בלבד בשש השנים האחרונות.

 

התחילה עם הפסדים וחוסר ודאות

ההתחלה של לוזון בקבוצת א. דורי לא הייתה קלה. הצרות של דורי בנייה המשיכו ללוות את עסקיה של קבוצת לוזון גם אחרי הרכישה, וגררו אותה לכיוון שלילי, עם הפסדים נמשכים ומשמעותיים שייצרה לקבוצת לוזון, וחוסר וודאות לגבי עתידה.

גם המשקיעים הטילו ספקות לא מעטים לאחר שינוי השליטה ביכולותיו של לוזון לצאת מה"בור" של דורי בנייה, והדבר בא לידי ביטוי בשחיקת ערכה של מניית קבוצת לוזון לאחר שוך ההתלהבות הראשונית מהמשקיע החדש, ובעליית תשואות אג"ח קבוצת לוזון עד לשיעורים דו-ספרתיים משמעותיים.

בהמשך השכיל לוזון, המכהן כמנכ"ל הקבוצה, להסיר מגבה את ה"גיבנת" של דורי בנייה, שענייניה עברו בשנת 2019 להיות מטופלים במישור המשפטי אחרי הגשת בקשת הקפאת הליכים לנוכח תביעות חוב שהוערכו ביותר מ-800 מיליון שקל. באופן זה הפסיקה דורי בנייה, המצויה בהליכי חדלות פירעון בביהמ"ש, להעיב על המצב הפיננסי של קבוצת לוזון.

לצד זאת, נקט לוזון במהלכי ייעול וארגון מחדש של עסקי הקבוצה, פיתוחם ומיקודם. מה גם שעיסוקיה של קבוצת לוזון - בתחומי יזמות הנדל"ן בישראל ובחו"ל, בעיקר בענף המגורים הלוהט, וכן בתחום האנרגיה - נהנים מעדנה כללית בשוק.

כיום לוזון נשמע מסופק מהמהפך החיובי שהצליח להטמיע בקבוצה הנושאת את שמו, אולם מבהיר, כי התהליך נמשך. בשיחה עם גלובס הוא אומר כי "רק במילון הצלחה קודמת לעבודה קשה".

עוד לדבריו, "אני בהחלט שבע רצון, וגם שוק ההון. כשהגעתי לחברה, השוק לא הכיר ולא העריך את מי שהגיע, ואני חושב שהיום אני הרבה יותר מוערך, ושגם בשוק ההון מבינים שהגיע בולדוזר להפוך כל אבן, לעבוד קשה ולהפוך את החברה הזו לאימפריה כמו שהיא אמורה להיות. אבל צריך לזכור שאנחנו רק בתחילת הדרך".

לצד נסיקת המניה לאחר שנים של הפסדים משמעותיים, קבוצת לוזון עברה לרווחיות משנת 2019, ורווחיה הצטברו כמעט ל-120 מיליון שקל תוך פחות משלוש שנים (2019 עד ספטמבר 2021), לצד עלייה בהכנסות והיעלמותן של שלל הערות רואי חשבון שליוו את הדוחות בשנים עברו.

גם השינוי החד בתשואות על שלוש סדרות האג"ח של קבוצת לוזון, בהיקף כולל הקרוב ל-400 מיליון שקל, יכול להעיד על האמון של המשקיעים בעתיד עסקיה. הן מגיעות היום עד לכ-4%, לעומת תשואות שהאמירו בשנים קודמות, טרם שינוי הכיוון בעסקיה, עד לשיעורים דו-ספרתיים - ששיקפו חשש ליכולת החזר החוב של החברה.

מזהה פוטנציאל בעתיד פעילותה של רונסון

קבוצת לוזון ממקדת כיום את פעילויותיה בתחומי יזמות הנדל"ן והאנרגיה הנקייה באמצעות כמה זרועות. הללו כוללות יזמות נדל"ן בישראל, יזמות נדל"ן בפולין באמצעות החברה הבת רונסון, החזקות בתחנת הכוח דוראד העוסקת בייצור חשמל, פעילות של פתרונות גימור ועיצוב לחללים מסחריים באמצעות החברות רום גבס ואינובייט, וכן היא מתכננת בקרוב להיכנס לתחום ההלוואות וההשקעות באמצעות מיזוג חברת טריא לחברה הבת לוזון נדל"ן.

חלק גדול מהפעילויות שיוזמת לוזון ובהן היא מעורבת עלו לכותרות בתקופה האחרונה, נוכח תוכניות הצמיחה והפיתוח שהיא מקדמת, הממשיכה להדגים את צעדי הסידור מחדש, מיקוד הפעילות והצפת הערך עבורם פועל לוזון בקבוצה שבשליטתו.

פרויקט של החברה הבת רונסון בפולין / צילום: אתר החברה

בתרומה לתוצאות קבוצת לוזון בולטת פעילותה של רונסון, שרווחיה התפעוליים (לפי חלוקה מגזרית של לוזון) התקרבו ל-100 מיליון שקל מתחילת שנת 2020 ועד סוף ספטמבר 2021, עם הכנסות שהצטברו לכ-650 מיליון שקל.

לוזון מזהה פוטנציאל בעתיד פעילותה של רונסון, ובימים האחרונים הקבוצה עדכנה על התקדמות עם תוכניותיה למחיקת מניות רונסון מהבורסה בוורשה, עם החזקות שחצו שיעור של 95% מההון.

זאת במקביל לסיכום שגיבשה להקצאת נתח ממניות לוזון לבית ההשקעות מור, קרן ספרה וגוף זר (Galatee Holdings) תמורת כ-35 מיליון שקל (ואפשרות להגדלת הסכום עד 52 מיליון שקל), בכפוף להשקעה של 45 מיליון שקל שיבצעו השלושה ברונסון.

רונסון, הנסחרת בבורסה בוורשה משנת 2007, פועלת בתחום של ייזום, הקמה ומכירת דירות למגורים בפולין. החברה פועלת בעיקר בעיר הבירה ורשה, וכן בערים ורוצלב, צ'צ'ין ופוזנן, מחזיקה בצבר קרקעות ופרויקטים של שכ-5,700 דירות ובונה 13 פרויקטים.

בתשעת החודשים הראשונים של 2021 מסרה החברה כ-630 דירות, לעומת כ-800 בתקופה המקבילה של 2020, ולפי מצגת שפרסמה קבוצת לוזון באחרונה, היעד השנתי שלה הוא הגדלת המכירות לכ-1,000 דירות בשנה.

סכסוך ועיכוב הנפקתה של דוראד

בזרוע פעילות האנרגיה שלה, באמצעות שותפות בתחנת הכוח הפרטית דוראד, לוזון עדכנה באחרונה על דחיית תביעת השותפה, חברת אדלטק, לתשלום של כ-3 מיליון דולר מלוזון, כחלק מהסכסוך הממושך בין בעלי המניות בדוראד.

מצד אחד של הסכסוך ניצבות קבוצת לוזון וחברת האנרגיה הירוקה אלומיי  (שלמה נחמה), באמצעות החברה המשותפת דורי אנרגיה וכן החברה הממשלתית קצא"א, הטוענות לניפוח סכום חוזה ההקמה של תחנת הכוח דוראד על-ידי חברת אדלקום של משפחת אדלסבורג וחברת זורלו הטורקית, השוללות את הטענות ויוצאות נגד התנהלות הצד שכנגד.

סכסוך זה עומד ברקע לקשיים בהנפקתה האפשרית של דוראד, שעלתה על הפרק אשתקד (לפי שווי של כמה מיליארדי שקלים) כשככל הידוע לוזון נמנה עם התומכים במהלך שכזה, ומנגד, על-פי ההערכות משפחת אדלסבורג מסויגת לגבי אפשרות שכזו.

על-פי ההערכות, הבוררות בקשר לסכסוך בין בעלי מניותיה של דוראד עשויה להסתיים עד סוף השנה, אז יוכלו השותפים להיפרד ולהציף לעצמם ערך - בין אם על-ידי מכירת חלקם, על-ידי הנפקה, או באמצעות המשך פיתוח הפעילות השוטפת והרחבתה.

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

תחנת הכוח דוראד ממוקמת לא רחוק מאשקלון ומופעלת בעיקר בגז טבעי, והיא בעלת הספק של כ-850 מגוואט. הקמת התחנה, שהוכרזה כפרויקט תשתית לאומי, הסתיימה באפריל 2014, והיא החלה לפעול כמה שבועות לאחר מכן.

בתשעת החודשים הראשונים של 2021 הכנסות דוראד הסתכמו בכ-1.6 מיליארד שקל - סכום המשקף שחיקה של כ-15% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020, "בעיקר נוכח השפעת הפחתת תעריפי החשמל", והרווח הנקי שלה לתקופה זו עמד על קצת יותר מ-40 מיליון שקל, לעומת רווח של קרוב ל-110 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

צפי להתקדמות מיזוג לוזון נדל"ן וטריא

בפיתוח הזרוע הפיננסית, החברה הבת הבורסאית לוזון נדל"ן  עדכנה כבר בסוף שנת 2020 על מיזוג מתוכנן עם חברת טריא, הפועלת כפלטפורמת השקעות ואשראי P2P - הלוואות עמית לעמית, הידועות גם כהלוואות המונים או הלוואות חברתיות, אולם העסקה - שהותנתה בין היתר בקבלת הערכת שווי של 300 מיליון שקל לפחות לטריא - טרם הושלמה. 

טריא הוקמה בשנת 2014 ולפי הנתונים שהציגה בעת ההודעה על המיזוג, מאז הקמתה ועד אותה נקודה ציבור המשקיעים העמיד באמצעותה אשראי בהיקף כולל של כ-4.2 מיליארד שקל בתחומי הנדל"ן, רכב ועסקים קטנים ובינוניים.

בדוחותיה הכספיים האחרונים, שפורסמו בחודש אוקטובר, עדכנה לוזון נדל"ן כי בינתיים, "לאור הימשכות דיונים בין רשות ניירות ערך לבין טריא והחברה ביחס לעסקת המיזוג" נדחה מועד אסיפת בעלי המניות שיתבקשו לאשר את העסקה, הכפופה לכמה תנאים מתלים - במרכזם מכירת הפעילות הקיימת בלוזון נדל"ן, הכוללת בעיקר את פרויקט הבנייה לוגאנו שביהוד. השבוע עדכנה לוזון נדל"ן על מימוש אופציה של שותפתה בפרויקט, כך שלא מן הנמנע, כי גם העסקה למיזוג טריא תוכל לרשום התקדמות בהמשך.

עוד כתבות

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס ישראל: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מתרסקת, אנבדיה צומחת - אך מי מהן תורמת יותר לכלכלה הישראלית?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר