גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת תעופה ברזילאית תטמיע את המערכות של Fetcherr הישראלית

פטשר הוקמה בשנת 2019 ע"די רועי כהן, היא מעסיקה כ-28 עובדים, ומשרדיה ממוקמים בנתניה ● החברה פיתחה מערכת לחיזוי ביקושים ויצירת תמחור רציף במערכות של חברות תעופה ● אירועים ומינויים

רועי כהן, ממייסדי פטשר / צילום: איל יצהר
רועי כהן, ממייסדי פטשר / צילום: איל יצהר

הסטארט-אפ הישראלי Fetcherr.io, שפיתח מערכת לחיזוי ביקושים ויצירת תמחור רציף במערכות של חברות תעופה, יטמיע אותה במערכות חברת התעופה הברזילאית Azul. ההסכם בין שני הצדדים תקף לעשר שנים, והיקף המהלך מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

המערכת של פטשר מתבססת על טכנולוגיית בינה מלאכותית ולמידת מכונה, שדרכן שואב האלגוריתם תמחור הנסמך על נתוני השוק ברגע נתון, לרבות בעת מגפת הקורונה שטלטלה את הענף. לחברה מספר הסכמים עם חברות תעופה באירופה ובארה"ב.

אזול איירליינס, אשר נוסדה ב-2008 על ידי דיוויד נילמן (שייסד גם את חברת התעופה האמריקאית JetBlue), היא מהחברות הצומחות בברזיל. שוויה מוערך ב-1.4 מיליארד דולר, ואת 2021 היא סיימה בראש רשימת חברות התעופה של המדינה במונחים של הכנסות פר לקוח לקילומטר טיסה (RPK). החברה מחזיקה ב-34% מהשוק בברזיל, והצי שלה כולל כ-180 מטוסים. ב-2021 היא הטיסה כ-22 מיליון נוסעים לכ-130 יעדים.

פטשר הוקמה בשנת 2019 על ידי רועי כהן, היא מעסיקה כ-28 עובדים, ומשרדיה ממוקמים בנתניה. עד היום גייסה החברה 7 מיליון דולר. לדברי כהן, המכהן גם כמנכ"ל, החברה מצויה בעיצומם של משאים ומתנים עם חברות תעופה נוספות. "נגיף הקורונה יצר מציאות שבה המודלים המיושנים לחיזוי ביקושים ומערכות התמחור הקיימות בשווקי התעופה והתיירות הפכו ללא רלוונטיות, מאחר והן מבוססות בעיקר על שימוש במידע היסטורי.

"במציאות של היום, התמחור צריך לכלול ביקוש בזמן אמת, תוך שכלול התנהגות צרכנים והמתחרים, במטרה לייצר עבור חברות התעופה ערך מוסף של רווחיות גבוהה יותר וחיסכון בתהליכי העבודה".

מיכל רז-חיימוביץ'

באלמה מכפילים את הבונוס

מנכ"ל אלמה, ליאור דיין, מכפיל את הבונוס השנתי ל-670 העובדים לאחר שהחברה סיימה את 2021 כשנת שיא בפעילות, עם זינוק במכירות וצבר הזמנות עתידיות הגדול ביותר בתולדותיה. אלמה, הפועלת מפארק העסקים החכם של קיסריה, היא מהיצרניות המובילה בעולם למיכשור מתקדם לטיפולי אסתטיקה רפואית ואיכות חיים.

עו"ד עודד חן מתרחב לחיפה

פירמת משרד עו"ד עודד חן פותחת סניף בחיפה בהשקעה של כחצי מיליון שקל. הסניף יתמחה בתחומי חדלות פירעון, פשיטות רגל ופתיחת תיקי חובות, ינוהל על ידי עו"ד אסף מנחם, ויעסיק כ-8 עורכי דין.

לפי נתוני המשרד, בשנת 2021 נרשם שיא בפתיחת תיקי מחיקת חובות, בהיקף של כ-12 מיליארד שקל. נפתחו כ-24 אלף תיקי חובות, מתוכם כ-9,900 בקשות לפשיטת רגל של יחידים וחברות. להערכת המשרד, כ-60% מתיקי החובות הגיעו להסדרי תשלום, תוך מחיקת כ-70% משווי החובות.

עו''ד עודד חן / צילום: יח''צ

קטגוריות העסקים הבולטות ביותר שהגיעו לחדלות פירעון ופשיטות רגל בשנתיים אחרונות, כלומר בתקופת משבר הקורונה, הן בתי קפה ומסעדות, חנויות אופנה והנעלה, משרדי יועצים וסוכני נסיעות, ועסקי תיירות. לדברי עו"ד חן, יותר מ-50% מהעסקים שהגיעו לחדלות פירעון פועלים פחות משלוש שנים.

מצנח הזהב

מני אקוניס, 43, מונה לתפקיד מנכ"ל קבוצת נגב לאחר שבשנתיים האחרונות כיהן כמשנה למנכ"ל. קודם לכן כיהן אקוניס כסמנכ"ל כספים בהוט מובייל, סמנכ"ל תפעול בקבוצת קווינקו וסניור מנג'ר ב-EY.

מני אקוניס, מנכ״ל קבוצת נגב / צילום: סיון פרג'

רמי ביטנסקי מונה למנכ"ל חברת הבלוקים איטונג. קודם לכן ניהל את ארקל אוטומוטיב ואת נילית ישראל, וכן הקים וניהל את הפעילות העסקית של נילית בסין ובברזיל.

רמי ביטנסקי מנכ''ל איטונג / צילום: יח''צ

ענת אטלס, 43, תכהן כמנהלת חטיבת אסטרטגיה ופיתוח עסקי במגדל ביטוח, ותחליף בתפקיד את ערן צימרמן. עד לאחרונה שימשה כסמנכ"לית בכירה בהראל חברה לביטוח.

ענת אטלס, מנהלת חטיבת אסטרטגיה ופיתוח עסקי במגדל / צילום: ניקי וסטפהל

גל אביב ינהל את פעילות Digital Turbine בישראל, ובמקביל יכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות הפרסום של הקבוצה העולמית. קודם לכן כיהן אביב כמנהל טכנולוגיות ראשי של חברת האד-טק Fyber, שדיגיטל טורביין רכשה לפני כשנה תמורת כ-600 מיליון דולר.

גל אביב / צילום: טל שחר

חברת Fyber היא האחרונה והגדולה בסדרת רכישות שביצעה דיגיטל טורביין בשנה החולפת, בהיקף מצטבר של יותר ממיליארד דולר- ושכללה גם את AdColony ואת הסטארט-אפ הישראלי Appreciate. החברה מעסיקה כאלף עובדים ברחבי העולם, מתוכם 140 בישראל.

עמיר נוריאל, 48, מונה למנהל מערכות המידע של קבוצת הביטוח הדיגיטלית ווישור גלובלטק.

עמיר נוריאל מנמ''ר ווישור / צילום: אומרי דלאל

טל ארבלי, 36, שותף מייסד של חברת יזמות הקנאביס "אסיף 420", מונה למנכ"ל החברה באופן קבוע.

לירן לוי מונה למנהל תחום התחבורה הציבורית של קבוצת Y-tech, המתמחה בניתוח, אפיון, בנייה ויישום פתרונות מחשוב ו-IT מתקדמים. קודם לכן שימש במגוון תפקידים בצוות ה-IT של חברת דן.

עופר משבך מונה לסמנכ"ל הצלחת לקוח בחברת סלברייט, המתמחה בתחום החקירות הדיגיטליות.

חדשות טובות

האקריו תורמים לילדי קריית ביאליק. חברת HackerU, המתמחה בהכשרת והשמת עובדים למקצועות ההייטק והדיגיטל, תרמה עשרות מחשבים וציוד נלווה ל"טופ טניס", מרכז בקריית ביאליק המשלב פעילויות יומיות לילדים ונוער ממשפחות קשות יום.

גראבהאב למען נשים החוזרות למעגל העבודה. ענקית משלוחי המזון האמריקאית גראבהאב משתפת פעולה עם עמותת "המכללה", בית ספר חברתי למען נשים החוזרות למעגל העבודה: השתיים מפעילות תוכנית מיוחדת, שבמסגרתה עובדות Grubhub לימדו את נשות בית הספר קורס יישומי מחשב מתקדמים במשך 10 שבועות.

עמותת "המכללה" בונה ומפעילה הכשרות מקצועיות במגוון תחומים, ומציעה מרחב לימודי בטוח ונגיש המותאם לכל אישה שמגדירה את עצמה כמי שיוצאת ממעגל הזנות ואלימות, ללא הבדל גזע ודת.

שרית בן עמי ושירה יעקב / צילום: באדיבות GRUBHUB

מרכז הפיתוח של Grubhub בישראל הוקם בשנת 2018, לאחר רכישת הסטארט-אפ Tapingo, שפיתח אפליקציה המאפשרת לסטודנטים להזמין אוכל באיסוף עצמי בקמפוסים בארה"ב. כיום, בעזרת טכנולוגיית הענן המפותחת בארץ, יכולות Grubhub מאפשרות להזמין גם בבתי מלון, ריזורטים ואצטדיונים. את מרכז הפיתוח בישראל מנהל טמיר קליין, ומועסקים בו מעל ל-50 עובדים.

עוד כתבות

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; יו"ר הפד: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

נאסד"ק יורד ב-0.1% ● מורגן סטנלי עולה ב-5%, טראמפ מדיה צוללת ב-14% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"