גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שבע השנים הטובות של ישי דוידי: ההנפקות בת"א שסידרו לקרן פימי מעל מיליארד שקל

קרן ההשקעות שמוביל ישי דוידי יוצאת להנפקת חברת פורטפוליו שישית שלה בשנים האחרונות: חברת שירותי הלוויין אימאג'סט ● ההנפקה, שמתוכננת לפי שווי הגבוה פי 5 מזה שבו השקיעה פימי בחברה, מהווה חוליה נוספת בשרשרת האקזיטים שסידרה לפימי הבורסה בת"א

ישי דוידי / צילום: איל יצהר
ישי דוידי / צילום: איל יצהר

קרן פימי שמוביל ישי דוידי נחשבת לקרן ההשקעות הפרטית המצליחה בישראל בזכות עשרות עסקאות, שבהן השביחה את החברות שרכשה וייצרה עבור משקיעיה ערך עצום. בשנים האחרונות, מימוש תהליכי ההשבחה הללו עובר לא פעם דרך הבורסה בתל אביב, בהנפקות ראשוניות שבהן מוכרת הקרן נתחים מהחזקותיה בחברות הפורטפוליו לציבור המשקיעים בישראל.

לוויין מסדרת ארוס של אימאג'סט / צילום: אתר החברה

מבדיקת גלובס עולה כי מאז שנת 2014 ביצעה פימי בת"א חמש הנפקות ראשוניות של חברות בשליטתה (אינרום, אוברסיז, נובולוג, ג'י וואן ופולירם), שבמסגרתן מכרה מניות בסכום מצרפי של יותר מ-1.1 מיליארד שקל. כעת עומדת על הפרק הנפקה שישית, של חברת שירותי הלוויין אימאג'סט אינטרנשיונל (ISI), שאם תצא לפועל כמתוכנן תייצר לקרן תמורה של לפחות כמה עשרות מיליוני שקלים נוספים. כל זאת תוך פחות משבע שנים.

הניסיון מלמד כי ברוב מהמקרים מממשת פימי את יתרת החזקותיה בחברה המונפקת תוך כמה שנים מההנפקה - במה שייצר לה תמורות משמעותיות נוספות, בהיקפים מצטברים של מאות מיליוני שקלים בשנים האחרונות. עד כה נפרדה מכל החזקותיה בשלוש מבין חמש החברות שהנפיקה.

בהנפקה המתוכננת כעת, של חברת אימאג'סט, מבקשת פימי, יחד עם שותפיה - התעשייה האווירית ודיסקונט קפיטל - לגייס עבור החברה כ-100 מיליון דולר לפי שווי של 400 מיליון דולר לפחות לפני הכסף.

מלבד גיוס ההון שמתכננת אימאג'סט לקופתה, באמצעות הנפקת מניות חדשות, מהלך הצטרפותה לבורסה יכלול גם הצעת מכר בהיקף המוערך בעד כ-50 מיליון דולר מצד פימי ודיסקונט קפיטל, שנכנסו להשקעה בחברה לא לפני שנים רבות ולפי שוויים נמוכים משמעותית מהשווי שאליו מכוונת אימאג'סט בהנפקה לציבור.

 

הנפקה גם למשקיעים זרים

את ההנפקה מוביל בנק UBS יחד עם דיסקונט חיתום וברק קפיטל - והיא מיועדת גם למשקיעים זרים וגם למקומיים, במתכונת דומה לכמה הנפקות שכבר הושלמו בגל גיוסי ההון האחרון, בהן של רשת האופנה ריטיילורס, חברת הפינטק נאייקס, רשת המוצרים המוזלים מקס סטוק ועוד.

מטיוטת התשקיף שפרסמה אימאג'סט לקראת ההנפקה עולה, כי היא נוסדה ב-1999 כחברה בת של התעשייה האווירית וכמה שותפים "במטרה למסחר את הטכנולוגיה והניסיון התפעולי של תעשיית החלל הישראלית". 

אימאג'סט עוסקת כיום "במתן פתרונות מודיעיניים מתקדמים מהחלל מבוססי לוויין, המשלבים יכולות חישה מרחוק ושליטה על ידי מערך קרקעי מתקדם מבוססת יכולות בינה מלאכותית למטרת הגנה ואיסוף מודיעין".

החברה פועלת כיום בעיקר בשוק הביטחוני, ועיקר הלקוחות שלה מגיעים מאסיה. מנכ"ל אימאג'סט הוא נועם סגל, היו"ר הוא גילון בק מקרן פימי, ובסך-הכול מעסיקה החברה קצת יותר מ-90 עובדים.

בתחילת שנת 2021 חתמה אימג'סט על חוזה שירות מול לקוח חדש, מה שסייע לה להגדיל את הכנסותיה בתשעת החודשים הראשונים של השנה שעברה ב-21% ל-23 מיליון דולר. לצד זאת, הוצאותיה של אימאג'סט גדלו, כך שהרווח הנקי שלה בין ינואר לספמבר נשחק כמעט ב-40% והסתכם בפחות מ-4 מיליון דולר.

בשנת 2020 הכיוון בתוצאות היה הפוך. כמו חברות רבות אחרות במשק, באותה שנה נפגעה אימאג'סט מהשפעות הקורונה, שהובילו לדחייה באספקות ולשחיקה של 14% בהכנסותיה, שהסתכמו ב-26 מיליון דולר, אולם צמצום הוצאותיה סייע לה לשפר את הרווח התפעולי, והרווח הנקי השנתי שלה עלה ב-13% לכ-7 מיליון דולר.

"פועלת להרחבה משמעותית בתחום האזרחי"

כאמור, עיקר פעילותה של אימאג'סט היום מתרכז בשוק הביטחוני, בעוד שפעילותה בשוק האזרחי מהווה פחות מ-5% מכלל הפעילות. אולם לדבריה, עם כניסת שני לוויינים המאפשרים לה להציע תוצרים העונים לדרישות הפלח האזרחי היא "פועלת להרחבה משמעותית של היקף הפעילות בשוק האזרחי".

 

את מוצריה מחלקת אימאג'סט לשלושה מגזרים - העיקרי שבהם כולל מתן "שירותי תצפית מלווייני צילום ברזולוציה גבוהה מאוד" ותוצרים מודיעיניים המתבססים על ניתוח ועיבוד מאותם לוויינים.

כמו כן היא מציעה פתרונות ושירותים מבוססי בינה מלאכותית, "לצורך מיצוי המידע הנאסף מן הלוויינים", וכן פיתוח ואספקת מערכות לוויינים מתקדמות, וכחלק מכך מערך קרקעי לשליטה ובקרה בהן, אולם בשלב הנוכחי פעילות זו נעשית בהיקפים מצומצמים.

החברה מדווחת על "צמיחה מתחדשת" בכל אחד משלושת קווי המוצרים המרכזיים שלה, ומעריכה, כי "צמיחה זו עתידה להימשך בטווח הנראה לעין".

עוד לפי אימאג'סט, פלח שוק הפעילות העיקרי שלה "מתאפיין ברמת תחרות נמוכה" והיא נמנית עם שלוש השחקניות היחידות בפלח שוק זה, לצידן של חברה אמריקאית (Maxar) ויצרנית המטוסים האירופית איירבוס.

טיוטת התשקיף חושפת כי בחודש מאי האחרון חתמה אימאג'סט על חוזה בהיקף של כ-110 מיליון דולר, לחמש שנים, לבניית תוכנית חלל לאומית לסוכנות החלל הלאומית של צ'ילה.

את עיקר תמורת ההנפקה מייעדת אימאג'סט להמשך בניית לוויין אלקטרו-אופטי בעל רזולוציה גבוהה מאוד (EROS C3) ולעלויות שיגורו, להתחלת בניית לוויין חדש ולתשלומים הקשורים במו"פ לפיתוח לווייני העתיד של החברה (Global Eye). סכומים אלה יוצאו להערכת החברה, עד סוף שנת 2023.

פימי השקיעה לפי שווי נמוך מ-80 מיליון דולר

פימי הפכה לבעלת השליטה באימאג'סט בסוף שנת 2017. עם השקעה של 40 מיליון דולר קיבלה לידיה קצת יותר ממחצית מהונה, לפי שווי חברה של פחות מ-80 מיליון דולר (כחמישית מהשווי בהנפקה המתוכננת), בעוד שדיסקונט קפיטל השקיעה 32 מיליון דולר בשנת 2020, תמורת הקצאת כ-17% מההון, לפי שווי חברה של כ-185 מיליון דולר "אחרי הכסף". כיום מחזיקה פימי בקצת יותר מ-44% מהונה של אימאג'סט, בעוד שחלקה של התעשייה האווירית עומד על כ-38%, ודיסקונט קפיטל מחזיקה ב-17%.

מדובר כאמור בהנפקה השישית של חברת פורטפוליו של פימי בשנים האחרונות. הראשונה, הצעת מכר בהיקף של כ-350 מיליון שקל, בוצעה בשנת 2014 עם חברת מוצרי הבנייה והצבעים אינרום - שממנה נפרדה סופית בשנת 2019, אז סיכמה על ההשקעה באינרום תשואה של פי עשרה בעשר שנים.

בהמשך, לקראת סוף שנת 2016, הביאה פימי לבורסה את חברת הלוגיסטיקה הימית אוברסיז קומרס, ובהנפקתה מכרה נתח ממניותיה תמורת כ-90 מיליון שקל. סכום דומה קיבלו עבור נתח ממניותיהם שותפיה אז בחברה, גד זאבי וחברת הספנות צים. ב-2018 סיכמה פימי על מכירת השליטה באוברסיז לחברת ההחזקות אמיליה פיתוח, וגם שם סיכמה את ההשקעה שלה בתשואה בשיעור תלת-ספרתי.

לקראת סוף שנת 2017 הביאה פימי לבורסה את חברת הפצת התרופות נובולוג, שבהנפקתה מכרה מניות תמורת קרוב ל-200 מיליון שקל, וגם ממנה כבר יצאה סופית בשנת 2019 עם מכירת יתרת החזקותיה.

זאת בעוד היקף התמורה שקיבלה בהצעת מכר של מניות חברת האבטחה ג'י וואן בסוף שנת 2018 הגיע ל-150 מיליון שקל, והתמורה שקיבלה בהצעת מכר של מניות חברת התעשייה פולירם בסוף שנת 2020 הגיעה לכ-350 מיליון שקל - בשתיהן היא עדיין מחזיקה.

פימי, בראשות ישי דוידי, נוסדה בשנת 1996, והיא קרן ההשקעות הפרטית הראשונה והגדולה בישראל עם נכסים מנוהלים של מעל 7 מיליארד דולר.

הקרן רוכשת שליטה בחברות ומבצעת בהן תהליכי השבחה משמעותיים. עד כה רכשה הקרן שליטה ב-99 חברות ומימשה 65 מהן בהיקף עסקאות של למעלה מ-5.5 מיליארד דולר.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

תיקון והתנצלות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים