גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העליות בוול סטריט נמחקו: ענקיות הטק שוב גררו את הנאסד"ק לירידות

לאחר שפתח את היום בעלייה חזקה של 2%, נאסד"ק סיים את הערב בירידה של 1.3% ● נעילה חיובית באירופה ● מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב זינק ב-55 אלף ● הבנק המרכזי של סין הודיע על הורדת הריבית על הלוואות לשנה ב-0.1% ועל הפחתת ריבית על הלוואות ל-5 שנים ב-5 נקודות בסיס

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

יום מסחר שהתחיל בעליות חזקות של קרוב ל-2% בנאסד"ק הסתיים באדום שרק הפך בוהק יותר ויותר ככל שהתקרבה שעת הנעילה. הנאסד"ק ירד ב-1.3%, S&P500 השיל 1.1% ודאו ג'ונס איבד 0.9%. סקטור הטכנולוגיה לבדו ירד ב-1.2%, סקטור האנרגיה השיל 0.8% ברקע ירידת מחירי הנפט.

יצרנית אופני הכושר ומסלולי הריצה פלוטון מחקה כרבע משוויה לאחר ש-CNBC דיווח שמסמכים שהגיעו לידיו מעידים על כך שנאלצה להפסיק זמנית את ייצור המכשירים שלה בעקבות "ירידה משמעותית" בביקושים. גם ענקיות הטק סייעו למשוך מטה את הנאסד"ק, ובראש AMD , אנבידיה , אמזון , אלפאבית (גוגל) ונטפליקס - שתפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי בעוד מספר דקות.

מי שעשו חיל הערב הן המניות הסיניות, בהן ג'יי.די.קום , פינדודו , באידו ועליבאבא , וגם רשת המלונות מריוט, מורגן סטנלי, אייר בי.אן.בי, בוקינג וענקית השבבים ההולנדית ASML טיפסו.

בקרב המניות הישראליות, גמידה סל ניתרה 10%, וגם REE , ריסקיפייד, אייסקיור, מאנדיי ופייבר התחזקו. מנגד, פלוריסטם מחקה כ-15% וגם דריו הלת' , גלובל אי , אורמד וסיירן ירדו מהותית.

בשוק האג"ח של ממשל ארה"ב נרשמה יציבות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים ננעלה על 1.82% - בדומה למחיר הבסיס היום. בשוק הסחורות נרשמו ירידות הן במחירי הנפט והגז והן במחיר הזהב (שהשיל כ-0.3% וחוזה למסירה בפברואר ננעל על 1,838 דולר לאונקיה). הברנט ירד ב-1.1% למחיר של 87.4 דולר לחבית, הגז הטבעי נפל ב-5%.

22:25

כחצי שעה לסיום המסחר, והעליות בוול סטריט אט אט נמחקות. מדד נאסד"ק עבר לירידה של כמעט 0.2%, S&P500 בירידה קלה מאוד ודאו ג'ונס מצליח להישאר בטריטוריה החיובית.

ענקיות הטק עברו לירידות. AMD משילה 3%, אנבידיה יורדת ב-2.6%, אמזון ב-2%. גם גוגל, אפל ונטפליקס נסוגות. פלוטון מתרסקת ומאבדת כבר כרבע משוויה.

21:50

העליות החזקות שנרשמו בתחילת הערב נמחקו, וכעת המדדים נסחרים בעלייה של 0.4%-0.5%.

בתחתית הנאסד"ק מניית פלוטון שצונחת ב-20%. יצרנית אופני הכושר ומסלולי הריצה הודיעה שהיא מפסיקה זמנית את הייצור של מוצריה בשל "ירידה משמעותית" בביקושים ברחבי העולם, כך פורסם ב-CNBC על פי "מסמכים פנימיים".

20:45

העליות בוול סטריט נמשכות, אם כי בשיעורים מתונים יותר. נאסד"ק עולה ב-1.2%, S&P500 ב-0.9% ודאו ג'ונס ב-0.7%.

עליות בולטות נרשמות לטובת מורגן סטנלי , טרוולרס , סולאראדג' (והמתחרה אנפייז אנרג'י ), ג'יי.די.קום , פינדודו ובאידו הסיניות, אייר בי.אן.בי. ורשת המלונות מריוט אינטרנשיונל - שמתחזקת לאחר שסיפקה עדכון על תהליך הפיתוח שלה בשנת 2021. מריוט מסרה שהוסיפה יותר מ-86 אלף חדרים ברוטו (הגדילה את מצבת החדרים ב-3.9%, לאחר סגירת 2.1% מהחדרים הקיימים).

ענקיות הטק רושמות עליות מתונות. אפל עולה 0.8%, אנבידיה 0.9%, מטא 1.2%. טסלה רושמת עלייה חזקה יותר של 3.8%, נטפליקס מוסיפה 0.4% לקראת פרסום הדוחות אחרי סיום המסחר.

בשוק הסחורות נרשמות עליות מתונות של כ-0.2% בשני סוגי הנפט הגולמי. הזהב נסחר בירידה מזערית סביב 1,842 דולר לאונקיה. הגז הטבעי צונח ב-4.7%.

18:45

השווקים באירופה סיימו את היום בעיקר בעליות, בתמיכת הרוח הגבית מבורסות ארה"ב. דאקס עלה ב-0.6%, קאק ב-0.3% ויורוסטוקס 50 ב-0.7%. פוטסי הבריטי השיל 0.1%, בין השאר בשל ירידות בולטות של לוידס, BP, גלנקור וגלקסו-סמית'-קליין.

בארה"ב נמשכות העליות. נאסד"ק עולה ב-1.7%, דאו ג'ונס ב-1.1% ו-S&P500 ב-1.3%. תשואות האג"ח הממשלתיות גם מתחזקות קלות, כשהתשואה על האיגרת ל-10 שנים עולה ב-2 נק' בסיס ל-1.84%.

בקרב המניות הישראליות, גמידה סל, אייסקיור ונובוקיור בולטות עם עליות חדות, וגם ריסקיפייד, למונייד, סנטינל וואן, סולאראדג', ג'יי פרוג, פייבר, וויקס ואינמוד רושמות עליות של יותר מ-5% כל אחת. מנגד, פלוריסטם יורדת בכ-5%, אלביט ואורמד מאבדות 2%.

17:40

העליות בוול סטריט מתחזקות. מדד נאסד"ק ממריא ב-1.9%, דאו ג'ונס עולה ב-1% ו-S&P500 מתקדם 1.2%.

סולאראדג' הישראלית בולטת עם עלייה של כ-6%. החברה דיווחה על פרויקט להקמת תחנות כוח סולאריות קהילתיות בשכונות טקסס, קליפורניה במהלך 2022, בשיתוף עם PearlX.

היועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, אמר שה-FDA יוכל לאשר את החיסון של פייזר וביונטק לילדים מתחת לגיל 5 בחודש הקרוב. כפי הנראה, הם יזדקקו לשלוש מנות מכיוון ששתי מנות לא הביאו לתגובה חיסונית מספקת בילדים בני שנתיים עד 4 בניסויים הקליניים של פייזר.

16:31

בורסות ניו יורק נפתחו במגמה חיובית, כשדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, S&P500 מוסיף כ-0.5% ונאסד"ק מטפס בכ-1%.

אמריקן איירליינס מתחזקת לאחר שדיווחה על הפסד רבעוני של 1.42 דולר למניה, כשבשוק העריכו הפסד של 1.48 דולר. החברה עקפה את התחזיות גם בשורת ההכנסות הרבעוניות, בעיקר לאור הביקוש החזק בחגים. גם יונייטד איירליינס פירסמה תוצאות: הפסידה 1.6 דולר למניה, נמוך מההפסד של 2.11 דולר שציפו האנליסטים. ההכנסות שלה עלו על התחזיות, ויונייטד ציינה שאומיקרון פגע בהזמנות לטווח קצר, אך ההשפעה השלילית זמנית להערכתה.

ביונד מיט מזנקת לאחר שמקדונלדס הודיעה שהיא מרחיבה את הפיילוט שלה עם החברה וכי החל מ-14 בפברואר תמכור את ההמבורגר הטבעוני של ביונד ב-600 מסעדות באזור סן פרנסיסקו.

פורד מוטורס , שצנחה אתמול בקרוב ל-8%, ממשיכה לאבד גובה לאחר שבג'פריס הורידו את דירוג המניה מ"קנייה" ל"החזק". בבית השקעות ציינו שהאופטימיות לגבי תוכניות הרכב החשמלי של פורד הביאה את המניה למחיר גבוה מהמוצדק, והותירה מעט מאוד פוטנציאל אפסייד.

באירופה נמשכת המגמה המעורבת. דאקס, יורוסטוקס 50 והבורסות באמסטרדם, מדריד ומילאנו מתחזקות. פוטסי וקאק מנגד, משילים כ-0.2%.

15:38

מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב הסתכמו בשבוע שעבר ב-286 אלף - המספר הגבוה ביותר מאז אוקטובר, והרבה מעבר לתחזית שהעריכה 220 אלף תביעות אבטלה. מדובר בזינוק של 55 אלף תביעות אבטלה מאז השבוע הקודם, ונזכיר כי רק לפני מספר שבועות הגיע הנתון לרמה הנמוכה ביותר זה יותר מ-50 שנה. גם תביעות האבטלה המתמשכות עלו ב-84 אלף והסתכמו ב-1.64 מיליון.

החוזים העתידיים ממשיכים להיסחר בעליות בשעה זו.

14:10

מגמה מעורבת בבורסות אירופה כעת. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.9%.

במסחר במוקדם נרשמות עליות בולטות במניות טסלה , אינמוד, ריביאן, ריסקיפייד , עליבאבא ונובה.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים מתייצבת על כ-1.84%.

12:00

שינוי כיוון בבורסות אירופה. מדדי המניות המובילים עברו לירידות קלות. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.6%.

מניית חברת הפארם באינטרנט "צור רוז גרופ" מזנקת בכ-6% לאחר שהחברה פרסמה דוחות טובים.

באסיה ננעל המסחר עם עלייה של 3.4% במדד ההאנג סנג בהונג קונג, ועלייה של 1.1% במדד הניקיי בטוקיו.

בזירת המסחר בסחורות, לאחר עליות חדות בימים האחרונים, החוזים על הנפט נסחרים בירידות. חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט יורד ב-0.7% ונסחר ברמה של 87.8 דולר לחבית.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות במדדי המניות המרכזיים. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.6%.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום בעליות, לאחר שהבנק המרכזי של סין הודיע על הורדת הריבית על הלוואות לשנה ב-0.1% ועל הפחתת ריבית על הלוואות ל-5 שנים ב-5 נקודות בסיס. ביפן מדד ניקיי מטפס ב-1.4% ובהונג קונג מזנק מדד ההאנג סנג ב-2.6%. בורסת שנחאי רושמת עלייה קלה.

מניות הנדל"ן וההייטק מובילות את העליות בהונג קונג. טנסנט קופצת ב-4.4% ועליבאבא עולה ב-4.3%.

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בוול סטריט ננעל אמש יום המסחר בירידות, בסיומו של יום מסחר הפכפך. בשעה האחרונה החריפו הירידות ובסיום נסוגו מדדי המניות המובילים ב-1%-1.15%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים ירדה לכ-1.84% וכעת היא עולה לכ-1.86%.

בזירת המסחר בסחורות, לאחר עליות חדות בימים האחרונים, החוזים על הנפט נסחרים ביציבות. חוזה על נפט מסוג ברנט נסחר ברמה של 88.3 דולר לחבית, רמת המחיר הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2014.

הזהב רושם ירידה קלה ל-1,840 דולר לאונקיה, לאחר עלייה חדה אתמול.

עוד כתבות

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

אור ליביס, סמנכ''ל כלכלה במשרד התחבורה ואורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: כדיה לוי

הזדמנות או תחרות לא הוגנת? בעד ונגד הקמת בסיס וויזאייר בנתב"ג

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, דנו בשאלה האם הקמת בסיס קבוע של וויזאייר בנתב"ג תוביל לתחרות אמיתית ולהוזלת מחירים, או שמא מדובר במהלך שיפגע בחברות התעופה הישראליות ויעמיק עיוותים רגולטוריים ● בדיון התעמתו אור ליביס, סמנכ״ל כלכלה במשרד התחבורה, ומנכ"ל ישראייר אורי סירקיס, על עתיד השמיים הפתוחים בישראל

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

אפשרות הביטול התגמשה: למה חברות התעופה הפכו פתאום לנדיבות יותר?

עונת החורף והמתיחות הביטחונית הורידו את הביקושים ואת המחירים של טיסות, בעיקר לטווח הקצר והבינוני ● בחברות התעופה הישראליות זיהו שהנוסעים זקוקים לביטחון, וכעת הן מספקות שירותי ביטול טיסה גמישים בהרבה ● כך זה יעבוד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ מאיים על איראן: "המתקפה הבאה תהיה קשה בהרבה!"

החל מסע הלוויה של רס"ר רן גואילי ז"ל, אביו הצדיע; חברו: "הוא לא היה רוצה שנהיה עצובים" ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

בצל היחלשות הדולר והמתח מול טראמפ: הפד צפוי לעצור את הפחתת הריבית

בעקבות מדדי מחירים שמעידים על אינפלציה רוחבית, הפד צפוי להפסיק הפעם עם רצף הורדות הריבית שלו ● ברקע, היחסים המתוחים בין נשיא ארה"ב ליו"ר הבנק המרכזי והדולר שממשיך לאבד גובה

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

ריאד כן, תל אביב לא: ההודעה המפתיעה של חברת התעופה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה כי הטיסות לתל אביב מבוטלות - יממה בלבד אחרי שהודיעה על חידוש הקו לאמסטרדם ● החברה כבר חידשה טיסות ליעדים אחרים באזור, בהם ריאד ודמאם, ובוחנת אפשרות לחדש את הטיסות לדובאי

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

משרד של יונייטד הלת' בקליפורניה / צילום: Reuters, Mike Blake

הדוח שאכזב והחשש מטראמפ: מה מפיל את מניות ביטוחי הבריאות בארה"ב?

ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' גרופ צוללת בעקבות תחזית מאכזבת לשנת 2026, וגוררת איתה חברות מרכזיות נוספות בתחום ● במקביל, הדיווח על כך שטראמפ צפוי להקפיא את עדכוני התשלומים שמקבלות חברות הביטוח הנותנות שירותים ממשלתיים, מכביד גם הוא על הסקטור

השקל ממשיך להתחזק / איור: גיל ג'יבלי

השקל מתקרב לשיא של 30 שנה: הפעם בנק ישראל יתערב?

התחזקות הין היפני וההתפתחויות המדיניות החיוביות בישראל מובילות את הדולר לרמות שפל שלא נראו כארבע שנים ● מומחים מעריכים כי זרימת הדולרים לישראל והעליות בבורסות בחו"ל מאלצות את המוסדיים למכור מט"ח ולחזק את השקל ● האם בנק ישראל יתערב בשוק?

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3%●  המניה מזנקת היום בוול סטריט

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; ה-S&P 500 עלה לשיא חדש

ה-S&P 500 עלה בכ-0.4% ● ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' צללה בכ-20%, יחד עם יתר מניות הסקטור ● המשקיעים בוחנים את הסכם הסחר החופשי עליו הודיעו הודו והאיחוד האירופי ● מניות יצרניות הרכבים בדרום קוריאה ירדו ● מדד הדולר צלל לשפל של ארבע שנים ● ביוליוס בר מעריכים כי למרות גורמי סיכון, התשואות הגלובליות נותרו יציבות

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט לקראת החלטת הריבית; S&P 500 ב-7,000 נקודות לראשונה

בורסת פריז נופלת במעל 1% ● מניות השבבים באירופה קופצות ● הקוספי זינק בכ-1.7% לשיא חדש של כל הזמנים ● ה-S&P 500 עלה אתמול לשיא חדש, בהובלת מניות הטכנולוגיה ● הדולר נחלש בעולם לרמתו הנמוכה ביותר מזה כארבע שנים ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות היום ● ב-21:00, הפדרל ריזרב יודיע על החלטת הריבית

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"