גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העליות בוול סטריט נמחקו: ענקיות הטק שוב גררו את הנאסד"ק לירידות

לאחר שפתח את היום בעלייה חזקה של 2%, נאסד"ק סיים את הערב בירידה של 1.3% ● נעילה חיובית באירופה ● מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב זינק ב-55 אלף ● הבנק המרכזי של סין הודיע על הורדת הריבית על הלוואות לשנה ב-0.1% ועל הפחתת ריבית על הלוואות ל-5 שנים ב-5 נקודות בסיס

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

יום מסחר שהתחיל בעליות חזקות של קרוב ל-2% בנאסד"ק הסתיים באדום שרק הפך בוהק יותר ויותר ככל שהתקרבה שעת הנעילה. הנאסד"ק ירד ב-1.3%, S&P500 השיל 1.1% ודאו ג'ונס איבד 0.9%. סקטור הטכנולוגיה לבדו ירד ב-1.2%, סקטור האנרגיה השיל 0.8% ברקע ירידת מחירי הנפט.

יצרנית אופני הכושר ומסלולי הריצה פלוטון מחקה כרבע משוויה לאחר ש-CNBC דיווח שמסמכים שהגיעו לידיו מעידים על כך שנאלצה להפסיק זמנית את ייצור המכשירים שלה בעקבות "ירידה משמעותית" בביקושים. גם ענקיות הטק סייעו למשוך מטה את הנאסד"ק, ובראש AMD , אנבידיה , אמזון , אלפאבית (גוגל) ונטפליקס - שתפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי בעוד מספר דקות.

מי שעשו חיל הערב הן המניות הסיניות, בהן ג'יי.די.קום , פינדודו , באידו ועליבאבא , וגם רשת המלונות מריוט, מורגן סטנלי, אייר בי.אן.בי, בוקינג וענקית השבבים ההולנדית ASML טיפסו.

בקרב המניות הישראליות, גמידה סל ניתרה 10%, וגם REE , ריסקיפייד, אייסקיור, מאנדיי ופייבר התחזקו. מנגד, פלוריסטם מחקה כ-15% וגם דריו הלת' , גלובל אי , אורמד וסיירן ירדו מהותית.

בשוק האג"ח של ממשל ארה"ב נרשמה יציבות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים ננעלה על 1.82% - בדומה למחיר הבסיס היום. בשוק הסחורות נרשמו ירידות הן במחירי הנפט והגז והן במחיר הזהב (שהשיל כ-0.3% וחוזה למסירה בפברואר ננעל על 1,838 דולר לאונקיה). הברנט ירד ב-1.1% למחיר של 87.4 דולר לחבית, הגז הטבעי נפל ב-5%.

22:25

כחצי שעה לסיום המסחר, והעליות בוול סטריט אט אט נמחקות. מדד נאסד"ק עבר לירידה של כמעט 0.2%, S&P500 בירידה קלה מאוד ודאו ג'ונס מצליח להישאר בטריטוריה החיובית.

ענקיות הטק עברו לירידות. AMD משילה 3%, אנבידיה יורדת ב-2.6%, אמזון ב-2%. גם גוגל, אפל ונטפליקס נסוגות. פלוטון מתרסקת ומאבדת כבר כרבע משוויה.

21:50

העליות החזקות שנרשמו בתחילת הערב נמחקו, וכעת המדדים נסחרים בעלייה של 0.4%-0.5%.

בתחתית הנאסד"ק מניית פלוטון שצונחת ב-20%. יצרנית אופני הכושר ומסלולי הריצה הודיעה שהיא מפסיקה זמנית את הייצור של מוצריה בשל "ירידה משמעותית" בביקושים ברחבי העולם, כך פורסם ב-CNBC על פי "מסמכים פנימיים".

20:45

העליות בוול סטריט נמשכות, אם כי בשיעורים מתונים יותר. נאסד"ק עולה ב-1.2%, S&P500 ב-0.9% ודאו ג'ונס ב-0.7%.

עליות בולטות נרשמות לטובת מורגן סטנלי , טרוולרס , סולאראדג' (והמתחרה אנפייז אנרג'י ), ג'יי.די.קום , פינדודו ובאידו הסיניות, אייר בי.אן.בי. ורשת המלונות מריוט אינטרנשיונל - שמתחזקת לאחר שסיפקה עדכון על תהליך הפיתוח שלה בשנת 2021. מריוט מסרה שהוסיפה יותר מ-86 אלף חדרים ברוטו (הגדילה את מצבת החדרים ב-3.9%, לאחר סגירת 2.1% מהחדרים הקיימים).

ענקיות הטק רושמות עליות מתונות. אפל עולה 0.8%, אנבידיה 0.9%, מטא 1.2%. טסלה רושמת עלייה חזקה יותר של 3.8%, נטפליקס מוסיפה 0.4% לקראת פרסום הדוחות אחרי סיום המסחר.

בשוק הסחורות נרשמות עליות מתונות של כ-0.2% בשני סוגי הנפט הגולמי. הזהב נסחר בירידה מזערית סביב 1,842 דולר לאונקיה. הגז הטבעי צונח ב-4.7%.

18:45

השווקים באירופה סיימו את היום בעיקר בעליות, בתמיכת הרוח הגבית מבורסות ארה"ב. דאקס עלה ב-0.6%, קאק ב-0.3% ויורוסטוקס 50 ב-0.7%. פוטסי הבריטי השיל 0.1%, בין השאר בשל ירידות בולטות של לוידס, BP, גלנקור וגלקסו-סמית'-קליין.

בארה"ב נמשכות העליות. נאסד"ק עולה ב-1.7%, דאו ג'ונס ב-1.1% ו-S&P500 ב-1.3%. תשואות האג"ח הממשלתיות גם מתחזקות קלות, כשהתשואה על האיגרת ל-10 שנים עולה ב-2 נק' בסיס ל-1.84%.

בקרב המניות הישראליות, גמידה סל, אייסקיור ונובוקיור בולטות עם עליות חדות, וגם ריסקיפייד, למונייד, סנטינל וואן, סולאראדג', ג'יי פרוג, פייבר, וויקס ואינמוד רושמות עליות של יותר מ-5% כל אחת. מנגד, פלוריסטם יורדת בכ-5%, אלביט ואורמד מאבדות 2%.

17:40

העליות בוול סטריט מתחזקות. מדד נאסד"ק ממריא ב-1.9%, דאו ג'ונס עולה ב-1% ו-S&P500 מתקדם 1.2%.

סולאראדג' הישראלית בולטת עם עלייה של כ-6%. החברה דיווחה על פרויקט להקמת תחנות כוח סולאריות קהילתיות בשכונות טקסס, קליפורניה במהלך 2022, בשיתוף עם PearlX.

היועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, אמר שה-FDA יוכל לאשר את החיסון של פייזר וביונטק לילדים מתחת לגיל 5 בחודש הקרוב. כפי הנראה, הם יזדקקו לשלוש מנות מכיוון ששתי מנות לא הביאו לתגובה חיסונית מספקת בילדים בני שנתיים עד 4 בניסויים הקליניים של פייזר.

16:31

בורסות ניו יורק נפתחו במגמה חיובית, כשדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, S&P500 מוסיף כ-0.5% ונאסד"ק מטפס בכ-1%.

אמריקן איירליינס מתחזקת לאחר שדיווחה על הפסד רבעוני של 1.42 דולר למניה, כשבשוק העריכו הפסד של 1.48 דולר. החברה עקפה את התחזיות גם בשורת ההכנסות הרבעוניות, בעיקר לאור הביקוש החזק בחגים. גם יונייטד איירליינס פירסמה תוצאות: הפסידה 1.6 דולר למניה, נמוך מההפסד של 2.11 דולר שציפו האנליסטים. ההכנסות שלה עלו על התחזיות, ויונייטד ציינה שאומיקרון פגע בהזמנות לטווח קצר, אך ההשפעה השלילית זמנית להערכתה.

ביונד מיט מזנקת לאחר שמקדונלדס הודיעה שהיא מרחיבה את הפיילוט שלה עם החברה וכי החל מ-14 בפברואר תמכור את ההמבורגר הטבעוני של ביונד ב-600 מסעדות באזור סן פרנסיסקו.

פורד מוטורס , שצנחה אתמול בקרוב ל-8%, ממשיכה לאבד גובה לאחר שבג'פריס הורידו את דירוג המניה מ"קנייה" ל"החזק". בבית השקעות ציינו שהאופטימיות לגבי תוכניות הרכב החשמלי של פורד הביאה את המניה למחיר גבוה מהמוצדק, והותירה מעט מאוד פוטנציאל אפסייד.

באירופה נמשכת המגמה המעורבת. דאקס, יורוסטוקס 50 והבורסות באמסטרדם, מדריד ומילאנו מתחזקות. פוטסי וקאק מנגד, משילים כ-0.2%.

15:38

מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב הסתכמו בשבוע שעבר ב-286 אלף - המספר הגבוה ביותר מאז אוקטובר, והרבה מעבר לתחזית שהעריכה 220 אלף תביעות אבטלה. מדובר בזינוק של 55 אלף תביעות אבטלה מאז השבוע הקודם, ונזכיר כי רק לפני מספר שבועות הגיע הנתון לרמה הנמוכה ביותר זה יותר מ-50 שנה. גם תביעות האבטלה המתמשכות עלו ב-84 אלף והסתכמו ב-1.64 מיליון.

החוזים העתידיים ממשיכים להיסחר בעליות בשעה זו.

14:10

מגמה מעורבת בבורסות אירופה כעת. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.9%.

במסחר במוקדם נרשמות עליות בולטות במניות טסלה , אינמוד, ריביאן, ריסקיפייד , עליבאבא ונובה.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים מתייצבת על כ-1.84%.

12:00

שינוי כיוון בבורסות אירופה. מדדי המניות המובילים עברו לירידות קלות. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.6%.

מניית חברת הפארם באינטרנט "צור רוז גרופ" מזנקת בכ-6% לאחר שהחברה פרסמה דוחות טובים.

באסיה ננעל המסחר עם עלייה של 3.4% במדד ההאנג סנג בהונג קונג, ועלייה של 1.1% במדד הניקיי בטוקיו.

בזירת המסחר בסחורות, לאחר עליות חדות בימים האחרונים, החוזים על הנפט נסחרים בירידות. חוזה למרץ על נפט מסוג ברנט יורד ב-0.7% ונסחר ברמה של 87.8 דולר לחבית.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות במדדי המניות המרכזיים. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-0.6%.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום בעליות, לאחר שהבנק המרכזי של סין הודיע על הורדת הריבית על הלוואות לשנה ב-0.1% ועל הפחתת ריבית על הלוואות ל-5 שנים ב-5 נקודות בסיס. ביפן מדד ניקיי מטפס ב-1.4% ובהונג קונג מזנק מדד ההאנג סנג ב-2.6%. בורסת שנחאי רושמת עלייה קלה.

מניות הנדל"ן וההייטק מובילות את העליות בהונג קונג. טנסנט קופצת ב-4.4% ועליבאבא עולה ב-4.3%.

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בוול סטריט ננעל אמש יום המסחר בירידות, בסיומו של יום מסחר הפכפך. בשעה האחרונה החריפו הירידות ובסיום נסוגו מדדי המניות המובילים ב-1%-1.15%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים ירדה לכ-1.84% וכעת היא עולה לכ-1.86%.

בזירת המסחר בסחורות, לאחר עליות חדות בימים האחרונים, החוזים על הנפט נסחרים ביציבות. חוזה על נפט מסוג ברנט נסחר ברמה של 88.3 דולר לחבית, רמת המחיר הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2014.

הזהב רושם ירידה קלה ל-1,840 דולר לאונקיה, לאחר עלייה חדה אתמול.

עוד כתבות

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

יתחלקו ב-2 מיליארד דולר: היזם שמכר לאפל חברה פעמיים והקרן הישראלית

אביעד מייזלס עומד מאחורי אקזיט ענק: מכירת הסטארט-אפ Q.ai לאפל בכמעט 2 מיליארד דולר ● מייסדי החברה והעובדים יתחלקו בכמיליארד דולר, בעוד משקיעים עיקריים בחברה צפויים לרשום החזרים של מאות מיליונים ● העסקה, השנייה בגודלה בתולדות אפל, מדגישה את ההימור שלה על בינה מלאכותית מבוססת ראייה ושמיעה

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

השבוע. לנצח את הפחד עבור מעסיק / צילום: באדיבות נטפליקס Skyscraper Live

איך סיכון חיים הפך לפורמט

השבוע נטפליקס שידרה אתגר אקסטרים: המטפס אלכס הונולד טיפס בלייב וללא אמצעי הגנה על מגדל טאייפי 101 שבטיוואן ● הקהל צפה מרותק, אבל מהקריינות ומהספונסרים עבר מסר אחר - לא מדובר בתיעוד של הישג, אלא הפקה שממירה סיכון לפורמט ● בעידן שבו AI יכולה לייצר כל פעלול בצורה מושלמת, נטפליקס מהמרת על הדבר היחיד שעדיין לא ניתן לשכפול: האפשרות לאסון מול המצלמה

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

רחוב רבי עקיבא בבני ברק / צילום: Shutterstock

גן ילדים בבני ברק שביהמ"ש הורה לפנותו ממשיך לפעול ונאבק נגד תשלום שכירות

כמה שופטים קבעו בשורה של החלטות כי על הגן שהוקם על חלק מגג שבבעלות פרטית להתפנות, ובינתיים לשלם דמי שכירות - אך החברות המפעילות את הגן סירבו להתפנות ● מפעילי הגן: "מדובר בהחלטות טכניות, אנחנו פועלים בהתאם לפסקי הדין"

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

בג"צ: ICL תשלם קנס של 16 מיליון על מחסור בסולר לחירום, פחות מהקנס המקורי

הקנס מהווה תקדים חשוב עבור רשות החשמל, ששואפת להרתיע מפני אי החזקת סולר לחירום, ששימש רק היום בתקלה במספר אסדות גז ● לאחר פשרה, איי.סי.אל תשלם קנס, אך הופחתו ממנו 18%

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

התקנת פאנלים סולאריים בבית מגורים / צילום: Shutterstock

בדרך ל-2040: כך ייראה פיילוט הקולטים הסולאריים בבאר שבע

המטרה של פרויקט "שכונת אנרגיה חכמה" הוא לדמות את מדינת ישראל בשנת 2040, כשחלק ניכר מייצור החשמל יגיע מגגות סולאריים ● לשם כך, התושבים מקבלים הנחה, הדרכה וגם סיוע במימון

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות השמונים, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

אפל מכה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון

הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי ● הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג שזינקו באזור ב-38% ● הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים ● המניה עולה במסחר המאוחר