גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משתמשים תמיד באותה הסיסמה? כדאי לכם להכיר את הכלי הזה

ברחבי האינטרנט אורבות סכנות גדולות ואתגרים לא פשוטים, וחשוב לדעת איך שומרים על המידע בטוח ● בשביל כך, צריך לוודא שהסיסמאות אינן חוזרות על עצמן ואינן קלות לפיענוח ● איך עושים את זה? הכירו את מנהל הסיסמאות, על סוגיו השונים ● הטיפ היומי

סיסמאות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
סיסמאות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אנחנו משתמשים בשירותים רבים באינטרנט, חשובים יותר וכאלו שפחות. זה יכול להיות שירותי הבנק שלנו וזה יכול להיות סתם משחק שנרשמנו אליו. הבעיה, שככל שנרשמים ליותר שירותים, היצירתיות מבחינת הסיסמה יורדת וכך יוצא מצב שרבים משתמשים באותן הסיסמאות ושמות המשתמש ברחבי האינטרנט.

ומה שמאתגר במצב הזה שהאקרים מבינים את זה מאוד טוב, ויוצאים מנקודת הנחה שזה מה קורה. ולכן, דרכי הפעולה שלהם מאוד פשוטים אבל יכולים להיות יעילים - לדוגמה פרצו למאגר מידע עם שמות משתמש וסיסמה, ואז מריצים את המידע הזה על שירותים אחרים כדי לראות אם עשו שימוש חוזר. זו הסיבה למה חשוב לגוון בסיסמאות וליצור הגנה חזקה יותר.

ברור לכולם שזה מורכב, איך זוכרים כל-כך הרבה סיסמאות חזקות וטובות? בשביל זה יצרו את מנהלי הסיסמאות. יש כאלו חינמיים ויש כאלו שעולים כסף, תלוי כמה פיצ'רים ותכונות אתם מחפשים. כשבוחרים מנהל סיסמאות, צריך להתחשב בכמה תכונות: יצירת סיסמאות חזקות, שמירת אישורי ההתחברות לאתרים שונים, ביצוע מילוי אוטומטי של שמות משתמש וסיסמא, הגנה מבחינת פרטיות ונתונים וייצוא הסיסמאות אם תרצו להחליף תוכנה. מנהלי הסיסמאות האלו עובדים עם הפלטפורמות השונות, וככל שרוצים יותר מאפיינים, כך צריך לדעת מה לבחור.

Dashlane

מדובר באחד ממנהלי הסיסמאות המוכרים שיש בשוק, מאפשר מה שכל מנהלי הסיסמאות אמור לעשות: יצירה ואחסון סיסמאות ושמות משתמש לחשבונות ושירותים שונים באינטרנט. התוכנה הזו תומכת בכל הפלטפורמות הפופולריות: Windows, macOS, iOS, Android. לתוכנה הזו יש גם תוספים לדפדפנים השונים כדי להצליח לפעול במהירות וביעילות. חשוב לציין כי הסיסמאות השונות מתוך התוכנה יוצפנו באופן מקומי על המחשב שלכם, וזה שומר עליהן בבטחה.

למעשה, Dashlane יודעת לבדוק את התקינות של הסיסמה שלכם ויודעת לאבחן אם הסיסמה מספיק בטוחה וטובה לשימוש. שירות נוסף משמעותי הוא עבור המנויים המשלמים - הם יכולים להגן על המידע האישי שלהם בעת חיבור לרשתות Wifi ציבוריות בעזרת שירות VPN מובנה. שירות נוסף חשוב שיש כאן, התראות אבטחה על פרצות מידע שיכולות להיות קשורות אליכם.

הגרסה החינמית תאפשר לכם לשמור עד 50 סיסמאות ועבור משתמש בודד, גרסת הפרימיום תעלה לכם כ-3 דולרים בחודש ותפתח את השימוש לכמה משתמשים על חשבון אחד.

1 Password

1Password זו תוכנה מאוד מוכרת בשוק כיום. הכלים השונים הסטנדרטים נמצאים גם כאן, בדומה לשיפורים שונים שיש. הסיסמאות נשמרות על גבי התשתית של AWS - אמזון ווב סרוויסס, שירותי ענן בעלי תקני אבטחה מחמירים וטובים (ניתן לאחסן את הסיסמאות גם על כונן קשיח). גם כאן, מדובר בתוכנה שתומכת בתוסף לדפדפנים, וכאן יש גם אפליקציה ייעודית למכשירים השונים.

חשוב לציין כי התוכנה הזו משתמשת בטכנולוגיית ההצפנה WebCrypto, מה שמחזק ומעצים את ההגנה על הפרטים שלכם בצורות שונות. בעזרת האפליקציה והתוסף לדפדפן, יבוצע סנכרון נוח בין כל המוצרים לגבי הסיסמאות שלכם.

חווית המשתמש, בדומה לכל שאר האופציות בכתבה, היא פשוטה. כדי להשתמש בתוכנה הזו עליכם לשלם 3 דולרים בחודש, או לשלם לתוכנית משפחתית בעלות של 5 דולרים לחודש, עבור 5 משתתפים.

Bitwarden

בדומה לשתי האפשרויות הקודמות, גם כאן התוכנה תייצר לכם סיסמאות טובות ומורכבות ותשמור אותן ותתעד אותן עבורכם. הסנכרון דומה כאן מבחינת הגמישות בעבודה, חשוב לציין כי חווית המשתמש לא הכי פשוטה וקלה. אם בשאר התוכנות מאוד קל לנווט, כאן צריך להבין בזה קצת יותר. התוכנה זמינה לכל הפלטפורמות המוכרות, גם היא, לצד תוסף לדפדפנים.

לתוכנה יש שירותי אימות דו שלבי שזה מאוד חשוב, ובדומה לקודמות, גם כאן התוכנה תדע להגיד לכם עד כמה הסיסמה שלכם מאובטחת. לא צריך להיות מנוי בתשלום כדי שתוכלו לתעד כמה סיסמאות שאתם רוצים, וזה כמובן פלוס גדול. הגרסה החינמית תאפשר חשבונות לשני משתמשים, התוכנית עבור המשפחה תעלה דולר בודד ועד לחמישה משתמשים. החברה מציעה גם תוכניות עסקיות, כמו אחת שעולה 5 דולרים עם הגבלה לחמישה משתמשים.

Apple iCloud Keychain

מנהל הסיסמאות של אפל הוא חינמי, אבל מומלץ כמובן למשתמשי אפל, אלו שמחזיקים את מכשירי אפל השונים בעיקר. כדי להפעיל את הכלי, נכנסים ל-iCloud Keychain ב-Apple ID: נכנסים ל-iCloud בהגדרות, ושם בוחרים ב-iCloud Keychain . בדומה לכך אפשר לעשות גם באייפון או באייפד, בהגדרות -> השם שלכם -> iCloud Keychain. אם אתם משתמשים במחשב שמפעיל ווינדוס, הורידו את התוסף של iCloud Passwords for Chrome.

מהרגע שאפשרתם את הכלי, בכל פעם שתיצרו חשבון חדש או תאפסו את הסיסמה של חשבון קיים, ה-Keychain יבקש בצורה אוטומטית ליצור סיסמה חדשה ולשמור את פרטי הכניסה אצלם. בפעם הבאה שתבקרו באתר הזה, הטופס ימולא בצורה אוטומטית. בנוסף, בכל פעם שתקלידו סיסמה קיימת, Keychain יציע לשמור את זה גם.

בשביל ייצוא סיסמאות או בשביל חיפוש סיסמאות, אתם נכנסים להגדרות והולכים לסיסמאות. שם יופיעו האפשרויות הללו לפי חיפוש. לצד זאת, אתם יכולים להגדיר אימות ביומטרי כדי למלא בצורה אוטמטית את הסיסמה, כדי שלא תצטרכו להקליד את הסיסמה של המחשב או של הטלפון בכל פעם.

Google Password Manager

כמובן שהכלים של גוגל מוכרים יותר, הרבה יותר נפוצים. גם כאן מנהל הסיסמאות הוא חינמי, והוא מומלץ בעיקר במכשירי אנדרואיד השונים. כדי להפעיל את הכלי (בחלק מהמקומות הוא מופעל כברירת מחדל), תכנסו לדפדפן כרום, ותכתבו בשורת ה-URL, chrome://settings/passwords . שם, אפשר להפעיל את ההגדרה. גם במכשירים ניידים אפשר לעשות את זה בהגדרות בלשונית "סיסמאות".

גם כאן, בכל פעם שתיצרו חשבון חדש או תאפסו סיסמה, הדפדפן יציע לכם סיסמה חזקה יותר וישמור אותה עבורכם. בדומה לכלי של אפל, המאפיינים די דומים. ב-iOS תוכלו להשתמש בשירות הזה, כל עוד האפליקציה של כרום מותקנת במכשיר. בהגדרות באייפון תבחרו סיסמאות, ותאפשרו "Allow Filing" מכרום. בנוסף לכך, מנהל הסיסמאות של גוגל כולל כלי שסורק את פרטי ההתחברות שלך לאיתור סיסמאות שנפגעו, בשימוש חוזר או סיסמאות חלשות.

אז יש לנו מנהל סיסמאות. איזה טיפים חשוב לזכור?

חשוב להגיד, ברגע שתבחרו מנהל סיסמאות, תתחילו לשנות את הסיסמאות שלכם לאתרים ולאפליקציות. אם אתם בוחרים מנהלי סיסמאות עצמאיים, משמע לא שירותי אפל או גוגל, חשוב לזכור להוריד את האפליקציה והתוסף בדפדפן שאתם משתמשים בו.

כדי שהשימוש במנהל המשימות יהיה יעיל, אתם תצטרכו להגדיר סיסמת מאסטר חזקה כדי שלא יצליחו לפרוץ לכם לשירות שבחרתם. אתם צריכים סיסמה חזקה במיוחד. איך יודעים ליצור? תבחרו סיסמא באורך 12 תווים לפחות, עם מספרים, אותיות באנגלית (גדולות וקטנות) וסמלים. אם אתם רוצים לערב אפילו אותיות בעברית, זה יכול לעזור. הטיפ החשוב כאן הוא לא לבחור סיסמה מורכבת, כמו שכדאי שזו תהיה סיסמה ארוכה. מומחים מסבירים שסיסמאות ארוכות יותר קשות יותר מאשר מרוכבות יותר. חשוב לציין שלא ניצן לשחזר את סיסמת המאסטר שלכם, ולכן כדאי לאחסן אותה במקום נגיש ובטוח. אם יש משמעות לסיסמה עבורכם, הכי טוב.

טיפ שלישי ואחרון, והוא טיפ חשוב אוניברסלית שחייבים להכניס לתודעה, זה השימוש באימות דו שלבי. לרוב מדובר בהגנה נוספת שדורשת עוד שלב של הזדהות מעבר לסיסמה. לדוגמה קוד אימות שנשלח דרך הודעת SMS או התראה בעזרת אפליקציה צד שלישי. צריך שבכל חשבון חשוב שיש לכם, תפעילו את הדבר הזה. גם אם יהיה להאקרים את הסיסמה שלכם, לא יהיה להם את קוד הגישה שמגן על החשבון שלכם.

עם זאת, חשוב לציין כי אולי כדאי לבחור באופציה של אפליקציה חיצונית מאשר אישור דרך הודעת SMS. מומחים מזהירים שאפילו מספר הטלפון יכול להיפגע אם מישהו ינסה לפרוץ לכם.

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35