גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט בתיקון עמוק: הסיבות לירידות בשווקים והאם זה צפוי להימשך

ברקע החשש מהעלאות ריבית, המדדים המובילים במגמת ירידה מתמשכת ● הראשונות לשלם את המחיר הן חברות הטכנולוגיה, שערכן נחתך בחודשים בעשרות אחוזים ● הנאסד"ק השלים נפילה של יותר מ-12% מהשיא, והפחד חוזר לשווקים ● ומה בישראל? הבורסה בתל אביב בינתיים ניצלת מהתנודות החזקות בזכות השקל החזק וההרכב השונה

אי של יציבות
אי של יציבות

החשש מהמשך עליית האינפלציה בארה"ב הוביל לאחרונה לשינוי דרמטי במדיניות הבנק המרכזי. ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב (הפד) הפסיק להתייחס אליה בתור גורם זמני, יישר קו עם הנשיא ג'ו ביידן, והביע נחישות להילחם בה על ידי נסיגה מהמדיניות המוניטרית האולטרה מרחיבה. אך מתברר כי הנסיגה מהמדיניות שתדלקה את השווקים הפיננסים בשנתיים האחרונות עשויה להיות מהירה מהצפוי, וזה מלחיץ את המשקיעים בשוקי ההון.

פרוטוקול ישיבת ועדת השוק הפתוח (FOMC) של הפד שקדמה להודעת הריבית האחרונה באמצע דצמבר, חשף טון ניצי מכפי שהשתקף בהודעה שיצאה בתום הפגישה. הפרוטוקולים מפורסמים לאחר כשבועיים והדבר תפס את השוק בהפתעה. לא רק שהפד הביע כוונה להקדים את העלאות את הריבית, לאחר ששינה את תפיסתו לגבי זמניותה של האינפלציה, אלא שמקבלי ההחלטות גם דנו בצמצום המאזן של הבנק המרכזי - שתפח במהירות לכ-9 טריליון דולר בשל רכישות הנכסים האדירות שנועדו לסייע בתקופת הקורונה. הפסקת הרכישות של אג"ח כדי לסגת מהמדיניות האולטרה מרחיבה מלחיץ את המשקיעים, בין אם מדובר באי רכישה של אג"ח חדשות במקום אלו שנפרעו, או מכירה של אג"ח. פאוול הגדיל לעשות כשאמר בשימוע בוועדת הבנקאות של הסנאט כחלק מהליך מינויו לכהונתו השנייה כיו"ר הפד, כי צמצום המאזן צפוי להסתיים באמצע השנה.

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול. הקטנת המאזן קרובה / צילום: Associated Press, Brendan Smialowski

אלא שבזמן שהפד זנח את ההנחה כי האינפלציה היא זמנית ונסוג מהמדיניות המוניטרית המרחיבה, השוק מעריך כי לא די בכך כדי לטפל באינפלציה שהגיעה לשיא של 40 שנה - 7% בדצמבר, ועבר לתמחר סדרה של העלאות ריבית השנה, מהלך שבתיאוריה מרסן אינפלציה, מעבר לתוואי הריבית של הפד. על פניו, לכן תשואת אג"ח ממשל ארה"ב לשנתיים עלתה לשיא של שנתיים (התשואות נעות הפוך מהמחיר), ומדדי המניות המובילים בוול סטריט השלימו בסופ"ש שישה ימים רצופים של ירידות, כאשר מדד נאסד"ק השלים ירידה של יותר מ-12% מהשיא והעמיק את ה"תיקון", לאחר השבוע הגרוע מאז אוקטובר 2020. מדד S&P 500 לעומתו השלים בשישי שבוע שלישי של ירידות ורחוק כעת ביותר מ-8% מהשיא.

בעשור הקודם הפד הרגיל את השווקים לכך שהמדיניות המוניטרית נותרת מרחיבה מאוד, כזו שמגדילה את כמות הכסף, במטרה לתמוך בפעילות הכלכלית, אך האינפלציה הגואה שוחקת את ההכנסה הפנויה של הציבור ועלולה לפגוע במנוע הצמיחה של הכלכלה האמריקאית. האם הפד יוכל להעלות את הריבית מבלי לפגוע בצמיחה? המשק האמריקאי כבר אינו מצדיק היקף כה גדול של סיוע מוניטרי, והפד שם בראש מעיניו כעת את האינפלציה במקום שוק העבודה שלפיו הונהגה המדיניות עד לא מזמן.

חשש מהשתטחות העקום

אלא שבשוק חוששים מטעות במדיניות של הפד נוכח האינפלציה הגבוהה, המשך שיבושי ההיצע ולחצי השכר. עולה אפשרות שהפד התמהמה עם צמצום המדיניות המוניטרית, או בעגה המקצועית: מתעכב אחר העקום (Behind the curve) - מה שעלול לאלץ את הפד לפעול במהירות כדי לבלום את האינפלציה.

'עקום התשואות' הוא מונח שמתאר את היחס שבין התשואה על איגרות חוב בעלות איכות דומה, או דירוג, אך מועד פירעון שונה. במקרה זה בין אג"ח ממשל לטווח של שנתיים, לבין זו של האג"ח ל-10 שנים. ההחזר למשקיעים בטווח הארוך אמור להיות גבוה מההחזר בטווח הקצר, ולכן העקום נוטה לטפס מעלה. ככל שהאינפלציה נמשכת ודוחקת בפד להאיץ את העלאת הריבית, תשואות האג"ח הקצרות עולות בקצב מהיר יותר מזה של הארוכות, וכך הפער בין התשואות מצטמצם. בעבר כאשר הפער הצטמצם עד לכדי השתטחות העקום - או רחמנא ליצלן להיפוך העקום (ירידה של הריבית לטווח הארוך מתחת לריבית לטווח קצר-בינוני), הדבר הקדים מיתון שהגיע כמה חודשים לאחר מכן ומזה הפד היה רוצה להימנע.

אלא שבשוק יש חשש כי כדי למנוע מצב של השתטחות 'עקום התשואות' הפד עלול להיגרר אחר השוק וייאלץ להעלות את הריבית באופן מהיר מדי, מה שעשוי לייקר במהירות את עליות המימון לחברות ולחנוק את הביקושים כשברקע שיבושי ההיצע נמשכים נוכח התפשטות האומיקרון. הפד ינסה לעשות זאת בהדרגה כדי לתת לשחקנים להתרגל למהלך, אך קשה שלא להיזכר בניסיון העבר הכושל של צמצום הרכישות וצמצום המאזן - התהליך, למרות היותו הדרגתי מ-2014 ועד לסיום מחזור העלאות הריבית ב-2018, הסתיים בטון צורב בשווקים הפיננסים. הפד ייאלץ כהרגלו ללכת בין הטיפות בניסיון להעלות ריבית תוך אינפלציה גבוהה, לחצי שכר וצפי להאטה בצמיחה. המהלך יהיה מאתגר במיוחד כשבה בעת בסין הממשל פועל בכיוון ההפוך וממשיך בצעדים המקלים. נשיא סין שי ג'ינפינג אפילו ביקש מהפד לא להעלות ריבית. 

ממניות צמיחה למניות ערך

הטרנד כעת הוא לדבר על כך שהעלאה של הריבית גוררת כאמור עלייה בעלויות המימון שמכבידה על חברות צמיחה, כאלה שגדלות מהר יותר משאר השוק, ובהן שלל חברות טכנולוגיה. אבל צריך לעמוד על השאלה האם העלאה של הריבית בקצב גבוה ככל שהיה, היא האחראית לשינוי כה קיצוני בתמחור של החברות הללו שמצדיק קריסה שבין 40% ל-80% מהשיא בשנה החולפת? או שאולי מחירי המניות שלהן מראש היו מנופחים והן הונפקו בשווי מנותק מהמציאות?

אף פעם אין סיבה אחת לירידות. הידוק המדיניות המוניטרית של הפד הביא להסתת כספים ממניותיהן של חברות הצמיחה (Growth Stocks), כמו חברות הטכנולוגיה שצצו כפטריות אחר הגשם השנה האחרונה, אל עבר מניות ערך (Value Stocks), כמו קוקה קולה , אינטל , מקדונלדס , ויזה  ועוד. למניות צמיחה תשואת דבידנד נמוכה או שהן לא מחלקות דיבדנד. אלו נהנו עד כה ממדיניות מוניטרית מרחיבה וריבית אפס בראשה. לעומתן, מניות ערך נחשבות ליציבות ורגישות פחות לשינוי הריבית ולרוב משלמות דיבידנד גבוה. אמזון  ונטפליקס  ממשפחת מניות הצמיחה בלטו בירידות בשישי.

 

בקריסה בלטו חברות ההייטק הישראליות שנסחרות בוול סטריט ובהן "חברות החלום" שהונפקו אשתקד. לפי חישוב שביצעה השלוחה הישראלית של בית ההשקעות אופנהיימר, נכון ליום רביעי של השבוע שעבר, מחצית מהישראליות בוול סטריט נפלו בכ-50% מהשיא. מתחילת השנה חברות הערך הגדולות ירדו ב-1.4% בהשוואה לירידה של 8.8% של חברות הצמיחה הגדולות. אבל לא תמיד אפשר להבחין האם חברה שייכת לערך או לצמיחה, כמו למשל חברות השבבים שרשמו צמיחה מהירה עם העלייה בדרישה לשבבים ב-2020, אך בחודשים האחרונים מפגינות חולשה.

זהירות תנודתיות לפניך

לדברי, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש "בתקופה שמדד נאסד"ק ירד מהשיא שלו בחודש נובמבר, כמעט 45% מהמניות הכלולות בו עברו 'מפולת' לפי הגדרה של ירידות 20% ויותר. כמעט 19% מהמניות ירדו ב-40% ויותר. עליית ריבית צפויה בארה"ב ניפצה בעיקר מניות 'חלום' שהשווי שלהן לא התבסס על רווחיות בפועל, אלא על הציפיות לרווחים עתידיים. מכיוון שציפיות לעליית ריבית בארה"ב שמגולמות בשווקים עדיין נמוכות מדי ביחס לאינפלציה, יתכן והתנודתיות במניות חברות 'חלום' לא מאחורינו".

מעבר לחששות האינפלציה והעלאת הריבית, תחזיות הצמיחה ברחבי העולם התמתנו, מה שעשוי למתן מעט גם את תחזיות הרווח של החברות. בינתיים, הבנקים בארה"ב רשמו פתיחה מעורבת לעונת הדוחות הרבעוניים, מה שמשקף את הערכות הכלכלנים כי שנת 2022 צפויה להיות פחות זוהרת ויותר תנודתית. עונת הדוחות בוול סטריט תרכז עניין עם פרסומי תוצאותיהם של IBM (יום שני), מיקרוסופט (בשלישי) ואינטל (ברביעי).

מעבר לכך, הקורונה בעולם צפויה להמשיך לשבש את שרשרת האספקה העולמית, מחירי הנפט מזנקים, מחירי הסחורות לא באו על תיקונם, ובשורה התחתונה, המשקיעים בשוק מצביעים ברגליים והעלייה בתשואות האג"ח הקצרות מעל ל-1.8% לראשונה לראשונה מאז תחילת ינואר 2020, מהווה טריגר לירידות בשוקי המניות לאחרונה.

הבורסה המקומית: אי של יציבות

בזמן שהבורסות בעולם בטריטוריה של תיקון עם ירידות חדות מתחילת השנה, הבורסה בישראל היא אי של יציבות. מדד ת"א 90 עלה ב-4.7% מתחילת השנה בהמשך לשנה חלומית אשתקד, מדד ת"א 125 טיפס ב-1.9% ומדד ת"א 35 התבסס לראשונה אי פעם מעל לרמה של 2,000 נקודות.

 

אין ספק שישראל כמשק קטן ופתוח קשורה למה שקורה בעולם, כמו החלטת הריבית בארה"ב או שיבושי האספקה שמשפיעים על האינפלציה המיובאת, אבל נראה שהמשק הישראלי רחוק מהתפרצות אינפלציונית לעת עתה. שיעור האינפלציה בישראל הסתכם ב-2.8% אשתקד, קרוב לגבול העליון של תחום היעד של בנק ישראל, אך הנגיד אמיר ירון חזר ואמר לא פעם כי לישראל יש את "הלוקסוס" לבחון האם האינפלציה מתפתחת בהתאם לתחזיות הבנק בבואו לשנות מדיניות. בינתיים חטיבת המחקר צופה העלאה אחת של הריבית השנה בישראל בזמן ששוק הריביות מתמחר שתי העלאות ריבית וצופה שזו תעמוד על 0.5% בסוף 2022. בנק ישראל עדיין לא שינה את עמדתו מהודעת הריבית האחרונה בה נתן תחזיות, ומסתמך על כך שציפיות האינפלציה הגבוהות בשוק מגלמות בתוכן רכיב של פרמיית סיכון על האינפלציה.

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון / צילום: דוברות בנק ישראל

אבל בזמן שבנק ישראל מתהדר בלוקסוס של יכולת לא להעלאות את הריבית הנמוכה במשק, בשל היצע הכסף הזול זו ממשיכה לתדלק את מחירי הנכסים בבורסה ואת שוק הדיור שרשם קצב עליות מחירים של 10.6% בשנה האחרונה. עליית מחירי הדיור עשויה לזלוג לשוק השכירויות ולהביא לעלייה באינפלציה. גם שיבושי ההיצע בעולם עשויים לתרום לעליית האינפלציה ובנק ישראל לוקח את אלו בחשבון. מצד שני, השקל החזק ויוקר המחיה, שמשקף כי המחירים גם ככה גבוהים בישראל, פועלים כגורם ממתן לאינפלציה. הגורמים הבסיסיים שתומכים בהמשך התחזקות השקל, בהם גידורי ההשקעות של המוסדיים שנאלצים למכור דולרים ככל שהשוק האמריקאי עולה, או האקזיטים של חברות ההייטק - ככל הנראה צפויים להמשיך לתת את אותותיהם על שוק המט"ח.

התאוששות מהירה בישראל

הריבית הנמוכה בחסות האינפלציה הנמוכה ביחס לעולם, מאפשרת לחברות המשיך ליהנות מעלויות מימון נמוכות, והבורסה המקומית מפגינה עוצמה על רקע הצפי להמשך הצמיחה המהירה של התוצר, חיסון האוכלוסייה נגד קורונה והידוק שוק העבודה. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שיעור האבטלה בישראל קרס במפתיע במחצית השנייה של דצמבר ל-3.9%, לעומת 4.5% במחצית הראשונה, אולי החשש מהאומיקרון גרם למובטלים להתפשר על הצעות העבודה. לראשונה מאז אמצע 2020 נרשמה ירידה בשיעור המשרות הפנויות במשק, אם כי זו עדיין ברמת שיא עם 141 אלף משרות פנויות. למעשה הכלכלה הישראלית מתאוששת מהר מכפי שהעריכו הכלכלנים.

אם כלכלני ה-OECD כתבו בזמנו כי שוק העבודה הישראלי יהיה האחרון להתאושש, שיעור התעסוקה במשק קרוב לרמתו ערב משבר הקורונה. ברקע, השלכות התפשטות האומיקרון עשויות להכביד על המשק אך לא מעבר לסגרים הקודמים, כך מעריכים בשוק. לדברי מודי שפריר האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות, "הפגיעה הכלכלית בגל החמישי נמוכה יותר באופן משמעותי מהפגיעה בסגר השלישי, כפי שמשתקף מנתוני הרכישות בכרטיסי אשראי שירדו בשבועיים האחרונים בגלל הקורונה, אך בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד אלו הציגו עלייה. נקודה מעניינת נוספת הנה הירידה במכירות רשתות המזון בשבועיים האחרונים, הן בהשוואה לתקופה המקבילה בדצמבר 2021 והן בהשוואה לתקופה המקבילה בינואר 2021".

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?