גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחייה של אלנבי: כך ייראה המהפך של הרחוב העמוס בת"א

רחוב אלנבי הרועש והמפויח עתיד להפוך בעוד כמה שנים למדרחוב ● היזמים כבר הולכים לכיוון של דירות יוקרה, ואילו העירייה רוצה לשמור על תמהיל מגוון של מגורים, עסקים ומשרדים

רחוב אלנבי בתל אביב / צילום: כדיה לוי
רחוב אלנבי בתל אביב / צילום: כדיה לוי

רחוב אלנבי היה פעם תוואי האורך החשוב של תל אביב. עם השנים הוא ירד מגדולתו, עד שהגיע למצבו הנוכחי - ציר רועש של אוטובוסים, בניינים מוזנחים, עסקים חלשים, זיהום אוויר. ועדיין, לפי סקר שערכה העירייה זהו הרחוב העמוס ביותר בתל אביב - 1,500 הולכי רגל בשעת שיא.

לפי תוכנית המתאר של תל אביב, החלק הדרומי של הרחוב, עד שדרות רוטשילד, שייך למע"ר המטרופוליני ולכן ניתן לבנות בו לגובה עד 40 קומות. כל שאר הרחוב מוגדר כ"מרקם בנוי לשימור", וניתן לבנות בו עד 8 קומות. אם לדייק 67% מהבניינים ברחוב מוגדרים לשימור וחלקם הגדול לשימור בהגבלות מחמירות.

 

באוקטובר 2022 אמור להתחיל ביצוע הקו הסגול של הרכבת הקלה, שעתיד להיפתח לשימוש הציבור ב-2027. על פי התוכנית המקודמת, הציר שבין רחוב יהודה הלוי ועד בן יהודה, כולל רחוב אלנבי, יהפוך להיות רחוב ללא תנועת כלי רכב. לאורך הרחוב יהיו ארבע תחנות: בין קינג ג’ורג’ לטשרניחובסקי, מוגרבי, בין מונטיפיורי לבית השואבה, ורוטשילד יהודה הלוי. הנה כמה מהפרויקטים המתוכננים ברחוב, ממערב למזרח.

כיכר האופרה: ציר הליכה מרכזי עם תצפית לים

כיכר האופרה נמצאת במפגש הרחובות אלנבי והרברט סמואל, בסמוך לשפת הים. בתחילה היא נקראה כיכר הקזינו, ולאחר קום המדינה הוחלף שמה לכיכר הכנסת, ולאחר מכן נודעה ככיכר האופרה. בשנת 1988 שופצה הכיכר והוקמה בה רחבה ומזרקה והמעבר לכיוון הים נחסם.

בימים אלה משפצת עיריית תל אביב את הכיכר. מדוברות העירייה נמסר: "כחלק מהשיפוץ יהפוך המתחם לרחוב מוטה הליכה בעיצוב מעודכן עם מזרקת ספסל גדולה שמשקיפה לים הפתוח. רצועת הרחוב והכביש שהיו מעבר כמעט תפעולי לעסקים במתחם, יהפכו לציר הליכה מרכזי".

אלנבי בעבר ובהווה / צילום: זולטן קלוגר, כדיה לוי

פינת אלנבי ופינסקר: מלון פינסקר

"בית לנדאו" בפינת הרחובות אלנבי ופינסקר ממוקם מול המגרש שבו שכן בעבר קולנוע מוגרבי. המבנה נבנה כבניין משרדים ומסחר בשנת 1947 ונרכש על ידי חברת בנייני העיר הלבנה בשנת 2018.

ב-2020 נחתם הסכם שותפות עם רשת ישרוטל, לפי שווי של 90 מיליון שקל. ההסכם נחתם לצורך הקמת "מלון לצעירים" בן 160 חדרים, עם קומת גג ובריכה. אדריכל הפרויקט הוא גידי בר אוריין. עלות הקמת המלון מוערכת ב-100 מיליון שקל.

מלון פינסקר / הדמיה: בר אוריין אדריכלים

עמיקם ברגר, סמנכ"ל בנייני העיר הלבנה: "יש בניינים לשימור עם התחדשות מאסיבית ויש את תוכנית הרכבת הקלה שתהפוך את הרחוב להרבה יותר ידידותי. הדברים האלה ישדרגו את הרחוב ויהפכו אותו לשלוחה של רחוב רוטשילד. הפרויקט שלנו נמצא באזור היותר סימפטי של רחוב אלנבי. מהבניין שרכשנו רואים ים, זה מול הכיכר הגדולה. אנחנו חושבים שזה מקום אסטרטגי".

אלנבי 41־43 וטשרניחובסקי 2: בנייני מגורים

לפני כשנה הודיעה חברת אלעד ישראל מגורים החדשה כי רכשה מבנה על שטח של 572 מ"ר ברחוב אלנבי מס’ 43, תמורת 55.1 מיליון שקל. עוד הודיעה החברה כי חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם בעלי השטח הסמוך, ברחוב אלנבי 41.

חברת גריבה זערורה גרופ היא היזמית של הפרויקט הצמוד ברחוב טשרניחובסקי 2. היא רכשה את השטח ב-34.7 מיליון שקל. עלות ההקמה של הפרויקט מוערכת ב-65-70 מיליון שקל.

פרויקט אלנבי 41 / הדמיה: אתגר נול אדריכלים

רונן יפו, מנכ"ל החברה, אופטימי מאוד ביחס לשינוי שרחוב אלנבי יעבור: "כשאנחנו התחלנו את הפרויקט בשוק בצלאל, ב-2012, הזהירו אותנו. אמרו לנו שאף אחד לא ירצה לגור ליד רחוב קינג ג’ורג’. המציאות של 2022 מוכיחה שמי שקנה שם דירה עשה את עסקת חייו, כי המחירים עלו ביותר מ־100%, וזה לא סתם. האזור כולו מתפתח.
"ברחוב אלנבי יש כל מה שצריך כדי לחיות בעיר. מיקום פיזי, קירבה לים, קירבה למרכזי מסחר ותעסוקה ותחבורה ציבורית. ומעבר לכך, זה פשוט רחוב יפה עם הרבה מבנים לשימור. זה רחוב שיחיה 24/7".

רונן יפו, מנכ''ל אלעד ישראל מגורים החדשה / צילום: סיון פרג'

אלנבי 100־102: דירות להשכרה ומסחר

החברות יובלים וסיטי בוי של רן בלינקיס (ממייסדי AM:PM) בונות פרויקט משותף באלנבי 100-102. מדובר בשני בניינים בני שש קומות. באלנבי 100 ייבנו 30 דירות קטנות בנות 3-2 חדרים בשטח של 60-70 מ"ר, שבכוונת החברות להשכיר בשכירות ארוכת טווח. בקומת הקרקע יהיה מסחר. את הקרקע באלנבי 100 רכשו החברות ב־2016 תמורת 25 מיליון שקל - אז עמד עליה בניין מגורים ישן.

באלנבי 102 תבנה יובלים מבנה משרדים ומסחר עבור בעלי הקרקע. הפרויקט, שתכנן - שוב - משרד בר אוריין אדריכלים, קיבל היתר בנייה וצפוי להתחיל להיבנות בעוד כחודשיים.

שיקום בית הכנסת הגדול: כמו לפני מאה שנה 

לעיריית תל אביב יש עניין מיוחד בשיפוץ בית הכנסת הגדול, מאחר שיש לה כוונה להפוך את שטח החניון שמקיף אותו מכיוון מערב וצפון לכיכר עירונית פתוחה לציבור.

בית הכנסת הגדול בעבר / צילום: הוגו מנדלסון

על פי התכנון, תוסר קולונדת הבטון, שתכנן האדריכל אריה אלחנני בשנות ה-60, והבניין יחזור למתווה המקורי שלו, כפי שתוכנן לפני כמאה שנה על ידי האדריכל יהודה מגידוביץ’ (ראו תמונה). עלות השיפוץ מוערכת בעשרות מיליוני שקלים.

בית הכנסת הגדול, אלנבי / צילום: Shutterstock

אלנבי פינת אחד העם: "בית הפסנתר"

חברת ניצן גרופ מסיימת בימים אלו את עבודות השלד בפרויקט "בית הפסנתר" בצומת הרחובות אחד העם 25-27 ואלנבי 99-101. במסגרת הפרויקט יוקמו שלושה מבנים (אלנבי 99, אלנבי 101 ואחד העם 27), החולקים קיר משותף ומרתף חניה. גם הפרויקט הזה תוכנן ע"י האדריכל גידי בר אוריין. עלות חטיבת הקרקע, ששטחה כ-3 דונם, נאמדת כיום, כך עפ"י היזמים, ב-300 מיליון שקל. הבנייה נאמדת ב-120 מיליון שקל.

שחר מחט, מיזמי הפרויקט, מסביר שהוא אוהב את "האווירה הירוקה" של הרחוב: "זה רחוב שמשני צדיו יש עצים משמעותיים. זיהינו כמובן את המהפך התחבורתי שיעבור אלנבי, וגם את המהפך שיעבור בית הכנסת הגדול, שסמוך לפרויקט". מחט מדגיש שמדובר בפרויקט יוקרתי, שעלות מ"ר תהיה כ-70,000 שקל וש"קהל היעד הוא ישראלים מהמעמד הגבוה באמת", כזה שלא יצטרך לקחת משכנתה.

העירייה: זה רחוב עם איכויות נהדרות

האדריכל אדי אביטן, רכז תכנון בכיר במינהל ההנדסה של עיריית תל אביב-יפו, מברך על ההתחדשות, אך מביע חשש ברור מעודף ג’נטריפיקציה וממצב שברחוב המתחדש יהיה תמהיל לא מאוזן של מגורים ביחס לתעסוקה ומסחר: "ברחוב אלנבי יש איכויות נהדרות: המון בניינים לשימור, חתך רחוב בקנ"מ אנושי, צל לאורכו, חנויות קטנות בעלות אופי מגוון. אבל יש גם מורכבויות ובעיות שונות מבחינת השימושים שהתפתחו לאורכו. בשנים הבאות עם הרכבת הקלה הרחוב ישנה את פניו, נראה יותר בניינים שעוברים הליך של שימור, יותר מגורים ומלונות ואולי פחות משרדים, מה שישפיע כנראה על ערכי הקרקע ברחוב ויהפוך אותו מרחוב מחוספס לרחוב יוקרה ותוך כדי יאבד מאותן איכויות שמאפיינות את הרחוב.

"הכנו מסמך עבודה מנחה שינסה להבין את המגמות ולהתמודד עם האתגרים הצפויים, זיהוי האיכויות והמלצות לשמירה על מאפייניו, כמו החצרות הפנימיות, המעברים והמסחר בין הבניינים, הקיוסקים, רצף הכיכרות והוספת כיכרות. הוכן סקר טבע עירוני בשיתוף החברה להגנת הטבע. אנו רוצים לראות רחוב מקיים, עם תמהיל מאוזן".

מיטל להבי, סגנית ראש העיר תל-אביב-יפו ומחזיקת תיק התחבורה, מבטיחה שגם אם הרחוב ייחסם לתנועת כלי רכב, עדיין תישאר קישוריות: "אלנבי המחודש יהיה עדיין אותו רחוב היסטורי, אך יכלול רכבת קלה, שביל אופניים דו-סטרי לצד מדרכות רחבות ומוצלות בעצים הוותיקים. בזכות אלה נצליח להיפרד מזיהום האוויר, הפיח והרעש והרחוב יהפוך לידידותי יותר להולכי רגל, למבקרים ולדיירים בו, בדומה לרחוב יפו שבירושלים או לשדרות ירושלים ביפו".

תנועת כלי הרכב לא תופסק לחלוטין. "עם זאת עדיין תתאפשר קישוריות תנועתית לרחובות החוצים והסובבים. למשל תנועה מרחוב בלפור לרחוב ברנר, או מטשרניחובסקי חצייה לרחוב גאולה, ותחת בקרה תתאפשר גם כניסה מוגבלת של רכבים לצרכים תפעוליים. התוכניות לניהול הרחוב מתגבשות בימים אלו וכפופות לאישור משרד התחבורה".

עוד זווית: תחנת הרכבת הקלה המפתיעה של אלנבי

תחנת אלנבי ממוקמת על ציר הרחובות יהודה הלוי-מקווה ישראל, בין רחוב אלנבי לרחוב בצלאל יפה. תחנת אלנבי היא התחנה התת-קרקעית האחרונה, בכיוון דרום, מבין עשר התחנות התת-קרקעיות שייחפרו על תוואי הקו האדום של הרכבת הקלה. התחנה בעומק של 22 מטרים מתחת לפני האדמה, וכוללת שלושה מפלסים. אורכה מגיע ל-128 מטרים ורוחבה 22 מטרים. על פי התחזיות, צפויים לעבור בתחנה כ-36 אלף נוסעים ביום, וכ-10 מיליון בשנה. הצפי שהקו יתחיל לפעול בנובמבר 2022. כמו שזה נראה, יש סיכוי.

התחנה באלנבי / צילום: נת''ע

עיריית תל אביב ביקשה שהביטוי הפיזי לתחנות במפלס הרחוב יהיה מצומצם ולכן הכניסה לתחנה כמעט אינה נראית. ברגע שיורדים במדרגות הנעות ומגיעים לקומת ה"קונקורס", נגלה עולם חדש. כאן יש שירותים וקופות כרטיסים, ומכאן יורדים למבואה שדרכה נכנסים לרכבת. אין גישה ישירה לרציפים אלא קיר זכוכית שבו דלתות, שנפתחות כשהרכבת מגיעה. החלל הוא גם מקלט אטומי וכימי.

התחנה באלנבי. עיצוב מאופק / צילום: נת''ע

העיצוב של התחנה, שלו אחראית חברת האדריכלות הגלובלית IBI group, מאופק. הקירות מחופים בלוחות מתכת צבועים באמייל בגוון כתום, הרצפה עשויה מאריחי טרצו גדולים, והשילוט, בשלוש שפות, מינימליסטי ובהיר. ולכל המודאגים - יהיו ספסלים, גם הם מבטון בגמר טרצו.

עוד כתבות

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי