גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת אבטחת הענן מארה"ב שעברה מהפכה ומאיימת לבלוע את חדי הקרן הישראליים בתחום

לייסוורק, סטארט־אפ מעמק הסיליקון שנוסד ב־2015, החל כחברה לא יציבה עם תחלופה גבוהה של מנכ"לים ● תוך שנה אחת בלבד, חברת הענן גייסה סכום אסטרונומי של 1.8 מיליארד דולר ועקפה את השווי של וויז, אורקה ואקווה ● "הטכנולוגיה של לייסוורק אמנם לא הכי מתקדמת", טוען משקיע ישראלי בכיר, "אולם יש לה 1.8 מיליארד דולר בבנק כדי להתמודד עם המתחרות”

לייסוורק / צילום: Shutterstock
לייסוורק / צילום: Shutterstock

באוקטובר האחרון הדהים סטארט-אפ אבטחת הענן וויז (Wiz) את תעשיית ההייטק הישראלית כאשר הגיע לשווי מדהים של 6 מיליארד דולר בתוך שנה וחצי מהקמתו. וויז של אסף רפפורט גייסה מאז הקמתה בתחילת 2020, כחצי מיליארד דולר, סכום שאף סטארט-אפ ישראלי אחר לא הגיע אליו כל כך מהר.

עם זאת, מדובר בסכום שכמעט מתגמד אל מול המימון שגייס בשנה שעברה סטארט-אפ אמריקאי לאבטחת ענן בשם לייסוורק (Lacework). לייסוורק, שם מוכר הרבה פחות בישראל, גייס במהלך 2021 סכום עתק של 1.8 מיליארד דולר. מרבית הסכום - 1.3 מיליארד דולר - הגיע לסטארט-אפ בסבב גיוס אחד שהוכרז לפני כחודשיים והוגדר הגדול ביותר בהיסטוריה של הסייבר. הסיבוב העניק ללייסוורק שווי של 8.3 מיליארד דולר.

המטרה מאחורי גיוסי הענק של לייסוורק היא לכבוש את עולם אבטחת הענן ולהפוך לחברת הסייבר הגדולה בעולם. "לא הייתה עד היום חברה של 100 מיליארד דולר בעולם האבטחה, ואנחנו חושבים שזה עומד להשתנות", הצהיר מייק ספיסר, השותף המנהל של סאטר היל ונצ’רס, המשקיעה המובילה של לייסוורק. על אף שההתמחות של לייסוורק מעט שונה מזו של וויז, הערכה בשוק היא שהשתיים הולכות ומתקרבות לתחרות צמודה בשוק אבטחת הענן.

תחום הענן בצמיחה - התרחב ב־41% ב־2021

כדי להבין את הסיפור של לייסוורק, צריך להתמקד קודם בחשיבות של השוק בו היא פועלת. כבר עשור שארגונים נוטשים בהדרגה את ההתבססות של ניהול שרתים באופן עצמאי, ומעדיפים במקום להריץ את היישומים שלהם על ענן ציבורי שמפעילות חברות כמו אמזון, מיקרוסופט וגוגל. מגמה זו הואצה בהשפעת הקורונה וצפויה רק להמשיך לגדול. לפי תחזית חברת המחקר גרטנר, הענן צפוי לשאוב 14.2% מההוצאה העולמית של תאגידים על מערכות מידע (IT) עד שנת 2024, בהשוואה ל-9.1% ב-2020.

המעבר המסיבי לשירותי הענן מחייב פיתוח של שיטות חדשות לאבטחה מאשר אלו ששימשו להגן על שרתים בארגון. לפי דוח של חברת גרטנר, שוק אבטחת הענן עדיין יחסית קטן ומגלגל רק 841 מיליון דולר מתוך ענף הסייבר (המגיע לסכום כולל של 150 מיליארד דולר). אולם, מדובר בתחום שהתרחב ב-41% בשנה האחרונה, לעומת 13% בשוק כולו. העובדה שמדובר בעולם חדש וצומח, מאיימת לערבב את היוצרות בשוק הסייבר, להמליך מלכים חדשים ולהוריד ישנים, לפחות כך מאמינים המשקיעים.

 

מובילה את השוק: פאלו אלטו נטוורקס כמשל

זה לא שהשחקנים מהעולם המסורתי של אבטחה ארגונית, כמו צ’ק פוינט או ראפיד 7, מוכנים לוותר על הטריטוריה החדשה, וגם הם מקדמים מוצרי הגנה על פעילויות בענן. למעשה, חברת הסייבר בעלת שווי השוק הגבוה ביותר בעולם, פאלו אלטו נטוורקס, שייסד הישראלי ניר צוק, היא גם מובילה בשוק עם קצב הכנסות שנתי של 300 מיליון דולר (במונחי ARR), שמגיע רק ממוצרים לענן. "אנחנו מכניסים יותר ברבעון אחד מאשר המתחרים עושים במהלך 12 חודשים, ומובילים ב-18-25 חודשים על המתחרים ששווים 6-8 מיליארד דולר", אמר לאחרונה מנכ"ל פאלו אלטו, ניקש ארורה, ברמז בולט לוויז ולייסוורק.

פאלו אלטו בנתה את פלטפורמת הגנת הענן שלה, פריזמה, על בסיס רכישת טכנולוגיה מבחוץ, בחלק גדול מהמקרים בישראל. אבטחת הענן מתחלקת לכמה קטגוריות, כמו זיהוי מוקדם של בעיות פוטנציאליות, טרם התרחשו, כתוצאה מהגדרות שגויות, למשל.

בתחום הזה קנתה פאלו אלטו כבר בשנת 2018 שתי חברות - אבידנט (Evident) ורד לוק (RedLock) - בסכום כולל של כ-500 מיליון דולר. שנה לאחר מכן, פאלו אלטו רכשה שתי חברות ישראליות שמתמחות בקטגוריה של הגנה בזמן אמת נגד התקפות ענן, טוויסטלוק ופיורסק, תמורת חצי מיליון דולר.

הרכישה האחרונה של פאלו אלטו את ברידג’קרו הישראלית, תמורת 200 מיליון דולר נוספים, נועדה לגלות בעיות אבטחה באפליקציות עוד לפני שאלו עלו לענן, במסגרת מה שמוגדר כתזוזה שמאלה (Shift Left) - העברת הטיפול בנושאי אבטחה לשלב מוקדם יותר בתהליך הפיתוח.

אף שפאלו נראית מחומשת היטב למלחמה על הענן, בשוק מאמינים שיש עוד מקום נרחב לצמוח בעולם החדש לצידה של חברת הענק ואולי במקומה. עקב האכילס של פאלו אלטו, לטענת גורמים בשוק, הוא הניסיון לחבר יחד מספר רב של מערכות.

תפיסה זו מניעה את מרוץ ההשקעות באבטחת ענן, במסגרתו נוצרו בשנה שעברה בישראל לא פחות משלושה חדי קרן חדשים: וויז ואורקה סקיוריטי - שמתמקדות בעולם של זיהוי מונע, ולצידן אקווה סקיוריטי - שהחלה מהגנה בזמן אמת על תשתיות ענן ומשם התרחבה בתחום. בשוק הישראלי יש עוד סטארט-אפים קטנים יותר בתחום, כמו לייטספין, שגייסה עד היום 20 מיליון דולר.

האם לייסוורק היא סנופלייק הבאה?

לייסוורק נוסדה בעמק הסיליקון בשנת 2015, והיא התחרתה במהלך השנים בטוויסטלוק ואקווה סקיוריטי בכל הנוגע להגנה מפני מתקפות בענן בזמן אמת. עד לשנה שעברה נחשבה לייסוורק לסטארט-אפ מבולבל עם תחלופה גבוהה של מנכ"לים, ולדברי גורמים בשוק הישראלי גם לא החזיקה בטכנולוגיה מרשימה במיוחד.

עד לשנת 2021 גייסה לייסוורק סכום נמוך יחסית המגיע לכ-75 מיליון דולר בלבד. אבל ב-2021 הכל השתנה לפתע, והסטארט-אפ קיבל ממשקיעים כמו טייגר גלובל, ג’נרל קטליסט ופרנקלין טמפלטון סכום של 1.8 מיליארד דולר, והפך לכוח שיש להתחשב בו.

את השינוי המפתיע אפשר לייחס בעיקר לקרן מאחורי לייסוורק, סאטר היל, ואסטרטגיה היוצאת הדופן שלה. בשונה מקרנות הון סיכון, שלרוב נוטות לפזר סיכונים דרך השקעה בשורה של סטארט-אפים, מתוך הנחה שחלק מאלו יצליחו ואחרים יתרסקו, קרן סאטר היל נוקטת בגישה מסוכנת של הכל או כלום. מייק ספיסר, מי שמוביל את הקרן, העיד על עצמו בעבר כי הוא משקיע 80% מהזמן בפרויקט אחד, ועוד 20% בשאר העניינים.

בפעם האחרונה אסטרטגיה זו הצליחה לסאטר היל בגדול: בשנת 2012 ספיסר היה אחד ממייסדי חברת סנופלייק, שעוסקת במיון וארגון של מידע בענן, ואף שימש כמנכ"ל הראשון שלה. סאטר היל השקיעה בסנופלייק מתחילת דרכה, ובסך הכל העניקה לחברה 200 מיליון דולר.

אף שסנופלייק התמודדה עם תחרות מול ענקיות הענן אמזון ומיקרוסופט, שגם הן משתמשות בכלים דומים - היא הפכה נגד כל הסיכויים לחברת ענק. בספטמבר 2020 הונפקה סנופלייק וגייסה 3.4 מיליארד דולר לפי שווי של 33 מיליארד דולר, במה שנחשבה להנפקה הגדולה ביותר של חברת תוכנה עד אז. שווי המניות של סאטר היל עמד בהנפקה על 12 מיליארד דולר, תשואה לא רעה בכלל.

אחרי סנופלייק, סאטר היל עברה להשקיע בלייסוורק, הקרן מקדמת אותה באותו סגנון מסוכן של הכל או כלום. כחלק מקידום החברה, דואגת סאטר היל כי כל החברות שהשקיעה בהן ישתמשו במוצר של לייסוורק.

לייסוורק הוקמה על ידי שני מייסדים - אחד מהם פרש והשני ממשיך לכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיה. כיום מכהנים בחברה שני מנכ"לים במקביל - הוותיק מבין השניים הוא הוא דיוויד האטפילד, הגיע מענקית האחסון, פיור סטורג’. המנכ"ל השני הוא ג’יי פאריק, שהגיע ביולי מתפקיד סגן נשיא להנדסה בפייסבוק.

מנכ''ל שותף לייסוורק, דיוויד האטפילד / צילום: יוטיוב

מערכת שמבוססת על ביג דאטה ומזהה חריגות

כאמור, לייסוורק החלה כמתחרה בהגנה בזמן אמת בתחום הענן, אך בשוק מספרים שהיא פועלת באגרסיביות להתרחב לעולמות של זיהוי מוקדם של בעיות אבטחה. החברה אף הולכת רחוק יותר, ומנסה לתפוס את בעיות האבטחה לפני שעלו לשימוש בענן, כאשר הן עדיין בטיפול צוותי ה-Devops של ארגונים.

לייסוורק רכשה בנובמבר את הסטארט-אפ האמריקאי Soluble. ההערכה היא שזאת ממש לא הרכישה האחרונה של לייסוורק, והיא מתכוונת להשקיע חלק משמעותי מגיוסי הענק שלה בקניית חברות שישלמו את היצע המוצרים שלה. "הטכנולוגיה של לייסוורק אמנם לא הכי מתקדמת, אולם יש לה 1.8 מיליארד דולר בבנק כדי להתמודד עם העניין וזה המון", טוען משקיע ישראלי בכיר בתחום.

לרוב חברות הסייבר שבונות את תוכנות ההגנה שלהן על סמך הגדרת כללים מראש, כלומר כללים שקובעים באלו תנאים המערכת תפעל ומה תעשה. מנגד, בלייסוורק טוענים כי ההגנה שלהם מבוססת על ביג דאטה, שמזהה את דפוס הפעולה הרגיל של אפליקציות בענן, ודרך זה יודע לזהות חריגות. יש מי שטוענים שמדובר באמירה שיווקית בעיקר, אך אין כמעט מחלוקת שלייסוורק פועלת באופן אגרסיבי יותר מכל החברות הישראליות בשיווק, ומגייסת צבא של אנשי מכירות לצורך כך.

לפי לינקדאין, לייסוורק גדלה ב-45% בששת החודשים האחרונים, ומעסיקה מעל 850 עובדים. בתקופה הזו, וויז ואורקה גדלו בשיעור גבוה יותר של 87% ו-59% בהתאמה במספר העובדים בלינקדאין. עם זאת, הן עדיין חברות קטנות בהרבה בהשוואה ללייסוורק.

מייסדי אורקה סקיוריטי אבי שוע וגיל גרון / צילום: אורקה סקיוריטי

לבנות או לא לבנות פלטפורמה

יכולתה של לייסוורק להפוך לחברה גדולה בתחום הסייבר תלויה גם באיזו אסטרטגיה תנצח בשוק. בלייסוורק טוענים שלמנהלי אבטחה בארגונים יש כבר יותר מידי כלי אבטחה. כתוצאה מכך לייסוורק אימצה גישה של פלטפורמה, כלומר החברה פועלת כדי לקבץ יחד מגוון פתרונות שיפנו ללקוחות - סוג של בנדל בין זיהוי מוקדם להגנה בזמן אמת.

לעומת זאת, התפיסה בוויז ואורקה היא שלקוחות ירצו לקבל את הפתרון הטוב ביותר בכל קטגוריה, ויהיו מוכנים לקנות בנפרד פתרון לאיתור מוקדם של בעיות פוטנציאליות, ועוד כלי אחר להגנה בזמן אמת. אסטרטגיה זאת, מאמינים בחברות הללו, קוסמת במיוחד ללקוחות גדולים כמו בנקים, שלא מחפשים ערבוב של יכולות, אלא רק את הפתרונות הטובים.

אסף רפפורט. מנכ''ל וויז וממייסדיה / צילום: נתנאל טוביאס

לתפיסה הזאת של וויז ואורקה יש גם הכרח טכני. שתי החברות בנו את המוניטין שלהן על היותן פתרון נטול אייג’נטים, כלומר פתרון שלא דורש התקנה של תוכנה על כל שרת ושרת בנפרד בענן. בעוד התקנות כאלה דורשות תהליך ארוך לארגון, וויז ואורקה מבטיחות תוך זמן קצר לזהות בעיות פוטנציאליות לארגון, ולהגיע לאותה רמת עומק שדרשה פעם התקנת סוכני תוכנה. אולם, פתרון ללא תוכנה מוגבל לזיהוי מוקדם של כשלים, ואינו יכול להתרחב להגנה בזמן אמת.

קשה לחזות בשלב הזה מי יהיו המנצחים בקרב על הובלת תחום הענן, ועדיין לא ברור לגמרי מי יהיו כל המתחרים בו. לפי הערכות בשוק, שחקנים נוספים ינסו להיכנס אליו בעזרת רכישות. שחקניות פוטנציאליות שיכנסו לענן הן חברות מהעולם של אבטחת נקודות הקצה (מחשבים וסמארטפונים), המקבילות המודרניות לאנטי וירוסים הישנים, כמו קראוד סטרייק או סנטינל וואן הישראלית-אמריקאית. גם חד הקרן הישראלי-בריטי סניק, שמציע כלים למפתחים של אפליקציות ענן, וששוויו הוערך ב-8.5 מיליארד דולר בגיוס בספטמבר האחרון, יכול לנוע לתוך השוק.

הערכה נוספת היא שככל שהתחום יתבגר הוא יעבור קונסולידציה, כאשר חלק מהשחקנים ירכשו בהמשך על ידי אחרים. "אפשר להסתכל מה קרה בעולם של הגנה על נקודות קצה. זה תחום שהיו בו בעבר הרבה מאוד שחקנים ובהדרגה הוא הלך והצטמצם עד לשניים גדולים, קראוד סטרייק וסנטינל וואן", אומר משקיע בשוק. לדבריו, מצב דומה יקרה בשוק אבטחת הענן.

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-120 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב