גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה קורה כשמחפשים את השם שלכם בגוגל: על ניהול מוניטין באינטרנט

המידע שמופיע עליכם בגוגל יכול לפגוע במוניטין שבניתם לאורך שנים, או להיפך - לייצר רושם ראשוני מעולה עוד לפני שתפגשו מישהו פנים אל פנים ● כך אומר יונתן ינושבסקי, מנהל מחלקת ניהול המוניטין בחברת GO Digital Marketing, שמסביר כיצד תשמרו על השם הטוב שלכם בעולם הדיגיטלי, באופן שישרת אתכם בעולם הפיזי

''כיום הרושם הראשוני נכנס לפעולה בשלב מוקדם יותר, מול המחשב או הטלפון הסלולרי על ידי חיפוש פשוט בגוגל'' / צילום: Shutterstock, djrandco
''כיום הרושם הראשוני נכנס לפעולה בשלב מוקדם יותר, מול המחשב או הטלפון הסלולרי על ידי חיפוש פשוט בגוגל'' / צילום: Shutterstock, djrandco

הכתבה מטעם  GO Digital Marketing

"'חיפשתי את השם שלי בגוגל והזדעזעתי ממה שראיתי...', כך נפתחות שיחות רבות עם לקוחות חדשים שלנו", מציין יונתן ינושבסקי, מנהל מחלקת ניהול המוניטין בחברת Go .Digital Marketing הוא מסביר כי כיום, יותר מתמיד, אנשים מבינים את חשיבות ניהול המוניטין ברשת. אם בעבר הרושם הראשוני היה מתרחש בדקה הראשונה של פגישה פנים אל פנים, בה היינו סורקים במהרה זה את זה, בוחנים את אופן לחיצת היד וההופעה החיצונית, כיום הרושם הראשוני נכנס לפעולה בשלב מוקדם יותר, מול המחשב או הטלפון הסלולרי על ידי חיפוש פשוט בגוגל.

"אנשים מחפשים את השם שלך בגוגל, נקודה. זו מזמן לא שאלה, זו עובדה וצריך להתייחס ברצינות לתוצאות שעולות במנועי החיפוש כאשר מישהו מחפש את השם שלכם. הבוס העתידי שלכם, משקיעים פוטנציאליים, קולגות ואפילו בני זוג פוטנציאליים, כל אלו הם קהל יעד מולו אתם צריכים להעמיד פרסונה דיגיטלית חיובית ואטרקטיבית", אומר ינושבסקי. "התוצאות שעולות בגוגל כאשר מחפשים שם של אדם או מותג יכולות להשפיע על עתידו. ככה זה עובד היום, ואנחנו רואים בהתאמה גידול מאסיבי בפניות אלינו לניהול מוניטין ברשת - הן לצורך ניקוי תוצאות שליליות בגוגל והן לטובת בניית מוניטין חיובי עבור אנשים או מותגים שמעוניינים לייצר נוכחות חיובית ברשת.

יונתן ינושבסקי, מנהל מחלקת ניהול המוניטין בחברת Go Digital Marketing / צילום: יונתן ינושבסקי

"כיום, באמצעות חיפוש קל ברשת ניתן להכיר וללמוד על אדם בצורה מעמיקה יותר מאשר במפגש פיזי", ממשיך ינושבסקי. "אולם בשונה ממפגש פיזי בו אנחנו שולטים לחלוטין במראה שלנו, במסרים שנעביר ובמידע שנשתף, בעולם הדיגיטלי אנחנו חשופים הרבה יותר ולא תמיד מודעים להשלכות.

"רוב האנשים כיום מנהלים את חייהם גם ברשת, ניתן ללמוד המון מחיפוש בגוגל - לגלות מה אדם למד, מה המקצוע שלו, איפה הוא עובד, מהן דעותיו בעניינים שונים ומי החברים שלו. ניתן לראות מה התחביבים שלו עם מי ואיך הוא מבלה. לרוב המידע שמתגלה על אדם בחיפוש אונליין יחשוף הרבה יותר ממה שהיינו מגלים עליו בפגישה פיזית, בה הוא שולט במראה שלו ובאיך שהוא מציג את עצמו. זאת לעומת חיפוש בגוגל, שם ניתן לגלות דברים מהעבר שאנשים אולי יעדיפו להסתיר".

אז מה עושים? אתה ממליץ למחוק את חשבון הפייסבוק, הטוויטר ואת כל הנוכחות הדיגיטלית כדי להישאר מתחת לרדאר?
"ממש לא! נוכחות ברשת היא דבר חיוני, כיום כמעט לכולם יש פרסונה דיגיטלית, אבל חשוב מאוד לנהל את המידע אודותינו בצורה חכמה.

"בדיוק כמו שאתה מתכונן לראיון עבודה או למפגש ראשון עם אנשים, אתה מתאים את הבגדים לאירוע, מסתדר, מסתרק, בוחר נעליים, בושם, שעון ומשקיע כדי לעשות את הרושם הראשוני שמתאים לסיטואציה שיסייע לך לקדם את מטרת המפגש; אותו דבר נדרש בניהול הנוכחות ברשת, חשוב להבין מי יכולים להיות האנשים שיחפשו אותך ואיך אתה רוצה להיתפס בעיניהם".

ישנם סוגים רבים של משתמשים שעשויים לחפש אותנו ברשת, מראיין במקום עבודה עתידי, בני זוג פוטנציאליים, משקיעים אפשריים, לקוחות עתידיים, אז איך אפשר להיערך מראש לכל תרחיש?
"אתה צריך לחשוב מה המסר שלך לעולם, מהו 'דף המסרים' שאתה מציג כאשר מחפשים את שמך ברשת - איש עסקים מצליח? איל נדל"ן? מנטור עסקי? הרפתקן? אחרי שתחליט כיצד אתה רוצה להציג את עצמך ניתן יהיה לבנות עבורך נוכחות ברשת שתענה על רשימת התכונות הרצויות. בנוסף, חשוב לוודא כי אין במרחב הווירטואלי חומרים שעשויים לפגוע בך או באג'נדה שאתה מעוניין לבנות לעצמך עכשיו או בעתיד".

אבל כולם מעלים כיום תמונות לפייסבוק, האם תמונות כאלו או אחרות עלולות לפסול אותם בעיני אחרים ואפילו להביא לכך שלא יתקבלו למשרה בה הם מעוניינים?
"המצב מורכב יותר ממה שנראה, בעידן הדיגיטלי ובתקופת הקורונה בפרט, מפגשים רבים הפכו לווירטואליים, רוב הפגישות מתקיימות אונליין, כבר יצא לי לעבוד מול לקוחות באופן יומיומי שוטף מבלי שנפגשנו בכלל בעולם האמיתי. לכן פעמים רבות הרושם הראשוני היחיד הוא זה שתעשו בנוכחות שלכם ברשת.

"תחשבו על עצמכם ואיך אתם מתנהלים, כמה פעמים יצא לכם לחפש בגוגל מידע על אנשים שאתם עומדים להיפגש עימם או לעבוד איתם - מנהלים במקום העבודה, היכרויות, חברות ונותני שירותים עימם אתם עומדים לעשות עסקים; אתם מחפשים ובודקים, נכנסים למידע, לכתבות לביקורות, לרשתות חברתיות, לסרטוני יוטיוב ולכל פריט מידע אחר שיכול לעזור לכם לגבש דעה ולקבל החלטה. לעתים התוצאות שתמצאו שם באופן מודע או לא מודע - ישפיעו על דרך קבלת ההחלטות שלכם".

ומה אם בחיפוש שמי בגוגל לא עולות תוצאות שליליות, אבל בעבר פורסם עליי משהו שלילי שכבר לא נכון כיום?
"קח סיטואציה לדוגמה: אדם נחקר על ידי רשות המסים ופורסמו כתבות על כך באתרי החדשות - והתיק נסגר. אבל הכתבות חיות ברשת שנים רבות אחרי. אותו אדם שרק נחקר ולא הורשע בכלום, המשיך בחייו ועסקיו אך עננת הכתבות הללו מרחפת מעל ראשו ותשפיע על כל מה שיעשה. תאר לך מצב בו הוא מעוניין לעשות עסקים או למכור חברה שבבעלותו, והצד השני לעסקה יחפש מידע עליו ויגלה כי הוא נחקר? או שאותו אדם מתמודד על משרה בכירה ומקבלי ההחלטות ייחשפו לאירוע זה? כיצד זה ישפיע עליו ועל תהליך קבלתו לתפקיד? פה הבעיה ואת המידע הזה צריך לנהל".

אז מה ניתן לעשות?
"לנהל מוניטין ברשת. ניהול מוניטין ברשת (ORM - Online Reputation Management) הוא תהליך בו אנו בודקים את נוכחותו הדיגיטלית של אדם או חברה בחיפוש ברשת, בעיקר בגוגל, ומגלים מה התוצאות מספרות לנו עליו. יכולה להיות לנו נוכחות חיובית כגון פרופילים שונים ברשתות, אתרי תדמית או כתבות חיוביות, יכולה גם להיות לנו נוכחות שלילית. יש לי שלל דוגמאות לתוצאות שליליות: החל ממותגים שהעניקו שירות רע, מותגים שהיה להם פגם בתהליכי ייצור של מוצרים, מנכ"לים בכירים שנחקרו או נעצרו על העלמות מסים, רופאים שרישיונם הותלה על ידי משרד הבריאות, אנשי עסקים ויזמים שהרשת הייתה מלאה בכתבות שליליות עליהם ועל החברות שבבעלותם ועמדו בפני תהליכים של מכירת החברה או גיוס משקיעים, או למשל חברות לפני מיזוג ואפילו פוליטיקאים שרצו לשפר את תדמיתם.

"בכל אחד מהמקרים צריך לנתח את מצב כפי שהוא - את התוצאות הקיימות - להכין תוכנית פעולה לניקוי ודחיקת התוצאות השליליות מתוצאות החיפוש בגוגל. המטרה היא ניקוי תוצאות החיפוש מתוצאות שליליות, קידום תוצאות חיוביות למקומות הראשונים וכל זאת על מנת ליצור נוכחות חיובית".

תן דוגמאות לפרויקטים כאלה.
"לצערי אין אפשרות. למרות שעשינו המון פרויקטים כאלה לאורך השנים, הנושא מאוד רגיש ומעולם לא חשפנו שמות של לקוחות, מאחר ורובם לא מעוניינים שיידעו שהם משלמים עבור ניהול המוניטין שלהם. גם בתוך החברות עימן אנו עובדים וגם כאן אצלנו בחברה מעט מאוד אנשים מעורבים בתהליכי העבודה כדי לשמור על סודיות ודיסקרטיות מירבית.

"מה שכן, אני יכול לשתף שקהל היעד מגוון מאוד: אנשים בתחילת דרכם שרצו למתג את עצמם כמומחים בתחומם, פוליטיקאים, אנשי עסקים, חברות שהנרטיב ברשת סביבן היה שלילי, בעלים של חברות גדולות, מנכ"לים ומנכ"ליות, חברות סטארט אפ בשלבי גיוס, רכישה או מיזוג ועוד".

אז בעצם ניהול מוניטין ברשת מיועד למי שיש על שמו תוצאות שליליות בגוגל?
"בהחלט לא, אין טעם לחכות למצב בו יש תוצאות חיפוש שליליות כדי להחליט איך אתה רוצה שיתפסו אותך ברשת. זה כמו לחכות שהרופא יגיד לך שהבדיקות שלך לא טובות ואתה חייב לשמור על תזונה מסודרת ופעילות ספורטיבית. עדיף לשמור על אורח חיים בריא כל הזמן ולא להגיע למצב קיצון כדי לקחת את עצמך בידיים.

"אותו דבר עם נוכחות ברשת, קל יותר לבצע ניהול מוניטין ברשת כשאין תוצאות שליליות או שלדים בארון איתם צריך להתמודד. כך אפשר לתכנן ברוגע מה לעשות ואיך תרצה למתג את עצמך ולפעול בהתאם. ככל שאין דברים שליליים להתמודד עימם - התהליך יהיה קל יותר ויצריך פחות משאבים".

מה קורה אם אני "טלית שכולה תכלת" ויודע שלא עשיתי שום דבר רע?
"בעידן הדיגיטלי והפייק ניוז קל מאוד לייצר ידיעות שליליות על כל דבר וכל אחד, בין אם מדובר ביריב פוליטי, מתחרה עסקי או מישהו שנפגע בדרך. כך למשל, נתקלנו במקרים של ניהול מוניטין שלילי - חברות שנאלצו להתמודד עם כתבות שליליות ישנות שקודמו ללא הרף על ידי מתחרים עסקיים באופן שפגע בהן, או פוליטיקאים שמתחריהם הפוליטיים הזינו את הרשת בכתבות נגטיביות עליהם".

אי אפשר פשוט לפנות לאתרים בהן מופיעות כתבות שליליות ולדרוש שיורידו אותן?
"בהחלט אפשר ואפילו רצוי, אך יחד עם זאת עד היום כמות האתרים אליהם פנינו ואכן הורידו כתבות שליליות נמוכה מאוד. ברוב המקרים, בעיקר אם מדובר בכתבות בעלות אופי חדשותי באתרים גדולים, האתרים מסרבים להוריד את הכתבות בשם חופש העיתונאות והזכות לדעת. יש לנו לקוח שניסה במשך תקופה ארוכה לפעול בעצמו על ידי פנייה לאתרים ואיומים בתביעות משפטיות, עד שנואש והגיע אלינו ובאמצעות תהליך ניהול מוניטין הצלחנו לנקות את אותן כתבות שליליות".

מה עמדת גוגל בנושא? אי אפשר לפנות לגוגל שיסירו את התוצאות השליליות מהחיפוש?
"כמעט בלתי אפשרי להסיר תוצאות שליליות על ידי פנייה לגוגל. כמות המקרים בהם גוגל הסירו תוצאות שליליות נמוכה מאוד. תהליך כזה יכול להיות ארוך מאוד ויצריך גם מאבק משפטי ארוך. זאת מאחר וגוגל יסכימו להסיר תוצאות רק בהינתן צו שיפוטי שיורה להם על כך, ולרוב מדובר בתהליך משפטי יקר, ארוך ומסורבל. ברוב המוחלט של המקרים קל יותר לדחוק את התוצאות השליליות באמצעות ניהול מוניטין".

ולסיום, תן מספר טיפים שיכולים לסייע למי שרוצים לנהל את הנוכחות שלהם ברשת:

  1. גוגל זוכר הכל והרשת זוכרת הכל
    חשבו טוב מה אתם מעלים לרשת כי החומר הזה ישרוד שנים רבות. זה אולי מגניב להעלות תמונות שלך שיכור רוקד על שולחנות במסיבה, אבל בעוד כמה שנים כשתתמודד על תפקיד נחשק זה עלול להשפיע לרעה.

  2. ודאו שיש לכם נוכחות אינטרנטית בכל מקום רלוונטי
    הקימו פרופילים חברתיים בכל הפלטפורמות הרלוונטיות לתחום עיסוקכם בין אם זה פייסבוק, טוויטר, לינקדאין, אינסטגרם, Pinterestאו כל מקום אחר שנכון עבורכם.

  3. חברו בין הפנים לעסקים
    אם יש לכם עסק שהקמתם, מוצר שהמצאתם, וודאו כי אנשים יידעו את הקשר שלכם לאותו העסק/מוצר ומצבו את עצכם כרוח החיה מעוררת ההשראה שמאחוריו.

  4. העניקו מידע בעל ערך מוסף בתחום עיסוקכם
    לא משנה מה תחום עיסוקכם, חשוב לייצר תוכן רלוונטי, איכותי ובעל ערך לקהל היעד שלכם; כגון: מידע מקצועי, טיפים, סרטוני יוטיוב או כל תוכן אחר שיכול לתרום לקהל היעד ולהפוך לוויראלי. תוכן שכזה יעזור למצב אתכם כמומחים בעיני גוגל - שסורק ומציג את הפעילות שלכם באופן קבוע.

  5. אל תמתינו למשבר
    לא צריך לחכות למשבר ולהגיב אליו, זה תמיד יהיה מורכב יותר, ארוך יותר ויקר יותר לעומת ניהול שוטף של הנוכחות והמוניטין ברשת.

 

עוד כתבות

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"